פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית התמודדות התנהגותית
    מיטל
    26/07/2009

שלום
    שמי מיטל ואני אמא לילדה בת שנתיים ושבעה חודשים. לאחרונה הילדה מגלה סימני עצמאות שזה טוב לכשעצמו אולם הבעיה מתחילה בכך שהיא מסרבת שאני או אביה נלביש אותה
    ולמעשה מתעקשת להתלבש לבד. הילדה עדיין אינה יודעת לעשות זאת.
    לעיתים אני מצליחה להסיט את תשומת ליבה וכך אני מצליחה להלבישה.
    חשוב לציין היא מסרבת שאני אלמד אותה ומתעקשת לבד, כנ"ל לגבי נעילת נעליים או טיטול.
    המצב מאוד מטריד ולעיתים אני נאלצת להשתמש בכוח כאשר מדובר ביציאה מהבית לעבודה או לגן
    דבר שהנו הכרחי.
    אשמח לקבל טיפים כיצד להתמודד עם התופעה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התמודדות התנהגותית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצמאות

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

בהחלט זוהי התנהגות מבורכת ומעידה על התפתחות נפשית תקינה. גיבוש העצמאות והאוטונומיה של הילד חשובה מאד, גם אם הוא מתעקש לעשות משימות שעדיין אינו בשל לעשותן, כדאי לעשות הסדר שבו חלק מהדברים היא לובשת וחלק אחר מלבישים. או לחלופין בבוקר כשממהרים אתם מלבישים , ולפני השינה כשיש יותר זמן היא תתלבש לבד. העיקרון החשוב הוא לא להקטין אותה דרך ביטויים את קטנה, את לא מסוגלת, רק אבא ואמא יכולים. ומצד שני לא לתת לה לעשות דברים שמסכנים אותה תחת כותרת העצמאות.ובכלל אפשר לתת לה תחושה שיש הרבה דברים אחרים שהיא כן מסוגלת ויכולה לעשות- לאסוף צעצועים, לסדר בובות, לאכול לבד, לבחור מה רוצה ללבוש וכולי. בהחלט גיל שדורש סבלנות רבה מההורים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרוש שחברה שלו עוברת לגור איתו
    ג'וליה
    26/07/2009

שלום רב,
    אני אמא לילד בן 8 וגרושה מזה חודשיים וחצי. לפני ארבעה חודשים הגרוש שלי עבר לדירה משלו ובני היה מבקר אותו לעיתים תקופות בדירה. לפני מספר ימים התבשרתי על ידי הגרוש שלי כי חברתו עוברת לגור איתו , ביקשתי שלא יכיר בין הבן וחברתו לפחות לא בשלב הזה כיון שלדעתי זה מוקדם מידי, הצעתי שיוכל לפגוש אותו בביתי או שיצא איתו ליום בילוי משותף ,ארוחה וכו' וכמובן יוכלו להיות יחד בשבתות ובזמנים שחברתו אינה נוכחת בבית, חשוב לציין שהילד מאוד פיקח וקיבל את הגירושין בהבנה ובצורה מאוד בוגרת וזאת לאחר שיחה ארוכה שקיימתי עימו, הוא שמר על רמת לימודים גבוהה וכן פעיל מאוד מבחינה חברתית.
    שאלתי אליכם היא האם אני עושה החלטה נבונה בכך שאני מבקשת שלא להכניס פנים חדשות לחיי הילד בשלב זה?
    לתשובתכם המהירה אודה,
    גוליה

הוספת תגובה

• זוגיות בגירושים

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

מדוע את חושבת שזה זמן מוקדם מידי. מה לדעתך תראי שיסמן לך שזה אכן העיתוי המתאים לקשר בינו לבין חברתו של האב- הרי זה עניין של זמן עד שזה יחשף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט שמתנהג כמו קורבן
    לאה
    26/07/2009

שלום

בני בן שנתיים. ילד עדין באופיו וחברותי עד מאוד. תמיד פונה לילדים בחיבוק, עם המון אהבה וחיוך ומנסה ליצור עמם קשר. הוא קטן מימדים ומשקל עד מאוד (לא באחוזון 3). אני רואה שילדים מרביצים לו (סביב גילו) הוא עומד במקום בהלם (אפילו לא בוכה) ולא מגיב. קל מאוד לדחוף אותו בשל משקלו הנמוך. אם לוקחים לו צעצוע - הוא כן בוכה אצל ההורים ולא מנסה לקחת בחזרה את אשר לקחו לו וגם כשאנו מנחים אותו שיקח מה ששלו, הוא חסר ביטחון, מפסיק לבכות, עומד ומסתכל על החפץ אצל הילד האחר ולא מסוגל לקחת. עד כה לא ראיתי איזה בעיה רצינית, אבל אתמול ילדה בת גילו דחפה אותו בבריכה של הפעוטות והוא לא הגיב. אחרי שנפל על הטוסיק , היא תפסה אותו בראש והכניסה אותו מתחת למיים - ממש הטביעה אותו גם אם לא התכוונה. בני לא בכה, לא צעק והכי גרוע לא התגונן כלל לצורך הישרדות. הוא כאילו היה בהלם. בעלי הלך לטפל בו ואני צווחתי עם הילדה שתתרחק ממנו. שאלתי, האם זו התנהגות תקינה לגילו, האם לא היה צריך להתגונן (אני כבר לא מדברת על להחזיר בחזרה), אלא להציל את עצמו? למה הוא עומד בהלם, פסיבי כמו קורבן ולא מגן על עצמו? האם האישיות שלו כך התעצבה ומה יהיה בגיל קצת יותר מבוגר או אפילו עכשיו כשלא נהיה לידו ונוכל להציל אותו במצב מסכן חיים?
    אחרי המקרה הזה חזרנו הביתה מאוד מודאגים ואנו מרגישים שצריך לפעול ולעשות משהו כדי לחשל אותו, השאלה מה?

תודה מראש
    לאה

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שמתנהג כמו קורבן

הוספת תגובה

• חוסר אונים

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

אכן זהו מחזה שלנו כהורים קשה לראות כיוון שאנו רוצים להאמין שילדינו יוכל להגן גם כשלא נהיה בקרבתם. ילדך צעיר והוא רק בתהליכים של גיבוש זהות והרבה מהכלים שמסייעים לו להתגונן עדיין לא נמצאים בידו כמו למשל שפה. לכן אתם המגנים שלו וכן המודל שיעזור לו לפתח זאת. בסיטואציות כאלו חשוב שתגיבו באופן שאינו מתלהם ואלים אך מדגיש באסרטיביות את זכותו הבסיסית לשמור על גופו, על רכושו ועל זכויותיו. כך ניתן לומר משהו לילד שחוטף לו צעצוע "לא חוטפים" ולהחזיר לבנך את הצעצוע. לאט לאט בנך יפנים דרככם זכות זו.אפשר ללמד אותו משפטים והיגדים שיהוו עבורו תבניות פעולה במצבים מעין אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לאה
    27/07/2009

הי

תודה על התשובה

האם את יכולה לצייד אותי במספר היגדים ומשפטים שאוכל להשתמש בהם

תודה
    לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היגדים

זהורית אסולין שמחון
    27/07/2009

קשה לי לכתוב אמירות מסויימות כיוון שזה תלוי ברפרטואר המילים של הילד ובסגנון הדיבור בבית. אך העיקרון שצריך להנחות הוא אמירות ששומרות על גופו , רכושו וזכויותיו- "זה לא נעים לי שאת החוטף לי" אתה חטפת לי את המשחק ואני משקח בו עכשיו. "עכשיו תורי". "אתה פוגע בי " כמו כן להזכיר לו שוב ושוב את יכולתו להעזר במבוגרים במצבים אלו ולפנות אליהם כשהוא חש שנעשה לו עוול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ בגיל 4
    ענבל
    26/07/2009

שלום
    בני כמעט בן 4 ועדיין מוצץ מוצץ, הוא זקוק לו בקרבת מקום בכל חלקי היום והלילה.
    ניסינו להעלות מספר פעמים את הנושא יחד איתו, ללא הצלחה.
    אני מעט לחוצה לקראת העליה שלו מהמעון לגן טרום-חובה.
    אודה אם תמליצו לי כיצד לפעול
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ בגיל 4

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

אם ברצונך להתחיל תהליך גמילה כדאי לעשות זאת באופן הדרגתי , בשלב ראשון אולי בבוקר כשהוא אמור להיות בגן. היי עקבית ומוכנה לכך שיהיה בכי . ברגעים אלו סייעי לו במציאת תעסוקה שתסיח את דעתו, או לחלופין בצעצוע שמרגיע אותו ומנם, מגע גם מאד עוזר, תוכנית אהובה. אפשר גם ללוות את התהלי במחמאות על גדילתו ובציון הרווחים שיש לו מגדילה זו .ישנם ספרים לא מועטים שיכולים ללוות את התהליך כמו צצי, מוצצים וכולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד
    רמה גרסון
    26/07/2009

אני גרשוה מזה כ-3 שנים , הקשר עם הגרוש ביחסים תקינים יש לנו ילדה בת 4 וחצי והיא לא מוכנה לישון אצל אבא שלה בשום פנים ואופן מה עלי לעשות? איך להתמודד עם זה, נאמר לי שאני חייבת אפילו בכח לגרום לה לשון אצל אביה מכיוון שבעתיד לא יהייה לה חוסר של דמות אבהית.
    אשמח לשמוע מכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מאוד

הוספת תגובה

• לינה בבית האב

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

כדאי להבין מה מטריד אותה, מדוע נמנעת וחוששת מלינה שם ואולי דרך כך להגיע לפתרון. אם היא תראה שאת נותנת באב אמון מלא, ותחוש את רצונו של האב להיות עימה אוליתתרכך. מעבר לכך חשוב שהאב יהיה עקבי בהסדרי הראיה ויקח אותה לביתו כך שתחוש יותר ויותר בטחון גם אם בהתחלה לא תלון שם. יחד אולי יוכלו לעצב את הפינה או החדר שלה והיא תוכל לבחור משחקים ובובות שיהיו שם ויעניקו לה תחושת מוכרות ובטחון. כדאי בפעמים הראשונות להשאיר לה את האופציה להתחרט ולחזור הביתה גם אם זה באמצע הלילה (בתנאי שזה קרוב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - ילדה בת 9
    ענת
    26/07/2009

יש לי ילדה בת 9 חכמה במיוחד וסקרנית במיוחד. באופן מקרי גיליתי לפני מס' ימים, שהיא וחברה גלשו לאתר פורנוגרפי על אף שבבית חסמתי אתרים אלו.
    כאשר התגלה הדבר, בתי סיפרה לי, כי היא וכמה חברות מסתכלות מדי פעם באתרים כאלה ותיארה במדויק מה יהא ראתה, ללא ספק תכנים קשים לגיל זה.לאחר זמן מה הוסיפה וסיפרה לי, שהיא וחברה מסויימת אף "ניסו" את מה שהן ראו, קרי הורידו בגדים, הסתכלו אחת על השנייה ללא בגדים ואף מיששו אברים אינטימיים- בעקבות הסרטונים.
    אני הייתי המומה אך ניסינו יחד עם בעלי לומר לה, שאנחנו מצטערים שנחשפה לדברים שהם לא לגילה, ואיננו חושבים שהיא "אשמה" אלא אלו היו מעשים של סקרנות ואנו אומרים לה לא לעשות דברים כאלה יותר כי הם לא לגילה - לא לראות ולא לעשות. נתנו לה גם הסברים מפורטים וכנים לכל שאלותיה וניסינו להסביר כמובן שהסרטים מוגזמים ואינם משקפים את המציאות, כפי שהיא.

כעת לבעיה. מאז שהעניין "יצא לאור" בתנו לא יודעת מנוחה. היא כל הזמן מוטרדת - ילדה מלאת שמחת חיים בדרך כלל- והדברים שראתה מציקים לה מאד - כל דבר מזכיר לה את בסרטונים שראתה והדבר גורם לה לבכי ועצבות, דברים שממש לא אופייניים לה בדרך כלל
    מעבר לזה היא חוזרת ואומרת שהיא כבר לא ילדה רגילה יותר ושהיא עשתה דברים רעים.
    אנחנו מנסים לומר לה שלא תאשים עצמה, ושאנחנו לא כועסים אך זה לא עוזר. היא מלאת רגשות אשמה וכל זמן שהיא לא עסוקה במשהו העניין של הבכי והעצבות יכול להופיע פתאום.
    ניסיתי להציע שנלך לפסיכולוג אבל היא -בגלל הנושא הרגיש- לא רוצה לדבר על זה עם אף אחד.
    כשאר הבכי והעצבות תופסים אותה, הרבה פעמים לפני אנשים אחרים, קרובי משפחה, חברים, אנחנו עובדי עצות: מצד אחד מנסים להרגיע ולתמוך, צצד שני הסביבה שואלת מה הבעיה ואנו עומדים בפני מצב לא נעים לחלוטין. כמובן העיקר הוא לעזור לה לצאת מהבוץ , שתחזור למסלול הרגיל. יש לציין, כי בתנו איננה דכאונית והיא מגיעה למצב של בכי ועצבות אול פעם ביומיים בשל הזכרונות.
    אנא עזרו לי לעזור לה, הדבר לא נותן לי ולבעלי מנוחה.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• חשיפה לפורנוגרפיה

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

אני חושבת שבתכם אכן נחשפה לחומר שקשה לעיכול ולהבנה בגילה והיא נבהלת מהמשמעויות של הדבר. אתם לא מתעלמים ומאד קשובים ורגישים אליה. יחד עם זאת לאור תגובה זו אני מציעה לפנות לייעוץ אישי כדי להכיר לעומק את הילדה וכיצד אפשר להחזירה למסלול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים מודאגים
    סי
    25/07/2009

שלום

בני בן שלוש וארבעה חודשים גמול מחיתולים מזה כחצי שנה כולל בלילה
    לאחרונה החל להרטיב כמע ואינו ניגש יותר לשרותים גם בגן וגם בבית למרות שאני מזכירה לו מספר פעמים
    יש לציין כי לאחרונה חלה החמרה גם ביציאות הוא אנו שולט מלא ומספר פעמים כבר ברח לו בתחתונים אין לי מושג אם הוא עושה זאות בכוונה כדי למשוך תשומת לב

גם לאחרונה התנהגותו מאוד השתנתה הוא נהפך להיות מאוד אלים
    לדוגמא הוא זורק עלינו חפצים
    אינו שומע בקול ההורים גם עונשים כבר לא משפעים עליו כמו לעמוד בפינת החשיבה
    והגננת סיפרה כי הוא לקח כסא וזרק אותו על אחד הילדים אני רואה מקרה זה מאוד בחומרה

שוחחתי עם הגננת והיא אמרה יכול להיות שההיתנהגות שלו השתנה כי היא מכינה אותם למעבר לגן של הגדולים

האים ניראה לך כי יש קשר להתנהגות שלו ולמצב החדש אליו הוא אמור להגיע כלומר לגן החדש יש לציין כי גם בבית אנו עורכים הכנות לקראת הגן החדש וגם לקחנו אותו לראות את הגן
    גם כלפי אחותו הקטנה הוא מאוד אלים שזה לא היה עד כה
    אנו מאוד מעודדים וקונים מתנות והפתעות ומנסים לפצות ולראות מה לא בסדר אך לא היגענו למסקנה
    לכן אנו פונים אליכם בשאלה מה לעשות ואך עלינו לתהנהג איתו

לקביעת תור
    סגירה
    הורים מודאגים

הוספת תגובה

• תסכולים

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

בהחלט יכול להיות שזה קשור למעבר לגן ולפחדים שיש לו מהמעבר הזה (האם הוא רגיש במעברים, האם הסתגלותו איטית וקשה?). נסו להזכר האם חלו אי אלו שינויים בחייכם שיתכן שמגיב אליהם. חיכוכים, אובדן, פיטורים א מצב לחץ אצל אחד ההורים. האחות שאולי גדלה ומושכת יותר תשומת לב וגורמת לו לרצות לחזור להיות תינוק ולהמנע מגדילה. מתנות ופיצויים לא יעזרו במקרה זה אלא דיבור אמיתי וכנה על מה מפריע לו. לא פרטת פה אך יש לי תחושה שהוא מאד מקנא באחותו הקטנה ורוצה לחזור ולהיות כמוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה קשה
    דינה
    25/07/2009

שלום שלום:חזרנו משליחות של 3 שנים בארה'ב,עזבנו כשרונית היתה בת 5וחזרנו לכיתה ג'
    הקליטה שם בגן חובה היתה מצויינת,וה3 שנים עברו בהנאה מרובה והצלחה מסחררת בלימוד השפה וגם מבחינה חברתית.
    החזרה לארץ היתה נהדרת מבחינת משפחה וחברים,אבל החזרה לבית הספר קשה מאוד,היתה בעיה של אלימות בהסעות שהבית ספר כמובן לא פתר,בהתחלה אלימות לאחרים ואז הופנתה האלימות גם לשתי בנותי,הגדולה בכיתה ו',עם ביטחון עצמי שגם לא נהנתה מהאלימות,אבל יכלה להתמודד,ו,וכל פעם שהיו פונים לרונית,היו אומרים לה,פני דג,או על הלחיים שלה,או אני לא יודעת איזו שטות אחרת,בכיתה היו כמה ילדים מופרעים שהמחנכת גם לא הצליחה להשתלט עליהם שגם היוו שותפים לכל מיני תקריות,פעם אחת ראו אותה מחטטת באף וירדו עליה כולם,ועוד כל מיני ארועים מצערים אחרים,בכל כל אילו קנתה לה כמה חברות טובות,אבל לא מנסה להפגש איתן,אני דוחפת,מתקשרת,וקובעת כל הזמן,במשך השנה,נוצר לה מין כיפוף בכתפיים כלפי פנים מחוסר ביטחון עצמי,התפרציות של בכי,שקשה נורא לשדל אותה להרגע,אחותה הגדולה יורדת עליה כדי לנסות לשנות את ההתנהגות שהיא מתביישת בה,ואני פה חסרת אונים,פניתי לפסיכולוגית של בית הספר בשביל לקבל עזרה,כמובן שהיא מטפלת בבעיות גדולות מאילו,ואני כל הזמן מפחדת שזה יהיה לתמיד ,ולא ישתפר עם הזמן.רונית ילדה רזה גבוה ויפה,חכמה מאוד,בשנה היא קוראת
    יותר טוב מחבריה לכיתה,אוהבת חיות,תמיד העדיפה להיות בבית,היתה הילדה היחידה בבית,שהיתה עונה לי כשהייתי קוראת בשמה,עושה מה שאני מבקשת,מחייכת מחבקת
    והיום כאילו רוב הזמן בסדר,אבל יש התפרצויות בתדירות גבוה יחסית,אם אני מסרבת לה למשהוא,ממש מתפרצת,צורחת מקללת,כאילו בן אדם אחר.
    אני מבינה שזה לא מספיק פרטים,ואני יכולה להמשיך לכתוב עד מחר,אבל אם אפשר להגיב לפי מה שכתבתי?
    תודה מראש
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    שנה קשה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

העזרה לביתך צריכה להיות בשני מישורים. האחד מערכתית לדאוג שבית הספר יהיה סביבה מוגנת ובטוחה לביתך כדאי לנהל בתחילת שנה פגישה עם המחנכת היועצת ואם יש צורך אז לערב את מנהלת בית הספר. גם בבית חשוב לתת לה תחושת מוגנות סביב הירידות של האחות הבכורה .

המישור השני שדרכו כדאי לטפל היא בסוגיית בטחון העצמי . היא אינה בהכרח צריכה להיות חברה של כל הבנות בכיתה אך בהחלט כדאי שתבנה יחסים עם חברה או שתיים שיעניקו לה בטחון ושייכות בנוכחותה . התפרצויות הבכי שלה והחוצפה הן ביטוי למצוקה רגשית . ועל כן אם פסיכולוגית בית הספר לא יכולה לעזור אני מציעה לפנות לטיפול דרך קופת החולים בה אתם מבוטחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמסכן את עצמו בשביל תשומת לב
    מיצי
    25/07/2009

שלום רב,
    בני כמעט בן 6.5 ועולה בשנה הבאה לכיתה א. מבחינה לימודית אין לו שום בעיה - כבר קורא, כותב, יודע קצת חשבון וכו'. ריגשית עדיין ילדותי, דבוק לסינר, לא ממש עצמאי. עלי לציין שבשנים האחרונות היינו בהמון מעקבים של המכון להתפתחות הילד והוא טופל הן ע"י קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, חשדו שהוא PDD וכו'. בשנה וחצי האחרונות היה שיפור מדהים בכל התחומים בעיקר לדעתי בגלל עבודה ריגשית חזקה מאוד שעשינו ו"עטיפה" שקיבל מכל הסביבה וגם מהגן שלווה צמוד ע"י תראפיסתית. כיום אין לו שום בעייה בדיבור, שפה, ושיפור מדהים במוטוריקה. נכון שהוא עדיין לא הילד הכי חברותי בעולם אבל הוא הולך לחברים, מזמין, וכו'.
    הבעייה הכי משמעותית כיום היא כל מה שקשור לשינויים. שינויים "משגעים" אותו. הוא יודע שהגן עומד להסתיים, שהוא הולך לביה"ס ושרוב הילדים בגן לא הולכים לבית ספר שהוא יהיה בו. כמו כן הגן מתנהל כעת יותר כמו קייטנה וסדר היום הקפדני שהיה בו כל השנה לא כ"כ נשמר. בשבועיים האחרונים ההתנהגות שלו השתגעה (עלי לציין שבעיקר בגן בבית כמעט ולא). הוא מציק לילדים, לא שומע לגננות והכי גרוע עושה מעשים מסוכנים (מטפס לגבהים - יש המון עצים בחצר הגן והוא עולה ממש גבוה תוך ידיעה ברורה שיקבל כך את תשומת הלב של כל אנשי הצוות - לא מסכים לרדת וכו'.). אתמול כבר היה מקרה שקראו לנו לבוא להוריד אותו ושהם לא מוכנים לקחת אחריות על המצב הזה. עכשיו בכלל הוא יודע שאם יטפס נבוא לקחת אותו...... - ממש כיף לו. אני כבר לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה ורציתי לשמוע עיצה. יש לציין שדיברתי איתו על זה ואפילו הקראתי סיפור על ילד שמשתולל ונפצע אך ללא הועיל.
    תודה

הוספת תגובה

• מעבר מסגרת

זהורית אסולין שמחון
    26/07/2009

משאלתך אני מבינה שהליווי של התראפיסטית נפסק, אם לאו כדאי להתייעץ איתה כיוון שהיא מכירה טוב יותר את הילד ממני. שנית כדאי לשתף את הגן בהבנתך על קשייו הרגשיים סביב שינויים ומעברים ולחשוב יחד כיצד הגן יכול ללוות אותו בפרידה שמבהילה אותו אולי ועל כן הוא מגיב כך. יכול להיות שאם הצוות ירבה בתשומת לב אליו לאו דווקא סביב ארועי חרום, אלא דווקא סביב הישגים שלו, כישורים שלו, או שיתופו ומתן אחריות , ההתנהגויות המסכנות יפחתו. כמו כן כדאי להכין איתו אלבום משותף של הגן או כל דבר אחר שימחיש ויעזור לו לעבד את תהליך הפרידה באופן מרוכך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש
    ורד
    24/07/2009

שלום, יש לי שני בנים. הגדול בן 5.9 שנים והקטן בן 9 חודשים, הגדול ילד מאוד עדין, רגיש איטי -ילד 'שאנטי'. לאחרונה (חודש בערך) יש לו רגישות יתרה. מכל דבר שלא נראה לו הוא בוכה מתעצבן כועס ומגיב בצורה שלא אופיינית לו. חשוב לציין שכשאחיו נולד הוא כלל לא התייחס אליו וכיום הוא כל הזמן עסוק בלהצחיק אותו לשתף אותו ממש אחים לתפארת. החלטנו בעצת הגננת להשאיר אותו שנה נוספת בגן חובה בגלל הנושא הרגשי. לדוג' הבוקר בקייטנה הוא צייר ציור לקח טוש משולחן סמוך והילדים ביקשו ממנו להחזיר את הטוש כשייסים והוא פרץ בבכי שבשולחן שלו אין טוש.. אני מרגישה שעובר עליו משהו אך איני יודעת מה - האם יש חוג או משהו שיכול לעזור לו להיות יותר בוגר ? איך אנו כהורים יכולים לעזור לו?אנו עוברים דירה עוד כחודשיים לגן חדש ללא חברים ואני רוצה בתקופה הקצרה שיש להכין אותו רגשית, אני לא רוצה שילדים שלא מכירים אותו יסוגו ותהיה לו בעיה חברתית.

תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

• ילד רגיש

ליאת גרוס
    27/07/2009

שלום ורד
    ראשית נשאלת השאלה מה קרה בחודש האחרון? למה עכשיו? מה גורם לרגרסיה בהתנהגותו?
    שנית- הישארות של שנה נוספת יכולה לעזור רק אם תנצלו שנה זו לטפל בבעיה. התנהגות כפי שאת מתארת היא בדר"כ תוצאה של התנהלות בבית ולא של בשלות נמוכה שעוברת מעצמה עם הגיל. נשמע שאין לו כלים להתמודד עם תסכול ולכן כל דבר מערער אותו. מומלץ לפנות להדרכת הורים על מנת לקבל כלים כיצד לחזק אותו ולסייע לו.
    לגבי מעבר הדירה, זה לא פשוט לאף ילד, בטח לא לילד רגיש. עם זאת ניתן לנצל את המעבר כדי לספק לו חוויה של הצלחה והתמודדות באופן שיחזק אותו. לקראת המעבר חשוב לעדכן אותו ולספר לו פרטים על המעבר. על הבית, החדר שלו , הגן החדש וכו. חשוב לענות לשאלותיו. כדאי לנסות לחבר אותו עם כמה מילדי הגן בטרם תתחיל השנה. אם את חוששת, ליווי מקצועי (להורים) יכול לסייע בתהליך.
    חשוב לשדר לו שהוא יכול ומסוגל להתמודד.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס
    מודיען

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים גופניים
    אמא ואבא
    24/07/2009

שלום
    ילדתנו בת הארבע משחקת לפעמים - בעיקר עם חבר אחד, בערך בגילה - משחק שקצת מביך אותנו: היא שוכבת ומרימה את החולצה ומבקשת מהחבר לנשק/לאכול/ללקק אותה בבטן ובגב. המשחק כולל גם חיבוקים ולפעמים שכיבה אחד על השני (בעיקר הוא עליה, עם בגדים) והכל בניצוחה ובעידודה (הוא לא כ"כ מעוניין אבל משתף פעולה). אנחנו כאמור קצת נבוכים ולא יודעים אם להתערב, לאסור או להתעלם? ניסינו הסחות דעת וזה לא ממש עוזר, ואולי לא צריך לעשות כלום?
    נשמח לקבל עצה
    אמא ואבא

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים גופניים

הוספת תגובה

• משחקים גופניים

ליאת גרוס
    27/07/2009

שלום לאמא ואבא
    משחקים גופניים טבעיים בגיל זה, אבל נראה לי שבמקרה זה הילדה קצת עוברת את הגבול וצריך לחתוך.
    מאיפה היא יודעת ששוכבים זה על זה בלי חולצה ומנשקים/מלקקים.כנראה שראתה או שמעה דברים שלא הייתה אמורה להחשף אליהם. אז קודם כל צריך לדאוג שלא שומעת או רואה דברים מסוג זה. אולי איזה מסך מחשב עם תמונות? אולי האח הגדול מתמזמז עם החברה בסלון? אולי אחת החברות בגן מספרת משהו שראתה? (סליחה שאני מעלה את האופציה אבל אולי מישהו עשה לה משהו אפילו בצחוק) אלו לא רעיונות שבאים מעצמם. חשוב לבדוק ולעצור את זה.
    שנית - מותר לאמר לה שאתם לא מרשים לשחק משחקים כאלו. פשוט כמו שאת אומרת שאת לא מרשה לקלל או לרמות במשחק. בלי לעשות מזה עניין. פשוט לא וזהו.חד משמעי בלי היסטריה או לחץ.
    חשוב לא לתת לה לסגור דלת או להתבודד עם החבר. חשוב לעקוב ולראות כמה זמן ביום עסוקה בנושא? האם מדברת על זה או פועלת כך גם בגן? האם מתפקדת רגיל ? וכו'. אם הנושא ממשיך להעסיק או להטריד פנו להדרכת הורים.

בהצלחה
    ליאת גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לנהוג עם ילד בהליכי גרושין?
    רביד איצקוביץ
    24/07/2009

שלום רב,אני דוד לאחיין מקסים בן ארבע. כבר מספר שנים שהקשר בן הוריו רעוע ורצוף משברים, התקפי היסטריה, מריבות קשות לפני הילד והצבתו באמצע בין הורים/סבים/סבתות וכו'. על אף ניסיונות של חברים אחרים במשפחה להעיר להם "לשמור" על הילד ממראות ומדברים קשים- לא נראה שנעשה כך. בתקופה הקרובה נראה כי יחלו בהליכי גרושין ואני חושש מהקצנה של ההתנהגויות בביתו (נדמה לי שמדובר בהתנהגויות שהן אבנורמליות גם בהתחשב במצב המורכב שבו הם נתונים). לי ולאחיין קשר מאוד טוב ואני תוהה מי באפשרותי לעשות כדי להקל עליו? כמובן שבהיותי דוד אינני מסוגל להתערב או להחליף דמויות אבל גם קשה לי לעמוד מנגד ולראות את נפשו של הילד נפגעת כך. האם צריך/רצוי לדבר איתו? האם כדאי לבקר יותר, להוציא אותו יותר מהבית? או שמא הדבר רק יבלבל אותו יותר שפתאום יש נוכחות מוגברת שלי(אם כי תמיד השתדלתי לבקר ולבלות איתו)?
    אציין רק שההורים נרתעים מענף הפסיכולוגיה גם לצורך פתרון בעיות הזוגיות וגם בקשר למתן עזרה רגשית לילד(שהומלצה בעבר על ידי הגננת שלו בשל אלימות).
    סליחה על הארכת הדברים ותודה על עבודת הקודש שאתם עושים בפורום.

הוספת תגובה

• ילד חווה גירושים

ליאת גרוס
    27/07/2009

שלום רביד
    אכן תהליך קשה לילד. אין ספק.
    אין מה להתערב אבל בהחלט רצוי שתהיה לו דמות בטוחה ,נטרלית, קבועה ואוהבת שאיתה אפשר לדבר על הכל. זה יכול להיות נפלא עבורו. חשוב שתאפשר לו לדבר אבל לא תלחץ. רצוי שתוציא אותו מהבית אבל רק אם הוא מעוניין בכך. חשוב שלא תתפוס צד אלא פשוט תעזור לו לראות שהוריו רבים בינהם אבל אוהבים אותו ובקרוב ייפרדו ואז יהיה הרבה יותר טוב לכולם. תספר לו שיהיו לו שני בתים והרבה משחקיםושההורים יפסיקו לריב. הסבר לו שהוריו לא נפרדים בגללו ושימשיכו לאהוב אותו תמיד. וגם אתה. ההורים מוצפים כרגע מכדי לראות אותו או לטפל בו או לעצמם. תן להם לעבור את התקופה ולהרגע. אל תשפוט אותם כי אז יתרחקו ממך וחבל.

מקווה שיעבור מהר

ליאת גרוס מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפות בכי קשות
    יפעת
    24/07/2009

שלום רב,

ביתי בת שנה ושלושה חודשים. הילדה מפותחת ונבונה מאוד ומתקשרת מצויין עם הסביבה (מצביעה כשרוצה משהו, עונה כן ולא עם הראש, ואומרת כ-7-8 מילים באופן ברור). במהלך היום היא נמצאת בגן, בקבוצה של 7 ילדים בני 1-2 שנים, עם שתי מטפלות.
    בימים האחרונים התחילה תופעה מטרידה מאוד של בכי היסטרי ומוגזם, שמתלווה להטחות של הראש ברצפה וזריקה של הגוף קדימה ואחורה. זה קורה בפתאומיות בלי סיבה נראית לעין וקשה מאוד להרגיע אותה במשך דקות ארוכות (כמובן שלנו זה נראה נצח.....). לפני חודשיים בערך, הילדה למדה למשוך לעצמה בשיער כדי לקבל תשומת לב (כנראה למדה מילד אחר בגן) ובסופו של דבר התופעה נעלמה אחרי שהסברנו לה שאם היא מושכת בשיער אנחנו לא מתייחסים, ואכן ברגע שעשתה זאת, התעלמנו והסתכלנו לכיוון אחר. כרגע, התעלמות מהבכי הנורא הזה לא עוזרת אלא מחמירה את המצב.

הילדה המתוקה שלי אלופה בבדיקת גבולות, ועושה את זה מושלם ומגיל צעיר מאוד...... איך מתמודדים עם הבכי הנורא הזה? האם צריך להתייחס או להתעלם?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפות בכי קשות

הוספת תגובה

• דילגו עלינו???

יפעת
    27/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה למה מדלגים עלי?...

יפעת
    28/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי בכי

ליאת גרוס
    30/07/2009

שלום יפעת
    את אומרת שהתעלמות לא עוזרת אלא רק מחמירה את המצב. אם כך, נראה כי הבכי אינו רק כלי להשגת דבר מה כי אם ביטוי של מצוקה ועל כן צריך להתייחס.
    קשה להבין דרך המחשב את הגורם לקושי אבל התנהגותה בהחלט מעידה כי משהו אינו כשורה. קרה משהו לאחרונה שמסביר את התנהגותה? כדאי לפנות ליעוץ מקצועי על מנת להבין יותר לעומק את הבעייה ולשקול פתרונות מתאימים לכם ולילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אצל בן 9
    אמאלה ועוד 3
    23/07/2009

הבן שלי בן 9 ילד מקסים, חברותי, רגיש ונבון כבר למעלה משנה סובל , בחומרה ותדירות משתנה, מחרדות סביב מחלות ואסונות שונים שאין עליהם שליטה. הפחדים עולים הבעיקר בלילה לפני השינה. הוא מצליח להרגע ולהרדם כשאני אומרת לו שכולנו לפעמים חוששים למרות שאין סיבה ממשית לחשוש ושאני שומרת עליו מהסלון עד שירדם. עצוב לי שהוא מתמודד לאורך זמן ממושך עם חרדות ואני מתלבטת אם להשאיר את זה כך עם ה"טיפול-טכס" שיצרנו או לפנות לטיפול מקצועי.
    מעבר לכך אני לא חשה בבעיות פרט לכך שהוא חי בסביבה תחרותית מאד ונוטה להכנס רגשית לדינמיקה התחרותית בין חבריו.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל בן 9

הוספת תגובה

• חרדות אצל בן 9

ליאת גרוס
    27/07/2009

שלום
    השאלה אם לפנות לטיפול תלויה בתדירות החרדות ובמידה בה הם פוגעים בחיי היום יום שלו. אם זה משהו שעולה לפחות פעם בשבוע כדאי להחלט לפנות להדרכה. עובדה שמה שניסית לבד עוזר באופן חלקי בלבד והבעייה לא נפתרת. קיים טיפול יעיל לחרדות שנקרא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. קצר ויעיל מאד. כדאי לפנות לפסיכולוג המטפל בגישה זו.
    כמו כן, מנסיוני, בחלק מהפעמים שילדים סובלים מחרדות, ישנו מישהו נוסף במשפחה, בדרכ אחד ההורים אשר סובל מבעייה דומה. אם הדבר כך, חשוב להתייחס לבעייה של הילד כקשורה לבעייה של המבוגר.
    למה דואג ממחלות ואסונות דווקא ? קרה משהו שגרם לכך? כדאי לבדוק למה דווקא זה, ולטפל.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבטים מוזרים
    לולי
    23/07/2009

שלום, אני אם לילד בן שנה וחצי, בשבועות האחרונים הוא מקרב את פניו אל פניי, אל פני אחיו ואביו ומביט לנו בעיניים מטווח אפס. נראה לי משהו מוזר. הוא מתבונן לתוך האישון שלנו לדקה דקה וחצי, ועד שאנחנו מסתכלים בחזרה לתוך עיניו הוא לא מפסיק. האם ידוע על תופעה כזאת? האם עליי לדאוג? ללכת לרופא? לפסיכולוג? חוץ מזה הוא מתנהג רגיל לגמרי, שמח ומתפתח היטב. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבטים מוזרים

הוספת תגובה

• מדוע מתעלמים מהשאלה? בבקשה ענו לי!

לולי
    09/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי חריג

שרית
    10/08/2009

יש לי שני ילדים: 4.5 ו- 1.5
    וואלה, לא ניראה לי חריג במיוחד....
    אולי בא לו למתוק לשחק איתכם??
    פשוט מחפש את קשר העיין? לי זה נראה כמו ניסיון למשחק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה