פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גן לשנה הבאה
    אמא
    01/07/2009

בני בן ה 4 וחצי עובר בשנה הבאה לגן טרום טרום חובה ריגשית די פגיע עדין וכו', לגן שהוא אמור לעבור עובר איתו ילד משנה שעברה ילד מאוד קשה שמציק לבני באופן קבוע ולכל ילדי הגן לפעמים בני לא רצה ללכת לגן ביגללו הגננת לעומת זאת מדהימה מנסיון מבני הגדול לגן לא עוברים איתו חברים מהגן הקודם מלבד הילד הבעייתי ועוד ילדה מתלבטת האם לנסות ולהעביר אותו גן או שגם בגן אחר יבוא ילד אחר שיציק לו אבל אולי זה עדיף מאשר הילד הזה אני נורא מתלבטת מה לעשות כי נראה לי שאי אפשר לברוח בכל גן יש גם מזה וגם מזה אבל עדיין אני לא יודעת מה לעשות מה הכי נכון לבני

בתודה מראש

אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן לשנה הבאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת גן

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

לאמא שלום,
    לפי המידע שמסרת, אכן לכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. אולם אישית אני מאמינה שהגננת חשובה מאוד, במידה ואין קבוצת חברים שהוא קשור אליה, במקום אחר. גננת טובה תדע כיצד להתמודד עם ילד אלים ומציקן, וחשוב מאוד שתדאגי שהמבוגרים המטפלים יגנו על בנך, גם עכשיו בחמשת השבועות שנותרו לשהייתו בגן הנוכחי.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להמשיך עם החברים?

אמא
    01/07/2009

יש קבוצת חברים שממשיכה בגן אחר זה גן עירייה שזה לפי אזור מגורים טרום חובה שהוא לא אמור להמשיך עם החברים שלו אלא ליד הבית עם גננת באמת מקסימה. אבל עם הילד הזהאז השאלה עם כדאי להעביר אותו עם החברים לנסות לערער או לא כי הגננת טובה מה את אומרת תודה מראש על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/07/2009

גם גננת טובה וגם חברים הם סיבות טובות לבחירת גן.
    נראה לי שזו החלטה שלכם ההורים, מה עדיף בעיניכם ומשמעותי לכם יותר. כמובן שגם היבטים של נוחות וקרבה לבית הם חשובים. מבחינה פסיכולוגית לטעמי הבחירה היא ביד ההורים ואין טיעון שהוא עדיף בהרבה לטובת גן מסוים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סופגת אלימות בכיף
    שיר
    01/07/2009

ילדה בת 5 שמאוד חברותית ואוהבת חברה אבל לא מצליחה או רוצה להתמודד עם אלימות
    כשילד מרביץ לה היא לא מוציאה מילה מהפה אלא פשוט דומעת עד שפוסקת האלימות כלפיה
    אני חייבת לציין שהיא ילדדה מקסימה, עם יכולת להעסיק את עצמה שעות עם או בלי חברה, קל לה להשתלב בחברה והיא מאוד אהובה. אני מעודדת אותה להחזיר מכות אבל זה אף פעם לא קורה
    אפילו לספר לי שמישהו הרביץ לה היא לא באה אלא פשוט סופגת את זה בשקט
    אחותה הקטנה לעומתה יכולה להתמודד יפה מאוד עם מקרי אלימות ומחזירה למי שצריך

אנחנו הורים שלא מרביצים לילדים כך שאני לא מבינה מדוע היא לא מגינה לפחות על עצמה
    לדעתי זאת התנהגות מעט חולנית לספוג ככה אלימות והתוצאה היא בטוח קשה מאוד נפשית

אני מאמינה שכשיש ילד עם לב כל כך טוב אז יש דברים שמולדים והיא לא מסוגלת להיות רעה כלפי אחרים. מצד שני כמו שכבר אמרתי האינסטינקט הטבעי של כל ייצור חי הוא הישרדות והשיש צורך להגיב אז היא אמורה לפחות להגן על עצמה

לקביעת תור
    סגירה
    סופגת אלימות בכיף

הוספת תגובה

• סופגת אלימות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

שיר שלום,
    אולי לבתך יש נטייה לוותר על צרכיה לטובת אי פגיעה בזולת, אולם חשוב מאוד שאת מזהה זאת ותוכלי לעודד אותה לשמור על עצמה טוב יותר. היא סופגת אלימות, אולם אני בטוחה שהיא אינה מרגישה כיף והנאה מכך.
    לטעמי המסר החינוכי חשוב שיגיע בשתי דרכים: כמובן שכשאתם רואים שהילדה חשופה לאלימות, עליכם לעצור זאת מיד ולהדגים לה כיצד להגן על עצמה - אם לא נוח לה להרביץ, מספיק מסר של התרחקות מהדמות האלימה ודיווח למבוגר המתאים.
    אולם מסר יומיומי עמוק יותר, הוא העצמת הילדה וחיזוק יכולתה לעמוד על זכויותיה גם כשהדבר אינו נוח לאחרים ואפילו לכם - שימו לב באיזו מידה היא מתעקשת על רצונותיה (למשל, בבחירת בגדים, מה תאכל ואיך תבלה את שעות הפנאי שלה) ובאיזו מידה יש לגיטימציה לאינדיבידואליות שלה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות מחלומות רעים
    דינה רבינוביץ
    01/07/2009

שלום רב,
    אני אם לאופיר בת 6, בת שנייה מבין ארבעה ילדים. לאופיר מגיל צעיר ביעותי לילה וחלומות רעים. את ביעותי הלילה למדנו להכיר ואף התייעצנו עם מומחה שינה לגבי ההתמודדות עימם אולם תופעת החלומות הרעים אינה ברורה לי.אין אנו מחוברים לכבלים והתכנים שהילדים נחשפים אליהם מבוקרים. בניגוד לביעותי הלילה אותם היא אינה זוכרת ואף תדווח בבוקר כי ישנה מצויין, את החלומות הרעים היא זוכרת, ואף מתייחסת לתופעה בברכות שלה לילדים אחרים:"שלא יהיו לכם חלומות רעים" או איחולים לעצמה. כיצד אני יכולה לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות מחלומות רעים

הוספת תגובה

• חלומות רעים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

חלומות הם אחת ההזדמנויות של אנשים לעבד תכנים שמטרידים אותם, באופן נוסף מאשר לשוחח עליהם או לבטא אותם בזמן הערות. כולנו עסוקים בנושאים מורכבים, וזה חלק מהיותנו אנושיים. גם לפני המצאת הטלוויזיה, ילדים ומבוגרים פחדו, תהו על מקומם בחברה, חששו מהעתיד וכדומה.
    לפני העזרה, כדאי להבין באיזו תדירות אופיר סובלת מהתופעה (לא ברור לי מה בעינייך ההבדל בין ביעותי לילה וחלומות רעים), וכיצד הסביבה מתייחסת לכך - האם מועבר המסר שחלומות הם דרך של התמודדות בלילה, או שאופיר חשה בהלה לגבי העניין.
    אפשר לעזור לאופיר ראשית בהסבר שחלומות לילה הם נפוצים, וחולפים, ואין להם משמעות (מספיק הסבר כזה בגילה), וגם בעזרה בהירגעות לאחר שנזכרת בחלום או מתעוררת ממנו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים , שאלה למומחה
    מרינה
    30/06/2009

בני בן שנתיים ותשעה חודשים, ככל הנראה היה מוכן לגמילה כבר זמן מה , אבל גררנו את זה. בשבועה אחרון החלטנו שהגיע הזמן. ביומיים ראשונים הושבתי אותו על הסיר ( לפי בחירתו, לא רצה אסלה) והוא הסכים לשבת, אפילו פעמיים עשה פיפי והיה מאוד מופתע. בהמשך התחלנו להוריד לו חיתול לשעה ביום אח"כ שעתיים כל ערב. כאשר הילד פיספס ועשה על שטיח או על ריצפה הערתי לו שלא כך נכון לעשות ושצריך לשבת על הסיר. אתמול סמתי לב שהילד רוצה ומתאפק, מחזיק את הבולבול בכדי לא לעשות. יש לי הרגשה שעשיתי טעות עם הערות על כך שאסור לעשות על ריצפה....... אני מאוד דואגת, איך לתקן את זה???

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

מרינה שלום,
    נראה לי שללא כוונה, אתם מעבירים לילד מסר מבלבל מאוד לגבי הגמילה. לא ברור האם זו התנסות שהיא אופציונלית או שמעכשיו עוברים לגמילה. הילד זקוק למסר ברור יותר, עם טקס של פרידה מהחיתול במהלך היום (לא בעת השינה בצהריים או בלילה), מחמאות רבות על בגרותו ופרסים.
    לגבי הפספוסים, הם אמורים להתרחש והגמילה אינה מיידית. חשוב להתייחס לפספוסים באופן ענייני, ולעזור לו לזהות את הסימנים המקדימים לפיפי ואז לעודד לשבת על הסיר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות התנהגותית
    טל
    30/06/2009

בני בן שנתיים ושבעה חודשים. מזה כשנה סובל מעצירות התנהגותית- מתאפק כל זמן שהוא יכול עד שאין לו ברירה והוא עושה קקי. שימוש שוטף בשמן פאראפין מנע יצירת אבני צואה. לפני כחודש עבר גמילה מוצלחת למדי מחיתולים. נגמל מפיפי מהר ובהצלחה, כאשר אפילו העצירות השתפרה, והיו מספר ימים רצופים בהם לילד היתה יציאה תקינה ונורמלית בשירותים אן בסיר מספר פעמים ביום. לצערי למרות החיזוקים החיוביים הוא חזר להתאפק, שוב היה שיפור לימים ספורים ובימים האחרונים הילד שוב מתאפק. הילד האומלל פשוט מבלה שעות בשכיבה על הבטן ובפוזות אחרות בהם נוח לו יחסית להתאפק. בשעות ההתאפקות אי אפשר לעניין אותו בכלום ושום קקי פרס למיניהם לא מזיז לו. גם כעס על ההתאפקות או התעלמות ממנה (שהיא כמעט בלתי אפשרית לנוכח הסבל שלו) לא משנים. לאחר שהוא עושה קקי הוא מרוצה לזמן קצר ואף מנסה לעשות שוב בשירותים אבל אם זה לא מצליח בקלות ומייד הוא חוזר להתאפקות..
    כיצד ניתן לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות התנהגותית

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

טל שלום,
    לא ברור לי מדוע את מתייחסת לבעיה של בנך כ"עצירות התנהגותית", שכן נראה שמאוד קשה לו לעשות קקי עוד טרם הגמילה. כלומר, ייתכן שיש לו נטייה לעצירויות, ונטייה זו מוחרפת כעת בשל הגמילה, אך היא אינה התנהגותית בלבד. כמובן שחשוב לוודא שהוא אוכל מזון מתאים המרכך את הקיבה ולוודא שרופא ילדים מתאים יבדוק אותו.
    חשוב לעבוד עם הילד על הרפיית השרירים בתרגילים שונים, אשר משפיעים גם על הרפיית שרירי פי הטבעת ובתגובה הקקי יוצא יותר בקלות. כמו כן, חשוב לשבח אותו ולהמשיך לתת לו פרסים, ולהימנע מלהראות לו את הקושי שלכם עם העצירויות. אישית נראה לי שכיוון שנגמל מפיפי רק עתה, כדאי לזנוח את נושא הקקי בזמן הקרוב, ולאפשר לו לעשות איך שרוצה - למשל, ללבוש חיתול ו"להתבודד" בבית רק לצורך הקקי. לאחר שהעצירויות תחלופנה וגם המתח סביב הנושא מעט יתרכך, תוכלו לחזור לגמילה מקקי בקלות רבה יותר.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכה
    נעמי
    30/06/2009

שלום רב!

ביתי בת 3.5 ילדה פעילה וחברותית מאוד, היא אהובה ומקובלת על כל הילדים, וגם מאוד פיזית אוהבת לנשק ולחבק גם אותנו וגם את החברים שלה בגן. לצערי קרה שהיא נשכה בגן חברה עד זוב דם. המקרה זעזע אותי קשות וגם הגבתי בהתאם לרגשותי...מאוד כעסתי והראתי לביתי שהדבר לא מקובל רק כלבים ותינוקות קטנים נושכים או מרביצים.

בעבר שהיתה בגיל 2 נהגה לנשוך המון אך עם הגיל זה חלף לו...ולא חזר על עצמו מאז.

אני מודאגת מרמת האגרסיה האם יש לי סיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכה

הוספת תגובה

• נשיכה

זהורית אסולין שמחון
    30/06/2009

קשה להחליט על רמת האגרסיה מארוע בודד אחד. יש לבחון שאלה זו בטווח של התנהגויות ולנסות ולהבין מה הביא אותה לאקט הנשיכה. חשוב להבין שסוף השנה מורגש מאד אצל הילדים הם בד"כ חסרי שקט מהרגיל , ותזזיתיים וייתכן שגם הצוות החינוכי עייף, ועל כן ברגע של ניקוז של שעמום, כעס, עלבון או חוסר אונים היא הגיבה כך. ארוע אחד לכשעצמו אינו מעיד על נטיותיה או אישיותה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין מאוד

נעמי
    30/06/2009

לא חשבתי שסוף השנה בגן בגיל 3.5 מורגש ככ אצל הילדים, אכן היא יותר תזזזיתית מלפני שבוע, מעניין מאוד לא חשבתי שסוף שנה בכלל הוא רעיון נתפס אצל ילדים בגילם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות אצל ילדה בת 5
    גילה
    30/06/2009

שלום,
    הבת שלי בת 5. עד לפני כשבועיים היא היתה עדיין נרגעת ונרדמת עם מוצץ ושמיכה קטנה. לפני כשבועיים ביום הולדתה ה-5 היא החליטה בעצמה שהיא נגמלת, שמה את המוצץ והשמיכה בארון ומאז אינה מבקשת אותם עוד. קצת קשה לה להירדם אבל היא מתגברת מאוד יפה. לאחרונה שמתי לב שכשהיא עייפה היא נשכבת על הבטן עם הידיים מתחת לבטן ועושה תנועות שאני מפרשת אותם כאוננות. אציין פרט נוסף - אני ובעלי נפרדנו בשנה האחרונה ולמרות שהיא אינה מתלוננת על הקושי שזה גורם לה , היא כן מביעה צער ומתגעגעת לזמן שגרנו ביחד.
    רציתי לדעת האם האוננות נעשית כתחליף למוצץ? האם זה טבעי? האם יש צורך להתייעץ עם גורם מקצועי נוסף?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

• אוננות

זהורית אסולין שמחון
    30/06/2009

אוננות היא דבר טבעי אצל ילדים בגילה במיוחד כאקט הרגעתי שעוזר לפני השינה. כל עוד היא עושה זאת באופן פרטני ולא בתדירות שמפריעה לה למהלך התקין של חייה, אין צורך להתערב. תהליך של פרידה ממשהו כל כך משמעותי הוא תהליך גדול עבור ילד וטבעי שיהיו התנהגויות חלופיות בתקופה זו לעיתים אף באופן אינטנסיבי יותר עד שהפרידה הופכת לקלה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם הבת שלי בגילה ומאוננת מדי פעם

שיר
    01/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי 3 ילדים
    אמא
    30/06/2009

יש לי שלושה ילדים מקסימים שני בנים ובת 5.5, 4, והקטנה בת שנה וחצי.
    שלושתם מקסימים מתוקים וחכמים.
    הילדה הקטנה מדברת כבר מגיל 10 חודשים היא נמצאת בפעוטון הבעיה היא שכיום היא מדברת בבית בצורה חופשית משפטים של 3 מילים וכו' אבל בגן היא לא מוציאה הגה.
    הגננות יודעות את המצב שבבית היא מדברת ובגן לא. מה לעשות זה מוציא אותי משלוותי שהיא מבלה בגן את רב שעות היום והיא לא מתנהגת שם בחופשיות ראוי לציין שהגן הוא בסדר גמור וגם הגננות.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי 3 ילדים

הוספת תגובה

• המנעות מדיבור בגן

זהורית אסולין שמחון
    30/06/2009

כמה זמן היא כבר נמצאת בגן? האם כשהיא צריכה משהו היא מבטאת את עצמה מול אחת מאנשי הצוות או שגם אז היא נמנעת מדיבור? . נסי לחשוב מדוע זה כל כך מטריד אותך האם את חוששת שהם לא יקלטו את יכולותיה האישיות ? ישנן עוד הרבה שאלות שכדאי לברר לפני שאוכל לתת לך מענה הולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    30/06/2009

היא בגן מתחילת השנה והיא מבטאת את עצמה באמצעות תנועות.
    הגננות מבינות מה שהיא רוצה.
    זה מטריד אותי כי היא נמצאת שם רב היום וההבדל הוא מאוד חד. כשאני נמצאת איתה בגן היא מתנהגת כמו בבית ומדברת. ( בכל מקום אחר היא גם מדברת רק לא בגן).
    ברגע שאני יוצאת מהגן היא סוגרת את הפה ולא מדברת.
    ראוי לציין ( אולי זה קשור ) שהיא הילדה הכי קטנה בגן וההתפתחות המוטורית הגסה שלה איטית היא עדיין לא הולכת בלי עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתקות

זהורית אסולין שמחון
    02/07/2009

במקרה כזה כדאי לפנות לרופא משפחה קודם כל לשלול בעיות רפואיות ואחרות כמו נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה, כדאי גם אולי להתייעץ עם קלינאית תקשורת. שתי מחשבות שעולות לי והן שתיהן מנוגדות האחת זו ביישנות ומופנמות(אם זה המקור להשתתקות - אז אני אצפה שלא תשחק עם ילדים בגן, ותהיה מעוכבת בעוד דברים ולא רק במילים )
    סיבה אחרת היא סוג של דווקא ומרדנות( ואז כן אצפה ממנה לדבר עם ילדים אחרים בגן) מצד שלישי כשאני כותבת לך את התשובה אני נזכרת בגילה הצעיר ויכול להיות שלמרות יכולתה לדבר היא עדיין לא חשה בטוחה בשטף הדיבור ובכך שתחוש מובנת ולכן מעדיפה להשתמש בשפה שכבר הבינה שהיא מובנת עבור הגננות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח מיומנויות חברתיות
    אמאל'ה
    30/06/2009

בוקר טוב
    האם תוכלו להגיד לי היכן אפשר למצוא של פיתוח מיומנויות חברתיות באיזור הקריות?
    רצוי טיפול בקבוצה.

(לגיל 10)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח מיומנויות חברתיות

הוספת תגובה

• פיתוח מיומנויות חברתיות

זהורית אסולין שמחון
    30/06/2009

פחות מכירה אך יש אתר בשם תרפיסט שמפרסם טיפולים מסוגים שונים. יש גם תחנות של ת.ל.מ שפרוסות באופן ארצי ומעניקות שרותים טיפוליים נרחבים- יש להם אתר אינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק במכונים להתפתחות הילד

אמאלה2
    30/06/2009

כיום המודעות לנושא עולה יותר ויותר ובמכונים להתפתחות הילד של קופות החולים נפתחות קבוצות שמטרתן שיפור מיומנויות חברתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע בפה
    יניב
    30/06/2009

שלום
    ילדתי בת 6 וחצי. נגמלה ממוצץ די מואחר - בסביבות גיל 4
    בחודשים האחרונים היא התחילה למצוץ אצבע די באובססיביות בכל הזדמנות. לעלם לא עשתה את זה עד אז
    יש לציין שהיא מוציאה אותה שמישהו מסתכל עליה.
    זה כמובן קורה רק בבית ולא בבית ספר או מקום אחר.
    האם זה דורש טיפול ? האם אנו צריכים לחזור ולהעיר לה ? האם צריך להתעלם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אצבע בפה

הוספת תגובה

• אצבע בפה

זהורית אסולין שמחון
    30/06/2009

הגישות סביב שונות מאד. מבחינת רופאי השיניים מציצה באצבע אינה טובה כיוון שהיא דוחפת את השיניים קדימה. נשמע שהיא נבוכה מכך ומתביישת אך זה לא כל כך בשליטתה על כן ניתן להציע לה טיפול שיכול להזכיר לה כל פעם שהיא מכניסה את האצבע לפה שכדאי להוציאה- זהו חומר שמורחים על הציפורן שהור בעל טעם מר במקצת. חשוב שזה יהיה ברצונה ועם שיתוף הפעולה שלה ולא להפעיל כוח או מניפולציה כי אז זה יהיה לא יעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות- ילדה בת שנתיים
    ששש
    29/06/2009

שלום רב,

ביתי בת השנתיים מתקשה מאד להירדם בלילה.

כאשר היא אינה ישנה צהריים היא נרדמת מוקדם ובקלות אך לאחר כשעתיים היא מתעוררת ושוב אינה מצליחה להרדם.

כאשר היא ישנה צהריים לוקח לה הרבה זמן להירדם (כשעתיים..) אך בסופו של דבר היא ישנה טוב ולא מתעוררת בלילה.

רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה שכ"כ קשה לה להירדם? מה ניתן לעשות?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• הרגלי שינה בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    30/06/2009

שלום,

הדבר הראשון שהייתי בודקת הוא את שגרת ההשכבה. איך אתם עורכים טקס שינה ובמה זה כרוך.
    הייתי בודקת אם קיימת בעיה התנהגותית אותה אתם יוצרים עקב התנהלות שגויה.

הקניית הרגלי שינה הם דבר חשוב.

בדקו את עצמכם ותראו מה גורם לשעתק את המצב או פנו לייעוץ והדרכה בנושא הרגלי שינה.

אתם מוזמנים לקרוא את מאמריי בנושא.

בברכה,

נעמה סבג שמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך ללא עונשים
    אמא
    29/06/2009

שלום, בני בן 3, סה"כ ילד מאוד נוח ועדין. לעיתים, במצבים בהם אינו עושה את מה שמתבקש אני שולחת אותו לחדרו או שמאיימת שאם לא יעשה, לא אקרא לו סיפור למשל (ואם באמת הוא לא עושה, אני אכן לא מקריאה לו). במצבי קיצון אני מסוגלת לשלוח אותו לחדרו מתוך כעס שלי ולא רק כדי שהוא יירגע אך זה לא קורה הרבה. היום פגשתי מישהי שסיפרה לי כי היא לא מענישה את ילדיה. התביישתי לשאול אך אני לא מבינה כיצד ניתן לקבל שת"פ של הילד ללא האפשרות להטלת סנקציות לפעמים. האם אני עושה משהו לא נכון? אודה על תשובה, אמא מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך ללא עונשים

הוספת תגובה

• ללא עונשים

ליאת גרוס
    29/06/2009

שלום לך
    נשמע שאת פועלת בדיוק כמו שצריך. העטנשים שאת מתארת מתאימים לגיל 3 בתנאי שלא נשאר בחדר יותר מ3-4 דקות.
    נכון לשלב חום אהבה וחיזוקים עם סנקציות.
    עונש היא לא מילה גסה עונש עוזר לילד להבין מה מותר ומה אסור.
    אל תתרגשי מאותה בחורה...

תקשיבי לעצמך

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או תשומת לב?
    רחלי
    29/06/2009

יש לי ילד בן שנתיים ושבעה .לאחרונה הוא מתעורר בלילות מסיוטים. בלילה האחרון הוא כ"כ נבהל, שלקח לנו יותר משעתיים להרגיע ולשכנע אותו לחזור למיטה.הוא חזר לישון, אך בבוקר מצאתי אותו ישן על הריצפה בחדר. הוא יכל לבוא אלינו כמו בכל בוקר ולא בא.. אני סתם חרדה ? או שיש משהו חריג בהתנהגות הזאת?את יכולה להשיב לי בבקשה לכאן או לכאן ..

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה או תשומת לב?

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

זהורית אסולין שמחון
    30/06/2009

תופעה זו נקראת ביעותי לילה . תוכלו לקרוא עליה בהרחבה באתר של פרופסור אבי שדה על שינה של פעוטות שם גם יש כלים נרחבים ועצות להתמודדות עם התופעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושבעה חודשים הפרעות שינה
    רחלי
    29/06/2009

בני הראל ילד מתוק וחיובי נמצא במעון מספטמבר 09 בדר"כ ישן ללא הפרעות יש לנו טקס נעים ורגוע של הליכה לשינה והכל התנהל כרגיל עד לפני כ3-שבועות שהוא צורח מתוך שינה "מתווכח"עם חבריו לגן ואני מניחה שזה קשור איכשהו לתהליכים החברותיים שהוא עובר שאלנו את הגננת על משהו חריג שאולי ארע בגן ולטענתה הכל בסדר.השיא היה אתמול בלילה שאני ובעלי זינקנו מהמיטה לקול צרחות ובכי היינו בטוחים שמשהו עקץ אותו או שקיבל מכה אבל הילד היה בחרדה ולקח לנו שעות להרגיע אותו ולהסביר לו שהכל בסדר במיטה שלו(הוא התנגד מאוד לחזור אליה) הילד כל הזמן גורם לי להרגיש שמשהו בחדר מפחיד אותו והוא מבטא את עצמו יפה מאוד(המאוור,החלון) בבוקר מצאתי אותו ישן על הריצפה בחדר הוא טיפס מעל מעקה הבטיחות ולא הגיע אלינו לחדר מה שבד"כ קורה כשהו מתעורר. מה אני יכולה או צריכה לעשות בקשר לזה אני ממש לא שקטה?

הוספת תגובה

• אצלינו אותו סיפור.....

מרינה
    30/06/2009

איני חושבת שיכולה לעזור הרבה, אך יכולה לשתף בכך שבן 2 שנתיים ותשעה חודשים שלי גם אינו מסכים בחודשיים אחרונים להיכנס למיטה שלו בחדר, היה בוכה בשינה , סיוטים. היה בוכה לפני שינה כ שעתיים לפני כבר היה מודיע שלא רוצה לישון היום. טקס השכבה שלנו הפך לאט-לאט לסיוט ובסוף ניכנעתי. הילד עבר לישון בסלון, כמה שזה נישמע עזוי זה עשה לו טוב, שינה רציפה, אין סיוטים, הבית נירגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/07/2009

לאמהות שלום,
    ביעותי לילה וסיוטים הם תופעה נפוצה בקרב ילדים. ההתמודדות היעילה ביותר מורכבת ממספר אלמנטים. ראשית, חשוב לעבד את הפחדים בזמן הערות של הילד ולאפשר לו לבטאם (באמצעות ציור הדמויות מהם מפחדים, קריאת ספרים כמו "פחדרון בארון" וכדומה). בנוסף, חשוב לארגן את סביבת השינה של הילד בצורה שתמתן פחד - להוסיף בובות פרווה או חפץ מרגיע אחר למיטה, אור קטן, ואם המאוורר מפחיד אותו לחשוב איך אפשר שיפחיד פחות> למשל להדביק עליו מדבקות.
    אחד המרכיבים החשובים הוא הקניית שגרת הירדמות ושינה, ונוהל אחיד של ההורים כשהילד מתעורר בבכי. מספיק שהורה אחד ייגש אליו וירגיע אותו, יציע לו שתייה וילטף אותו עד שיירגע ויוכל להירדם שוב במיטתו, על מנת להימנע מרווחים של הילד בעקבות הפחד.
    בהצלחה וליל מנוחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה!
    אור
    29/06/2009

שלום

ילדי בן ה-10 הינו ילד האמצעי בבית, לפני כחצי שנה נעלמו כספים מקופת ועד הבית הנמצא ברשותי
    לאחר ששאלתי אותו התעקש כי הכסף לא נמצא אצלו אך לאחר שהראיתי לו כי מצאתי את הכסף החל לבכות ולנסות להסביר שהמעשה נעשה ללא כוונה והתייחס לעצמו כאל ילד שחבוי בו עוד דמות שגרמה לו לעשות כך, לא הענשנו אותו אלא שוחחנו איתו והסברנו לו את המשמעות של מעשה זה ואת החומרה שבו , הוא הבטיח שלא יעשה זאת שוב.
    בני הבכור בן ה-14 עבד עם תחילת הקיץ והרויח 100 ש"ח ,הוא הניח זאת בארנקו הנמצא בחדרו
    אתמול בערב הבחין כי נעלם מהארנק 50 ש"ח, פניתי לבני בן ה-10 ושאלתי אותו , הוא הכחיש והתחיל לבכות שאני סתם מאשימה אותו והוא לא אשם , ואני ניצבת בבעיה כי חוץ ממנו אין לאף אחד גישה לכסף זה הרי לא אני ולא בעלי ולא בני בן השש שלא ידע על כך לא לקחנו את הכסף הזה
    אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות בבקשה ייעצו לי איך לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה!

הוספת תגובה

• לקח או לא?

ליאת גרוס
    29/06/2009

שלום אור
    לקיחת כסף מהורים ללא רשות מעידה בדר"כ על צורך בזמן איכות וקבלת תשומת לב.
    מכיוון שאין לכם הוכחה חד משמעית במקרה הנוכחי הייתי עוזבת אותו ולא מאשימה באופן ודאי. אם קיימת בעיה היא תצוץ שוב ורק כשתדעי שאכן גנב ללא ספק- יש מקום לתגובה חריפה.חשוב להזהיר אותו אך לא להאשים מחמת הספק.
    במקביל מצאו זמן להתקרבות אליו

בהצלחה

ליאת ג
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה