מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנת ילד לנסיעה של אמאאורית03/10/2008
הבן שלי בן שנה וחצי . בעוד שלושה חודשים אני נוסעת לשלושה שבועות מתי כדאי להכין אותו לזה אם בכלל ואיך יש לציין שכרגע הוא בטראומה די קשה של נטישה בגלל הגן החדש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה של אמא
מיכל שמש12/10/2008אורית שלום,
ראשית, הרשי לי לחלוק על המילים שבהן השתמש "טראמה די קשה של נטישה" כאשר מדובר על הסתגלות לגן סביר באיכותו. יתכן שהילד מתקשה מעט, אך זה טבעי ואינו מההוה טראומה. לגבי הפרידה ממך, לילד בגיל הזה אין עדיןם תפיסת זמן מוסדרת, ולכן ניתן לומר לו רק כמה שעות לפני הנסיעה. מובן שמושמלץ להשיארו בסיסבתו הטבעית עם דמות מוכרת כמו אב או סבתא, וכן לצפות לנסיגה מסויימת בתקופת העדרותך. ניתן להשאיר לו קלטת ובה קולך, או לדבר מולו במצלמת אינטרנט וכדומה. בכל מקרה צפויה תקופת הסתגלות הדדית כאשר תשובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכה,שני03/10/2008
ילדתי בת שנתיים ועשרה חודשים גמולה מטיטולים בבית ומחוצה לו.(חוץ מבלילה) הבעיה שבגן היא איננה מוכנה בשום פנים ואופן להכנס לשירותים ומצליחה להתאפק יום שלם. מה לעשות? ממה זה נובע? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה והתאפקות בגן
מיכל שמש12/10/2008שני שלום, כדאי לבדוק איך נראים השירותים בגן, ואם יש שם משהו שמפריע לילדה. כדאי לבדוק עם הגננת האם הילדים הולכים לבד לשיורתים, האם מוצעת עזרה בהתפשטות במידה והילדה זקוקה לכך, והאם התרחש איזה ארוע שבו הילדה ניתסה ללכת לשירותים בגן וחזרה בה משום מה. באופן כללי, כדאי לנסות להיכנס עימה פעם לשירותים בגן, ולשדר מסר שהיא מסוגלת לעשות צרכיה שם, בלי ללחוץ עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלימה בהקיץאמא02/10/2008
יש לי בת בת 5 שהתחילה מהחופש הגדול האחרון לחלום בהקיץ. אני חשבתי שמדובר במעשה מתוך שיעמום(גיליתי את זה בחופש הגדול היא היתה רצה במעגלים בסלון תוך כדי מחשבות על דמיות מסרטים מצויירים כך היא סיפרה לי) כשהתייצעתי עימך באתר אמרת שכל עוד זה לא פוגע במערך היום שלה אין בכך כל פסול. ואמרת שלפי שהתכניים החיוביים של החלימה בהקיץ שהיא חושבת זה מראה על עולם עשיר ודמיון שמפתח אצלה. (היום היא פחות רצה במעגלים בסלון או בחצר הבית) אך היום הגננת בגן הפנתה את תשומת ליבי לכך שבזמן הריכוז היא חולמת... וגם שקוראים לה לפעמים להשתתף בריקוד אז לא תמיד היא שומעת. (ואין לה בעיית שמיעה). הגננת שאלה אותי אם היא הולכת לישון מאוחר , אמרתי שהיא הולכת בשעה קבועה לישון וזה בשעה 21:00 . דבר שמאז ומתמיד היה בשיגרת הבית.. יש לי חשד שאוליי החלימה בהקיץ לא נובעת משיעמום וזה מטריד אותי. ואולי אין לה שליטה על כך. זאת ילדה חכמה מאוד ומפותחת מבחינה שיכלית ובעלת אוצר מילים רב מאוד ויש לה חברות והיא יודעת לסחוף בנות אחריה אני אפילו התחלתי לשבת עימה על קריאה וחשבון ברמת כיתה א' והיא קולטת יפה (יש לה אח מוגדר מחונן) כך שלא מדובר בילדה מבודדת או עצובה או היפרית. ילדה פעילה שהולכת לחוגים, בריכות ובאות אליה חברות. . אני פונה אליך לקבלת מידע חוזר. בזמנו חשבתי שמדובר בשיעמום אך יש לי חשד שאולי זה אינו בשליטתה והיא אולי סובלת מאיזה ניתוק זמני... אני לא יודעת, אלה סתם השערות שנובעת מהדאגה שלי. אך מה דעתך על כך לאור הדברים החדשים שהזכרתי. דבר נוסף ומעניין לפעמים כשאני תופסת אותה חולמת (שזה לוקח בערך דקה או הרבה פחות) אני רואה שהיא חוזרת לעצמה על ידי טילטול עדין של הראש (כאילו נזכרה בדבר וממשיכה בעניינים שלה). תשובתך החוזרת בהקדם. אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה על חולמנות
ד''ר דוד וילנסקי05/10/2008זה עדיין לא נשמה מדאיג. יכול להיות שהיא גם מחוננת וגם משתאממת לפעמים וגם יש לה עולם פנימי עשיר משלה. אם את רוצה לשלול אפשרות של ניתוקים ממש במובן הנורולוגי אפשר לבגש הפניה לבדיקת אי.אי.גי. מהרופא שלה. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדול אך קטןנטלי02/10/2008
לי ילד בן 5 וילדה בת 3. הילד נמצא באחוזון 50 ואילו הילדה באחוזון 95 מה שגורם לכך שהילדה כמעט בגובהו של הילד. אני מעריכה כי תוך זמן לא רב היא תעבור אותו בגובה ואז אני צופה בעיה קשה עם בטחונו העצמי (גם היום כבר שואלים בפניו אם הם תאומים ואפילו יש כאלה שחושבים שהיא הגדולה...). הילד מאד מתגאה בכך שהוא הגדול ומרגיש שזה נותן לו כח וביטחון ,איך אתמודד בפניו עם העובדה שהיא קטנה יותר אך גבוהה יותר,מבחינתו גיל קשור לגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
ד''ר דוד וילנסקי05/10/2008תנסי לדבר על ההבדל בין גובה ובגרות. אני בטוח שהוא יותר "גדול" ממנה בהרבה תחומים ואת יכולה להצביע על כל הנקודות איפה שהוא יותר בוגר ממנה. גם כדאי לתת לו התייחות כבוגר בזכויות שונות בחיי יום יום וגם לתת לו אחריות על דברים מסויימים כדי שירגיש את המסר לא רק במילים. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה?! עזרה דחופה!אידית וליאור02/10/2008
שלום, אנחנו הורים לילד בן 11 אשר כמעט ואינו אוכל. לאחרונה החל לשקר לנו לגבי האוכל אשר הוא לוקח לביה"ס (הוא זורק את האוכל) וכן לגבי מה שהוא אוכל בבית. למי מומלץ לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים זהו צורך בתשומת לב
יוספה02/10/2008שלום רב, לעיתים זוהי דרכם של ילדים למשוך תשומת לב. ברור להם כמה מדאיג אותנו נושא התזונה והם מושכים את תשומת הלב אליהם. ממליצה לך בתקופה הקרובה לעקוב אחר הדבר בסתר, ללא ידיעתו של הילד ואילו לילד לא לאמר דבר בנושא (את יכולה לשתף את המורה). מומלץ גם לבחון האם הכריך שהוא לוקח לביה"ס אכן מכיל את הדברים שהוא אוהב או לבחון שלא נשלח עימו הרבה מידי אוכל. הרעיון שאנחנו משתמשים בו עם בתנו הוא שהיא קבעה במערכת השעות שלה כל יום מהוא הכריך שהיא מעוניינת לקחת לביה"ס וכך יש מגוון שכולו בחירה אישית שלה. לסיכום, ממליצה להוריד ממנו מעט את הלחץ אך במקביל לעקוב כי בכל זאת מדובר בתזונה. בברכה, אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לאכול
מיכל שמש12/10/2008שלום, אני מצטרפת לרעיונות של יוספה, אבל אם כבר ניסיתם דברים דומים , מומלץ לפנות קודם לרופא ילדים על מנת לבדוק את מצבו הביראותי של הילד (גם כדי לשלול סיבה רפואית לירידה בתיאבון, וגם כדי לראות איפה הוא עומד מבחינת פרמטרים חיוניים). לאחר שמוצה כיוון זה, ניתן לפנות לייעוץ פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית פרידה - ילד בן 5.5ana02/10/2008
רציתי להתיעץ יש לי ילד בן 5.5, נכנס למסגרת חינוכית חדשה, הילד מאוד מתקשה להפרד בבוקר. אף פעם לא היה לו ממש קל אבל המצב החמיר מאוד, הוא ממש צורח ובוכה. כששאלנו ממה הוא חושש הוא הסביר שהוא מפחד שאמא לא תבוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה דומה - ילד בן 6 בכיתה א'
ת02/10/2008בני בכיתה א' עם בעיה דומה, יש לו בעיה להכנס לכיתה והוא בוכה ומתנגד להכנס. ברצוני לציין כי אנו לא מוותרים לו ומשדרים לו בטחון שנגיע לכיתה עם סיום הלימודים. במשך היום אין לו בעיה כלל בכיתה והוא משתתף בצורה יםה מאוד, הבעיה היהנ רק בפרידה (ועבר כבר חודש מתחילת הלימודים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרון
ד''ר דוד וילנסקי05/10/2008האם היה פעם שאחרתם או הגעתם לקחת את הילד? אם לא, היתי פשוט מזכיר לו שתמיד אתם מגיעים ואין סיבה לחשוב שישתנה. כמובן לתמוך בו בבוקר ולהתיעץ עם הגננת איך הדרך הכי טוב להפרד ממנו בבוקר. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכלבים אצל בת 8צפונית02/10/2008
הבת שלי בת ה-8 פוחדת מכלבים וזה רק הולך ומחריף. אנחנו גרים בישוב קהילתי כך שזו קצת בעייה. אנחנו גרים ביחידת דיור ולכן לא יכולים לקחת כרגע כלב אבל למשפחה שאצלה אנחנו גרים יש כלב גולדן מקסים שאליו היא כבר יותר רגילה למרות שעדיין אם הוא יקפוץ עליה היא מאוד תיבהל. גם חשיפה לכלבים של חברות לא עזרה והיא עדיין פוחדת גם מאותם כלבים שכביכול כבר מכירה. מה שהכי מוזר הוא שככל שהכלבים קטנים יותר כך היא יותר פוחדת. זה הגיע למצב שהיא ביקשה ממני לבטל לה חוג אחרי ביה"ס כי כשהיא חוזרת מהחוג ויורדת מהאוטובוס אין מי שילווה אותה הביתה כמו שיש כשהיא חוזרת מסוף יום לימודים רגיל והיא פוחדת לחזור לבד. לפני שבוע היא ירדה בטעות בתחנה רחוקה יותר והתקשרה אלי בהיסטריה מוחלטת. היא היתה משותקת מאימה והייתי חייבת ללוות אותה טלפונית עד שהיא הגיעה הביתה כשהיא ממש בכתה בהיסטריה. זה פוגע בפעילות שלה, היא פחות יוצאת החוצה בגלל זה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכלבים
מיכל שמש02/10/2008צפונית שלום, נשמע שאתם עןשים כל מה שאפשר על מנת להקל על הילדה בפחדיה. ניתן גם לחשוף לסרטים ולסיפורים על כלבים. בכל מקרה אין להכריח אותה להתמודד, ויש להציע ליווי כשרוצה. אם תחושו שהפחד מתרחב ומגביל את תפקודה ניתן לפנות לפסיכולג מוחהלטיפול בחרדות ספציפיות. מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים של ילד בוגרחגית02/10/2008
שלום, בני בן 8 שנים לאחרונה (חצי שנה +) מגלה חרדות שונות במהלך היום ובעיקר בלילה. אפרט מס' דוגמאות: 1. נועל את דלת כניסת הבית בכל האמצעים (2 מנעולים + וו שבמשקוף) ובודק לעיתים תכופות ומוודא שהדלת נעולה. 2. מבקש לישון עם אור די חזק!!! לא מסתפק במנורת לילה. 3. אינו מאפשר לי ולבעלי להיות ביחידות בחדר שינה שלנו, אם אני סוגרת את דלת חדר השינה הוא נלחץ מתחיל לבכות שנפתח את הדלת למרות שבבית נמצאים עוד 2 אחים שקטנים ממנו בשנה ושנתיים. 4. לא מוכן לרדת / לעלות לבד במעלית עם אחים שלו - למרות שאני מחכה להם בפתח המעלית. 5. מתקלח / עושה את צרכיו רק בדלת פתוחה! 6. מתעורר מתוך שינה, בוכה בטענות ששמע "רעשים", סוגר את כל חלונות החדר שלו כולל תריסים, רשתות, ויטרינות. 7. מתעורר מתוך שינה ומפטרל בבית לבדוק שאין "זרים" וזאת לאחר שהדליק את כל האורות והעיר את כולם מהשינה. 8. לא מוכן להשאר אפילו חצי דקה לבד בבית (הייתי צריכה לרדת לחתום על דואר רשום / להביא מהשכנה משהו) מה עושים? אני חייבת לציין שאנחנו מתחילים כבר לצחוק על הנושא בנוכחותו והצענו בלעג "להזמין חברת בטחון" שתגן עליו בלילות. תודה מראש, אמא מוטרדת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
מיכל שמש02/10/2008דניאלה שלום, את מתארת פחדים שהולכים ומתרחבים, ומתחילים לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים של הילד ושלכם. לעג כמובן שאינו מקדם את הילד, ומשאיר אותו לבד עם פחדיו, שגם כך מעוררים ודאי בושה אצלו. מומלץ להיעזר בגורם מקצועי (אולי פסיכולוג בית הספר) כד למצוא דרכים להקל על הילד, ואולי למצוא מקור אפשרי לפחדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר נוסףאמא02/10/2008
בני גמול כבר 5 חודשים מחיתולים יום ולילה - גמילה מהירה מאוד ויעילה, תוך שבוע. היום הוא מפספס קבוע לפחות פעם אחת בגן. בבית לעיתים רחוקות מאוד, אך בגן כל יום מחליפים לו. ייתכן שאיננו רוצה להפסיק את המשחק באמצע ומתאפק הרבה זמן עד שלא מצליח להגיע לשירותים. מה ניתן לעשות גם לגביי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוסים
מיכל שמש02/10/2008זהו עוד ביטוי לנסיגה בעקבות השינויים. יש לשדר לילד שאנו סומכים עליו שילך לשיורתים כשירגיש שצריך. לא מומלץ להזכיר לו יותר מדי, כדי לא להרחיק ממנו את תחושת השליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת.אמא02/10/2008
אני אמא לילד בן 3. בהריון בחודש 8. בני מודע לתינוקת הקרבה להיוולד ואנו משתפים אותו בחוויות ההריון, אולטראסאונד וכדומה. יש לציין שבני עבר לגן עירייה עד עתה היה במסגרת של מעון שמאותו מקום עברו איתו כמעט כל חבריו לאותו הגן. (רק שהמתחם, והגננת וסייעות חדשות לו וכמובן שאין שנת צהריים). הבעיה היא: בני החל להכות ולצעוק בגן, מגיל שנתיים היה ילד שבודק גבולות יותר מילד רגיל, הוא לא רגוע, כל היום קופץ, מטפס, רץ נופל וקם לא בוכה גם כשמקבל מכה. בתור תינוק היה תינוק הכי נוח - אין דברים כאלו נוחות לא רגילה מכל הבחינות, שינה, אוכל, רוגע הכל. פשוט היום זה הפך לבלתי נסבל, לא מקשיב , בורח כשקןראים לו ממש מרדן קטן. וקשה לנו להתמודד עם זה איננו יודעים כיצד לנהוג ואנו מוצאים את עצמנו כל היום צועקים עליו ומעירים לו.אנו מודעים לגיל "המרד" אך כיצד נוכל לגרום לו להקשיב לנו ולא לומר לא רוצה על כל דבר ולמרוד כך. הדבר שהכי קשה לנו לקבל זה האלימות שהוא מפגין כלפי ילדים אחרים בגן. אנו מגנים התנהגות אלימה בבית ומאוד כועסים אם הוא מכה. כיצד עלינו לנהוג כשהוא מכה או צועק בבית? כי נכון להיום אנו מושיבים אותו להירגע בחדרו כאשר הוא משתולל , מכה או מתנהג לא יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרדן
מיכל שמש02/10/2008אמא יקרה, בנך מגיב בעוצמה לשינויים התכופים- מעבר גן, לידה צפויה של אח. כדאי לא להיבהל מהתנהגותו, ולהחליט על מספרקוים אדומים מבחינתכם, בהם אתם עומדים על התנהגות נאותה. לא הייתי ממליצה להענישו, שכן בגיל הזה הוא יתקשה להירגע בעצמו. כדאי לומר לא בצורה נחושה בעת התרחשות ההתנהגות שהיא אינה מקובלת, להרחיקו, ולהציע התנהגות אלטרנטיבית. לגבי האלימות בגן- יש להניח לגננת להתמודוד עם זה, שכן לא תוכלו להגיב ב"שלט רחוק".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה או לא !לי02/10/2008
יש לי בן והוא בן 4. ילד חם שאוהב מגע. מטרידה אותי העובדה שכאשר מגיעים אורחים הביתה (גם אם הוא לא מכיר אותם) הוא ינסה להתחבב עליהם ותוך דקות ספורות הוא ירעיף עליהם אהבה חיבוקים ומגע. דוגמא נוספת: נסענו ברכבת והוא ראה חייל, תוך שהוא מנסה להתחבב עליו הוא התחיל לחבק אותו. אני ממש מתביישת כשהוא נוהג כך. ברצוני לציין שיש לי 4 ילדים והוא השלישי מביניהם. יש לי קשר חם עם כולם. משתדלת לתת לכולם באותה מידה ומרגישה שאף פעם לא מספיק לו. ברצוני לדעת האם יש דרך לטפל בבעיה בין אם דרך פסיכולוג ובין אם אני צריכה לנקוט איתו בדרכים אחרות על מנת שלא יגיע למצבים אלו. אני מאוד מבוישת מההתנהגות שלו. אנא ענו לי האם יש בעיה לילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד הזקוק למגע
מיכל שמש02/10/2008לי שלום,
נטייתו של בנך למגע יכולה לבוט מצורך חושי ולא רק פסיכולוגי. כדאי לשקול האם הילד נמשך גם למגע של בובות, ולגירויים חזקים, ואם כן יתכן יש קושי מסוים בויסות תחושתי, וניתן לגשת לאבחון למרפאה בעיסוק המתמחה בנושא. אם כיוון זה נשלל, כדאי להסביר לילד על גבולות גופניו, ולקבוע כללים ברורים את מי מחבקים ואת מי לא, במקביל לאספקת חיבוקים רבה בתוך המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בדחיפות!שובל01/10/2008
בני בן ה-7 הוריד לאחותו בת ה-5.5 את המכנסיים ושכב מעליה זוהי אינה פעם ראשונה . ולאחר אזהרות חוזרות ונישנות ועונשים הוא עדיין ממשיך לעשות זאת. והוא מאיים עליה שאם תספר לאמא הוא יהרוג אותה.מה לעשות? אובדת עיצות... דחוף!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית
מיכל שמש02/10/2008שובל שלום, יתכן ומדובר בסקרנות מינית נורמלית, אולם מאחר והילד חש שהתנהגותו שלילית ומאיים על אחותו, ומאחר שיתכן יש משהו בתגובת הבהלה שלך, אני ממליצה לפנות לבירור מקצועי אצל פסיכולוג, כדי לשלול גורם אפשרי להתהגות, ובכל מקרה לדעת איך להגיב לה. אנא צייני מהו איזור מגורייך ואנסה להפנותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך:
שובל06/10/2008אני מתגוררת בראשל"צ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג בראשל"צ
מיכל שמש12/10/2008שובל שלום, ניתן לפנות לפסיכולוגית חינוכית והתפחותית מאוד מנוסה שעובדת ברחובות וכנראה גרה בסביבה. שמה שלומית עזריה, וניתן לחפש במודיעיןאת דרכי התקשרות עימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזיק או לא?אפרת01/10/2008
שלום, פעם ראשונה שלי בפורום... לי ולבעלי יש ויכוח - עד כמה מילים שאומרת סבתא שפוגשים בערך אחת ל3 שבועות הן משמעותיות. אמו של בעלי מאוד אוהבת ואהובה על הבנות שלנו (2,4) אך היא אינה דמות חינוכית, ולפעמים, לא מכוונה רעה היא יכולה להגיד דברים כמו - את ילדה רעה, החתול יטרוף אותך וכד'. לי זה מפריע מאוד ואני חושבת שעלינו להיות כל הזמן עם היד על הדופק ולהסביר לילדות שזה לא כך (לא להעיר לה, אלא להגיד להן - את ילדה טובה, רק מתנהגת לא יפה, או - חתולים לא טורפים ילדים) ובעלי חושב שאין לזה שום משמעות מבחינתן ושבמילא הן לא נפגשות הרבה כך שלא יגרם להן נזק גם אם מדי פעם ישמעו דברים לא הולמים. אנא - מה דעתכם המקצועית והמלומדה? תודה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילים של סבתא
מיכל שמש02/10/2008ראישת, יפה לראות איך את ובעלך דנים יחד על שאלות הנוגעות לגידול הבנות, תוך כבוד הדדי...
אני סבורה שאם המפגשים עם סבתא אינם מאוד תכופים, הבנות יעמדו בדבריה. עם זאת, ההערות, כפי שאת מציעה אותן, אינן פוגעות בסתבא, ומכבדות גם את נקודת המבט של הבנות, ולכן אני רואה בהן רק תוספת חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך הם יודעים???שרון01/10/2008
יש לי בת בגיל שנה ו - 8 חודשים ובעוד חודשיים יוולד לה ב"ה אח. החלטנו להעסיק אופר שתגור ביחידה נפרדת. תהיה כאן ותעשה את עבודות הבית וגם תעזור בעיקר עם הקטן. ביתי החלה ללכת לגן החל מספטמבר האחרון והסתגלותה טובה מאוד. אני מחזירה אותה כל יום ב 13:00. רוב אחה"צ אני איתה. מעולם לא היתה לה מטפלת רק אני ובעלי והסבתות. לפתע אני חשה בתחושות קנאה ודאגה...מה יהיה אם הקטן שיטופל הרבה גם ע"י האופר בנוסף אליי יתבלבל ויחשוב שהיא אמא שלו?? מה תחשוב הבת שלי כשעוד אישה תיכנס הביתה?? האם היא תחשוב שזו "עוד אמא"??? איך הם מבדילים בין אמא למטפלת?? הרי יש אימהות שיוצאות לעבודה מהבוקר עד הערב...האם ילדיהן מתבלבלים? האם יש מחקרים בנושא?? כשהאופר עוזבת...האם לא נגרם משבר לילד??? אני דואגת מאוד מהעניין. הבת שלי קשורה אליי מאוד מאוד מאוד והאמת זה עושה לי טוב לראות שהיא סומכת עליי, היא מאוד אוהבת גם את אבא שלה, בזמן האחרון היא רוצה בעיקר אותי. האם יש מצב שהיא "תשכח" אותי ברמה מסויימת?? את הקטן אינני מתכוונת להניק כמו את הבת שלי, האם זה יפגע ב"הבנה" שלו מי זו אמא ומי המטפלת??? אנא עזרתכם לכל שאלותיי....אני מודאגת... יערה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא ואופר
מיכל שמש02/10/2008יערה שלום,
נשמע שאת מיוטרדת מאוד משאלות הנוגעות להתרחבותה של משפחתך הקטנה והשינויים הצפויים.כדאי שתמשיכי בשגרת היום, גם בנוכחות האופר, כך שפעולות בלעדיות אימהיות כמו סיפור לפני השינה ופעילויות ייחודיות נוספות ימשיכו להיעשות על ידך. הילדים ודאי ידעו להבחין בקשר הרגשי האינטנסיבי שלך אליהם.
לגבי הגדולה- יש להסביר לה מהו מקומה של המטפלת בסיוע לכם,ואין שום סיבה שהקשר הנהדר ביניכם יפדע. כרגע יתכן שהיא מגיבה במתח גם לקראת הלידה הצפויה, וזה טבעי.
מובן שילדים תקשרים למטפלת , ולכן כדאי שתהיה תחלופה מועטה בין מטפלות. עם זאת, הגורמים הרגשיים היציבים הם ההורים עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהיעל01/10/2008
שלום רב! יש לי תינוקת בת שנה ושלשה חודשים שותפתי לחיים מזה 7 שנים ואני עומדות לפני פרידה ( לבתי יש גם אב שהוא נמצא בקשר יציב וחם איתה). שאלתי היא: האם ועד כמה עלולה להיות פגיעה רגשית בשל העלמות של חברתי מחייה, האם ועד כמה זה חשוב לעשות את הפרידה הדרגתית עבורה והאם זה משמעותי בגילה לשמור על קשר עם חברתי? ובאופן כללי אם ישנן דרכים בהן עדיף לנהוג בזמן שכזה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
מיכל שמש02/10/2008יעל שלום, נשמע שהפרידה אינה דבר פשוט עבורך, ויפה רגישותך גם לביתך בשעה שכזאת.
אם חברתך לחיים חיה איתכם מיום היוולדה של הילדה הרי שהפרידה משמעותית. כדאי להמשיך לקיים קשר הדרגתי בן הילדה לחברתך לשעבר, עד אשר ייפוג מאליו. כן יש להיות קשובים לכל תופעה אצל הילדה, כאשר תגובת נסיגה מסויימת צפויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
יעל03/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)