מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבית או במסגרת?בר16/07/2009
שלום רב,
ברצוני לדעת עד איזה גיל מומלץ לתינוק/פעוט להישאר בבית עם אמא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבית או במסגרת
ליאת גרוס16/07/2009שלום בר
לדעתי עד גיל שנה וחצי -שנתיים מקסימום זה בסדר להשאיר בבית. בגיל זה כדאי מסגרת קטנה ומגיל 3 מסגרת רחבה יותר.
מה דעתך?
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך תגובה
בר17/07/2009תודה על התייחסותך לשאלתי.
הרקע שלי הוא שיש לי תינוקת בת 4 חודשים (ילדה ראשונה), ואני כרגע בחל"ת עד שהיא תהיה בת חצי שנה וייתכן שגם אז אאריך החל"ת למשך עוד כחודש חודשיים אבל אז ייתכן מאוד שאאלץ לחזור לעבודה גם מסיבות כלכליות וגם מסיבות שקשורות לעבודה (למרות שהייתי מאוד מאוד רוצה להישאר ולטפל בבתי בבית ולא ע"י זרים - מה גם שקשה לי מאוד לסמוך על זרים ולהניח שבתי תקבל טיפול טוב על ידם וברור לי שכל מהלך כזה יהיה לי קשה מאוד, לפחות בהתחלה). אפשרות של סבתא או חמה שתטפל אין לי, וגם לא אפשרות של מטפלת פרטית כי אז כבר עדיף כלכלית שאטפל בה אני, וכך נותרת לי רק האופציה של מעון - השאלה שאני שואלת עכשיו לדעתך עדיף מעון ציבורי או פרטי? ובכלל אילו טיפים תוכלי לתת לי בשלב כזה של הכנסת תינוק למעון, אולי גם תוכלי לומר לי באיזה גיל בעייתי מאוד להכניס למעון כי זה גיל שנופל על שלב של חרדה מזרים למשל?
בקיצור, לא פשוט כל העניין הזה, אודה לך מאוד אם תוכלי להשיב ולתת כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצת הודעה שלא נענתה לליאת
בר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעון ציבורי או פרטי
ליאת גרוס20/07/2009שלום בר
קודם כל, בחברה בה אנו חיים לא פשוט כלכלית להשאיר ילד בבית או עם מטפלת פרטית. ולכן הנורמה היא להכניס למסגרת בגיל מוקדם. נכון שזה קשה, ואולי לא אידיאלי אבל ככה זה וזה בסדר
המון תינוקות הוכנסו למעונות והתפתחו יפה מאד. זה בסדר. כמה שפחות ייסורי מצפון - יותר טוב לך ולילדה.
לגבי מעון פרטי או ציבורי, האמת היא שאני לא מתמצאת בהבדלים. לדעתי כמה שיותר אנשי צוות על פחות ילדים יותר טוב. תלוי באנשי הצוות הספציפיים. בגיל זה לא חשוב שיעבדו איתם על תכנים. לא חשוב שיוציאו אותם ,אני גם לא מתרגשת מנושא הפיקוח למרות שיש כאלו שלא יסכימו איתי. חשוב שיהיה סדר יום (זמנים קבועים לאוכל ולשינה) וחשוב שכשהילדה בוכה יגשו ויענו על הצורך שלה ויתייחסו. נסי לשהות במקום ולהתרשם. בקשי המלצות.תתיחסי בתצפיתך גם לקשר בין אנשי הצוות.
נכון שזה לא פשוט אבל בדר"כ זה מצליח יפה.
בהצלחה
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 שמגלה את גופו , איך להגיב?דניאלה16/07/2009
בני בן ה 5 , כל בוקר כשוא מתעורר , הוא מוריד את כל הבגדים , ונשאר ערום במיטה, הוא מתכסה בשמיכה , ונוגע בעצמו , זה כבר כמה ימים נמשך ככה
הוא קורא לזה" נסיכה" לדעתי בגלל שהשמיכה כביכול זה כמו שמלה או משהו כזה ,
הוא ממשיך עם זה כ 5 -10 דקות ואח"כ מתלבש
אנחנו לא כ"כ יודעים איך להגיב לזה
מה להגיד לו , להסכים לאו לא? בקיצור קצת מבולבלים
אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגלה את גופו
ליאת גרוס16/07/2009שלום דניאלה.
את מתארת משהו נורמלי ותקין, כל עוד זה באמת עניין של 5 דקות וזהו. אם בשאר היום הילד לא עסוק בגופו, אם לא מדבר על זה, לא מראה מצוקה, ממשיך את היום רגיל שמח וצוהל - אז הכל בסדר. חשוב שלא יעשה את זה מחוץ לחדרו ומיטתו. נכון להתייחס לזה כאל משהו נחמד, וטבעי.
זה אומר לא לאסור, אבל אחרי 5+ דקות אפשר להגיד זהו מספיק עכשיו צריך להתלבש כדי שלא תאחר.
הישארי עם יד על הדופק אבל בינתיים זה נשמע בסדר.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהנופר15/07/2009
היי וערב טוב
בני בן השנתיים ו 7 חודשים גמול מחיתולים מיום העצמאות לערך ...כלומר מלפני מס' חודשים.
רציתי לשאול , הוא עדיין לא לגמריי שולט על הפיפי בלילה והוא עדיין עושה לעיתים במיטה...
כשהוא מתעורר רטוב אני או אבא שלו אומרים לו , שלא קרה כלום מחליפים בגדים וסדין ונלך לישון חזרה... יש כביסה וכו'... מזכירים שאנחנו פה ואם יש פיפי שיגיד לנו ומייד ניקח אותו לסיר..
רציתי להתייעץ לגבי מספר נושאים-
1- האם כך צריך להגיב? או שצריך לחזק אותו באיזה דרך אחרת?
2- עד מתי זה סביר " הפיספוסים"??
3- איך אפשר למנוע את זה ? אם בכלל? (ניסיתי להעיר אותו מדיי פעם לעשות פיפי אבל זה מרגיז אותו מתוך שינהלכן הפסקתי עם זה...)
3- נשמח לעצה שיתחיל להיכנס לשירותים ויגמל מהסיר...
תודה על העצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד''ר שירי שדה שרביט17/07/2009אודליה שלום,
הגמילה נשמעת מצוינת ובתהליך נכון. אם גמלתם גם בלילה כ"כ מהר, כנראה שהילד "מבין עניין "ובשל לתהליך. הגמילה בלילה היא מעט יותר מורכבת, ויש הרבה פספוסים, שחשוב לקבל בשלוות נפש. המודעות בלילה לגוף היא יותר קשה, ולכן הילד לא מתעורר מהרמזים הגופניים המקדימים להרטבה.
כדאי לעודד אותו לשתות בשעות אחהצ, ולקראת שעתיים מהשינה, להפחית בשתיה. כמו כן, בזמן הקרוב עדיף שלא תהיה כוס שתיה ליד מיטתו בלילה. בנוסף, רצוי ללוות אותו לעשות פיפי לפני שנרדם, ואז לקחת אותו שוב לפני שאתם הולכים לישון. הדבר לא יפסיק לחלוטין את הפספוסים, אולם בחודשים הקרובים תדירותם תפחת. לגבי הגמילה מהסיר, היא לא כ"כ דחופה. אפשר בהתחלה פשוט לא לקחת את הסיר אתכם מחוץ לבית, ואז הוא ייאלץ ללכת לשירותים במקומות אחרים. כדאי לנסות גם לארגן את השירותים באופן שיהיה לו נחמד לגשת לשם - באמצעות ישבנון או מדרגה קטנה. סה"כ, שוב, התהליך שאת מתארת נשמע תואם לשלב ותקין.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה?אמא15/07/2009
בתי בת השנתיים חכמה, מבינה הכל ומדברת יפה מאוד (אוצר מילים גדול, בעיקר מילים בודדות אך לאחרונה החלה לחבר לעיתים 2-3 מילים). מצביעה על דברים ומרבה להראות ולהגיש לי חפצים המעניינים אותה ולנקוב בשמם כאקט של שיתוף. העניין הוא שהיא לא אומרת לי "כן" ו"לא" גם לא בתנועות ראש. אם היא לא רוצה משהו אומרת "די" ואם אני שואלת אותה שאלה כמו "רוצה תפוח?" היא תגיד "תפוח" במקום כן. האם זה מעיד על בעיה מסויימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על השאלה?
אמא16/07/2009למה מדלגים על השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות שפה
ד''ר שירי שדה שרביט17/07/2009דנה שלום,
ההתפתחות של בתך נשמעת לפי המידע שמסרת, תקינה לחלוטין. התפתחות שפתית היא תהליך, וכל ילד רוכש מלים אחרות בקצב ובסדר ייחודיים לו. הדבר החשוב הוא שבתך יודעת מה היא רוצה ומה היא לא רוצה, ומצאה דרך יעילה להעביר לסביבה את רצונותיה. ככל שתגדל, וככל שתשוחחו איתה, היא תרכוש מלים נוספות ורבות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים מוזריםלילי15/07/2009
שלום,
בני בן 8, ילד בכור, עולה לכיתה ג', נבון, מוצלח וחברותי מאוד.אנחנו גרים בישוב קהילתי ולאחרונה שוחחתי איתו על כך שכנראה בשנה הבאה לא ילך לצהרון לאחר שעות הלימודים ויגיע הביתה ברגל פעמיים בשבוע (אני מורה ומגיעה הביתה בשעות הצהריים). על מנת לבדוק את בשלותו לעניין ומידת העצמאות שלו, שלחתי אותו לפני כחודש וחצי בערך להסתפר לבד. הספר נמצא כ-8 דקות הליכה ברגל מהבית שלנו (בהליכה על המדרכה). הוא נלחץ מאוד והתקשר אליי מהדרך שאבוא לקראתו וכך עשיתי. מאז חלה רגרסיה...הוא לא מוכן כמעט להשאר לבד, אפילו לכמה דקות שאני אוספת את אחותו מהגן ולאחרונה אף אינו מוכן ללכת לחברים הביתה ומתעקש שרק יבואו אליו. יצא לו להיות כמה פעמים אצל חברים כשההורים לא היו בבית וייתכן שהוא נלחץ מזה, אבל עכשיו הוא לא מוכן ללכת גם כשההורים נוכחים. קשה לו להסביר את ההתנהגות שלו. הוא אומר שלא קרה שום דבר מיוחד, שקשה לו להיות רחוק ממני ושהוא לא מסוגל, אבל לא יודע למה...יש לציין כי לאחרונה גם מדבר המון על פחדים מהמוות, זה נושא שמאוד מטריד אותו. לפני כשבוע נסעתי לסופ"ש לחו"ל עם חברות (הוא נשאר בבית עם אביו ואחיותיו) והיה לו מאוד קשה עם הנסיעה שלי, הוא בכה ערב קודם ופחד שיקרה משהו למטוס ושאני לא אחזור...כמובן שהרגעתי אותו וגם שוחחתי איתו בטלפון מחו"ל והוא נרגע, אבל הנושא והפחדים עדיין עולים. אני יודעת שפחד ממוות די אופייני לגיל הזה וזה פחות מטריד אותי, אבל פחד ללכת לחברים הביתה, נראה לי מאוד בעייתי ומטריד את מנוחתי. איך לדעתך עליי לנהוג בעניין? האם הוא צריך טיפול פסיכולוגי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים???
