מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסגרת בשביל התינוק באיזה גיל כדאי?דנה05/02/2010
שלום רב,
יש לנו תינוק בן 10 חודשים. ואנחנו מצפים לעוד תינוק אחד הלידה מתכננת באמצע מאי.
ההרואים עוזרים לנו עם התינוק. מה עדיף בשביל התינוק להכניס אותו לפעטון עכשיו לפני הלידה או אחרי הלידה או להשאיר אותו בבית עם העזרה של ההוררים. מתי עדיף תינוק לכס לתוך פעטוןץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת בשביל התינוק
סמדר ריינר05/02/2010שלום דוניה,
בעיקרון זה תלוי מתי הוא מתחיל להתעניין בילדים אחרים, ומעוניין ממש לשחק איתם. אני ממליצה בערך על גיל שנתיים. הורים רבים מכניסים למסגרת קודם, אני לא בעד, אם יש אפשרות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמשפיע לרעה על בני בגןשרונית05/02/2010
בני בן חמש עבר השנה לגן חובה, הגן מלא בילדים חיוביים אך בתקופה האחרונה הוא התחבר עם ילד אחד שהורס את כל הגן , ובני מאוד מאוד מושפע ממנו לרעה , לאחר שהבנתי זאת מן הגננת בצורה עדינה הפסקתי את המפגשים בינהם אחה"צ וניסתי לא להגיד לבני כלום על אותו ילד אלא פשוט להפגיש בינו לבין ילדים אחרים אך ללא הועיל בגן הוא עדיין משחק עם אותו ילד והולך שבי אחריו. מה עליי לעשות איך עליי להקטין כמה שניתן את האינטראקציה בינהם אני חסרת אונים בשבועיים האחרונים בני ממש מושפע ממנו ואיני יודעת מה הדרך הנוכנה, אציין גם שאייני רוצה לפגוע בילד האחר אני פשוט מרגישה שהקשר בינהם לא טוב לבני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים חברתיים של ילד
ד''ר שירי שדה שרביט07/02/2010שרונית שלום,
העולם מלא בגירויים, אנשים ואירועים שונים שילדינו פוגשים, וככל שהם גדלים - פוחתת השליטה של ההורים בקשרים החברתיים של הילד ובאנשים המעוררים בו עניין. אני חושבת שכדאי להקדיש מחשבה לברר מהו הדבר שמושך את בנך בחבר זה, ומה הוא מצליח לבטא באמצעות הילד האחר, שקשה לו אולי לבטא באופן ישיר. אולי אם תוכלי להבין יותר את פשר החיבור בין ילדך לחברו, תוכלי לעזור לו לספק את הצורך הזה בדרכים נאותות יותר.
במקביל, אם החבר הנדון אינו מקובל עלייך ואת חושבת שהקשר אינו חיובי, את יכולה להמשיך ולהפחית במפגשים אחה"צ ולחבר את בנך עם ילדים אחרים. אולם בד בבד, עלייך לשוחח עם בנך על ה"השפעה" שמטרידה אותך (אותה לא תיארת בשאלתך) באופן ישיר . כפי שציינתי בתחילה, ככל שבנך יגדל כך הוא יפגוש אנשים מגוונים יותר ויהיה חשוף להשפעות רבות יותר ואחרות מכפי שתרצי. התפקיד ההורי שלך הוא לעזור לו להבחין אלו תכונות ומודלים להפנים מהסביבה, ואלו לדחות, וזהו אתגר מתמשך בהורות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 2.9 גמולה מפיפי אך לא מקקיחני05/02/2010
שלום ,
הילדה שלי בת 2.9 חודשים . פיפי היא עושה אך ורק בשירותים ללא פיספוסים כבר מעל לשלושה חודשים, לעומט זאת קקי היא אומרת כשכואבת לה הבטן ואז ניגשת לפינה קבועה בבית ועושה קקי לא מוכנה שידברו איתה או היתקרבו אליה . בהתחלה זה הפריע לה מאוד היא היתה ניגשת אלינו כדי שנחליףלה מייד כשאיתה מסיימת והיתה מבקשת בבכי .עכשיו זה ממש לא מפריע לה .
ישנם מצבים שהיא מבקשת קקי אני מציעה לה שנלך יחד לשירותים היא מסכימה יושבת על האסלה מדברת איתי ומשחקת אך לא מוכנה לעשות . היא קמה ואומרת : אין לי ואחרי כמה דקות נגשת לעשות בפינה הקבועה .
היתה תקופה שהיא גם היתאפקה אז היתה עושה בלילה תוך כדי שינה ואז מתחילה לבכות כדי שנחיף לה . לכן גם לא הורדתי לה את הטיטול בלילה .
ניסתי את כל השיטות... פרסים , הסברים , הצעתי סיר ..
יש לי כמה שאלות : אני בחודש השביעי להריון . האם זה מהווה בעיה או קושי לילדה ?
הסברתי לה שזה לא נעים לעשות בתחתונים . האם זאת טעות ?
האם זה נכון לרוקן יחד איתה את התחתון לאסלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי
סמדר ריינר05/02/2010שלום חלי,
קודם כל אני מפנה ואתך לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הרלוונטית. שנית יש אפשרות להנחות ואתה לבקש טיטול רק לצורך הקקי כשהיא מרגישה שיש לה, ואז להוריד.
שלישית לא הבנתי מה המטרה של לרוקן את התחתון לאסלה? חינוכית? הענשתית? לא ברור. היא לא עושה את זה בכוונה היא פוחדת. אנא קראי בעמודת שאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אך משהו עדיין לא ברור .
חני07/02/2010תודה על תשובתך .
ניסיתי להנחות אותה לשים טיטול היא אף ניסתה לעשות בטיטול אך מהר התחרטה וביקשה להוריד אותו ולאחר מכן עשתה בתחתונים לכן אני מניחה לה שתעשה בפינה הקבועה שלה.
לגבי הקקי לאסלה : כשהסברתי לה שאת הקקי צריך לעשות בשרותים ואז הלכתי לאסלה היא ביקשה להיות חלק מהתהליך להסתכל ולפתוח את המים . האם זה לא תקין ? האם זה מגביר את הפחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר07/02/2010שלום חלי,
עכשיו כשאת מסבירה שהצורך להיות חלק מהתהליך ולפתוח את המים בא ממנה אז זה יותר ברור. מהתאור הקודם שך חשבתי שזה צורך שלכם ולא הבנתי למה. אםן היא רוצה להשתתף בתהליך ולפתוח את המים - אז אדרבא ואדרבא, זה מצויין. היא רוצה להרגיש שיש לה שליטה בתהליך, לדעתי זה לא אמור להגביר את הפחד אלא להפחית אותו. ואם זה יגביר את הפחד- בלאו הכי לא נראה לי שיש מה להפסיד כיוון שכרגע היא בלאו הכי לא עושה באסלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד ללא אב
יסמין08/02/2010שלום לך גברתי היקרה!!! הבעיה שלך מובנת לי, אני גם באותו מצב כמוך.
את הילד הראשון ילדתי כאשר הייתי עדיין נשואה לבעלי, כאשר הריתי בפעם השנייה בחודש הרביעי בעלי ברח וילדי בלעדיו. זה נורא קשה ולא אנושי. נכון להיום שני בניי גדלו, והגדול בן 7 והקטן ב3שנים וחצי. קשה לגדל אותם לבד, את חייבת להליף שתי דמויות, הן דמות של האב והן דמות של האם. הם כל הזמן שואלים אותי מתי אני אביא דוד שיהיה להם אבא, אבל אין לי תשובה לשאלה זו, מכוון שזה לא פשוט. ילד הבכור שלי עדיין קטן ואני כמובן עושה הכל כדי להקנות לו מסרים תרבותיים וחברתיים התקנים, אני מסבירה להם את חשיבותה של המשפחה וכמובן , למה הורים יולדים ילדים, אני מסבירה להם מזווית שלי, איך שאני מבינה את זה ואיך שאני הייתי רוצה שזה יהיה ולדעתי זה נכון, משפחה מושלמת, זאת משפחה כאשר יש בתוכה הרמוניה, הבנה , יכולת לוותר, הסכמה הדדית וילדים, כי הם העתיד שלנו ונושאי שמות שלנו, כי בלי ילדים זאת לא משפחה, ללא לפגוע בנשים אחרות.
אבא של ילדיי גדל במשפחה, שהוריו בגדו אחת בשני, אביו של בעלי עזב אותו כאשר הוא היה בן 10 ואחותו הקטנה כאשר היא הייתה בת 4, אמה שלו לא כל כך הייתה בשלה להיות אמא לכן את מחויבויותיה כי לא ביצעה כמו שצריך, הילדים חונכו על ידי סבים, הוריה של אמם. בעלי גדל ללא אבא, כי אביו הביולוגי נעלם ולא חזר עד שהוא מילאו לו 22 שנים. תווך מאוד גדול אחרי 12 שנים. בעלי בתור בעל , דאג למשפחה, אבל הייתה לו תכונה מאוד שלילית, הוא היה רודף כסף, הוא רצה להיות איש עסקים, אבל הוא אהב את אשתו ורצה את הכי טוב רק בשבילה, ונכון להיום אנו גרושים והוא לא חיי במדינת ישראל, הוא עדיין רוצה את הטוב בשבילי. הוא בתקופת הנישואין, היה מחליט לבד, לא היו לו חברים, הוא היה אגואיסט- עם זה קשה לחיות. אבל הדבר לא מעיד על כך, שגם הילד שלך אמור להיות כזה, זה הכל קשור במשפחה איפה שחינכו אותו. סבא שך בעלי היה בוגד באשתו וגם היה לוקח את הנכד שלו למאהבת שלו ובעלי כבר היה בן 7, הכל הבין, סבתא שלו ידעה על כך, אבל בן זוג שלי לשעבר תמיד היה כן איתי , פשוט ילדים , הרסו אותו והוא לא ראה את עצמו בתוא אבא ולגדל אותם, לכן סטה מהדרך וכל הדיכאון הזה הוביל אותו לבגידה, היום אני מדבר על זה בצורה יותר קלה ורגועה, אבל זה מה שקרה אצלי.
אני עושה הכל כדי להקנות לילדים שלי ערכים חיוביים ועל ידי כך- לכוון אותם בדרך הנכונה.
אני מאחלת לך מכל לבי המון אושר והצלחה בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה-6 התנשקה בפה עם חברלילך04/02/2010
שלום,
ביתי חזרה מבית הספר וסיפרה שיש לה חבר והם בהפסקה הלכו לצד. היא נתנה לו נשיקה על הלחי והוא נתן לה נשיקה בפה. הם החליטו בינהם לא לספר לאף אחד אבל ביתי החליטה לספר לי כי זה לא כולל את אמא...
איך רצוי להגיב? אני פוחדת שאם אגיב בכעס היא תפסיק לספר לי. ידוע לי שהילדים מבינים שעשו משהו אסור מפני שבחרו ללכת לצד והחליטו לא לספר לאף אחד, לכן אני לא יכולה לומר שזה מעשה תמים.
אנא יעצו לי מה הדבר הנכון לעשות
תודה,
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 התנשקה בפה
סמדר ריינר05/02/2010שלום לילך,
אני לא יודעת למה הכוונה בעינייך במילה תמים. ברור שהילדים רצו לעושת משהו שקשור למיניות, הם סקרנים ומחקים את המבוגרים. הם מבינים שזה משהו שעושים בפרטיות אז הם הלכו הצידה. משחקים כאלה קורים בין ילדים והם מעידים על סקרנות בריאה. אני לא יודעת מאיזה רקע את באה והאם את דתיה, ולמה זה נראה לך אסור.
בעיקרון זו התנהלות סבירה ונורמלית, מעידה על סקרנות וכל עוד היא קורית בהסכמה, אין בה נזק. יכול להיות שהילדה סיפרה לך כי היה לה משהו לא נוח בכך שהילד נישק אותה בפה. אולי לזה היא לא ציפתה, או לא כל כך רצתה. על זה הייתי מדברת איתה. שואלת אותה האם זה היה לה נעים, והאם היא הסכימה שינשק אותה בפה או שהוא הפתיע אותה ולא כל כך שאל אותה.
אם היא לא כל כך רצתה, אז צריך לדבר איתה על כך שהגוף שלה הוא שלה, והיא לא חייבת להסכים לשום דבר שלא נראה לה, ומותר לה והיא צריכה להגיד לא.
אם זה לא המצב, אז כדאי להגיד לה שהיא סקרנית לגבי הדברים האלה, וזה מעניין אותה וזה טבעי. אלה דברים טובים ונעימים שעושים כשמבוגרים, וכשהיא תגדל יהיה לה בן זוג והיא תעשה איתו דברים שמבוגרים עושים.
בנקודה זו אולי כדאי לנצל את ההזדמנות ולתת הסבר על הנושא אם זה לא נעשה עד היום. ככל שילד יקבל מידע מסודר מההורים שלו, בעניין איך ביאם ילדים לעולם, והקשר של זה לאהבה ומערכת יחסים, כך הוא לא יצטרך לאסוף את המידע שלו מהתנסויות לא מבוקרות בחוץ/טלוויזיה וכו'.
כיום הילדים נחשפים בגי מוקדם מאוד, ושיחה גלויה וברורה על הנושא יכולה להיות מאוד במקום, עדי שיקבלו מידע מסודר ממך. יש ספרי ילדים מצויינים שמסבירים את הדברים האלה בצורה מותאמת לילדים.
בכל מקרה לכעוס עליה זה לא במקום זה רק משדר את ההרגשה שמין זה דבר מלוכלך, ולטעת בה תחושת אשמה על הסקרנות שלה, וזה לא כדאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך- עזרת לי מאוד
לילך05/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור.
סמדר ריינר06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3גלי04/02/2010
שלום
אני אמא לשלושה בנים 9 ,6 ,3, מרחק העבודה שלי מהבית הוא 10 דקות כך שהילדים מגיעים הביתה מביה"ס נשארים בבית,מכינים שעורים, אוכלים צהריים, צופים בטלוויזה ונוסף לכל בני בן ה-9 אחראי מאוד מוציא את הבן הקטן מהגן ב-15:45 ונשאר איתו עד 16:00 שאני חוזרת מהעבודה.
היום קראו לי ולבעלי לגן בבהילות שמשהו לא בסדר עם הילד , הגעתנן כמובן באותו רגע ונדהמנו לגלות,
אחת הסיעות בגן סיפרה לגננת( באותו יום הגננת היתה בחופש) שהיא סיפרה לרכזת,
שאחת הילדות בגן שיחקה עם בובה (נקבה) והבן שלי אמר לה לא ככה, בואי אראה לך מה עושים, הפשיל את התחתונים של הבובה והסייעת טוענת שהוא נישק לה באיזור החלציים.
אני ובעלי הינו בשוק ששמענו ניסינו להבין מה קרה? איך קרה?
רכזת הגן דיברה על זה שילדים בגיל 2.5-3 מגלים את המיניות שלה, נוגעים באיבר המין,אבל
מקרה זה של הבן שלי הוא חמור כי ילד בגיל כזה לא אמור לדעת שום דבר מעבר לכך שעם האיבר מין עושים פיפי.
הרכזת והגננת יעצו לי לפנות לפסיכולוג ילדים כדי שיעזור לי להבין מהיכן זה הגיע, איפה הילד ראה מצב כזה.(אין לנו פסיכולוג בגן)
לדעתי ילד בגיל זה לא זוכר דברים לטווח רחוק אלה אם כן ראה דבר כזה בשבוע האחרון.
