פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מניפולציות
    חגית
    05/10/2008

בתי, בת שנתיים ותשעה חודשים, חכמה ומפותחת אבל מניפולטיבית כלפיי בלבד!!! זה מתבטא בעיקר באוכל ובמשחק...אחרי מספר דקות עושה שביתות בנוסח "לא משחקים ושברו את הכלים". לפני שהעניינים יתדרדרו אשמח לקבל הדרכה הורית במסגרת חוג ו/או קורס בוקר באזור נתניה. יש המלצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניפולציות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשכחתי?!

חגית
    06/10/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחגית

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2008

חגית שלום,
    לצערי איני מכירה מסגרות קבוצתיות להורים באיזור נתניה.
    באם לא תמצאי, תוכלי לפנות גם לפסיכולוג המתמחה בילדים לשם הדרכת הורים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עצה ועזרה
    ס. טובה
    05/10/2008

בתי בת 3 ילדה מתוקה ואהובה, יש לציין כי היא בת יחידה (אח נוסף בדרך אני בחודש תשיעי) ונכדה יחידה משני הצדדים. לפני מס' חודשים בעלי טס לתקופה של 3 שבועות ומאז שחזר הילדה אפשר לומר "התהפכה". לא מוכנה להישאר אצל הסבים והסבתות אם אנחנו לא שם, כל הזמן אנחנו צריכים להיות בטווח הראייה שלה אחרת היא ממש נכנסת לפאניקה. בשבועות האחרונים מאז החלה גן חדש היא היא רוצה להיות בבית ואם בעלי או אני יוצאים היא מקיאה. דוגמאה נוספת, היינו אצל חברים והגיעו זוג נוסף עם תינוק בן3 חוד' וכשהיא ראתה אותו היא נכנסה להיסטריה התחילה לבכות ושוב הקיאה. הפרידה ממנה בבוקר לגן מאוד קשה, היא עברה לישון איתנו במיטה מה שלא היה קודם וההקאות הללו דבר שמאוד מלחיץ. אודה לכם אם תוכלו לומר לי כיצד להתמודד עם העניין ואיך לטפל בכך. בברכה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עצה ועזרה

הוספת תגובה

• הסתגלות הילדה לשינויים

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2008

טובה שלום,
    בתך נמצאת כעת במתח רב, עקב שינויים רבים המתרחשים בעת ובעונה אחת: לידה צפויה של אחיה וגן חדש.
    נראה כי ההקאה היא תגובה לחרדה של הילדה מפני פרידה מכם. היא חוששת שהתינוק עלול לפגוע בקשר ביניכם ושתיעלמו לה, לא תהיו רגישים מספיק לצרכים שלה ולעובדה שגם היא עדיין ילדה וכדומה.
    חשוב ששניכם תקדישו לה כמה שיותר תשומת לב בלעדית בזמן הקרוב. היעזרו גם בקרובי משפחה או מבוגרים אחרים אהובים שיכולים להיות איתה ולהרגיע אותה ככל שניתן. מומלץ לקרוא לילדה גם ספרים בנושא אחים חדשים.
    לרוב ההסתגלות להולדת האח אורכת מספר חודשים לאחר הלידה. היו סבלניים.
    בהצלחה ולידה קלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

ס. טובה
    06/10/2008

אני אכן קוראת לה ספרים ומשתפים אותה בכל. האם אני צריכה לפנות עם הילדה לטיפול או שפשוט הדברים יעלמו עם הזמן? ואיך אני אמרוה להגיב להקאות שלה? לשינה איתנו במיטה? היא ילדה יחסית חרדתית לא יכולה לסבול רעש סביבה היא נבהלת מכך. אודה לתשובתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2008

ייתכן כי כדאי לפנות להדרכת הורים ממוקדת, על מנת לקבל סיוע בהרגעת החרדות העזות של הילדה. במידה והדבר לא מסתדר בקרוב עקב הלידה הצפויה, חשוב מאוד בינתיים שתרגיעו את בתכם, הן במלים והן במחוות גופניות כמו חיבוק. לגבי השינה, הקפידו על שגרה קבועה של הירדמות: ארוחת ערב משפחתית במידת האפשר, אמבטיה מרגיעה, ואז קריאת סיפור כשהיא במיטה. כמו כן, חשוב שתגובותיכם תהיינה אחידות ועקביות. אם היא מתעוררת, החזירו אותה למיטה ושבו לידה ככל שתזדקק בלילות הקרובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    אמא
    05/10/2008

יש לבני בגן קרוב משפחה . לבני עוד מעט יום הולדת, וגם לאחיינו בסמוך אליו יש יום הולדת רק שהוא יותר קטן מבני. בני בן 4 והאחיין בן 3. חשבנו לחגוג להם בגן יום הולדת יחד, אך רצינו לספר שהם כל הזמן רבים ומתחרים מי יותר גדול, חזק, גבוה וכדומה... אנחנו דואגים לומר להם תמיד שזה לא ממש משנה העיקר שהם חברים אך באותה נשימה מציינים שבני הוא הגדול מבינהם. כל הקטע של גדול קטן משחק מאוד תפקיד בגילם והם ממש עסוקים בכך כל היום. אפילו בגן לפעמים בני אומר לאחיין שלו שהוא לא יכול לשחק איתו כי הוא קטן מדי. 2 שאלות: 1. האם כדאי לחגוג להם יחד את היום הולדת, האם זה עלול לבלבל את בני שהוא קטן, או שזאת הזדמנות טובה להראות להם שהם שווים, והגיל הוא לא חשוב וכמובן לציין את הגיל של כל אחד. 2. השאלה הזאת היא לגבי כיצד ניתן להתמודד עם התחרות הזאת, זה תחרות בכל דבר, מי מסיים ראשון לאכול, למי יש צעצועים כאלו או אחרים או נעליים יותר מהירות. האם ניתן למנוע זאת? או מה עלינו כהורים צריכים לומר להם. לעיתים זה מביך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• תחרות בין קרובי משפחה

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

לאמא שלום,
    לא ציינת האם לבנך אחים וכיצד הוא מתנהג עמם ועם ילדים אחרים מהאחיין.
    בנך וקרוב המשפחה נאבקים על משאבים מוגבלים גם בגן וגם בבית - יש להם קרובי משפחה משותפים שצריכים להקדיש לכל אחד מהם תשומת לב. ייתכן גם כי הם מגיבים לקשר בינכם לבין הורי הילד, ואולי גם אתם עסוקים מעט במי יותר גדול, יותר הצליח וכדומה. אלו הם תכנים טבעיים במשפחות ובכלל. תחרותיות היא חלק מהחיים שלנו, אולם היא צריכה להיות במידה ולא לפגוע בקשרים שאנחנו יוצרים.
    חשוב לאפשר לבנך ולאחיין גם הפרדות ביניהם, ולכן הייתי ממליצה השנה להימנע מלחגוג ביחד, בגן ובבית, על מנת שכל אחד מהם יזכה למרחב משלו. כאשר הם נמצאים ביחד ומשחקים יפה, עודדו אותם; כשהם מתחילים להתחרות התייחסו לכך קצרות באמירה שוויונית כמו: "שניכם אכלתם יפה, כל הכבוד לשניכם", "גם הנעליים שלך יפות וגם שלך", וכדומה, והימנעו מלהעצים את המתח הקיים. תנו להם הזדמנות ליישר את ההדורים בכוחות עצמם.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשניהם אין אחים

אמא
    05/10/2008

אך שתינו בהריון אמא של האחייןבחודש 8 ואני בחודש 4. יש לציין שבני מתנהג גם עם חבריו אך בתחרות רק על הגיל והגובה. לא על רכוש ולא על כל דבר. רק עם האחיין זה מוקצן יותר. ייתכן שהסיבה היא בגלל שהם נפגשים יותר מן הסתם וחולקים את היחס של שאר המשפחה, דודים סבא וסבתא וכדומה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2008

קשה לדעת בדיוק מה הגורמים למתיחות בין בנך לאחיין ללא היכרות.
    ייתכן כי המאבק על תשומת הלב של בני המשפחה, שהיא סך הכל מוגבלת והם נאלצים להתחלק בה, אינה מוסיפה לחברות ביניהם. כמו כן, ייתכן והם מגיבים לקשרים שיש בין המבוגרים או מחקים אותם במידה מסוימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי גדול יותר? מי חזק יותר?

dvori
    16/10/2008

נראה לי שכל התערבות של מבוגר בשיחות כאלו היא מיותרת. תתרחקו. תנו להם לנהל שיחות בינם לבין עצמם ואל תנקטו עמדה. אם הוא בא לספר, רק להנהן וזהו. תתבונני בגורים צעירים איך הם מנסים להוכי כוח ושליטה. זה המשחק שלהם. הניחי להם להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    שני
    05/10/2008

ילדתי בת שנתיים ועשרה חודשים גמולה מטיטולים בבית ומחוצה לו.(חוץ מבלילה) הבעיה שבגן היא איננה מוכנה בשום פנים ואופן להכנס לשירותים ומצליחה להתאפק יום שלם. מה לעשות? ממה זה נובע? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• קושי בגמילה בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

שני שלום,
    חשוב מאוד לבדוק עם הגננת ועם בתך (בנפרד) מה מקשה עליה להיכנס לשירותים בגן. ייתכן שמדובר בחוויה לא נעימה בעבר בשירותים, האם הם נקיים או פרטיים מספיק, בושה בתפקודי הגוף הבסיסיים שלה, משהו שקשור לקשר עם הצוות בגן, וכדומה.
    לאחר בירור הבעיה בגן ופתרונה, ולאור העובדה שבתך גמולה בסביבות האחרות, מומלץ להתחיל עם בתך בתהליך גמילה עם כוכביות ופרסים, בשיתוף הגננת. עד שבתך תיגמל בגן, אני ממליצה לא להוריד את הטיטול במשך הלילה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לפסיכולוג לבן 6
    יכי
    05/10/2008

שלום רב. בננו בן ה - 6 החל השנה את כיתה א'. לאחרונה הופיעו אצלו פחדים בנושאים שונים. נודה על המלצות לפסיכולוג/ית ילדים המתמחה בפחדים וחרדות באיזור השרון (הרצליה, רעננה, כפר סבא, הוד השרון, נתניה, חדרה). תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לפסיכולוג לבן 6

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג באיזור השרון

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

שלום,
    אנא פנו אליי בטלפון לשם המלצה על פסיכולוגיות באיזור השרון.
    052-3833484

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בני
    רווית
    05/10/2008

שלום רב בני הוא בן שנתיים ושמונה חודשיים,הוא בן יחיד וכאשר אנחנו מגיעים לסביבה שבה יש ילדים נוספים התגובה הראשונית היא להרביץ להם ולמרות מסבירים לו ומדברים איתו שזה אסור להרביץ הוא ממשיך ברצוני לציין שהוא ילד מפותח לגילו ומבין אך בכל זאת בנושא זה אינני מצליחה לגרום לו להפסיק שאלתי היא מה מביא אותו להתנהגות כזו?ואיך ניתן להפסיק זאת? כמו כן כל דבר שאומרים לו שאסור הוא עושה את ההיפך ונדמה שזה "דווקא" אשמח לשמוע תשובה בתודה רווית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בני

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

רווית שלום,
    בנך נמצא בגיל שנתיים, בו ילדים בודקים את הגבולות והכללים המקובלים. חשוב שתחליטו ביניכם אלו מעשים אינם תואמים את ציפיותיכם, ותגיבו לגביהם באופן עקבי. למשל, אלימות כלפי ילדים אחרים היא התנהגות שחשוב למגר. למשל, על-ידי שימוש בסנקציה ברורה שנקבעה מראש והובהרה לילד.
    יחד עם זאת ובמקביל, ייתכן שבנך לא פיתח מספיק כישורים חברתיים. כדאי לעזור לו ליצור קשר עם הילדים האחרים, לדוגמא כשאת משחקת עם כולם יחד ומדגימה לו כיצד להתנהג. שימי לב אם יש ילדים שמעוררים בו תוקפנות יותר מילדים אחרים, ובאלו סיטואציות, והשתדלי לבחור בילויים שיתאימו לו. בנוסף, חשוב לדבר עם הגננת ולבדוק באיזו מידה הוא נוהג כך גם בגן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי התלוננה כי ילד מכיתתה נגע בה
    ענבל
    04/10/2008

שלום לכם ושנה טובה. היום בני בן ה - 5 בא לספר לי כי בתי בת ה - 7 אמרה לו להוריד את המכנסיים והתחתונים (יש לציין כי בני סיפר לי זאת בנוחכות בתי). כאשר שאלתי אותה, היא בהתחלה הגיבה בשלילה ולאחר מכן אמרה כי ילד מהכיתה שלה נכנס לשירותי הבנות ואמר לה לעשות זאת. תחקרתי אותה לעומק אם אכן קרה דבר כזה בבית הספר והיא היתה עקבית ועמדה על כך שאכן זה קרה. דיברתי עם המחנכת שלה ומסרה שיטפלו בזאת באופן מיידי מול יועצת בית הספר. בעלי אכן מאמין לילדה ואני יותר בספקות. בתי היא ילדה מקסימה אך מאד מניפולטיבית ואני חוששת כי אכן המציאה זאת. נכון לרגע זה אני ממתינה לבירור של יועצת בית הספר, אך מה עלי לעשות מעבר לכך. אם אכן זה יתברר שדיברה אמת, איך ממשיכים מפה הלאה ואיך גורמים לילדה לבוא ולספר מיוזמתה? לי ולילדיי יש קשר מאד פתוח והדוק (אני כל הזמן מדברת איתם ואף נותנת את ההרגשה כי אני פה בשבילם וחשוב שלא יחששו לבוא ולספר הכל. במידה ובתי המציאה זאת, איך היא מגיעה למצב כזה של מחשבה על דברים כאלו ומה עושים? יש לציין כי לפני שבועיים בני אמר גם כי היא כל הזמן רוצה להתנשק איתו בפה. אני מאד מודאגת ולא יודעת מה לעשות. אציין כי שניהם ישנים באותו חדר, הם מאד קשורים ואוהבים אחד את השני. מחכה לתשובה ממכם. תודה מראש

הוספת תגובה

• לענבל

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

ענבל שלום,
    מתיאורך עולה כי בתך עסוקה בנושאים בין המינים ובנושאים מיניים באופן שאינו תואם לגילה. ייתכן כי היא חשופה לתכנים אלו, או שאינה יודעת לווסת את הסקרנות הטבעית שבגילה.
    אני ממליצה לפנות להתייעצות עם איש מקצוע המתמחה בילדים, על מנת לברר את הנושא עד תומו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

ענבל
    05/10/2008

שלום לך ותודה שענית לי בחזרה. בתי אינה חשופה לתכנים כאלו ואחרים ולי נראה כי אינה מווסתת את סקרנותה כמו שאמרת. האם יועצת בית הספר יכולה לעזור בעניין? או שמה אנו צריכים איש מקצוע אחר? נכון להיום יועצת בית הספר נכנסה לתמונה ואף דיברו עם בתי ועם אותו ילד והנושא נסגר בצורה כזו שהילד התנצל ואמר שזה לא היה בכוונה. הפחד שלי הוא שאם חלילה יקרא באמת משהו איך נוכל לדעת שאכן היא דוברת אמת ונוכל לעזור לה? (כמו סיפור הזאב). בתי היא ילדה אשר מאד מודעת לעצמה, היא יפיפיה, חכמה ומקובלת אך עם זאת דורשת כל הזמן יתר תשומת לב סביבה במובן השלילי. יש לציין כי היא בתי הבכורה ויש לי עוד 2 בנים בני 5 ותינוק בן 10 חודשים. אשמח לקבל את תשובתך המהירה ובמידה ואצטרך לפנות לאיש מקצוע אחר אשמח אם תמליצי לי. אנו גרים באזור ת"א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענבל

ד''ר שירי שדה שרביט
    06/10/2008

לא ברור לי מדוע את חוששת שמא לא תאמיני לבתך ולא תוכלי לעזור לה במקרה הצורך.
    לטעמי כדאי להתייעץ בנושא עם פסיכולוג המתמחה בילדים, שיכיר אתכם ויתרשם מהילדה ומהקשרים המשפחתיים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משחקת לבד
    ליאת
    04/10/2008

ילדתי בת ה-5 לא משחקת לבד. הדבר מאד מתיש מאחר ובסופי השבוע אין ביכולתנו לשעשע אותה מסביב לשעון. הפעילות היחידה שהיא מוכנה לעשות לבד היא לראות טלויזיה או לשחק בגיים בוי. אין מדובר בתופעה חדשה אלא במשהו שנמשך וחשבנו שיעבור. גם כאשר מדובר במשחק ליחיד היא מנסה לשנות את כללי המשחק ולעשות "תור תור". לפני 8 חודשים הצטרפה תינוקת נוספת למשפחה אך דבר לא השתנה בהרגלי המשחק. מקסימום ביתי הגדולה משחקת עוד קצת עם התינוקת אותה היא ממש ממש אוהבת. (המתנה שלי מאמא...) האם יש דרך לגרום לה לשחק לבד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא משחקת לבד

הוספת תגובה

• לא משחקת לבד

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

ליאת שלום,
    יכולת לשחק לבד היא חשובה, אולם תלויה רבות בטמפרמנט של הילד.
    נסי להתאים לבתך משחקים אשר יעניינו אותה ומתאימים לרמתה, לכישוריה, לתחומי העניין שלה: ציורים והדבקות, חותמות, הרכבת פאזל, שמיעת מוסיקה, משחק בכדור, רכיבה על אופניים וכדומה. כמו כן, הקפידי להקדיש פרק זמן מסוים בו את והיא תשחקנה יחד, ללא נוכחות התינוקת.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד במשבר
    הדס
    04/10/2008

בני בן שנה ותשעה חודשים, לפני שלושה שבועות ילדתי תאומות. הבן נכנס השנה לגן לראשונה (היה עם סבתא בבית) וגם עברנו דירה. מאז מעבר הדירה והכניסה לגן הוא אינו ישן טוב בלילות, רוצה לישון רק בידים של אביווגם אחרי שנרדם אי אפשר להעבירו למיטה. מאז הולדת התאומות( אציין ששבוע שלם הייתי מאושפזת) הקושי מחריף, הוא נצמד לאביו, בנוסף ירידה משמועתית בתיאבון, עליות ומורדות במצב הרוח ולעיתים גם התקפי הסטריה שבהם הוא זורק עצמו לכיוון הריצפה, זוחל בלי להסתכל לאן, לא מוכן לחיבוק שלנו ובוכה מאוד- זה קרה פעמיים מתוך שינה ומספר פעמים בלע קשר לשינה. אני מאוד מודאגת, מה עושים כדי להחזיר לו את השלווה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד במשבר

הוספת תגובה

• הסתגלות לשינויים במשפחה

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

להדס שלום,
    יפה עשית כשהבחנת כי בנך עבר סדרת שינויים דרמטיים תוך זמן קצר - הולדת אחיותיו, מעבר דירה ופרידה מסבתא לטובת הגן. כל שינוי שכזה דורש התארגנות מצד הילד והמשפחה, לא כל שכן כל השינויים יחד.
    בנך יזדקק לזמן על מנת להסתגל לכל השינויים הללו. הוא מרגיש חרד, מבולבל ותלותי בכם, וסביר שייסוג לתפקוד קצת יותר ילדותי וייצמד אליכם יותר מבעבר. אפשרו לבנכם לקבל את כל החום, תשומת הלב והיחס האישי שהוא זקוק להם. חשובה הנוכחות של אבא ושל הסבתא בביתכם, ככל שניתן, וכמובן הזדמנויות בהן את תוכלי לבלות עמו לבד, גם אם לזמן קצר (למשל, לעשות לו מקלחת כשמישהו אחר נמצא עם אחיותיו).
    היו סבלניים, כיוון שההסתגלות לשינויים הללו אורכת כמספר חודשים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לעשות קקי
    מירי
    04/10/2008

הבת שלי בת 4, היא גמולה מלא מפיפי, אך מקקי יש לה חרדה עצומה!!! היא פשוט מסרבת לעשות, ואפילו לא מנסה. עשינו לה חוקן, אנחנו דוחפים לה נרות, נותנים לה שמן פרפין ומורחים לה משחה לריכוך פי הטבעת, אך בכל זאת היא מסרבת לעשות. צורחת ואומרת שזה יכאב לה. מה עליי לעשות כדי לסיים את הסיוט הזה?? אנחנו בטיפול אצל גסטרואנטרולוג ילדים, שאמר שמבחינה רפואית הכול תקין, אז למה זה לא נגמר?? כל פעם היא פשוט מסרבת לעשות ומתפתלת מכאבים!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לעשות קקי

הוספת תגובה

• קשיי גמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2008

למירי שלום,
    גמילה מחיתולים אינה תמיד תהליך פשוט, ראי לדוגמא את שפע הפניות של הורים בנושא בפורום זה. לאור העובדה שמבחינה רפואית התפקוד של בתך אמור להיות תקין, תפקידכם כהורים הוא לסייע לה לשלוט ב"תוצרי" הגוף שלה ולשלוט בהתרוקנות. דברייך מרמזים כי בתך נמצאת בחרדה מעשיית צרכיה שהגיעה עד לכדי הימנעות. שימוש בנרות, פרפין - במידה ואין בעיה רפואית - לא יסייע לילדה לפתח תחושת שליטה בצרכים.
    אני ממליצה על פנייה לפסיכולוג המטפל בילדים אשר ידריך אתכם כיצד לעזור לה ולכם בתהליך הגמילה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    דנה2
    04/10/2008

שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים, מגיל 0 הולך לישון לבד, טקס השינה כולל אמירת לילה טוב נשיקה וחיבוק ויוצאים מהחדר, (ישן לילה שלם בלי להתעורר). יש לנו שכן מבוגר שצועק כל היום ללא שליטה ובלילה זה מתגבר, בני החל לפחד ממנו ומלפני שלושה שבועות לערך אינו מוכן להכנס לישון לבד אלא אם אני יושבת לידו, אם אני יוצאת ואומרת שתיכף אבדוק מה איתו הוא קורא לי ואינו מוכן לשכב עד שלא אשב לידו. בלילות האחרונים אף החל להתעורר בלילה ואינו חוזר לישון רק אם אשב לידו, אם אני מסרבת זה מתפתח לצרחות (תופעה שאיננו מכירים אצלו), פרט חשוב נוסף נולד לו אח לפני חודש וחצי... מה עושים? איך מחזירים את שגרת השינה הנפלאה שהייתה לנו???? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה

זהורית אסולין שמחון
    04/10/2008

אינפורמציה שלא ציינת היכן ישן התינוק שנולד? האם בחדרכם, בחדרו, מהם דפוסי השינה של התינוק. ייתכן מאד שבנך רואה אותך מתעוררת בלילה לתינוק ומטפלת בו וחלק מהתנהגותו נובעת מחיקוי ורצון לקבל יחס ותשומת לב. זהו גם גיל שבו מתחילים חלומות סיוט והילד שאינו יודע להבחין בין מציאות לחלום משוכנע שמה שחלם עתה ממשי. אני מציעה בבקרים לשאול אותו האם חלם משהו, מה היה בחלום, ולהתחיל להסביר שמה שבחלום אינו ממשי. כן כדאי לחזור לטקסי שינה בתקופה הזו כמו בובת הרגעה ,או כל דבר אחר שמעניק לו בטחון ויוכל לעזור לו לעבור את הלילה. לברר מה מפחיד אותו בלילה ולנסות לעזור לו למצוא דרכים להתגבר על הדבר המפחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואינפורמציה נוספת

דנה2
    04/10/2008

תודה על תשובתך. התינוק ישן בעריסה בחדרנו. הוא אינו מעיר את את הגדול בלילה, הוא קם לאכול פעם בלילה וחוזר לישון. האם להתעקש איתו שאיני מוכנה לשבת לידו, וכשהוא רוצה משהו הוא קורא לי ויודע שאני מיד מגיעה, ולהסתכן בצרחות ואי שיתוף פעולה מצידו או לשבת לידו עד שנרדם....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטחון בשינה

זהורית אסולין שמחון
    05/10/2008

אני חושבת שתוכלי לעשות זאת רק אם תהיי בעמדה פנימית שהתנהגות זו אינה הרסנית ואף להיפך באה ממקום שמעניק לו בטחון שאת שם לעזר כשצריך, אם תחווי את עצמך כך תוכלי גם להעביר לו מסר כזה שיחווה כמסר מרגיע ולא יחווה כנטישה. בנוסף חשוב להראות עקביות שכן אם יחוש שבצעקותיו מתיש אותך עד שאת נענית ככניעה ולא לפי צורך התנהגות שכזו תבלבל אותו יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים בזמן שינה
    חגית
    03/10/2008

בתי בת השנתיים וחצי החלה לחרוק שיניים בזמן השינה. התופעה הזאת התגלתה לי ביומיים האחרונים. האם יש סיבה לדאגה? ממה זה נובע? תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים בזמן שינה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים

זהורית אסולין שמחון
    04/10/2008

הייתי ממליצה לך לשאול את השאלה בפורום של רופאי שיניים לילדים. לעיתים התופעה נובעת ממתח ולחץ אך זה בד"כ אופייני למבוגרים ופחות לילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור א\ינסופי
    ש
    03/10/2008

שלום בני בן 4. נולדה לו אחות קטנה לפני 7 חודשים. התחיל גן חדש באזור חדש. הבעיה - הוא אינו מפסיק לדבר לרגע. יש לו קול מאוד חזק והתחום הוורבלי בהחלט חזק אצלו. אני כבר מכירה את נטייתו לדבר. אבל זה הגיע למצב שמרגע שפוגשים אותו הוא לא מפסיק לדבר לרגע. מדבר באופן שתלטני ולא נותן נהל שיחות אחרות. בראש השנה היינו יומיים בבית וביום השני הוא היה כל כך רגוע ונעים. נראה לי שזה קשור לכך שלא הלך למסגרת החדשה.למחרת, אחרי הגן, חזר הדיבור האינסופי והבלתי נסבל עבורי. אני ממש נעשית עצבנית מכך. צריכה לציין כי בבוקר נראה שהוא מגיע לגן בשמחה ושהגננת מתלהבת ממנו כי הוא חכם ומתוק כאחד (בזה אין ספק) השאלות - האם זה אכן ביטוי לקושי.חרדה ומה אני יכולה לעשות בעניין תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור א\ינסופי

הוספת תגובה

• הדיבור תופס מקום.

זהורית אסולין שמחון
    04/10/2008

ייתכן שאופן התקשורת וההבעה העצמית של בנך הוא בעיקר האמצעות דיבור. נשמע שבגן בו עליו להתחרות עם עוד 35 ילדים על תשומת ליבה וזמנה של הגננת מותירה אותו קצת "רעב" לאוזן קשבת. ועל כן כשהוא מגיע הביתה נשמע שהוא משתמש בך כדי למגר תחושה זו. אני חושבת שבהמשך כדאי ללמד אותו כללי שיחה בו הוא מספר לך דבר ואת אולי תרצי להגיב, לשאול שאלות לספר לו מה עבר עליך במהלך היום כך ילמד שלדיבור יש גם איכות של דיאלוג. לא מעט אני פוגשת בפורום אמהות שמתלוננות שצריכות לסחוט את ילדיהם כדי לקבל מעט אינפורמציה על היום שעברו. אז נסי להנות מהשיתוף של בנך ואם את מרגישה שאינך פנויה לשמוע אימרי לו שכרגע אמא עסוקה/עייפה, לא פנויה/ לא קשובה לשמוע ושתשמחי לעשות זאת בזמן אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיער בתוך הפה
    מיכל
    03/10/2008

שלום. ביתי בת 4. ילדה חברותית, מאושרת ושמחה. לאחרונה התחילה להכניס כל הזמן קצוות שיער לפיה ולמצוץ אותה כל הזמן. זה קורה בבית ובחוץ ( לא יודעת אם גם בגן ). כמו כן מזה זמן היא משחקת אם ציפורני ידיה ורגליה וכאילו מקלפת את הציפורן. חשוב לי לציין כי לפני שבוע היא נגמלה ממוצץ- אך תופעות אלו התחילו גם קודם. האם יתכן שמדובר בשלב חולף- תחילת שנה, גננת חדשה ( אך לא גן חדש ), ילדים חדשים נוספים בגן, או שעליי לפנות הלאה ליעוץ מעמיק יותר ומדובר במשהו רגשי? תודה 1

לקביעת תור
    סגירה
    שיער בתוך הפה

הוספת תגובה

• שיער בפה

זהורית אסולין שמחון
    04/10/2008

הכנסת שיער לפה או חפצים אחרים היא אכן ביטוי לכמיהה לחזור לתקופה ינקותית יותר . ייתכן שבצד ההתבגרות והצמיחה שלה כמו השהות בגן שנמצאת והויתור על המוצץ יש עדיין כמיהה להשאר ילדה קטנה. (עד היום יש גם אצל מבוגרים כל מיני עיסוקים עם הפה סיגריות, מסטיקים ,) אפשר לנסות לתת הכרה במשחק או בשיחה לתחושה זו שיש הרבה כיף בלגדול אך גם כיף בלהשאר קטנה. עוד טכניקה שאני פחות ממליצה זה להחליף את השיער בדברים שיותר נורמטיבי להכניס לפה כמו סוכריה על מקל, מסטיק, וכולי (ההסתייגות שלי היא גם ממקום של בטיחות לא ברור אם ילד בן 4 יודע ללעוס ולכן יש סכנת חנק ולא מומלץ, וגם להחליף התמודדות רגשית עם פתרון שקשור לאוכל גם בעיני לא רצוי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממוות
    ערן
    03/10/2008

שלום, יש לי ילדה בת 3+9 חודשים. מזה כחודש בכל פעם שמוזכרת המילה מוות או למות היא מתחילה לשאול שאלות: "אתה תמות" , אני אמות?, וכשאני אני עונה לה שכל אחד מת בסוף בדיוק כמו פרח שנובל בסוף היא מתחילה לבכות ואומרת שהיא לא רוצה למות. ממש בכי מכל הלב. נושא המוות עלה מכוון שלי ולאשתי סבא וסבתא מאד זקנים וחולים .... איך אפשר להתמודד אתה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

• התייחסות למוות

מיכל שמש
    12/10/2008

שלום ערן,
    הבת שלך בעצם מבקשת שתעזור לה לשמר אשליה של ביטחון. כולנו יודעים באופן רציונלי שאין ערבות לשום דבר, אבל בכל זאת אנחנו יוצאים מהבית בבוקר בידיעה שנחזור אליו בביטחון, ומכחישים את העובדה שאולי יקרה לנו משהו בדרך. זוהי הכחשה בריאה שמאפשרת חיים שלוים. עדיף שכאשר הילדה שואלת תאמר לה שיש לך תוכניות לחיות עוד הרבה שנים ולדאוג לה תמיד, כמו שאבא דואג לבת. במקביל כדאי לנסות להעסיקה בנושאים אחרים. אם רמת החרדה נשארת בעינה, מומצץ לפנות להתייעצות מיקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה