מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 3דנה09/02/2010
ביתי בת 3 , ילדה נבונה ופקחית בכל התחומים.השבוע הגננת העירה את תשומת ליבי לבעיה מסוימת של הילדה בגן, היא טוענת שההתפתחות הרגשית של הילדה לא מפותחת. היא טוענת שכאשר היא בחברה והיא רוצה משהו קשה לה להביע את עצמה, היא מתעצבנת ,כועסת , מרביצה או בוכה. לדוגמה הילדים בגן רקדו אחד עם השני והדס (ביתי) רצתה לרקוד עם ילדה שכבר רקדה עם ילד אחר, היא כנראה לא ידעה להסביר את עצמה או לבקש אז היא פשוט עמדה בצד ובכתה, או שהיא רוצה משחק מילד אחר היא פשוט חוטפת. יש לציין שהדיבור שלה ברור ורהוט והיא משחקת ומתמודדת בצורה יפה אחד על אחד עם ילדים או משוחחת עם הגננת ויודעת לבקש דברים שרוצה. בבית כלל לא הבחנתי בבעיה רק התעלמות מצידה לפעמים שקוראים בשמה או מבקשים ממנה משהו (אין לי מושג אם זה קשור אחד לשני) . אני מבינה שהגיל קטן ויש דברים שעוד ישתנו וישתפרו אבל האם יש משהו שביכולתי לאבחן , לעזור , לגלות בכדי לעזור לה להתמודד טוב יותר? תודה מראש וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 - התפתחות רגשית
ד''ר שירי שדה שרביט10/02/2010דנה שלום,
אמנם בתך צעירה, אבל עכשיו זהו הזמן להתחיל עמה בהקניית כישורים כיצד להתמודד עם תסכולים וכיצד לבטא את רצונותיה בסביבה חברתית מורכבת בה כל ילד רוצה משהו אחר, יש דברים שמותר לה ודברים שאסור לה, וכדומה. מה שהגננת הצביעה עליו, מבטא קושי של בתך בכישורים של משא ומתן וביכולת לדחות סיפוקים. ההתמודדות שלה כעת עם תסכולים היא או בהתנפלות ותקיפת האחר (חטיפת משחקים), או בהימנעות והסתגרות עם עצמה (בכי). אלו הם כישורים שאנחנו עובדים עליהם כל החיים, ולפעמים הולך לנו יותר ולעתים פחות. לכן גם כדאי לבדוק מה קורה בגן או עם הילדים המסוימים הללו, שההתמודדות של בתך היא שונה ממה שאת מכירה.
בנוסף אפשר לחשוב גם על מה שקורה בבית - האם אתם מאפשרים לה לעתים לנהל איתכם דיון על בקשותיה או שהן מתמלאות כל הזמן ולכן אין פוטנציאל לתסכול. כמובן שאין צורך לתסכל את הילדה במכוון, ממילא התנגשויות של רצונות הם דבר שמתרחש תדיר ואתם יכולים לראות איך היא מגיבה, לשוחח עמה על תגובות לא מתאימות ולהדגים לה תגובות חברתיות מתאימות יותר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הרטבה ילדה בת 6.5שי09/02/2010
שלום לך
יש לי 2 ילדים אחת בת 6.5 ואחד בן 5 שנים.
בתי בת 6.5 שנים היא גמולה מגיל שנתיים.
במשך שנה בערך מרטיבה מידי פעם בלילה.
היתה תקופה שהיא הפסיקה.
היא בכיתא א ובשבוע האחרון היא התחילה להרטיב גם ביום.
דבר זה לא הייה ליפני זה.
רק שתידעי שהיא עושה לי ליפעמים צרות ולא מקשיבה לי לכלום.
יש לי הרגשה של דבקה אבל אני לא בתוח ביחס לזה.
היתה תקופה שהיא ישנה עם תחתון לילה ,ולאחר הימים האחרונים החזרנו לה את זה.
אישתי עובדת גם בשעות הערב אבל זה לאחר שהילדים נירדמים.
אני נישאר איתם בבית ואז מתחיל ליפעמים איתה ערב לא נעים.
היא לא מקשיבה לי לכלום,אני מתעצבן והיא הולכת לישון בוכה.
האם יש לזה קשר?????????
אודה לך על תגובה מהירה לאיימיל בלבד.
שי שקדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית הרטבה
סמדר ריינר09/02/2010שלום שי,
בהחלט ייתכן שיש קשר בין ה"צרות" שאתה מרגיש שהילדה עושה לבין ההרטבה. רק שבמקום המילה "צרות" הייתי משתמשת במילה מצוקה. משהו קשה לילדה. לא פירטת לגבי מה היא לא מקשיבה לך, וגם לא ברור אם היא מרגשיה שמישהו מקשיב לה. לא בהכרח במובן ש לעשות מה שהי אאומרת, אלא במובן של לשמוע אותה, מה קשה לה, מה לא מתאים לה. אולי כדאי קודם כל לדבר איתה על כך שהיא חזרה להרטיב ואולי משהו קשה לה בלב. אולי היא כועסת או עצובה בגלל משהו, ואתם רוצים לשמוע. תתחילו משם, ואחרי זה נראה, אם תרצו לחזור ולעדכן, אני אשמח להמשיך ולנסות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6.5
שי09/02/2010בהמשך למה שכתבתי הא רצוי שיהיה לה ביגדי החלפה בתיק
כי זה קורה במסגרת הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא?
סמדר ריינר10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מארגנים את הבית לקראת תינוק חדשדנה09/02/2010
שלום,
בעוד ארבעה חודשים יוולד אח חדש לתינוק בן 11 חודשי. מה ניתן לעשות על מנת לצמצם את הקנאה והסבל של הבן הגדול. האם שינוי כמו מיקום מיטה יכול להוות צעד לא נכון עבורו? איך ניתן לקרב בין שני האחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת האח לתינוק חדש
ד''ר שירי שדה שרביט10/02/2010דוניה שלום,
רגשות של קנאה, חרדה וכעס בתגובה להולדת אח הם טבעיים, והם חלק ממרקם היחסים האנושיים. ייתכן שדווקא ילד בן שנה ושלושה חודשים יבין פחות את משמעות הולדת האח. החיבור בין הילדים הוא דבר שאתם ההורים תחזקו כל חייהם, בהדגשת תכונות כמו שיתוף פעולה, חלוקה בחפצים ופרגון. וכמובן, הפחתת ההשוואות ביניהם מצידכם.
אם אתם מתכננים שינויים כלשהם, עדיף לעשות אותם עכשיו ולא בסמוך ללידה, על מנת לא לקשר "אובדנים" מסוימים (כמו התרחקות מכם או מחדרכם) להולדת האח.
בהצלחה ולידה קלה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהאפרת09/02/2010
שלום,
יש לי בן מקסים בן 3 וחצי.
בסביבות גיל 2 - 10 חודשים גמלנו אותו. הגמילה עברה בצורה חלקה למדי ותוך מספר ימים כבר לא היו פספוסים. יש לציין כי ילדתי כ- 3 חודשים קודם לכן ולכן גם חיכינו מעט - רצינו שיתחיל להסתגל למצב החדש בבית ואח"כ לגמול אותו.
עם עשיית קקי תמיד היה לו יותר קשה והוא עד היום עושה בעיקר בבית או בבית הסבא-סבתא. פיפי היה עושה בלי בעיה.
בחודשיים אחרי הגמילה התחיל גן חדש. עד אז היה במען משפחתון עם 10 ילדים בו הוא היה מגיל שנה. מאד אהב את הגננת והיא הייתה לו ממש אמא שניה.
בספטמבר נכנס לגן חדש ובו 30 ילדים ו- 4 אנשי צוות !
ידענו שיש לנו ילד מופנם ורגיש יחסית וצפינו למשבר. היה לו מאד קשה בהתחלה. במשך חודשיים היה צמוד לגננת וכמעט ולא שיחק או השתתף בפעילויות בגן. לאט לאט רכש חברים חדשים והתחיל להשתחרר. כעת הגננת אומרת שממש השתחרר לגמרי משחק ומששתף כמו כולם.
אבל יש לנו בעיה עם הפיפי. עד לפני כחודש תמיד היה בורח לו לפחות פעם ביום וכן בשנת הצהריים.
כעת הגענו למצב שהחזרנו את הטיטול בשנת הצהריים ונראה לנו שהוא מתאפק עד אז כי פשוט לא עושה פיפי בשירותים בכלל. הגננת מנסה לקחת אותו כמה פעמים ביום - היא אומרת שהיא עומדת לצדו לפעמים אפילו 10 דקות והוא פשוט לא מצליח לעשות ! יוצא זרזיפים לפעמים.
כשאני מביאה אותו בבוקר לגן ואוספת אחה"צ אנחנו הולכים יחד לשירותים והוא עושה המון פיפי בלי בעיה.
ברור לי שמדבור בלחץ פסיכולוגי - השאלה איך פותרים את זה ? ניסינו להתעלם אבל הוא פשוט מתאפק או מרטיב בתחתונים, ניסינו שיטת מדבקות וסמיילים וזה גם לא עוזר (בבית זה דווקא עוזר והפסיק לברוח לו בבית).
הבעיה היא שהוא כבר בכזה לחץ מכל הסיפור שבכל פעם שאני באה לאסוף אחה"צ דבר ראשון שהוא אומר לי "אמא תראי - לא ברח לי פיפי".
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בגמילה
ד''ר שירי שדה שרביט10/02/2010אפרת שלום,
אני חושבת שהפירוש שלכם לסיבת הרגרסיה הוא נכון והנסיגה מבטאת את הקושי בהסתגלות לגן החדש. נושא הגמילה הפך למוקד מרכזי מאוד בתשומת הלב שלכם ושל הגננת. נראה לי שכדאי קצת להפחית בתשומת הלב שניתנת לדבר במהלך היום. ברגע שהגננת עומדת לידו כל כך הרבה זמן אין פלא שתהיה "חרדת ביצוע" והפיפי לא יזרום. הוא כנראה מאוד במתח, על אף שהיא מנסה לסייע לו ולא מתכוונת להלחיץ.
בסה"כ אתם כן בכיוון חיובי מבחינת הגמילה, כי בבית כבר כמעט ואין "פספוסים". אפשר להוריד קצת לחץ מהנושא בגן, מקסימום קצת יפספס ויתלכלך. ועוד זמן לחזור בכוחות מחודשים לגמילה בכל התחומים. מעבר לכך, כשהוא נקי בבואך לאסוף אותו, יש מקום לפרסים ולחיזוקים רבים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים מכניסים חול לאיבר מינםטל09/02/2010
היום בגן נתבשרתי מהגננת בעזרת מכתב שהבת שלי ועוד ילד אחד שיחקו בחול והכניסו לאיבר מינם מה זה? מה ההשלכות? מה עושים? איך מתמודדים? איך מדברים וניגשים לילדה?
בבקשה עזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים מכניסים חול לאיבר מינם
סמדר ריינר09/02/2010שלום טל,
לילדים יש סקרנות מינית בריאה. בדבר הזה עצמו אין שום דבר רע. קודם כל כדאי לדבר עם ביתך ברמה של שאלה ובירור, בלי כעס, ואם אפשר אחרי שתירגעי מהזעזוע, ולשאול מה בדיוק היה. אם מה שקרה קרה מרצונה, והילד לא כפה עליה, או עשה לה משהו בכוח,אם זה מרצונה צריך הגיד לה משהו כמו שזה מאוד מסקרן מה שלבנים יש פין ולבנות יש פות, והם בטח רצו לראות מה קורה כשמכניסים לשם חול. אבל היא צריכה לדעת שלא בריא להכניס לשם חול. וגם שכשהיא רוצה לבדוק משהו שקשור לאיזור הזה בגוף שלה או לגעת בו זה בסדר גמור אבל עושים את זה בפרטיות בחדר ולא בחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקת רק עם בנים
טל11/02/2010ראשית תודה על התשובה המרגיעה!
בתי אוהבת מאוד לשחק רק עם בנים, היא אוהבת להזמין הבייתה,
האם להפסיק או להפחית מפגשים בינה לבין בנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקת רק עם בנים
סמדר ריינר12/02/2010שלום טל,
השאלה הי אלמה זה מפריע לך? ממה את חוששת? נראה לך מובן מאליו שיש כאן סיבה לחשש, כך שאת אפילו לא מפרטת אותה:-)
אני לא רואה סיבה לחשש, זו ההעדפה שלה כרגע, היא מסתדרת עם בנים יותר טוב, לא הייתי מתערבת בזה, אלא אם כן יש לך בכל חשש מסויים שלא הבנתי את טיבו, אם תפרטי אותו אשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 ופורנויפית09/02/2010
בשבוע האחרון הבחנתי שבני בן ה-10, נלחץ בכל פעם שאני נכנסת לחדר וכאילו סוגר את העמוד שהוא צופה בו באינטרנט. בדקתי בהיסטוריה וגיליתי שהוא נכנס לאתרי פורנו. רציתי לשאול איך לפנות אליו? מה להסביר? האם כשיגלה שאני יודעת, הוא יפסיק לשתף אותי בדברים אחרים? איך לעשות זאת בצורה עדינה ולא פוגעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 10 ופורנו
סמדר ריינר09/02/2010שלום יפית,
לא ברור לי הקשר שעשית בין העובדה שהילד יגלה שאת יודעת ולכן לא ישתף אותך, הרי זה א שכאן הוא כן גילה לך.
לדעתי זה גם תלוי בתגובה שלך. כדאי לדבר איתו על כך שזה טבעי שהוא סקרן לגבי מין. וחשוב שהוא ידע, שהמין שרואים בסרטי פורנו לא תואם כל כך יחסים בין גבר לאשה במציאות. אולי כדאי, אם האבא של הילד בתמונה שהוא יעשה את השיחה הזו כשיחת גברים ויאפשר באותה הזדמנות לילד לשאול אותו דברים שמעניינים אותו בנושא. עדיף שהוא יקבל את האינפורמציה מכם ולא באופן הזה. הייתי גם חוסמת, בלי בושה את האתרים האלה. עם כל הכבוד, אתם עדיין ההורים, ומתר לכם שתהיה ילכם שליטה על חומר מזיק שמגיע אל הבן שלכם.
כל זה בלי להאשים אותו או לגנות אותו, אלא רק להסביר לו שזה לא משקף, ונותן תמונה מעוותת ומשפילה של יחסים בין גבר לאשה, אבל הסקרנות שלו וההתעניינות שלו במין הם טבעיות ובמקום, הוא לא עשה שום דבר רע, אבל אתם רוצים להגן עליו מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 שלא אוהבת "שחור"מיטל09/02/2010
ביתי בת ה5 לא אוהבת שום דבר שנוגע לשחור אם זה אנשים או חיות, אתמול סיפרתי סיפור ובספר היו שלוש חיות אחד צהוב אחד לבן ואחד שחור וביתי אמרה לי אמא כל החיות יפים חוץ מהכלב השחור . כמו כן יש לי חברה ממוצא אתיופי שהיא לא אוהבת ביגלל צבע עורה .מה עליי חעשות? במשפחתנו אין גזענים ואני פוחדת שביתי תיהיה אשמח לתשובה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 שלא אוהבת שחור
סמדר ריינר09/02/2010שלום מיטל,
אני לא חושבת שבתך גזענית. אני חושבת שזה יותר קושר לפחדים, הצבע השחור מייצג כרגע בעיניה את כל הדברים השליליים שהיא רוצה לרכז תחת "כותרת"אחת כדי שהדברים המפחידים לא יתערבבו לה עם הדברים הרגילים. אם היא מחליטה ששחור זה לא טוב, היא יודעת ממה להיזהר ובשאר הזמן היא רגועה. זה סוג של מנגנון הגנה, שיכול לעבור לה, לא הייתי עושה מזה עניין כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות נטישה בבן 9ליאת09/02/2010
שלום שמי ליאת כהן מאשדוד בת 33 אמא ל 2 ילדים בן 9 ובת 6
בני בן ה 9 הוא ילד מקסים מנומס ממושמע עם שמחת חיים ומוצלח בלימודים.
בני עבר סוג של טראומה לפני שנתיים, כשחזר הביתה מחבר ולא היה אף אחד בבית, (הסבתא בדיוק יצאה להחזיר אותו והלכה בדרך אחרת) הוא בכה וצרח בקולי קולות בחדר המדרגות.
עד היום הוא חייב לוודא שאנו יודעים בדיוק מתי הוא חוזר והוא מסוגל לומר זאת 5-6 פעמים.
הוא לא רוצה חוגים, אומר שזה לא מעניין אותו תמיד מוצא סיבות לא לצאת עם חברים.
כל השיחות שלי איתו וכל הניסיונות לפתור את הבעיה לא מצליחות.
לפני שהוא הולך לביהס הוא מנופף לי ושולח נשיקות באויר 5 פעמים. ומוודא שאני מחזירה לו.
יש לציין שהוא היה הולך חופשי לפני כן לחברים ומבלה בפארק ליד הבית ללא דאגות.
הוא חרד לכל מיני מצבים, תמיד חושב אל מה אם....אולי אני לא יאהב, אולי יקרה משהו...
אני לא אצליח...וכאלה...
אני אשמח אם תתנו לי כמה טיפים טובים שיוכלו לעזור ולהחזיר לו את הביטחון האבוד.
ואיך בתור הורים אנו אמורים להגיב?
תודה מחכה לתשובתכם....
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר09/02/2010שלום ליאת,
בעמודת "שאלות נפוצות" מפורטים טיפים שונים שנוגעים לפחדים של ילדים, תנסי לעיין שם וראות אם משהו נראה לך מתאים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות חוזרותליאת09/02/2010
שלום
יש לי ילד בן שנתיים וחצי ואני עתידה ללדת בימים הקרובים.
בשבועיים האחרונים בני מתעורר כל שעה בערך ומבקש את נוכחותינו עימו. בחלק מהמצבים מספיק לשהות איתו וללטף אותו שתי דק והוא חוזר לישון. אך ישנם גם מצבים בהם הוא ממש מתקשה להירדם חזרה ופורץ בצרחות כאשר אנו עוזבים את החדר. באותם מצבים, הוא מבקש שנישן לידו או שהוא יבוא למיטתינו או אפילו לשמוע ברקע שירים או סיפור מטייפ.
גם ההירדמות בתחילת הלילה הפכה יותר קשה, אבל עוד נסבלת, הוא אמנם נרדם לבד, אבל בניגוד לעבר, הוא קורא לנו המון לפני שהוא אכן מצליח לישון.
אינני יודעת מה לעשות, אנחנו כבר מותשים מהלילות הלבנים וגם מאוד חרדים לבאות, שהרי נראה שהרגלי השינה החדשים של בנינו הפכו להיות גרועים יותר מאלה של תינוק שזה עתה הגיע מבית יולדות.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם
תודה
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולדת אח וקשיי שינה
נעמה סבג שמש13/02/2010ליאת שלום,
נראה כי בנך חושש מהבאות וזו הדרך שלו "לקבל" יותר ממך.
האם אתם מקפידים לתת לו זמן איכות במהלך היום? האם אתם מכינים אותו לקראת הלידה?
התנהגות זו בהחלט מאפיינת חרדה מהבאות.
חשוב ש:
תכינו אותו נכון לקראת התינוק החדש.אתם מוזמנים לקרוא על כך את מאמריי באתר זה או באתר שלי.
הקדישו לו זמן רב יותר טרם שנתו, אך בלילה אל תפגינו רחמים והיו אסרטיבים.
הכינו גם טבלת חיזוקים חיוביים, כך שיקבל מדבקה בכל בקר כפרס על התנהגותו.
בהצלחה ולידה קלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמות ושינהאושרת08/02/2010
שלום וערב טוב,
בני בן החמש מתקשה ללכת לישון, בדר"כ סיום היום והמעבר לשינה ( עד כמה שאנו מנסים לעבור בהדרגה וברכות) כרוך בבכי ובמחאה רבה.
מאז שהוא תינוק הוא ישן איתנו חצי לילה, המעבר למיטת נוער היה מורכב וכלל בכי והקאות מס' ימים ברציפות עד להבאתנו למצב שבירה ודחיית רעיון המעבר.
בני נבון ולעיתים אף "מתחכם" לדוג' אמש כשבקשתי ממנו לישון הוא ציין כי אינו עייף וגם כשאני לא עייפה אני נשארת ערה......
אודה על התייחסותכן,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות ושינה
אושרת10/02/2010שלום רב,
ב- 8/2 בשעה 21:50 הפנתי אליכן שאלה שטרם קיבלתי לגביה התייחסות,
אודה על התייחסותכן בהקדם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הרדמות שינה וגבולות
נעמה סבג שמש13/02/2010אושרת שלום,
הקושי שאת מתארת אינו בהכרח בנושא קשיי הרדמות אלא יותר בהצבת גבולות.
האם בנך הוא בן יחיד? האם עד היום הוא ישן חצי לילה במיטתכם? החצי הראשון או השני?
האם יש קושי גם בחוסר קבלת המרות גם בנושאים אחרים?
כל שאלותיי מכוונות לכך שאתם זקוקים ליותר אסרטיביות מולו כדי לערוך את השינוי.
קבלו החלטה כזוג ואז צאו לדרך.אתם מוזמנים לקרוא על כך חומר באתר שלי.
בסבלנות תצליחו.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהיעל08/02/2010
שלום,
בתי בת ה3 נגמלה מחיתולים לפני כמעט שנה. בהתחלה הגמילה עברה די חלק , לפני מספר חודשים בתי חזרה להרטיב בתחתונים בצורה משמעותית- מספר פעמים ביום כאשר בגן היא לא מפספסת.
ניסינו הכל- להתעלם, לכעוס, ציירנו חיוך כאשר נשארה יבשה , קנינו תחתונים עם דמויות אהובות וכלום.
כאשר רוצה היא נשארת יבשה יומיים שלושה ואז חוזרת להרטיב כאילו כלום.
כאשר היא רוצה היא יכולה אך נראה שהיא לא רוצה
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה
יעל11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי מדליקה גפרוריםענת08/02/2010
שלום
יש לי שאלה בנוגע להדלקת גפרורים, שתי בנותי בנות 10 ו- 7 ילדות עצמאיות שנשארות בבית לבד מדי פעם בצהרים. היום בעלי שהיה איתן בבית אחה"צ השאיר אותן לבד ונסע להביא את הבן מהגן, בזמן הזה הן הדליקו מס' גפרורים מעל הכיור רק כדי לראות איך זה עובד. כרגע אני נמצאת בחו"ל למס' ימים. השאלה שלי היא מה עושים אם זה והאם זה קשור לנסיעה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדליקה גפרורים
ליאת גרוס08/02/2010שלום ענת
לא הייתי מקשרת את הדלקת הגפרורים לנסיעתך או למצוקה אחרת. זה כנראה עניין של סקרנות וחוסר הבנה. כך או כך חשוב להעביר מסר ברור וחד משמעי שגפרורים זה לא משחק וכי אסור להדליקם כי זה עלול להיות מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזהות המינית??עדן08/02/2010
היי,
אנחנו הורים בני 30+ לשני ילדים, הקטנה בת 1.7 שנים
בני בני 5.5 אינטלגנט מאוד (למרות ההמלצות לא עשיתי לו מבחן מחוננות) ללא בעיות התנהכות מיוחדות, וללא בעיות חברתיות., שפה עשירה התחיל לדבר מאוד מוקדם
החל מגיל צעיר (שנה פלוס) הילד משחק משחקי תפקידים שרובם נשיים, כמו למשל, נכנס לדמות הגננת כולל התנהגות ודיבור בלשון נקבה. בהתחלה זה היה מאוד נחמד ומבדר והוסבר לי כי זה משחק תפקידים ברמה גבוהה מאוד ובדכ" היה גורר גם את חבריו למשחקים אלו.
לאחרונה, החל להגיד שהיה ורצה להיות בת, היה רוצה חצאית, מצייר (מאוד מוכשר בציור) דמיות עם אלמנטים נשיים (כמו לב עם צמות).אציין כי הילד הוא מנהיג חברתי אוהב דם משחקי בנים ויש לו דמויות חיקוי גבריות בלי סוף.
איו לנו בעיה עם הזהות המינית של הילד בעתיד מה שמטריד אותנו זה האם יש לו בעיה בזהות המגדרית כרגע, בנוסף לחרדות שהחלו בשנה האחרונה, בעיקר בלילות, והגננת אומרת שהוא כל הזמן מחפש חיזוקים ומנסה להיות "בסדר" כאילו שהוא מרגיש לא בסדר תחום אחר.
בכל מקרה אנחנו לא מעודדים את התופעה אך גם לא מחזקים אותה.
לאן לפנות מה לעשות? בעלי כבר חושש שיש בעיה אצלו באהבהות .... :)
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת...
עדן08/02/2010אציין שיש לו לאחורנה קושי בשינויים כמו למשל לקוח לו זמן להכנס ליום הולדת לפעמים 20 דקות ורק לאחר שאני ממש מכריחה אותו הוא נכנס לחדר ולבסוף גם הופך לכוכב היומולדת ומשתתף למרות שדרשתי ממנו רק להיות נוכח. הוא ממש חרד כשהוא מגיע למקום הומה ילדים או אנשים זרים בד"כ הוא ילד חברותי ויפה והוא מודע לכך. אני לא מבינה מה עובר עליו... נא תשובה בהקדם... למי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהות מינית
סמדר ריינר08/02/2010שלום עדן,
קודם כל נראה שיש מצוקה כלשהי שמתבטאת בחרדות. כרגע לא ידוע לי אם זה קשור לעניין הזהות המינית שתארת, אם כי יכול להיות קשר מסויים. את יכולה לברר דרך פסיכולוגית הגן מהם האפשרויות הטיפוליות הציבוריות או הפרטיות באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה לפני הולדת אח חדשליאת08/02/2010
שלום
יש לי ילד בן שנתיים וחצי ואני עתידה ללדת בימים הקרובים.
בשבועיים האחרונים בני מתעורר כל שעה בערך ומבקש את נוכחותינו עימו. בחלק מהמצבים מספיק לשהות איתו וללטף אותו שתי דק והוא חוזר לישון. אך ישנם גם מצבים בהם הוא ממש מתקשה להירדם חזרה ופורץ בצרחות כאשר אנו עוזבים את החדר. באותם מצבים, הוא מבקש שנישן לידו או שהוא יבוא למיטתינו או אפילו לשמוע ברקע שירים או סיפור מטייפ.
גם ההירדמות בתחילת הלילה הפכה יותר קשה, אבל עוד נסבלת, הוא אמנם נרדם לבד, אבל בניגוד לעבר, הוא קורא לנו המון לפני שהוא אכן מצליח לישון.
אינני יודעת מה לעשות, אנחנו כבר מותשים מהלילות הלבנים וגם מאוד חרדים לבאות, שהרי נראה שהרגלי השינה החדשים של בנינו הפכו להיות גרועים יותר מאלה של תינוק שזה עתה הגיע מבית יולדות.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם
תודה
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי על כך.
נעמה סבג שמש13/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהצגותנעמה08/02/2010
שלום שמי נעמה והילד שלי מפחד מהצגות לילדים, פעם אחת שהוא היה ממש צעיר הינו בהצגה והוא נהנה מאוד עכשיו הוא בן 3 והוא ממש מפחד להיכנס להצגה נכנסו להצגה אחרי שהכנו אותו מראש סיפרנו על ההצגה דיברנו הוא מאוד היתרגש ורצה , התישבנו באולם ,רק התחילו לדבר הוא צעק "החוצה ,אני רוצה לצאת החוצה" יצאתי איתו ובחוץ הוא הסביר לי שהרעש חזק לו, וזה עושה לו סחרחורת באוזן . חשוב להדגיש שלסרט עם אמא שלי בקולנוע הוא הלך כמה פעמים ולא היתה שום בעיה להפך הוא נהנה מאוד.
מעבר לזה הוא צועק הרבה, לא עשיתי לו עדיין בדיקת שמיעה . ואני גם לא יודעת אם זה קשור.
איך אפשר לעזור לו להיתגבר על הפחד מהצגות?
איך אפשר להפסיק את הצעקות האלה?
הוא ילד חכם מאוד ולרוב הבקשות שלנו הוא מתיחס,ומבין את ההשלכות כשהוא צועק/מתנהג לא יפה
אשמח מאוד לתגובה,עזרה
תודה רבה נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהצגות
סמדר ריינר08/02/2010שלום נעמה,
תנסי להיכנס לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדים, ותנסי לראות אם משהו שם יכול לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)