פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סימני חרדה
    דנה
    11/07/2009

יש לי ילדה בת 8.5 שבחצי השנה האחרונה מופיעים סימנים של חרדה הקשורה לשינה וליכולת להרדם. מספר שעות לפני השינה מטריד אותה הפחד שלא תצליח להרדם,ובעקבות כך היא לא תקום בבוקר ותאחר לבית הספר.(אני חשבתי שדבר זה יחלוף עם בואו של החופש הגדול ,אך טעיתי).התופעות שנראות לפני השינה הם:בהתחלה זה הופיעה סמוך לשעת השינה כאשר היא היתה שואלת כל כמה רגעים מה השעהוכשהגיעה השעה שמונה -תשע היא הכריחה את עצמה להירדם.היום המצב החמיר .וכבר משעות אחר הצהרים יש .ירידה במצב הרוח וחוסר שקט נפשי שהיא מנסה להפיג אותו על ידי שירים. הילדה נרגעת רק כאשר מבטיחים לה שינה לצידי ההורים . השאלה שאנו שואלים אותה באופן קבוע היא ממה בדיוק היא מפחדת, היא לא יודעת להסביר את הסיבה והיא תמיד מציינת שהמצב מאוד מפריע והיא רוצה שההרגשה הזו תחלוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימני חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימני חרדה

ליאת גרוס
    13/07/2009

שלום דנה
    את מתארת סימני חרדה שנמשכים כבר זמן רב והולכים ומחמירים. הבעיה עם חרדה היא שבהתחלה היא ממשהו ספציפי אבל מהר מאד מתפתחת החרדה מהחרדה וזה כבר מצב שקשה יותר להתמודד עימו. השינה לצדכם היא בעייתית כי מהווה חיזוק לא מכוון לבעיה ולכן משמר אותה. עם זאת לא הייתי אומרת להפסיק את זה מיידית.
    ישנו טיפול פסיכולוגי שמוגדר קצר ומתמקד בתופעות של חרדה.זה נקרא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. בטיפול זה יעזרו לבתך להבין טוב יותר את החרדה ולהלחם בה. ילמדו אותה שיטות הרפייה והרגעה עצמית במצבי חרדה וילמדו אתכם כיצד נכון להתמודד איתה במצבים כאלו.
    חרדה לא מטופלת עלולה להחמיר. פנו לטיפול. אולי אפילו דרך פסיכולוגית בית הספר.

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאנשים
    אמא
    11/07/2009

בתי בת שנה ותשעה חודשים,כבר מגיל חצי שנה פחדה להיות בידיים של אנשים כולל סבא וסבתא, היום מוכנה להיות רק עם אמא ואבא והמטפלת במישפחתון,פעם בשבוע לוקחת אותה אחותי וכול פעם שמגיעה בוכה וצורחת (אחותי לוקחת אותה מזה חודשיים אחת לשבוע),כאשר ניגש אליה אדם כולשהו רצה אלי ונידבקת עד שאותו אדם מפסיק להיתיחס אליה.
    שאלתי כיצד אוכל לעזור לבתי להיתרגל לאנשים מבוגרים אחרים אשר יהיו דמויות קבועות
    תודה אמא

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאנשים

הוספת תגובה

• פחד מאנשים

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

הדרך לעזור לביתך היא להרגילה לדמויות החדשות ראשית דרך נוכחות שלך. כאשר היא תראה שאת משוחחת איתם, נעזרת בהם משתפת אותם ואפילו משחקים כולם ביחד היא תלמד דרכך שאם את סומכת עליהם גם היא תוכל. שנית תבדקי עם עצמך האם את מרבה להעיר להם בנוכחותה , ייתכן שהיא קולטת דרכך שאת מסוייגת מהאופן שבו הם מטפלים בביתך. גם אם היא לא מבינה מילולית את ההערות שלך אז הטון והמוסיקה של המילים מעבירות גם הן מסר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני 5 וחצי ו- 3.3 שעושים דווקא
    רונית
    11/07/2009

בניי בזמן האחרון עושים דווקא בכל דבר, אני אמא מאוד משקיעה שעובדת קשה, אך לאחרונה כל דבר קטן נהיה מלחמה. על כל בקשה שלי אני צריכה לחזור כמה פעמים עד שמתקבלת תגובה אם בכלל. הם יודעים מה מעצבן אותי ועושים דווקא,נוגעים תמיד במה שאסור ומבקשים כל מה שאני לא מרשה. אני מוצאת את עצמי כל הזמן כועסת, צועקת, מענישה, אחרת הם מטפסים עליי למרות שאני לא כזאת רכה וותרנית. בני בן השלוש ו-3 ח' מצד אחד מאוד עצמאי ומצד שני כל הזמן צמוד אליי ורוצה בידיים. כל דבר שהם מבקשים ואני לא מסכימה ישר הופך לויכוח, צעקות מצידם, בכי, דיבור לא יפה וכו'. אני לא מוותרת להם בדברים עקרוניים (כמו חטיף על הבוקר) וזה גורר שורה של תגובות לא יפות. הם לא מסוגלים לראות אותי שנייה אחת נחה או מדברת בטלפון, ישר באים ומתיישבים לידי, מתחילים לריב ביניהם כך שבאמת אי אפשר לנוח או לדבר, אז אני מבקשת/צועקת/מענישה ובכך נגמר הסיפור. הייתי בסדנא של מכון אדלר, בתאוריה הכל נראה יפה אך ליישם זה לא פשוט ואני לא מפחדת מעבודה קשה, אך הגעתי למסקנה שזה עניין של אופי הילדים, יש כאלה נוחים וממושמעים וישנם שלא.
    אני חייבת לציין שהם מתנהגים כך רק כלפיי, עם אבא שלהם, הסבים והסבתות או בכלל אצל אחרים הם בסדר גמור.
    אודה על עצה טובה לשיפור מצבי המיואש.

הוספת תגובה

• ילדים

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

אני מבינה את מצוקתך אך בדברייך ציינת את המורכבות שכן מצד אחד לדברייך זה אופי של הילדים ומצד שני אמרת שעם האב והסבתות הם בכל זאת נוהגים אחרת. נסי לבדוק מדוע מה ההבדל שמוליד מהם התנהגויות שונות מולך ומול האב. ייתכן שיש המון חוקים והם פשוט מגיבים לכך שאת זו שבעיקר מקפידה על הכללים ומולך ההתעמתות. ייתכן שבגלל שאת איתם שעות רבות את הדמות הדומיננטית שסופגת את מירב התסכולים שלהם גם כשהן לא קשורים ישירות אליך. אני מבינה את הרצון לזמן מנוחה אך הם עדיין קטנים ואי אפשר לבקש מהם להבין את הצורך הזה תאמי עם בן זוגך זמן שאת זקוקה לעצמך והוא יקח את הילדים מחוץ לבית או לחלופין את תצאי כך תוכלי לחזור עם כוחות וסבלנית יותר אל מול קשיי היום יום של הילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחודשיים
    שירן
    11/07/2009

שלום
    בתנו בת שנתיים וחודשיים,בת שנייה עם אחות גדולה בת 5.
    היתה תינוקת מושלמת,כל מה שהורה יכול לבקש לעצמו בחלומות הוורודים.
    נוחה,ישנה בצורה מסודרת,זורמת עם שינויים והכי חשוב מחייכת ללא הפסקה,מלאת שמחת חיים
    שרה,רוקדת בקיצור מושלמת! כל זה נגמר לפני כ חודש. יום אחד בבוקר שגרתי סרבה ללכת לגן,בכתה שהגענו לגן והתקשתה להפרד. היה מאד מוזר מפני שבכל בוקר מתחילת השנה נפרדה בקלות וחזרה במצב רוח מעולה הביתה. כמובן שלאחר כמה בקרים ניהלנו שיחה עם הגננת והמטפלת
    לא חל שום שינויי בגן אך גם הן שמו לב שמצב רוחה השתנה.
    מילדה שמחה ומאושרת הפכה לילדה בכיינת ממעטת לחייך רוצה לראות המון טלויזיה ולאכול המון ממתקים. מסרבת להתקלח,לישון, מפחדת מכל דבר(זרים,רעשים,כלבים חתולים) ובקיצור השתנתה לבלי הכר. אנחנו מאד מוטרדים,(שלא לדבר על הסרטים שרצים לנו בראש על הגן)ולא יודעים כיצד לנהוג.
    נשמח לייעוץ והכוונה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• שינוי דרמטי

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

האם קרה איזה ארוע שאת יכולה לחשוב עליו או לאו דווקא ישירות לביתך אולי לאחד מכם האב או לך. לעיתים ילדים רגישים לשינויים שקורים להוריהם. מכיוון שאת מתארת פה את השינוי באופן כל כך דרמטי, ומכיוון שגם בגן שמו לב לשינוי אני מציע לפנות להתייעצות אישית שאולי תכלול תהליך הערכה מעמיק אתכם ועם בנתכם כדי לנסות ולהבין את מקור השינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים משועממים/אינם מסוגלים להעסיק
    שלומית
    11/07/2009

יש לי שני ילדים בן 9 ובת 5.
    הבעיה שלי היא שילדיי אינם מסוגלים ,מה שנקרא, "להעסיק את עצמם".
    האם בגילאים הנ"ל יש לי איזשהוא סיכוי לשנות את המצב ואם כן כיצד?, האם התופעה הנ"ל נובעת מתכונות אופי שנולדים איתם או משהו שנרכש?
    אני שואלת האם זה תכונה נרכשת , מכיון שכל מי שאני מתיעצת איתו אומר לי שאני אשמה וכך הרגלתי את הילדים. ברמת התחושה שלי, אני דוקא מרגישה שאני כן מנסה להרגיל אותם אחרת, אבל ממש לא מצליחה - לאחרונה זה כבר ממש יוצר תיסכול בשני הצדדים. ככל שאני מנסה יותר לדחוק בהם "למצוא עניין" , כך הם יותר "נדבקים" אלי.
    שלא ישתמע מדברי שאיני מעוניינת בקירבת ילדיי, אך הייתי רוצה שזה יהיה במינון הנכון: שלעיתים נבלה ביחד , אך לעיתים הם ימצאו עניין בלעדי ולא יחפשו אותי בכל רגע נתון בבית.
    עכשיו בחופש כמובן המצב מחמיר- יש יותר זמן פנוי......
    חשוב לצין, שכל עוד "יש עניין" - אין בעיות. זאת אומרת שכל עוד אנחנו עם חברה/משפחה/פעילות מעניינת הם לא "נדבקים" אלי , אך בשנייה שהעניין נעלם, הם חוזרים להיות משועממים ולא מסוגלים להעסיק את עצמם דקה אחת.

אשמח לשמוע את עצתך, שלומית

הוספת תגובה

• מעסיקים את עצמם

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

אני נוטה להגדיר את התופעה הזו כתופעה תרבותית יותר ופחות אינדווודואלית ילדינו גודלו וחונכו להיות בגירוי מתמיד טלווזיה, מחשב, סלולרי וכולי. ועל כן רגעי השעמום מולידים ציפיה שהעניין יבוא מבחוץ ולא מתוכם. אני מציעה לבנות את השינוי בהדרגה לעזור להם להכיר את היצירתיות שיש בתוכם. להביא חומרי יצירה למשל או חומרי מיחזור ולאפשר להם ליצור באופן חופשי ככל שעולה בראשם מבלי להיות מוגבלים בחוקי המציאות. שנית שבי איתם ותתכני מראש את היום התחילו בפעילות משותפת ואח"כ עיזרי להם לחשוב כיצד יוכלו להעסיק עצמם ספר, חוברת, ציור, וכולי. בין לבין הגדירו מפגשים משותפים שבו ישתפו בחוויות שהיו להם בינם לבין עצמם.שילישית הם כבר מספיק גדולים כך שאפשר לרתום אותך לעיסוקייך- לעזור לך במטלות הבית, או עזרה בתחום עבודתך וכולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 - זולל אנרגיה הורית
    גלגל
    11/07/2009

אני מותשת מהילד. כל היום סביבו. הוא הבכור כמובן יש עוד שתיים קטנות מתחתיו.
    צועק, יורק, מקלל, לא טוב לו בשום מקום, רב עם אחיותיו, מכה, ושוב צועק ושוב מכה , מכניסה לחדר הוא יוצא, כועסת הוא צוחק, תקיפה אז הוא מתלונן לכל העולם עליי. בקיצור - אני מיואשת...
    אולי הוא זועק לעזרה אבל אני יותר.. אין לי כוח כבר לזה.

הוספת תגובה

• ילד במצוקה

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

נראה שדרך התנהגותו ילדך מנסה לספר לך על משהו שעובר עליו. ככל שאתתחושי במצוקה כך תביני שגם הוא במצוה . אני מציעה לפנות להתייעצות והערכה כדי לאתר את מוקד הקושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה להסתרק-מה עושים ?
    חביבה
    11/07/2009

בתי בת 10 ושונאת להסתרק,למעשה לא מסתרקת בכלל.שערה המקורי חלק ויפה.אחת לתקופה אנו הולכים לספר בלית ברירה לטיפול בהתרת הקשרים,המצב סביר כשבועיים וחוזר חלילה.גם הטיפול בהתרת הנקשרים גורם לבכי,אך אין ברירה במיוחד בתקופת הלימודים.עכשיו בחופשה,כשאין בית ספר,קיימת חגיגה בשיער.בתי מודעת לבעייה,אך ,"נוח" לה עם המצב בחופשה,אף שנמנעת להיפגש ולהזמין חברות לאור המצב.כלו כל הקיצין ואני מותקפת בעצבים מצידה,כשאני מעירה על המצב.כל האיומים על גזיזת השיער לא מפחידים וגם אין לי אומץ לעשות זאת.
    מה עושיםםםםם?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה להסתרק-מה עושים ?

הוספת תגובה

• שיער

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

האם לדעתך מקור הקושי הוא באיזו רגישות בקרקפת? או לחלופין דרך שבה בחרה להתמרד מולך ולהלחם על עצמאותה. ואולי יש לה פחד שמשהו יקרה בסירוק, משהו יקרה לראשה. נסי לברר איתה את המקור להתנגדות. שוחחי איתה על קושי והמחירים הכרוכים בקושי זה. אולי כדאי לקחת אותה למסאז' ראש מפנק ואס תסרוקת, אולי שתבחר שמפואים ריחניים שיעשו לה חשק להשתמש בהן, ואולי באמת מעדיפה בשלב זה בחיים שיער קצר כדי לא להשקיע בטיפוחו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גניבה....
    ים
    11/07/2009

בתי בת 17 עובדת מעט בחנות ,לאחרונה נודע לי כי חיא "לקחה דברים מהחנות ללא רשות".
    מה עליי לעשות?כיצד עליי להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    גניבה....

הוספת תגובה

• גניבה

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

נסי להעלות זאת מולה שוחחי איתה לנסות להבין ממנה מדוע התקשתה לעמוד בפיתוי , הבהירי לה את ציפיותיך כאם ממנה וכן את ההשלכות החוקיות העלולות להזיק לה במקרים אלו. פעמים רבות ילדים גונבים כדרך לבקש תשומת לב ויחס מהדמויות המשמעותיות בחייהם- יחס לאו דווקא מעניש וכועס אלא קשר אמיתי. בגיל ההתבגרות הדבר מסתבך עוד יותר כיוון שהנערים והנערות מתביישים להכיר ולהודות שהם עדיין רוצים וזקוקים לקרבת ההורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה מחוץ לבית
    אמא של זיו
    11/07/2009

בוקר טוב,

ילדתי בת 6 חודשים וחצי, ואני מתכננת נסיעה מחוץ לבית ל2 לילות. בתי תשאר עם בעלי במשך 3 ימים אלו.

שאלתי היא -
    האם בגיל כזה הילדה תבין "שנעלמתי" לה? האם זה יגרום לה למשקעים בעתיד?
    תוך כמה זמן מרגע חזרתי התנהגותה תחזור להיות כרגיל? (בהנחה שיהיה שינוי בהתנהגות, כגון: בכי, לא תרצה לבוא אלי וכו')

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה מחוץ לבית

הוספת תגובה

• פרידות

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

אם האב הוא גם דמות נוכחת ומשמעותית בחיי היום יום של ביתך היא תחוש בהעדרותך אך תגיב אליו בעוצמה פחותה. כל ילד מגיב אחרת להעדרות הוריו וקצב הרגיעה שונה מילד לילד ותלוי בילד ובתגובה ההורית שהוא זוכה לה. ככל שתהיי סבלנית לשינוי בהתנהגותה אולי לא תרצה לדבר ואולי ההיפך תרצה להצמד ותחשוש מפרידות קצרות יותר שלך. ככל שתביני שזו תגובה לשינוי היא ואת תתגברו על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם להן זה כואב?
    אמלה
    11/07/2009

בוקר טוב
    התגרשנו לפני שנתיים,גירושים לא נעימים בשל בגידה כשהתאומות שלנו היו בנות שלוש. לצערי אני לא מצליחה להסתיר את הכאב והכעס מול בנותיי בעימותים מולו לגבי הסדרי ראיה, איחורים,הקושי היומיומי שלי, בעיות כלכליות וכו'.
    כשעזב את הבית הסברתי להן בצורה פשוטה שהוא עבר לגור בבית אחר כי הן היו קטנות מכדי להבין. במהלך השנתיים האחרונות הן לא שאלו דבר לגבי הנושא.
    השאלה שלי האם אני צריכה היום לשבת ולהסביר להן או לחכות שהן יישאלו אותי? ואם כן מה נכון להגיד להן ואיך? חוששת שהן מפנימות בגלל אותו כאב שלא הצלחתי להסתיר ומבחינתן זה דבר שאסור לדבר עליו כי אמא תכעס או תהיה עצובה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גם להן זה כואב?

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

אני חושבת שלפני שאת פותחת את הנושא איתם לשיחה כדאי שתטפלי בעצמך ובפצע הפתוח והמוגלתי שהגירושים הללו הותירו בליבך. אחרת כל דיבור וכל נגיעה כל כך יכאיבו לך עד שלא יאפשרו לך לעשות שיחה שפנויה לקשיים ולכאבים שלהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ללמד שאסור?
    ריקה
    11/07/2009

שלום! בני בן 8 חודשים ילד טוב ,נוח ושמח רק שלפעמים הוא עושה בלא ידיעה כמובן דברים שיכולים להיות לו מסוכנים כמו למשל דבר שמאוד מפחיד אותי כשהוא יושב בכיסא האוכל שלו הוא א והב לבוא קדימה ולזרוק את גופו אחורה מה שגורת לכסא להתרוממם מעט ובאחד מן הימים זה יכול להתהפך אחורה אני מנסה להסביר שאסור אבל הוא צוחק וחושב שאני משחקת איתו מה לעשות ובאיזה שיטה כדאי לנקוט???
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    איך ללמד שאסור?

הוספת תגובה

• הפנמה של כללים ואיסורים

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

אם את לא תצחקי במצבים אלו ותעבירי מסר בבירור אסור, לא , מסוכן ותחזיריו אותו למקומו הוא יבין. כמובן שאין הדבר אומר שאפשר להשאירו לבד עדיין בגלל הקושי בהפנמה והוא זקוק להשגחה מתמדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא הייתי ברורה

ריקה
    12/07/2009

אני אינני צוחקת כשאני מנסה להעביר את האיסור אבל כפי הנראה הוא לא מתייחס לכך ברצינות כמו הדוגמא עם כסא האוכל שהוא זורק את הגוף אחורה אני מתחננת תני לי בבקשה פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתים ותשע רכושני ומרביץ
    גילה
    11/07/2009

שלום,

בני בן שנתיים ותשע.
    מגיל שנתיים בערך התחיל להרביץ.
    הדבר בא לידי ביטוי בעיקר סביב חפצים ורכושנות שלו על דבריו.
    הוא נמצא בבית (יכנס לגן בספטמבר הקרוב) וילד בכור.
    עם מבוגרים וילדים גדולים ממנו הוא מתקשר נהדר והוא חברותי ומקסים.
    כאשר אנו נמצאים עם ילדים אחרים בחוץ - במרכזי פעילות או בבתים של אחרים הוא יחסית בסדר - כל עוד אין צעצוע שלו בו מישהו רוצה לשחק.
    ברגע שאנו מארחים אצלנו ילדים הרוצים לשחק בצעצועיו, הוא נהיה תוקפן ואלים - בעיקר חטיפות חפצים ודחיפות.
    היתה תקופה בה לאחר שהסברנו לו שעליו לבקש במילים במקום לקחת בכוח היה ניכר שיפור.
    בחודשים האחרונים חלה נסיגה בהתנהגות זו.
    ההתנהגות מחמירה בצורה קיצונית בעת עייפות.
    כיום אנו במצב שיש ילדים המעוררים בו התנהגות זו יותר מאחרים וישנם ילדים שאינם רוצים להגיע לשחק איתו יותר.

אנו רוצים לעזור לו לחוות חברת ילדים בצורה חיובית.
    האם כדאי לפנות לפסיכולוג ואם כן האם תוכלו להמליץ לנו על מישהו מתאים בחיפה.

תודה

הוספת תגובה

• תוספת

גילה
    11/07/2009

רציתי להוסיף שניסינו תגובות שונות. לאחרונה אנו חשים תסכול רב ויתכן שאנו מגיבים בכעס, שלתחושתי מחמיר את ההתנהגות ומקשר אצלו את הילד הרלוונטי לחוויה שלילית ולכן מונע ממנו להתנהג שצורה שונה בפגישות הבאות איתו.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מרביץ

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/07/2009

גילה שלום,
    התסכול שאתם חשים הוא גם מנת חלקו של בנכם, אשר עדיין לא פיתח דרכים נאותות יותר לבטא את עצמו ואת רצונותיו בחברה. כשילדים בגיל של בנכם מוצפים בתסכול או בכעס, הם פעמים רבות מבטאים אותו באופן ישיר ואינם מצליחים להעביר את המסר למלים או להתנהגויות חברתיות מורכבות. התפקיד שלכם כהורים הוא לעזור לו למצוא כיצד לספק את רצונותיו וצרכיו, לא על-חשבון הסביבה. חשוב מאוד להדגים לו התנהגויות חיוביות ולחזק אותו כשעושה זאת, אולם להציב גבולות ברורים ומיידיים כשהוא אלים. חשוב להימנע מכעס על הילד, אלא להתייחס לכך באופן ענייני. העובדה שהוא אלים כלפי חלק מהילדים, ובחלק מהסיטואציות (כשהוא עייף, אז בוודאי שה"מחסומים" הפנימיים שלו יותר רופפים), היא חלק מההתפתחות התקינה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רכושני ואלים

מאיר
    13/10/2013

יש לי מקרה דומה עם ילד בן 3 ושמונה חודשים.
    מאוד רכושני כלפי החפצים שלו ואפילו כלפי חפצים של אחיו הקטן (שנתיים וחודשיים).
    לעיתים מסרבה לתת לאחיו לשחק, מציק לו המון.
    לצערי הדבר לא משתנה גם מחוץ לבית, הוא לא אוהב ללכת לגן, מתקשה לרכוש חברים, בגינה הציבורית אוי ואבוי אם ילד יגע באופניים שלו וכו'.
    כמו גילה גם אנחנו לפעמים מגיבים בכעס (ניסינו כב רלדבר אל ליבו ולהסביר לא אבל ללא הועיל).
    זה מגיע למקרים קיצוניים מאוד שהוא משתולל, צועק ובוכה בלי הפסקה במידה ואנחנו לא מתירים לו להתנהג באופן הנ"ל.
    אני אשמח אם תתארו כיצד לשוחח איתו ועל מה לשים את הדגש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רכושני ואלים - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2013

שלום מאיר,
    חשוב מאוד לא "לדבר על ליבו", זה לא עוזר ומשדר חולשה. חשוב להציב גבול ברור ותקיף בצורה עניינית וקצרה. וכמו שציינה שירי חברתי בתשובה להורים לפניי, חשוב ללמד אותו דרכים חלופיות לבטא את התסכול (במילים, להרביץ לכרית במקום לילד, וכו') וכן לא נורא אם הוא בוכה וצורח כשלא מקבל את מבוקשו, חשוב להניח לו לבכות עד שיראה שזה לא עוזר. זה דורש ממכם סבלנות והתמדה, אסור להישבר. פשוט לא להתייחס לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם פקודות
    אוראל
    10/07/2009

היי

יש לי ילד בן 3.4 השלישי במספר לפני כשבועיים התחיל לדבר אלי בפקודות. לא מבינה איך זה הגיע? אך גם איך להפסיק זאת.
    לדוגמא: אמא לאן את הולכת בואי לפה עכשיו, או תכיני לי שוקו עכשיו, אמרתי לך להביא לי שוקו. ועוד ועוד

מה עושים איך מפסיקים את ההתנהגות הזאת

אוראל

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם פקודות

הוספת תגובה

• נסיונות שליטה בעולם

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/07/2009

אוראל שלום,
    הבן שלך מבטא את הרצון האנושי של כולנו, להשפיע על הסביבה שלנו באופן יעיל. תחשבי לעצמך, כמה מתסכל זה עבורך כשאת מגיעה לנותן שירותים כלשהוא, והדברים לא מתבצעים במהירות וביעילות שאת מצפה להם. בהקבלה, גם בנך מנסה להפעיל את הסביבה לצורך סיפוק צרכיו, והוא בודק דרכים שונות. חשוב שתדגימי לו כיצד לפנות אלייך באופן שנראה לך כיאות, ולאחר שינסח את בקשתו שוב, תוכלי להשיב לה. זו הזדמנות לעזור לילדך לפתח את יכולת דחיית הסיפוקים שלו, יכולת שגם אצל מבוגרים רבים היא לא תמיד היא יעילה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון
    ליזה
    10/07/2009

יש לי ילדה בת 4.5 פעילה וחברותית מאוד אני ובעלי קצת מודאגים מהתגובות שלה כאשר חברה או אפילו מבוגר מעירים לדוגמא: היא היתה אצלה חברה בחדר המשחקים ולא עזרה לה לסדר לפני שהלכה. יום אחרי זה החברה תקפה את ליעד (במילים) שבפעם הבאה היא לא תיכנס יות אליה כי היא לא עזרה לה לסדר. ליעד עמדה בדום מוחלט ליב פתח הבית מבלי לנהוצא מילה מפיה למרות שבשבוע קודם(ובכלל בכל פעם)החברה היתה אצלינו ולא סידרה. אני ציפיתי שליעד תוכיח אותה על כך שגם היא לא עזרה לה ובמקום זה היא היתה בשוק והפגינה חוסר ביטחון .
    רצינו לדעת כיצד אנחנו יכולים לחזק לה את הביטחון בנושאים כאלו כי בכללי היא בעלת ביטוחון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון

הוספת תגובה

• הקניית בטחון.

נעמה סבג שמש
    10/07/2009

ליזה שלום,

המקום שלכם הוא ללמד את הילדה מה נכון לומר במצבים הללו. איך נכון להביע את מה שהיא מרגישה.

הרבה פעמים הילדים מתנהגים איתנו בצורה אחת ועם אחרים בצורה אחרת.

גם כשמישהו יקח מהילדה משהו בנוכחותכם, אני מצפה שלא תתערבו אלא תאמרו לה: אמרי שזה שלך. בקשי ממנו שיחזיר לך.
    חשוב להנחות ילד מה לעשות ואיך לומר ולהתנהג אך לא להלחץ ולהעלב במקומו, ובטח לא להגיב במקומו. כך הוא לא יידע איך לעשות זאת נכון ובנוסף, אסור שיחשוב שאינו יודע להתמודד ואמא צריכה להגן עליה ולעשות את הדברים במקומה.

הבטחון יגיע, עם הרבה סבלנות. זו התנהגות המאפיינת גיל זה. אל חשש.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להזמין/ללכת לחבר מהגן
    גל
    10/07/2009

ביתי בת 4.5 , מאוד רוצה שיגיעו אורחים או שנלך , בדר"כ זה קורה עם המשפחה בדר"כ והאחיינים.

היא מאוד רוצה לארח או ללכת לילדים מהגן. עד עכשיו זה קרה פעמים בודדות וגם במקרה לא יזום.(בדיוק שיצאתי מהגן והילדה שאלה את אחת האימהות אז לא היה לה נעים להגיד לא)

אני ניסיתי מספר פעמים להזמין טלפונית גם ילדים שיש לה קשר איתם בגן וגם ילדים שאין לה קשר איתם. זה פשוט לא עובד .כל פעם יש סיבה אחרת למה הילד/הילדה לא יכולים לבוא ואין גם ניסיון מצידם להזמין או לנסות בפעם אחרת.

השבוע הילדה בכתה בלי הפסקה ורצתה שילדה מהגן תבוא אליה (יש לציין שבגן אין בניהם הרבה קשר) ניסיתי להתקשר ואולי בפעם השלישית הזמנתי נדחתה בנימוס. אין לי כבר תירוצים לילדה כל פעם אני אומרת שהילד/ה לא יכולים או שאמא שלהם לא מסכימה היום או זה לא מתאים היום.

היא כבר אמרה לי " אולי הם לא רוצים לבוא לכאן" ואני אמרתי לה שזה לא נכון שהם כן רוצים לבוא אך לא יכולים.

איך אני יכולה להתמודד/לענות לה מבלי שתפתח חוסר ביטחון. מעבר לזה שזה פשוט מתיש אותי כל הבכי והסרטים החוזרים מהרגע שהיא מגיעה מהגן.

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    להזמין/ללכת לחבר מהגן

הוספת תגובה

• פיספסתם את ההודעה שלי????

גל
    11/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר

זהורית אסולין שמחון
    11/07/2009

בררי עם הגננת מיהם הילדים שאיתם היא נוהגת לשחק איתם שוחחי עם הוריהם וקבעו זמן מראש שיתאים לשני הצדדים. שנית כדאי ללכת איתה למקומות שבהם יש ילדים רבים כמו גן שעשועים , בריכה, חוגים ומרכזי הפעלה, כך תכיר עוד ילדים ותרחיבו את המעגל החברתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה