מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה קשה מקקידנה08/07/2009
שלום,
בני בן ה - 3 נגמל רק לאחרונה מחיתולים. כבר בהתחלה לא היו פספוסים עם הפיפי והוא אף ללא חיתול בשנת צהריים. (בלילה הוא ישן עם חיתול אך לרוב קם עם חיתול יבש לחלוטין ועושה פיפי בישבנון)
הבעיה היא עם הקקי...
הוא בשום פנים ואופן לא מוכן לעשות קקי בישבנון/סיר אלא הוא מבקש חיתול ועושה בחיתול.
העניין הוא שמרגע שנהייתה לו מודעות לגבי היציאה של הקקי הוא ממש מבועת תוך כדי עשיה הוא מתנהג כאילו מישהו רוצה לעשות לא משהו והוא תוך כדי קורא לי ואני רואה שהוא ממש מפחד. יצויין שמאז שהתחלנו גמילה הוא עושה קקי אחת ליומיים שלושה כאשר לפני הוא היה עושה פעמיים ביום.
מה עושים עם העניין הזה? הוא בינתיים לא מראה שום נכונות לעשות בשום מקום שהוא לא החיתול. אנחנו מצידנו לא לוחצים וזורמים איתו.
תודה על הכוונה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
זהורית אסולין שמחון08/07/2009אני קוראת ומתרשמת שברגישותך האמהית את קולטת שסוגית הצואה קשה מבחינה רגשית ומפחידה אותו. ילדים רבים חוששים מאד מהיציאה של הקקי- כיוון שהם חווים זאת כאיבר מגופם שנתלש מהם ולא כפסולת של הגוף. אחרים חווים את הישיבה על האסלה כמשהו מפחיד ומסוכן שהם עלולים להשאב וליפול לתוכה.ראשית אני מציעה לך לשלול בעיות רפואיות כמו פצע או שריטה בפי הטבעת שאולי מכאיבים לו. שנית כדאי פשוט להיות איתו בעת עשיית הצרכים עד שיחוש מספיק בטוח ויראה ששום דבר רע לא קורה. אפשר לשבת איתו עם הטיטול בשירותים על האסלה. אפשר אח"כ להראות לו איך שופכים את הקקי מהטיטול לאסלה ומה קורה לה. ישנם הרבה סיפורים שמנסים להתחבר לחוויה של הילד "כולם עושים קקי", "טוסיקים" "הישבנון של רון". אפשר להפוך את השהיה בשירותים כמשחק- לשחק בזמן הזה עם נייר הטואלט, לצייר עליו, להדביק מדבקות על החרסינה וכולי וכך לתת לו תחושת שליטה טובה יותר במרחב של השירותים. הנחת היסוד והמתיוס שהרבה הורים מחזיקים במוחם הוא שתהליך הגמילה אמור להיות לניארי ואו שאתה גמול או שלא. אך אם תפשפשי קצת בפורום הזה תגלי שהגמילה מורכבת מאד לילדים רבים וכל ילד והורה בסוף מוצאים את דרכם הייחודית להתמודד עם אתגר הגמילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עולה לכיתה א'שרי08/07/2009
שלום,בני היקר עולה לכיתה א' ,כעת הוא בקייטנה בביה"ס בו הוא ילמד.הוא ילד חברותי מאוד אבל הוא ילד שרגיל להיות במרכז ורגיל לצומי בכמויות גדולות.המסגרת החדשה מחייבת אותו לעבור שינוי עצום ולעצב את דמותו מחדש לרכוש חברים חדשים ,אני מרגישה שקשה לו עם זה מאוד הוא מתלונן שאין לו חברים ולא משחקים איתו והוא לא יודע איך לרכוש צומי בעצמו .הוא לרוב מנסה לרכוש צומת לב על ידי פעולות מסוכנות ,מראה איך הוא יודע לטפס על עמודים או אומר לחבריו שהוא נכנס למים העמוקים בבריכה כאשר הוא יודע שאסור .בקיצור מנסה לבליט את עצמו על-ידי חציית גבולות מאוד ברורים .הכל למען זה שהוא יהיה במרכז.התלוותי אליו פעם אחת בקייטנה בבריכה וראיתי שקשה לו לתקשר בצורה רגילה שיחה פשוטה ,תמיד זה תראו מה אני עושה תראו מה אני יודע...ועוד.ברגע שהוא אין לו במה וקהל הוא מתבודד....
החלטתי לקצר את שעות הקייטנה מ-16:00 ל-14:00 בתור תגובה ראשונית לכך שהוא רצה לחזור הביתה ולא רצה ללכת וכמובן הרבה שיחות מוטיבציה ...
מה עושים עוד ומה אומרים ,צריכה ייעוץ בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצון להיות במרכז
זהורית אסולין שמחון08/07/2009אני מציעה אם הדבר אפשרי להזמין חברים שעתידים להיות איתו בכיתה לבית ולתווך לו את הסיטואציה החברתית. עיזרי לו לזהות בעצמו יכולות וכישורים שהופכים אותו למיוחד ושיגרמו לאחרים לרצות להיות איתו. למשל להזמין חבר שאוהב משחקים שבנך אוהב כמו לגו, משחקי כדור, משחקי מחשב ולהראות שדרך השיתוף אפשר להנות להיות יחד. אפשרות אחרת היא לתת לו חומרי יצירה ושיתכנן פעילות שהוא יעביר לחברים, כך יזכה לקבל תשומת לב ויחס אך בדרכים אדפטיביות יותר. בשלב זה לא הייתי מעודדת משחקים תחרותיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול לחולאיילת07/07/2009
שלום.
לבעלי ולי יש שלושה ילדים ילדה בת 10 , ילד בן 4 וילד בן 2). אנחנו שוקלים לנסוע לטיול גדול של שנה בחול. אנחנו מתכננים לקחת לילדה הגדולה את כל החומר הלימודי של בית הספר ולעבוד איתה מידי יום בטיול על פי תכנית הלימודים וכן לעבוד עם הבנים הצעירים על פי התכנית הלימודית של בני גילם. בנוסף יפגשו הילדים עם ילדים אחרים במהלך הטיול (אינטראקציה חברתית שנקפיד עליה...).
כיום שנינו משועבדים לעבודה ולא מבלים כמו שהיינו רוצים עם הילדים, טיול כזה מבחינתנו יתן לנו הזדמנות להיות עם הילדים , לחוות חוויות משותפות ומעשירות, להכיר נופים ותרבויות חדשים. כל אלו לדעתנו מאוד יתרמו לילדים מבחינת ההתפתחות שלהם.
ובכל זאת אני רוצה לשאול איש מקצוע האם יכול להגרם נזק לילדים מניתוק של שנה ממסגרות החינוך הרגילות על אף שנקפיד לעבוד איתם מבחינה פדגוגית מידי יום?
האם אתם ממליצים לנו על טיול כזה מבחינת הילדים?
על מה כדאי לנו להקפיד בטיול כזה על מנת לא לפגוע בהתפתחותם התיקנית?
האם אנחנו צודקים בהנחה שלנו לפיה הקרבה האיכותית שלהם אלינו וההחשפות למגוון חוויות מעשירות שמזמן טיול כזה יתרום להם מאוד?
המון תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול לחול
זהורית אסולין שמחון08/07/2009את שואלת שאלות חשובות שקשה לתת עליהם את הדעת באופן רציני ומעמיק ואישי פה על גלי האתר כיוון שאין איזו נוסחא ותשובה ברורה. על כן אני מציעה לקבוע פגישת התייעצות עם איש מקצוע ולחשוב באופן פרטני עבור כל ילד מה המשמעות של הטיול הזה עבורו ומה המחירים שעלול לשלם עליהם. ככלל אילו סימני הדרך שעליך לבדוק על מנת לגבש לעצמך דעה לגבי התאמת הטיול הזה.
א. כיצד כל אחד מילדייך מגיב למעברים?
ב. כיצד ילדייך מגיבים למסגרת פתוחה יותר של ארגון זמן.
ג. האם קיימת רגישות אצל אחד מילדייך מבחינה חברתית
ד. האם קיימים קשיים לימודיים או לקויות שדורשות למידה מיוחדת.
ה. מהו הקשר של ילדייך עם המשפחה המורחבת והאם הם יכולים לדעתך לשאת נתק כל כך ארוך
ו. האם הייתם פעם בכזו אינטנסיביות של יחד (24 שעות ביממה למספר ימים)- כיצד היתה החוויה שלך ושל בעלך ושל ילדייך.
ז. האם תמונת הפנטזיה שלך לגבי הטיול כוללת בתוכה גם רגעים של לחץ ואי הסכמה, ומתח וחיכוכים ומריבות ולא רק תמונה הרמונית של כיף להיות ביחד - כי אולי כיף להיות ביחד אך ברור שגם כל אחד זקוק למרחב פרטי משלו.
ח. האם כשתחזרו תעבדו באותה אינטנסיביות כמו היום כיוון שאז עלולה להווצר תחושה של פער גדול מאד בין הנוכחות שלכם בטיול לנוכחות בחיי היום יום שהיא לא פחות משמעותית.
ושאלה אחרונה שהיא באמת אולי קצת חורגת מתחום המנדט שקיבלתי פה
אם חסר לכם כל כך זמן עם הילדים ואתם מתגעגעים לזמן איכות משותף מדוע לא למצוא דרך בתוך המסגרת הקיימת להפחית קצת מהיקף העבודה או דרכים אחרות שיאפשרו לכם להעניק לילדיכם את חווית ההורות שאת כה מייחלת לה ביום יום מבלי להזדקק להתנתקות כל כך ממושכת ויוצאת דופן באופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן כ-4 פחדים בלילהלירן07/07/2009
בני עוד מעט יהיה בן 4. עד היום לא סבל מפחדים בלילה וגם אם היו פעמים בודדות הזכורות לי, הרי התמודדתי איתם בקלות וזה עבר (פחד מחושך, פחד מבובות שיש לו בחדר וכו'). לאחרונה עם ההשכבה החל לטעון כי הוא מפחד- הפעם הפחדים מתמקדים באיזשהו משחק מחשב שהוא אוהב לשחק בו (לא משהו אלים וכיוצ', להיפך תוכנת לימוד שנקראת "אלפי" אלא שיש שם דמות שנקראת המפקד גלופ ובני טוען שהוא מפחיד אותו). אינני יודעת כיצד עלי להתמודד עם הפחד- אני מנסה לומר לו שאני מבינה את הפחד שלו ושאני שומרת עליו כל הזמן (אני יודעת שזה לא נכון לבטל את הפחד ולומר לו "זה לא מפחיד") אני גם אומרת לו שאם הוא פוחד מהמשחק אז שלא ישחק בו יותר. אבל בינתיים כבר כמה ימים כשהוא הולך לישון הוא ממש מתקשה ולא רוצה להישאר לבד בחדר. אינני רוצה להיענות לדרישתו לשכב לידו. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי- דחוף
לירן07/07/2009בהמשך לשאלתי, אציין כי ניסיתי להגיד לו שיחשוב על משהו שהוא רוצה לישון איתו ויעזור לו להתגבר על הפחד, אבל לשווא- הוא לא רוצה כלום ואומר ששום דבר לא יעזור לו. גם ניסיתי להגיש לו שאם יתגבר על הפחד יקבל ופרס וגם זה לא עוזר. אתמול כאקט של ייאוש אמרתי לו שהוא יכול לישון אצלנו בחדר ובסוף הוא נרדם אצלנו- גם רק אחרי שבעלי שכב לידו עד שנרדם. גם היום הוא לא מסכים לישון במיטתו ורק עכשיו אמרתי לו שהוא יכול לנסות להירדם במיטה שלנו- לא יודעת אם זה יעבוד וגם נראה לי שבסופו של דבר זה לא פתרון טוב.
עוד עלי לציין כי יש לו אח קטן בן 8 חודשים שישן איתו בחדר וכל העניין מפריע מאוד להירדמות של אחיו הקטן. דבר נוסף שחשוב לי לציין- אני לא לגמרי יודעת האם הפחד שלו הוא אכן אמיתי או שזו דרכו של בני לבטא משהו אחר- לאחרונה אמרו לי בגן שהוא מאוד רגיש ובוכה מכל דבר שלא מוצא כן בעיניו. גם בבית הוא לאחרונה כך- בוכה על כל דבר- יתכן שהדבר קשור בקנאה לאחיו הקטן שמתחיל לגדול ולאיים על הטריטוריה שלו, אינני יודעת. אני מאוד משתדלת לתת לבני הגדול המון תשומת לב אבל לא יודעת, אולי זה לא מספיק לו. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלומות ילדים
זהורית אסולין שמחון08/07/2009את עושה פה חיבור מאד מעניין לדעתי ששוה לחשוב עליו לעומק בין רגישות של בנך בבקרים בגן, הולדת האח והקנאה בו לבין הפחדים בלילה.
אני אנסה להתייחס לכל רובד בנפרד וגם למכלול.
לגבי פחדי הלילה זהו גיל שהחלומות הופכים להיות ברורים יותר ומסויטים יותר, והילד עוד בשלב שאינו מבדיל בין דמיון למציאות ולכן החלום נראה לו ממשי. חשוב להעניק לילד חוויה של שליטה שגם אם יש את המפקד גלופ הוא יכול לנצח אותו, להתיידד איתו, לפגוש אותו גם בחלום- למשל לכתוב עם הילד מכתב מה היה רוצה לומר למפקד הזה - ולהשאיר את המכתב מתחת לכרית. או לחלופין לשחק יחד איתו במחשב עד שהדמות פחות מאיימת, לצייר ציור איך נראה המפקד הזה כשהיה ילד קטן ואולי גם הוא פחד להרדם ולחלום חלומות מפחידים. שנית אפשר להשאירו בחדרו אך לשים מנורה, לבוא לבקר מידי פעם ולהיות סבלניים עד שירדם.
במקביל בהחלט ניתן לשער שדרך החלום היא להגיד משהו על הרגשות שיש לו כלפי האח הקטן ייתכן שלצד האהבה שחש לאחיו הוא חש קנאה גדולה על המקום שתפס לו בחייו ובחדר ( מענין לחשוב שההפרעה שלו מפריעה לאח לישון בחדר). ולכן כדאי לדבר איתו על זה לאפשר לו לבטא במילים את הקושי והכאב שהוא חש מאז שהאח ככה נכנס לחייו בלי שליטה (ממש כמו שהמפקד גלופ נכנס לחלום שלו בלי שליטה) ולמה הוא מתגעגע. אולי ליותרזמן עם ההורים אולי לזה שלפני כן לא נגעו לו בצעצועים אולי לזה שהחדר היה פעם רק שלו. ברגע שיחוש שאתם מוכנים להקשיב לתחושות שלו ואינכם נבהלים מכך, או מנסים להכחיש או לגנות רגשות אלו אלא נותנים להם הכרה , משהו בו ירגע ויחוש בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוסי פיפידידי07/07/2009
שלום, בני בן כמעט שלוש, כבר שבעה חודשים גמול לחלוטין בשעות הערות (עדיין ישן עם חיתול). בשבעת החודשים האלה היו תקופות בהן פספס פה ושם פיפי (אף פעם לא קקי) אך בסך הכל כמעט ולא פספס. בחודש האחרון בורח לו פיפי כל יום, לעיתים מספר פעמים ביום, יותר בגן אך גם בבית לפעמים. יש לציין שזה לא נראה שזה מפריע לו וגם אם בורח לו, הוא מסתובב עם מכנסיים רטובים עד שמישהו שם לב. ייתכן שנסיגה זו קשורה לכך שגננת שהוא מאוד אהב עזבה לפני כחודש אך אני לא בטוחה שזו הסיבה. בסך הכל אני די משוכנעת שטוב לו בגן שלו. השאלה שלי היא מה לעשות אם בכלל. אני מידי פעם אומרת לו בבקרים לא להתאפק אם יש פיפי וישר לרוץ לעשות. לפעמים, כשאני רואה שהוא צריך, אני מתעקשת שילך לעשות גם אם הוא לא רוצה. מה עוד לעשות? האם להרפות ולהניח שזה עניין של זמן או לא? אני לא בטוחה שזה טוב שאני לוחצת שילך כי בעבר הוא הלך ללא כל התערבות שלי. אשמח לעצה, אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוסים
זהורית אסולין שמחון08/07/2009אני חושבת שהחשיבה שלך מאד נכונה לבדוק האם חלו אילו שינויים בחייו או עתידים להתרחש שינויים שאליהם הוא מגיב- עזיבת הגננת היא בהחלט יכולה להיות גורם לכך גם אם יש גננת חדשה טובה והגן נשאר מסגרת אהובה. כדאי לנסות לבדוק אם מתגעגע לגננת ואם היה רוצה לשלוח לה ציור וכדומה. לגבי מעורבותך כדאי להזכיר לו ולברר עימו כי לעיתים בלהט המשחק הוא יכול לשכוח , אך לכבד את מקומו וכשם שסמכת עליו בעבר לסמוך עליו גם עכשיו שזה זמני והוא יחזור לזהות את הצורך שלו לפיפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה לילדה העולה לכיתה ח.גפן07/07/2009
שלום רב,
אני שואלת שאלה הנובעת ממצוקה גדולה.
בתי עולה לכיתה ח בבית ספרה, במהלך השנה היא חוותה הצקות, עלבונות בקיצור דחייה חברתית גדולה. לביה"ס היא הגיעה לבדה מאחר ועברנו דירה לאחד המושבים במקום מגורנו(אין ילדים בגילה במושב רק גדולים יותר או קטנים)קשה לה ולי עוד יותר.
בבי"ס היסודי היו לה חברים והיא נהנתה מפעילויות חברתיות רבות.
האופי שלה: ילדה עדינה, לא יוזמת, לא מרפקנית שדוחפת, תמיד אוהבת ורוצה לעזור. אבל מה יהיה איתה?...אני מפחדת מצלקות לכל החיים.(מלחיץ אותי שמה שהיא חווה עכשיו לא ישפיע על עתידה כבוגרת)
עם הכיתה הנוכחית היא אמורה להמשיך עד י"ב.
אנא עזרי לי למצוא פתרון הולם (ביה"ס מאד מעורב וישמח לשתף עימי פעולה).
תודה גפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
זהורית אסולין שמחון08/07/2009האם ביתך מדווחת על מצוקה זו בפנייך- האם יש מרחב לחשוב יחד איתה כיצד ליזום התחברויות חברתיות אולי לא עם כל הילדים בכיתה אך לפחות עם נער (או נערה) אחד או שניים שאיתם תוכל להסתובב בהפסקות. אם היתה כל כך חברותית בבית ספר היסודי כיצד נעלמו יכולות וכישורים חברתיים אלו מה לא מאפשר לה לבטאם בכתה החדשה. מבית הספר ניתן לבקש שיזמו יותר עבודות משותפות , משימות עם ילדים שנראה למחנכת שיכולים לחבור אליה בקלות ושהיא יכולה להנות מחברותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות בין אחיםאירית06/07/2009
אנחנו משפחה עם 3 ילדים ,2 בנים בני 7, 11 וילדה בת 14.
הבנים רבים כל הזמן ,על כל דבר.
רואים בבירור שהם מחפשים אחד את השני, נהנים להציק אחד לשני.
כל נסיעה ברכב או ביקור במסעדה הופך למלחמה, כשבסופה אנחנו ההורים על סף התמוטטות עצבים.
אני מנסה לא להתערב, כדי שהם ילמדו להסתדר לבדם אבל נראה שזה ממשיך וממשיך
בדרך כלל אני שולחת כל אחד לחדרו עד שירגעו, (כשהם בחדר ,הם צריכים לשבת על המיטה ואסור להם לשחק)
בסופו של דבר הם מודיעים שנרגעו ושואלים אם אפשר להצאת מהחדר, אחרי זמן קצר הם חוזרים למריבות והצעקות וחוזר חלילה.
אני כבר לא יודעת מה לעשות ובנוסף אנחנו נוסעים לטיול של 10 ימים לקליפורניה, הרבה שעות ברכב
איך אנחנו מצליחים לשרוד וגם להנות?
תודה
אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין אחים
ד''ר שירי שדה שרביט09/07/2009אירית שלום,
כדאי לפתוח בשיחה גלויה עם כל בני המשפחה - לומר שקשה לכם עם הריבים ושאתם מאוד מוטרדים מהנסיעה הקרובה וכיצד תבלו. חשוב לומר לילדים באופן ברור שהריבים שלהם משפיעים עליכם וגורמים לכם חוסר הנאה בבילויים המשפחתיים. תנו לכל ילד, כולל לבת הבכורה, לבטא את דעתו בנושא. ייתכן שעבור הבנים הריבים הם פחות משמעותיים מאשר לכם, ואז אפשר לבקש מהם פשוט להוריד את הווליום או לריב בחדרם, כל עוד אין אלימות או צד אחד דומיננטי מדי על חשבון הצד השני. כדאי לנסות גם להתבונן מתי מתרחשים הריבים ובאילו נושאים - האם בזמני עייפות, האם על משאבים מוגבלים (דוגמת טלוויזיה ומחשב) ולחשוב איך אתם מארגנים את הבית כך שהחיכוכים יירדו. חשוב להציב גבולות ולהגיב בסנקציות על התנהגויות תוקפניות מאוד, השפלות והעלבות, ולחזק התנהגויות חיוביות.
במידה והיחסים בין הילדים ממשיכים להיות עכורים, ניתן להסתייע בעזרה של טיפול משפחתי.
בהצלחה ונסיעה טובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אירית11/07/2009בהחלט אנסה לישם את הרעיונות שלך
תודה רבה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטישה
אמא09/07/2009אמא יקרה,
ביתי בת שנה וארבעה חודשים. תפקידי בעבודה אילץ אותי לנסוע לחו"ל מספר פעמים מאז נולדה, לכמה ימים בכל פעם.
נכון, זה לא קל, אך בדרך כלל להורים זה יותר קשה מאשר לילד. לא נראה שנגרם לה נזק נפשי, הילדה שמחה ומאושרת כרגיל.. בכל מקרה - נראה לי שעדיף לתינוק לקבל הורים מאושרים ורעננים, מאשר הורים עייפים שלא יוצאים לחופש 3 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני תפס אותנו באמצעשירן06/07/2009
אני כל כך מובכת שקשה לי אפילו לספר את הסיפור
בני בן ה12 תפס אותנו באמצע. (זה היה בשעת לילה מאוחרת, הוא הגיע מוקדם ממסיבה, כך שעדין לא ציפינו שיבוא) הוא פתח את הדלת ומיד סגר וברח לחדרו.
לאחר מכן הגעתי לחדרו ושוחחתי איתו על המסיבה שממנה חזר. ולא אמרתי כלום על מה שראה. מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ליזום איתו שיחה
שירן06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניות
זהורית אסולין שמחון08/07/2009כל דבר שהוא לא מדובר במשפחה כי הוא נורא מביך, או מבייש או מפחיד נשאר כאיזה סלע בליבם של השותפים. אני חושבת שכדאי לנהל שיחה שתאפשר לו מרחב שאם ירצה לבטא משהו או לשאול ידע שאת יכולה להקשיב לו על אף המבוכה. בשיחה ראשית הדגישי שזה דבר אישי ואינטימי ושאת מתנצלת שנאלץ להחשף לזה, הדגישי שזה ביטוי של אהבה בינך לבין אביו. בידקי איתו אם היה רוצה בכלל לשאול משהו על מיניות או זוגיות או לומר משהו על הבהלה שלו מה הבהיל ממה היה נבוך ואם מבין שלא כועסים עליו. ושאת מבקשת שלהבא יקיש על הדלת לפני שנכנס(אם זה היה בחדר הפרטי שלכם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות ביחס לגןאמא06/07/2009
שלום רב,
בני יהיה בן 4 בספטמבר, מיועד לגן עירוני- טרום חובה. כעת נמצא בגן פרטי מדהים מגיל שנתיים, עם גננת מצויינת, מעשירה, מלמדת, מחזקת, יש לו הרבה חברים וטוב לו. אני מתלבטת אם להשאירו בגן שנה נוספת בגן הפרטי, יחד עם חבריו (שקטנים ממנו ב-3 חודשים בערך- אבל מיועדים לטרום טרום חובה ולכן נשארים) - בגלל שמאד טוב לו ואני לא רוצה למהר לשום מקום או לסיים מסגרת שמאד טוב לו ללא צורך או להעבירו לגן עירוני ואם כן- לאיזה.
יצוין שאם אני אשאיר בגן הפרטי- אז הוא יגיע לגן עירוני לשנה אחת בלבד לפני כתה א'- וגם זו התלבטות - אם יהיה לו מספיק זמן להתסגל, כי כנראה יגיע לקבוצת ילדים מגובשת - ואז יהיה יותר קשה להתסגל.
הגן העירוני הראשון - הוא גן א'- הוא הגן המועדף עלי, קיבלתי המלצות מעולות עליו, גגנת מעולה, הוא מרוחק קצת מהבית, הוא לא יכיר בשנה הראשונה אף אחד (בשנה השניה צפוי שיגיע חבר נוסף), גן אינטימי ונעים.
גן ב'- גן איטנימי וקטן, גננת ממולצת - אבל דרך המלצות עירייה ולא המלצות הורים, קצת מרוחק מהבית.
גן ג'- הגן שהוא משוייך אליו- נחשב ספינת הדגל של העיר מבחינה חינוכית- אבל זה קומלפס גדול של 6 גנים, לא אינטמי, די מאיים ואין המלצות על הגננת.
יחד עם זאת, הוא משויך לגן ג' ואם יגיע לשם - כנראה שתהיה המשכיות לביה"ס (אלא אם כן אחליט לשלוח אותו לבי"ס מרוחק יותר בשל בעיות קרינה שיש בביה"ס). .נראה לי שיש חשיבות גדולה לנושא ההמשכיות מגיל גן לביה"ס יותר מאשר מגן פרטי לגן עירוני - כי בשנה הראשונה לגן העירוני- כולם מגיעים מגנים פרטים ולא מכירים זה את זה ובבית ספר - כולם כבר מכירים מהגן- ואז יותר קשה להסתגל כילד חדש שלא מכיר.
בני הוא רגיש, ביישן, עדין מאד ולכן כל החששות שלי.
מה המלצותכם? מה לעשות?
להשאיר בגן פרטי ולהתסכן בכך שיהיה לו קשיי הסתגלות בגן חובה כי כולם כבר יכירו זה את זה משנה קודמת או להעביר לגן עירוני ואז לאן- האם ההמשכיות חשובה יותר מאשר גננת טובה ומקום אינטימי ונעים או להפך?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי ....
אמא09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות לגבי גן
ליאת גרוס09/07/2009שלום לך
לא קל לענות על שאלתך מבלי להכיר אותך ובעיקר את הילד . באופן אישי, אני חושבת שגננת טובה וגן אינטימי ונעים חשובים יותר מהמשכיות אך זאת רק בהנחה והילד מסתגל למעברים באופן תקין. כמו כן, אני מהססת לגבי המשך בגן הנוכחי בו יהיה הכי גדול ולא יחשף לגירויים ודרישות התואמים לבני גילו. השארתו בגן הנוכחי היא אופציה במידה ויש סבירות מבחינתך שישאר שנה נוספת בגן חובה. יליד איזה חודש הוא?
בגן ג' יש חיסרון של קומפלקס גדול וחוסר באינטימיות אך יחד עם זאת,יש ייתרון שלא חשבת עליו: מלבד נושא ההמשכיות) החברים יגורו קרוב אליו. בשנתיים אלו מפגשים עם חברים אחר הצהריים הם מאד משמעותיים.קחי זאת בחשבון. אם יהיה בגן א' יהיה צורך להסיע אותו הרבה ולא בטוח שהורים משם ירצו להסיע את ילדיהם אליכם.
לגבי גן ב' - המלצה של העירייה אינה נחשבת בטוחה בעיני. האם הוא קרוב? האם תוכלי לדעת יותר על הגננת?
אני מתלבטת בין גן ג' לא'. ההחלטה צריכה להיות שלך.
העלתי עוד כמה נושאים לחשיבה.
מקווה שעזרתי
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםלירז05/07/2009
ביתי הבכורה בת שנתיים ו-8 חודשים מראה לי סימני בשלות לגמילה מחיתולים (מתלוננת לאחר עשיית הצרכים).
בשל כך רכשתי עבורה מקטין אסלה. כיוון שסירבה בכל תוקף לשתף פעולה ונראתה מבוהלת מהרעיון, החלטתי לרכוש לה סיר מנגן. היא התפעלה תחילה מהגימיק אך סירבה (ועדיין) להשתמש בו. ראוי לציין כי ביומיים הראשונים שהחלטתי להלביש לה תחתונים, ברח לה פיפי מספר פעמים. היא מצידה החלה לבכות מבהלה ואני נותרתי שלווה, מלאת חום,חיוך ופרגון בכל שלב.
לאחר שהחלה לשלוט בפיפי, עברה להתנהגות קיצונית: היא מתאפקת שעות ארוכות, מסרבת להתפנות ויהי מה. אמש לפני יציאה מהבית, החלפתי לה לחיתול (כיוון שאינני רוצה ליצור אצלה תחושת תסכול). היא הוציאה את כל מה שאגרה שעות נוספות עד מצב שהחיתול החל לנזול...
בגן שביתי שוהה ישנו ישבנון עם מדרגה. היא רואה שילדים אחרים משתמשים בו ומראה נכונות לשבת גם, כמודל חיקוי...לצערי הדבר אינו מיושם בבית, שכן כאמור היא נרתעת מלשתף פעולה...
אודה מראש על עזרה, ייעוץ והכוונה בהקדם :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2009לירז שלום,
בכל סוגי הגמילה (חיתולים, הנקה וכדומה) חשוב שהילד יבין את הנחישות של ההורה בביצוע השינוי. בתך זקוקה לכך שתסבירי לה שכללי המשחק משתנים, ואת עומדת ללוות אותה בתהליך של גדילה (כמובן במלים מותאמות לגילה ובאופן שיהיה נגיש וברור לה). רצוי להכריז על גמילה, וגם להבנות מערכת של פרסים בתקופה הראשונית. עלייך מוטלת האחריות להתאים עצמך למציאת פתרונות יצירתיים שיתאימו לילדה. למשל, תחתונים עם דמויות שהיא אוהבת, שיעודדו אותה לנטוש את החיתול, וכדומה.
חשוב לציין, שההתחלה של הילדה בגמילה היתה טובה, ולאחריה צפויים לרוב נסיגות ו"פספוסים". חשוב שאת תמשיכי לתמוך ולפרגן כדברייך גם כשהיא מעט מבוהלת ולא מצליחה, ולשדר אופטימיות ובטחון בכוחותיה, אך גם שאתם בדרך לכיוון אחד של הגמילה, ללא זיגזג.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון אצל בן 3עע05/07/2009
בני יהיה בן 3 בעוד כ- 3 חדשים. הוא בזמן האחרון משחק בכאילו הוא איזו חיה. למשל לפני יומיים הוא היה הרבה זמן גדי בדיר ולא יצא משם. אח"כ הוא אמר שהגדי עשה קקי, וכמובן שהוא עשה במכנסיים בהתאם. בהזדמנויות אחות הוא מתחיל לזחול ואמר שהוא כלב וכד' האם צריך לדאוג, מה כדאי לעשות, איך להגיב?
יש לציין שבאופן כללי הילד מדבר בשפה עשירה מאד, מאד אוהב לשחק עם חיות צעצוע, או פזלים וספרים של חיות, הוא שולט בצורה מדהימה בשמות של המון חיות. אבל גם משחקים אחרים מרתקים אותו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי דמיון, משחקי "כאילו"
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2009ל-עע שלום,
על פניו, נראה שלבנך יש דמיון עשיר והוא נהנה לשחק במשחקי דמיון, ולבטא את העולם הפנימי העשיר שלו במשחק. כל עוד הוא מבחין בין מועדים מתאימים למשחק לבין כאלו שלא, שייהנה וימשיך להתפתח גם באופן זה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד למות - ילדה בת 5.5מיקה05/07/2009
בתקופה האחרונה בתי בת החמש וחצי עושה מניפולציות ומגיעה באמצע הלילה למיטתי. לאחרונה החלה לעשות כל שביכולתה כדי להירדם לידי בסלון.
לפני מספר ימים היא התחילה לבכות ולהקיא ולומר שאינה רוצה להיות אף פעם בת מאה, כי אז היא תמות. המוות של מייקל ג'קסון השפיע עליה, והיא מפחדת למות.
היא שואלת מתי כל אחד ימות ובוכה כי היא הקטנה במשפחה ותמות אחרונה. היא לא יודעת לנהוג או את הדרך הביתה אז מה היא תעשה כשכולנו נמות.
ניסיתי להסביר לה שיש עוד הרבה זמן עד שמישהו מאיתנו ימות, ושאני לא הולכת לשום מקום. לחבק אותה ולהסביר לה שאת כל מה שהיא צריכה היא תלמד עם הזמן. היא נרגעת מעט אך עדיין מוטרדת ושואלת שאלות.
היא סיימה גן חובה ועולה לכיתה א, כמו כן, אביה עזב לפני מס' חודשים את הבית, כך שאת פחד הנטישה אני מבינה. אך איך עוזרים לה עם הפחד מהמוות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בעקבות פרידת ההורים
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2009מיקה שלום,
נראה לי שכל ההתנהגויות לאחרונה קשורות יותר לפירוק התא המשפחתי כפי שהילדה הכירה אותו, דבר המעורר פחדים טבעיים לגבי אהבה, המשכיות של קשרים ופרידות פתאומיות. הייתי מתייחסת לכל השאלות והסימפטומים כמבטאים חששות הקשורים לפרידה שלכם, ומרגיעה את השאלה הקונקרטית. גם המעבר לכיתה א' מוסיף מתח על המצב הקיים, ויש לקחת זאת בחשבון. לגבי תשובות אפשריות, חשוב שתסבירי לה שמייקל ג'קסון היה מאוד מאוד חולה, ותרגיעי את החששות ככל שניתן. סביר להניח שבתך תחזור ותשאל פעמים רבות את אותן השאלות בדרכים שונות.
באופן כללי יותר, כדאי שתחשבי, בשיתוף עם אבי ילדייך במידה והדבר אפשרי, כיצד אתם מתארגנים גם לחזק את עצמכם בנפרד, אך גם להקל על ילדיכם ככל שניתן בתהליך המורכב שאתם מצויים בו.
ואגב, ציינת שבתך היא הילדה הקטנה. איני יודעת בני כמה אחיה הגדולים ובאיזו מידה את יכולה לשלוט במידע שהיא חשופה לו, אולם רצוי - עד כמה שאת יכולה לשלוט בכך לאור צרכני המידע המבוגרים יותר בבית - לווסת את חשיפתה למידע ולתקשורת בהתאם לגילה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מיניות בגיל הרךויקטוריה05/07/2009
לליאת גרוס
בהמשך להודעה "גילוי מיניות בגיל הרך", את כתבת שיש ארגונים שמטפלים במקרה כמו שתיארתי. מה הם הארגונים? למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תגובה
ויקטוריה07/07/2009ליאת גרוס, תעני לי בבקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 12 עם בעיות התנהגותרינה05/07/2009
שלום רב,
יש לי אח בן 12 אש בשנה האחרונה תפסנו אותו גונב כסף (4 פעמים)
בפעם האחרונה זה היה אתמול, הוא היה אצל אחותי עם חבר שלה ולחבר יש 3 ילדים, באחד החדרים היה 100 ש"ח ששכבו שם שלושה חודשים ופתאום נעלמו.
שאלו אותו אם הוא ראה את הכסף אך נענו בשלילה.
החבר של אחותי הורה לביתו לסדר את כל החדר וכולם הלכו לישון.
בבוקר פתאום נמצא הכסף על אחת השידות בחדר של הבת.
בערב ישבנו עם אחי ודיברנו עד הוא הודה.
אבל הבעיה בעצם שבזמן האחרון אחי משקר המון ומספר סיפורים דימיוניים שלאדם מבוגר לא הגיוניים.
שכחתי לציין כי הוא לידן הכי קטן וכשהוא היה בן שנתיים וחצי ההורים שלי התגרשו, הוא מכיר את האבא ואפילו מבקר אותו אך לאבא יש משפחה משלו מאז הגירושים נולד לו בן שכיום הוא בן 5.
ואחי כשהוא מגיע לבקר אז הוא לא זוכה ליחס מיוחד אלה פשוט משחק עם האח הקטן או במחשב.
לדעתי לילד חסר היחס של אבא אך בעניין הזה אי אפשר לעשות כלום.
צורת הדיבור של אחי לא ממש מתאימה לגילו (הוא לא יודע להסביר את עצמו לפי אוצר המילים של ילד בגילו) אך בביה"ס הוא מגיע להישגים מאוד יפים.
לילד לא חסר כלום בחיים - כל מה שהוא מבקש יש לו (הוא לובש מותגים, יש לו הרבה משחקים ומחשב משלו ).
אני ואחותי חושבים לשלוח אותו לטיפול פסיכולוגי - אך לא בטוחים בהחלטה שלנו
אןדה להמלצתכם בעניין.
בכבוד רב,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות
ליאת גרוס05/07/2009שלום רינה
ילד בן 12 שמספר סיפורים דמיוניים, משקר וגונב יכול בהחלט להעיד על קשיים רגשיים וצורך לברוח מהמציאות. חשוב להבין האם הוא יודע להבדיל בין דמיון ומציאות, כי אם לא, המצב אף חמור יותר.
פנייה לטיפול והתייעצות מקצועית עם איש מקצוע שיוכל לאבחן את הבעייה היא הכרחית. עם זאת, לא ברור לי איפה האם בתמונה. היא זו שצריכה לטפל בעניין ולא האחיות. זה עדיף לכל הנוגעים בדבר.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנחנו מתגרשיםורה04/07/2009
שלום,יש לנו ילד מקסים בן 4 שהוא ילד די רגיש ואנחנו רוצים לקבל טיפים,איך אפשר לעזור לו לעבור גירושים שלנו כמה שיותר קל.אנחנו גם עוברים לבית חדש ואני מאוד מנסה לארות לו "יתרונות" של זה .אשמח גם לטיפים איך לתת לו להרגיש טוב ובטוח בבית החדש. (תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגירושים
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2009ורה שלום,
לבי איתך על התהליך הקשה שכולכם נכנסים אליו. אני מקווה שיש לך מספיק מסגרות תמיכה כדי להתחזק, כדי שתוכלי לתמוך בילד בשינויים הצפויים לו. לגבי ההסתגלות לבית, בוודאי שכדאי לנסות למצוא מה ישמח אותו בחדר החדש ובבית החדש, להקל עליו בהתחברויות עם שכנים וילדים בגילו שגרים שם, לקשט לו את החדר בדמויות שהוא אוהב ולחשוב מה יעשה לו טוב, למשל בהכנסת חית מחמד, אם הדבר נוח לך.
אולם יחד עם זאת, חשוב שתזכרי שילד בן 4 מבין היטב שאין רק יתרונות במצב החדש, ללא קשר כמה היה טוב יותר או פחות בקונסטלציה המשפחתית הקודמת. חשוב לתת מקום ולגיטימציה גם לרגשות פחות נוחים כמו כעס, אשמה, תוקפנות, חרדה וכדומה. אגב, ההסתגלות של ילדים (ומבוגרים) לגירושים מורכבת מ"גלים" של כעס ועצב, הקלה, ושוב "גל" חדש, לרוב בעוצמה שונה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)