אנו מנסים לשחז מה עבר עלינו ועל הילדים בשבוע האחרון ושום דבר לא קרוב למה שקרה.
אין מצב שהילד נקלע למצב דומה בבית, בממיר בבית יש בקרת הורים כך שאין לילדים אפשרות לצפות במה שהם רוצים, הילדים הגדולים מעט מאוד מתעסקים עם המחשב ועברתי על ההסטוריה של החודש האחרון ולא גיליתי כלום.
יש לנו הרגשה שהקצינו עם הסיפור יותר מידי, או שהסייעת הרחיקה לכת.
אני צריכה עזרה, מה לעשות האם להמשיך לחקור? האם להתעלם ולעקוב אחרי הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
סמדר ריינר05/02/2010שלום גלי,
הגננת לא הקצינה. כדאי לבדוק. הילדים שלכם נמצאי םזמן רב לבד בבית. עומס ריגשי רב מדי מוטל על בנך בן ה-9. קודם כל זו לא אחריות שלו. שנית, לכו לבדוק את העניין. ומהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גמגוםשמעון אוחנה04/02/2010
היי סמדר
במקרה שבעקבותיו פניתי בשאלה אליכם בת זוגתי כבר הייתה מספר פעמים אצל קלינאית תקשורת אולם בכל המקרים התופעה לא הופיעה בזמן המפגש כך שלא ניתן היה לאבחן זאת הלכה למעשה.
השאלה היא אם יכול להיות שזה נובע כתוצאה מחרדה מסויימת של חיים משותפים או בעיה רגשית כל שהיא.
מעבר לכך קלינאית התקשורת טענה שהיא לא רואה שום בעיה מיוחדת.
תופעה זו מופיעה אחת לשנה וחצי שנתיים ויש לציין שהילדה חוותה כשלוש מערכות יחסים מאז הגירושין, שכללו מגורים משותפים, אך תופעה זו הופיעה לראשונה כבר בזמן הנישואים.
האם כדאי לפנות לטיפול נקודתי בנושא תקשורת או שמה עדיף להתייעץ עם פסיכולוג על מנת להבין האם שורש הבעיה טמון במערכות יחסים בכלל ומגורים משותפים בפרט?
אודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גמגום
סמדר ריינר05/02/2010שלום שמעון,
אם הידה נבדקה על ידי קלינאית תקשורת ולא נמצאה בעיה, אז בהחלט ייתכן שהבעיה היא פסיכולוגית. למה בדיוק היא קשורה אני לא יכולה לדעת. אכן מעברים ושינויים במשפחה יכולים לגרום לקשיים, אבל ייתכן והקשיים שלה נובעים מדברים נוספים עליהם אני לא יכולה לדעת כי אני לא מכירה. ייעוץ פסיכולוגי אכן יכול לעזור כדי להבין טוב יותר מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהרדמות אצל בן שנתייםמעיין04/02/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ועד עכשיו היה נרדם לבד וישן כל הלילה.
לפני כחודש העברנו אותו למיטת נוער, השבועיים הראשונים היו ללא בעיות אך לאחר מכן הוא החל לדרוש שנשב לידו עד שהוא נרדם, אם אני הולכת הוא יורד מהמיטה ובוכה.
אם אני נענת לבקשתו אני נאלצת לשבת לידו כשעה וחצי-שעתיים עד שהוא נרדם. הוא פשוט לא מצליח ליהרדם כשאני לידו אך בכל זאת מתעקש שאשאר שם.
בנוסף, כל פעם שהוא מתעורר בלילה במקום להרדים את עצמו כבעבר הוא בוכה ודורש שנשב לידו שוב כשעה ויותר עד שהוא חוזר לישון.
ניסיתי להחזיר אותו למיטת התינוק כדי שלא יוכל לצאת כל פעם ושם הוא פשוט בכה חצי שעה ויותר עד שנרדם.
אשמח לעזרה ועצה שתעזור לנו לחזור לישון טוב כבעבר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קששיי שינה והצבת גבולות
נעמה סבג שמש06/02/2010מעיין שלום,
הבעיה שאת מתארת אינו קושי בהרדמות אלא יותר קושי בהצבת גבולות.
אין טעם "לחזור אחורה" ולשים את בנך במיטת תינוק שוב, אלא נכון יותר לבצע את תהליך ה"פרידה" ממנו לפני השינה בצורה רגישה והדרגתית. טקס השינה צריך להיות ברור, ולאט לאט הוא יתרגל לשגרה ולהולך לבוא.
ניתן גם לעבוד איתו על שיטת טבלת הפרסים: בכל יום שבו יתנהג כראוי יקבל מדרגה.
עשי את התהליך הבדרגה: ישיבה לידו, התרחקות, ישיבה ליד הדלת, מציאת תחליף בעבורך, ניהול שיחות על הנושא במהלך היום.
עם אינטליגנציה רגשית תוכלי לעלות שוב על דרך המלך. הצבת גבולות בהחלט חסרה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמדר ריינר שלוםחני04/02/2010
שלחתי שאלה על בני בן השנה ושבע אשר מפחד מצל המנורה ואת הפנית אותי לשאלות נפוצות באותו הקשר אך התשובות שם אינן קשורות לפחד אותו חווה בני ואף אינן מתאימות לעזרה בפחד בילדים בגיל הנ"ל.
אודה באם תוכלי לתת לי עזרה קצת יותר ספציפית בהתאם לגיל ולמקור הפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד של תינוק
סמדר ריינר04/02/2010שלום חני,
אני מודה שטעיתי כיוון שחשבתי שמדובר בילד בן שבע ולא שנה ושבע.
עם זאת ניכר שאת מדברת אליו כמו לילד גדול והוא כנראה מבין. האם את בטוחה שאף שיטה שמתוארת בתשובה לא מתאימה לו? נכון שלא מדובר באותם פחדים אבל אלה רק דוגמאות, זה לא מה שמשנה.
תראי, אם הגישה המתוארת בתשובות לא עזרה לך, הדרך היחידה לעזור לילד בגיל כה קטן היא בטיפול משותף עם ההורה. יכול להיות שהילד מפותח מאוד לגילו והתפתחותו השכלית משיגה את ההתפתחות הריגשית. דבר זה מושפע גם מהקשר ההורי, והמיכולת להכיל חרדות בבית, ולכן אולי כדאי שתיגשי לייעוץ משותף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר ריינר ערב טוב
חני04/02/2010אכן הנני מדברת ומסבירה לו כאל ילד בוגר , ואכן לרוב הוא מבין אותי ומשתף פעולה יחד איתי .
ניסתי את כל השיטות שמצויינות שם רק בדרכים שונות אך ללא הועיל . אני לא בטוחה שהבנתי את המשפט האחרון שציינת אני מצטטת " דבר זה מושפע גם מהקשר ההורי, והמיכולת להכיל חרדות בבית" לא הבנתי את המשפט ואשמח אם תסבירי לי אותו , ובכל אופן על איזה טיפול את ממליצה והאם לידיעתך יש מטפל מהסוג הנ"ל באיזור הצפון ז"א מנהריה ועד הקריות .
תודה והמשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים של תינוק
סמדר ריינר05/02/2010שלום חני,
בילדים בגיל כל כך קטן נהוג לטפל בטיפול דיאדי, שזה טיפול של הורה וילד ביחד, מתוך הנחה שבגיל כל כך קטן הילד מאוד מושפע מההורה והקשר הוא מאוד חזק, ולכן עדיף טיפול משותף.
בהחלט קיים טיפול כזה באיזור הצפון, האמת היא שהמרכז המקצועי של הטיפול הדיאדי בארץ הוא בחיפה. אני לא מכירה כל כך את השירותים באיזו באופן אישי, אבל את יכולה לברר בתחנה לגיל הרך במשרד הבריאות בחיפה (נדמה לי שהם יושבים ברחוב פלי"ם).שם תוכלי לברר לגבי טיפול או אולי לבקש אם הם יוכו להפנות אותך לתחנה קרובה יותר לאיזור מגורייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלחתי שאלה דחופה לגביי מוות של חתולח03/02/2010
שאלתי היא מדוע אתם עונים רק על חלק מהשאלות ועל חלק מדלגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לשאלה זו
סמדר ריינר03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן לא אוהב את המטפלת שלוהגר03/02/2010
בני בן 7 ומטופל אצל מטפלת בתנועה מתחילת השנה. הוא לא אוהב אותה לדבריו, למרות שהוא לא מביע התנגדות ממשית ללכת לפגישות. היא נעימה וחמה ולדעתי גם מקצועית. מחד, אני משייכת את ההתנגדות שלו כלפיה לקשיים הבינאישיים שמהם סובל בקשרים. מאידך, יש לי מחשבה שילדים אמורים לאהוב את המטפלים שלהם אחרת איך אפשר לעשות טיפול?
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן לא אוהב את המטפלת
סמדר ריינר03/02/2010שלום הגר,
אפשר לעשות טיפול כך. אבל השאלה היא למה הוא אומר זאת. ייתכן שהוא אומר זאת כי משהו מפריע לו, וייתכן שזה משהו שהוא אומר לך כדי שלא תעלבי או תרגישי מאויימת, (זה לא אומר שאת באמת נעלבת, אבל אולי בדמיון שלו את מקנאה, כמו שהוא מקנא באח חדש נניח), או שזה משהו שהוא אומר מחוץ לטיפול כדי לשמור על הדברים הטובים שבטיפול פרטיים וסודיים. אנחנו לא יודעים. כל עוד הוא הולך והטיפול עובד, לא הייתי מוטרדת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הגר03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר04/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 אלים בבית ספרנירה03/02/2010
ילדי בן ה-9 אלים וזה מתבטא במכות לילדים בכיתה.כשילד מרגיז ומקניט אותו הוא ישר מתחיל להרביץ
אם זה לבעוט וכשאומרים לו שזו התנהגות לא ראויה הוא אומר אבל סה"כ בעטתי פעמיים.
והוא גם בכיתה בשיעור מפריע ולא מקשיב וכשמעירים לו בבית הוא ישר מתחיל לצעוק ולא מקשיב.
השעו אותו מב"יס כבר פעמיים.
יש לציין שהוא נימצא בצהרון ומגיע הביתה ב-15:00 וגם הולך לחוג כדורגל.
אנחנו הורים שעובדים במשרה מלאה. אני אמא שחוזרת כל יום הביתה בשעה 18:00 וגם לא תמיד עם הרבה סבלנות. ולכן יש גם צעקות. אין לילד מוטיבציה להכין שיעורים לא בצהרון ולא בבית וגם שמבקשים שיכין שיעורים הוא אומר שאין לו.
רציתי לדעת איך אפשר להתמודד איתו כדי שלא ישעו אותו בעתיד.
איך בכלל להתמודד איתו בבית ואיך כדאי להעניש אותו כי לא תמיד אנחנו קשים איתו.
איך אפשר לעצור את ההתפרצויות של האלימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9
סמדר ריינר03/02/2010שלום נירה,
נראה לי שמצב חמור וכדאי שתפנו לטיפול. אני גם לא חושבת שאתם צריכים להיות קשים איתו. עיקביים אולי כן, תקיפים בשעת הצורך אולי כן. אבל קשים לא. נראה לי שקשה לו גם ככה. אתם נמצאים מעט בבית וגם כשאתם נמצאים את אומרת שאין לכם סבלנות, אז גם להעניש? לא נראה לך שזה מספיק עונש? אולי במקום להעניש תחשבו איך למצוא דרך לבלות איתו זמן איכות עם סבלנות?
זה נראה לי יהיה יותר יעיל. הילד שלכם אלים כי הוא בודד, ולא מסוגל להכיל את עצמו. במקום להקשות עליו ולהעניש אותו, אתם צריכים למצוא דרך להקל עליו, לשוחח איתו, להבין אותו, ולהיות סבלניים אליו. זה מה שיעזור להקטין את האלימות, לא עונש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיערנילי03/02/2010
שלום,
נכדתי בת 3 אימצה לה הרגל לסלסל קבוצת שיער בראשה. הבעיה היא שלעיתים קרובות מגיע הדבר לכדי תלישה. מובן לי שזו היא דרך להרגיע את עצמה אבל שמתי לב שהתלישה באה בעת לחץ ורוגז.
היא עושה זאת מאז גיל 7 חודשים. קיבלנו הדרכה מקצועית להתעלם מזה, אך אנו חוששים מהחמרה. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער
סמדר ריינר03/02/2010שלום נילי,
מדובר בתופעה שנקראת טריכוטלומניה. יש לזה טיפול פסיכולוגי,, וכדאי לפנות, לא להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גמגוםשמעון אוחנה03/02/2010
אני חי עם בת זוג שהיא אמא לילדה בת שש וחצי, בעבר היו לה מידי פעם מקרים בהם היא חוותה קושי בדיבור ובהוצאת המילים.
האם זה קשור לכך שהיא חווה את המגורים המשותפים כי לאחרונה זה שוב קרה מספר פעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גמגום
סמדר ריינר03/02/2010שלום שמעון,
לא ניתן לדעת לפי הפרטים שנתת למה זה קשור. בכל מקרה כדאי לפנות לקלינאית תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מבשרים לילד שהחתול מת -דחוף!!!גלי03/02/2010
שלום רב,'
חברה טובה שלי לקחה הבוקר את החתולה שלה לביצוע עיקור.
במהלך ההרדמה הפסיק ליבה של החתולה לפעום והיא נפטרה.
כיצד מספרים לילד בן 7 כי החתול אליו היה כל כך קשור נפטר.
בתודה מראש,
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול לא מת - אולי הלך לישון...
ana03/02/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי החכמולג? ולמה לא מקבלים תשובה?
ח03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מבשרים ילד על החתול שמת
סמדר ריינר03/02/2010שלום גלי,
ילד בן 7 כבר אמור להבין את משמעות המוות. אין דרך אחרת לדעתי מלבד פשוט לבשר את האמת. להגיד שקרה דבר עצוב, החתולה נפטרה במהלך ההרדמה. צריך לתת לילד לבטא את עצמו, אפשר להכין גלעד מאבנים בחצר, אם גרים בבית פרטי, להכין בחדר פינה עם ציורים ותמונות והקדשה לחתולה, ופשוט הלהיות עם הילד בכאב ובשאלות שיעלו. אין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושבע מפחדחני03/02/2010
שלום , בני בן שנה ושבע ולאחרונה החל לפחד מצל המנורה בחדר ולאחריה מכל המנורות בבית . פחד שאיננו מסוגל להיכנס לחדר לבד , אינו מסוגל לישון בחדר , במידה והנני יוצאת מהחדר הוא מניח את הכרית על פניו בכדי שלא לראות את המנורה , כשהוא מתעורר הוא קורא לי ממש בלחש "שמא המנורה לא תשמע אותו". ניסתי בכל מיני דרכים לגעת במנורה ולהראות לו שהיא לא מזיקה ניסתי לתת לו לגעת בה והוא לא הסכים הסברתי לו שהיא לא מזיקה ואדרבא שהיא מועילה ונותנת לנו אור והוא בכל זאת לא מפסיק לפחד . מה עלי לעשות בכדי לעזור לו להתגבר על הפחד אין לי מושג כיצד לפעול כדי לעזור לו ודי קשה לי לראות אותו כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שבע מפחד
סמדר ריינר03/02/2010שלום חני,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה בנוגע לפחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)