פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הגבלת מספר המשחקים בפינות הגן
    א
    21/09/2008

ביתי בת ה-5 נמצאת בגן של בנות בלבד. הגננת, בהמלצת המפקחת מרשה כל פעם ל-2 בנות בלבד לשחק בכל הפינות (פינת הקריאה, פינת הבובות וכו), כיוון "שזה משפר וממקד את התקשורת בין הבנות" אנו ההורים מתנגדים לכך וטוענים בדיוק ההפך שזה מצמצם אתהתקשורת, מגביל את הילדות כל פעם לבחור רק ילדה אחת ועוד הרבה בעיות שצצות בעקבות כך. אודה לכם באם תפנו אותי למאמרים מקצועיים בנושא כדיי לשבת עם המפקחת ולהציג לה עובדות מחקריות בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגבלת מספר המשחקים בפינות הגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/09/2008

לא' שלום,
    איני מכירה ספרות מקצועית בנושא הגבלת או אי הגבלת מספר הילדות המשחקות יחד באותה עת.
    טוב מאוד שאת מעורבת במתרחש בגן ומביעה את דעתך, וחשוב שתיפגשי עם הגננת והמפקחת ותבטאי את עמדתך ותפיסותייך.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11.5 עם נדודי שינה עקב סרט
    אורית
    21/09/2008

שלום רב, ביתי בת ה11.5 צפתה בתחילת החופש הגדול בסרט אימה מאוד מפחיד.["פסיכו" בפסטיבל סרטים בקיסריה] עברו בערך 3 חודשים והילדה לא מצליחה להירדם עקב הסרט,היא מתלוננת שתמונות מתוך הסרט רצות בראשה,וכך זה כל הזמן. אני כבר נואשת,לא תיארתי לעצמי שזה ככה ישפיע עליה. גם ביתי מאוד מתוסכלת מהמצב,ומודאגת מכך מאוד. אשמח לעצה בנוגע לכך,איך לעזור לביתי לשכוח מהסרט. תודה רבה, אורית.

הוספת תגובה

• ילדה בת 11.5 עם נדודי שינה עקב סרט

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/09/2008

אורית שלום,
    חשוב להחזיר לבתך את יכולת ההירדמות והתנתקות מהמחשבות והמראות המטרידים. נסי להיות בסביבתה לקראת שעות השינה, להקפיד שתאכל ארוחת ערב טובה ותעשה מקלחת מרגיעה. דאגי שבתך לא תצפה לקראת השינה בתוכניות/סרטים מעוררים או עם תכנים בעייתיים/לא לגילה.
    כדאי שתבדקי בקונטקסט רחב יותר באיזו מידה בתך נחשפת לתכנים מפחידים או שאינם תואמים את גילה.
    במידה והחרדות נמשכות, כדאי שתפני לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות, לשם הדרכת הורים או טיפול ממוקד לילדה.
    בהצלחה ולילה רגוע,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתור קשיי קשב וריכוז אצל ילדים
    גלית
    21/09/2008

יש לי ילד בן 7 בכיתה ב אותר על סף מחוננות לאחרונה מגלה חוסר שקט ומאפיינים שמתאימים להפרעות קשב כגון התקפי זעם ,שינוי במצבי רוח ,המנעות מלעשות מה שקשה ,שיעמום ,תסכול כשלא מסיים לפני כולם את עבודת הכיתה,אי רצון לעשות שיעורי ביית יש לו גם בעיה מוטורית בכתיבה בעיקר למרות שהשנה כותב יותר טוב.הוא יליד נובמבר ומ אוד צעיר,לטענת המורה זה משהו ריגשי .המליצי לי איך מאתרים בעיות קשב וריכוז ואיך יודעים אם הבעיה ריגשית ואם כן איך לטפל בהם ולעזור לו כי אני מרגישה שקשה לו

הוספת תגובה

• איתור קשיי קשב וריכוז אצל ילדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/09/2008

לגלית שלום,
    את מתארת את קשיי בנך בהיבטים רגשיים ולימודיים, באופן שאינו תואם את האינטיליגנציה שאובחנה לו. אני ממליצה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר, לפנות להערכה אצל רופא המתמחה בהפרעות קשב וריכוז (נוירולוג/פסיכיאטר ילדים) ולפעול בהתאם לממצאי הבדיקה.
    באופן כללי, ילדים אשר סובלים מקשיי קשב וריכוז יכולים להרוויח רבות מהוראה מתקנת, טיפול פסיכולוגי ותרופות במידת הצורך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה
    מעיין
    21/09/2008

ביתי בת שנה וחודשיים. כל ערב בסביבות שמונה וחצי תשע הולכת לישון במיטתה והכל תקין. לאחר כשעתיים בערך מתחיל הסיוט-כל חצי שעה מתעוררת ובוכה והדבר היחיש שמרגיע אותה זה בקבוק מטרנה. זה קורה בערך 7 פעמים בלילה. מתעוררת בוכה שותה קצת מטרנה ונרדמת מה לעשות? כמה דייסה כבר צריך לשתות בגיל זה?היא אמורה לישון כל הלילה ללא אוכל

