פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות
    סימה
    27/08/2009

אני אימא לילד בן 10 לאחרונה הילד סובל מחרדות כל הזמן טוען שלא מרגיש טוב, לחץ בחזה בגרון בראש , כל פעם במקום אחר ומתחיל לבכות, יש לציין שהוא "היפוכנדר" ונבהל כל פעם שהוא חולה לאחרונה אני מרגישה שהמצב מחמיר עד כדי כך שאנחנו יוצאים לטייל ולבלות הוא מתחיל לבכות שהוא לא מרגיש טוב במהלך הטיול הוא נפתח ושמח ולא מתלונן, אבל שמגיעים הביתה הוא מסתגר ובוכה ומתלונן , לקחנו אותו לרופא הוא בדק אותו ואמר שהכל בסדר . נסיתי לדובב אותו ולתת לו חיזוקים כי אני מרגישה שזה משהו אחר עליי לציין שהוא השני מבין 4 ילדים הוא בדרך כלל ילד טוב נוח, עדין מקובל בחברה , אני עובדת במשרה מלאה וגם בעלי אנחנו משתדלים לא להחסיר להם כלום למרות שאני מרגישה שאנחנו בפול טיים ולא מספיק מעניקים לילדים...

אני ממש מודאגת ואובדת עצות

אנא הנחו אותי מה לעשות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות ממחלות

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

את העלת פה בכנות רבה נקודה ששווה לחשוב עליה על יכולך ויכולתו של בעלך להיות פנויים אליו עקב עומס המטלות היומיומיותשלכם וההתחלקות בין עוד ילדים. ייתכן שבנך שבדרך כלל לא דורש תשומת לב כיוון שהוא ילד נוח ומסתדר ורואה את העומס שלכם מבקש לעצמו מקום במשפחה דרך חרדות אלו ובכך מביע את הזדקקותו לכם. אני מציעה שני דברים אחד לתת לו הכרה ולגיטימציה לבקש דברים לעצמו כמו זמן עם אבא , זמן עם אמא ולא דרך גופו. שנית למצוא הזדמנויות שבהם אתם מתייחסים אליו באופן בלעדי ולא דרך מחלות או מיחושים גופניים. אני משערת שזה יפחית את התחושות הפיזיולוגיות שהוא חווה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    רוני
    27/08/2009

שלום, זו שוב רוני לפני שלושה שבועות בערך שלחתי לכם הודעה שהילד מפחד מאוד בלילה והוא בא למיטה שלנו כל לילה בריצה....
    רציתי לומר שזה נהיה יותר גרוע הוא לא רוצה לישון לבד הוא מת מעייפות והוא לא ילך לישון זה נראה כי הוא לא רוצה לישון לבד הוא תמיד מבקש ממשהו מאיתנו שיבוא לישון איתו.
    אתמול כשאבא שלו רצה לישון איתו אז הילד אמר לי שתמיד שאבא ישן איתו הוא הולך......
    אז אני הסברתי לו שאבא ישן איתו עד שאתה נרדם ואחר כך הוא הולך למיטה שלו כי כל אחד ישן במיטה שלו....
    מטריד אותי מאוד העובדה שהוא רץ אלי למיטה כל לילה בבהלה אני לא מבינה ממה הפחד יש לו אור קטן בחדר והאור בשירותים שלי דולק והדלת עוד פתוחה כך שיש מספיק אור.
    במהלך היום הוא גם נבהל מכל מיני רעשים שיש אני כבר לא יודעת איך להתמודד איתו בא לי לעבור אולי דירה בגלל המצב....
    ב 1 בספטמבר הוא מתחיל גן חדש (יש לי ולאמא גן הוא היה איתנו עד עכשיו....) אני מקווה שזה לא ישפיע עליו עוד יותר.
    האם יש איזשהו חוג שאפשר לקחת אותו בשביל הביטחון העצמי שלו אני מבאר שבע.
    אשמח לתשובה אני אובדת עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

ליאת גרוס
    28/08/2009

שלום רוני

ביטחון עצמי אינו קשור בהכרח לפחדים בלילה ולכן גם חוג מעולה לא בהכרך יפתור את בעיית הפחדים.
    אני ממליצה על פנייה להדרכת הורים כדי להבין טוב יותר את המקרה הספציפי של הילד ולחשוב עם איש מקצוע כיצד תוכלו לסייע לו הכי טוב.. נסי להתייעץ קודם עם פסיכולוגית הגן (ללא תשלום) לצורך עזרה והכוונה.

בהצלחה

נ.ב - אני אישית מאד לא מאמינה בטיפול בפחדים לילד בגיל זה שאינו מערב הדרכת הורים. אם יפנו אותך לטיפול מעין זה, המלצתי היא לחשוב פעמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיניות
    שירה
    26/08/2009

אני אמא שעברתי הטרדה מינית שהייתי ילדה היום אני אמא ומפחדת שחס וחלילה ילדיי יעברו דבר מסוג זה לכן לאורך כל הדרך אני מסבירה לבני בן ה שש שהגוף שלו ואסור לאף אחד לגעת בו והוא אחראי לגןף שלו יש לציין שאחותו קטנה בת שנתיים ולפעמים שהוא מתלבש או מתקלח והיא לידו לפעמים הצביעה על איבר מינו ונגעה בולבול ואני הסברתי לו שאסור לה לגעת ולו אסור לגעת בה האם אני מגזימה אני יכולה לגרום לו נזק בהתנהגות זו יש לציים שהוא מתלבש הוא לא מוכן שיסתכלו עליו אפילו לפעמים החלפת חולצה בחנות בגדים האם עלי לשנות גישה איך מעבירים מסרים כאלה בלי לפגוע בילד ?

לקביעת תור
    סגירה
    מיניות

הוספת תגובה

• מיניות בגיל 6

ליאת גרוס
    28/08/2009

שלום סיגל
    זה בסדר שאמרת לילדייך לא לגעת זה באברי מינו של זה. יחד עם זאת חשוב לא להגזים ולא להקרין שיש כאן דבר חמור . הם פעלו מסקרנות ולא חשק מיני. פשוט לאמר להם שלא עושים זאת וזהו.
    התשובה היא במינון ובאופן. יש להזכיר את הדברים (אזהרות למיניהן) אך לא יותר מפעם/פעמיים בשנה (במידה ואין סימנים מדאיגים כמובן) ההסבר צריך להיות פשוט ובנימה רגועה ולא מפחידה או מאיימת.

בחני את עצמך לאורך הזמן. אם תרגישי שעברך משפיע על תגובותייך לילדייך באופן שתרגישי שעלול להיות מוגזם, פני לטיפול או יעוץ.
    יש בנים שמתביישים בגיל זה,וזה לא נורא שלא מוריד חולצה בחנות. אך אם הדבר ימשיך ותרגישי שפוגע בו בשגרה (למשל לא מוכן ללכת לבריכה כי מתבייש או לא מוכן שחברים ישנו אצלו) אז יש מקום להתערבות וחשיבה נוספת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9+ חודשים
    ריקה
    26/08/2009

היי
    בני בן 9 חודשים + ילד מאוד פיקח וחכם ילד שמח מאוד ונוח. מיום שני אני חזרתי לעבוד בין 6 ל7 שעות ביום ואת בני שמתי בגן פרטי הכי טוב שאני מכירה.השאלה שלי היא איך אני יכולה ובעזרת אלו סימנים אני יכולה לדעת אם לא טוב לו בגן או שמשהו לא כשורה.? והסיבה שאני שואלת היא מפני שבימים האחרונים הילד פתאום בוכה לפני השינה וגם בבוקר כשהוא יודע שאני מתארגנת לעבודה והוא לגן הוא ניהייה נודניק (למרות שאני נהנת מזה כי הוא מחבק אותי המון ורוצה שאני ירים אותו)וזה משהו לא אופיני לילד בכלל.
    הייתי רוצה שתקחו בחשבון שהילד היה איתי 24/7 לפני כן ואומנם עשיתי זאת בהדרגה מסויימת ולא פתאום נעלמתי כלומר במשך שבוע הייתי לוקחת אותו יום יומיים לכמה שעות כדיי שיתרגל ולא יפחד שפתאום נעלמתי.
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9+ חודשים

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי כבר המון ימים!!!

ריקה
    29/08/2009

בבקשה תענו לי לא רוצה להזיק לילד שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

רבקה שלום,
    כמה טוב לבנך ולך שיכולתם ליהנות יחד תשעה חודשים. אני בטוחה שהחוויה החיובית הזו טענה אותו בכוחות וביכולת התמודדות עם השינוי לו הוא נדרש כעת.
    התגובה של בנך היא טבעית - הוא מבין שאת נפרדת ממנו ולפיכך חש כי הוא זקוק לך יותר מבעבר. אלו רגשות טבעיים ומובנים, וחשוב לכבדם ולתת לילד את התמיכה והחום המרובים להם הוא זקוק.
    לרוב, ההסתגלות לגן בגיל של בנך אורכת מספר שבועות. למעשה רק באמצע ספטמבר לכל המוקדם תחושי כי הוא מרוצה בגן וטוב לו. עוד תופתעי לגלות כמה הוא מסוגל להיקשר לדמויות המטפלות בגן, בנוסף לקשר הטוב שלו עמך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בקרב ילד בן 4
    אורלי
    26/08/2009

בקרוב ימלאו לבני (בכור)4 שנים לפני כ-7 חודשים ילדתי את בתי ובמקביל עברנו דירה לבית הסבתא מכיוון שאנו נמצאים בהליכי בנייה. הסבתא אינה מתגוררת עימנו. בזמן הזה גמלתי את בני מהמוצץ בני עבר הרבה שינויים מאז "הלידה".
    בלי שום קשר למעברים הללו הייתי מגדירה את בני כילד פחדן.
    לאחרונה בני מתלונן שהבית של סבתא מסתובב לו ומתנדנד לו (סחרחורת) וכשה קורה הילד מבוהל והוא לא רוצה להיות יותר בבית של סבתא מהתחלה שעברנו לא רצה להתגורר אצלה כמו כן גם אני שידרתי שלא טוב לי עם השהות בבית הנ"ל.
    אנו נמצאים בבדיקות מקיפות הייתי מעוניינת לדעת האם התחושות הנ"ל יכולות להיות ממצב פסיכוסומטי של הילד שנמצא גם הוא במשבר עם כל המעבר, לידה, גמילה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בקרב ילד בן 4

הוספת תגובה

• פחדים

ליאת גרוס
    28/08/2009

שלום אורלי

כן, בהחלט יכול להיות גם משהו רגשי, בעיקר שיש לו הסטוריה של פחדים. במידה וזה העניין ניתן לפנות להדרכת הורים קצרה על מנת לקבל כלים להתמודד ולהקל עליו.
    אם זאת חשוב קודם לשלול בעיה גופנית שגורמת לסחרחורות
    האם התופעה של הסחרחורות מתרחשת רק בבית הסבתא או גם במקומות אחרים. באילו רגעים הוא מתלונן, ברגעי מצוקה או סתם כך?
    תשובות לשאלות אלו יעזרו לך לעשות אבחנה מבדלת

בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה להורים גרושים
    אתי
    26/08/2009

היי
    אני אמא לילדה בת 5
    אני נשואה בשנית מזה חצי שנה

לאחרונה ביתי למדה משהו חדש. כל מה שלא נראה לה היא אומרת לי שלא טוב לה בבית והיא רוצה ללכת לאבא. כמובן שאני מאוד נעלבת כי אני משתדלת לרצות אותה בהכול.

יש מצבים שאני עונה לה שאין לי שום בעיה והיא יכולה ללכת וכמובן שהיא חוזרת בה

האם עליי להתעלם??? האם עליי לכעוס???

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה להורים גרושים

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

אני יודעת שקשה לתת הוראות לרגשות, אך בעיני לא תגובה של כעס היא נכונה וגם לא תגובה של התעלמות. ביתך זיהתה אצלך נקודת תורפה ובכלל כל נושא הגירושים הוא קשה לעיכול לילדים בטח לילדים צעירים. אני חושבת שכשביתך אומרת לך זאת את צריכה להבין מכך דברים אחרים אולי בכך היא מתכוונת לומר לך שמשהו קשה לה , לא טוב לה, שהיא מרגישה לא בטוחה במקומה בטח לאחר הנישואים החדשים. אולי היא מעוניינת לבדוק כמה המקום שלה בבית בטוח ושתמיד תרצי אותה איתך לא משנה מה תאמר ומה תעשה. ואולי היא בודקת כמה את ואביה עדיין עובדים בתאום ובקשר כהורים ושזו החלטה משותפת של שניכם שהיא תגור אצלך. נראה שחווית הגירושים היא פצע פתוח לשתיכן, והכי טוב שתנסי לטפל בעצמך וכך תוכלי להקשיב לקשייה מבלי לכעוס ומבלי להעלב., אלא לעזור לה במצוקתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אתי
    26/08/2009

זהורית היי

יש לציין שביתי מרגישה בטוחה בבית והיא מאוד אוהבת להיות בבית והיא מצאה את מקומה בבית.
    ביתי ובעלי מסתדרים טוב יחד .

בכל פעם שהיא חוזרת מסוף שבוע עם אבא שלה היא נכנסת מלאה בגעגועים אליי לבעלי לחדר שלה
    למשחקים שלה .

והרבה פעמים שאנחנו נכנסות הביתה אחרי יום עבודה היא אומרת שיש לנו בית כייפי

יש לי מין תחושה שהיא הבינה את כל עניין הגירושים והיא פשוט משחקת עם זה איך שמתחשק לה
    היא יודעת שהיא פוגעת בי .

יש לציין שהיא חוזרת מאבא שלה היא לא מספרת עליו שום דבר היא עונה לי "לא בא לי לדבר על זה" ואני מרפה ממש לא לוחצת עליה
    אבל עליי היא כן מספרת לאבא שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

אם את מרגישה שזה ניסיון לפגוע בך אז נסי להבין מדוע היא רוצה לעשות זאת? אל תתני לה להעליב אותך אלא ראי זאת כדרך לומר לך משהו שהיא לא יכולה לומר. גם לגבי כך שאינה רוצה לספר על הביקורים בבית אביה אולי חוששת שזה יעליב אותך אם תספר שהיא נהנתה שם. ילדים להורים גרושים סובלים פעמים רבות מקונפליקטים של נאמנות. ככל שהיא תחוש שאת פחות פגיעה ורגישה מול עלבונותיה והצהרותיה היא תאמין בחוזקך הנפשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוש חשוף
    א
    25/08/2009

למה מפריע לי נורא שאישתי מתלבשת חשופת חזה לעבודה ? זה גורם לי לרגשות קנאה וטינה וכעס נוראי.

לקביעת תור
    סגירה
    לבוש חשוף

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=48 id=link]יחסים, זוגיות ונישואין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    דנה
    25/08/2009

אני בת 16 אני לא יודעת מה לעשות
    זה התחיל לפני חודש בערך אמא שלי פשוט השתנתה היא נעשתה עצבנית והיא מאשימה אותי כמעט בכל דבר כל הזמן צועקת עליי אפילו אני אני מתנהגת בסדר .
    אמא שלי היא אם חד הורית ואנחנו 3 ילדים(היא התגרשה מבעלה השני די באשמתי כי הוא נגע בי ) אני מבינה שקשה לה אבל להוציא את זה על הילדה שלה ? . אני באמת מנסה להיות ילדה טובה ולעזור אבל אני לא תמיד יכולה או מספיקה לעזור כי אני הרבה לא בבית .
    היא אמרה לי שהיא לא מוכנה לפרנס אותי והיא לא תביא לי כסף עד שאני לא יעבוד ( אני מדריכה לומדת ועכשיו גם צריכה לעבוד ) והיא באמת לא נותנת לי כסף וזה קשה כי אני כמעט לא בבית ואני צריכה מידי פעם לקנות אוכל .
    לפני שבוע בערך אמרתי לה שהיא נותנת לי תחושה שאני כמו עול עלייה ואמרתי לה שאני רוצה לעבור לאבא שלי וכל מה שהיא אמרה לי שאני טיפשה בלי להגיד משו על זה שאמרתי שאני עול עלייה ולהגיד שזה לא נכון .
    אני באמת לא יודעת מה לעשות אני מגיעה למצב שאני כמעט כל יום בוכה ואני כבר לא יודעת למי לפנות כי מצד אחד ממש רע לי ואני רוצה לספר לאבא שלי ומצד שני אני לא רוצה להגדיל את המצב למשהו יותר מסובך ממה שעכשיו .
    מה לעשות? חשוב לציין שניסיתי לדבר איתה וזה ניגמר בצעקות

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• יחסים עם אמא

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

לדנה זה שאת פונה לפה וזה שניסית לשוחח עם אימך מעידים על כוחותייך. הגירושים של אימך ומצבה אינם באשמתך אלא בגלל גבר סוטה שלא שלט ביצריו ואת עשית את הדבר הנכון וכך גם אימך שבחרה להוציאו מהבית להאמין לך ולהגן עליך. מאד יכול להיות שאימך בתקופה קשה וזה יוצא בעיקר עליך. תקופת החופש הגדול היא בכלל גורם לחץ נפשי וכלכלי להרבה הורים בטח אם אחייך קטנים ממך. אולי בגלל שאת הגדולה זה יוצא בעיקר עלייך ולא על האחים שלך . אני מציעה למצוא את אמא בזמן רגוע ושקט אולי אפילו לצאת מחוץ לבית ולומר לה את מה ששיתפת פה בכנות. שאת יודעת איזה קשה זה להיות אמא חד הורית, איזה אומץ היא היתה צריכה כדי להתגרש מבעלה השני וזאת כדי להגן עלייך, איזה חיים קשים והתמודדויות קשות יש לה. את גם מאד רוצה לעזור לה אבל לא בהכל את יכולה. אפשר לחשוב יחד איך לשנות את המצב האופציה לגור אצל אבא לא צריכה להאמר כהקנטה, אלא כאופציה שאולי תקל כלכלית ובעוד רבדים. אופציה נוספת היא פנימיה. יש את מערך הפנימיות של עליית הנוער שמסייעות כלכלית למשפחות שזקוקות לכך. בכל מקרה אל תשארי עם התחושות הללו לבד שתפי את אביו לא במטרה שיתערב אלא שיעזר לך לחשוב מה לעשות. שתפי את יועצת בית הספר או אולי חברה קרובה של אמא שיכולה לתווך בינכן בשיחה.

המון המון בהצלחה ויישר כוח על היוזמה לפנות לפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיניות בגיל 5 -מתי הגבול נחצה??
    שירן
    25/08/2009

שלום רב,

אני אמא ל-2 ילדים : בן בכור בגיל 5.5 ובת בגיל 3. בזמן האחרון הם מרבים במשחקי דמויות- "אבא ואמא" כמו שהם קוראים לזה, העניין הוא שבני התחיל לגלות ככל הנראה את המיניות בגופו וכמובן גם את סקרנותו. עד כאן זה בסדר מבחינתי, אך תפסתי את שניהם "על חם" כשהוא מעליה, פעם אחרת הוא ביקש ממנה ככה יםה להוריד את התחתון, המבטים שלו כל כך נועצים כשאני מלבישה אותה או מקלחת אותה.
    אני חייבת לציין שהבית הוא בית מאוד חם אוהב ופתוח- התקשורת עם ילדיי היא מדהימה והייתי רוצה לשוחח עימו ולהסביר לו מעבר ל"גופי ברשותי" ואני מחליט לעצמי בעצמי" ומבלי לדכא את המיניות- אני יודעת שבגיל הזה הנושא רגיש ולא כדאי לסרס אותו מינית שחלילה לא יפגע בו בעתיד.

תודה רבה

הוספת תגובה

• סקרנות מינית

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

לשאלת מתי הגבול נחצה - כאשר פער הגילאים הוא מעל לשנתיים סקרנות מינית היא טבעית כשהי מתרחשת בין ילדים בני גיל דומה. יתכן שביתך נענית למשחק כי היא אוהבת את אחיה הגדול רוצה לרצות אותו ולא בהכרח מבינה את משמעויות הדברים. גבול שני הוא כשהדברים נעשים בכפייה. וגבול שלישי כאשר ישנן התנהגויות מיניות שאינן תואמות גיל ואז יש לבחון מהיכן הן מוכרות לילד (בקשה למצוץ איבר מין, חדירה וכולי). לגיל של בנך יש לא מעט ספרים והצגות שמדגישות את המסר שברצונך להעביר לו. יש הצגה טובה שנראת נדמה לי גופה של יעל של יעל פרידלר. אפשר עד שתהיי רגועה לבקש לא לסגו את החדר שם משחקים. אפשר גם לשוחח איתו מדוע עולה על אחותו (האם נחשף בטלווזיה או בבית לאקט של קיום יחסים?) יתכן שהוא מוצף מזה וגם הוא אינו מבין את המשמעות וזה מבחינתו ביטוי של אהבה- מה שנכון. אם הם מתקלחים ביחד אולי בשלב זה כדאי להפריד. כשאני קוראת את התשובה שכתבתי לך אני חוששת שהיא עלולה להבהיל אותך יתר על המידה אולי נסחפתי. אני חושבת שקה להתייחס לכך בתשובה קצרה באינטרנט אם תרצי להרחיב אשמח לתת מענה טלפוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוהרית

שירן
    26/08/2009

זוהרית,

אני מעלה חיוך על פניי כרגע כיוון שגם אני הרגשתי בזמן שכתבתי את שאלתי שאולי קצת הגזמתי ואני חייבת להודות שקצת חששתי.

תודה רבה על תשובתך המקצועית, אני נהנת מכן כל פעם מחדש- לקחתי לתשומת ליבי וכמובן שאני עם יד על הדופק.

המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

זהורית אסולין שמחון
    28/08/2009

אי שמחה לשמוע שיכלת לקחת מהתשובה מבלי להכנס לפאניקה. שתהיה לך ולילדיך שנה טובה והסתגלות רגועה במסגרות החינוכיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אצל ילדה בת שנה ו10חודש
    טוביה
    24/08/2009

יש לי ילדה היא בת שנה ו10 חודש
    היא מאוד חכמה ואני לא סתם אומר את זה
    אבל יש לה הרבה פחדים כמו:
    היא לא מוכנה ליכנס לבריכה גדולה היא בוכה ומשתוללת,
    אבל אם אני עושה לה בריכה קטנה בבית של מטר על מטר אין לה בעיה.
    פעם כאשר לקחנו אותה למופע בהתחלה לא היתה לה בעיה אבל ברגע שהתחילו ליתקבץ הרבה אנשים היא התחילה לבכות ולא הפסיקה עד שהלכנו משם
    לפעמים גם במעליות היא פוחדת
    ויש עוד פעמים שהיא מתחילה לפחד כך סתם

מה לעשות?, איך אפשר לפתור את זה?

הוספת תגובה

• פחדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2009

טוביה שלום,
    ראשית יופי שאתה רואה את מעלותיה של בתך.
    הפחדים שאתה מתאר הם חלק טבעי מההתפתחות, וילדים (ומבוגרים) נבדלים זה מזה בעוצמת הפחדים ובתוכנם. אם תחשוב על כך מבחינה אבולוציונית, הבת שלך פוחדת ממצבים בהם עלולה להיות סכנה - בריכה בה אין לה שליטה, התקבצות המון וכדומה.
    חשוב לכבד את הפחד ולא להכריח אותה לעשות דברים שניתן להימנע מהם (אתם חייבים להשתמש במעלית מן הסתם, אבל אין חובה להיכנס לבריכה הגדולה). במקביל, נסו לחשוף אותה בהדרגה למצבים קלים יותר של הדבר ממנו מפחדת, או להפוך זאת למשחק - למשל במעלית לתת לה ללחוץ על הכפתורים, להיכנס לבריכת פעוטות או לשבת על השפה ולשכשך את רגליה בלבד, וכדומה. כמו כן, כדאי לבדוק האם היא חוששת במיוחד כשהיא עייפה או רעבה, ואז לחשוף אותה למצב המפחיד כשהיא רגועה יותר, וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8.5 שיעדר מלימודים עקב ניתוח
    מלי
    24/08/2009

שלום, בני בן 8.5 וסובל מתופעה אורתופדית בשם פרת'ס (אי אספקת דם לראש עצם הירך וכתוצאה מכך עצם הירך צמחה מחוךץ למפרק). לאחר פגישות עם שלושה פרופ' מומחים בתופעה במהלך החודשיים האחרונים, הוחלט שאין ברירה מלבצע ניתוח אורתופדי לשיקום המפרק ברגל שמאל (התופעה הופיע רק ברגל שמאל). הניתוח נקבע ל-02/09 ויום האשפוז נקבע ל-01/09 לשעות הבוקר המאוחרות. ההחלמה מהניתוח תיערך כחודשיים כשמתוכם 6 שבועות בגבס מכף רגל ועד החזה (מאמצע הגוף על כל פלג הגוף התחתון כדי למנוע תזוזה של האגן והמפרק המנותח) בשכיבה מלאה. יידענו את מנהלת ויועצת בי"ס על הניתוח והעדרות והן המליצו לנו להגיע לבי"ס ביום הראשון ללימודים לטקס פתיחת שנת הלימודים, כמו גם להכיר את המורה החדשה ולהיפרד מילדי הכיתה ולפני הפסקת האוכל (09:40) לקחת אותו לבית החולים. בבי"ס שלנו כל שנתיים המחנכת מתחלפת ומכיוון שבני עולה לכיתה ג', המחכנת היא מורה חדשה.
    אני ביקשתי שבני יפגוש את המורה החדשה עוד לפני שנת הלימודים, כדי שהם יכירו אחד את השניה, כדי שבני יספר למורה מה עומד לקרות לו, מה החששות שלו מהניתוח ומההעדרות מהלימודים וכדי שיקבל בטחון נפשי גם ממערכת החינוך.
    השאלה שלי היא האם כדאי לשלוח אותו ביום הראשון ללימודים לשעתיים לטקס פתיחת שנת הלימודים ופרידה מילדי הכיתה? האם לא תהיה זו מעמסה נפשית על הילד באותו יום של האשפוז?

תודה מלי

הוספת תגובה

• הכנה לקראת ניתוח

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2009

מלי שלום,
    אין ספק כי בנך ואתם עומדים בפני תקופה עם לחצים רבים ודאגות. אני חושבת שאתם ההורים, לאור היכרותכם עם הילד, תדעו באיזו מידה הוא עסוק כעת גם בדמותה של המורה החדשה ושל חבריו לספסל הלימודים. נראה לי שכדאי להציע לו את האפשרות ולראות במה יבחר - יש ילדים שישמחו להתחיל את השעה הראשונה עם חבריהם, ובכך יחושו יותר חיבור לכיתה (והדבר אולי גם יעודד את הילדים לבקר במהלך החודשיים הקרובים), ויש ילדים שהביקור הקצר רק יעצים את הלחץ בו הם שרויים, והם יעדיפו להתארגן בניחותא בבית לקראת הניתוח.
    בנוסף, דמות המורה היא אכן משמעותית בגיל ביה"ס היסודי, אולם בנך והיא יוכלו ליצור קשר ולתקשר גם לאחר הניתוח, ואני בטוחה שהמורה תחוש מחויבת אליו גם אם לא תפגוש בו ביום הראשון ללימודים. כן חשוב מצידכם ליצור עמה קשר במהלך התקופה בה ישהה בבית ולבקש ממנה לעודד ילדים לבקרו.
    בהצלחה ורפואה שלמה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מלי
    25/08/2009

שירי שלום
    תודה רבה על העידוד. היום היינו בבדיקות טרום ניתוח בבי"ח וגם שם עודדו והמליצו בחום לקחת את הילד ליום הלימודים הראשון ורק בצהריים להגיע לבי"ח לאשפוז.
    יש לנו גם בת גדולה יותר, בת 11, שעולה לכיתה ו' ונראה לי שבאמת עדיף לשלוח את שניהם ליום הלימודים הראשון.
    תודה מלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה בת 2 ו-8 חודשים
    אמנון
    24/08/2009

לפני כ-3 חודשים התפתח אצל בתי פחד מהמנורה בחדרה והיא סרבה להיות להשאר לבדה בחדרה, למרות שהיא מאד אוהבת לשחק בחדר.
    לאחרונה, הפחדים התחדדו וכיום אינה מוכנה להשאר לבדה בכלל (היינו בתוך הבית כשאנו נוכחים כמובן) ומלווה אותי או את אישתי לכל מקום (כולל שירותים - למרות שהדלת פתוחה). כמו כן אינה מוכנה להרדם כשיננו נוכחים בחדר.
    אציין שאנו מאד משתדלים לחבק ולחזק אותה.
    מה הסיבה לפחדים הללו וכיצד ניתן לעזור לה להתגבר עליהם?
    האם זהו עניין נורמלי של גיל שיעבור עם הזמן?
    בבקשה תענו - פרסמתי בזמנו שאלה בעניין הפחדים מהמנורה אבל לא קיבלתי תשובה.
    בתודה מראש
    אמנון

הוספת תגובה

• פחדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2009

אמנון שלום,
    פחדים הם תופעה אנושית מוכרת ונורמטיבית, ויחד עם זאת אצל בתך הם מאוד נרחבים ומשתקים את מהלך החיים הרגיל. לכן כדאי לעזור לה לחזור לשגרה ולחוש בטוחה יותר.
    תוכל לעזור לבתך בשלושה מישורים - ראשית, רצוי לעבד את הפחד בשעות היום: לבקש ממנה לצייר מה שמפחיד אותה, לדבר על הפחד ולהקריא ספרים בנושא (כמו "פחדרון בארון"). שנית, חשוב שתארגנו את חדרה בלילה כך שהיא תחוש בו בטוחה, למשל לשים "אבקת קסמים" בקופסא שתהיה איתה, על-מנת לגרש את האובייקטים המפחידים, לישון במיטה עם בובה מסוימת וכדומה. שלישית, זו גם הזדמנות לבדוק בינכם לבין עצמכם באיזו מידה אתם מבלי משים מחזקים את הפחדים של הילדה, ובאיזו מידה מפגינים לידה חרדה ומתח שמעצימים את קשייה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מטפלים?
    לימור
    23/08/2009

בתי הבכורה בת 7 עולה לכיתה ב.ילדה חברותית, רגישה, אצילת נפש, טובת לב ומפייסת.
    בכיתה היא לא משתתפת .היא מאבדת את יכולת הריכוז מהר וכל רחש מסב את תשומת ליבה.
    בפעילויות שונות פיזיות / חברתיות היא בוחרת מראש לא להשתתף...
    בעקבות כך נוצרו פערים ותחושת תסכול גדולים ובחלק מהמקרים היא בוחרת שלא לדבר על כך ..
    הייתי רוצה לדעת לאיזה איבחון/ו טיפול לפנות, שיחזק אותה (ואותי) ריגשית ולאורך זמן,
    אשמח לעזרתכ/ן ולהכונתכ/ן
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    איך מטפלים?

הוספת תגובה

• איך מטפלים

ליאת גרוס
    28/08/2009

שלום לימור
    נשמע שיש לך ילדה מקסימה אך לא ברורמדברייך האם הבעייה היחידה קשורה לריכוז ארו שיש קשיים נוספים.
    על מנת לבדוק את בעיית הריכוז נכון לפנות לאבחון נוירולוגי לצורך הערכת קיומה של הפרעת קשב.
    אם ישנם גם קשיים לימודיים או רגשיים יש צורך בהערכה מעמיקה מעט יותר. אני מאד ממליצה לערוך אבחון פסיכודידקטי בכל מקרה. אבחון כזה יכול לתת לך תמונה מקיפה הכוללת תחום לימודי/רגשי/ קשב/ פוטנציאל אינטלקטואלי ולקויות למידה וכמובן האינטגרציה בין כל המשתנים הנ"ל. כך תוכלי להתייעץ עם איש מקצוע, לקבל המלצות תואמות, לקבל התאמות לביתך בתחום הלימודי (אם יש צורך) ובכלל...

בהצלחה

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד על רקע נפשי אצל ילדה
    parent
    23/08/2009

בת 3.5 בתקופה האחרונה נוטה ללא צורך ממשי (כך נראה לי) לגרד איבר כלשהו בגופה, נראה כאילו ממש גירודים נפשיים.
    לדוגמא: שממחיזה,מדברת בלהט או שרוקדת באותו הרגע ממש חייבת לתת גירוד קטן ברגל ומיד אח"כ ביד ומיד שוב בראש, אף ועוד ועוד...
    משום מה נראה לי כאילו הם גירודים על רקע נפשי, כאילו שחייבת לגרד ברגעים הכי לא נוחים כיביכול.
    כמובן שהיא לא אומרת כלום בנושא או שמשהו מפריע לה, מציק או מגרד..
    היא בת יחידה ומאוד אהובה, חברותית מאוד ואין שום שינויים או ארועים חריגים בחייה.
    האם זהו משהו נפשי המצריך בדיקה?

הוספת תגובה

• האם יש סיבה שדילגו על השאלה שלי?

parent
    25/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד מסיבה רגשית

זהורית אסולין שמחון
    26/08/2009

ראשית לפני שמסיקים מסקנות על היבטים נפשיים (מה שנשמע הגיוני מאד ויש קשר ישיר בין גירושים לקושי רגשי) כדאי ללכת לרופא עור לשלול אסטמה של העור, אלרגיות וכדומה. מאד יכול להיות שזו תגובה לביישנות ולנסיון להתמודד עם כך עיסוק היתר בגירוד מסיח דעתה והוא ניסיון להתמודד עם אי הנוחות. אפשר לומר לה שאם היא מתביישת היא לא חייבת להופיע ולהמחיז היא יכולה לעשות זאת מול עצמה או מול המראה ולא מול אנשים. אם הגירוד הוא לא כזה שפוצע ויוצר גירוי יתר בעור או שמלווה בתלישת שערות אין צורך לטפל בכך ישירות אלא פשוט כשאתה מזהה שזה סימן וביטוי לאי נוחות לברר איתה מה יכול להקל עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-3.5
    אתי
    23/08/2009

שלום רב,
    ילדתי לפני חודש בת, יש לי בבית ילד מקסים וחכם במיוחד בן 3.5 הו מתנהג אליה כלכך יפה מחבק ומנשק אותה, ממש חבל על הזמן.
    הוא מאוד אוהב לצאת לטייל לכל מיני מקומות במיוחד גן החיות, הבעיה היא שבזמן האחרון הוא
    לא רוצה לצאת לטייל ולפני כן הוא שואל אותי אם אחותו גם באה איתנו ואני מסבירה שהיא פשוט
    תינוקת והיא תישאר אצל סבתא ואח"כ ניקח את התינוקת לבית.
    הוא מתרץ את חוסר רצונו לצאת לטייל בזה שחם בחוץ ואין לו כוח להתקלח.
    וזה מתלקח בצעקות ובכעסים כי אני כל כך רוצה שהוא ייקבל מאיתנו תשומת לב וגם שייהנה ובסוף
    אנחנו לא יוצאים לשום מקום,
    לפעמים הוא מתחרט שלא יצאנו ולפעמים כאילו זה לא מזיז לו, אין לו בעיה.
    מה הסיבה להתנהגות זו?ואיך אני עובדת איתו על זה?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-3.5

הוספת תגובה

• מה עם התשובה? תודה

אתי
    26/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אתי

ליאת גרוס
    28/08/2009

לדעתי, עם הזמן (ולא עוד הרבה) הוא יתעקש לזמן נפרד עבורו. בינתיים הוא מתרגש ורוצה בחברתה. זה בסדר. לא צריך להכריח אותו לזמן איכות בלעדי. זה לא סימן לשום דבר מדאיג. ההפך, זה סימן שמרגיש מאד בטוח במקומו במשפחה. תהני מהביחד שהוא מבקש, ומההנאה שלו מאחותו.
    תני לזמן לעשות את שלו.

תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה