מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צרחות אימה מתוך שינהזוהר16/10/2008
שלום רב, ביתי בת ה 3 מתעוררת כמעט כל לילה בין השעות 11:30 ל 2:00 בצרחות קורעות לב. עושה רושם שהיא ממש מנותקת מאיתנו ולא מגיבה. הצרחות נמשכות ביו חצי שעה ויכולות להגיע עד לשעה וחצי. יצא לי לקרוא על כך שישנן ביעותי לילה בגילאים האלה ךמשך מספר דקות, אך מכיוון שהצרחות נמשכות זמן רב כ"כ תהיתי אם זה אכן נשמע כמו ביעותי לילה. עוד אציין כי לאחר שהיא מסיימת לבכות, היא כאילו "מתעוררת" ולא רוצה לישון עד הבוקר. (בד"כ נרדמת ב5-6).ואף בעייתית בהירדמות מלכתחילה הלילה (בצהרים היא נרדמת ללא בעיה) חשוב לציין כי ביתי היא ילדה עם צרכים מיוחדים (עיכוב התפתחותי רב תחומי שטרם אובחנה) ולכן אינה מדברת ואינה יכולה להסביר אם משהו כואב או מפחיד. שמעתי מהורים על אפשרות של מתן טיפות הרגעה לפני השינה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על האפשרויות השונות. תודה וחג שמח זוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
זהורית אסולין שמחון17/10/2008בתאורך אכן נשמע שאלו ביעותי לילה, אולי בגלל הקושי של ביתך לדברולבטא את פחדיה היא נשארת בודדה עם הפחדים ומתקשה לחזור לישון שמא סיוטים אלו יחזרו בשנית. איני בקיאה לגבי טיפול תרופתי זה או אחר לשם כך עליך לפנות לגורם המקצועי שממליץ זאת. יחד עם זאת אם הילדה כבר מאובחנת הייתי משתפת את הגורמים המאבחנים והמטפלים במצב ומבקשת מהם מתוך הכרותם עם הילדה סיוע לילדה וגם לך כהורה סביב מצב זה. אפשרות נוספת היא לפנות ליחידה להפרעות שינה לילדים (מצאת לדעתי באוניברסיטת תל אביב)של פרופסור אבי שדה- יש אתר שלו באינטרנט שנותן טיפים להתמודדות עם המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוהרית היקרה, תודה רבה,
זוהר17/10/2008תשובתך עזרה להרגיע אותי. אני חושבת שהרעיון לפנות למכון להפרעות שינה חיובי מאוד, כי רופא המשפחה והנוירולוגית לא מצאו פתרון הולם לבעיה. תודה ושבת שלום זוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססייהאור16/10/2008
אנחנו זוג נשים ויש לנו ילד בן שנתיים וחודשיים. אני האמא הביולוגית ובתקופה האחרונה מזה חצי שנה בערך הילד בהחלט מעדיף את בת זוגתי בכל דבר וזה הולך ומחמיר. הילד ממש אובססיבי . בחינוך אני יותר מציבה גבולות ,ולאחרונה (לפניי חודשיים) בת זוגתי נסעה לארבעה ימים הילד לא הזכיר או דיבר עליה מרגע שחזרה האובססיה הוחמרה. רציתי לשאול האם זה נורמלי? ואיך אני אמורה להתנהג במצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיות בין שתיים
זהורית אסולין שמחון17/10/2008החוויה שאת חווה כרגע אל מול בנך אינה חוויה זרה כי אם חוויה נפוצה גם בקרב זוגות הטרוסקסואלים. ישנו שלב שהילד מעדיף את בן הזוג השני באופן בולט יותר . בד"כ בנות נוטות לחזר אחר אביהם ואילו בנים אחר אמהותיהם יתכן שהסיפור פה הופך ליותר מורכב עבור בנך כיוון שיש שתי אמהות , ייתכן שיש משהו בבת זוגך שמקל עליו להזדהות עימה בתקופה זו. אל לך לחוש מאויימת כי בחר בה ולא בך, אל לך לחשוש שזוהי בחירה שמטרה לדחות אותך , המשיכי להעניק לו אהבה, ועזור לו למצוא מקום לשתיכן בקשר עימו מבלי שיאלץ לבחור ולגלות נאמנו לצד מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אלימה ילד בן 3.5מירי16/10/2008
ילדי המקסים בן 3.5 היה עד לפני זמן קצר ילד מאד נוח וממושמע. בחודשיים האחרונים, במקביל למספר שינויים שחלו (כניסה לגן חדש, הורדת שנת הצהריים ולידת תינוק חדש) התנהגותו השתנתה באופן מאד קיצוני: מרביץ ללא הרף לאחותו הגדולה, שובר דברים, לא שם עלינו ההורים קצוץ ועושה ההפך ממה שאנו מבקשים. עד כה ייחסתי את התנהגותו לשינויים שחלו, אולם עד מתי? נראה לי שחודשיים זה זמן מספיק להסתגל- או שאני טועה? עוד כמה זמן זה צפוי להמשך? איך להגיב כשהוא מרביץ לאחותו הגדולה? אני אומרת לה להרביץ לו בחזרה שיראה שזה מכאיב ולא נעים- אבל אולי אני טועה ואני צריכה להגיב באופן שונה? שמתי לב שההתנהגות הבעייתית באה לידי ביטוי בעיקר בשעות אחה"צ שעות שבהן להערכתי יש לו משבר של עייפות, האם בשעות אלו זה נכון "לחנך" אותו ולשים אותו בעונש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אלימה
זהורית אסולין שמחון17/10/2008נשמע מדברייך שאת מפרידה בין זמן חינוך, זמן עונש זמן אמפטיה והבנה. ייתכן מאד שהגורמים שתארת הם המובילים העיקריים לשינוי והבנה זו חשובה כדי לתת לו כלים להסתגל לשינוי וכדי לתת הכרה לרגשותיו. גם ההבנה על עייפותו בשעת אחה"צ חשובה כדי לבנות לו לוח זמנים שיאפשר לו מנוחה וימנע ממנו להגיע למצבים אלו בעתיד. יחד עם זאת התנהגות אלימה אינה לגיטימית ולא משנה מה הגורם לה. ועל כך צריכה לבוא תגובה חד משמעית מכם ההורים (ולא מאחותו שתחזיר לו מכות כי אז זה רק מחזק התנהגות זו כתגובה ראויה בבית). עליכם להיות עקביים בדרישה לא להיות אלימים ולהגיב ברגע שישנה תגובה כזו. בנך צריך להבין לשמעשים מסוג זה יש מחירים. במקביל ולא במקום עלייך לנסות לעזור לו עם הגורמים השונים שתארת שמביאים אותו להתפרצויות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה איתך ...
רותם21/10/2008המקרה שלנו , יותר נכון , התוצאה מאוד דומה. אומנם לא נולד אח אבל בני בן השלוש וחצי השתנה לגמרי. זה כ"כ קשה ולעיתים אנו מרגישים שאיבדנו שליטה. הוא מרביץ( =בועט בעיקר) רק לקרובים (=משפחה) כשהוא כועס . אם סרבתי לתת לו משהו , הוא מיד אומר לי "את קקי". אשמח לשמוע ממך לגבי דרכי פעולה וכמובן שאשמח לשתף אותך בהצלחות (במידה ויהיו כאלה) חג שמח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני ילד טוב, ופתאום עשה מעשה נוראעינב16/10/2008
יש לי בן בגיל 12 שנים, ילד טוב, מצטיין בלימודים, מעולם לא קיבל כל הערת משמעת, מעולם לא
פנו אלי משום גורם על תלונה זו או אחרת, בקיצור ילד טוב ממש.
לאחרונה החליט בני להתנקם(בלשונו) בבן משפחה , ועשה מעשה ואנדליזים בביתו, כל המשפחה
המומה ולא מאמינה, וזה גם יצר מתיחות בקרב המבוגרים, גם אני כאמא לא מעכלת שאכן בני יעשה
מעשה שכזה
רציתי לשאול מה עלי לעשות? שכן לעולם לא ניתקלתי בסיצואציה כזו, איך לטפל במקרה זה?
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואנדליזם
dvori16/10/2008מישהו עולל לו משהו ממש רע או פגע בו קשות. הקשיבי לו. תני לו לדבר על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעינב
ד''ר דוד וילנסקי16/10/2008קצת קשה להגיב בלי לדעת מה נעשה לו ומה הוא עשה בתגובה. באופן כללי שילד עושה נזק למישהוא אחר רצוי שיתנצל ושיקח אחריות לתקן את הנק. כמובן חשוב לשמוע ממנו מה הסיבות לפעולה שלו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בת 4 בכי וצעקותorit16/10/2008
שלום אני אימא לשניים האחד בן 10 חודשים והבת היא בת 4 לאחרונה אני נתקלת בהתנהגות שאיני יודעת איך להתמודד עימה. בתי פשוט בוכה או נעלבת מכל דבר שמעירים לה או שאינו לעיני רוחה לדוגמא שיחקתי עם אחיה בכדור וביקשתי ממנה שתיגש למקחלת כי השעה מאוחרת והיא מלאה בחול ואני אתן לה את הכדור לאחר מכן היא פשוט צרחה ובכתה באמבטיה ללא הפסקה עד שיצאה ונתתי לה את הכדור. הבכי והצעקות מכעיסות אותי כי איני יודעת איך לנהוג האם בקשיחות ואיומים או להתעלם ולהציע לה לגשת אלי כשתרגע ולהציע לה אלטרנטיבה (מה שבדרך כלל קורה) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בת 4
מיכל שמש16/10/2008אורית שלום,
יתכן שהשינוי בהתנהגותה של ביתך משקף קושי הקשור לשלב התפתחותי של התינוק, שודאי כבר זוחל ומהווה איום לגביה ( בשונה מה שאנו נוטים לחשוב, קנאת אחים לא מגיעה תמיד מיד לאחר הלידה, שכן תינוק בחודשים הראשונים מהווה "איום" פחות מתינוק זוחל שנוגע בכל דבר, וזוכה להתפעלות מהסביבה. בכל מקרה, יש להכיל אותה ובמקביל להציב גבולות. אני מצדדת פחות בגישת ההתעלמות, שכן הילדה נותרת לבד עם התיסכול, שאין ביכולתה להכילו באותו רגע. ניתן להציע אלטרנטיבות כפי שאת עושה, ולגבות בחיזוקים חיוביים על התנהגות רצויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מיניתאור15/10/2008
בני הבכור בן שלוש ומספר חודשים, מזה כחודשיים עסוק באופן אובססיבי במי בן ומי בת ואף מצהיר ללא הרף על רצונו להיות בת, שיהיה לו פות ואף בכול מגע עם הפין (מקלחת ,הלבשה) דוחף אותו ומבקש שיהפוך לפות. בנוסף מתעקש שיש לו בטן שמנה ושהוא רוצה להיות בהריון כמו בת. לציין שאחיו הצעיר נולד לפני 8 חודשים. וכן לציין כי תמיד התחבר טוב יותר לבנות. הוא מתעקש על היתיחסות שלנו לנושא ולא מרפה. כיצד נכון להגיב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית
מיכל שמש16/10/2008אור שלום,
יתכן שמדובר בסקרנות טבעית לגיל זה, לגבי ההבדלים בין המינים, ויתכן שהילד מביע בדרך זו את הזדהותו עימך לאחר ההריון. לא ציינת האם האב גר בבית, אולם מומלץ לחזק את הקשר עימו בשלב זה, ולענות באופן ענייני בלבד לכל שאלותיו ותהיותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק ראיה ושמיעהלירי15/10/2008
בני בן שלושה וחצי שבועות ונולד בלידה רגילה רציתי לדעת מתי הוא אמור להתחיל ולעקוב אחרי חפצים או רעשים?? כשאני מזיזה חפץ מימין לשמאל הוא לא עוקב עם העיניים וכנ"ל לגבי רעשים האם זה תקין? (אציין כי קבעתי תור לרופא אבל אני רוצה אם יש מקום לדאגה בשלב הזה?) האם יש משמעות לעובדה שנולד בשבוע 36? בתודה לירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK16/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=72 id=link]התפתחות תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ופציעה עצמיתאמנון15/10/2008
שלום, יש לי ילדה בת 11 שיש לה בעיית גירוד רציני. זה נראה כמו משהו שקשור לעצבנות ולחץ. היא מתחילה להתגרד ולפצוע את עצמה ואז ממשיכה בזה ומעמיקה את הפצעים. היא הבכורה ויש לנו עוד בת אחת ועוד תינוק בדרך. אולי יש שם עניין של קנאה או תשומת לב. מה ההמלצות שלכם? טיפול פסיכולוגי? איזה סוג של טיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד
מיכל שמש16/10/2008אמנון שלום, זה נראה אולי טריוויאלי, אך אשאל בכל זאת האם ערכתם בירור רפואי מעמיק. ישנן תופעות עוריות שונות הגורמות לחוסר שקט רב, וכדאי למצות כיוון זה לפני שעוברים לכיוון הרגשי.
אם תישלל כל בעיה רפואית, ומדובר רק בחוסר שקט, כדאי לפנות ליעוץ עם פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים נושכיםשרית15/10/2008
שלום, בתי בת שנה וארבעה חודשים. ילדה מקסימה, חייכנית וחברותית. בחודשיים האחרונים הילדה החלה לנשוך או לצבוט בעיקר ילדים בגילה וקטנים ממנה (לעיתים גם מבוגרים), זה קורה לרוב שהיא לא משיגה את מה שהיא רוצה או שהיא רוצה צעצוע שמישהו אחר לקח. התופעה מקשה בעיקר כיוון שהיא יכולה לפצוע והיא כבר עשתה זאת. היא יכולה לשחק עם ילדה ופתאום לנשוך וקשה לרוב לעצור זאת. היא החלה החודש ללכת לגן והתופעה הפכה למטרידה יותר כיוון שהיא מוקפת בהרבה ילדים והרבה צעצועים שיש להתחלק בהם, הגננות אומרות שזה מקשה עליהן לשמור על הילדים ואני מניחה שגם ההורים יתחילו להתלונן, היא הילדה היחידה בגן שעושה זאת. שזה קורה בבית אנו לא צועקים, אך אומרים שזה לא בסדר בטון תקיף ומבקשים ממנה ללטף ולתת נשיקה. מה עלינו לעשות בבית ומה על הגננות בגן לעשות ובגן על מנת שהתופעה תיעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
מיכל שמש16/10/2008שרית שלום,
נשיכות אכן אופייניות לחלק מהילדים בגיל הזה, אשר אין להם עדיין כלים מילוליים להביע כעס, תסכול, ואפילו רצון לגיטימי. צוות הגן אמור לסייע לה בשעת אמת להגיע למבוקשה, וגם אתם אמורים לעשות זאת בבית. אין זה אומר שהלדה אלימה, היא רק זקוקה ל"חיברות" - תהליך של הקניית נורמות חברתיות, הנעשה תמיד בגיל זה. אם למרות מה שאמרתי עוצמת התגובות נראית לך ולגננת חריגה, מומלץ לפנות לייעוץ מיקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה 4 לא ממושמעתגלית14/10/2008
שלום רב, ביתי בת ה 4 לא ממושמעת. כל מה שמבקשים ממנה (צחצוח שיניים, להלתבש בבוקר, ארוחת ערב, אבא לוקח לגן, אמא לוקחת היום...) מוציא ממנה ישר את המילה לא!!! היא קודם כל לא רוצה, אח"כ היא מסבירה למה היא לא רוצה ורק אחרי שמתווכחים ונותנים אולטימאטום (אם לא מתלבשים עכשיו אז את נשארת בבית היום.... או אם לא תצחצחי שיניים אין תה בבוקר, אם לא תנעלי נעליים אז תבואי יחפה ויכנס לך זכוכית לרגל....) בקיצור הילדה סיוטית. המצב נמשך כבר חצי שנה, יש לי עוד בת, בת שנתיים ואצלה הסיפור שונה, ממושמעת להפליא.... בואי לצחצח.. רצה, להתלבש, ובכלל לא רק הפעולות היומיומיות האלה, אלה כל הדברים מסביב. לא להסתיר לאבא את הטלויזיה אז הגדולה דווקא תסתיר..... לא לגעת במוצרים בקיוסק לפני שמשלמים אז הגדולה דווקא תיגע. אני כמובן מגיגבה לעיניין בתקיפות, אם אני בחוץ איתן והגדולה עושה חוכמות אז אני פשוט גורמת לה להפסיד.... לא קונה לה משהו מתוק / ארטיק וכו. הכל מתנהל אצלנו באיומים שאם לא תעשה X .... אז יהיה Y ... והכל בסנקציות ותנאים, הכל מו"מ. בקיצור מתיששששששששששששששששששששש :( מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה לא ממושמעת
מיכל שמש16/10/2008גלית שלום,
הביטוי בו בחרת "יילדה סיוטית" הינו קשה ביותר. יתכן שלילדה יש קושי כלשהו שגורם לה להתנהג ככה, ובכל מקרה יש למצוא דרכים מותאמות כדי להפוך את המציאות ההדדית למסוייטת פחות, ואולי אפילו מהנה. הייתי ממליצה לפנות לייעוץ מיקצועי. יתכן שתוכלו להיעזר בטיפול דיאדי (הורה- ילד), ויתכן שהדרכת הורים תספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי למידהנועה14/10/2008
צהריים טובים, בני בקרוב בן 7, לומד בכתה א'. הוא ילד מאד מאד נבון, הגיע לבית הספר כשהוא קורא וכותב ובעל חשיבה מתמטית יוצאת דופן. לעניות דעתינו ולכך מצטרף הצוות שהיה במחיצתו עד כה סביר שיאובחן בהמשך כמחונן. ובכן "צרתינו" ..הינה צרת עשירים..ובכל זאת אשמח לחוות דעתכם כיצד עלי לנהוג בסוגיה הבאה: בבית הספר הוא עושה את כל המוטל עליו (הכל קל לו מאד)וכך מגיע הביתה מדי יום ללא שיעורים. כך יוצא שכל יום משעות הצהריים הוא מול הטלוויזיה, מחשב,שעות על גבי שעות...וכמובן אחהצ חברים וחוגים. החלטתי שמדי יום נעשה יחדיו 2 עמודים בחוברת העשרה שקניתי לו. הדבר לוקח לו לא יותר מ 10 דקות, אולם הוא מסרב לעשות, הכל נעשה תוך כדי בכי שלו הוא רוצה לטלוויזיה או למחשב. הסבריי שאחר כך יהיו לו שעות רבות פנויות לא עוזרות. וכאן אני בדילמה, מצד אחד לא ללחוץ כי בעצם את החומר שהוא צריך לדעת הוא יודע, אולם מצד שני, אני רואה עד כמה הוא עצל , לא אוהב להתאמץ ואני חושבת שצריך לשלב גם לימודים (מעט)וגם את כל ההנאות אחר כך.למעשה שנתיים שהוא היה בגן ולא עשיתי איתו כלום מתוך עקרון..שלתת לו להיות "ילד.."ולא להצטרף לתחרות ההורית.., אולם החשש שלי שכל החוכמה לא תעזור אם ימשיך להיות כזה עצל עם התקפי זעם שמעולם לא היו לו..כשהוא מתבקש להתישב ולפתור עמוד שניים. אודה לכם אם תנחו אותי כיצד כדאי לפעול.., להניח? או לא לוותר? 0אציין שכשהוא כבר מכין את המטלות אזי כבר מהשעה 2 בצהריים הוא אחרי אוכל, מקלחת ושיעורים ולפניו זמן פנוי רב..) בברכה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבה מתמטית יוצאת דופן
dvori14/10/2008ברור שבנך נבון ולכן כדאי לך לפתח את תחומי העניין שלו ולהעשירו גם לרוחב, כלומר לצאת מהבית למוזיאונים אקטיביים, בהם הוא יכול לגעת ולנסות כל מיני דברים, לצאת לתיאטרון, ליצור איתו, לבנות מחומרים שונים ולשחק משחקי אתגר. עודדי אותו לפתח תחביבים. בקשר לחשיבה המתמטית יוצאת דופן, יש ספר מאתגר במיוחד לגילו: חשבון פשוט באמת. נסי לשאול עליו בצומת ספרים או בכל חנות ספרים אחרת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן על ההתיחסות, תודה.
נועה14/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת עצות.....אירית13/10/2008
אני אם חד הורית לילדה בת 7.5, ויש לי בן זוג שמתגורר איתי ועם ביתי, בליליה ביתי התעוררה ובאה אלינו לחדר ומצאה אותנו באמצע סקס!!! ושאלה מה אתם עושים? בזמן שאנחנו לא ראינו אותה בעצם מסתכלת , מסתבר שהיא התעוררה מהרעש. היא לא מבינה מה עשינו?..... היא היתה ממש ערנית ויש לה שאלות. מה אני מסבירה לילדה, ואיך? האם זה סוג של טראומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעובדת עצות
ד''ר דוד וילנסקי15/10/2008תמיד טוב לשמוע קודם מה איא חשבה על מה ש היא ראתה ושמעה. לפי זה את יכולה להתאים את ההסבר שלך. במידה שהיא לא ממש עונה לך את יכולה לתת הסבר פשוט כמו: " כשאיש ואישה מחבבים אחת את השני הם מתחבקים ומתנשקים וזה נעים להם" . אם את תתיחסי לזה בטבעיות זה לא הייבלהיות חוויה סראומטית, אבל תוכלי לדעת לפי התגובות שלה. הכי חשוב כמובן למנוע אפשרות שזה יקרא שוב (לנעול את החדר). ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשמח לעזרה בבקשה..אלון13/10/2008
שלום רב, אחותי בת 9 וחצי, מתעסקת באופן אובססיבי באכילה, הרזייה ומשקל. היא הייתה ילדה מלאה ורזתה לפני כשנה וחצי אחרי שהצטרפה לקבוצת כושר לילדים, ובעקבות גדילה טבעית. מאז היא מתעסקת בנושא האוכל בצורה שלא אופיינית לילדה בגילה: היא מודעת לכל סוג מזון שהיא מכניסה לפה, מחשבת קלוריות, בודקת עם דברים משמינים או מרזים, נשקלת מידי מס' ימים ובודקת אם ירדה במשקל. לפני מספר ימים היא בכתה בכי הסטרי כיוון שנשקלה וגילתה שלא ירדה השבוע. מה עושים? מה צריכה להיות התגובה של ההורים והמשפחה וההתיחסות אליה? למי פונים לעזרה וייעוץ (אנחנו מחיפה)? האם יש דרך להחזיר את הגלגל אחורה ולגרום לה לא להתעסק בנושא? תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלון
ד''ר דוד וילנסקי15/10/2008כל הכבוד שאתה שם לב ודואג לאחותך. היא בהחלט זקוקה לעזרה מקצועית . אפשר לפנות לרופא משפחה או ילדים לבקש הפנייה למרפאה רב מקצועית שמתמחה בהפרעות אכילה. במידה שזה לא מסתדר תכתוב שוב. בהצלחה, ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותורד12/10/2008
בני בן 4 שנים כבר תקופה ארוכה שהוא מתפרץ בזעם לא אוהב אותך לא רוצה אין לי כוח ילד מאד לחוץ ועצבני אי אפשר לבקש ממנו משהו בלי שיתפרץ ויבכה . בגן אמרה לי הגננת שהוא ילד בכיין כל דבר בוכה שאני צריכה לחזק אותו ואינני יודעת איך אני רוצה לרשום אותו לג'ימבורי אך לא נראה לי שהוא יחזיק מעמד בלי שאני יהיה לידו הוא מאד פחדן חסר ביטחון . כל דבר איתו כל היום הוא בוכה מאד שתלטן אוי ואבוי אם אני ילחץ בטעות במעלית ולא הוא מתחיל להשתולל בוכה צורח למה עשית לי את זה . כשהוא משחק עם חברים הוא הראשון והוא קובע מה עושים הוא הקטר הוא אומר ואתם אחרי גם לי ולבעלי ולכל הסובבים אותנו חס וחלילה שלא נעקוף אותו אם אנחנו עוקפים הוא צורח מאבד עשתונות בוכה ומתמרד אין לי כוח להתמודד איתו אני שבורה גמורה יש לי עוד תינוק בן 10 חודשים לטפל ואני שפוכה הגדול מוציא ממני המון כוח נא עזרתכם מה לעשות איתו ?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן ארבע
מיכל שמש12/10/2008ורד שלום, מהתיאור שנתת עולה השערה שלילד יש קשוי מסוים בויסות, ולכן הוא מנסה לנקוט בפעולות שיאפשרו לו שליטה, אולם משלם מחיר כבד על כך. כדאי לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים (אנא בדקי האם יש פסיכולוג המלווה את הגן) על מנת שיקל על הילד ועלייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה לעשות- המשך
ורד12/10/2008זהו גן עירייה אין להם פסיכולוג שיוכל להקל האם את מכירה פסיכולוג בראשל"צ או האם אפשר לפנות מטעם הרווחה לשרות פסיכולוגי? כרגע אני ממש במשבר ואינני יודעת איך לפעול עם הילד על כולם הוא כועס ועצבני מסתכלים עליו הוא בוכה אמא הוא מסתכל עלי ומתחיל לבכות ולהגיד בלי הפסקה די די די .... אני רוצה חוג בשבילו אולי שהשתחרר הוא כל הזמן בלחץ ללא הפסקה על כל דבר התינוק לוקח ממנו איזה חלק ממשחק והוא צורח וחוטף לו ואני לא אוהב אותך ונותן לו מכה עם הרגל עם היד ואני לא יודעת איך להתמודד אני אומרת לו תספר לי למה אתה מתנהג ככה והוא לא מקשיב לי הוא אומר לי אוף די לכי אני עייף , אני מנסה לקרא לו סיפור כל לילה הוא בכלל לא מקשיב לי אני שמה לב שאני מקריאה לעצמי. יש לציין שאני כרגע מתחילה עם הילד טיפול אצל קלינאית בשפה ודיבור יש לו קושי בזה כבר המון זמן שהוא לא יכול לבטות משפטים והוא נתקע ונעצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי ויסות והתנהגות
מיכל שמש14/10/2008ורד שלום,
מאחר ולילד יש גם קושי שפתי וגם התנהגותי, את בהחלט יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד באזור מגורייך, דרך קופת חולים אליה את שייכת. כמו כן , לעתים פסיכולוג מטעם העירייה מלווה את הגן, וניתן לבדוק זאת עם הגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן שמונה וחצימיכה אסייג12/10/2008
אני אבא לילד בן שמונה וחצי בני הוא ילד פיקח ותלמיד טוב. לילד לא חסר כלום הוא מקבל כל מה שהוא מבקש ובאמת איננו מחסירים ממנו כלום. אך לילד יש התפרצויות זעם ברגע אחד הוא הילד הטוב והאוהב , ואם משהו אינו מוצא חן בעניו הוא מתפרץ בזעם ןמגיע עד כדי אמירות כגון אני שונא אתכם ולא רוצה לגור כאן. ברצוני לדעת האם התנהגות כזו היא אופיינית לגיל זה או שמה עלינו לפנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים. אבקש את עזרתכם המהירה ביעוץ. בתודה מראש אב מןדאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכה
ד''ר דוד וילנסקי15/10/2008זה כן נשמה קצת מוגזם לילד בן גילו ולכן אני כן הייתי פונה לאבחון (כמובן אבחון לא מחייב שיש בעייה. בינתיים הייתי מנסה לברר האם ההתפרצויות מופיעות בעוד מקומות (בית ספר, עם חברים) או האם זה רק אתכם. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)