מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוקת בת שנה ו- 4 חודשיםסיגלית13/02/2010
הקטנה שלי בת שנה וארבעה חודשים, ולעיתים קרובות כשאנחנו אומרים או מבקשים ממנה לא לעשות משהו (כמו לא לגעת במגבר או לא לזרוק את השלט לפח) היא נוגעת לעצמה בשיער.
זה תופעה טבעית ? מוכרת? זה נראה לנו כאילו היא נלחצת או משהו בסגנון, למרות שאחנו לא מרימים קול, רק מעירים לה.
בתודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וארבעה חדשים
סמדר ריינר13/02/2010שלום סיגלית,
נראה שהתינוקת שלכם לא אוהבת לשמוע לא:-) מי מאיתנו כן אוהב? היא כנראה מופתעת מהלא כל פעם מחדש. לא הייתי דואגת מדי כרגע, זו תגובה שלה לכך שהעולם לא תמיד מסתדר כמו שהיא הייתה רוצה. אם זה ייהפך למשהו יותר רציני, כמו תלישת שיער אומשהו כזה אז צריך לבדוק שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
סיגלית13/02/2010שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הגיבו על הודעתימיכל13/02/2010
פרסמתי שאלה לגבי ילד נגרר ולא התייחסו אליה. מאוד מאוד אודה אם תוכלו להביע את דעתכן
תודה רבה מראש.
ההודעה נמצאת כמה שורות למטה מיום 12.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לך-ראי תשובתי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עקשןמירב12/02/2010
הבן שלי בן 3.5 ומאז ומתמיד היה ילד עקשן .
אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה חיצונית .
האם את יכולה להמליץ לי על מטפלת באיזור גדרה , רחובות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עקשן
ליאת גרוס12/02/2010נסי את שיינדי בירנבאום מרחובות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נגררמיכל12/02/2010
בני בן 3 וחצי. בעבר היה מנהיג, וגל ילדים גדולים ממנו היו הולכים אחריו. בחצי השנה האחרונה הגלגל התהפך והוא הפך לנגרר בעיקר אחרי דמויות והתנהגויות שליליות למשל: ילד שמשתולל, מרביץ, דוחף, זורק חול הוא עושה זאת אחריו למרות שמודע לחוקי הגן ויודע שעושה דבר שאסור. או למשל יכול להנות מפעולה מסויימת אבל אם ילד אחר פתאום מביע חוסר ענין הוא מתחיל להפריע גם.
ממה זה נובע?
דברנו איתו הרבה- כמעט כל יום והסברנו לו שרק הוא מחליט איך לנהוג ושאף ילד לא מחליט בשבילו איך להתנהג ובמיוחד לא ילדים רעים ואלימים. נראה שהוא מבין אך זה לא בא לידי ביטוי ביישום.
מה עושים עם זה? מה עוד אפשר להגיד או לעשות שלא ניסינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגויות הילד
ד''ר שירי שדה שרביט14/02/2010מיכל שלום,
אני מבינה כי ילדכם מתנהג לאחרונה באופן שאינו מוצא חן בעיניכם, ועובר על חוקים ואיסורים רבים. לטעמי ההסבר כי הוא "נגרר" אינו מתאים כאן, כי ילדים בגיל של בנך לא מחקים סתם כך התנהגויות של ילדים אחרים, במיוחד כשהם מכירים את חוקי המסגרת. נראה לי שההנחה שהוא "נגרר" וההתנהגויות שלו אינן מבטאות היבטים שלו עצמו, לא מאפשרת לכם להיות פתוחים מספיק לגלות מה מביא אותו לנהוג בדרכים הללו. במלים אחרות, אולי כדאי להסתכל על הדברים אחרת - אולי בנכם הוא זה שמשתולל/מרביץ/דוחף וכדומה כי זוהי דרך שמצא כרגע על-מנת לבטא את עצמו ואת העדפותיו, והוא זקוק לעזרתכם ההורים ולעזרת מבוגרים אחרים בפיתוח דרכים אחרות נאותות יותר, לספק את צרכיו ולהביע את רצונותיו.
לכן הצבת הגבולות במלים ובמעשים מצדכם, לא יכולה להתייחס לחיקוי לכאורה שהוא עושה, אלא לכך שהוא זה שעשה את המעשה ועליו להכיר בו ולשאת באחריות. ברגע שהפרספקטיבה שלכם תשתנה, תוכלו להתייחס אליו ישירות ולא בעקיפין דרך "חבר" ואז גם להציב לו את הגבולות. אכן, כפי שכתבתם, אף אחד לא מחליט עבורו כיצד לנהוג. לחץ חברתי של ילדים מופיע בגילאים מעט מאוחרים יותר, ולא בגיל שלוש וחצי.
מקווה שהדברים עוזרים מעט בהרחבת ההתבוננות,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי כיתה א'מלי12/02/2010
ביתי ילידת סוף נובמבר ובגן חובה ואנו מתלבטים מאוד לגבי שנה הבאה מבחינה שכלית היא מצוינת וכן מבחינה רגשית היא ממוצעת ובסדר היא ילדה חברותית במיוחד ואהובה מאוד בגן מצד שני היא מתקשה ביצירת קשר ראשוני ומתבישת מאוד גם לבקש משהו משכנה או בקשה מיוחדת מהגננת קשה לה אבל אחרי שהקרח נשבר היא מדהימה...הגננת אומרת שהיא לא רואה סיבה להשאיר בגן שנה נוספת מלבד זה שהיא מאוד מאוד תחרותיתוהשגית (האם זו סיבה?) גם באבחון בכניסה לבי"ס המאבחנת לא ראתה סיבה להשאיר אבל אמרה לי לקחת בחשבון שרק 5% מההורים לילדים בגיל זה מעלים (שוב האם זה סיבה מספקת להשאיר?) נקודה נוספת הילדה קטנה ונמוכה כך שמבחינה חיצונית זה לא יפריע לה אם תשאר אנחנו מתלבטים מאוד אם להשאיר אותה רק בגלל הגיל והגובה וההתמודדות עם ילדים שגדולים ממנה כמעט בשנה שכרגע בגן היא מתמודדת מצוין האם בבי"ס זה יכול להשתנות? אשמח לשמוע את דעתכם עצתכם..... תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה לא'
ליאת גרוס12/02/2010שלום מלי
בעבר היו משאירים ילדים רבים שנה נוספת בגן מתוך הנחה שזה לא יכול להזיק...
כיום הבינו שיש מחיר להשארת ילדים ורק אם יש סיבה טובה להשאיר אז משאירים. זה לא נכון שרק 5 אחוז מעלים.
הדברים שציינת לא נראים לי מצדיקים השארה. אם מבחינה רגשית וקוגנטיבית היא בשלה אני ממליצה להעלות.
האם רב חברותיה עולות לא' ? האם היא רוצה לעלות לא' ומתעניינת בלימוד האותיות ? במידה והתשובות הנ"ל חיוביות, כדאי להעלות לא'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מבעלי חייםרונית12/02/2010
שלום, בני בן 5 ויש לו פחד וחרדה מכלבים, חתולים וכל בעלי החיים. בעבר היה לו מקרה של ליקוקים מכלב ענק כשהיה תינוק והגיב בהיסטריה אז יתכן שמאז החרדות.
לפני כמה שנים אמרו לי שזה פחד טבעי והתפתחותי ויעבור עד גיל 5. כיום המצב חמור עד כדי כך שכבר חצי שנה לא הולך לחברים מהפחד שאולי בטעות יש להם כלב בבית, בטיול ברחוב הוא רואה חתול ממרחק של 20 מ' מתחיל לבכות ולצרוח מאבד עשתונות ורץ לכביש. בגן המצב קצת השתפר כי יש פינת חי, בהתחלה נמנע לחלוטין אך היום הוא לא נמנע מלבקר בה פשוט לא מתקרב ולא נוגע. יש עליות ומורדות אך אני לא יודעת איך לעזור לו להתגבר, האם לקחת אותו לטיפול ואיזה סוג? האם אני צריכה הדרכה.
עלי לציין שבסך הכל הוא ילד נורמטיבי, (חמוד מאוד), לא מתבודד ונהנה מהחיים. חוץ מהחרדות מבע"ח יש לו גם את הפחדים ה"רגילים" מחושך וממפלצות אך זה לא מדאיג אותי.
אודה מאוד על עצה ועזרה
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מבעלי חיים
סמדר ריינר12/02/2010שלום רונית,
ראשית את יכולה לנסות לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" לגבי פחדים אצל ילדים, ולראות אם יש משהו שאת יכולה ליישם. אם אתם לא מצליחים אפשר לפנות לפסיכולוג ילדים או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם ולהתחיל טיפול בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתחום החברתיתמי11/02/2010
שלום, יש לי ילדה בת 5.5 שמתקשה חברתית, בעצת הגננת החלטנו להזמין יותר חברות ולתווך ביניהם במשחק, ובנוסף למצוא מסגרת (כמו חוג וכד') שבה עובדים מס' ילדים בקבוצה עם מבוגר שמתווך ביניהם.
האם יש לכם משהו להמליץ לי עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי?
תמי12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בתחום החברתי
סמדר ריינר12/02/2010שלום תמי,
לא תארת ממה נובע הקושי של הילדה בתחום החברתי, האם זה בגלל שלא יוזמת?האם בגלל שלא נענית ליוזמות של אחרים? האם בגלל שרבה, לא יודעת לחלוק, מסרבת לוותר, מציקה לילדים? האם בגלל שלא מזהה קודים חברתיים ולא מתנהגת בהתאם? לתת סתם טיפים שלא קשורים למהות הבעיה לא יועיל וגם יכול לגרום נזק. אם הגננת כבר הציעה לך הצעות והן נראות לך מתאימות, נראה לי שכדאי שתסתפקי בהן בשלב הזה, לא טוב "להפגיז" את הילדה בלחץ ופעילות יתר סביב העניין החברתי. פעילות חברתית אמורה להיות מהנה וכייפית ולא מלחיצה ומשימתית. כשבאות הילדות שהזמנתן הבייתה, תנסי לשים לב איך ביתך מגיבה ואיך זה הולך. אם הולך בסדר מצויין. אם לא, תנסי לשים לב מה קורה באינטראקציה ביניהן וממה נובעת הבעיה, ואם יש צורך תחזרי לפורום עם שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה נובעת מ...
תמי14/02/2010הבעיה נובעת מכך שהיא לא יודעת לחלוק ולוותר, כשהיא רוצה לנצח והיא לא היא בוכה כשהיא משחקת משחקי תפקידים והיא לא מקבלת את התפקיד שרצתה היא פשוט לא משחקת.
האמת שלי אין כל כך בעיה עם העובדה שהיא לא כל כך חברותית, הבעיה היא שהגננת מלחיצה אותי לגבי כיתה א', שהם חייבים לדעת לעבוד בקבוצה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר15/02/2010שלום תמי,
אם הבעיה נובעת מכך שלא יודעת לחלוק ווותר, מה זה יעזור אם תזמיני אליה חברות לפני שפתרתם את הבעיה הזו?
כדאי לשחק איתה בבית, לתת לה לנצח וגם להפסיד, להתייחס לכך בהומור, להפסיד גם בעצמכם ולעשות מזה קצת הומור גם, וללמד אותה שאפשר להתפשר, ואם לא קיבלה מה שרצתה אולי תקבל פעם אחרת, אולי תקבל משהו קרוב למה שרצתה, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עם סוכרתשרית11/02/2010
ביתי בת ה12 אובחנה עם סוכרת נעורים, עליה להתחיל שימוש באינסולין לנטוס וגם אפידרה
לנטוס מוזרק פעם אחת ככה שזה מקל מבחינת כמות הזרקות אבל היא עדיין מפחדת מהזריקות עצמן
איך אפשר לנסות לשכנע אותה הרי שאם היא תהיה לחוצה או מפוחדת זה רק יעשה את ההזרקות לקשות יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עם סוכרת
סמדר ריינר12/02/2010שלום שרית,
את אומרת לשכנע אותה, כאילו שהיא לא רוצה, אב זה לא שהיא לא רוצה אלא היא מפחדת. במקרה כזה מתאים טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק, שיעזור לה להרפות את הלחץ ולשנות את העמדות והפחדים שלה כלפי הטיפול והמחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4.10 חודשיםאורית10/02/2010
מדובר בבן בכור ולו אחות קטנה בת שנה ו 4 חודשים . ראשית כל עלי לציין שמדובר בילד נבון, חכם, יש לו פשה עשיה ואלה הדברים שנאמרו עליו הן ע"י הגננות והן באבחון התפתחותי שעשינו לו עקב בעיה של מוטוריקה עדינה וגסה.
מזה מס' כחודשיים שלושה שאני מגלה אצלו הרבה שינויים בהתהגות כמו למשל:
הוא החליט שחלק מהחליפות הוא לא ילבש כי הינן פוטר, החליט שלובש רק חליפות עם ריצ'רצ'. (אחרי מעבקים איתו ונתתי לו להחליט בין 2 חליפות מדי יום, זה רק הלך והחמיר), אתמול בכה שיש לו בטן שמנה והסברתי לו שאין לו וזה המבנה של בני האדם (מדובר ביל רזה ואין לו בעיות אכילה), ילד מאוד תחרותי בכל תחום שקשור לתחרות אוהב לצפות (כדורגל, כדורסל, סנוקר וכו') אבל לא יודע להפסיד , אם הוא אישית מפסיד במשחקים ואפילו בן, מתפרץ בבכי חזק ונעלב. קשה לי לאחרונה להתמודד איתו, אני לא יודעת איך להסביר לו, אני עושה איתו המון שיחות אבל כל יום אותה בעיה של מה ללבוש, ואי אפשר לתת לו משחק אם מראש אני יודעת שיפסיד ויבכה וכו'
נא עצתך, אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשל בן 4 ו 10 חודשים
אורית10/02/2010הבהרה לגבי הגיל בן 4 שנים ו 10 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4 ו-10 חודשים
סמדר ריינר11/02/2010שלום אורית,
את מציינת ש"עשית לו שיחות" אך לא מפרטת מה כוללות השיחות האלה. טבעי שילד בגיל הזה יהיה קשה להפסיד, ואפשר לתת לו כלים איך להתמודד עם תסכול. קודם כל צריך לתת הכרה לכך שמהצב מתסכל, רצוי לא מייד להגיד : "זה לא נורא" או "תלמד להפסיד" כי בעיניו זה כן נורא ושיחות מהסוג הזה, אם הן נעשות נותנות לו הרגשה שמוחקים את החוויה שלו. קודם כל צריך להכיר בחוויה שלו ואחר כך לחשוב ביחד איזה עוד דרכים יש כדי להתמודד איתה. כולל לשחק איתו ולהתייחס בהומור כשאתם מפסידים, לעשות מזה צחוק, להראות לו דרך דוגמה אישית שזה רק משחק והחיים לא תמיד כל כך קריטיים ורציניים. בעניין הלבוש לא הייתי נכנסת למאבקים איתו, אלא נאבקת רק כשמשהו עקרוני נורא, ובכך משדרת לו קצת יותר קלילות, לא הכל עניין של חיים ומוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לחצים והתחממותשירה10/02/2010
שלום רב,
ביתי בת ה-14 סובלת מהתחממות יתר. זה קורה לה בעיקר כאשר היא נפגשת עם חברות או עם אנשים שאינם מוכרים לה. אני חושבת שהיא פשוט בישנית או חסרת ביטחון, אך איני בטוחה.
היא מאוד סובלת מכך, בעיקר בשעות אחר הצהריים-ערב.
אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות, כי אולי זוהי בעייה רפואית, אך ייתכן כי זהוי הפרעה באישיותה.
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה,
יונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית לחצים והתחממות
סמדר ריינר11/02/2010שלום יונית,
קודם כל הבעיה לא כל כך ברורה. מה זאת אומרת התחממות? איך זה בא לידי ביטוי?. בנוסף כאשר יש בעיה שקיים ספק אם היא על רקע רפואי או פסיכולוגי, הבירור הרפואי קודם. אנא פנו לרופא משפחה, ורק לאחר הבירור הזה יש להמשיך ולחפש גורמים נוספים, בהתאם למה שהוא יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה11/02/2010שלום סמדר,
קודם כל, תודה על עזרתך.
שאלתי את בתי, היא אמרה שהיא חושבת שזה נובע מלחץ אך היא לא בטוחה. בנוסף, היא אומרת שאם היא חושבת מחשבות חיוביות אז בדרך כלל הכל בסדר. היא אמרה לי שכאשר חם לה היא מתחילה להיות מאוד אדומה, היא לא מרגישה טוב ובאותו הרגע היא לא בטוחה בעצמה.
בנוגע לבעיה רפואית, רק העלתי את ההשערה, אבל מברור עם רופא המשפחה לא נמסר לי על בעיה מסויימת שיש לה.
אשמח לקבל תשובה,
תודה,
יונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר12/02/2010שלום יונית,
קודם כל לא מדובר בהפרעה באישיותה, אלא בסוג של חרדה, אולי חרדה חברתית. טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק יכול היות יעיל מאוד וללמד אותה להוריד את הלחץ בסיטואציות האלה, על ידי לימוד שיטות הרפייה ועל ידי שינוי צורת החשיבה שגורמת לה להילחץ.
אפשרות אחרת היא טיפול קבוצתי בחרדה חברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירה16/02/2010שלום סמדר,
התוכלי להגיד לי ממה נובעים לחצים חברתיים אלו? מהם הגורמים לכך?
בנסוף, יש אפשרות לטפל בבעיה זו דרך הבית, כלומר אולי פעילות שנמצאת במחשב או להזמין מישהו הביתה?
אשמח לקבל תשובה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית
סמדר ריינר16/02/2010שלום יונית,
אני לא יכולה לדעת ממה נובעים הלחצים האלה בלי להכיר יותר. זה יכול לקרות בגלל שהנושא החברתי הוא נושא רגיש במשפחה באופן כללי, או שהייתה פעם טראומה בנושא, כלומר שמישהו דחה אותה חברתית בצורה מעליבה ומפחידה במיוחד, או חוסר ביטחון כללי, וכו'.
יש תקליטורים ותכונות מחשב שאפשר להשתמש בהם בבית שמיועדים ללימוד הרפייה והפחתת לחצים, וכמובן ספרים לעזרה עצמית בנושאים שונים שאפשר לקרוא בבית. אפשר להתעניין בחנות הספרים במדור פסיכולוגיה ובאינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי ופורנומבולבלת10/02/2010
האם אני צריכה לדבר איתה על הנושא ?
מין בכלל וגם על לסביות ?
האם אני צריכה להגיד לה שראיתי שהיא חיפשה את הנושאים האלה באינטרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תגובתי למטה
ד''ר שירי שדה שרביט10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי ופורנומבולבלת10/02/2010
אתמול גיליתי שביתי בת ה9 וחברה שלה חיפשו באינטרנט ( גוגל ) " לסביות עושות אהבה" איך עושים ילדים בעירום" "פורנו" והגיעו לכל מיני אתרים כאלה
מה שיותר מטריד אותי זה ההתעסקות בלסביות , מה זה ? האם זה צריך להטריד אותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 ופורנו
ד''ר שירי שדה שרביט10/02/2010לאמא המבולבלת,
אני חושבת שאת צריכה להיות מאוד מאוד מוטרדת מהנגישות של בתך לתכנים פורנוגרפיים, וכלל לא מהסקרנות שלה לגבי מושגים שונים כמו "לסביות". סקרנות לגבי תכנים מיניים היא טבעית מאוד בקרב ילדים, והיא חלק מההתפתחות הנורמטיבית. מה גם שזו שאלה שהעסיקה גם את החברה שלה ושתיהן לא ידעו לאן לפנות ולכן פנו לגוגל.
העובדה שהיא סקרנית לגבי לסביות אינה מעידה על העדפה מינית, אלא היא חלק מהסקרנות. המושג הזה מופיע רבות בתרבות הפופולרית וילדים נחשפים לתכנים שאינם תואמים לגילם וליכולת הבנתם. חשוב ביותר שתחסמו את הגישה של בתך לאתרים כאלו (למשל ע"י אינטרנט מצונזר/בפיקוח הורים), אולם בד בבד יש לכבד את הסקרנות שלה ולשוחח עמה על נושאים מיניים באופן בוגר ותואם לגילה. לומר לה שיכולה לשאול אתכם לגבי נושאים שמסקרנים אותה, אולם מה שרואים במחשב אלו דברים שלא מתאימים לגילה וכדומה.
כן יש לאפשר שיחה ישירה ופתוחה על הנושא, אבל להתאים את חשיפת המידע לפי גילה. לגבי מה שראית, אם היא מודעת לכך שראית ניתן לפתוח את הנושא ולהסביר שאת שומרת עליה מדברים שאינם כפי גילה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מבולבלת10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת כיתה א'שרונית10/02/2010
שלום וברכה , בני בן ה- 5.5 מתעסק רוב שעות היום במחשבה, בשיחה ובחיקוי של גיבורי העל למינהם מתוכניות הטלויזיה, לאחר שעות הגן הוא נמצא אצל הסבתא,יחד עם 2 אחיו וכל רצונו הוא לראות טלויזיה,הגבלתי לו את הצפייה ל-2 שעות ביום וכשהוא אינו צופה בה הוא לא ממש "מוצא את עצמו", כל הניסיונות שלי להעסיקו בדברים אחרים עלו בתוהו,הוא לא אוהב עבודות יצירה או לא מוכן לשחק עם אחיו במשחקים אחרים.יש לציין כי הוא מטופל בריפוי בעיסוק פעם בשבוע בגלל הקושי שלו בבצוע מטלות הקשורות במוטוריקה עדינה,כשאני ובעלי חוזרים מהעבודה הוא כל הזמן מדבר על גיבורי העל, על התוכניות שהוא ראה,כל העלילה ולא מפסיק ומתעצבן כשאנחנו לא מקשיבים לו, ניסיתי לומר לו שאם ברצונו לדבר על גיבורי העל זה אפשרי לזמן מוגבל של 10 דקות ולאחר מכן אפשר לדבר על נושאים אחרים כמו איך עבר עליו היום בגן/אצל סבתא וכד' ,אך הוא לא עומד בזה וכל פעם מנסה להשחיל עוד משפט בנושא גיבורי העל. הוא לקראת כיתה א' ואני ממש דואגת מה יהיה וכן גם לא ממש בטוחה שהוא מוכן לכל האחריות שתבוא, הגננת בשיתוף עם יועצת הגן אומרת שהוא ילד מעל הממוצע,אך יש לו סף ריגשי גבוה ,עקשן וכי יש להציב לו יותר גבולות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת כיתה א'
ליאת גרוס12/02/2010שלום שרונית
ראשית נראה לי שכדאי להתייחס ברצינות להמלצות הגננת. ניתן להיעזר בפסיכולוגית הגן למספר פגישות ללא תשלום לקבלת הכוונה.
בנושא גיבורי העל חשוב לדעת שני דברים:
1. בגיל 4-5 בנים רבים עסוקים בנושא גיבורי העל וזה בסדר. משחקי דמיון ומשחקי תפקידים הם דווקא עדות לאינטלגנציה גבוהה.
2. העובדה כי הילד מתעסק הרבה בגיבורי על יכולה להעיד כי הוא חש חלש וזקוק לדמיון הזה כדי להרגיש חזק יותר. זוהי דרך לעבד את הנושא ולהתחזק. אפשרי לו. זה פשוט יעבור לבד כשהוא כבר לא יזדקק לזה.
יש עוד הרבה זמן עד כיתה א'. אלו חודשים משמעותיים בגיל הזה ודברים רבים עוד יכולים להשתנות. תמשיכי להגביל את שעות הצפייה בטלויזיה לשעתיים ביום מקסימום, ובמקום יצירה ומשחקים עם האחים נסי להוציא אותו לגן שעשועים ולבתים של חברים מהגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 מדבר בחוצפהחן10/02/2010
בני בן 6. כאשר הוא כועס, מתוסכל או לא מרוצה מדבר מה הוא ישר פולט מילים לא יפות כגון "טיפש/ה, מטומטטם".... הוא יכול להפנות מילים אלו לחברים, לגננת..וגם לאחיו או להורים. לא עוזרות ההערות, הגערות, העונשים שהוא מקבל בגין התנהגות זו. הוא בשלו. יש לציין כי בבית לא נאמרות מילים כאלו ואין מריבות או צעקות בהלך רוח המשפחתי. הדבר מציק לנו מאד. מה ניתן לעשות כיצד לשפר התנהגות זו וממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6
סמדר ריינר10/02/2010שלום חן,
לפעמים אנחנו רוצים לקחת מילד דברים שהוא משתמש בהם אבל אנחנו צריכים גם לתת לו משהו חלופי. צריך קודם כל להבין את התסכול שלו ולתת לו מילים שמתארות את מה שהוא מרגיש. צריך לתת לגיטמציה והכרה לכך שלפעמים קורים דברים מעצבנים. זה באמת מעצבן שלא מבינים אותו, או שמעליבים אותו, או שלא נותנים לו מה שהוא רוצה. את כולנו זה מתסכל ומעצבן כשזה קורה. ואז צריך לתת לו דרך חלופית, לא רק להגיד לו מה לא לעשות אלא מה כן הוא יכול לעשות באותם רגעים. לחשוב איתו יחד, איך עוד אפשר לפעול באותם רגעים.למשל אפשר להמתין אולי הוא יקבל מה שרצה מאוחר יותר, להמתין לתורו, לבקש משהו חליפי אם אי אפשר מה שהוא רצה, להגיד שנעלב או נפגע ממה שקרה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5 שעושה הכל דווקא...שרי10/02/2010
שלום,יש לי ילדה אמצעית בת 4.5 (בני הבכור בן 8 ויש לי גם תינוק בן 5 חודשים..).
היא פשוט עושה כל דבר בכוונה. יושבים לאכול והיא תמיד לא רוצה יושבת ולא אוכלת רק אחרי שכנועים ועצבים היא אוכלת ולוקח לה שעה וחצי לסיים. וזה חוזר על עצמו בכל ארוחה. לכל דבר היא אומרת לא. כל דבר ממש כל דבר צריך לשכנע אותה לעשות וללכת איתה על קצות האצבעות . היא תמיד מעצבנת ותמיד מתווכחת ואנו כבר נואשים ולא יודעים איך להתנהג איתה. מידי פעם אנו עושים לה שיחות מלב אל לב ונראה שהיא מקשיבה ומפנימה אך הכל חוזר חלילה
האם צריך פשוט להתעלם? אנו לפעמים מאבדים עשתונות ואומרים לה שתספיק להיות מעצבנת כל הזמן ושנמאס לנו כבר וזה לא נעים לנו להעיר לה ולצעוק עליה כל הזמן ולפעמים מתעלמים.
מה עושים?????? ברצוני לציין שזה היה תמיד ככה עוד לפני לידת התינוק כך שאינני חושבת שיש קשר...
אשמח לעזרה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5 שעושה דווקא.
סמדר ריינר10/02/2010שלום שרי,
נראה לי שכבר נהיה מעגל סגור ביניכם לילדה, שבו אתם לא מרוצים וכאשר שאתם כועסים היא כועסת בחזרה, ועושה דווקא, עד שהיא התרגלה לקבל התייחסות רק דרך הפידבקים השליליים שהיא מקבלת. אולי כדאי לנסות לחשוב מה הדברים החיוביים אצלה, ולתת התייחסות להם, כדי לחזק אותם, במקביל להתעלמות מהדברים הקשים שהיא עושה, בלאו הכי הכעס לא עוזר. אם אתם לא מצליחים, אולי כדאי לפנות לטיפול והדרכת הורים כי אני מתרשמת שכבר המצב הזה התקבע חזק וייתכן שיהיה לכם קשה לשחרר את הפלונטר בלי עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)