פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודע להפסיד בכבוד
    נטלי
    04/07/2009

שלום
    רצינו לדעת, איך נכון להגיב כשבני בן ה-8 מתפרץ וכועס (עד כדי קללות) כשהוא נמצא בזמן משחק תחרותי, בייחוד כשהוא מפסיד. מספיק שילד אחר נגע בו או השפריץ עליו או דיבר בזמן שהוא התרכז "וגרם" לו להפסיד. האם תחרותיות כזאת היא עניין של אופי? גם עם אחיו בן ה-6 הוא נוהג כך. אנחנו פועלים בשתי צורות ולא יודעים מה נכון: מצד אחד מרככים, ואומרים לא נורא, לא קרה כלום, זה רק משחק, וכמובן מתייחסים בחומרה להתנהגות אלימה בכל צורה, ומצד שני אולי צריך להוציאו מהמשחק ולא לאפשר לו לשחק כשהוא מתנהג כך.
    תודה
    ההורים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע להפסיד בכבוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להפסיד בכבוד

ליאת גרוס
    04/07/2009

שלום נטלי
    שתי הדרכים בהם אתם מגיבים הן חשובות ולא צריך להעדיף אחת על השניה. נסו קודם להרגיע וללמד אותו שזה לא נורא ושככה זה במשחק.פעם צמנחים ופם מפסידים. לא צריך תמיד להיות הראשון וכו'. חשוב לאמר לו משפטים אלו על מנת שעם הזמן יפנים אותם ויוכל לאמר אותם לעצמו. אם זה לא הולך, אז מגיע תור התגובה החד משמעית של הוצאתו מהמשחק , על מנת ללמדו שאם אינו מסוגל להתמודד עליו לשלם מחיר. כדאי לאיים קודם שאם לא יתמודד הוא יוצא מהמשחק ורק אח"כ אם לא מצליח, לממש את האיום.
    אני מקווה שאם תמשיכו בשתי דרכים אלו, תוך תגובה חריפה לאלימות, הוא ילמד וישתמש בכלים יעילים יותר להתמודד.

ותחזיקו מעמד

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעוניינת לתרום ביצית, מה הן ההל
    ר.
    04/07/2009

שלום,

אני אם חד הורית לילדה מדהימה בת 4.5 , אני בת34 עוד מעט.
    אני מעוניינת לתרום בייצית, מה עלי לעבור ? מה הן ההליכים? היכן עוברים את זה? האם זה כרוך בימים שלמים בבית? ואיך יהיה התיפקוד שלי מבחינת היום יום? האם אוכל ללדת לאחר מכן?
    מה הוא הגמול הכלכלי? ואיך ניתן לברר פרטים?

תודה מראש.
    ר.

הוספת תגובה

• מצטערת, אך זה לא רלוונטי לפורום הזה

נעמה סבג שמש
    05/07/2009

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת ה4.5 נכנסה באמצע ה"אקט"
    ר.
    03/07/2009

שלום,
    אני אם גרושה, המתפקדת כחד הורית אין לנו כל קשר לאב. יש לי המון שאלות, אך השבוע קרה לי הגרוע מכל: אני לא מביאה גברים הבייתה, והשבוע קרה בשעת לילה מאוחרת, בפעם הראשונה שביתי בת ה4.5 נכנסה לחדר שלי כאשר אני עם גבר באמצע. מיד קפצנו וניסיתי לקחת את ביתי לחדרה אך היא סרבה לחזור לישון, ניסיתי להישאר רגוע אני ניסיתי לשדר לה רוגע. כעבור כמה רגעים היא קראה לי ואמרה לי שהיא לא יכולה להרדם והיא רוצה לישון במיטתי, הבחור יצא וישבנו יחד במרפסת ואח"כ הלך הבייתה. ביתי שאלה אותי מי זה? אמרתי שזה ידיד של אמא.
    אני לא יודעת אם עשיתי את המעשה הנכון, אך ניסיתי לגרום לכך שהיא תרגיש בנח ולא שאני היסטרית. אני לא יודעת כמה היא ראתה, ולא יודעת מה זה ישאיר לה (צלקת...) והאם זה יגרום לה לצלקת כל שהיא. אשמח לתגובה.

הוספת תגובה

• באמצע האקט

ליאת גרוס
    04/07/2009

שלום לך
    את מעלה מצב מורכב שכולל שני דברים עימם על הילדה להתמודד ונראה לי נכון להפריד לרגע בינהם.
    הראשון- העובדה שאת מבלה עם גבר שאינה מכירה והשני- האקט המיני שאולי נחשפה לו.
    לגבי הנושא הראשון - חשוב לא להסתיר דברים כאלו. אם יהיו לך סודות היא תחוש בכך וחשדותיה עלולות להיות גרועות מהמציאות כי בגיל זה הדמיון פועל שעות נוספות. זכותך להביא גברים הבייתה, אבל חשוב שהיא תדע לפעמים בא ידיד שכיף לך איתו ואתם עושים דברים שגדולים אוהבים לעשות.כמו שלילדה יש חברים בגן, כך גם לך יש חברים שלפעמים באים אלייך, ואח"כ חוזרים לבית שלהם. לפעמים הם גם נשארים לישון. (מצד שני חשוב לא להופיע כל יומיים עם מישהו אחר) . לא להסתיר.להיות קשובה לשאלות שלה ולנסות לענות באופן בו תוכל להבין.
    לגבי הנושא השני, לא חושבת שזה ישאיר צלקת. תסבירי לה שיש דברים שמבוגרים אוהבים לעשות ושגורמים הנאה לשניהם. תעקבי אחרי התנהגותה בימים הקרובים. האם מסתגרת, האם יש עיסוק במין וכו'. אל תתיחסי לזה כסוד נסתר אבל גם אל תנדבי מידע אם אינה שואלת.
    תזכרי , לא עשית שום דבר רע. חשוב להסביר ולא להסתיר.
    כדאי להתייעץ עם איש מקצוע לגבי התנהלותך בעתיד כאם חד הורית מול ילדתך.

בהצלחה

אשמח להתעדכן
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מגור כלבים
    עירית לוי
    03/07/2009

אני אם לשלושה ילדים בני 12 9 ו-5. בשנה האחרונה ילדיי עברו טראומה קשה כאשר אימי נפטרה ממחלת ניוון שרירים, מיותר לציין שילדיי היו קשורים מאוד לסבתא והמחלה תקפה במהירות, לאור המצב הרגיש בקשו הילדים שאביא כלב הביתה. אני אימצתי גורה כבת חודשיים וחצי שתגדל לגודל בינוני, כלבה פעילה חברותית קופצת ונושכת, התנהגות אופיינית לגורים. כל בני הבית מסתדרים מצויין עם הכלבה ורק הבת האמצעית שלי בת ה-9 רועדת מפחד מהכלבה.לאחר שיחות עם הילדה היא מוכנה ללטף אותה רק כשהיא ישנה אבל כשהכלבה מתקרבת אליה היא צורחת ובורחת, אפילו בלילה היא מציבה מחסומים בכניסה לחדר. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, מצד אחד הילדה שלי מאוד חשובה לי ואני פוחדת לגרום לה נזק ומצד שני אם אני יוציא את הכלבה מהבית שני הילדים האחרים יתאכזבו מאוד. בבקשה עזרו לי לקחת החלטה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מגור כלבים

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה לי???

עירית
    06/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים כבר שבוע???

עירית לוי
    12/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת הורה אחד
    אימא'לה
    03/07/2009

בוקר טוב,

הקטנה בת שנתיים, ולאחרונה לא מסכימה שאבא יחליף טיטול בבוקר או יכין ארוחת בוקר.
    היא מבקשת שאימא תעשה זאת; פורצת בבכי ויבבות, לא מאפשרת לו לבצע פעולה פשוטה כמו
    החלפת הטיטול, ואומרת שרוצה שאימא תעשה זאת.
    איפה עובר הגבול של הצבת גבולות ובדיקתם על ידה? האם זהו חלק מגבולות? כיצד עלינו לנהוג עמה?

תודה
    הורים מבולבלים

לקביעת תור
    סגירה
    העדפת הורה אחד

הוספת תגובה

• העדפת הורה אחד

ליאת גרוס
    04/07/2009

שלום אימא'לה
    את מתארת מצב שכיח ולא מדאיג.
    חשוב שלשני ההורים יהיה מקום משמעותי בטיפול בילדה ולא היא זו שאמורה להחליט מי ומתי. ההחלטה היא שלכם והיא אמורה לקבלה. אם היא מבקשת את אמא חשוב ששניכם תעבירו מסר שעכשיו אבא וזהו. אם היא תבכה ואת תגיעי במקומו , היא תמשיך לבכות גם בעתיד. לאט לאט אבא יוותר, את תכנעי ותטפלי וכולם יפסידו.
    חשוב שאת תתרחקי במצבים מסויימים ותני לו להתמודד בעצמו. חשוב שהמסר יבוא משניכם.אל תשדרי שאת לא סומכת עליו ושאת עושה את הדברים טוב יותר. חשוב לא לוותר לה. עם הזמן היא תתרגל גם לאב ותרוויח קשר משמעותי נוסף.

תהנו. זה גיל נהדר.

בהצלחה

ליאת ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה
    דפנה
    03/07/2009

בני בן שנתיים ושלושה חודשים. בחודשים האחרונים הוא מתעורר בבכי מדי לילה (לרוב בשעות קבועות). הוא מתהפך מצד לצד בחוסר מנוחה ולא מצליח להירדם לפחות למשך שעה. מדי פעם הוא נתקף בפרצי בכי חוזרים. במהלך הסיטואציה אני נוהגת לשבת לידו ולנסות להרגיעו אולם גם עבורי המצב הפך להיות קשה (המחשבה על ללכת לישון בידיעה שאני עומדת להיקיץ באמצע הלילה לקול בכי קורע לב ובלתי פוסק). יש לציין שכבר למעלה משנה אנחנו מקפידים על טקס שינה אותו מבצע בעלי. הטקס מתחיל לאחר ארוחת ערב ומקלחת וכולל שתיית מעט חלב סויה, הקראה של שלושה סיפורים על פי בחירתו. לאחר מכן בעלי יושב לידו לרוב עד שהוא נרדם. בדרך כלל אפשר לצאת מהחדר גם כשאינו ישן לחלוטין. הטקס הזה תמיד נעים ורגוע ובנינו נהנה ממנו מאוד. לרוב אני נכנסת במהלך הקראת הסיפור השלישי ויושבת איתם מעט כדי לאחל לו גם לילה טוב.
    יש לציין שמאז שבנינו קטן חווינו איתו שינה לא רצופה, אולם כשהיה בערך בן שנה וחצי החל לישון ברציפות לילה שלם. ההתעוררויות הליליות הקשות הן תופעה של שלושת החודשים האחרונים לערך. במהלכם איפשרנו לו בהתחלה לישון בערסל המיועד לתינוקות שכן הדבר הרגיע אותו מאוד. אולם מכיוון שהיה נוהג להתעורר פעמים רבות בלילה ולבקש שננדנד אותו ומכיוון ששמנו לב שנראה שלא נוח לו לישון בו עשינו לפני כשבועיים טקס פרידה מהערסל. חשבנו שהדבר ישפר את איכות השינה אך ההתעוררויות הליליות והתקפי הבכי לא פסקו. אולי אף גברו.
    למרות הלילות הקשים במהלך היום הוא מתפקד הייטב ובחיוניות.
    מידע שאינני יודעת אם רלוונטי: בנינו סובל מהיפוטוניה שאובחנה כבר בגיל צעיר ונמצא בטיפול ומעקב אצל פיזיוטרפיסטית. אודה על עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי שינה

הוספת תגובה

• קשיי שינה

דפנה
    04/07/2009

אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה מתמשכים

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/07/2009

דפנה שלום,
    ראשית לפני כל ההתערבויות הפסיכולוגיות, רצוי לשלול בעיות גופניות, דוגמת תולעים שמפריעים בלילה וכדומה. כמו כן כמובן שחשוב מאוד לשאול את הילד אם יש משהו שמפריע לו - חום, זיעה, קור, רעב, צמא , גמילה ממוצץ וכיוצא באלו.
    לאחר שלילת כל הבעיות שלעיל, חשוב להקנות הרגלי שינה תקינים, ולשוחח עם הילד מראש, בשעות העירות, על כך שכולנו לפעמים מתעוררים באמצע הלילה ושחשוב לחזור לישון, אחרת הוא יהיה עייף בגן, עלול ליפול, יכאב לו הראש וכו'. רצוי שאתם ההורים תקבעו ביניכם נוהל אחיד, כיצד אתם מתכוונים להתמודד עם ההתעוררויות בלילה, ותאמרו לבנכם מראש, לדוגמא, אמא או אבא ייגשו אלייך, ילטפו אותך, יתנו לך בובה/שתיה ואתה תחזור לישון. חשוב שאחכ תהיו עקביים בשמירה על שגרת ההירדמות. לטעמי כדאי להרגיל אותו לישון במיטתו, כיוון שהעזרים החיצוניים עלולים להוסיף "רעש" ועוררות ולאו דווקא להרגיע (אני לא יודעת כמה לכם היה נוח להירדם תוך כדי נדנוד בערסל). אני משערת שכעת אתם בוודאי תשושים ולא מאמינים בשינוי, אולם לרוב לאחר תגובות עקביות ורציפות של ההורים, חל שיפור בהרגלי השינה.
    בהצלחה!!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מיניות בגיל הרך
    ויקטוריה
    02/07/2009

הילד שלי בן 4.3. בחודש האחרון היו מספר מקרים של התעניינות באיברי מין של ילדים אחרים כולל הפשטה ומגע. למורת ההסברים והמודעות הגבוהה של הילד לחומרה של העניין, המעשים ממשיכים. אחרי המקרה האחרון שבו הוא הפשיט ילד אחר ונישק אותו באיבר מין ,הבן שלי הודה שנחשף לסרט במחשב שבו ראה אנשים מפשיטים אחד את השני ומנשקים אחד את השני באיברי מין.
    האם יש דרך לעצור התנהגות כזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מיניות בגיל הרך

הוספת תגובה

• מיניות

ליאת גרוס
    04/07/2009

שלום ויקטוריה
    קודם כל צריך לדאוג שהילד לא יחשף שוב לתכנים כאלו. נראה כי הוא צפה במשהו שהוא לא יכול לעכל והדבר מציף אותו מעל ליכולתו. הוא חש צורך לעבד את הדברים דרך עשייה ואינו מסוגל להסתפק בהסברים שלכם.
    בגיל זה לא נראה לי שהדבר ישפיע עליו באופן בלתי הפיך אך עם זאת יש מקום להתערבות טיפולית דחופה ביותר. ישנם אנשי מקצוע וארגונים המתמחים במצבים כמו שתארת.
    הכי חשוב כרגע- לשים לב למה הילד רואה במחשב...

ולא להזניח. בינתיים הוא ממשיך להפגע ואף פוגע באחרים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקת לילה כאמצעי הרדמה
    אימא'לה
    02/07/2009

שלום רב,

בתנו המקסימה בת שנתיים. ישנה אתנו במיטה, נרדמת אך ורק בהנקה וכשמתעוררת(רבות) בלילה,הציצי הנו מוצץ. אנ חנו מרגישים שהגענו לשלב שנוכל להתמודד עם כל הכרוך בגמילה מהנקת הלילה ומהניסיוו ללמדה להירדם באופן עצמאי. כמו כן להעבירה למיטה משלה.
    חשוב לנו לעשות זאת בצורה נכונה ומתונה.
    שקלנו ראשית, לגמול מהנקת הלילה, ורק אח"כ להעבירה למיטה שלה.
    אוסיף גם כי בספטמבר תיכנס לגן לאחר שהות אתי בבית. האם אלו שינויים רבים מדי בו זמנית?

כיצד כדאי לעשות את התהליך?

תודה מראש

אנחנו

הוספת תגובה

• נודה לתייחסותכם

אימא'לה
    02/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה והקניית הרגלי שינה

נעמה סבג שמש
    05/07/2009

היי,

חשוב להתחיל את התהליך מייד, לאור העובדה שבספטמבר יהיה מעבר לגן.

הייתי ממליצה לך לעשות את התהליך עם ליווי של איש מקצוע כי התהליך שגם את תעברי אינו פשוט.

לפני שתתחילי: חשוב שתהיי שלמה עם בחירתך, תהיי החלטית ועקבית.
    חשוב גם שאדם נוסף יהיה מעורב בתהליך, עדיף האב. הקימות בלילה יצטרכו להעשות בשלב הראשון על ידו. כהתחלה נכון יהיה לאפשר בקבוק כהאכלה, כדי ליצור הדרגתיות. יש לנסות ולהציע גם מוצץ.
    לפני תחילת התהליך תצטרכי להבהיר לילדה חד משמעית שלא תקבל ציצי בלילה.

אני מאמינה בדרך ההסבר, ובנחישות ועקביות המעשים.
    אסור לך להשבר. גם כשהילדה בוכה, היי שם בשבילה. הרימי, חבקי, נשקי, אך חזרי כמו מנטרה שלא אוכלים יותר בלילה מהציציצי.
    השתדלי להכין אותה נפשית לתהליך, וגם את עצמך.
    העברה מיטה אחרת והניתוק מבחינת הילדה לא תמיד עוברים בקלות, לכן חשוב לעשות זאת בצורה הדרגתית וחכמה, ועדיף עם ליווי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5
    קארין
    02/07/2009

שלום רב,

יש לי ילדה בת 5 שפשוט לא זזה ממני, לכל מקום שאנחנו הולכות היא נצמדת אלי ולא זזה, אפילו למרחק מטר כשהיא רואה אותי בזווית העין היא לא מוכנה ללכת ,האם יש איזושהי עצה בשבילי?האם יש לך מושג למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5

הוספת תגובה

• לקארין

נעמה סבג שמש
    02/07/2009

היי,

האם זהו מצב חדש? האם זו התנהלות שהיתה מאז ומתמיד, שהחלה להטרידך רק עתה?

פרטי קצת יותר,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן
    יעל
    01/07/2009

שלום רב,
    יש לי בן יחיד בן 4.5
    גידלתי אותו בבית עד גיל 2.5 ומאז הוא שנתיים באותה מיסגרת ניפלאה.
    בספטמבר הקרוב הוא צריך לעבור לגן תת חובה (גן מועצה)
    יש לי שתי אפשרויות: האחת לגן תת חובה+ חובה ביחד למשך שנתיים ואחר כך לכיתה א', חצי מילדי הגן בגיל שלו וחצי גדולים ממנו (בגילאי גן חובה),הוא מכיר שם רק ילד אחד.
    לגבי הגננת הדיעות חלוקות, חלק אומר שהיא מדהימה, מקצועית אומנם קשוחה ומציבה גבולות אבל טובה לילדים.(לעיתים גם נוטה לצעוק)
    האפשרות השניה היא להכניס אותו לגן פרטי שבו יש 22 ילדים אשר מתוכם 10 ילדים בגילאי 4 - 4.5 והשאר קטנים בסביבות גיל שלוש, שם יצטרך לשהות שנה ולאחר מכן אצטרך להעבירו לגן חובה הכי טוב שיש בישוב שלנו(הוא מיועד לגן חובה בלבד לכן השנה לא יוכל להיות שם)
    יתרון חשוב שיש לגן הפרטי זה שהגננת שתיהיה שם הילד מכיר אותה מכיון שהייתה גננת בגן שלו כיום בשנה שעברה.(הוא היה שנתיים באותו גן אך בכל שנה הייתה גננת אחרת, אותה גננת שהייתה בשנה הראשונה, היא תעבוד בגן הפרטי)
    הילד שלי בדרך כלל אוהב ילדים גדולים ממנו ותמיד מיתחבר עם גדולים.
    הוא לא אוהב את הקטנים בגן ולא רוצה לשחק איתם.
    מכיון שהיה שנתיים באותו הגן אז בשנה הראשונה הוא היה בין הקטנים ובשנה השניה הוא בין הבוגרים.
    לסיכום מה כדאי גן למשך שנתיים עם ילדים גדולים עם גננת נוקשה או גן למשך שנה, מה שמצריך החלפת גן נוסף ועם ילדים קטנים ממנו וגננת שהוא מכיר.
    יכול להיות שאולי גם מיפגש עם ילדים גדולים יכול גם לתסכל??הם ידעו יותר ממנו.
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן

הוספת תגובה

• בחירת גן

ליאת גרוס
    04/07/2009

שלום יעל
    העובדה כי בנך נמשך לילדים גדולים ממנו מחזקת אצלי את הבחירה באופציה הראשונה. אם אין לו בעיות יוצאות דופן , יסתגל מהר לגננת החדשה וירכוש חברים חדשים במהרה. יש הבדל משמעותי בין גיל 3 ל4. גננת שמציבה גבולות עדיפה על גננת חייכנית וחביבה שלא מצליחה להשתלט על ילדים קשים או אלימים. חוייה של גן טרום חובה תכין אותו טוב יותר לגן החובה ולבית הספר שבא אח"כ. אל תתני לחששות שלך מקום מוגזם.
    מצד שני, אם קיים קושי חברתי, התפתחותי, רגשי או אחר, נכון לשקול שוב.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה פחדנית- עזרה דחוף
    גלי
    01/07/2009

בתי בת ה- 4 היא ילדה מאוד פחדנית החל מכלבים ועד לנדנדה הכי פשוטה בגן השעשועים . גם כפעוטה היא הייתה די פחדנית אבל הייתה לה תקופה טובה יותר בה היא ניסתה מתקנים . התקופה הזאת "עברה לה". אני מאוד מתוסכלת מזה של הילדים משחקים על המתקנים והיא צופה בהם . אין לי ספק שיהיו לזה השלכות על מעמדה בקבוצת השווים בעתיד - ולא לטובה .
    מאוד מבקשת סיוע . ושאלה האם כדאי להתחיל איתה טיפול פרטני . תודה .
    הערה - אני אם יחידנית . לבתי אב שאיננו בקשר איתה עוד מזמן ההריון .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה פחדנית- עזרה דחוף

הוספת תגובה

• טיפול בעזרת בעלי חיים

דפנה
    02/07/2009

שלום, מנסיוני טיפול בעזרת בעלי חיים להורדת פחד מכלבים עובד טוב. בני היה בטיפול במרכז בולבי והתוצאות מצויינות (הוא רוצה כלב) בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה תשובה של מקצועית ?

גלי
    02/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה

גלי
    05/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה פחדנית

ליאת גרוס
    05/07/2009

שלום גלי וסליחה על העיכוב
    ראשית חשוב לי לשאול אם הפחד הוא בעיקר ממתקנים או גם מלישון לבד ודברים נוספים. אני רוצה לשלול קיומה של פעיה פיזיולוגית למשל בעייה בויסות שיווי המשקל שיכולה להסביר את החשש ממתקנים ואינה קשורה לפאן הפסיכולוגי.
    שנית, אני באופן אישי מאמינה כי טיפול פרטני אינו מתאים לילדה בת 4 וכי הדרכת הורים יכולה להיות יעילה בהרבה. חשוב להבין איתך את מקורות הפחד ואת תגובותייך עד כה. האם את מגינה מידי? האם את חרדתית מעט בעצמך? עם אילו דברים הילדה מתמודדת בקלות וכו'..כמו כן, יש ילדים שנולדים פחדנים וצריך לקבל כלים להתמודד עימם. פני להדרכת הורים ורק אם הם ימליצו על טיפול פרטני, תשקלי את העניין. בינתיים אל תלחצי עליה יותר מידי, תציעי לה לשחק במתקנים אבל תני לה מרחב להחליט לעצמה.

בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת תודה רבה

גלי
    06/07/2009

אני חושבת שעלית על כמה מאפיינים שלי בתשובתך .
    בהחלט אפנה להדרכת הורים . תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות הורים

שירה
    07/07/2009

היי,
    דבריך מאוד נוגעים. גם אני לא ידעתי מה לעשות עם ביתי שכל הזמן הייתה חרדה.
    בזכות חברה הלכתי לקבוצת הורים וכעת המצב נרגע. אני לא יודעת היכן את גרה אני השתתפתי בקבוצת הורים בקריית אונו- אצל מאיה סימון. ממליצה בחום.
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי למסור לי פרטים יותר מדוייקים

גלי
    09/07/2009

אנחנו קרובות לקרית אונו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה של שבוע מטעם העבודה
    איילת
    01/07/2009

ברצוני לקבל את חוות דעתכם לגבי נסיעה של שבוע מטעם העבודה.

יש לי ילדה קטנה, בת שנה וחצי, אותה לא עזבתי מעולם ליותר מיום אחד.
    ביקשו ממני לנסוע לשבוע מטעם העבודה, לבצע עבודה מסוימת באירופה.

אני מתלבטת אם לנסוע. אני מפחדת שהיא מאוד תתגעגע אלי ויהיה לה קשה. היות וזהו גיל צעיר ומשפיע מאוד על העיצוב הנפשי, אני מפחדת לעשות איזו טראומה...
    במשך השבוע המתוכנן היא יכולה להיות עם הסבתא ועם האבא, אנשים שהיא מכירה היטב ודי רגילה להיות איתם הרבה.

מה דעתכם???

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה של שבוע מטעם העבודה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל

נעמה סבג שמש
    02/07/2009

איילת היי,

את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא כתבה שפורסמה בעיתון "להיות הורים" העוסקת בדיוק בנושא זה.

אם לא תסופקי, אנא חזרי ושאלי שאלות נוספות.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי
    גלית
    01/07/2009

שלום, בני בן שנה ו 11 חודשים, גמול כחודש מפיפי ולא מפספס, בנוגע לקקי- הוא לא מעוניין לעשות באסלה או בסיר, שמתי לב לאחרונה כי כאשר הוא מעוניין לעשות הוא ניגש הצידה ומתרכז איך אני יכולה לקדם את העניין?

בתודה מראש,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

נעמה סבג שמש
    02/07/2009

גלית שלום,

בנך מתקדם יפה לגילו. עדיף לאפשר לו להתקדם על פי הקצב שלו. אם תלחצי את עלולה להשיג את ההפך.

כרגע תוכלי לספר לו את הספר "סיר הסירים" ולהראות לו איך את משתמשת בשירותים וייתר בני הבית, אך כל עוד אינו רוצה, אל תלחצי לשבת בשירותים.

הרבה סבלנות.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

מיטל
    03/07/2009

כאמא לילדה בת שנתיים וחודשיים שעברה את אותו הסיפור
    באותו גיל בדיוק
    הדבר היחיד שעזר הוא הפסקת ההתעסקות בעיניין קניתי בשוק כמות אדירה של תחתונים ובכל פעם שזה קרה התחתונים הלכו לפח אשפה בלי צורך להתעסק בעיניין אבל תמיד הוספתי "בפעם הבאה תנסי להגיד לאמא קודם" בטון נעים אפילו שבפנים זה שיגע אותי
    ואחרי שבוע הבעיה נעלמה

מקווה שיהיה לך את אותה ההצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

גלית
    05/07/2009

שלום,
    טעיתי בגיל בן שנתיים ו 11 חודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

נעמה סבג שמש
    05/07/2009

עדיין. תרפי. מיטל כתבה דברים נכונים. ההתעסקות בעניין רק גורמת לרגרסיה.

הרבה סבלנות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאום הפסיקה לישון
    ארי
    01/07/2009

שלום, יש לי תינוקת 8.5 חודשים. מגיל 1.5 ישנה לילה שלם.לפני שבועיים עברנו דירה ואז גם העברנו אותה לישון בחדר שלה (לפני כן ישנה לידנו במיטה שלה). היא נרדמת אצלנו במיטה ואנחנו מעבירים אותה למיטתה. בשלושה ימים הראשונים בדירה החדשה ישנה מצויין, מאז, נרדמת במיטתנו, אנחנו מעבירים אותה וכעבור 3 שעות בערך של שינה, מתעוררת בבכי ומסרבת לחזור לישון. היא נעמדת במיטה ורוצה על הידיים. היא אינה נרדמת במיטה שלה ולכן אנחנו צריכים להעביר אותה למיטה שלנו, להרדימה ורק אז להשיב למיטתה. השינה שלה הרבה יותר קלה במהלך הלילה והיא מתעוררת המון פעמים. אתמול ניסיתי לא להרדים אותה אצלנו ובמשך שעה וחצי עשיתי לה הרם הורד אז שבסוף נירדמה לי על הידיים. מה עושים? ? תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    פתאום הפסיקה לישון

הוספת תגובה

• מעבר כפול

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

ארי שלום,
    בתכם נאלצה להתמודד עם מספר שינויים בעת ובעונה אחת - מעבר דירה, שינוי סביבת השינה שלה, ושינוי אופי ההירדמות שלה. לכך יש להוסיף את השינויים ההתפתחותיים שהיא עוברת - הבנה שהמציאות שונה כשאתם בסביבה וכשאינכם נמצאים צמוד אליה, הבנה של היכולת שלה להפעיל אתכם, פחדי פרידה וכדומה.
    במידה ומאוד חשוב לכם שתירדם במיטתה, התכוננו למספר שבועות של "הרם הורד" כלשונך. חשוב להחליט באיזה אופן אתם רוצים להתמודד עם החזרתה להרגלי שינה, ולשדר חזית אחידה. רצוי ששני ההורים יהיו מעורבים בהרדמה שכן זהו תהליך לא פשוט להורה אחד ועייף. בנוסף, כדאי לבדוק האם לאור השינויים התזונתיים שלה היא אינה צמאה או רעבה בשעות בהן מתעוררת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות

ארי
    02/07/2009

שירי, תודה רבה על התגובה.
    לשמחתי הנושא די הסתדר, כנראה יו אלה קשיי הסתגלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספרים
    עינב
    01/07/2009

בני בן 3 , באיזה גיל צריך להתחיל ללמד אותו לקרוא את צורת המספרים ?

לקביעת תור
    סגירה
    מספרים

הוספת תגובה

• העשרה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

עינב שלום,
    אין צורך בגיל של בנך ללמד אותו את צורת המספרים. זהו תוכן שהגננות עוסקות בו מספיק זמן לפני כיתה א'. זוהי ממש העשרה, והיא לבחירתך האם להעניק אותה לילד בעצמך או לא.
    במידה והדבר חשוב לך, רצוי מאוד שתדגישי לילד מסר של סקרנות כלפי העולם, מספר הבית, מספרי העמודים בספר וכדומה, ובכך תגרי את סקרנותו לגבי מספרים, וידע אינטלקטואלי בכלל.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה