מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני בסופרנאנאוששששש20/07/2009
שלום
ברצוני לדעת איך אני אמורה להתנהג כשבני בן 3 משתולל בסופר או בשוק ..כשהוא מבקש צעצוע מיוחד ולא קניתי לו
הוא בוכה צורח וכל מי שעובר מסתכל עליי....
יושב על הרצפה וצורח
האם אקח אותו בקוח אפילו אם ימשיך לצרוח ..מה אעשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בסופר
ליאת גרוס21/07/2009שלום לך
סיטואצית הסופר מוכרת לרבים ואת בחברה טובה.... יחד עם זאת, צריך להכחיד את התופעה בדחיפות.
הילד רוצה משהו והוא מוכן לעשות הכל על מנת לקבלו. אמרי לו שיקבל רק דבר אחד וזהו. מעבר לזה לא. חשוב שילמד שלא זה לא , אחרת איך ידע להתמודד בעתיד עם דחיית סיפוקים. הרי לא תמיד יקבל כל מה שירצה.
נסי להתנהג כאילו אין איש מסביבך. צפצפי על הסובבים. יותר חשוב לחנך את הילד. מעבר לכך, רב הסובבים מבינים ומעריכים הורה שלא נכנע למרות הבכי וההצגות. אם יראו שאת לוקחת אותו בכוח, אף אחד לא יחשוב שאת אמא רעה. אם יראו אותך עומדת לידו ,הוא בוכה ואת חסרת אונים - ידעו שאת חלשה.
זה בסדר לקחת אותו בכוח.אסור להיכנע ולקנות לו כי אז יבין שאם יבכה מספיק יקבל בסוף. כך את מזמינה את הסצנה הבאה. לעומת זאת, אם ידע שהתגובה להתנהגות כזו תהיה שלילית (לא יקבל את מה שרצה אלא כעס) יפסיק לאחר מספר נסיונות.
תהיי חזקה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע מוסתר שהתגלהחגית20/07/2009
שלום, יש לי ילד בן 13 אשר נודע לו בשבוע האחרון, כי בעלי היה נשוי מלפני שהכיר אותי והקמנו משפחה, ויש לו אח מנשואיו הקודמים של בעלי, הדבר התגלה ע"י הלשנה מכוערת אשר נעשה ע"י קרוב משפחה, עלייי לציין שעד כה לא העלנו את הנושא בבית כלל, מכיוון שגרושתו של בעלי ניתקה כל קשר עם בעלי וכמובן לא רצתה שהילד שלה אף הוא יהיה בקשר , וחיכנו לזמן המתאים בו בננו הבכור יהיה בשל יותר וגדול יותר ע"מ לספר לו
רציתי לדעת איך עליי להתמודד עם הגילוי של בני שלא מפסיק לשאול שאלות בנדון, ומרגיש הרגשה רעה מכל הנושא? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודות במשפחה
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009חגית שלום,
התחושות והמחשבות המורכבות של בנך הן מובנות מאוד - הפתעה, תחושה ששיקרו לו , תמיהה אלו סודות נוספים קיימים במשפחה, תהייה מה המשמעות שאביו אינו בקשר עם בנו הבכור ומה היו הנסיבות הקשורות בכך (והאם אבא עלול לעזוב גם אותו בסיטואציה דומה?), סקרנות לגבי אחיו וכדומה. טבעי שסוד כה גדול, יתגלה, ועדיף בעיניי שהדבר התרחש עכשיו ולא מאוחר יותר.
חשוב מאוד שאת ובן זוגך תשבו עם בנכם ותענו לכל שאלותיו בסבלנות ובאופן התואם לגילו (כמובן שאין צורך להפריז בפרטים שאינם תואמי גיל). נער בן 13 הוא מספיק בוגר ובשל על-מנת להתוודע לחלק הזה בחיי המשפחה. יש מקום לתת לגיטימציה לכל מיני רגשות, מחשבות ושאלות של בנכם, ולא להפוך את גילוי הסוד לטראומה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע מוסתר
חגית21/07/2009לד"ר שירי , תודה רבה על תשובתך המהירה , העיניינית והמקצועית.
רציתי לשאול אותך בהמשך לעיניין הזה מה דעתך לעיניין ההלשנה המכוער שנעשה שכן הבן שלנו, מתוסכל גם ממנו, וגם אני רואה שינויים במצבי הרוח שלו לרעה מאז גילויי העיניין, והתנהגויות משונות -דבר שאינו מוכר אצל בני. הוא ילד טוב בדר"כ.
אודה שוב להמשך תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופן חשיפת הסוד
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009חגית שלום,
אני חושבת שהתגובה של בנך מאוד טבעית. כולם ידעו משהו שקשור בו והוא - לא, ייתכן שדיברו מאחורי גבו וכדומה. זו הרגשה מאוד לא נעימה. לא ברור בדיוק מה היו הנסיבות של חשיפת הסוד, לא בטוח שעשו זאת כדי לפגוע בו.
בכל אופן, לטעמי התגובות הלא-נעימות קשורות יותר לסוד עצמו ופחות לאופן הגילוי. ככל שהסוד יעובד יותר, כך יפחתו שינויי מצב הרוח.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםהלן20/07/2009
בוקר טוב,
אני מיואשת.
שמי חיה,אמא לילדה בת 4 ולילד בן שנתיים.
בחודש וחצי האחרונים נראה לי כי בני סובל מחרדות ופחדים,משנולד היה רגיל לישון לבד אך היום הוא בוכה וצורח כל פעם שמכניסים אותו למיטה.
בשבוע הראשון נתתי לו לבכות וכשהבנתי שהבכי יכול להיות בעיה אחרת החלטתי להשאר בחדר עד שיירדם.
יש לציין שגם בשעות אחר הצהריים שאני נמצאת איתוהוא לא מוכן בשום פנים ואופן שאזוז ממקומי הוא כל הזמן רוצה לראות אותי.
יש לציין שבשבוע האחרון הוא מתעורר באמצע הלילה.
מה עושים?נראה לי שזה נמשך יותר מידי זמן.
למי אפשר לפנות?
אודה לתשובה
יוםטוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ליאת גרוס20/07/2009שלום הלן
נשמע שאכן בנך במצוקה אך לא ברור מדוע.
האם מתלונן על פחדים? ממה בעצם מפחד ? מתי זה התחיל? האם קרה משהו קודם ? האם לך קרה משהו או שהוא מפחד שיקרה לך ? מה הוא אומר ? איפה האב בתמונה ? האם מתנהג כך גם בנוכחות אחרים ? האם קרה משהו בגן ? אולי קשור לסיום השנה בגן ? האם את נוטה לחוות פחדים וחרדות ?
קשה לי לענות מבלי להבין קצת יותר לעומק את המקרה. נסי לענות על השאלות ואז אתייחס יותר לעומק.
את שואלת למי לפנות... ניתן בהחלט לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג. איכן את גרה. אולי אני מכירה באיזור.
חרדות בגיל זה הם דבר שניתן לטפל בו. אבל קודם כדאי להבין מה עובר עליו.
מחכה לתשובותייך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים-המשך
הלן21/07/2009היי,
אתחיל בלומר לך תודה שהגבת במהירות.
לגבי שאלותייך:
אני לא רואה שום דבר שהיה יכול להוביל למצב הזה,אני סובלת מהתקפי חרדה אך ברמה נמוכה שאף אחד לא ישים לב,עובדת בחברת הייטק בכירה ואין לי שום בעיה במשך היום.
בעלי עובד עד הערב וכשהוא מגיע בסביבות השעה שש הוא נמצא עם הילדים ומתחלק איתי בהשכבה.
בגן הילד מתפקד כרגיל והגננת לא רואה במשך היום שום דבר חריג.
בקיצור לא יודעת מה היה יכול להוביל לשינוי פתאומי כזה כשהכל מתנהל כשורה בבית.
אתמול בלילה הגעתי למצב שהוא לא היה מוכן לישון עד שנשארתי לישון בחדר.
אני מאמינה שאני צריכה עזרה,אולי תוכלי לעזור לי את,או שבבקשה תפני אותי לאדם מתאים.
החיים שלנו התהפכו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה נקראמימי20/07/2009
היי, יש לי ילדה בת 11 שנים, בשנה שעברה קיבלתי הודעה שקרוב משפחה בן 6 שנים פגע בילדה מבחינה מינית, ביקרנו אצל פסיכולוג,התברר שהילדה בגיל התבגרות וכנראה שהילדה מפנטזת לעצמה קיום יחסי מין, ביקש שנושחח בנושא הזה ,ולהכין אותה ולחשוף אות הלגיל ההתבגרות.
לפי כחודש הדודה הודיעה לי שהילדה שלי מנשקת הבן שלה בן ה-4 שנים מהפה - ושוחחתי איתה בנושא,הבהרנו הגבולות.
היום אני מזועזעת, בני הדודה ביקרו אצלנו ללינה ,ואני נכנסת באמצע הלילה לחדר הבנות בבית שלי ומופתעת שהילדה שלי מורידה בגדים תחתוניים ובן דודה באמצע הורדת הבגדים, הובהלתי ממה שראיתי, לקחתי אותה לחדר השני ,בכתה והכחישה שיש מעשה מיניות.
לא הצלחתי לישון,זה מדאיג אותי, האם הילדה שלי סובלת ממחלה כלשהי בכיוון המיני??אני לא מרגישה שזה טבעי במיוחד שזה עם ילדים קטנים.
הערה- אני גרושה וחיה בנפרד ללא בן זוג כשהיא הייתה בגיל 5.
תעזרו לי,תכוונו אותי..מה לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוק במין
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009מימי שלום,
נראה לי שחשוב מאוד לברר במהרה איך בתך קשורה למעשים מיניים שהתרחשו או לא. הכתובת המתאימה ביותר לטעמי היא ארגון אל"י,
כדאי לפנות להתייעצות עם אנשי מקצוע המומחים בתחום זה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה בלילהשרית19/07/2009
שלום,
יש לי בן בן 3 וחצי גמול במהלך היום כאשר גמילה בלילה התחלתי לפני כחודשיים. נולדה לו אחות לפני כ-3 חודשים. הוא כמעט כל לילה מפספס. ניסיתי לקחת אותו משינה אך הוא צורח ואומר שאין לו פיפי אני מתעוררת בלילה ומגלה שעשה פיפי. הוא לא מרגיש ורק כאשר הוא מתעורר בבוקר זה מפריע לו.
אני ממש מתוסכלת מה כדי לעשות? להחזיר חיתול ללילה ?הוא כבר לא רוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה עם תגובה?
שרית21/07/2009אפשר לקבל תגובה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילת לילה
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009שרית שלום,
את יכולה להחזיר את החיתול ללילה ולחכות לזמן מתאים יותר לגמילה, ואפשר גם להמשיך. בעיניי אין ערך התפתחותי רב יותר לאף אחת מהתגובות. אולם בקיץ נוח יותר לגמול בשינה, כי הפספוסים לא נוראיים ואין צורך לכבס הרבה כלי מיטה.
לשם הגמילה, כדאי מאוד להרבות בשתייה בשעות אחהצ, וכשהוא ישן לא לתת כוס ליד המיטה (או לקחת אותה אחרי שנרדם). כמו כן, קחו אותו לעשות פיפי לפני שהוא נרדם, וגם לפני שאתם פורשים למיטתכם. כדאי לבדוק מתי הוא עושה (אולי לפנות בוקר) ולנסות להתאים את לקיחתו לשירותים, גם כשאינו רוצה, בהתאם לכך.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה6 לא אוהבת את עצמהעדי19/07/2009
שלום בתי בת 6.5 עוברת תקופה קשה זה בא לידי ביטוי בהתפרצויות בכי תלונות על עייפות פתאום יש לה צורך לעשות פיפי כל הזמן הבגדים לא נוחים לה וכו'- כמובן שעשינו דבר ראשון בדיקות פיזיות והכל בסדר! לפני כשנתיים היו לה סימפטומים כמעט אותו הדבר היינו שנה בטיפול אצל פסיכו' שבסופו של תהליך אני למדתי לקבל את הילדה כמו שהיא ולהציב יותר גבולות!
היום חרי שכבר שבועיים יש כל יום ריבים בבית ישבנו ודיברנו שב והילדה אמרה שהיא אוהבת את כל המשפחה שלנו אבל את עצמה היא לא אוהבת!{ליבי שבור ודמעות בעיני} היא אומרת שהיא לא אוהבת את עצמה כי היא "מתנהגת לא יפה,וכל הזמן רבה אתנו" מה אני יכולה לומר או לעשות מעבר לזה שישבתי והסברת לה שהיא הבת שלנו האהובה ולא משנה כמה נריב תמיד תמיד נאהב אותה!
אני די מיואשת ולא יודעת מה לעשות בכדי לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים רגשיים לילדה
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009עדי שלום,
לאור המידע שמסרת, נראה לי שכדאי לחזור שוב להתייעצות עם פסיכולוג ילדים. הרגשות השליליים של ילדתך כלפי עצמה עלולים להיות הרסניים להתפתחותה, ולכן מומלץ לפנות שוב. אני משערת שהפסיכולוג/ית שטיפל/ה בכם בעבר, יכול/ה לעזור לכם גם כעת, היות וקיימת היכרות מוקדמת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילדה בת 5אלה19/07/2009
שלום,
אשמח אם תוכלו לייעץ לי איך להתמודד עם ה"בעיות" הבאות:
1. בתי מסרבת להיפרד ממוצץ. היא משתמשת בו רק בשינה, אך בשום אופן לא מוכנה לזרוק אותו. לפני שנה היא החליטה שהיא מספיק גדולה וזרקה אותו. במשך כשבוע היא פשוט בכתה ולא הצליחה לישון כרגיל. בסוף קנינו לה מוצץ חדש, ומאז היא לא מוכנה לעזוב אותו. ניסינו סיפור עם פיה שנותנת מתנות לילדים שישנים בלי מוצץ - אך זה עבד בדיוק יומיים.
2. היא עושה הכל ליאט: מתלבשת ליאט, כל ארוחה נמשכת כשעה. כל פעילות שלה מלווה בדיבורים ולכן היא לא מרוכזת במה שהיא עושה. בשלב זה האיטיות לא ממש מפריעה לה, אך מה יהיה כאשר היא תגיע לביה"ס?
3. לא מוכנה לשחק במשחקים תחרותיים, אלא אם מוותרים לה והיא מנצחת. היא גם דורשת מילדים אחרים ש"יוותרו לה".
תודה,
אלה
נ.ב., לפני 3 חודשים נולד לה אח, ולכן בתקופה אחרונה נמנענו מלעשות שינויים כלשהם, או לדרוש ממנה לשנות התנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009אלה שלום,
לאור ההתנהגויות שאת מתארת, אני ממליצה לפנות להתייעצות עם מכון להתפתחות הילד, לבדיקת קשיים של ויסות חושי אצל הילדה - לפני שמפרשים את הדברים כ"רגשיים" בלבד.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מצב רוחענת19/07/2009
שלום, יש לי 2ילדים, טלי בת 3.5 ואיתן בן שנה.
טלי ילדה מדהימה מאוד רגוע( בדרך כלל) וחכמה, מאוד עצמאית. לאחרונה יש לה התפרצויות של שינויי מצב רוח. (מתנהגת כמו נערה מתבגרת בת 16 משום מקום מתחילה לבכות, לצעות טורקת דלת, שזה ממש ממש ממש לא היא. בהתחלה חשבתי שזה קנאה על אח הקטן אבל היא מקבלת הרבה תשומת לב, גם בנפרד וגם ביחד עם אח הקטן. לפעמים יש הרגשה שיש ילדה בת 3.5 עם שכל של ילדה בת 5 (היא מאוד מפותחת) ומתנהגת כמו בת 16. מה לעשות???. ניסיתי לותר לה, לדבר איתה, פשוט להיות איתה מה לעשות---הצילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח
זהורית אסולין שמחון19/07/2009התנהגויות אלו יכולות להיות ממספר מקורות:
מחאה טבעית שבדרך כלל מתחילה מגיל 3 ועיקרה הוא באמת דומה לגיל ההתבגרות רק בקטן וזו מחאה על אוטונומיה- אם זה המקרה כדאי לראות היכן היא חשה שהיא אחראית על החלטות בבית ויש לה יכולת להשפיע על החלטות הנוגעות לה מבלי להאבק על כך. כמו כן להיות סבלניים למאבק, לא להפוך לנקמניים ולא לההרס מהם ולהתייאש מחולשה. היא צריכה לחוש אתכם איתנים ואוהבים.
אפשרות שניה היא בהחלט מה שהעלת כהשערה -קנא א שעכשיו בטח מתחיל לקחת לעצמו יותר ואולי מהווה איום על הטרטוריה שלה . מה שנדרש מעבר לתשומת לב נפרדת - היא הכרה מצדכם בכך שבאמת החיים עם האח שונים ממה שהיה עד כה ושי הרבה דברים שפעם היו רק שלה ועכשיו היא צריכה לחלוק- צעצועים, שטח בחדר ואבא ואמא. מה שאני מציעה ההגדיר לה בכל זאת צעצועים שהם רק שלה, מרחביפ בבית שהם פרטיים שלה. משהו שהוא ייחודי לה ולא נגיש לאח.
אפשרות שלישית שזהו בטוי של מצוקה רגשית שלאו דווקא קשורה לאח- שווה לבדוק באילו מצבים היא מתפרצת ולברר במסגרת החינוכית כיצד מתפקדת שם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות????
ענת19/07/2009לתגובתך, לטלי יש חדר שלה וצעצועים מה שהאח הקטן לא יכול לגעת. ויש זמן איכות רק שלה שזה כמו ללכת לחוג רק איתה ועוד. וכמובן זמן איכות ביחד עם האח הקטן.
בגן יש לה התפרצות מתי שצריך ללכת לישון שנת צהריים אם היא לא ישנה היא עצבנית ועייפה כבר בשעה שש בערב שבדרך כלל היא הולכת לישון באופן קבוע בשעה שמונה בערב.(קצת אחרי האח הקטן כדי להרגיש "גדולה")
יש לה התפרצות בללכת לישון בגן כי מתי שהיא בבית בסוף שבוע או חג אין שום בעיה טלי לישון בלי לומר מילה היא הולכת, בגן יש לה יותר גירויים נכון אבל זה מגיע לצעקות ובכי שהיא ילדה רגוע ומאוד מודעת לעצמה ולסביבה. היא מאוד עוזרת מיוזמתה אנחנו לא לוחצים, רוצה כן לא היא מחליטה גם לרוב היא יוזמת לעזור אז אני ממש ממש לא יודעת ממה השינויי מצב רוח האלו.
מה את ממליצה לעשות. בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
זהורית אסולין שמחון20/07/2009אם הסיפור הוא בעיקר ברגעי עייפות- כדאי לזהות קצת לפני ולערוך טקס שינה מוקדם יותר. ברגעים אחרים כדאי להסביר לה כיצד לגיטימי שתבטא את כעסה- מותר לבכות, מותר לומר מה מפריע, ואפשר לחשוב יחד איתה מה עוזר לה להרגע- חיבוק של אמא ואבא, חיבוק של בובה , לצייר ציור, לשכב קצת במיטה ולהרגע , להסתכל על עצמה בראי בוכה (הרבה ילדים נרגעים מזה) כך יחד תמצאו את הדרך לזהות את מקורות ההתפרצות ואת דרכי ההרגעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויותטלי19/07/2009
שלום רב,
אני אמא לשני נים , בני 6 ו-4.
בני בן ה-4 נוטה להתפרצויות זעם: הוא מתעצבן מאוד מהר, וכשזה קורה הוא נוטה לצרוח , לעיתים לבלגן את סביבתו , ומספר פעמים ניסה לנשוך אותי.
זה קורה כמעט מדי יום, רק איתי ועם בעלי.
אני מאוד מנסה להציב לו גבולות ולהעניש אותו על התנהגויות כגון אלו, אך אני כבר אובדת עצות ולא יודעת איך להגיע אליו ולהרגיע את המצב.
אשמח לעזרה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות
זהורית אסולין שמחון19/07/2009ראשית אני מציעה לגבש תוכנית יחד עם בעלך כך שתהיו אחידים ועקביים בתנהגותכם. בתוכנית חשוב שיהיה מוגדר מהן ההתנהגויות שנחשבות לא לגיטימיות כביטוי לזעם (פגיעה בכם, פגיעה מילולית, פגיעה ברכוש וכולי) . הזמינו את הילד ואימרו לו במפורש מה יקרה כשיגיב כך. הציעו לו חלופות לביטוי של כעס, או לחלופין דרכים לגיטימיות לשחרר זעם (שק איגרוף, הרגעות בחדר, צעקות בחדר וכולי) . במקביל חשוב שתנסו להבין מהם המצבים שמעוררים בו זעם מסוג זה והתפרצות ותנסו לסייע לו כיצד להתמודד עם הסיטואציות מבלי לפגוע ביקרים לו. העיקרון שצריך להנחות הוא להיות עקביים וברורים באי מתן לגיטימתיה להתנהגות אלימה ומצד שני ללמד אותו דרכים אדפטיביות לביטוי של כעס ודרכים להתמודדות עם מצבים מעוררי זעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בררנות יתרה באוכלשני19/07/2009
מדובר בילד בן 8 נבון מאוד. מגיל שנה וחצי החל להיות בררן באוכל מתבטא בהעדפות של מרקמים קשים , ללא רוטב, אוכל לפי מראה האוכל, צורתו, לא אוכל פירות וירקות.
התפריט שלו: בוקר - קורנפלקס , בבי"ס: כריך עם שוקולד בלבד ! (לא אוהב ממרחים אחרים ולא מוכן לטעום ממרח אחר !) , צהריים : שניצל ביתי + פסטה או אורז ערב: חביתה או טוסט עם גבינ"צ בלבד, בין הארוחות תפוח עץ או קרקרים, ביסקוויט (רק בצבע חום כי הלבן , לטענתו מרוח בגבינה ולא טעים !) .
ירקות ופירות: כלום למעט תפוח עץ.
מוצרי חלב: כלום למעט גבינ"צ שצריכה להיות בתוך טוסט. אחרת היא לא טעימה !
רכשתי ספר לאכול בריא המותאם לילדים, הוא מדקלם את משמעות האוכל הבריא , אבות המזון,ויטמינים ומשמעותם וכד' אך אינו מוכן לאכול הרשום בו.
אני רואה שהוא רוצה לטעום משהו חדש כמו: גבינה לבנה אך מהמבט עליה , נראה כאילו היא נגעל מזה והוא מחליט שזה לא טעים אפילו שלא ניסה לטעום זאת.
אני רואה את האכזבה שלו כאשר אנו מגיעים לסעודות משפחתיות שבהם אין את האוכל שהוא אוהב (פסטה,אורז,שניצל) והוא אומר: "אין לי מה לאכול כאן". הלכנו מס' פעמים לדיאטנית אך מלבד המלצות מה עדיף וצריך לאכול, לא הצלחתי להעשיר את התפריט שלו.
כאשר אני מכינה קציצות בשר, כדי שהוא יאכל אותן אני מאכילה אותו ! והוא צריך להיות שקוע במשחק או משהו אחר כדי לא לשים לב לאוכל שנכנס לפיו. כנ"ל לגבי דגים,עוף.
בביית יש לי 2 ילדות נוספות . הילדה בת 4 שאוכלת הכל, מוכנה לטעום מהכל ואף משכנעת אותו לאכול דברים חדשים ואומרת לו " תטעם זה טעים" אך הוא בשלו "זה מגעיל ". "אני יודע".
בעלי ואני אוכלים הכל ! מוכנים לטעום מאכלים חדשים ! בבית יש המון פירות וירקות ! סלט ירקות כל ערב על השולחן !
דוגמא אישית בבית יש ויש !
אנא עצתך, מה לעשות , איך לשכנע אותו לטעום דברים חדשים ? לפני שיהיה מאוחר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררנות יתרה באוכל
זהורית אסולין שמחון19/07/2009ראשית כדאי לעשות בדיקות רפואיות מידי חודש לבדוק אם בעקבות תזונה זו חסרים לו חומרים מסויימים ואם כן לקבל המלצה רפואית כיצד לנהוג. סגנון אכילה זה אופייני לילדים שסבלו בגיל הרך מויסות חושי מסתבר שהויסות החושי פגוע לא רק בתחושה, שמיעה וקול אלא גם בחוש הטעם.
ניסיון נוסף שאני יכולה להציע לך הוא להזמין חברים הביתה כשיש חברים , הילדים אוכלים טוב יותר. אפשרות אחרת היא לפתוח בבית חוג בישול ילדים שהוא מעורב בתהליך של הבישול וההכנה. אפשרות נוספת היא להפוך את האוכל למשחק בשלבים ראשונים להתעסק עם האוכל כך אולי הגועל יפחת למשל לצייר ציור עם גבינה לבנה וקטשופ וכולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עם הגבולות?דנה19/07/2009
שלום.
הילדה שלי בת 4.8. ילדה מפותחת, דוברת שתי שפות, מאוד בוגרת לגילה, נמצאת בגן בגית צעיר, עכשיו בקיץ - בבית עם אמא שלי ובערב - חוגים, פגישות עם ידלים, גן שעשועים וכו'.
מגיל צעיר מאוד היא התאפיינה בשינויי מצבי רוח (אולי כמו כל הילדים), אבל הבת שלי היא מאוד מאוד אמוציונאלית (שרה ורוקדת על הבמה) והבעיה היא שתוך מס' דקות היא יכולה לפתח "כריזה" מכלום. היא מתחילה לבכות, אני שואלת אותה מה קרה, היא לא מוכנה להגיד, ואז אני מנסה להרגיע אותה, להגיד לה שאינני מבינה מה היא רוצה. היא בועתת, צורחת, שוכבת על הרצפה, אינה מוכנה להגיד מה הבעיה. וגם כשאני יודעת מה הבעיה (למשל היא לא רוצה ללכת לישון, או שדורשת ממתק כשהיא כבר אכלה המון, או ללא רוצה ללכת להתקלח...).
הבעיה היא שהיא נסנסת לזה כ"ך חזק, גם אחרי העונש שאני עושה לה - לשבת לבד בחדר במשך 4.8 דקות ואחרי זה לבקש סליחה, שום דבר לא עוזר. אנחנו לא יודעים איך להוציא אותה מהמצב של בכי ההיסטרי הזה! גם חיבוק, גם עונש, גם לעזוב אותה לבד -לא עוזר. אני ממש מתעצבנת, אבא מתעצבן, אך שום דבר לא עוזר. היא בוכה עד שהיא מקיאה!!!!!!!
ניסיתה לדבר איתה כשהיא במצב נורמלי על ההתנהגות, איך צריך להתנהג ושאמא מאוד עצובה כשהיא מתנהגת כך, היא מבטיחה שהכל יהיה בסדר, והיא אוהבת את כולנו ולא תעשה סצנות שכאלה יותר, ולפעמים היא יודעת מה זה "לא" ומקבלת את זה בסדר גמור.
רציתי שתייעצו לי איך עלינו ההורים להתנהג במצבים שכאלה, או אולי כדאי לקחת אותה לנרולוג?
אודה לכם על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות רגשי
זהורית אסולין שמחון19/07/2009אני פחות שומעת בעיה של גבולות כיוון שנשמע שיש הרבה מצבים שהיא אכן מקבלת את הגבולות בסדר. כנראה שהכשרונות שציינת בתחילת השאלה הם גם המקור לקושי. נשמעת שהיא ילדה דרמטית שאוהבת את הבמה וזו גם דרך לקבל במה. נסו לזהות מתי מציב ההתפצות האלו והאם יש סימנים מקדימים - אולי עייפות אולי רעב או צורך אחר שאם הוא לא מסופק מיידי המעבר מרוגע לאי שקט הוא גבוה. ברגע שתזהו זאת הסבירו לה זאת ך שתוכל לזהות ולבקש את שצריכה לפני שתגיע למצב של הסלמה שיהיה לה קשה להרגע ממנו. הראו לה מה אתם עושים וכיצד אתם נוהגים במצבים שאתם נסערים רגשית כיצד אתם מווסתים ת הרגשות שלכם וכיצד אתם מבטאים אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות
מיכל21/07/2009שלום ליאת
יש שתי אפשרויות עיקריות שאני מנסה להכריע בינהן:
1.היא נכנסת למצב רגשי/פיזי שאחרי שעוברת סף מסויים - פשוט לא מצליחה להפסיק.
2. עושה הצגות. נמצאת בשליטה . מתעקשת להביע את כעסה. מרוויחה מזה משהו. בעיה של גבולות.
נשמע לי שזה יותר האפשרות הראשונה אבל כדי לפסול את השנייה חשוב להבין האם נוהגת כך גם בנוכחות אנשים אחרים? האם כשהיא לבד היא מפסיקה? האם בסוף מקבלת את מה שרוצה ?
בהנחה שזו האפשרות הראשונה יש לי עצות בשני כיוונים (היום הכל אצלי 2)
1. לנסות לזהות איך זה מתחיל ולחשוב איך למנוע את זה לפני שזה נכנס לשלב האל חזור (בלי לוותר לה ולספק אותה בכל מצב)
2. ללמד אותה שיטות של הרגעה עצמית.
לדעתי פסיכולוג( רצוי קוגנטיבי התנהגותי) יכול לסייע בשני כיוונים אלו. לא הייתי פונה לנוירולוג בשלב זה.
מקווה שעזרתי
ליאת
ליאת גרוס
פסיכולוגית חינוכית מומחית ומדריכת הורים
מודיען והסביבה 050-8285445* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עצמאותדנה19/07/2009
בתי בת שלוש ו10 חודשים. ילדה שמחה ואוהבת את אומנויות הבמה. עם זאת אינה עצמאית כלל. היא צמודה אלי הן בבית והן בחוץ. כאשר היא מוזמנת ליום הולדת היא לא מסכימה שאלך ובמשך כל היום הולדת היא דורשת לשבת עלי. בגן השעשועים היא מסכימה לשחק רק אם אני עומדת מאוד קרוב למתקנים. בבית היא יכולה לעמוד לידי במטבח או בכל מקום. בגן מצב זה אינו קורה. מדי פעם היא נצמדת לגננת לקבלת מגע של יד או חיבוק אך בסה"כ משחקת בפינות השונות. בנוסף אני מוצאת את עצמי כועסת עליה רבות. היא מקשיבה ונענית לבקשותיי רק שהן נדרשות כמה פעמים ובסוף כשאני כועסת היא מקשיבה. היא בוכה (ללא דמעות כמובן) וצועקת כשהיא לא מקבלת את מבוקשה. אני יודעת שהיא מפונקת אם כי אני מאוד מציבה גבולות בבית והיא ואחותה בת השש וחצי מקבלות יחס שווה. מה עלי לעשות, כיצד לנהוג? דפוסי התנהגות אלה מאוד לא נעימים בבית וכשמגיעים אלינו חברים ובמיוחד לאחותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות
זהורית אסולין שמחון19/07/2009ראשית ביתך עדיין צעירה וההתנהגויות שאת מתארת סביב ימי הולדת וגן שעשועים נורמטיביים מאד. ייתכן שביתך הבכורה היתה מאד עצמאית מגיל צעיר וזה המודל שיש לך בראש. ייתכן שכשאתן ביחד היא לא רוצה לוותר על נוכחותך ורוצה את קרבתך. עובדה שבגן היא עצמאית ואין בעיות מסוג זה. לגבי התנהגויות של גבולות זהו השלב שבו מופנמים הגבולות ולכן תהליך של הפנמה אינו מיידי. את מציינת שיש יחס שווה כלפיה וכלפי אחותה. אולי במקרה של הפנמת גבולות זה לא מתאים כיוון שגבולות נקבעים בתוכן ובאופן שבו הם נלמדים תוך הכרות עם הילדה והתחשבות באופיה גילה וצרכיה. יש ילדים שצריך לחזור מספר פעמים ויש ילדים שמספיק פעם אחת. יש ילדים שיפנימו את הגובל לאחר שיבינו את ההגיון שבו וחשיבותו ויש שיגיבו טוב לאמירה פשוטה וברורה. לכן פה נסי להתאים את הגישה שלך מתוך הכרות עם ילדך, אל תתעקשי לעשות במקרה זה שווה בשווה כיוון שהן שונות.כך אולי גם פחות תכעסי כי ציפיותיך מביתך יהיו שונותביחס לביתך הקטנה לעומת הגדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לילד בגיל 11ויקי19/07/2009
שלום,
בני בן 11 מאונן בתדירות מאוד גבוהה הוא עושה זאת מגיל נורא צעיר כאשר הוא לבד
לפני מס' שבועות "תפסתי" אותו שוכב על כרית ועושה תנוחה כאילו הוא שוכב עם בחורה
הסברתי לו שזה לא יפה והוא מודע לכך שזה לא יפה והבטיח לא לעשות זאת יותר, כמו כן אמרתי לו ששמתי מצלמות בבית וכל פעם שהוא עושה זאת אני יראה אותו
מה עושים??
אני רוצה לטפל בעניין בדחיפות
למי ניתן לפנות ??הוא כבר ילד גדול ואני לא רוצה שזה יפגע בו בעתיד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות יצרי
זהורית אסולין שמחון19/07/2009נשמע שאת מבוהלת מהתנהגות זו שלו ומנסה למגר זאת בכל דרך, אך בדרך את קצת מבהילה אותו וגורמת לו להרגיש רע לגבי היצרייות שלו. המצלמות שהבטחת לו לא באמת יפתרו את הדחף שלו וירגיעו אלא רק יגרמו לו להסתיר את זה ממך ואולי לעשות זאת במקום אחר (היית מעדיפה שיעשה זאת בשרותי בית ספר? אני בטוחה שלא) אני מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית ואולי תדרש הערכה לילד כיוון שלעיתים אוננות בתדירות גבוהה מקורה בקושי לוסת דחפים ומחשבות. כשתרגישי נוח ובטוחה שוחחי איתו, בררי באיזו תדירות הוא עושה זאת, מה מביא אותו למצבים אלו, ונסי לעזור לו להתמודד עם זה , מהיכן יודע על תנוחות של נשים.
כשאת תהיי רגועה עם המיניות המתפתחת של בנך תוכלי גם לעזור לו לקבל אותה ולווסת אותה.
ובהקשר אחר אני מציעה לא לפרסם מספרי טלפון פה על מנת לשמור על פרטיותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולדת אח ומעבר לגן חדש - התייעצותרונית19/07/2009
שלום לכן,
בעלי ואני בדילמה מאוד קשה:
קצת רקע:
אנו הורים לילדה בת שנתיים וחודש (גיל קשה לכשעצמו)
ואני עתידה ללדת בתחילת אוגוסט (בעוד כשבועיים)
הדילמה:
בתי נמצאת כרגע בגן נהדר, אנו מאוד מרוצים מהגננות, מהחום והאהבה והערך המוסף שהיא מקבלת מהגננות ומהגן.
עם זאת, עד כה היא הייתה בקבוצת "הקטנים", ובשנה הבאה היא תהיה בקבוצת "הבוגרים",
זאת לא אמורה להיות בעיה אילולא העובדה שקבוצת הבוגרים תהיה במיעוט מספרי ורוב הילדים (בערך 8 מתוך 12) יהיו קטנים בני שנה + שלעיתים אף עדיין זוחלים(כולם ילדים חדשים בגן), ובקבוצת הבוגרים יהיו כ 4 ילדים (מתוך 12, כולל בתי). החשש שלי היא עיכוב בהתפתחותה עקב יחס הגילאים הלא מאוזן,פעילויות שאינן מתאימות לגילה וכן אולי חוסר בתשומת לב מספק עקב ריבוי של קטנים.
וזאת בנוסף על העובדה שיש אף מיעוט של בנות (בערך 3-4 בנות והשאר בנים, כשיש עוד אחת בלבד בת גילה) שזה בעיני אף ראוי למחשבה.
מנגד, ישנו מקום פנוי בגן חדש, בו הקבוצה היא הומוגנית מבחינת גילאים, 22 ילדים בגילה של בתי +- כמה חודשים, יש 12 בנות ו 10 בנים.
יש לציין אף כי הגן הישן נמצא במרחק של 15 דקות מביתנו, בעוד הגן החדש נמצא במרחק של 2 דקות מביתנו (עם תינוק גם זה מהווה שיקול) וכן בגן הישן אין ימי שישי ובגן החדש יש ימי שישי (זה הזמן היחידי שיש לנו לעשות דברים).
השאלה היא מה יותר נכון לעשות (לאור גילה ולאור העובדה שאני עתידה ללדת):
להעביר אותה לגן החדש, ההומוגני , מאוזן מבחינת בנים - בנות, קרוב לבית עם ימי שישי
או
להשאיר אותה בגן הישן בו היא מכירה ואוהבת את הגננות, אך היא תהיה במיעוט מבחינת יחס הגילאים ויחס הבנים בנות?
הדילמה היא בין קליטה בגן חדש (שינוי בחייה יחד עם אח חדש) בו עליה היה למצוא את מקומה
לבין השארות בגן ישן ומוכר (לפחות בחלקו, רוב הילדים חדשים) אך עם סביבה מוכרת?
בין קרוב לבית(החדש) לבין רחוק מהבית (ישן)
חשוב לציין גם בתי היא ילדה מאוד מפותחת מבחינת אינטילגנציה (הרבה מעל ממוצע בני גילה)וכן בעלת בטחון עצמי רב, היא מאוד עצמאית ומרגישה בנוח כמעט בכל מקום (ביום הניסיון שהיינו בגן החדש היא מיד החלה לשחק ולהשתלב אם כי הילדים שנמצאים שם היום הם ילדים גדולים בני 4 - המחזור שמסיים).
אנו מאוד מתלבטים וקשה עלינו ההחלטה.
בשורה התחתונה - חשוב לנו לבחור את האופציה הטובה ביותר עבורה.
אודה על עזרה בהתלבטותנו...
רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסגרת
זהורית אסולין שמחון19/07/2009לרונית
נראה לי שאני מבינה את הדילמה שאתם מציגים פה. ומתחת ישנה תחושה,תקווה או אשליה שישנו פתרון אולטימטיבי שהמומחה יודע. אין פתרון שכזהשלכם והפתרון תלוי בהכרות שלכם אתכם כהורים ואת ביתכם.
שני עקרונות צריכים להנחות אתכם- הנוחות שלכם לאח הלידה כיוון שגידול שני ילדים אינו כמו ילד אחת ונדרשת פניות רבה וסבלנות רבה.מחד מעבר לגן חדש יתן נוחות פיזית במרחק הג"ג , אך מאידך יתכן שביתך תהייה קצת חסרת שקט לפחות בתקופה הראשונה לנוכח השינויים בחייה
עקרון שני הוא ההכרות של בתכם והסתגלותה למעברים חדשים-ככל שהיא רגישה יותר כך המעבר לגן חדש יהיה קשה עבורה וכך גם הולדת אח חדש. וכן מקורות התמיכה שלכם שיעזרו לכם ולה לעבור תקופה זו ועד כמה מקורות אלו נגישים רגשית לקשיים (סבים וסבתות, דודים שכנם וכו')
לגבי התפתחותה הקוגנטיבית בגילאים אלו החום והאהבה הם החלק החשוב בקשר עם הגננות ואם הן גננות מוסמכות הן ידעו לספק לה גירויים קוגנטיבים על אף גילה המתקדם, וגירויים אחרים היא תקבל בשעות אחה"צ מכם .
עם כל החלטה שלא תקבלו דעו כי יש מחירים ורווחים ואם עשיתם כזה ניתוח מעמיק ורגיש הרי שתהיו מספיק סבלניים ללוות אותה ולהיות לצידה בכל קושי שתחווה ולעזור לה לצמוח ולגדול מכך.
ולסיום לידה קלה וחווית הורות נעימה ומעשירה לשני ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית888819/07/2009
בוקר טוב,
אנו הורים לילד בן 5, בשנה האחרונה נחשפנו להתנהגויות מיניות אצל בני. פעם הגיע דיווח מהגננת על כך שהילד שלי שחק עם ילדה אחרת בגן ותוך המשחק נגע לה בטוסיק. שוחחנו איתו על כך והטלנו ווטו על משחקים מסוג זה תוך הסברים על גבולות הגוף. ככול שידוע לנו לא קרה יותר כלום . בשבת האחרונה במשחק עם חברים ילדי שוב ביקש מחברה (בת גילו) להוריד את התחתונים במקרה אנו ראינו את הסיטואציה וביקשנו ממנו להפסיק את המשחק בתוקפנות גדולה מצידנו. אחנו בית שמאוד מדבר על הגוף על גבולות הגוף. ילדי ילד מאוד חכם. אך נראה כי הוא מאוד מסוקרן ומאוד אוהב לראות טוסיקים של בנות. מביע רצון להיות רופא של ילדים רוצה לדעת מה קורה בתוך הגוף. כמו כן לאורך השנה תמיד הוא מצחיק את הסביבה עם הטוסיק רוקד עם הטוסיק ועודה שטויות עם הגוף על מנת להצחיק את הסביבה. אני מאוד מוטרד למרות שמבין שזה תהליך טבעי של ילדים. מטריד אותי שהוא יודע את גישתנו בנושא ובכל זאת הסקרנות הרגה את החתול. כיצד ניתן לטפל עוד? אני אבא חסר אונים ומאוד מובך מהתהליך שבני עובר מרגיש סוג של אכזבה ממנו ומרגיש שאני צריך לשמור עליו שלא ימשיך במשחקים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות ילדית
זהורית אסולין שמחון19/07/2009בכנות מאד גדולה חשפת את תחושותיך לגבי התנהגות בינך . ראשית חשוב לי לומר כי כל עוד בנך משחק עם ילדים בני גילו וזה בהסכמה ולא בכפייה ואינו חורג להתנהגויות מיניות מעבר לנגיעות והצצות הרי שמדובר בהתנהגות טבעית. לכן כדי שתוכל לעזור לבנך בהפנמה של כללי שמירת הגוף ופרטיותו, ויחד עם זאת לשמור על סקרנותו ולנתב אותה לאזורים אדפטיביים יותר, עליך לעבד את הקושי שאותו אתה חווה אל מול הסיטואציה. כיצד אתה חש עם מיניות בנך, מדוע היא כה מטרידה אותך, כיצד אתה חש עם מיניותך, על כן אני מציעה לך לפנו להתייעצות מקצועית להדרכת הורים ושם לקבל הכוונה להתמודדות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)