מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 9 וחצי עם הפרעת אכילהאלון12/10/2008
שלום רב, אחותי בת 9 וחצי, מתעסקת באופן אובססיבי באכילה, הרזייה ומשקל. היא הייתה ילדה מלאה ורזתה לפני כשנה וחצי אחרי שהצטרפה לקבוצת כושר לילדים, ובעקבות גדילה טבעית. מאז היא מתעסקת בנושא האוכל בצורה שלא אופיינית לילדה בגילה: היא מודעת לכל סוג מזון שהיא מכניסה לפה, מחשבת קלוריות, בודקת עם דברים משמינים או מרזים, נשקלת מידי מס' ימים ובודקת אם ירדה במשקל. לפני מספר ימים היא בכתה בכי הסטרי כיוון שנשקלה וגילתה שלא ירדה השבוע. מה עושים? מה צריכה להיות התגובה של ההורים והמשפחה וההתיחסות אליה? למי פונים לעזרה וייעוץ (אנחנו מחיפה)? האם יש דרך להחזיר את הגלגל אחורה ולגרום לה לא להתעסק בנושא? תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אכילה
מיכל שמש16/10/2008אלון שלום, למרות שלא הייתי ממהרת להגדיר "הפרעת אכילה" המצב אכן מטריד. אם ייעוץ עם דיאטנית של קופת חולים אינו מספיק, הייתי ממליצה לפנות לפסיכולוג. ניתן גם להיעזר ביועצת או פסיכולוג ביה"ס בו לומדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתדורית12/10/2008
שלום רב, אני אמא בת 47 אם לשלוש בנות 24,23,18 ובן בן 10. אני ובעלי מאוד מודאגים מהעובדה שבננו אינו מתנהג בצורה כמו שבנים בני גילו מתנהגים. זה בא לידי ביטוי שהוא אוהב ללבוש שמלות ,חצאיות נ,עלי עקב וכד'... וכשבעלי אומר לא להוריד את הבגדים האלה הוא עונה,"אני גם נראה כמו בת תסתכל על העיניים שלי והשפתיים שלי אני ממש כמו בת,אני אוהב שהשמלה מתנופפת ברוח" אני ובעלי ניסינו לרשום אותו לחוגים כמו כדורגל טניס וכו..והוא לא מסכים בשום אופן וזה ממש לא מעניין אותו. שאלתנו היא,האם זה נורמלי או שאנו צריכים לעשות משהו בנדון,האם זה שבעלי צועק עליו שהוא עושה את הדברים האלה זה נכון? בבקשה עיזרי לנו אנחנו מאוד מודאגים ולא יודעים איך להתנג ולאן לפנות. מחכים לתשובה, המשפחה המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
מיכל שמש12/10/2008לא ברור אם ההתנהות מרמזת על קושי אובייקטיבי או שנובעת מהזדהות יתר עם הרוב הנשי בבית. עם זאת, מאחר ואתם לחוצים ונגררים לתגובות שעלולות לפגוע בילד, מומלץ לפנות לייעוץ מיקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמודאגת
dvori14/10/2008למה שלא תרשמי אותו לחוג תיאטרון? ברצינות. בחוג תיאטרון הוא יוכל לתת ביטוי לנטייתו התיאטראלית, להתלבש בכל מיני בגדים, כמו שתיארת, ולגלם כל מיני דמויות. זה יהיה מוצא לגיטימי לדמיונו לנסות את התלבושות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הסדרי שינהמיטל12/10/2008
יש לי 2 בנות, הגדולה בת 4 וחצי והקטנה בת שנה וארבעה חודשים. כעת אני בהריון וצריכה ללדת כל יום. שתי בנותיי כיום ישנות באותו חדר ונוצרה רוטינה של סיפור כל לילה לפני השינה לשתיהן וגם הליכה שלהן למיטה ביחד. מאחר וכעת אני עומדת ללדת שקלתי האם כדאי להעביר את הבת הגדולה שלי לחדר אחר ואת הקטנה לשים עם התינוק בחדר אחר? והאם ההפרדה בין שתי הבנות יכולה להרוס לי את התהליך שינה של הילדה? והאם הבכי של התינוק יעיר אותה כי היא רגישה לרעשים. ממתינה לתשובתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי הסדרי שינה
ענת12/10/2008שלום מיטל לי יש שתי בנות 9 ו- 6, ילדתי לפני 2.5 עוד בן, בהתחלה שתי הבנות היו יחד בחדר, והבן כתינוק היה איתי בחדר, לאחר מכן העברתי אותו לחדר של הבנות (למרות שהיה לי חדר נוסף ששימש כחדר משחקים ומחשב) שלושתם ישנו באותו חדר כשנה עד שהעברתי את הגדולה לחדר הנוסף. מבחינתם הם רק נהנו, החוויה, הצחוקים לפני השינה, השיחה של שלושתם, הסיפורים שסופרו לפני השינה. מבחינת בכי, אין בעיה, בלילה הראשון שני הן עוד היו מתעוררות לאחר מכן, אף אחת לא שומעת בכי. בהצלחה ומזל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי הסדרי שינה
ד''ר שירי שדה שרביט12/10/2008מיטל שלום,
במקרה הזה אין כלל מוסכם או ברור. לכל אפשרות שתבחרי יש יתרונות וחסרונות. ההסתגלות של בנותייך לתינוק החדש תהיה מושפעת בעיקר מהמידה בה את ואביהן תוכלו להמשיך להיות זמינים עבורן גם לאחר הלידה (כמובן שאין זה פשוט).
ייתכן שלך יהיה נוח יותר להמשיך להרדים את בנותייך יחד, ולא לפצל אותן לשני חדרים, באופן שידרוש שני טקסים, שני סיפורים, וכדומה. לגבי בכי התינוק, לרוב האחים הגדולים מתעוררים בלילות הראשונים, ולאחר מכן הם ישנים למרות הרעשים.
בהצלחה ולידה קלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בבקריםענת12/10/2008
שלום יש לי 3 ילדים שתי בנות (אחת 9 השניה 6) ועוד בן 2.5. הבקרים בעייתיים אצלנו ומורטי עצבים, צעקות ולחצים. אני מעירה את כולם ב- רבע לשבע בבוקר, צריכים לצאת מהבית ב- 7:25 כדי לא להיכנס לפקקים ולהגיע בזמן לבתי ספר גן ועבודה. היחיד שמאורגן בזמן זה הקטן משום שאני מארגנת אותו. הבת הגדולה שלי מבקשת כל רגע עוד חמש דקות, ובסוף היא יוצאת מהמיטה רק ב- 7:20 ואז מתחיל הבלגן אין לי בגדים, איפה נעלים, צחצחי שיניים וכו', הילדה בת ה- 6 בעקבותיה. שיטה אחת שנקטתי זה לשלוף מהמיטה ולהעמידן על הרגליים, אבל זאת שיטה קצת אלימה בעיניי, אם כי עבדה. השיטה השנייה שנקטתי היא להגיד להן שאני לא באה יותר להעיר ושזו אחריותן לקום ולהתאגן, ובשיטה הזו הן עדיין קמו מאוחר והתלבשו בחדר המדרגות, חשבתי שזה יפריע להן, אבל חוץ מאשר לי לא הפריע לאף אחת, והן יצאו מהבית מבלי לצחצח שיניים ולרחוץ פנים, לאכול ארוחת בוקר זה משהו שלא קורה אצלנו. מה אפשר לעשות? היום בבוקר אני כבר הגעתי רועדת מרוב עצבים לעבודה ורק אחרי כמה שעות נרגעתי. אני לא רוצה לעבור את הלחץ הזה כל בוקר. מה עושים? זועקת לעזרה. אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בבקרים
ד''ר שירי שדה שרביט12/10/2008ענת שלום,
ההתארגנות בבוקר והיציאה מהבית תהיינה פשוטות יותר ככל שיהיה יותר תכנון מראש. הפרט הראשון הינו שעת השינה של ילדייך. אם לבתך קשה להתעורר, זה סימן שהיא אינה ישנה מספיק. חשוב לקבוע שעת שינה שמותאמת לגילה ולשעת הקימה. בנוסף, הרגילי את בנותייך לבחור מראש את הבגדים שירצו ללבוש ולהניחם על כסא בחדר. עשי זאת גם את לגבי בנך הצעיר. תכנונים אלו יחסכו זמן של נסיונות השכמה ועימותים. השתדלי להיות מוכנה בעצמך, לפני שאת מעירה את ילדייך, על מנת שתוכלי להיות פנויה לעזור להם בבקרים.
חשוב גם שתדברי עם בנותייך ותשמעי מהן כיצד הן יכולות להתארגן טוב יותר, ועודדי התנהגות בוגרת.
לא כתבת אם את הורה יחיד או שיש לך בן זוג בבית. אם נמצא מבוגר נוסף, כדאי מאוד שיהיה מעורב בשעות הבוקר, כיוון שהכנת והסעת שלושה ילדים בבוקר זו משימה לא פשוטה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים בבקרים
ענת12/10/2008שירי שלום. תודה רבה שחזרת אלי. אצלנו בבית שעת ההשכבה היא 20:30. אני חושבת שזוהי שעה סבירה לאור ההספק שצריך להספיק עד לשעת השינה, שיעורים, חברים, קצת טלויזיה, קצת אמא אבא, ארוחת ערב ומקלחות. אנחנו מכינים הכל ערב קודם, ביגוד (על פי רוב) תיק לבי"ס (תמיד) הבעיה היא בקימה בבוקר, איך גורמים להן לצאת מהמיטה. כי ברגע שהן יוצאות הן מתארגנות לבד, הבעיה היא עד שהן יוצאות מהמיטה לוקח זמן. אני לבד בבוקר ואין לי עזרה, ואכן קשה לפזר 3 ילדים, אך אני רוצה שהן ייקחו אחריות על עצמן לקום ולהתארגן. איך עושים את זה. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת - המשך
ד''ר שירי שדה שרביט14/10/2008שלום,
כדאי לשבת עם שתי הגדולות שהן מספיק גדולות כדי להבין את הצורך באחריות שלהן. הסבירי להן באופן גלוי ובשפה פשוטה גם את העובדה שהן מצופות בגילן לקחת אחריות על ההתארגנות בבוקר וגם כי הקש'יים בבוקר מכניסים אותך למתח ופוגעים ביכולת שלך להמשיך בעבודה ברוגע. שאלי אותן איזו שעת השכמה היא מתאימה בעיניהן. בשלב הראשון אני ממליצה להנהיג מסגרת של חיזוקים - שהילדות יציעו ואת תבחרי מה נראה לך סביר - וכמובן יש להרבות בתשבוחות ועידוד. רק במידה והדבר לא יצלח, אפשר להמשיך לסנקציות קלות, לדוגמא לא לאפשר לצפות בתוכנית אהובה בטלוויזיה ביום בו הילדה הקשתה על ההתארגנות בבוקר.
הפעילי כמובן שיקול דעת באשר לתרומה של הילדות. למשל, מרבית הילדים בגילאים אלו לא קמים עם שעון מעורר ויש להעירם, גם מספר פעמים.
שתי הערות לסיום: באמצעות המשא ומתן ה"נקודתי" על ההתארגנות בבוקר, ילדייך יכולים ללמוד שיעורים חשובים בנושאי אחריות, תכנון והתחשבות בזולת, אשר משמעותיים גם בתחומים אחרים. בנוסף, גם אם את הנושאת בנטל בבוקר, חשוב מאוד שכל הדיון וההתנהלות עם הבנות יהיו עם מעורבות ונוכחות האב ככל שניתן (למשל בשיחה, בתכנון ובתגובות).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי בן ה4שגית12/10/2008
שלום וברכה, בני בן 4 נכנס לגן חדש ממעון בקיבוץ בו אפשרו לו חופש יצירה, משם עבר השנה לגן עם גבולות יותר נוקשים, ללא שנת צהריים ועם 3 מפגשים בני 15 דקות כל אחד. הגננת מתלוננת שהוא לא רגוע במפגש, מפריע לילדים ובאופן כמעט קבוע הוא יושב בצד ולא במעגל המפגש. אני חוששת לו מבחינה רגשית מכוון שהוא גם עדיין לא רכש חברים. קשה לי עם התלונות החוזרות והנשנות על שהוא לא רגוע. מצד שני היא אומרת שהוא חכם וזוכר הכל מהמפגשים ועונה על שאלות למרות שהוא יושב בצד. מרחוק הוא משתתף. מה עושים. בני ילד אנרגטי ושמח ובבית בוחן את הגבולות שלי אך קשוב לחלוטין ומתנהג בצורה ראויה. מה עושים?? האם לערב פסיכולוגית של הגן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות הילד לגן חדש
ד''ר שירי שדה שרביט12/10/2008שגית שלום,
תהליך ההסתגלות לגן חדש אורך זמן לכל ילד. בנך נאלץ להתמודד עם היכרות של מסגרת חדשה, ילדים חדשים וכללים שונים מבעבר. ההתיחסות החינוכית לילדים בני ארבע היא שונה מזו כלפי ילדים בגיל צעיר יותר, ומדגישה יותר שמירה על גבולות וחוקים, והוא אינו מורגל מספיק בכך.
עזרי לבנך לעבור את תקופת ההסתגלות על ידי הפחתת המתח בו הוא נמצא, הזמנת ילדים מהגן לפעילות משותפת אחהצ, וכדומה. כדאי גם לשוחח עם הגננת על הנסיונות מצידה להרגעת בנך ועזרה בהסתגלותו למסגרת החדשה. תוכלי גם להתייעץ עם פסיכולוגית הגן מהי התרשמותה מהילד.
ראי גם תגובות קודמות כאן בפורום בנושא הגנים, זה עניין שמטריד הורים רבים בתקופה זו של השנה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מורדסי11/10/2008
שלום בני בן השנתיים וחצי ילד פיקח מכפי גילו עירני מאוד נכנס לגן חדש לפני כשלושה חודשים ההסתגלות היתה קשה במיוחד אך לאחרונה הוא הולך לגן ברצון לפעמים אני מוצאת אתו בגן ישוב בפינה ולא משתתף בפעילות בשיחה עים הגננת נאמר לי כי יש לו תקופות כאלה בגן שהוא ישוב בפינה לבדו וכן נאמר לי כי הוא מציק לילדים אחרים ללא סיבה מצדקת לאחר מספר דקות ניגש אליהם ושואל האים אתם חברים שלי לאחרונה הוא נהפך להיות ילד לא ממושמע עושה הכל הפוך ממה שמבקשים ממנו ואף נהפך להיות ילד אלים כלפי אחיו בן החצי שנה תהליך זה נמשך כבר כמעט כשבועיים בימים האחרונים החלטתי להענישו ולהעמידו בפינה דבר זה מרתיע אותו כך לתקופה קצרה בת דקות ספורות ואז הוא חוזר לעשות דברים לא טובים כמו לזרוק את הארוחות על הריצפה בסיום האוכל כמו להעיף את הצעצועים בכל הבית יש לציין כי מאז העמדתו בפינה הוא מעט מבוהל מזה ששאני אומרת לו אני יעניש אוןתך ויעמיד אותך בפינה מיד הוא מתגונן ואומר אני אהיה ילד טוב יש לציין כי הוא מודע למה שהוא עומד לבצע מה עלינו לשעשות כיצד עלינו לנהוג יש לציין כי הילד מאוד מפונק ומקבל תשומת לב רבה מצד הסבים והסבתות הדודים והדודניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרד וסמכות הורית
זהורית אסולין שמחון11/10/2008תופעת ההתמרדות הינה התנהגות טבעית בגילאי שנתיים שלוש, דרך התנהגות זו רוכש הילד מידה של אוטונומיה המגדירה את זהותו הנפרדת מהוריו, וכן בהתנהגות זו בודק את גבולות עצמאותו . ההתנהגויות של בנך אינן מעידות בהכרח על מרד רגיל, כי אם על קושי ובלבול סביב גבולות וסמכות.
הקפידו להסביר לו מה מותר ומה אסור בבירור בשפה שיבין , לעזור לו בהקניית הגבולות, ולאכוף אותם בעקביות כל פעם שאינם מתקיימים. אין לאיים בעונש אם לא מתכוונים ליישמו. יחד עם זאת כדאי לבחון מה מביא אותו להתפרצויות אלו, מתי מקשי יותר בקלות , ומה מביא אותו להתנהגויות שיודע שלאחריהן יגיע עונש שאינו אוהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחותקרן11/10/2008
בני כבו 9 דודשים ועדיין יושב בכסא בטיחות מקדימה מתי יש להעבהיר כסא אחורנית? אם וכאשר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטרם
זהורית אסולין שמחון11/10/2008יש גוף שנקרא "בטרם" שעוסק בכל תחום הבטיחות בגיל הרך, בין השאר גם בתחום בטיחות בדרכים תוכלי לקרוא באתר שלהם את הנהלים והחוקים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גירושיןליאת11/10/2008
שלום, יש לי ילדה מקסימה בת 6 וחצי.אביה ואני התגרשנו לפני כ 3 שנים. שלושה חודשים לאחר הגירושין הכרתי את בעלי הנוכחי (אחנו נשואים שנה). לפני 9 חודשים נולד ילדנו המשותף, אח לביתי עמית. למשפחה הצטרף בנו בן ה 9 של בעלי שישן אצלנו פעמיים בשבוע וכל שבת שניה. לצערי אביה לא היה מעוניין בסידורי ראיה קבועים ולאחר הגירושים הוא ניתק קשר למס' חודשים. כעת הוא מגיע אחת לשבוע ולעיתים שבועיים ולוקח אותה לכמה שעות והיא מאושרת כשהוא מגיע.נראה היה שעמית מקבלת בצורה בוגרת את הפרידה מאביה ואת השינויים בחייה אבל בשנה האחרונה חל מפנה בהתנהגותה. מילדה טובה וממושמעת, נעימה וחביבה היא הפכה לחסרת קשב, עקשנית והיא בוכה לא הפסקה מכל דבר קטן. היא אוהבת את אחיה הקטן אבל מציקה לו ללא הרף. לעיתים "תפסתי" אותה סותמת לו את האף ומצחקקת כשהוא נחבל. עם בנו של בעלי היא מסתדרת מצויין ומחכה לימי הביקור שלו. יש לה התפרצויות זעם ואני מוצאת את עצמי מתאפקת שלא להגיב בחומרה. הימים איתה הפכו פשוט לבילתי נסבלים ואני לא יודעת איך להתמודד עם הכעס שלה ושלי. כולם מסביבי חושבים שהיא צריכה טיפול ולי אין מושג היכן ומאיפה להתחיל. מרגישה במצוקה. יש לה פוטנציאל אדיר ואני פוחדת שעם הזמן היא תגלה מצוקות גדולות יותר. אודה לעזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
זהורית אסולין שמחון11/10/2008תהליך הגירושים עבור ילדים הוא סוג של אובדן וכמו כל מפגש עם אובדן בכל שלב בהתבגרות אנו זקוקים לעיבוד מחדש של החוויה ומבינים משהו אחר עליה שלא הבנו קודם לכן. על כן גם אם עד עתה נראה שעמית קיבלה בבגרות את כל תהליך הפרידה ייתכן שעכשיו עקב התפתחות קוגנטיבית ורגשית, היא חווה שוב את חווית האובדן והכאב הכרוכה בעובדה שמשפחת הגרעין שלה התפרקה. ייתכן שלנוכח התינוק שבוודאי מתחיל למשוך יותר ויותר תשומת לב עקב ההתפתחות המוטורית שלו , היא חוששת למקומה במשפחה וכל התנהגויותיה הם ביטוי לחרדות שמקננות בדמיונה.
שוחחי איתה על תחושתיה כלפי מקומה במשפחה , הניחי לה לבטא כעס עליך (למרות שאת נוכחת בחייה לעומת אביה) הניחי לבטא כעס על התינוק החדש ועל הטלטלה שהיא עוברת בעקבות השינויים המשפחתיים. אם אינך רגועה ואת עדיין רואה התנהגויות שמטרידות אותך, פני להדרכה ולבחינת השאלה האם יש צורך בטיפול אצל איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל ליאת
ד''ר דוד וילנסקי11/10/2008אם כולם חושבים שהיא צריכה טיפול נראה לי שכדאי לפנות ליעוץ. אני לא יודע ביזה איזור אתם גרים אבל בדרך כלל יש תחנה לבריאות הנפש במידע שאתם רוצים שירות ציבורי. הרופא ילדים או משפחה גם יכול להמליץ על שירותים פסיכולוגיים. בינתיים הייתי מנסה לשקף לה במילים מה שמפריעה לה. למשל אם היא מציקה לתינוק את יכולה להגיד: אני רואה שקצת מפריעה שיש תינוק חדש בבית. את יכולה להגיד לי כשזה מפריעה לך, אבל לא יכולה ל..... ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ליאת17/10/2008תודה על תגובתכם. אני חושבת בכ"ז אנחנו נפנה ליעוץ. אבקש חוות דעת איזה טיפול רצוי ומה ההבדל בין שיחות לטיפול קוגנטיבי ומה מתאים נוכח הסיטואציה.
אנחנו מתגוררים בגבעתיים.
רוצה לציין שלפני שנה היינו בשיחות אצל פסיכולוגית ילדים כארבעה מפגשים שלאחריהם היא הודיעה שעמית לא זקוקה לטיפול. מאז אני חייבת לציין שיש הרעה בהתנהגותה ואני מנסה להתנהג בקור רוח ולדבר איתה על תחושותיה אבל זה לא נראה לי הפתרון.זקוקות לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישות טיפוליות
זהורית אסולין שמחון17/10/2008ייתכן שבהערכה שנעשתה לפני כשנה באמת לא היה צורך בטיפול רגשי לביתך, ולנוכח השינויים שחוותה המשפחה צורך זה עלה.
ישנן מספר אפשרויות האחת היא ללכת להתייעצות הודרכת הורים,יתכן שאת השינוי את תוכלי לעשות עם ביתך דרך הדרכה שתקבלי.
טיפול קוגנטיבי יעיל מאד במקרים של פחדים ספציפים, חרדות, בעיות התנהגות ועיקר מטרתו לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות.
טיפול פסיכולוגי רגשי (בגיל הזה בד"כ במשחק) נועד לעזור לביתך להבין את סערת הרגשות שחלה בתוכה ומביאה אותה להתנהגויות אלו, מטרת המפגשים לתת מילים למחשבות או רגשות שעד עתה פחדה לדבר עליהם כי הרגישה עימם ילדה רעה או אשמה.
הדבר הטוב ביותר היא שתפנו לפסיכולוג שיבחן את הבעיה באופן פרטני ויציע את שיטת הטיפול הטובה ביותר עבורך ועבור ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה חלקיתלוין גליה11/10/2008
בני בן 3 ו4 חודשים. בן זקונים לשני אחים אוהבים. בריא בדר"כ התפתחות תקינה. גמול מפיפי בלבד מחודש אפריל. על הקקי הוא מודיע רק אחרי שעשה בתחתונים. לפעמים הוא אומר שיש לו לפני אך מסרב לשבת בישבנון/ בסיר . על הפיפי הוא שולט נהדר. בלילה ישן ללא חיתול ואין פיספוסים. גם בקקי יש שליטה אבל יש קושי רב לעשות בשירותים. מעולם לא היתה גמילה מקקי. בגן אומרים לי להתעלם ושזה יעבור. האם יש משהו שאני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מישיבה בשירותים
זהורית אסולין שמחון11/10/2008זוהי תופעה שמתרחשת לא מעט בתהליך הגמילה עקב חששות שיש לילד סביב הישיבה בשירותים. הפחד ליפול ולהשאב פנימה (האם את הפיפי עושה בעמידה או בישיבה) , פחד אחר הוא התפיסה שהצואה היא כמו חלק מהגוף שנופל ולכן יש חרדה שעוד איברים ייפלו אח"כ. אפשר לעודד אותו בהדרגתיות, לשבת עימו לשחק עימו בשרותים להכניס אביזרים אטרקטיבים לשירותים. ישנם גם מספר ספרים שעוסקים בנושא כמו "הישבנון של רון", "טוסיקים", "כל אחד עושה קקי". אפשר לנסות ולברר עם הילד מה מרתיע אותו בישיבה על האסלה. בכל מקרה אם התופעה מגיעה למצב של התאפקויות ממושכות ועצירויות יש לפנות לייעוץ רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכולוג קליני ילדיםטל11/10/2008
אזור נס ציונה ראשון לציון רחובות והסביבה דחוף תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג קליני
זהורית אסולין שמחון11/10/2008פני אלי טלפונית ואלי אוכל לסייע לך במציאת איש המקצוע המתאים 050-2774277
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתקרן10/10/2008
שלום רב, אני אמא למאיה בת השנתיים וחצי ולזיו בן שמונה חודשים. לאחרונה אני מרגישה שמאיה קצת מפחדת יותר מדברים מבעבר (משאית, צעצועים מסוימים רעשים וכד) אני ייחסתי זאת לגיל שלה- האם אני טועה וזה יכול להראות על משהו אחר? היום הייתי בגן שלה והגננת אמרה לי שהיא רואה שבזמן האחרון בשעות הבוקר מאיה לפעמים פתאום בוהה באוויר ונכנסת לשניה לעולם אחר- זו תופעה שאני מכירה אצלה וראיתי את זה כחלום בהקיץ -היא ננעלת בעיניים לכמה שניות על נק באוויר וחוזרת להתנהג רגיל. הגננת ציינה שבשעה של המפגש היא פעילה נורא ומשתתפת וזוכרת את כל הפרטים שנלמדו במפגש ואחכ כשהם יושבים לצייר וכאלה לפעמים זה קורה. לה. שאלתי היא האם זה יכול להראות סימן לבעיה כלשהי או שזה דבר נורמלי? בנוסף ציינה הגננת שכשמאיה מציירת היא מורחת את הצבע במקום אחד בדף ולא מתפרסת על הדף כולו - אני לא שמתי לב הציורים שלה בד"כ הם קשקוש על הדף עם כל מיני צבעים ולא תחימה של צורה או ציור בתוך הקווים מה שלא נראה לי שילדה בת שנתיים וחצי צריכה לדעת לעשות- האם אני טועה ? אודה על חוות דעתכם ועזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלימה בהקיץ
זהורית אסולין שמחון10/10/2008לגבי הפחדים ייתכן שעכשיו יש לה יותר יכולות לבטא פחדים שגם קודם לכן הרגישה והיו חסרות לה מילים. אפשרות אחרת שהפחדים הם סביב רעשים שנחווים אצלה בצורה אחרת ועל כן מעוררים יותר פחד.
לגבי ההתנתקויות ישנה תופעה שהיא טבעית לחלוטין שנקראת חלימה בהקיץ שבה הילד מתכנס לעולם פנימי לרגע. המבדיל בין תופעה זו לתופעה אחרת של ניתוקים הוא שברגע שאתה קורא את שמו של הילד הוא חוזר לקשר, וכן שהחלימה אינה פוגעת בתפקודו. נשמע מתיאורך שמאיה עירנית במפגשית ומשתפת פעולה ולרגעים צריכה קצת להתכנס להרגעות (מי מאיתנו לא עושה זאת מול הטלווזיה למשל). אם את או הגננת עדיין מוטרדות מהיבטים התפתחותיים אלו או אחרים שאינם מפורטים פה הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא התפתחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלימה בהקיץ
קרן12/10/2008שלום שוב, ראשית תודה על תגובתך המהירה . שאלה נוספת שיש לי היא שלאחרונה שמתי לב שבתי מציירת המון בצבע שחור. האם זה עשוי להראות על משהו רגשי שהיא עוברת או שאין לזה שום משמעות? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציורי יילדים
זהורית אסולין שמחון12/10/2008הדעות לגבי ציורי ילידם חלוקות ישנם שמייחסים משמעות רבה למשמעות הציור, תכניו , אופן הציור ואחרים טוענים שזהו כלי אבחנתי שאינו מתוקף ועל כן יש להזהר בהשערות שמשערים על ילדים על בסיס ציורים
ספציפית לגבי הצבע השחור. צבע זה טעון אצלנו כמבוגרים ברגשות שליליים והצבע מסמל עבורנו דכאון, אבל, וכולי. לא כך בהכרח אצל ילדים, יש להתייחס בניתוח הציור גם לתכני הציור ולאופן הציור (מוקטן לעומת מוגדל וכולי) וכדאי שאיש מקצוע יעשה זאת. אם הגננת חושבת שציוריה חריגים בנורמות ההתפתחותיות ביחס לשאר הילדים בגן יש לבחון את הסיבות לשונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתבגרטלי10/10/2008
אני אם ל-3 ילדים הבת בכורה בת 18 ילדה מקסימה לומדת בשקדנות מקשיבה לנו ולעמות זאת הבן בן 13.5 מאז שעלה למצות מרגיש שהוא גבר לעצמו מאחר שהוא ילד מאובחן עם בעיות למידה וקשב וריכוז הוא מאוד רגיש זקוק נורא לאהבה, אני משתדלת לתת לו בעלי יותר חסר סבלנות אני תמיד מספרת לבעלי הוא עשה ככה וככה בעלי מאוד כועס ומעניש אותו אין ברירה שאני מנסה להגביל אותו הוא לא סופר אותי ועושה מה שרוצה אבל שאני כועסת עליו הוא מתחנף ורוצה נשיקה אבל אני כועסת ועונה לו בשלילה בבית הספר הוא מחליט לאיזה שיעור הוא נכנס והולך עם ילדים יותר גדולים ממנו ועבריינים שאלתי אותו למה איתם אתה הולך הוא ענה מה אני הומו לא הולך עם נקבות בשבוע שעבר הוא היה עם אחד הילדים במעמד של נהיגה על אופנוע בלי רשיון דבר שהכעיס אותנו ובעלי החרים לו את הטלפון והחלטנו להשאר אותו בבית ולא ללכת לבית הספר אם זה מה שהוא עושה אנו מתענניינים בפנימיה בשבילו אבל אני פוחדת עליו שהמצב לא יחמיר אצלו לעומת זאת יש לי בן בן 7 שעבר שנה שעברה מחלה ממהרת וברוך השם יצא ממנה דבר שגרם לי להיות מאוד קשורה אליו וכל מה שהוא מבקש אני מנסה להגשים לו בעלי בא ממשפחה מרובת ילדים אין לו שום מושג איך מחנכים ואין לו סבלנות חוץ מלעצמו אני אובדת עצות מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתבגר
זהורית אסולין שמחון10/10/2008חלק מהילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז הם ילדים שנמצאים בסיכון להגררות למעשי עבריינות כיוון שהם מנסים לפצות על הדימוי הלימודי הנמוך, ולעיתים מתקשים גם בהבנה של מציאות חברתית ובמיומנויות חברתיות ומוצאים דרכים מפוקפקות לרכוש חברים. אני מציעה לך לקבוע פגישה עם יועצת בית הספר והמחנכת על מנת להבין את תפקודו הן מבחינה לימודית והן מבחינה חברתית ולשתף אותה בהתלבטויות הללו. רצוי שגם בעלך ינכח בפגישה כך יוכל לשמוע מהיועצת את עצותיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת תאומיםדנה10/10/2008
שלום רב, אני אם לזוג תאומים בני 5.5 חודשים אשר עד כה ינקו באופן מלא. בעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה והם למשפחתון (עם 6 ילדים), התחלתי לתת להם מוצקים וניסיתי לעבור חלקית לבקבוק- שניהם אינם מוכנים לקחת בקבוק- גם אחרי 7 שעות בלי אוכל! האם יש דרך כלשהי להרגיל תינוקות לבקבוק? ומה עושים אם לא ניתן להרגיל את התינוק. מודה מראש על עזרתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK10/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=171 id=link]הנקה, הנקה נכונה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בבקשהיעל10/10/2008
הי בתי בכורתי בת שנה וחצי.מיום היוולדה אני נמצאת איתה בבית.עדיין יונקת פעמיים או שלוש ביום. מכיוון שאין לנו עזרה מצד סבתות או משפחה, נוצר מצב שעד היום היא רגילה תמיד להיות איתי ובעצם לא ניפרדנו מהיום בו נולדה למעט מספר מקרים בודדים בהם בעלי שמר עליה ולא ליותר משעתיים.אני נשארת איתה בבית גם השנה אך מתחילה ללמוד פעם בשבוע למשך 6 שעות. בשלב הראשוני בעלי יעבוד מהבית על מנת להיות איתה. כמעט וויתרתי על הלימודים אך אני יודעת שהדבר יעשה טוב לשתינו. אני גם מנסה כרגע לעזוב אותה מידי פעם עם בעלי כל פעם ליותר זמן על מנת שתתרגל שאני הולכת וגם חוזרת.אני חוששת מאוד. היא כל הזמן מחפשת אותי וזקוקה לי מאוד על אף שהיא אוהבת את בעלי ונהנית מחברתו מאוד ויש ביניהם קשר נפלא. זקוקה לחיזוק , מילה טובה או עצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מילדה
מיכל שמש16/10/2008יעל שלום, את מתארת תהליך יפה של סיפוק ביטחון לביתך, ופרידה הדרגתית מותאמת גיל ממנה. אים סיבה שזה לא יצליח, וזהו בדיוק השלב ההתפתחותי המתאים לעשות זאת. הילדה גם תרויח קשר טוב עם אבא, וכמובן שתהנה מהקשר עימך בשאר הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בבקשהיעל10/10/2008
הי בתי בכורתי בת שנה וחצי.מיום היוולדה אני נמצאת איתה בבית.עדיין יונקת פעמיים או שלוש ביום. מכיוון שאין לנו עזרה מצד סבתות או משפחה, נוצר מצב שעד היום היא רגילה תמיד להיות איתי ובעצם לא ניפרדנו מהיום בו נולדה למעט מספר מקרים בודדים בהם בעלי שמר עליה ולא ליותר משעתיים.אני נשארת איתה בבית גם השנה אך מתחילה ללמוד פעם בשבוע למשך 6 שעות. בשלב הראשוני בעלי יעבוד מהבית על מנת להיות איתה. כמעט וויתרתי על הלימודים אך אני יודעת שהדבר יעשה טוב לשתינו. אני גם מנסה כרגע לעזוב אותה מידי פעם עם בעלי כל פעם ליותר זמן על מנת שתתרגל שאני הולכת וגם חוזרת.אני חוששת מאוד. היא כל הזמן מחפשת אותי וזקוקה לי מאוד על אף שהיא אוהבת את בעלי ונהנית מחברתו מאוד ויש ביניהם קשר נפלא. זקוקה לחיזוק , מילה טובה או עצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פרידה ומפגשים
זהורית אסולין שמחון10/10/2008לצד הקושי שיש בפרידה מדמות משמעותית כל כך ואוהבת יש גם המון היבטים חיוביים. ההפנמה של ביתך שישנן עוד דמויות שייטיבו עימה בחייה והיא אינה תלויה רק בדמות אחת. חיזוק הקשר עם האב , ההפנמה שאדם משמעותי הולך וחוזר לאחר זמן מה וחדוות המפגש עימו. כל אלו הם היבטים חיוניים שחשוב שתפגוש לפני המעבר למסגרת מחוץ הבית.
ולך שיהיה בהצלחה בלימודים צרכי ההתפתחות שלך חשובים לא פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ושבת שלום :)
יעל10/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)