מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 8 וחצי שמסרבת לאכוליעל09/07/2009
שלום,
בתי הצעירה בת שמונה וחצי ומאד קשורה אלי.
בתקופה האחרונה כ 4 חודשים החלה להוריד את כמויות האוכל שהיא אוכלת כי היא "לא רעבה".
לא מצאנו בעיה פיסיולוגית ונראה כי זה רגשי וקשור לשינוי בעבודתי (הרבה יותר שעות פלוס נסיעות לחו"ל) היא מבינה כי היא רזה מאד ולא חושבת כי שמנה.
בקופת חולים הציעו מרפאה להפרעות אכילה אך נראה לי שאולי זה לא הפתרון הנכון.
אשמח להצעות לפתרון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
יעל11/07/2009תשובתכם חשובה לי - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לאכול
זהורית אסולין שמחון11/07/2009יעל עם כל הקושי שבדבר כנראה שלא סתם הפנו אותך למרפאה להפרעות אכילה- הדרך שביתך בחרה לבטא את מצוקתה וקשייה הרגשיים עלולים לסכן את בריאותה. בידקי עם עצמך מדוע את מסתייגת מטיפול במסגרת שכזו האם השם של המסגרת מרתיע, האם את חוששת מהתיוג. בכל מקרה אני מציעה לפנות להתייעצות רגשית אולי באופן פרטני לשם הערכה ראשונית של מקור הקושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ילדיםיערית09/07/2009
אנו גרים בישוב בו מקבצים את גילאי ארבע וחמש ביחד אנו חדשים בישוב ועבור בני הבכור זו חוויה חדשה שכן הוא חוזר לגן רגיל אחרי שנתיים בגן שפתי. יש לי בת בת ארבע ובן בן חמש הם אמורים להיות באותו בגן בסכ"ה הכללי הם מסתדרים אך ניסיתי לבצע הפרדה כי הבנתי מאנשים שזה יהיה הכי טוב אך הילדה תלמד בישוב אחר בלי חברים מהשכונה והדבר מהווה מערך הסעה לוגיסטי שאינו מקל על המשפחה כי יש עוד ילד . האם זה ממש בעייתי שילדים יהיו יחד בגן וצריך להלחם על כך בכל מחיר או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר עדיפויות.
נעמה סבג שמש10/07/2009יערית שלום,
את מציגה פה בעיה עם שני פנים.
אין נכון או לא נכון. בכל דרך שתבחרי יש יתרונות וחסרונות.
השאלה היא מה נראה בעינייך חסרון משמעותי יותר: להרחיק את הילדה מהחברים ביישוב או לצרף אותה לגן עם אחיה.
רק את יכולה לענות על השאלה ולדעת מה היתרון היחסי של המצב אותו את מציגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלא אוהבת לישוןרויטל09/07/2009
בתי בת ה-8 מגיל שנתיים מסרבת לישון במיטתה.
בגיל 4 הצלחנו לגרום לה לישון במיטתה כל הלילה אך לצערי, בשנתיים האחרונות הבעיה שוב חזרה ואפילו מחמירה.
בכל לילה יש לילדה "טקס שינה" היא מבקשת שנקרא לה סיפור, שנשב עוד קצת לידה אבל, ברגע שאנחנו יוצאים מחדרה היא מתחילה עם תלונות: פעם כואב לה הראש, פעם הבטן, כל פעם כאב אחר, בכל ערב סיבה אחרת, בשבועיים האחרונים היא טוענת שהיא מאוד מפחדת לישון לבד למרות שהיא ישנה עם האח שלה היא בוכה בהיסטריה היא מבקשת בכל יום מחברותיה לישון אצלה כדי שהיא לא תישן לבד.
אני מבקשת את עזרתכם בנושא רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלא אוהבת לישון
רויטל11/07/2009לא קיבלתי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה המתקשה לישון
ד''ר שירי שדה שרביט13/07/2009רויטל שלום,
קשה לדעת בייעוץ באינטרנט מה הגורמים בבסיס ההתנהגות של בתך - האם היא סובלת מחרדה, האם היו אירועים שהשפיעו על הקושי שלה לישון, האם יש לה קושי בוויסות חושי ובהירגעות, ו/או האם היא נהנית מהרווח המשני של הקושי בהירדמות, באמצעות הזדמנות לשהות רבה יותר עמכם ההורים. ייתכן שיש גם סיבות נוספות, או שילוב של הסיבות שלעיל.
לכן אני ממליצה לפנות לייעוץ פסיכולוגי מקצועי, במיוחד לאור העובדה שהבעיה נמשכת זמן כה רב.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישןעדי09/07/2009
בני בן חודשיים. במשך היום כמעט ואינו ישן. פה חצי שעה, שם שלושת רבעי השעה, ומתקשה להירדם במיטתו. אם הוא נרדם על הידיים ואני לא מעבירה אותו למיטה, הוא יכול לישון זמן רב, אך ברגע שאני מעבירה אותו למיטה - 10 דקות מקסימום והוא מתעורר. אני מנסה לראות את הסימנים לעיפות ומניחה אותו במיטה, מפעילה את המובייל, מלטפת ומנשקת אותו ומסבירה לו שעליו ללכת לישון. לפעמים זה מצליח - אך שוב, אינו ישן מספיק זמן, ולפעמים לא מצליח ואז הוא בוכה ולא נרגע עד שאני מרימה אותו, וניסיתי לא להרימו ורק לדבר אליו וללטף אותו - והוא נעשה אדום מבכי.
בערב יש סדר קבוע - בשעה 19:00 לערך אמבטיה, בשעה 20:00 אני נכנסת איתו לחדר, הנקה ולמיטה, לעיתים כשהו כבר נרדם כמעט לגמרי על הציצי ולעיתים כשמסיים לאכול ולא נרדם עלי, ואז תוך 10 דקות הוא נרדם ובלי בכי וצרחות, מתעורר לאכול בערך ב 01:30 ושוב ב 05:00 וסופית בשעה 07:30.
אני רק מניקה, משתדלת שיעשה "גרעפס" לאחר היניקה, מחליפה חיתולים כמו שצריך, כך שאין סיבה ניראת לעין (לפחות שלי) לקוצר השינה שלו במשך היום.
למה הוא לא ישן טוב במשך היום? למה הוא מתעורר לאחר זמן קצר? ואולי זה מוקדם מדי שישן זמן רצןף בבוקר ויכנס לסדר שינה ברור?
בבית יש עוד שני ילדים בן 6 ובת 4. גם הגדול לא ממש ישן במשך היום ולא ירד מהידיים, אבל אז לא היו עוד שני ילדים אחרים לטפל בהם...
תודה רבה,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקניית הרגלי שינה בגיל הרך
נעמה סבג שמש10/07/2009עדי שלום,
יחסית לתינוק בן חודשיים התינוק שלך ישן נהדר.
בגיל זה אין להם עדיין את היכולת להרדים את עצמם. את שומרת על הכללים הבסיסיים על מנת להקנות הרגלי שינה בריאים בהמשך, אך כעת כמות המלטונין המופרשת אינה מספקת כדי שתהיה לו שינה טובה ורציפה והפרדה בין שנת יום לשנת לילה.
את מוזמנת לקרוא את מאמריי בנושא שנת תינוקות\ הקניית הרגלי שינה.
בינתיים, סבלנות.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסבירים לועמיתול09/07/2009
אני אמא לעמית בן 4, ילד שמח , אוהב, ופיקח. אנחנו נמצאים בנישואים שניים עם גרוש וילד בן 11.
אבא של עמית עזב אותו כשהיה בן חצי שנה וכבר שנתיים וחצי אנחנו נמצאים במערכת השניה והטובה . עמית אוהב את האב השני שלו ואת אחיו החדש אוהב אהבת נפש. את אביו פוגש על בסיס קבוע ויציב ואוהב גם אותו, מערכת הגירושים ביננו טובה והילד לא חווה סטרס משום צד .הוא גדל לתוך מציאות מסוימת וטוב לו איתה - זה כל מה שמכיר .בחודשים האחרונים אני בהריון חדש. כולנו מתרגשים ועמית מגלה סימני רגישות יתר, מול ילדים, בגן, מולנו בבית,שואל מה יקרה לתינוק החדש אם אני ובעלי ניפרד ... אומר שאוהב אותי הכי הרבה אבל לא יודע להחליט איזה אבא יותר יפה ....
ליבי נקרע כשאני רואה שהוא מתחיל להבין את ענין הפרידה שלי ושל אביו ורואה שהוא אינו ילד רגיל כמו השאר בגן, אומר שהיה רוצה שנחיה כולנו יחד כי כשאצל אבא שלו כיף לו גם.
אני חייבת לציין שהילד הוא רגיש ואוהב , מפרגן, מחמיא ומנומס בצורה יוצאת דופן, נותן חיזוקים ומחובר מאוד לצד הריגשי שלו (הוא גדל עם אחיותי ואיתי - נשים - בשנים הראשונות לחייו - וניתן לראות את ההשפעה על אישיותו.
ועכשיו לשאלה - בכל ליבי התפללתי שהשלב בו יבין את עניין נטישת אביו יעבור לי ככה .. ככ פחדתי מההתמודדות שתגיעה והנה היא מגיעה . (מעולם לא נאמרה מילה רעה בגנותו של אביו לידו ) אם הבנתי נכון עמית מבין את הנטישה בתת מודע שלו ולכן פוחד מנוספת ??? האם יגדל כך ומה עלי לעשות כדי למנוע התבגרות שלו בתחושה זו ?
מאוד אודה לכן על הדרכתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אבא הכי?
ליאת גרוס09/07/2009שלום לך
ראשית - אין לך מה לפחד. זה טוב ונורמלי שילד מתחיל לשאול. זה אומר שהוא סומך עלייך שתוכלי להכיל אותו ושהוא עצמו כבר מסוגל להתמודד יותר . אם לא היה שואל ניתן היה להסיק כי הדבר כה טראומטי עבורו שעליו להדחיקו או לחילופין שהוא חש צורך לשמור עלייך. כך או כך, טוב שהוא אומר, וסמכי עלייך שתוכלי להתמודד.
שנית - עמית עדיין בקשר קבוע עם אביו. האב אולי נטש אותך אבל לא את עמית. לכן, אין סיבה שעמית יחוש ננטש ולא אהוב. נכון לאמר לו שאת ואביו כבר לא אוהבים ולכן נפרדתם אך שניכם אוהבים אותו מאד.
שלישית - חשוב שעמית לא ירגיש כי הוא צריך לבחור איזה אבא הוא מעדיף. יש לו אבא ביולוגי אחד ואבא נוסף מנישואייך והוא יכול להיות של שניהם. חשוב שידע מי אביו האמיתי . ניתן להציג לו שמצבו טוב יותר משל ילדים אחרים כי לו יש גם אבא ביולוגי וגם אבא נוסף שאוהב אותו מאד.
נקודה נוספת - ייתכן שהשאלה על התינוק מביעה בעצם חשש שמקומו יחלש כאשר יוולד ילד המשותף לך ולבעלך. חשוב להבהיר לו שהדבר אינו כך.
בהצלחה ובלי חשש. לילד כוחות להתמודד. אל תסתירי ממנו דברים מהותיים, אל תספרי דברים שאינם לגילו. אל תדברי לרעה על האב הביולוגי ואל תציגי את הגירושים כנטישה אלא כפרידה כי לא אהבתם יותר זה את זה (אבל את עמית כן ושזה בכלל לא קשןר איו)
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאת
עמיתול09/07/2009תודה ליאת. ריגשת אותי בתשובתך, אני קוראת את שורותייך ומהנהנת כי רב הדברים שכתבת כך הם. עמית באמת אהוב על כל הצדדים והוא מקבל חיזוק זה מבוקר עד ערב. גם את העובדה שאביו נטש אותנו מעולם לא העליתי בפניו אלא אמרתי שנפרדנו כי לא הסתדרנו וזה לא קשור אליו. אני מאוד שמחה על הקשר שיש לו עם אביו הביולוגי וגם עם זה המגדל... מכירה סיפורים בהם זה נראה אחרת.
את צודקת, אני צריכה לסמוך יותר על הילד המוצלח שלי וגם קצת יותר ....עלי - שאדע להתמודד עם המצב שלעיתים הוא מורכב
יכול להיות שהפחד שעמית יזוז הצידה הוא שלי ... הוא כל עולמי ואני ככ פוחדת שלא יהיה בליבי מקום או שלא אצליח לאהוב עוד ילד - ::):):)
בכל אופן , תודה על מילותייך - אני מבינה שאין צורך לפנות ליעוץ מקצועי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא טובה
ריקה11/07/2009היי לפי הסיפור שלך ובצורה בה הבאת את הדברים לידיי ביטו משתמע שאת אמא מקסימה מנסיון שלי בצורה שאת מגדלת אותו הוא יעבור את זה בקלות זה ממש ריגש אותי לקרוא את הסיפור ואני הרגשתי חייבת לאחל לך בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקה - תודה , אני משתדלת
עמיתול12/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פסיכולוג - ילדה בת 7מ09/07/2009
היי, יש לי ילדה בת 7 שבסיטואציות מסויימות מכה ילדים אחרים. אני מעוניין בהמלצה על פסיכולוג/ית שיוכל לבצע אבחון ובמידת הצורך טיפול.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על פסיכולוג
ליאת גרוס09/07/2009איכן את מגוררת? אולי אני מכירה.
כמן כן את יכולה לפנות לפסיכולוגית בית הספר ובמידה והיא לא תוכל לעזור היא תוכל להפנות אותך לפסיכולוגים מקצועיים באזורך.
בהצלחה
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןנועה09/07/2009
שלום
יש לי ילדה בת 4 עם אינטלגנציה רגשית מאד מפותחת, היא נכנסת לגן עיריה חדש ללא חברות שלה בסביבה חדשה, ואנחנו מתגרשים ,עכשיו השאלה שלי : למי אני פונה אני רוצה שיכוונו אותנו איך לעבור את השלב הראשוני של ההלם שלה , הגירושין אני מציינת הם ברוח טובה וללא מריבות וללא מלחמות ,אבל בכל זאת אני צריכה הכוונה ולא יודעת למי לפנות
אודה לכם על תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם גירושים.
ליאת גרוס09/07/2009שלום נועה.
רב הילדים בגיל זה מסתגלים מהר לגן חדש ואני מאחלת השתלבות מהירה.
את צודקת שיש מקום להתייעצות לגבי הגירושים, גם בלי קשר לכניסה לגן. הייתי ממליצה לפנות לייעוץ קרוב ככל הניתן לגירושין כך שתסייעו לה להתמודד עם זה עכשיו והיא תהיה פנויה בעצמה להתמודד עם הכניסה לגן. ניתן לפנות לפסיכולוגים באזור מגוריכם ולבקש הדרכת הורים קצרה (לא טיפול ובטח לא טיפול זוגי) כמו כן,לכל גן יש פסיכולוגית מטעם העירייה. את יכולה להתייעץ עימה. רצוי ששניכם תהיו נוכחים בכל יעוץ שכזה
בהצלחה ומלא התחלות חיוביות
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה?....אמא09/07/2009
שלום רב,
בנותיי בנות שנה ו-3 חודשים. אני ובעלי רוצים לנסוע לחופש שישי שבת ולהשאיר אותן בבית עם הסבתות.
יש לציין שהן אוהבות את הסבתות ומכירות אותן היטב. אני נורא חוששת לעזוב אותן ליומיים כי קראתי שאסור לעזוב ילדים עד גיל 3 כי עלול לגרום להם נזק נפשי.
הן מאוד קשורות אליי...... ואני מאוד חוששת .
רציתי לקבל את דעתך בעניין. האם נכון הדבר?? האם לא מומולץ לעזוב אותן? ומה ההשלכות לכך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה?....
ד''ר שירי שדה שרביט09/07/2009לאמא שלום,
אין כל סיבה לחששותייך.
חופשה של ההורים אינה גורמת לנזק נפשי לילדים. החיים של ילדים הם כ"כ מלאי גירויים והתרחשויות, והזיכרון שלהם לאירועים (זיכרון אפיזודי) הוא לא מספיק מפותח, כך שבטוחני שלאחר שתחזרו מהחופש, בנותייך ישכחו אותו במהרה. את לא עושה נזק לבנות שלך, ובוודאי שאינך נוטשת אותן. אם את נוסעת לשלושה ימי חופש, והן נשארות זו עם זו ועם הסבתות המוכרות, אין שום סיבה שתיווצר טראומה.
את כן יכולה לצפות להתנהגויות מגוונות כשתחזרי - היצמדות מרובה אלייך, או לחילופין כעס והפניית גב זמנית, או בכי מרובה, אולם כל אלו יהיו התנהגויות זמניות, והילדות יחזרו לשגרה במהרה.
אם אני מבינה, זו החופשה הראשונה שלך שנה ומספר חודשים לאחר לידת וגידול זוג תאומות. אני מתארת לעצמי שאת ובן זוגך זקוקים לחופש ולזמן שלכם יחד, וחשוב שתצאו לחופשה ללא רגשות אשם ותיהנו מהבילוי.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד מעט בת שש ולא גמולה מקקימיכל08/07/2009
בתי כמעט בת שש ועדיין עושה קקי בתחתונים אם פיפי אין לה שום בעיה לאחרונה גם נגמלה מהרטבה לילית כמעט לחלוטין ילדה בוגרת עצמאית הכל זורם אצלה חוץ מבעיית הקקי היא פשוט לא עושה בשירותים היא מתאפקת סובלת מכאבי בטן אני מרגישה שהיא צריכה לעשות אני אומרת לה ללכת לשרותים אבל היא מסרבת שהיא עושה היא מתחבאת מתחת לשולחן או במקומות מסתור אחרים ועושה אני כבר אובדת עצות היא הגדולה בבית מתחתיה שני ילדים בגלאי 4-5 גמולים כמעט לגמרי ללא בעיות מיוחדות פיספוסים פה ושם לא רציני . ילדה ריגשית מאד לוקחת כל דבר ללב נפגעת מהר מאד ואכפת לה מהכל ומכולם לפעמים מתעסקת בפה שלה עד שיורד לה דם בזמן האחרון גם זה דעך לאחר יעוץ עם פסיכולגית הגן הואיל לכמה ימים אך חזר על עצמו אנחנו מבולבלים מתוסכלים ובעיקר לא יודעים מה לעשות אנחנו חברי מכבי האם יש איזה טיפול לבעייה אשמח לכל פיתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
זהורית אסולין שמחון08/07/2009אני מציעה לפנות להתייעצות דרך הקופה במכון להתפתחות הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לגן חדשעפרי08/07/2009
ביתי כיום כבת 5. לאחר 3 שנים במסגרת גן, בו מאוד היינו מרוצים וכמובן גם הילדה, אנו עושים מעבר לגן חדש לגמרי עבור הילדה. לציין המעבר לא נעשה עקב שינוי מקום מגורים, אלא עקב כניסה של קבוצה גדולה של ילדים צעירים יותר (חלקם עדיין לא גמולים) והשארות של מס' מצומצם מאוד של בני גילה.
נועה נראית מתוחה בעיקר לאחר מסיבות הסיום והפרידה מהגננות (ממשיכה באותו מקום בקייטנה).
טוענת שכואב לה כל הגוף, "יש לי תחושה לא טובה ואני לא יודעת ממה?" (כן כן היא מאוד ורבלית ויודעת לבטא רגשותיה), נתקפת בהתקפי בכי בגן ומעט בביית שלא אופינייים לה.
מדברת על כך שמתגעגעת כבר לגננת ולסייעת ונצמדת לסייעת הנוכחית, המוכרת לה ממסגרת הצהרון, שמפעילה את הקייטנה. לדבריה היא כבר רוצה להתחיל בגן החדש (לאחר שביקרנו בו לפני כחודש למס' שעות) ו"שיעבור כבר החופש הגדול".
שאלתי: איך ניתן להקל עליה ולהסביר לה את הפרידה והמעבר.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לגן חדש
ליאת גרוס09/07/2009שלום עופרי. . ההתמודדות של ביתך עם השינוי יכולה להיות עבורה חוויה מחזקת ומבגרת. ראי זאת כהזדמנות ולא כקושי.
העובדה שהיא כבר רוצה להשתלב בגן החדש היא סימן לחרדה ולקושי להתמודד עם אי ודאות, אך יחד עם זאת יש בה אופטימיות לגבי השתלבות מהירה.
חשוב שאת תהיי רגועה לגבי המעבר ולגבי התמודדותה כי כל מתח מצידך יאומץ על ידה. כדאי לשים דגש בשלב זה על ההתוכניות הנהדרות שיש לחופש הגדול. חשוב להבהיר כי הגן החדש יתחיל רק עוד הרבה זמן ושאת תכיני אותה מראש. במידה ונרגעת, אל תזכירי את הגן עד 10 ימים לפני תחילתו. במידה והיא עדיין לא רגועה ספרי לה שזהו גן לילדים גדולים כמוה. ספרי לה על הפעילויות המעניינות, החברים החדשים, הגננת הנחמדה וכו'. אמרי לה שאולי יהיה טיפה קשה בהתחלה אבל שאת סומכת עליה שתוכל להתמודד. נסי לחבר בינה לבין חברות נוספות שעולות לגן החדש. הציעי לה לקחת משחק או בובה איתה לגן בימים הראשנים וכו'.
שאלי אותה מה יכול לעזור לה להתמודד וחשבי איתה יחד. לפעמים לילד יש את הפתרון הכי מתאים עבורו. הכי חשוב לשדר לה ביטחון ורוגע. אני מקווה שעם הכניסה לשגרת החופש דברים קצת ירגעו.
בהצלחה וחופש ניעים
ליאת
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא יודעת להעסיק את עצמהליאור08/07/2009
בתי בת שנה וארבעה חודשים. שמתי לב שבבית היא לא משחקת לבד. ראשית - שום משחק לא מעסיק אותה יותר מדקות ספורות, שנית - היא מתעניינת במשחקים רק כשאנו (אחד ההורים שלה) לידה. אם אנו מתרחקים לעיסוק אחר או לחדר אחר, היא באה אחרינו ומתחילה לרטון. הדבר היחיד שיכול להושיב אותה לבד הוא צפייה באחד מהדיסקים האהובים עליה.
יעזור לי לדעת מה בהתנהגות שלנו ייתכן וגרם לה להתנהגות הזו, וכיצד ניתן לתקן זאת בשלב זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שרוצה חברה
נעמה סבג שמש09/07/2009היי ליאור,
את לא מתארת פה מצב מדאיג או יוצא דופן. הילדה מבקשת את קירבתכם. יכול להיות שהתרגלה לנוכחותכם לידה.
זה נכון שחשוב שתלמד גם לשחק לבדה, לכן- עשו זאת בצורה הדרגתית. אל "תעלמו" לזמן רב מידי.
הבהירי לה שכרגע אמא במטבח, וזה המשחק שלה. אל תשחקי איתה 5 דקות שלמות . לאט לאט תרחיבי את הזמן.
הקפידו על נסיונות חוזרים ונשנים בעניין. הפרידו בין זמן משחק יחדיו לבין זמן נפרד.
ולגבי הטויזיה- הייתי ממליצה שזה לא יהווה כפעילות יומיומית אליה היא תתרגל ותהפך לברת משקל. עדיף שתהיה אקטיבית יותר.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםמירב08/07/2009
שלום רב,
ברצוני לחלוק עימכם בעיה ולבקש את עצתכם בעניין.
בני בן שלוש וחציהשני מבין שלושת ילדיי. הבכור בן שמונה וחצי והשלישית בת שנה וחודש.
לפני עעשרה חודשים החלטנו יחד עם מנהלת הפעוטון להתחיל בתהליך של גמילה, שכן הילד הראה סימנים של בשלות ומוכנות(כנראה שבדיעבד העיתוי לא היה מתאים)אחותו היתה בת שלושה חודשים). בכל מקרה הגמילה היתה בשלבים, השארנו את הטיטול בלילה ובצהרים.
בתחילה הכל הלך דיי בסדר,והורדנו את הטיטול בצהריים, אולם אט אט הוא החל לגלות ריגרסיה
ואת הקקי הוא לא היה מוכן לעשות בסיר או באסלה עם מקטין. הוא היה עושה בתחתונים או בבוקר בטיטול של הלילה. בכל זאת החלטנו להמשיך את התהליך ולא להחזיר את הטיטול.
כיום לאחר עשרה חודשים בהן ישנן עליות מועטות וירידות רבות, בפיפי במרבית הזמן הוא שלט וגם בקקי הוא נמנע מלעשות בתחתונים והתאפק והיה עושה זאת בטיטול של הלילה או שהיה מתאפק ופשוט כשזה היה בילתי נסבל הוא עשה בתחתונים.
לאחרונה הוא גם מפספס פיפי וגם קקי. אני אובדת עצות....
משיחה שערכתי עם המלווה ההתפתחותית בגן, היא אמרה שזו הדרך שלו לומר לנו שהוא עדיין רוצה להיות תינוק, בגלל האחות הקטנה. היא המליצה לנקות אותו ולתת לו אתהבגדים שיתלבש לבד.
נהגנו כפי שהיא המליצה, אך כפי שתיארתי המצב לא מעודד...
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
ד''ר שירי שדה שרביט09/07/2009מירב שלום,
את מתארת תהליך גמילה מחיתולים שייתכן שהתחיל מוקדם מדי (קשה לדעת זאת בטרם ההתחלה), אולם הוא נמשך זמן רב באופן שאינו משרת את ילדך. זה בסדר שבנך רוצה להיות קטן, וכולנו אוהבים להתפנק ושיטפלו בנו. אולם גם חשוב המסר שהוא יכול להיות גדול ולהרוויח מכך. לגבי הגמילה עובר מסר מעט מבלבל, וחשוב שאתם ההורים תתארגנו, גם בשיתוף הגן, להעביר לו מסר של גמילה ואמונה ביכולתו לעשות זאת.
אתם יכולים לחכות עוד חודש עד אוגוסט במידה ויש לכם חופש איתו בבית, ואז לומר לו שמעכשיו עוברים לתחתונים בלבד, והחיתול הוא רק לזמן השינה. תלוו אותו במהלך היום, ותקחו אותו תכופות לשירותים. כחצי שעה לאחר ארוחות, קחו אותו לשירותים/סיר ועודדו אותו לעשות קקי. ילדים רבים מאוד פוחדים מהקקי, ונגמלים יותר בקלות מפיפי, והם זקוקים לליווי יותר צמוד ועידודים בנושא הקקי (כולל פרסים ותשבוחות).
חשוב גם שתחשבו על הציפיות שלכם מהילד, ובאיזו מידה הן מציאותיות - פספוסים הם דבר שמתרחש, והגמילה אינה תהליך רציף. חשוב לשדר מסר ענייני כשיש פספוס, לומר שלא נורא ולהמשיך הלאה. קנו הרבה תחתונים זולים, ותתייחסו אליהם כאל "מוצר מתכלה" שאפשר לזרוק לפח במידה והתלכלכו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן השנתיים החל להכות...דינה08/07/2009
שלום רב
בני בן השנתיים (מקסים ביותר יש לציין) נמצא בגן כחצי שנה ולאחרונה הוא מכה גם בבית ומסתבר שגם בגן.
לפני כמה ימים הוא חזר מהגן רוגז מאוד, מכה, בוכה ומתוסכל. שאלתי את הגננת והיא אמרה שהוא מכה בגן וחוטף מילדים......שאלתי מה את עושה כזה במקרה כזה והיא אמרה שכועסים עליו ומושיבים אותו בשטיח המחשבות.... זה נראה לי פתרון לא הולם שכן הוא בכלל לא יכול לחשוב, אין לו שפה מלאה עדיין להשתמש בה ע"מ לחשוב באמצעותה ונראה לי שהכעס עליו וההיבדלות על השטיח משאר הילדים תיצור בו אגרסיביות יותר ממה שיש, תיסכול ותחושת היבדלות, ראוי לציין שאצלנו בבית אין אלימות ולא תהיה חלילה, אחותו הגדולה(בת חמש וחצי) לא מכה וכשהוא מכה אותה(באופן תינוקי) היא לא מחזירה לו.......מה לדעתך? אני לא מצליחה להסביר לגננת וחבל שיפסיד את הגן, שכן הגן בסדר בעיני...
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטויי תוקפנות בגיל הרך
ד''ר שירי שדה שרביט09/07/2009עדנה שלום,
ככל שילדינו גדלים, ובוודאי כשהם יוצאים מהבית למסגרת חינוכית, כך הם מגלים בעצמם תכונות יותר מורכבות כמו כעס, עלבון ותסכול, וגם התגובה של הסביבה אליהם היא יותר מורכבת. ילדים בגיל של בנך, אינם מבינים באופן מלא את ההשפעה של מעשיהם על הזולת - כשהם רוצים חפץ כלשהוא שמישהו מחזיק, הם מושכים אותו חזק; כשהם כועסים, הם נושכים/מכים/דוחפים וכדומה. כדי שאדם יסתגל לחברה ויתפקד בה באופן בריא, כדאי שיבין שיש גבולות להתנהגויות מסוימות. ולכן התגובה של הגננת נראית לי מאוד תואמת ויעילה, והייתי יותר מוטרדת אם היתה נמנעת מתגובה. אני מתארת לעצמי שב"שטיח המחשבות" יש לו הזדמנות לנוח, להתארגן מחדש, ולחזור להתנהלות הרגילה עם הילדים במהרה.
תוכלי לעזור לבנך ללמוד כיצד לתפקד במסגרת חברתית (שזה אגב, משהו שאנחנו כל החיים עובדים עליו ומשפרים אותו), ע"י עידוד התנהגויות של שיתוף פעולה, קבלת מרות ודחיית סיפוקים, ומתן חיזוקים ומחמאות כשנוהג באופן תואם. גם לגבי המכות לאחותו, לא הבנתי באיזו עוצמה הן. גם אם המכות באות מתוך עמדה תינוקית וללא הבנה, עדיין לטעמי יש להפסיקן. אני לא יודעת גם מה חשה האחות, שמקבלת מסר של לגיטימציה למכות של אחיה כלפיה.
כפי שכתבתי, הסתגלות למערכת החברתית היא משימה מאוד מורכבת. בנך זקוק לך בעזרה כיצד לעשות זאת, על-מנת לרכוש חברים ולשמר אותם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מהחבר של הדודהאמא דואגת08/07/2009
בני בן 2 "איבד" אדם קרוב ואהוב עליו במיוחד - חבר של אחותי, הם נפרדו - הקשר בניהם היה יומיומי ואדוק במיוחד.
החבר היה ועדיין אהוב מאד ע"י בני שזכה להמון תשומת לב, אהבה ופינוק ע"י החבר.
בני נולד כשהקשר היה קיים והיום חודש אחרי הפרידה (לא התקיים כל קשר בתקופה זו) בני מזכיר ושואל עליו כל הזמן: ברגע שהוא פוכח את עיניו בבוקר, במהלך היום וברגע שהוא רואה רכב זהה לשלו.
ידוע לי שהחבר לשעבר מאד מתגעגע אליו ושהפרידה ממנו הייתה ועדיין קשה לו.
בעלי ובני משפחתי חושבים שאין להפגיש בניהם על-אף שהילד כל הזמן קורא בשמו וטוענים שהזמן
ישכיח אותו. אני מצידי כואבת את הגעגועים של בני ולא יודעת כיצד עליי לנהוג.
מה לעשות כדי שהילד שלי לא ישא משקעים מהפרידה הזו? האם נכון להפגיש בניהם?
נא עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מאדם מוכר
ד''ר שירי שדה שרביט09/07/2009לאמא הכואבת שלום,
ילדים נפרדים מדמויות שהיו להם קשרים קרובים וטובים עמם, רבות לאורך מעגל החיים, ללא טראומות. ילדים רבים לא זוכרים לאחר זמן לא ארוך, את המטפלת שטיפלה בהם בגיל שנה, את הגננת הראשונה, ולעתים גם את המורה הראשונה. הם ממשיכים להשקיע בקשרים הקיימים שלהם ולא זוכרים את העבר. זכירה יותר מורכבת של העבר ושל יחסים שתמו, היא נחלת המבוגרים, שכן הזיכרון של ילדים אינו מפותח דיו.
ממה שכתבת, עלתה בי תחושה שייתכן ועבורך הפרידה מהחבר של אחותך נחווית כאירוע מאוד קשה, ולך לא פשוט להתמודד עם סיומו של הקשר, ואי חידושו בעתיד. אולם אני מבטיחה לך שבנך לא יחווה זאת כך לאורך זמן. אני מבינה שיש לו שני הורים, ומספיק דמויות מבוגרים נוספות שמתעניינות ומשקיעות בו. לפיכך, עדיף להימנע מלשמר התנהגויות שמזכירות את החבר לשעבר - כשבנך שואל עליו, ניתן לענות לו בקצרה ש-X לא יבוא היום, ולעבור הלאה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנושא סמכות ומשמעתדידי08/07/2009
שלום, בני בן שנתיים וחצי, לאחרונה מורד בכל מיני דרכים וזה מוביל אותנו לתסכול וכעס במקרים רבים. עד כה, אם לא עשה משהו שביקשנו, היינו סופרים עד שלוש ובמידה שלא עשה את מה שהתבקש עד שלוש, או שעשינו במקומו (אם התעקש להתלבש לבד אך התמהמה, אחרי ספירת שלוש היינו מלבישים אותו) או שהיתה סנקציה (אין סיפור וכדומה) והוא הגיב לזה טוב. עכשיו הוא גם לא תמיד מגיב לזה וגם אני מוצאת את עצמי כל הזמן מאיימת, כל הזמן סופרת עד שלוש וכל האוירה לא טובה ועצבנית. אני גם יודעת שעלי לבצע את איומי אז הוא מפסיד הרבה דברים (לא הולכים לבלות, לא קוראים ספרים ועוד דברים שהוא רוצה). האם אין דרך יותר טובה ונעימה? אשמח לתגובה. אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרד
זהורית אסולין שמחון08/07/2009זהו בהחלט גיל מתאים להתנהגויות שאת מתארת. לא סתם בגיל זה הסיפור שהילדים אוהבים הוא סיפור "דובי לא לא" . בגיל זה הילד חש יותר עצמאי ונלחם על האוטונומיה שלו. חשוב לו להרגיש שהוא מסוגל להסתדר גם בלי הוריו ובעצמו. על כן כשהוא מצליח הוא חש שמחה וגאווה גדולה וכשזה לא הולך לא הוא מרגיש קטן, מובס ומושפל. לכן ההתערבויות שלכם צריכות להיות כאלו שיאפשרו לו להרגיש שבהחלט יש כבר הרבה דברים שהוא יכול לעשות לבד ואף יכול להחליט לגביהם על חייו. יש דברים שהוא עדיין זקוק לעזרתכם אך בעתיד יוכל לעשות לבד, ויש דברים שאתם תחליטו עבורו. ככל שהוא יחוש שיש יותר מרחב שהוא מסוגל לעשות לבד או להחליט לבד ושאתם סבלניים לתהליך הלמידה שלו (למשל מדוע לספור עד 3 כשהוא מתלבש אולי להעיר אותו קודם ולתת לו יותר זמן להתכונן) כך ההתפרצויות וההתנגדויות יפחתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה
אמא08/07/2009תודה על תגובתך. אני באמת מתאמצת לתת לו חופש ולחזק אותו אך הקושי שלי הוא במצבים בהם הוא מאוד מתמהמה והתחושה היא כי הוא עושה דווקא ונמרח והולך לעשות דברים אחרים - במצב כזה עוד זמן לדעתי לא יפתור את העניין. יש מצבים בהם הוא פשוט לא רוצה לעשות דברים שחייבים, אמבטיה בערב, לאסוף את הצעצועים ואז כשאומרים לו הוא מתעלם, הולך לעשות דברים אחרים. במצבים כאלה אני סופרת עד שלוש לאחר שנמרח ולא נענה לבקשותי. האם יש לך הצעה אחרת למצבים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
זהורית אסולין שמחון08/07/2009כמובן שחשוב שיחוש שאתם כהורים דמויות הסמכות עבורו ואחראים על חייו ועל הטיפול בו. ככל שתצליחי להפעיל אותו דרך משחק ושיתוף פעולה כך ייטב לשניכם. למשל להפוך את איסוף הצעצועים למשחק תחרות מי אוסף יותר. ואת האמפטיה לתת לו שם לסבן את עצמו או לבחור את הבגדים שלאחר מכן וכולי. בכל פעילות שתהיה מימד של בחירה עבורו. ולא כדאי להתרגש גם מהמקום שהוא מעמיד אתכ וזה הבחינה המתמדת עד כמה אתם עקביים עם דירשותיכם ולא מתרגשים מהמרד שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)