לילי18/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים טבעיים
זהורית אסולין שמחון19/07/2009אני מבינה את הרצון והצורך שלך שיהיה עצמאי יותר, אך דרך הפחד הוא מסמן לך שהוא כנראה עוד לא בשל לכך, החרדה שומרת עליו ומעבירה לך מסר שיש להקשיב לו. מה שאפשר לעשות הוא לנסות להחזיר לו את תחושת השליטה ראשית הכינו רשימה מה הדברים שמונעים ממנו ללכת מה מטריד אותו ונסו לחשוב יחד על פתרונות יצירתיים שיעזרו להתמודד עם סצנות שונות שהוא מדמיין שעלולות להתרחש. שנית בנו תוכנית הדרגתית מהקל לקשה בהתחלה את מלווה אותו, אח"כ את מלווה מבלי לדבר איתו בדרך, לאחר מכן שלב הבא הוא הולך את הדרך ומיד חוזר ואת מחכה לו בבית וכך הלאה כשהוא יגדיר מה הכי קשה עבורו ומה הכי קל. לאט לאט תרגלו שלב שלב ורק כשיחוש בטוח בשלב אחד (שידרג דרגת מתח בעת ביצוע השלב)אז תעברו איתו לשלב הבא. אפשר להציע ללכת עם חבר, או ללכת עם סלולרי ולשוחח איתך בדרך על דה ועל הא.
בשלב זה איני רואה צורך בפסיכולוג , אלא אם כן יש פחדים נוספים או לחלופין פחדים אלו מקשים על תפקודו היומימי. הרעיון הזה של חזרהמבית הספר הוא חדש ולכן טבעי שיחוש חרדה לגביו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה של ילדה בן 11 לאמהטליה14/07/2009
הבת שלי בת 11, בת בכורה לאחים בני 9, 5.5, הילדה מיום היוולדה קשורה אלי בצורה אובססיבית, יש לציין שאני עובדת 3-4 פעמים בשבוע בערבים כך שהיא רואה אותי שעתיים ביום. שאר הימים אני כל היום בבית. אבל...... היא כל הזמן בטלפון איתי, היא חייבת לדעת מתי אני באה, מתי אני הולכת, ימים שאני כל היום בבית היא מחוברת אלי, היא חייבת להגיד לי לילה טוב, אם אני לא עונה לה היא לא מרפה עד שאני עונה. גם שהיא אצל חברות היא מתקשרת אלי כדי לדעת מה אני עושה, היא הולכת לקנות משהו, או הולכת לאן שהוא, היא מתקשרת אלי בשאלות טרוויליות. הילדה היא ילדה מאוד חכמה, פיקחית, ממולחת, ומנהיגה בכיתה ובוגרת, אך יחד עם זאת היא ילדה מאוד תלותית, היא מתייעצת איתי בנוגע לחברותיה, והיא חייבת להיות בסדר עם כולם. הדבר מוציא ממני המון הנרגיות, וכמה שאני נותת לה תשומת לב היא דורשת יותר. מה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לאמא
ליאת גרוס16/07/2009את מתארת מצב בעייתי שלא ברור לי מה הגורמים לו. יכול להיות שיש לה בעיה או מצוקה, יכול להיות שזה קשור אלייך איך שהוא.לתגובה שלך, לצורך שלך. העובדה שהיא מנהיגה בכיתה סותרת את התלותיות שאת מתארת. משהו כאן לא ברור וחסרה אינפורמציה. כדאי לפנות לאיש מקצוע שיוכל לראות את התמונה השלמה ולייעץ.
איך את מסבירה את התנהגותה? מה מפחיד אותה? מה את משדרת לה ? למה בכיתה מנהיגה ולא תלותית ונעלמת ? האם היא חוששת שיקרה לך משהו? אם כן למה?
נסי לעזור לי למצוא את המשתנה הנעלם פה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים התנהגותייםליאת14/07/2009
ביתי בת שנתיים וחצי,ילדה נבונה ובוגרת לגילה. היא אחות לילד בן שנה ולאחרונה חלו מס' שינויים התנהגותיים: מבקשת שאני אאכיל אותה, מבקשת שרק אני אקלח אותה (לא מוכנה בשום פנים ואופן שאביה יעשה זאת), מבקשת שארים אותה ואחבק אותה מס' פעמים רב, בוכה וצורחת אם אני הולכת לסידורים ולא לוקחת אותה(היא נרגעת אחרי כמה דקות אך לא מפסיקה לשאול לאן הלכתי ולמה לא לקחתי אותה ואם אני חוזרת בעודה ערה אין מאושרת ממנה).
נוצר מצב שמתקבע וממנו אני חוששת-שאת כל צרכיה של הילדה רק אני ממלאה ועולמה מלא ובטוח כשאני לצידה ומאידך, ריק ומפוחד כשאנני.
אני זקוקה נואשות להדרכה איך לשנות את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי....
ליאת20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים התנהגותיים
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009ליאת שלום,
ראשית ההתנהגויות של בתך הן תואמות לגיל, ובוודאי לכך שהיא אחות בכורה לילד בן שנה. בתך מבינה הרבה יותר מבעבר את יכולת השליטה שלה עלייך ועל הסביבה באופן כללי, והיא בודקת מתי היא יכולה לעשות דברים מסוימים, ומהן תגובות הסביבה.
גם אם היא חווה את עצמה כריקה ומפוחדת כפי שכתבת, ואני בספק לגבי כך, התפקיד שלך כאם הוא לחזק בה את אמונתה בכוחה להתמודד עם מצבים מורכבים, גם כשאינך נוכחת. הרי חלק ניכר מיומה אמור להיות גם בסביבות אחרות, נפרדות ומרוחקות מהבית.
רצוי שתודיעי לבתך בכל פעם לפני שאת עוזבת, ואתן יכולות להכין "טקס פרידה". הסבירי לה עם מי היא נשארת ומתי תחזרי, ללא התנצלות. לגבי מקלחות בערב, הריני להבטיח לך שילדים רבים בגילה "מודיעים" להורים מי יקלח אותם, מי יאכיל אותם, מה יאכלו וכדומה. אולם חשוב שיהיו לה חוויות נחמדות גם איתך וגם עם אביה, וככל שאת תעבירי יותר את המסר שאת קובעת את סדר העניינים בבית, כך ייטב לכולכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גן, גמילה מטיטול ולידת אחלאה14/07/2009
שלום רב,
ברצוני להתייעץ לגבי מספר נושאים "כבדים ומשמעותיים.
בני בן שנתיים נמצא במסגרת גן מגיל 1.8 (מרץ האחרון) - הסתגל, התרגל, מאוד חברותי ונראה שטוב לו ואוהב את הגן. הבעייה איתי שלי לא טוב ואני בהתלבטות האם להמשיך איתו באותו מקום שנה הבאה. בגדול בגן הצוות עושה רושם של צוות חם, אוהב אבל יש בגן בעייה רצינית של חוסר ארגון וניהול לקוי, חוסר השקעה וזה בא לידי ביטוי בהרבה מאוד פרטים שלי מפריעים. למשל, מחודש מרץ ועד היום לא היה אסיפת הורים, כשבני נקלט לגן לא שאלו לגביו שאלות מה אוהב, איך הוא, מתי יש לו יום הולדת וכו' וכמו כן לא מילאתי שום טפסים. אין שיתוף של ההורים בכל מה שקורה בגן: על מה מדברים כעת, איזה חיה היתה בחוג חיות. נותנים להם בין הארוחות פתי בר ועוגיות. עכשיו כשהתחלתי בתהליך גמילה מטיטולים, שיתפתי אותם כדי שישתפו עמי פעולה והגננת אמרה שהוא עוד קטן מידי (ברור לי שזה לא נוח לה וזו הסיבה האמיתית). דבר נוסף, הגננת שלו היתה שבוע בחופש ולא טרחו ליידע כלל את ההורים על כך. נכון שיש גננת נוספת של הבוגרים שבטח מילאה את מקומה אך עדיין לי מאוד חשוב לדעת מידע מסוג זה ועוד כהנה וכהנה...
בתחילת אוקטובר צפויה להיכנס אחות חדשה למשפחה, בעזרת השם, כך שאם אני אעביר אותו גן - זה יצא מאוד סמוך ללידה (גם לי לא יהיה קל עם הסתגלות חדשה - אבל אני אתגבר). והמשמעות של כך, זה צוות חדש, מקום חדש, ילדים חדשים שגם הם בעצמם צריכים להסתגל. מעבר לכך הוא יעבור עד אז שינויים נוספים כגון: מעבר למיטת מעבר ממיטת תינוק. גמלנו אותו לא מזמן מאכילת לילה (וזה עובד בסדר) וכמו כן הגמילה מטיטולים שהתחלתי.
אני מתחבטת ומתלבטת קשות האם להשאיר אותו באותו הגן במשך שנה שלמה וכל הזמן להיות מתוסכלת מדברים שמפריעים לי (שלו הם בטח לא מפריעים) או שלהעביר אותו לגן חדש בספטמבר (יש לקחת בחשבון גם חופש סוכות) עם כל המשמעויות שתיארתי לעיל? האם זו לא תהיה טלטלה רגשית טראומטית בשבילו? יותר מידי שינויים בטווח קצר?
יש לציין שהוא ילד נוח, חברותי ומסתגל די מהר לשינויים.
שאלה נוספת (סליחה על האריכות) לגבי הגמילה מטיטולים. התחלתי עם ישבנון ועברתי עכשיו לסיר כי נראה לי יותר נוח. יש לי רק כשעה עד שעה וחצי ביום להיות איתו בלי טיטול. כי בבוקר בגן. בצהריים חוזר הבית לישון צהריים ורק כשמתעורר בערך ב- 1600 אני משאירה אותו עם תחתון למשך שעה, כי אז אני יוצאת איתו החוצה ושוב טיטול, אז אני מרגישה שאנו לא מתקדמים כלל. ואני שואלת אותו אם יש לו פיפי , הוא עונה שלא אבל עושה בריצפה. מצד שני כשהוא בסיר/ישבנון משתף פעולה ועושה שם פיפי (קקי עדיין לא). האם אני פועלת נכון מבחינת הגמילה שלו?
תודה מראש
סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על השאלה?
לאה16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גן, גמילה ולידת אח
ליאת גרוס16/07/2009שלום סיגל
אכן הרבה שינויים בבת אחת.
לגבי הגן - נכון שאת מציינת דברים חשובים אבל יש דברים חשובים יותר. יחס לילד, גרויים מתאימים, הרכב גילאים, מספר אנשי צוות, וכו' מכיוון שאני לא מכירה את הגן או את הגן האלטרנטיבי, קשה לי לייעץ לך בנושא. מכיון שהוא נח ומסתגל יפה, נראה לי שכל החלטה שתקבלי תהיה בסדר. הלידה צפויה לאוקטובר כך שיספיק להסתגל אבל מצד שני ... בקיצור, תלכי עם תחושת הבטן שלך.
לגבי המעבר למיטה גדולה חשוב לעשות את המעבר כמה שיותר קרוב. כדי שלא יהיה סמוך ללידה והילד ירגיש שמסלקים אותו כדי לפנות מקום.וגם כדי שלא יבוא יחד עם הלידה. כדאי כמה שפחות מעברים בו זמנית.
לגבי הגמילה - לא נשמע לי שהוא לגמרי בשל לעניין. אפשר להשאיר את הסיר כאופציה וכמשחק הכנה לגמילה למתי שהוא רוצה. כשהוא ירצה לסיר הוא יבקש ואז תורידי את הטיטול לצורך הפיפי ותחזירי. זו דרך לא לחזור אחורה וגם לא להתקדם כרגע ביותר מידי מישורים. חשוב שהגננת תהיה איתך בנושא הגמילה (בגן זה או אחר) לכן בלי לחץ. חכי לגננת , חכי שהצורך יבוא ממנו חכי ואז תגמלי.
בהצלחה ולידה קלה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 - דפוסי אכילהיעל14/07/2009
מדובר בילד בן 8 נבון מאוד. מגיל שנה וחצי החל להיות בררן באוכל מתבטא בהעדפות של מרקמים קשים , ללא רוטב, אוכל לפי מראה האוכל, צורתו, לא אוכל פירות וירקות.
התפריט שלו: בוקר - קורנפלקס , בבי"ס: כריך עם שוקולד בלבד ! (לא אוהב ממרחים אחרים ולא מוכן לטעום ממרח אחר !) , צהריים : שניצל ביתי + פסטה או אורז ערב: חביתה או טוסט עם גבינ"צ בלבד, בין הארוחות תפוח עץ או קרקרים, ביסקוויט (רק בצבע חום כי הלבן , לטענתו מרוח בגבינה ולא טעים !) .
ירקות ופירות: כלום למעט תפוח עץ.
מוצרי חלב: כלום למעט גבינ"צ שצריכה להיות בתוך טוסט. אחרת היא לא טעימה !
רכשתי ספר לאכול בריא המותאם לילדים, הוא מדקלם את משמעות האוכל הבריא , אבות המזון,ויטמינים ומשמעותם וכד' אך אינו מוכן לאכול הרשום בו.
אני רואה שהוא רוצה לטעום משהו חדש כמו: גבינה לבנה אך מהמבט עליה , נראה כאילו היא נגעל מזה והוא מחליט שזה לא טעים אפילו שלא ניסה לטעום זאת.
אני רואה את האכזבה שלו כאשר אנו מגיעים לסעודות משפחתיות שבהם אין את האוכל שהוא אוהב (פסטה,אורז,שניצל) והוא אומר: "אין לי מה לאכול כאן". הלכנו מס' פעמים לדיאטנית אך מלבד המלצות מה עדיף וצריך לאכול, לא הצלחתי להעשיר את התפריט שלו.
כאשר אני מכינה קציצות בשר, כדי שהוא יאכל אותן אני מאכילה אותו ! והוא צריך להיות שקוע במשחק או משהו אחר כדי לא לשים לב לאוכל שנכנס לפיו. כנ"ל לגבי דגים,עוף.
בביית יש לי 2 ילדות נוספות . הילדה בת 4 שאוכלת הכל, מוכנה לטעום מהכל ואף משכנעת אותו לאכול דברים חדשים ואומרת לו " תטעם זה טעים" אך הוא בשלו "זה מגעיל ". "אני יודע".
בעלי ואני אוכלים הכל ! מוכנים לטעום מאכלים חדשים ! בבית יש המון פירות וירקות ! סלט ירקות כל ערב על השולחן !
דוגמא אישית בבית יש ויש !
אנא עצתך, מה לעשות , איך לשכנע אותו לטעום דברים חדשים ? לפני שיהיה מאוחר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררן באוכל
לילי15/07/2009רוצה לשתף אותך, יש לי ילד באותו הגיל עם אותה הבעיה. לא נוגע במאכלים שבהם לא נגע גם כתינוק. תפריט מאוד לא מגוון וקבוע. אני הפסקתי להלחם בזה, זה לא עוזר. מקפידה לעשות לו בדיקות דם לפחות פעם בשנה כדי לוודא שלא חסר לו כלום- עד כה הבדיקות היו תקינות לחלוטין. גם לו יש אחיות שאוכלות הכל ואנחנו גם לא בעייתים במיוחד. אין מה לעשות, זה עניין של אופי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מיניתשי13/07/2009
ילדתי בת החמש מאוד מינית. זה מתבטא בכך שכשאנו, הוריה מתלבשים היא מאוד סקרנית לראות אונו במערומינו למרות שאנו משתדלים שלא לחשוף אותה לכך.
כמו כן תפסנו אותה מס' פעמים עם שכן בגילה שהיא "נוגעת לו" והוא "נוגע לה", ודיברנו איתה על כך שאסור ולכל אחד יש את הדבר האישי שלו, גם הגננת אמרה שנתקלה במס' מיקרים בהם היא הפשיטה בן.
היא מאוד מודעת למין יחסית לגילה, מה כדאי לעשות כבר בטווח הקצר והאם כדאי לקחת אותה לטיפולים אצל פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינימ
ד''ר שירי שדה שרביט13/07/2009שי שלום,
הסקרנות של בתך מובנת ותואמת לגיל. אולם יש להגבילה ולהדריך את הילדה בביטוי מותאם לגיל. חשוב להמשיך במסרים לגבי פרטיות הגוף, שלה ושל הזולת. כדאי לקנות לה ספר על גוף האדם, בו רואים גוף של ילד ושל ילדה בעירום, ולהשיב לשאלות שיש לה. כמו כן, הייתי שוקלת לבקש ממנה ומהשכן לבלות יחד בנוכחות אחד ההורים או עם דלת פתוחה, כדי למנוע את המשך המשחקים המיניים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות בין חבריםרוז12/07/2009
הילדה שלי בת שנתים ותשע חודשיים חברותית בל ישנה סיטואציה קבועה שאם אנחנו נפגשים עם חברה שלה (שהיא גם בת דודה שלה באותו גיל )הבת דודה יותר אסרטיבית והרבה פעמים ם היא חוטפת לילדה שלי את המשחק אז הילדה שלי באה אלי שאני אתערב לרוב בוכה ולא מתמודדת לבד איך אני אמורה לנהוג??? יש לציין שזה מצב עדין כי בכל זאת מדובר במשפחה ןהבת דודה תמיד מתמודדת לבד ואף פעם לא נגשת לאמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבה בין בנות דודות
ליאת גרוס13/07/2009שלום רוז
ילדים שונים מתנהגים אחרת וזה בסדר. לאסרטיביות יש יתרונות וחסרונות וצריך להסתכל על התמונה השלמה.
מעבר לכך, אם מדובר על התנהגות שמתרחשת רק עם בת הדודה הספציפית הזו, לא הייתי עושה כלום מול הילדהשלך. אם הבת שלך משלמת מחיר קבוע אולי ניתן להתרחק מבת הדודה, גם אם לך זה לא הכי נוח. כמו כן אפשר לדבר עם האם של הבת דודה שתתערב ותדבר עם ביתה שלא תחטוף.
עם זאת, אם תראי כי גם מול רב החברות מהגן (עוד מעט יהיו הרבה) יש נטיה לויתור וחולשה, ושזה נמשך לאורך זמן אז יש מקום להציע לה לנסות לבקש חזרה ואפילו לחטוף אם אין ברירה. עם הזמן תלמדי אותה לא לשחק עם מי שלא משחקת יפה.
והכי חשוב, תזהרי לא להשוות בין בתך לבת הדודה, ולא להשוותה אלייך בילדותך..
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות / חינוךלימור12/07/2009
שלום רב,
אני גרושה כמה חודשים (לאחר פרידה של כמה שנים) ויש לנו ילדה מדהימה בת חמש וחצי. גם אני וגם גרוש שלי נמצאים בתוך מערכות יחסים חדשות.
חבר שלי עבר לפני שבוע להתגורר איתנו בדירה וחודש הבא (אני מוסרת את הדירה מאחר ומכרנו אותה) אנו נעבור לשכור דירה יחדיו.
יש לנו קצת חילוקי דיעות בנוגע לעניין החינוך של בתי.... היא ילדה כמובן כמובן מדהימה וטובה וכו'.... רק שהיא גדלה איתי רוב הזמן לבד (ישנה איתי במיטה כמה שנים טובות - עד לפני שבוע) היא מפונקת מאוד ומאוד דעתנית היא בקיצור מסובבת אותי על האצבע הקטנה שלה , היא הרבה פעמים מדברת בחוצפה, היא לא אוהבת לקבל לא... היא מאוד פגיעה.
לחבר שלי ולבתי יש קשר מאוד טוב, היא מאוד אוהבת אותו משחקת איתו, נכנסת לשיחות נפש איתו בקיצור היא מאוד שמחה שהוא גר איתנו.
למרות כל זה, היא עוברת איזו תקופה מאוד קשה מבחינת גבר שגר איתנו פתאום (היא לא רגילה לעוד אדם בבית חוץ מאשר אני והיא כבר שנים) היא עברה לישון במיטה שלה ומאוד קשה לה (והאמת גם לי :) היא עולה לכיתה א' ... אני מאוד רכה איתה ולא תמיד הייתי מעמידה אותה במקום על דברים מסויימים, חבר שלי מעיר לה על דברים והיא לפעמים מקבלת ולפעמים נפגעת ובוכה, אתמול היא בכתה שאני תמיד בצד שלו וכו'.... ואז התחיל ויכוח ביני ובין חבר שלי על הנושא לאחר שהיא נרדמה כמובן.... שאנחנו לא חושבים ממש אותו הדבר בנושא החינוך שלה הוא טוען שאני מוותרת לה כל הזמן ושאני כמו בובה על חוטים שלה... (אני מודעת לזה שהיא צריכה קצת יותר משמעמת אין לי ספק בזה) רק שאני טוענת שהזמן הזה זה לא זמן לחינוך אלא לתת לה להסתגל והוא טוען שצריך לשלב הכל יחד ושזה רק יעצב אותה ויחזק אותה..
אני מרחמת עליה מאוד כואב לי שהיא עוברת כלכלך הרבה דברים גם מהצד שלי וגם מהצד של אבא שלה שגר עם חברה שלו גם ולא יודעת איך להתייחס לכל זה מבחינת חינוך וגם חבר שלי נמצא במצב שלא בטוח מה להעיר ומה לא כי אני לא נותנת לו יותר מדי. יש לה פתאום התקפי חרדה כאלה שהיא מרגישה שהיא הולכת להקיא זה כבר כמה ימים טובים כך.....
אנא אשמח לקבל עזרה
תודה רבה
יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא מגיב - זה דחוף
יפעת14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את מחכה
רננה כהן14/07/2009ברור שאת זקוקה ליעוץ מקצועי עבור הילדה. את לבדך לא תוכלי לשנות דברים והילדה זועקת לעזרה בדרכים שלה. פני דחוף לפסיכולוגית ילדים כדי שתקבלי עזרה נכונה ולא עצות סתם. אף ילד אינו דומה לילד אחר במאת האחוזים ועצה של מישהו אחר לא באמת תעזור לך. אם אין לך את הכסף לפרטי יש אפשרות לקבל עשר פגישות דרך כל קופת חולים שאת מבוטחת בה. רופא הילדים של הילדה יוכל להפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות/חינוך
ליאת גרוס16/07/2009שלום לימור
מצב בו ילדה מסובבת אותך על האצבע הקטנה, מתחצפת, מתפנקת מידי וכו' הוא מצב מאד לא טוב. לא לך, לא לחבר, אבל בעיקר לא לילדה. אם תתרגל לפינוק ולחוסר קבלת סמכות - איך תסתגל לבית הספר למשל שדורש בדיוק את ההפך?
להורים גרושים יש צורך לפצות את הילדה, מה שעלול להעצים מצב כזה.
הקשר עם החבר שרואה דברים אחרת ממך הופך את המצב למורכב יותר ועלול לפגוע גם ביחסים בינכם.
אני חושבת שזה כן הזמן לחינוך אבל שמי שצריך להיות הגורם המרכזי בחינוך הזה זו את. לא החבר ולא אף אחד אחר. כל עוד את מרחמת עליה, זה לא ילך. נשמע שכדאי שתפני למספר פגישות לצורך הדרכת הורים בנושא. לכי לבד בשלב ראשון. זה יעזור מעד לה ולך, ולזוגיות שלה.
תחזיקי מעמד
בהצלחה
ליאת ג
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מניתוחאמא דואגת12/07/2009
שלום,
בתי בת 6.10 צפויה לעבור ניתוח חייך - עקב דיבור אפי (אינפוף) - שבניתוח זה מבצעים גם כריתת שקדים.
הילדה גדולה ובוגרת ועל-כן שותפה מלאה בהכנה לניתוח (איבחונים, בדיקות רנטגן ודם).
הבעיה היא שהילדה לא רוצה לעשות את הניתוח בטענה שהיא פוחדת ולא מפרטת ממה, ושהיא לא חושבת שהיא צריכה לעבור את הניתוח ומה-גם שלא מפריע לה צליל הדיבור שלה, שבלי קשר הוא מאד עדין ו"מצייץ".
מה עלינו לעשות/להגיד כדי שהיא תלך לניתוח בהסכמה ולא בתחושת אנטי, כי בסופו של דבר את הניתוח "חובה" לעשות מתוך דאגה לעתיד הילדה (לא בריאותי אלא חברתי-דימוי עצמי).
אני חושבת שאם אני הציע לה ליווי עד שירדימו אותה יתכן והיא יותר תשתכנע. האם נכון/מקובל להציע?
מועד הניתוח קרב (שבועיים), מה לעשות שלילדה יהיה קל וטוב יותר?
אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
אמא דואגת16/07/2009אשמח לקבל מענה לשאלתי, מועד הניתוח קרב והחשש של הילדה גובר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריגרסיה קטנה בהתנהגותהילי12/07/2009
שלום
אני אמא לפעוט בן שנתיים ושמונה חודשים ובשבוע 26 להריוני
לאחרונה לפני שבוע וחצי בני המתוק התחיל לעשות קולות של תינוק ולזחול לכיווני על הריצפה
עד שהוא מגיע אלי ורוצה שאני הרים אותו על הידיים
זה קורה בערך פעמיים ביום אני לא יודעת איך להגיב לזה
עד כה השתתפתי בהצגה ופינקתי אותו ואמרתי לו משהו בסגנון של תינוק של אמא וכו'
אך אני לא בטוחה שאני עושה נכון
אני ייעצו לי
תודה
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני משום מה לא מקבלת תשובה
הילי13/07/2009אני אשמח מאוד לקבל תשובה
תודה הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגרסיה בהתנהגות
ליאת גרוס13/07/2009שלום הילי
בנך ילד נבון ומבין שהולך להיות לו מתחרה. לדעתי בשלב זה לא כדאי לדחות אותו אך גם לא לחזק התנהגות תינוקית. אם הוא רוצה ידיים ,חבקי אותו חיבוק קטן וזהו. אל תדברי אליו כתינוק. אל תתלהבי מזחילתו אבל גם אל תביעי בוז. במקביל נסי להדגיש דווקא את מקומו כאח הגדול וכילד הגדול. הדגישי וחזקי כל מיני התנהגויות שעושה כבוגר . ספרי לו שכבוגר כבר מותר לו לעזור לאמא ב...,וכו'.
דבר נסף - חשוב לספר לו שכשהתינוק יוולד עדיין יהיה לך זמן רק איתו ושתמיד תמיד יהיה לך מקום בשבילו בלב. יש ספר של סמדר שיר שנקרא "על הברכיים של אמא" שווה קניה.
בהצלחה ומזל טוב
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הילד עושה דווקא?מיכל12/07/2009
שלום,
ילדי בן 4.5 והרבה פעמים הוא לא מקשיב לדבריי.
אתמול למשל הוא שיחק בסלון, התחיל לשיר בקול רם, עשה בלאגן והתחיל להציק/להרביץ לאחותו בת השנה.
הסתכלתי לו בעיניים ואמרתי לו בקול ברור שיפסיק, אבל הוא התחיל לחזור אחרי הדברים שלי בלגלוג והמשיך, הרמתי את קולי ושאלתי אותו מדוע הוא עושה את זה ושזו התנהגות לא יפה.
שום דבר לא עזר והוא התחיל לצחוק.
בשלב מסויים ערבתי את בעלי והדבר היחיד שהשפיע עליו זה שבעלי איים עליו שנקרא למשטרה אם הוא לא יפסיק את ההתנהגות הרעה.
הבן שלי התחיל אפילו לבכות קצת ואמר: " לא לא , לא את המשטרה" , הרגענו אותו ואמרנו לו שהוא פשוט צריך להקשיב להורים ומבפנים נקרע לי הלב.
השאלה מהי הדרך הנכונה בכדי לחנך את הילד כראוי ולגרום לו להקשיב לנו ולכבד אותנו?
אנחנו אובדי עצות ושום עונש (כגון: לשבת בכסא המחשבה 5 דק') לא עוזר....
אשמח לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עושה דווקא
ליאת גרוס13/07/2009שלום מיכל.
לא קל להיות אמא. חשוב למצוא את האיזון בין נתינה לבין הצבת גבולות. ילד חייב להבין שההורים הם חזקים ממנו והם אלו שקובעים ומנהלים את הבית. בגיל 13 אני מוכנה לקבל ספקות בנושא אבל עד אז הדברים ברורים!
כאשר הגבולות אינם ברורים והמסר לא עובר יש בעייה גם להורים וגם לילד..במצבים כאלו יש נטיה לעבור מקיצוניות קשוחה לקיצוניות רכה וזה הכי גרוע. חיים עמית קורא לזה להיות נבוט או להיות סמרטוט.
נשמע שהדרכת הורים תוכל מאד לסייע לכם. זה הזמן. יהיה קשה יותר ככל שהוא יגדל. גם לכם וגם לו. הבעייה שאתם מתארים היא שכיחה וניתנת לפתרון מהיר, אבל אני לא יכולה לתת טיפ קטן בפורום שיפתור הכל. פנו להדרכה, קחו אויר ותראי שיסתדר.
ועוד משהו. די עם רעיון כסא המחשבה.או שלפחות תקראו לזה בשם אחר. אף ילד לא חושב שם.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)