מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טרם קיבלתי מענהשושנה23/07/2009
שלום רב,
שמי שושנה. בתאריך 17.7.09 שאלתי שאלה בקשר להתנהגות שני נכדי. טרם קיבלתי מענה, למרות שכבר עניתם לאלה שפנו אחרי. להתייחסותכם אודה,
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי מענה
שושנה23/07/2009על מנת להקל עליכם, ברצוני לציין ששאלתי בנוגע להתנהגות הנכדים, מופיעה בעמוד 5.
ושוב-תודה !
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושנה שלום עניתי לך בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 שתלטנית וכוחניתליאת23/07/2009
שלום רב,
ביתי, בת ה- 5, ילדה מקסימה, ילדה שניה מבין 3, אך מאוד מאוד כוחנית, אוהבת לשלוט ולומר את המילה האחרונה.
אם לא פועלים לפי רצונותיה, היא כועסת, ומפסיקה את המשחק.
בגן, הילדים מחפשים את קירבתה "מנהיגה", אך לעיתים קרובות נכווים ממנה ומתרחקים.
אשמח לשמוע את עצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה...
ליאת26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליטה
זהורית אסולין שמחון26/07/2009אני שומעת מתאורך שאת חשה שהתנהגות זו גורמת לה להפסדים. האם היא חשה בהפסדים אלו? אם לאו כדאי להראות לה כיצד התנהגותה מרחיקה לעיתים חברים אהובים וטובים. כדאי בסיטואציות חברתיות לתווך לה את הסיטואציה וללמד אותה לשחק בתורות , להתפשר ולוותר. צריך להבין מהיכן נובע הצורך הגדול בשליטה האם כשמוותרת חשה מובסת או מושפלת. או לחלופין האם כשמוותרת חשה שלא מתייחסים לצרכיה ורצונותיה- אם כך כדאי ללמד אותה כיצד מנהלים מו"מ, ודיאלוג על האופן שבו משחקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים- הודעה שנייהדנה23/07/2009
בתי בת שש וחצי ומדי לילה פעמיים בחודש לערך היא מתעוררת באמצע הלילה או בעיקר מתקשה להרדם ומספרת שהיא מפחדת שיחטפו אותה לעזה. כמובן שהכל התחיל לאחר מבצע עופרת יצוקה שבתקופה זו בעלי היה קרוב לעזה, אצלנו לא היו גנים ונפל קסאם אחד ביישוב. תמיד אנו מדברים ומסבירים לה איפה זה עזה ושאי אפשר לצאת ולהכנס. בנוסף היא שואלת המון שאלות על גלעד שליט, איפה הוא ומי לקח אותו והשאלות חוזרות על עצמן. אתמול לפני השינה היא בכתה שהיא מפחדת שיחטפו אותה ושבטח ההורים של גלעד שליט מתגעגעים אליו ושהיא מפחדת שיתנו לו עוגה מורעלת ביום הולדתו. היא ילדה מאוד אינטיליגנטית ורגישה ואני חושבת שלדבר על הנושא זה נכון אבל זה לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009דנה שלום,
טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי יכול מאוד לעזור לבתך, והפסיכולוג יוכל לתת גם לכם הדרכה כיצד להתמודד עם פחדיה בבית. היה אירוע מציאותי שהפחיד אותה (היא היתה בסכנת חיים של ממש עקב הקסאם), וכמו כן היא מאוד מזדהה עם כאבם של משפחת שליט וגלעד שליט עצמו. כדאי לפנות לטיפול כיוון שהתגובה הטבעית של הפחד, עדיין נמשכת מעבר לחצי שנה מתום הלחימה.
בהצלחה ושתהיה לכם חזרה מהירה לשגרה תקינה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעים?!? דחוף!!!!!דורית23/07/2009
הבן שלי בן 3 וחצי, ילד מפותח בהתאם לגילו, ללא בעיות התפתחות.
מבין הכל, כותב את שמו, סופר באנגלית עד 10, מצייר יפה מאוד דמויות וחפצים..
נראה כאילו הוא ממש לא רואה צבעים מלבד שחור ולבן..
כל הניסיונות ללמד אותו לא צלחו, הוא מצביע רק על צבעים שחור ולבן,
שאר הצבעים הוא פשוט טועה בהם,או מנחש...
זקוקה ליעוץ דחוף!
אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
888823/07/2009היי,
גם הבן שלי היה כזה ידע המון דברים , מאוד מפותח ולא ידע צבעים ואז בדרך נס בערך בגיל 4 ושלושה חודשים למד את כל הצבעים בשבוע אחד. זה היה מדהים. הייתי בטוחה שהוא עיוור צבעים כי בעלי כזה.
אבל היום בן 5 שלוט בכל הצבעים כולל הפחות שכיחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפיסת צבעים
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009דורית שלום,
כדאי לבדוק עם רופא הילדים שאין בעיה כלשהיא הפוגעת בתפיסת הצבעים. במידה והכל תקין, פני שוב לפורום ונוכל לייעץ לך כיצד לנהוג
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםרויטל23/07/2009
שלום, לפני כשלושה שבועות ביתי בת השלוש ביקשה שבמקום חיתולים היא רוצה ללבוש תחתונים ואנו עשינו כרצונה (זה לאחר שלפני כמה חודשיים ניסנו לגמול אך ללא הצלחה) יש לציין כי לאחר 5 ימים הורדנו את החיתול גם בלילה. במהלך הימים הראשונים היו כמה פיספוסים קטנים אך היא הצליחה לשלוט יפה מאוד , היום היא גמולה לגמרי מעשיית פיפי ואפילו הולכת לבד לשירותים אך לצערי יש לנו בעיה בהוצאת קיבה.
ביום השני של הגמילה הייתה לה פעמיים יציאה והיא לא פיספסה (למרות שעל פניה ראיתי פחד בזמן עשית הקקי) אך מאז היא מתאפקת ברוב במקרים יומיים עד שלושה ואז היא עושה בתחתונים, יש לציין כי אנו מעודדים אותה "ומשחדים" אותה לעשות את הקקי בשרותים אך ללא הצלחה גם בגן היא לא עושה את הקקי בשרותים, מה אפשר לעשות? האם לחכות מבלי לעשות דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קבלתי תשובה
רויטל25/07/2009טרם קבלתי תשובה
לעזרתך הדחופה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולים
זהורית אסולין שמחון26/07/2009קודם כל חשוב לי להדגיש כי בפעמים מעטות בלבד תהליך הגמילה הוא זורם ופשוט. לרוב יש קשיים שהם טבעיים וחלק מהתהליך. סבלנות של ההורים והאמונה כי ילדיהם יצלחו קושי זה בהחלט מסייעים להתהליך עצמו. ביתכם כבר הוכיחה לכם כי כשהיא רוצה היא מסוגלת , זה פשוט צריך לבוא ממנה. לילדים רבים קל יותר להגמל מפיפי והחשש לעשות קקי בשירותים מוכר וטבעי (ראי התייחסויות בשאלות דומות). אני מציעה להציע לה שלבי בניים כמו סיר, ישבנון, אולי אפילו להלביש טיטול לפני הקקי ואז לשטוף זאת יחד באסלה, לאט לאט היא תצבור בטחון עד שתחוש כי יש ביכולתה לעשות זאת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת לילדה בת 8אמא דואגת22/07/2009
בתי אובחנה כחולה בסוכרת, נאמר לי שהיא צריכה להתחיל להזריק אינסולין לנטוס.
ברור לי מצד אחד שהבריאות חשובה יותר מהכל אבל איך מסבירים לילדה בגיל הזה שמעכשיו היא תתצטרך להזריק תרופה ולא תוכל להנות במסיבות כמו שאר הילדים? אני רוצה שתהיה בריאה אבל ממש לא יודעת איך עושים את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לסוכרת
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009לאמא הדואגת שלום,
ילדים רבים מסתגלים למגבלות החיים עם סוכרת, ונהנים מחיים טובים ומהנים גם איתה. חשוב ראשית שאת תקבלי את המחלה כמשהו שניתן להמשיך לחיות עמו ולהמשיך את החיים כמעט באופן דומה לעבר. ככל שאת יותר תשלימי עם המחלה ולא תחשבי שבתך לא תיהנה יותר במסיבות, כך גם לה יהיה קל יותר להסתגל לשינויים ההתנהגותיים.
כדאי להתייעץ עם המכון/רופא בו אובחנה הילדה, לגבי חומרים לילדים בנושא המחלה. רצוי לתת לה הסברים פשוטים וברורים לגבי המחלה והמגבלות שהיא מציבה, ולהבהיר גם באילו תחומי חיים לא אמורים להיות שינויים.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לתינוק בן 1.3 ובהריוןהדס22/07/2009
שלום לכן
אני אמא לפעוט בן שנה ושלושה חודשיים ובהריון בחודש השישי
רציתי לדעת אם ישנה דרך ספציפית בגיל הזה להכין את הבן שלי לאחות שהולכת להצטרף למשפחה
אם להגיד בכלל? מתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה :-(
אמא 27.223/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר על לידה לתינוק
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009לאמא שלום,
תוכלי להסביר לילדך את הולדת אחותו בעוד מספר חודשים, באופן שאת מסבירה לו דברים אחרים שקורים לכם בחיים - כשהולכים לסבא וסבתא, כשחוזרים מהגינה ומתכוננים לאכול ארוחת ערב, וכדומה. כלומר, ההסבר מותאם לגילו ולהבנתו, וגם אם אינו קולט הכל כי מדובר בדבר חדש, הוא קולט ומבין חלק מהשינוי הצפוי. תוכלי גם להשתמש בספרים על הולדת אחות. סביר שלא הכל הוא יבין, ותסייעו לו בהסתגלות גם לאחר הלידה.
בהצלחה ולידה קלה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8אמא 27.222/07/2009
צהריים טובים,
ביתי בת ה-8 הבכורה, לה 2 אחים בת 4.6 ובן שנתיים.
ילדה נבונה ונהדרת, לצערי בחודשים האחרונים התקשורת עימה הפכה לבילתי אפשרית וזה מתבטא בכמה דרכים:
1. מילדה בוגרת ואחראית הפכה להיות בכיינית, צעקנית ושכחנית.
2. מתלמיד טובה מאוד חרוצה ואחראית - ברגע שמתגלה קושי (לדוגמה בחשבון) היא "בורחת" ולא מוכנה להתמודד. כל הזמן אני צריכה ל"רדוף" אחריה שתעשה תרגילים. היא עונה לי טוב ובסוף לא עושה ואם כבר עושה הרוב טעויות ולא בגלל שהיא לא יודעת את החומר אלא כי אין לה סלנות והיא שולפת תשובות בלי לחשוב, כשהיא יושבת לתקן התשובות נכונות.
3. ה"עונשים" שאנו נותנים לה כבר לא עוזרים...
4. הבריחה מדברים שקשה לה להתמודד מתבטאת גם בפן החברתי, גם בחוגים וכמעט בכל דבר.
5. מתבטאת בצורה מזלזלת לסביבה לרוב לאחותה בת ה-4.6 לאביה וגם לחבורתיה (לא לכולן).
6. היא פתאום משקרת לדוגמה: שינתה ציון של מבחן, אומרת שמישהו אמר כך וכך כשהמישהו הזה לידה ואומר שלא אמר את זה ועוד....
7. מאוד פחדנית.
8.לטענת מורתה בביתהספר היא מדהימה כך גם בקייטנה ובכל מקום אחר שהיא נמצאת בו.
אני מיואשת, בבסיסה היא ילדה מאוד טובה היא הולכת לחברות ולבתים אחרים והורים ומורים מאוד מעאוד אוהבים אותה, היא ילדה מאוד חיובית, הקושי הוא בבית אך אני מרגישה שההתנהגות הזו הינה זעקה לעזרה ולא יודעת כבר מה לעשות....להעניש או לא? להתעלם? טרם מצאתי את הדרך הנכונה.
אודה מאוד מאוד לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מגיבים?
אמא 27.223/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8
ד''ר שירי שדה שרביט23/07/2009לאמא שלום,
כדאי לברר יותר לעומק את הקשיים של בתך, היות והם מתרחשים בעיקר מולכם, ואולם גם יש רמזים לקשיים לימודיים. תוכלו להתחיל בהתייעצות עם פסיכולוג ביה"ס ולהמשיך משם. אחרי שהקשיים יהיו ברורים יותר, כך יהיה יותר ברור כיצד לנהוג.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכת לקייטנהשושי21/07/2009
בני בן 5 הולך לקייטנה ומפריע לו שחשוב שיקחו אותו בסוף היום, ראשון.
במשך היום הוא לפעמים רוצה להיות לבד ולשבת בצד כמו בעונש ולא לשחק עם חבריו בקייטנה, כי הוא טוען למה אחיו בן ה 3 לא בגן אלא בחופש אז גם הוא רוצה להיות בחופש.
נשאר לו עוד שבוע ימים האם כדאי להוציא אותו במוקדם האפשרי?
נואשת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לקייטנה
ליאת גרוס21/07/2009שלום שושי
למה לדעתך הוא אינו רוצה ללכת לקייטנה? הבעייה היא בקייטנה או שהוא מקנא באחיו הקטן?
במידה ומקנא נסי להבטיח לו שאחרי הקייטנה תהיי איתו לבד (ושהאח יהיה עם אבא או סבתא). הקדישי לו זמן איכות אישי. תני לו מקום של כבוד כאח גדול.
במקביל בררי מה קורה בקייטנה והאם רע לו.
כיצד הוא בתקופת הגן?
בכל מקרה אני לא פוסלת להוציא אותו מהקייטנה אבל חשוב לנסות ולהבין מה עובר עליו.
אל תהיי נואשת, זה במילא עוד שבוע וזהו. תשאירי את הנואשות לדברים רציניים יותר.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שקשה לו עם הפסדים ומאוד תחרותיתמר20/07/2009
שלום, יש לי ילד בן 6.5 מאוד חמוד אך רגיש מאוד, תחרותי מאוד. ביום שבת שיחק עם בני דודיו ודודו. בתחילה מאוד נהנה אך שהתבקש לצאת מהמשחק כי נפסל, התחיל לבכות בכי הסטרי אמר שרוצה למות, שאף אחד לא אוהב אותו (למרות שכולם מראים לו אהבה רבה ומתייחסים עליו אפילו בעדינות) הוא אמר שהוא לא שווה ובשביל מה הוא נולד. אני ובן זוגי חיבקנו אותו והרגענו אותו למרות שבליבי מאוד נבהלתי מדבריו. לאחרונה הוא טוען שלא רוצה ללכת לגן וחבריו מעצבנים אותו. וגם צייר ציורים על מפלצות וחיות מפחידות. הוא גם לאחרונה אומר שהוא לא רוצה ללכת לישון כי מפחד מחלומות רעים.
חשוב לי להדגיש שאנו נותנים לו אהבה ותשומת לב. בעבר בגיל 4 היינו אצל פסיכולוג ילדים ועשינו מספר פגישות בגלל שהיה ילד סגור ורגיש. בעבר היה לו קושי ליצירת קשרים עם חברים אך בשנתיים האחרונות נראה שהסתדר העניין ויש לו חברים והוא אהוב בגן. שנה הבאה עולה לכיתה א'.
מה לעשות לפי דעתך???????.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפט מדאיג
ליאת גרוס21/07/2009שלום תמר
הבכי ההיסטרי והמשפטים שאמר " רוצה למות" ו"אף אחד לא אוהב אותי" הם מעבר לקושי להפסיד. בעיקר כשהילד מוקף באהבה. נראה לי שבאיזה שהוא מקום הוא מפעיל עליכם כוח ומניפולציה (לא בהכרח בכוונה). הוא גילה שזה עובד והוא ממשיך. נכנס לתפקיד הקורבן והמסכן. משהו בעייתי בדינמיקה בינכם ובינו. אולי אני טועה לגמרי כי באמת אני לא מכירה. יכול להיות שיש משהו בדברי?
מחכה לתגובתך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעזור לילד לראות את חצי הכוס המלאה?
תמר21/07/2009ליאת שלום,
אני כל כך שמחה שיש לי עם מי לדבר , תודה שענית לי.
הסקת בצורה נכונה את הדברים אכן במצבים שונים ילדי שם את עצמו כמסכן וכקורבן שלא לצורך. בעבר (שהיה בן 4) היינו ביעוץ משפחתי במרכז להתפתחות הילד-מרכז לבריאות הנפש ושם שוחחנו אני ובן זוגי עם סטודנטית והטיפול היה בצורה של משחקים עם הילד. ופגישות אתנו ההורים.
אנו מנסים להיות הורים טובים חמים ומבינים. ויכול להיות שבעבר היה דינמיקה לא נכונה איתו : פינוק יתר, עקב היותנו הורים טריים- הוא הבכור שלנו.
מאז אנו מנסים כל הזמן לתקן את עצמנו לקרוא הרבה חומר בנושא גידול ילדים בצורה חיובית.
איך להפכו לילד בעל בטחון עצמי וואופטימי????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר -האם יש לך המלצות לטיפול ?
אורלי09/06/2011יש לנו בן עם בעיות מאוד זהות ובאותו גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולותמיכל20/07/2009
שלום.
הילדה שלי בת 4.8. ילדה מפותחת, דוברת שתי שפות, מאוד בוגרת לגילה, נמצאת בגן בגית צעיר, עכשיו בקיץ - בבית עם אמא שלי ובערב - חוגים, פגישות עם ידלים, גן שעשועים וכו'.
מגיל צעיר מאוד היא התאפיינה בשינויי מצבי רוח (אולי כמו כל הילדים), אבל הבת שלי היא מאוד מאוד אמוציונאלית (שרה ורוקדת על הבמה) והבעיה היא שתוך מס' דקות היא יכולה לפתח "כריזה" מכלום. היא מתחילה לבכות, אני שואלת אותה מה קרה, היא לא מוכנה להגיד, ואז אני מנסה להרגיע אותה, להגיד לה שאינני מבינה מה היא רוצה. היא בועתת, צורחת, שוכבת על הרצפה, אינה מוכנה להגיד מה הבעיה. וגם כשאני יודעת מה הבעיה (למשל היא לא רוצה ללכת לישון, או שדורשת ממתק כשהיא כבר אכלה המון, או ללא רוצה ללכת להתקלח...).
הבעיה היא שהיא נסנסת לזה כ"ך חזק, גם אחרי העונש שאני עושה לה - לשבת לבד בחדר במשך 4.8 דקות ואחרי זה לבקש סליחה, שום דבר לא עוזר. אנחנו לא יודעים איך להוציא אותה מהמצב של בכי ההיסטרי הזה! גם חיבוק, גם עונש, גם לעזוב אותה לבד -לא עוזר. אני ממש מתעצבנת, אבא מתעצבן, אך שום דבר לא עוזר. היא בוכה עד שהיא מקיאה!!!!!!!
ניסיתה לדבר איתה כשהיא במצב נורמלי על ההתנהגות, איך צריך להתנהג ושאמא מאוד עצובה כשהיא מתנהגת כך, היא מבטיחה שהכל יהיה בסדר, והיא אוהבת את כולנו ולא תעשה סצנות שכאלה יותר, ולפעמים היא יודעת מה זה "לא" ומקבלת את זה בסדר גמור.
רציתי שתייעצו לי איך עלינו ההורים להתנהג במצבים שכאלה, או אולי כדאי לקחת אותה לנרולוג?
אודה לכם על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא שליטה
ליאת גרוס21/07/2009שלום ליאת
יש שתי אפשרויות עיקריות שאני מנסה להכריע בינהן:
1.היא נכנסת למצב רגשי/פיזי שאחרי שעוברת סף מסויים - פשוט לא מצליחה להפסיק.
2. עושה הצגות. נמצאת בשליטה . מתעקשת להביע את כעסה. מרוויחה מזה משהו. בעיה של גבולות.
נשמע לי שזה יותר האפשרות הראשונה אבל כדי לפסול את השנייה חשוב להבין האם נוהגת כך גם בנוכחות אנשים אחרים? האם כשהיא לבד היא מפסיקה? האם בסוף מקבלת את מה שרוצה ?
בהנחה שזו האפשרות הראשונה יש לי עצות בשני כיוונים (היום הכל אצלי 2)
1. לנסות לזהות איך זה מתחיל ולחשוב איך למנוע את זה לפני שזה נכנס לשלב האל חזור (בלי לוותר לה ולספק אותה בכל מצב)
2. ללמד אותה שיטות של הרגעה עצמית.
לדעתי פסיכולוג( רצוי קוגנטיבי התנהגותי) יכול לסייע בשני כיוונים אלו. לא הייתי פונה לנוירולוג בשלב זה.
מקווה שעזרתי
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על ההתיחסות הרצינית.רוניתה20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שמחתי לסייע
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות חברתיתמאיה20/07/2009
שלום לכם,
אנחנו עברנו עיר והבת שלנו בת 5 לא מכירה אף ילד/ה בעיר.
אנחנו מזמינים אלינו הביתה פעם בשבוע חברה והיא משחקת איתה וטוב לה. אבל בקייטנה היא לא
כל-כך משתתפת והיא חוזרת על משפט(אמא אף אחד לא משחק איתי,ואני מתביישת) .יש הרבה פעמים שמסרו לי בקייטנה שילדים מזמנים אותה ולא תמיד היא רוצה לשחק איתם.
בבית היא בסדר מתפקדת כרגיל.ילדה מאוד שמחה,נבונה ומאוד יפה.
מה אנחנו צריכים לעשות או לומר לה?כדי שיהיה לה יותר קל בחברה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות חברתית
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009מאיה שלום,
אכן בתך במצב לא קל - יש לה הרבה הסתגלויות בבת אחת לעשות, לבית חדש, לסביבה שונה, לילדים ומבוגרים לא מוכרים, וכדומה. אני לא יודעת אם היא נכנסה לקייטנה בה שאר הילדים מכירים זה את זה, כי אז זו סיטואציה עוד יותר מורכבת.
אפשר לעזור לה בשלושה כיוונים - ראשית, לבקש מהצוות בקייטנה לעזור לה בהתקרבות הדרגתית לילדים האחרים, ובמידת הצורך גם להתלוות לצוות ולעזור להם במשימות שונות, כדי שלא תרגיש בודדה (אני לא יודעת מה ההכשרה והרקע של הצוות, ולכן שיתוף הפעולה שלהם עלול להיות חלקי). שנית, כדאי לנסות לחבר אותה לילדים מהקייטנה גם בשעות אחה"צ, על-מנת שיהיה לה קל יותר לבלות עמם בשעות היום, וייקשרו הקשרים המתאימים. וכמו כן, חשוב שתדגישו בפני הילדה שאתם מבינים את הקושי שלה, ואמונה בכך שהיא ילדה שכיף להיות איתה וילדים יאהבו אותה כשיכירו אותה.
אגב, לגבי המעבר לגן בתחילת שנת הלימודים, חשוב מאוד מאוד שהוא יהיה הדרגתי ובקצב של הילדה, וגם אז לעזור לה עם יצירת הקשרים. אם הילדים שבקייטנה לא יהיו איתה אח"כ גם בגן, הייתי שוקלת להעביר אותה לקייטנה עם ילדים מוכרים. כמו כן, אתם יכולים לנסות לשכנע הורים של ילדים שהיא כבר מכירה - להצטרף לקייטנה הנוכחית. כפי שכתבתי, אני חושבת שלהיות לבד בקייטנה זרה, עם ילדים לא מוכרים, בעיר זרה, זו התמודדות מאוד לא פשוטה, וחשוב שתבחנו באיזו מידה ההתמודדות הזו הכרחית, או תשרת אותה אח"כ.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויותמשה (עילום שם20/07/2009
לחברים שלנו יש ילדה בת 5, נהדרת מכל הבחינות.
הבעיה שמטרידה את החברים שהילדה מתעקשת מדי פעם בדברים מסוימים (לטלפן לחברה, לאכול שלגון וכו') ואם לא מסכימים איתה היא מתחילה לבכור ולצרוח, חבל על הזמן.
אמא שלה לא מותרת לה אבל זה מביך ורחמנות על הילדה...
היא מבינה שהיא לא בסדר, מקובל עליה שיש עונש אבל זה איננו מונע את ההתפרצות הבאה.
האמא של הילדה התיעצה עם רופא והוא לא התיחס לזה למרות שזה כבר סיפור של אולי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות
משה (עילום שם26/07/2009אנא מאחד הפסיכולוגים להתיחס לשאלה שלי,
תודה רבה, משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולת לשאת תסכול
זהורית אסולין שמחון26/07/2009נשמע שהילדה מתקשה לשאת תסכולים ודחיית סיפוקים. מותר לה להביע את מחאתה , ועל ההורים לא להבהל מכך ולהיות עקביים בגבולות שהם מציבים. מעבר לזה כדאי בזמן רוגע להסביר את ההגיון מדוע אסור שלגון למשל. דבר נוסף הוא שלא להבטיח סתם כמניפולציה להרגיע סערות אלא לעמוד מאחרי הבטחות כך הילדה תחוש שהיא יכולה לסמוך על הוריה שמה שהם מבטיחים הם גם מקיימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפקות מזה שנתייםרוניתה20/07/2009
שלום לצוות, בני בן 4 (בספטמבר הקרוב) נוהג להתאפק ולא לעשות קקי. בתחילה היה נוהג לשמור כל כמה ימים ואז פשוט ללכת לשירותים ולעשות. אנחנו מבינים שהדבר כרוך בשליטה ולכן לא הגבנו לזה באופן משמעותי, לאחר שהזמן שהוא מושך התארך והגיע לשבוע, התחלנו במדבקות על כל פעם שהוא עשה. ואז זה עבר.... והכל היה בסדר. לפני שנה נולדה אחותו ובדרך פלא, הנסיגה או הנסיגה, זה חזר. הוא מתאפק כבר שנה מאז שהיא נולדה וקצב הליכתו לשירותים כדי לעשות קקי הגיע לפעם בארבעה ימים.
היום עבר שבוע ולי פשוט נמאס מזה. התחלתי לתת לו לשתות מיץ שזיפים ואני מצפה ליציאה הבאה. דרך אגב, לא מדובר בעצירות או ביציאות קשות. הוא פשוט שומר קקי. אני מפחדת שהוא למד שזוהי הדרך שלו לעשות קקי ואני כבר אובדת עצות. מה עושים? האם להעזר ברופא? עזרה מקצועית אחרת? הגננת אמרה לי פשוט להתעלם מזה ולא לתת לזה תשומת לב בטוענה שזה מה שהוא מחפש, אבל כמה אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות ממושכת
ד''ר שירי שדה שרביט20/07/2009רוניתה שלום,
נראה שבנך פיתח הימנעות מעשיית קקי (לא ברור באילו נסיבות - אם על רקע רגשי בלבד או שקיים גם קושי פיסיולוגי). ההימנעות הוחרפה עקב לידת אחותו, והגיעה לתדירות מאוד נמוכה, עם התאפקות ממושכת.
רצוי לסייע לו לחזור לשגרה גופנית בריאה יותר, גם באמצעות הוספת מאכלים אשר מרככים את הקיבה - עדיף לתת לו באופן עקיף ולא שיידע שהמאכל מיועד לעידוד היציאות. בנוסף, לשוחח איתו על הנושא, לבדוק האם משהו מפריע לו בעשיית הקקי, ולחזור לתוכנית של פרסים. אם העצירות נמשכת, רצוי לפנות להתייעצות פסיכולוגית. אני ממליצה להימנע ככל שניתן מחוקנים והתערבויות חיצוניות בגופו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)