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה

הוספת תגובה

• שנת לילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2008

מעיין שלום,
    ילדה בת שנה וחודשיים אמורה לישון כל הלילה ללא אוכל. בתך זקוקה לעזרה על מנת לפתח שגרת שינה תקינה. רחצי את בתך לפני השינה באמבטיה ממושכת אשר תעייף אותה, והרדימי אותה בצורה נינוחה באופן שמתאים לכן ולשגרת חייכן. ייתכן כי בתך מתעוררת בתום כל מחזור שינה, ומתקשה להירדם ללא עזרת הבקבוק. במהלך הלילה, עזרו לה לחזור לישון על-ידי הרגעה וליטוף ושימוש במים או תחליף חלב מדולל במים. במהלך היום, דאגי שבתך תשתה הרבה, שכן ייתכן והיא מתעוררת גם מצמא.
    שימי לב כי בתקופה הקרובה, כשאת ובן זוגך (במידה וישנו) עוזרים לה לפתח הרגלי שינה תקינים, תזדקקו לכוחות רבים לקראת המאבקים בלילה. השתדלו להיות עקביים ככל האפשר.
    בהצלחה וליל מנוחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגיגת צהרייים
    אם ל- 4
    21/09/2008

שלום, אני אם לארבעה ילדים, אני עובדת עד השעה 13:00 כך שבצהריים אני מביאה שני ילדים הביתה(בן 7 וחצי ובן 3 וחצי) והבנות הגדולות שלי חוזרות בין שעה- שעה וחצי אחריי, כך שיוצא שבצהריים רוב השבוע אני עם 4 ילדים ואז מתחילה חגיגה.... ילד של בית הספר רוצה שאעזור לו בשיעורים, הקטן מגיע מהגן עצבני , בוכה ועושה מה שרוצה וכשהגדולות איתם מתחילות המריבות האין סופיות.... איך אפשר להעביר את שעות הצהריים בשקט שאוכל לנוח וכמובן גם הם יהיו קצת במנוחה? אני מרגישה לפעמים שלא ממש בא לי להיכנס הביתה לתוך כל הבלאגן הזה. ניסיתי כמה פעמים שכל אחד יתעסק בדברים שלו , אני רוצה ללמד אותם שאמא נחה עכשיו ושיהיה קצת שקט אבל זה לא ממש הולך... כל אחד רב ומרים קולות בתורו... וכן שאלה נוספת הבן הקטן כל הזמן צועק, צועק וצועק וצועק על כל דבר. מה עושים כדי שילמד לדבר בשקט? האם זה נהיה אצלו דפוס התנהגות? שהוא שומע כל הזמן צעקות בבית וחושב שכך מדברים? איך אפשר לגרום לו להפסיק עם הצעקות האלו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חגיגת צהרייים

הוספת תגובה

• חגיגת צהריים

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2008

לאמא לארבעה,
    ארבעה ילדים אכן עשויים להקים רעש ומהומה גדולים. ילדייך נמצאים בגילאים שונים, ורצוי להתייחס לכל אחד ולצפות ממנו להתנהגות אחרת, בהתאם לגילו.
    עם הבנות הגדולות ובן השבע, רצוי לערוך "ישיבה משפחתית" יחד עם בן הזוג (במידה וישנו), ולקבוע את כללי הבית - כאשר המבוגרים מנצחים על הקביעות, אך הילדים יכולים להביע את דעתם. רצוי לקבוע, לפחות בתחילה, מערכת של תגמולים ושל סנקציות על התנהגות לא מקובלת. נסי להנהיג סדר יום מתוכנן מראש, למשל אוכלים וצופים מעט בטלוויזיה עד שעה מסוימת, מכינים שיעורים עד שעה מסוימת וממנה והלאה חופשיים לפעילויות השונות. אם באפשרותך להזמין בשעות הצהריים בן משפחה שיעסיק גם הוא את הילדים ויסייע להם בהכנת שיעורי הבית, כדאי להיעזר בו.
    לגבי בנך הקטן, ייתכן שהוא אכן מחקה את דפוסי התקשורת שהוא קולט בבית. בנוסף, הילד הרביעי תכופות צריך להתאמץ מאוד לבלוט ביחס לשלושה אחים מבוגרים יותר, ואפשר ובנך פיתח דרך בעייתית כדי לזכות בתשומת לב. השתדלי להקדיש לו זמן בלעדי לו, והסבירי לו במקביל כי את תתעלמי מצעקות והוא יזכה במבוקשו רק אם ידבר בווליום רגוע.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 שבוכה כל הזמן
    סוכית
    20/09/2008

ביתי בת 4 ויש לה אח תינוק בן 3 חודשים. בחודשיים האחרונים ביתי בת ה-4 כל הזמן בוכה בגלל דברים קטנים שלא מוצאים חן בעיניה. היא נכנסת לבכי הסטרי ולא נרגעת. אני מנסה לדובב אותה ולדבר איתה בסבלנות ועדינות אבל היא לא נרגעת. בסופו של דבר אני מתעצבנת וצועקת כי אני פשוט לא יכולה לשמוע אותה בוכה כל הזמן. מה לעשות....

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4 שבוכה כל הזמן

הוספת תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2008

שלום,
    בתך מפגינה את ההתנהגות הנורמלית והצפויה עם לידת אח. עבור בתך, התינוק חדר לטריטוריה שלה וגוזל את תשומת לב המבוגרים. היא מבוהלת וחוששת שמא תאהבו אותו ותשקיעו בו בלבד, והיא תישאר זנוחה. בנוסף, התינוק מכניס מתח לבית - ההורים עייפים יותר, ייתכן ויש לה פחות מקום למשחק, כשהתינוק ישן עליה להיות בשקט וכדומה.
    תגובה זו להולדת האח היא כאמור נורמטיבית, ותחלוף עם הזמן. עזרו לבתכם להתמודד עם ההסתגלות למבנה החדש של המשפחה, באמצעות הקדשת זמן בלעדי לה ככל שניתן וסבלנות רבה למצבי הרוח המשתנים. יחד עם זאת, מנעו מיד כל הפניה של אלימות כלפי התינוק. ניתן לסייע לבתכם גם באמצעות קריאת ספרים על הולדת אחים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

סוכית
    23/09/2008

אני לא יודעת איך להתנהג איתה כשהיא מתחילה לבכות. היא נכנסת להסטריית בכי ולא נרגעת היא צועקת ומשתוללת ואני מנסה להתעלם אבל לשמוע אותה במשך רבע שעה ואפילו יותר צורחת זה מוציא אותי מדעתי ואז אני מתחילה להתרגז. אני מנסה לשתפף אותה בכל דבר בבית אם זה קשור לתינוק או לכל דבר אחר בהתחלה הכל בסדר ואז היא נתקפת זעםומתחילה להשתולל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסוכית

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/09/2008

שלום,
    כשבתך צועקת ומשתוללת, נסי להרגיע אותה באמצעות חיבוק אוהב ממושך. צרי עימה קשר עין, אמרי לה מלים מרגיעות בטון שקט ושלו וקראי לה בשמות החיבה שלה. לאור ההסתגלות של בתך להולדת אחיה, תגובה זו עדיפה בתקופה הקרובה על-פני התעלמות או רוגז.
    התאזרי בסבלנות, בתך תסתגל בקרוב להתרחבות המשפחה ותוכלו לחזור לשגרה.
    בהצלחה ושנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה שלא ישן לילה שלם
    בתיה
    20/09/2008

בני בן 15 חודשים, עד גיל חצי שנה ישן 11 שעות בלילה. בהתחלה חשבנו שזה בגלל ההנקה אך לפני חודשיים הוא נגמל בקלות מהנקה ומאז הוא שותה תה עם מעט דבש בלילה. בהתחלה הוא ישן 10 שעות עם קימה קצרה במהלך הלילה אך מהר מאוד שוב חזרנו לקום 3 פעמים במהלך הלילה. מיותר לציין עד כמה אנו עייפים וגם עצבניים בגלל זה. מה אפשר לעשות כדי להקנות לו הרגלים טובים יותר ולהקטין את התלות בנו כי כרגע נראה כי הוא "מנצל" את ההבנה והסובלנות שלנו, כי לא נראה שהוא צמא או רעב אלא רוצה תשומת לב... תודה.

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה שלא ישן לילה שלם

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2008

לבתיה שלום,
    היות ובנך כבר ישן לילה שלם, תוכלו להחזיר אותו במהרה לשגרת שינה תקינה שתהיה טובה וחשובה לו וגם לכם.
    לא ציינת האם חלו שינויים בסביבתו של הילד ובאופן גידולו לאחרונה, מלבד הגמילה מההנקה. אם, למשל, את חזרת לעבוד והנך נמצאת עמו פחות שעות מבעבר, ייתכן שהילד מתעורר ומנסה לשחק עמך על מנת להשלים את הזמן החסר.
    עליכם לעזור לבנכם לחזור להירדם - להרגיע אותו, לתת לו מוצץ או בקבוק מים שירגיעו אותו, ולומר בעדינות ובשקט אך בתקיפות שעליו לחזור לישון. השתדלו לא להדליק אור חזק בחדרו, לא להוציא אותו מהמיטה, לא להביאו לחדרכם וכדומה, שכן התנהגויות אלו עלולות לעורר אותו או ליצור הרגלי שינה שקשה יהיה לגמול אותו מהם אחכ. חשוב מאוד שאת ובן זוגך תהיו שותפים להחזרת הילד לשגרה. פעמים רבות דווקא בן הזוג מצליח להרגיע את הילד יותר טוב בלילות, וכדאי לנסות זאת. קחו בחשבון שהילד עלול להתנגד לחזרה לשגרה, ועליכם להיות עקביים במאמציכם.
    בנוסף, כדאי לשלול בעיות רפואיות העשויות לפגוע באיכות השינה: צמיחת שיניים, כאבי אזניים, תולעים וכדומה, ולטפל בהן במקרה הצורך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא את חברה שלי?
    לילך
    20/09/2008

שלום ברצוני לדעת, בני ילד רגיש מאוד , בן 3, הוא עבר השנה לגן חדש ולאחרונה שואל אותנו תמיד האם אמא חברה שלו? ואומר ללא הפסק שהוא אוהב אותי. האם זה נורמלי לגילו? האם צריך לשים לב לדבר מה? כיצד אני יכולה לחזק אותו חברתית ונפשית? רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    אמא את חברה שלי?

הוספת תגובה

• הסתגלות הילד לגן חדש

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2008

לאמא שלום,
    הסתגלות לגן בתחילת השנה אינה קלה עבור כל הילדים, גם אלו שחוזרים לאותה המסגרת ובמיוחד ילדים שהתחילו גן חדש. בנך מגיב לעובדה שבגן החדש אין לו חברים רבים בינתיים, בהישענות עלייך כמקור תמיכה ואהבה שיש ברשותו. תגובה זו היא נורמטיבית ותקינה.
    הרגיעי את בנך והרעיפי עליו תשומת לב וחיבה רבים בזמן הקרוב, עד שיסתגל לגן. הבטיחי לו כי גם את אוהבת אותו, וכי כשהילדים יכירו אותו הם גם יאהבו אותו ויהיו לו חברים רבים.
    חשוב שתעזרי לבנך גם בחיזוק הקשרים עם חברים מהגן - צרי קשר עם אמהות וקבעי איתן בילוי אחר הצהריים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8
    אמא מודאגת
    19/09/2008

בתי הבכורה בת 8.5 בכיתה ג' , יומיים לאחר תחילת השנה התחילה למצמץ בעיניים בצורה קשה , הלכנו לבדוק אצל רופא העיניים והוא אמר שזה נובע מתוך לחץ . (ויעבור לבד) כאשר הילדה מספרת לי חוויות/סיפורים מבית הספר טובים ורעים כאחד , אני ישר מתנפלת עליה למה היא עשתה ככה וכו' , גם בבית המצב לא כ"כ טוב יש לי המון בעיות עם בעלי וייתכן שזה משפיע עליה. (הרבה וויכוחים וצעקות ) אני מאוד עצבנית ומוציאה את העצבים על הילדים לא הזכרתי שיש ילד נוסף בבית בן 4 והם מאוד מחוברים אחד לשני . בבית ספר למראית עין הכל נראה תקין אבל אחה"צ היא לא נפגשת במיוחד עם חברות ולו מתחברת כ"כ לחברות בכיתה מצד אחד אני יודעת שהיא מאוד חברותית והחברות כל הזמן מנסות לרצות אותה ומצד שני אין אחה"צ מפגשים . האם צריך ללכת עם הילדה לייעוץ כלשהו , לפני שיהיה מאוחר מדי והיא תיפגע קשה יותר? בבקשב עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8

הוספת תגובה

• מקום בשביל אמא להרגע ולחשוב

זהורית אסולין שמחון
    19/09/2008

לאמא שלום
    מתאורך נשמע שאת חרדה ודואגת לביתך , ובמקביל נמצאת בתקופה מאד מתוחה וחשה את עצמך לא פנויה להבין מה קורה לביתך. בשלב ראשון לא הייתי ממליצה לשלוח את הילדה לייעוץ אלא אם את יכולה לקבוע פגישה שמטרתה לעזור לך להרגע כך שתוכלי לראות יותר את הקשיים לנסות להבין את מקורותיהם ומשם לגזור את דרכי ההתערבות שלך. יתכן מאד שהילדה חווה את המתח בבית ולא רוצה להוסיף עלייך מהמתח שלה , יכול להיות שהיא חשה שאת לא פנויה באמת להקשיב ולהבין אלא בעיקר רוצה שיהיה שם רגוע כדי שלא יתווספו עלייך עוד עומסים רגשיים על אלו שכבר קיימים. ולכן בשלב הראשון צריך לעזור לך לשחרר את המתח הנפשי שאת סובלת ממנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשפות
    תמי
    19/09/2008

באיזה גיל "נכון"/ מתאים לחשוף ילדים לראשונה לסיפורי מכשפות?? האם לפני גיל 2.5 -3 יש לילד פחדים שכאלה??

לקביעת תור
    סגירה
    מכשפות

הוספת תגובה

• הגיל הנכון

זהורית אסולין שמחון
    19/09/2008

לא ברור למה את מתכוונת באומרך הגיל הנכון לחשיפה לסיפורי מכשפות. המכשפות היו קודם בתודעה האנושית הילדית ורק מצאו הד בסיפורים. ועל כן ילדים כל כך אוהבים סיפורים כאלו כיוון שהם מבטאים ומתארים חוויות המתרחשות בעולמם הפנימי אשר מקבלים הכרה דרך הסיפור. אם ילדך כבר החל להתבטא בנושא סימן שהוא כבר עסוק בזה ואז כדאי ולנסות מהם הדימויים שנוצרו אצלו בנושא . לא בהכרח הם מעוררים פחד לעיתים הם מעוררים סקרנות, התרגשות, הזדהות.
    אם מה שדומיננטי הוא רגש הפחד יש ספרים בנושא גם של שולה מודן המכשפה של ליאור וגם צייד החלומות של איתמר , אם אינני טועה של דוד גרוסמן . ספרים על המפגש עם המכשפות שבדמיון.יש גם ספרים מצחיקים על מכשפות של סדרת מילות הקסם של רינת חכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מכשפות

תמי
    19/09/2008

בני בן 2 וחודשיים ואינו מדבר כלל על מכשפות או מפלצות. השבוע במפגש בגן הקריאו סיפור על מכשפה ורציתי לדעת האם הדבר תואם לגיל התפתחותי זה ,מבחינה ריגשית? בנוסף לכך השבוע הוא התעורר 3 לילותבצעקות אולי יש קשר?? חלק מהספרים שציינת נמצאים על המדף מאחותו הבכורה אך חשבתי שמוקדם מדי לחשוף אותם לפניו -אני טועה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשפות

זהורית אסולין שמחון
    19/09/2008

סביב גיל שנתיים וחצי שלוש ילדים מתחילים לחלום חלומות שמפחידים אותם בין השאר על חיות טרף וגם על מפלצות ומכשפות. מכיוון שההגבולות בין מציאות לדמיון עדיין מטושטשים חלומות אלו מעוררים פחד וסיוט לעיתים כיוון שהם נחווים לילד כממשיים ומציאותיים. אפשר לשאול את הגננת מדוע בחרה סיפור זה ומה היו המסרים החינוכיים בסיפור , איך בנך חווה אותו . קשה לומר אם הארועים בלילה קשורים לסיפור או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור המכשפות

תמי
    19/09/2008

אני מתעקשת ושואלת האם נכון לקרוא סיפור כזה בגן לילדים בגיל שנתיים וקצת?? 2 אמהות נוספות מרגישות שקצת הקדימו את הנושא בקרב הילדים ולכן לפני הפנייה לגננת אני מנסה להבין אם זה רק חשש שלנו ההורים..... נראה כי הסיפור נקרא באופן שרירותי כמו כל סיפור אחר בשעת רגיעה שלפני שעת המנוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על קשר הורה- גננת

זהורית אסולין שמחון
    20/09/2008

יש לי הרגשה תמי משאלתך שאנו מדברות פה על סוגיה אחרת והיא מידת המעורבות או ההתערבות שלנו כהורים אל מול הגננת. יכול להיות שהגננת עשתה טעות והיה אפשר לספר סיפור אחר הולם יותר, כשם שאנו עושים טעויות כהורים ומגלים זאת רק בדיעבד לאור תגובת הילד. יתכן שמשרע הגילאים בגן הוא גדול והיא כיוונה את הסיפור לגדולים יותר. נצא מנקודת הנחה שאת חשה שזהו חומר שמוקדם מידי לחשוף מול ילדים בגילאים הללו. כיצד את עורכת שיחה כזו עם הגננת שחשה שהטרטוריה החינוכית פדגוגית היא שלה ועלולה לחוש מאויימת, מותקפת ולפרש את תגובתך כפולשנית וחודרנית. זכורה לי סיטואציה דומה שבה גיליתי שבגן של ביתי ביום השואה סיפרו להם את שהתרחש והיא רק בת 3.5 . אם ברצונך לשוחח עם הגננת בנושא. נסחי לעצמך את מה שחשוב לך לומר, כיצד את מנסחת זאת בצורה שתאפשר פתח לדיאלוג אמיתי ופתוח ולחשיבה משותפת על התכנים ההולמים לגיל זה ודרכי ההעברה. חישבי לעצמך האם במקום זה את רוצה להכנס לסוגיה עם הגננת או שהיית מעדיפה לשמור דיאלוג זה לסוגיות אחרות שיותר מהותיות בפניך (זיכרי שאם תמצאי את עצמך מעירה שוב ושוב לגננת את עלולה להחוות כלא סומכת וכמי שלא נותנת אמון בצוות). בכל מקרה קשה לי להאמין שלסיפור אחד שהילד שמע על מכשפות, גם אם אינו הולם את גילו, יכולה להיות השפעה דרמטית .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשפות??

תמי
    20/09/2008

ביקשתי תגובה ,מפסיכולוג התפתחותי לילדים ,לשאלה פשוטה.... למה תמיד חייבים לנתח אותנו ההורים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשפות

זהורית אסולין שמחון
    20/09/2008

לתמי שוב שלום

ייתכן שחרגתי מגבולות המנדט שניתן לי בתשובתי הקודם ולכן אנסה להיות עניינית . החל מגיל שנתיים ואילך מתחיל הילד להבין את המושג כאילו. הוא מתחיל לשחק בהעמדת פנים ולהכנס למשחקי תפקידים שונים. יכולת זו מקנה לו את האפשרות לשחק ולשמוע סיפורי מכשפות ומפלצות ועל אף החרדה יש גם ריגוש כיוון שהוא מבין שמדובר בעולם של דמיון. יחד עם זאת יש טווח של התפתחות של יכולת זו והיא נעה בין שנתיים לשלוש (לרוב אצל בנות היא מתפתחת קודם לכן).
    כדי לבחון אם גיל של בנך מתאים לסיפורים מסוג זה, עלייך לבדוק את יכולתו להכנס למשחק של דמיון, של העמדת פנים ושל משחקי תפקידים. מקווה שהפעם הצלחתי לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה הקודמת

ד"ר אורה רבר
    22/09/2008

לפסיכולוגית שלום שמחתי מאוד לקרוא את תגובתך הקודמת בנוגע למידת המעורבות/התערבות של ההורים במעשה איש הצוות החינוכי. חשוב לבנות מחדש יחסי אמון בין הצוות החינוכי להורים ובתשובתך אני רואה ניסיון שכזה. המורים/ הגננות למדו את מקצוען 4 שנים תמימות כולל שנת הכשרה מעשית במסגרת הסטאז' ומן הראוי שיזכו ולו למעט קרדיט על היכולת שלהם להפעיל שיקול דעת במעשה ההוראה שלהם. כמובן שחשוב לקיים דיאלוג בין הורים ומורים/וגננות אך יחד עם זאת אין לשכוח כי העומד מול ההורה הינו מקצוען בתחומו. שנה טובה שנה של אמון בין הורים מורים וגננות מאחלת ד"ר אורהרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לכתה א
    יעקב
    18/09/2008

בתי בת 5 נמצאת כיום בגן חובה. הגננת אומרת כי היא לא משתפת פעולה במשימות לימוד שנועדו להכין אותה לכתה א. לדבריה יש לה התנהגות והישגים של ילדה כבת 3-4 ויתכן שתצטרך להישאר שנה נוספת בגן. מאחר והגננת אינה מזהה בעיה ספציפית, וגם אנו לא. נשמח לקבל הפניה למאבחנת באזור ירושלים, על מנת לעשות לה אבחון ולזהות את מקור הבעיה. אודה לכם אם תוכלו להשיב לי במהירות שכן הזמן לשיפור קצר.

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לכתה א

הוספת תגובה

• אבחון ילדים בגן חובה

אמאלה2
    20/09/2008

אם מה שמעלה הגננת הוא נכון יתכן ומדובר כאן בקשיים נרחבים המצריכים התערבות רב מקצועית. ילדי גן חובה זכאים לאבחון ע"י פסיכולוגים מהשירות הפסיכולוגי החינוכי של העיריה ללא תשלום, ורק על פי אבחון זה מחליטים באמצעות ועדת השמה מיוחדת על שנה נוספת בגן חובה או החלטות אחרות (כגון כתה א' קטנה ועד בתי ספר לחינוך מיוחד). עליכם לפנות באמצעות הגננת ואפילו באופן עצמאי אל השירות הפסיכולוגי החינוכי במקום מגוריכם ולבקש אבחון פסיכולוגי. במקביל, פנו בדחיפות אל רופא הילדים שיתן לכם הפניה למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם, עליכם למלא שאלונים (שניתן להשיגם בכל קופת חולים במקום אחר- דרך האתר של הקופה או אצל רופא הילדים או במכון להתפתחות הילד עצמו) ולתת לגננת למלא שאלון ולאחר שתגישו הכל למכון תוזמנו לאבחונים ע"י מרפאה בעיסוק ו/או קלינאית תקשורת ו/או רופא התפתחותי ו/או פיזיותרפיה, בהתאם לקשיים שיעלו מהשאלונים. במקביל, כדי לחסוך זמן, יחד עם הבקשה מרופא הילדים להפניה להתפתחות הילד, תגשו כבר לעשות בדיקות ראיה ושמיעה, במילא יפנו אתכם אז שכבר יהיו לכם תוצאות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

יעקב
    23/09/2008

לבתי אין בעיית ראיה או שמיעה כלל. אנו מבקשים לערוך אבחון מיידי ע"י מאבחנת מקצועית מחוץ לשרותי העירייה על חשבוננו. במקביל נתחיל במסלול שהצעת. עדין מבקש לקבל שם של מאבחנת פרטית מקצועית ברמה גבוהה כדי לחסוך בזמן. רצוי באזור ירושלים. תודה על התייחסותך המהירה. שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת אם מותר לפרסם כאן:

אמאלה2
    26/09/2008

יש במכון "אמירים" במכבים, צמוד לעיר מודיעין, פסיכולוגים חינוכיים ופסיכולוג התפתחותי הכי מעולים שיש. תקבל שם אבחון פסיכולוגי /פסיכו-דידקטי פרטי ברמה הגבוהה ביותר. איני מכירה מקומות אחרים, אולי כדאי לך להכנס לפורומים של ילדי גן, של גננות או של לקויי למידה ולקבל שם המלצות אחרות, של ירושלמים. לו הייתי צריכה אבחון לילדי- הייתי הולכת לאמירים. יש להם אתר, חפשו בגוגל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות ראיה/שמיעה

אמאלה2
    26/09/2008

האם עשיתם?? זו בדיקה כחלק מהשגרה בתהליך אבחון בהתפתחות הילד, במיוחד כשאתה מתאר איחור במספר תחומים (לפי הגננת). כיוון שבמילא יבקשו מכם לעשות כשתפנו להתפתחות הילד, חבל שתבזבזו זמן ותעשו מעכשיו, גם כך תצטרכו להמתין לאבחון ואח"כ לטיפול ועד שתגיעו למרפאה בעיסוק/קלינאית תקשורת דרך קופת חולים זה יכול לקחת גם עד חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעקב
    27/09/2008

תודה על הסיוע שנה טובה ומאושרת לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שנגמל חלקית ונכנס לגן עירוני
    כהן מורן
    18/09/2008

בני בן ה - שנתיים ו - 8 חודשים התחיל בתהליך הגמילה בחודש אוגוסט האחרון גם כי הראה סימנים וגם מכיוון שהיה צריך להיכנס לגן עירוני, התהליך לא היה פשוט והיו פיספוסים מדי פעם, אך עם כניסתו לגן הכלה נסיגה משמעותית הוא מפספסכמעט את כל הצרכים בגן ולא רק את הפיפי. אני נמצאת בצומת דרכים, הגננת הקציבה לי עד סוף החגים לגמול את הילד לחלוטין ואם לא אצטרך להוציאו מהגן, אני רוצה לנצל את הזמן הזה ובאמת לעזור לבני בתהליך, אשמח לקבל עצות להצלחה תודה רבה

הוספת תגובה

• גמילה בלחץ

זהורית אסולין שמחון
    19/09/2008

אחד הגורמים הראשונים שמחבלים בגמילה הוא לחץ , ציפיות גבוהות וחוסר סובלנות לתהליך מצד המבוגרים הסובבים את הילד ועל כן העמדה שנקלעת אליה עקב לחציה של הגננת יקשו עליך לעזור לבנך. ראשית את צריכה להרגע להבין שבאמת במעבר חדש וכל כך משמעותי נסיגה כזו היא דבר טבעי. צריך להעלות את השאלה איך השתלבותו בגן במדדים האחרים ולא רק סביב עשיית הצרכים. מה קורה בבית סביב הגמילה. אם כל הראייה תצטמצם דרך הגמילה שלו , בנך יחוש בלחץ ויסרב לשתף עם כך פעולה או שיביא את עצמו למצב של התאפקויות כל היום בגן ועצירויות. אני מתארת לעצמי שהגננת מתקשה בהחלפה לילד האם אפשר לדאוג לאיזה סידור של מישהי או מישהו שקרוב לגן והגננת בעת הצורך מזעיקה אותו לעזור בהחלפה ובניקיון(לא קרוב משפחה שכן אז הילד עלול לחבר זאת וכל פעם שירצה לראות מישהו מבני משפחתו פשוט ירטיב). במקביל כדאי לעשות בדיקות רפואיות שישללו בעיה אורולוגית או בשרירים הטבעתיים. ברגע שאת תהיי רגועה ותאמיני בבנך תחושה זו תעבור לגננת ולילד והוא יצליח לשלוט יותר טוב בצרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.4 עם בעיות התנהגות
    אירית
    18/09/2008

בני בן ה- 4.4. התחיל השנה גן חדש ובו 34 ילדים. בשנה שעברה הוא היה בגן עירוני ובו היו 15 ילדים. הוא נגמל מחיתול לפני חצי שנה בלבד(מלבד קקי שהוא מבקש חיתול כדי לעשות - לא מוכן לעשות בשירותים). הגננת החדשה מתלוננת על גילויי אלימות : הוא מכה ילדים ואתמול גם בעט בה (הסיבה לא נאמרה לי על ידה אבל אחרי שחקרתי אותו - ואגב הוא מתחמק מלענות - הבנתי שהיא העירה לו על כי זרק בובה בארגז החול) . כשאני אומרת לו שזה לא יפה להכות ילדים ואת הגננת הוא אומר:" די די די וזה היה בטעות לא בכוונה" היא בקשה שאפנה למכון להתפתחות הילד כדי שיאבחנו אותו וייעצו לה ולנו - ההורים מה לעשות. עליי לציין שיש לי ילד בן 7 שמאובחן כ- PDD NOS . אבל לבני הצעיר אין בעיות חברתיות, ואין לו בעיות תקשורת-להיפך הוא מאוד חברותי ותקשורתי, גם הגננת אומרת שהבעיה שלו אינה חברתית. . עלי לציין שמגיל שנתיים הוא בורח לכל מקום שאנו מגיעים: בקניון, גם באירועים משפחתיים, הוא בורח החוצה, למרות שהסברנו לו את כל הסיכונים, הוא גם שורט ונושך את אחיו, אם הוא מציק לו . אגב בגן הקודם אף פעם הוא לא הכה את הגננת - ואת הילדים הוא היה מכה ושורט לעיתים רחוקות. לי נראה שקשה לו לקבל סמכות ואין לו גבולות. גם אותי ואת הורי הוא מכה, אם אומרים לו משהו שלא מוצא חן בעיניו או מכעיס אותו. מה לדעתך הבעיה והאם אכן כדאיי לעשות לו אבחון ומהו הטיפול בבעיה זו ? בתודה אירית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.4 עם בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• תגובה ל אירית

ד''ר דוד וילנסקי
    18/09/2008

יכול להיות ש המעבר לגן גדול קצת קשה לו, אבל יש מספיק סימני שאלה בתוך מכתבך כדי להצדיק אבחון ( הוא עדיין לא גמול, היה בורך הרבה) . במידה שהתור ארוך לאבחון כדאי לפנות ליעוץ של פסיכולוג בינתיים לעבוד על ענין הגבולות בינתיים. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת צריכה עזרה
    אמא מודאגת
    18/09/2008

שלום רב, בני בן 4.5 עם קשיי הסתגלות לגן החדש יש לציין כי עברנו דירה מעיר האחרת לעיר אחרת ונראה שמאוד כייף לו בבית החדש אך לא בגן. זה מתבטא קודם כל בזה שהוא מסרב ללכת לגן וכל בוקר זה מלחמה פני עצמה אך מה שמטריד אותי מאוד זה שינוי ההתנהגות שלו. הוא ילד מאוד חברותי ובגן הקודם הוא היה מרכז העיניינים ובגן הזה עדיין אין לו חברים לפי דבריו וגם הגננת מאשרת זאת מה שלא כל כך אופיני לו. יש לו שינוי בהתנהגות בגן הוא נושך חוטף מרביץ משהו לא היה עושה הוא לא ילד אלים כלל. ובבית הוא לא רגוע אני רואה שלא טוב לו. ומאוד משהו מאוד חשוב הוא הרטיב בלילה כמה פעמים מאז הגן מה שהוא לא עשה מאז שהוא גמול (שנה וחצי) והוא כל היום אוכל את החולצה שלו מה שלא היה עושה אף פעם. מה אני צריכה לעשות כדי לעזור לו ואם זה נראה משהו חריג? השמח אם תעזרו לי! תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת צריכה עזרה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

ד''ר דוד וילנסקי
    18/09/2008

הייתי מדבר עם הגננת על סימני המצוגה שאת רואה ולבקש שהיא תשים לב עליו. תנסי להשאר כמה דקות בבוקר ולתווך קשר עם עוד ילד לפני שאת הולכת. הייתי מנסה להזמין ילדים מהגן ( כל םעם אחד) ושוב לדאוג שהמפגש הולך חלק כדגי שהוא יפתח הברויות עם ילדים מהגן. ( אפשר להתיעץ עם הגגנת לגבי מועמדים מתאימים. גם הייתי מנסה שיהיה לו פעילות פיזית אחרי הצהריים כל יום כדי לעזור לפרוק מתח מהבוקר. במידה ואין שיפור אחרי חודש כדאי להיעץ. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לחו"ל
    efrat
    17/09/2008

שלום רב, בני בן 6 ואנו גרים בחו"ל מזה שנה, בני קלט את השפה כבר בשלושת החודשים הראשונים, לפני כחודש החל כיתה א, הוא יודע לקרוא אך אין לו שליטה אבסולוטית בשפה,ויש לו חברים. לאחרונה המורה מתלוננת שהוא אינו מרוכז, לא מקשיב לה, עושה מה שהוא רוצה ואפילו מרביץ לילדים שמקניטים אותו. מה עלי כאמא לעשות - להתערב או לתת למורה לפתור את הבעיה. האם יש דרך לגרום לו להבין שהוא צריךלשבת קשוב בכיתה או לתת לזמן לעשות את שלו (דיברנו איתו על כך וזה לא עזר - גם המורה נתנה לו פרסים על התנהגות הולמת והתייאשה) אודה מקרב לב על כל תגובה ! אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לחו"ל

הוספת תגובה

• עזרה משותפת

זהורית אסולין שמחון
    20/09/2008

לאפרת שלום

הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות למען בנך הוא לחבור למורה ולהתחיל ולנסות להבין את מקורות הקושי, דרך תצפית שאולי המורה תעשה עליו יום שלם או יועצת בית הספר אם יש פונקציה כזו בבית הספר. מידע נוסף אפשר לקבל מהתנהגות שלו בעבר במסגרות אחרות. יתכן שזה קשור לשפה, יתכן שזה קשור לקשיים לימודיים, ויכולים להיות עוד מקורות נוספים לקושי. בעיני בעיות ההתנהגות הן דרכו של הבן לספר שמשהו קשה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה