מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כעסיםרעות17/11/2008
שלום בני בן 4 מפותח מאוד מבחינה מוטורית ושכלית . עבר השנה לגן בו יש 24 ילדים מתוכם 20 בנים . שנה שעברה כשהיה בגנון היה בין הגדולים וכל הילדים העריצו אותו והוא היה " הכוכב " , השנה הוא בין הקטנים ביותר ועוד עם המון בנים . אני מרגישה שעוברת עליו תקופה קשה , פונה לבכי כדרך התמודדות ראשונה , נפגע מהר מאוד והדבר שהכי בולט הוא הקושי שלו להרגיע את עצמו . כאשר הוא בוכה הוא לא מצליח להרגע ואומר לי " אני לא יכול להרגע , אני לא יודע איך להירגע ולהפסיק לבכות ", וכשאני מנסה לעזור לו ולתת רעיונות זה לא עוזר והוא בסוף נרגע רק עם חיבוק ארוך מאוד. ודבר נוסף שקרה לאחרונה : הוא כועס מהר מאוד, בשיחה שהייתה לי איתו הוא אמר " כולם מעצבנים אותי ואני לא יודע מה לעשות , אני לא יכול לעצבן אותם בחזרה " עניתי לו שאנחנו לא יכולים לשנות את ההתנהגות של מי שמעצבן אותנו אנחנו רק יכולים לשנות את הדרך שאנחנו מתמודדים , ואיך אנחנו בוחרים להרגיש " אז הוא אמר לי " אני לא יודע איך לא להתעצבן " אינ שמחה שהוא מצליח לבטא את עצמו כל כך יפה , אך שאלותי הן : 1 . איך מלמדים אותו להרגיע את עצמו , אני לא איתו כל הזמן כדי לעזור לו . 2. איזה כלים אני יכולה ללמד אותו כדי להתמודד עם הכעסים והתסכול. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרעות
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008יש כמה שיטות להרגעה עצמית. נשימות איטיות זה דרך מציונת. את יכולה ללמד אותו כשהיא שוכב על הגב ונושם עם ספר על הבטן והוא צצריך להרים ולהריד את הספר עם כל נשימה. אפשר גם לפנות למטפל בביופידבק לכמה פגישות כדי ללמוד שיטות הרגעה. הדרך השני זה לשנות איך חושבים על מה שאמרו או עשו - מה שנקרה פסיכולוגיה קיגנטיבית. ד:ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,ועוד שאלה קטנה
רעות23/11/2008תודה , האם יש לך מישהו להמליץ עליו באיזור עפולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,ועוד שאלה קטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
דוד וילנסקי23/11/2008אני לא מכיר אבל את יכולה לכתוב שאילתה חדשה אמ השאלה האם מכירים מטפל באפולה ואולי מישהוא אחר יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדמיכל17/11/2008
ערב טוב, ברצוני לשאול כיצד להתנהג עם בני בן ה-3 בשתי התופעות: 1. לאחרונה הוא החל לפתח פחדים מכל מיני דמויות, אם זה דמויות של ילדים בתמונות חדרו, בובות או תמונות בעלי חיים בספרים או על מצעים (למרות שהן מצוירות). כיצד עלי לנהוג כלפיו, האם להסיר את התמונות מהקיר? אני מרגישה שהתופעה מתעצמת ומתחילה להיות קצת מוגזמת. 2. כאשר אנו הולכים אחה"צ לגינה, הוא אינו מוכן לשחק במתקנים, הוא מפחד מהילדים, טוען שהם לא יתנו לו, לא ירשו לו לעלות. הוא מאד אוהב ללכת לגינה ומבקש זאת אך לרוב הוא יושב על ידי, אוכל או נוסע בקורקינט. כשאני ניגשת איתו אל המתקנים הוא מסכים לעלות אך אני חייבת להיות לידו ולגונן עליו. במידה ובמקרה הוא הלך לכיוון אחד המתקנים ( לאחר שכנועים שלי), ברגע שמגיע ילד למתקן הוא עוזב וחוזר אלי. יתכן שההתנהגות הזו התחילה בעקבות התנגדות או דחיפה של אחד הילדים בגינה, כי בעבר הוא היה יותר עצמאי. חשוב לי לציין שבגן הוא ילד מאד פעיל, עצמאי ובעל בטחון עצמי. האם אני צריכה להיות צמודה אליו בגינה? בדרך כלל אני משתדלת לא להיות צמודה אל הילד אלא לתת לו מרחב ועצמאות. רב תודות ויישר כח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008היות ואת מדווחת על כמה תופעות חריגות נראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוג. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5.5 קמה בלילותלאה17/11/2008
שלום ילדתי היא ילדה מקסימה בת 5.5. לפני 3 שבועות היא החלה להיתעורר בלילות ולהגיע אלינו למיטה. היא טוענת שיש לה חלומות רעים ושהיא מפחדת שהינני שואלת אותה על מה החלום היא לא מסבירה אבל טוענת שהיא פוחדת. ברצוני לציין שילדתי לפני 7.5 חודשים ואח שלה ישן איתה יחד באותו החדר. אינני יודעת מה לעשות... ברצוני לציין כי הנני מחזירה אותה למיטתה אך כל פעם היא חוזרת אלינו בריצה לאחר שעה. לפעמים הנני מתייאשת וישנה במיטה שלה והיא במיטה שלנו מה אתם ממליצים לעשות? נ.ב- היא ילדה שמעולם לא ישנה במיטתינו ואף פעם לא קמה בלילות. תודה אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללאה
ד''ר דוד וילנסקי22/11/2008קשה לדעת ממה נובע הפחדים בלי להכיר אותה ומה קורה לה בחיים. הדבר היחיד שציינת זה לידה לפני 7.5 חודשים. לפעמים משאלות תוקפניות יכול להביא לחלומות רעות . אולי את יכולה לבקש ממנה לצייר את החלום או הפחד. במידה שזה לא משתפר הייתי פונה ליעוץ פסיכילוגי. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה סוררתקרןשנער17/11/2008
שלום, את השאלה הזו אני מציגה בשביל חברתי שנמצאת באפיסת כוחות והרימה ידיים,פשוט אין לה כוח. יש לה ילדה בת 5 שהיא פשוט סוררת. מרביצה להורים לגננת לילדים,אין לה אף חברים כיוון שהיא לא נעימה,מקללת,לא ישנה עד מאוחר ,עונה על כל דבר בצורה של אשה .פשוט בלתי נסבלת!!!! מה לעשות????????? אנא עזרו לה.... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008קרן שלום,
לאור המצוקה העזה של חברתך אני ממליצה לה לפנות להתייעצות. אמרי לי היכן את גרה ואנסה להפנות אותך למסגרת מתאימה באיזור מגורייך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהיוסף17/11/2008
יש ילד בן 4 עם בעיות של תיקשורת לקויה והתפתחות מאוחרת הוא נימצא כבר שנה +בטיפל של קלינאית תיקשורת וריפי בעיסוק ובזמן האחרון התחיל עם בעית אלימות כלפי כל הסובבים אליו מלובה עם צעקות כיבלנו תגובה שגם בגן זה קורה מה לעשות אנו רוצים טיפול והדרכה מה לעשות אנו גרים באזור נהריה מעלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008יוסף שלום,
כדאי לשוחח עם המטפלות הקיימות ועם הצוות החינוכי/טיפולי בגן (האם יש שם פסיכולוגית?), שכן חשוב שפנייה לטיפול נוסף תהיה בתיאום עם הטיפולים הנוכחיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידות בוקר בגנוןfozili17/11/2008
שלום רב, בני בן שנתיים וחצי. לפני חודשיים נכנס לראשונה לגנון והשתלב נהדר. לאחרונה החל בוכה נורא בפרידה בבוקר. יש לציין שנרגע לאחר מספר רגעים. הסיבה שאני שואלת היא שנראה מהתנסויות של אחרים, כי בכי בפרידה הוא רגיל ונורמלי אבל האם כך? למה זה קורה ? האם זה באמת חלק בריא מהתהליך? עד עכשיו הוא לא בכה כלל. מה לעשות עם זה? מה להגיד לו ? בנתיים אני מרגיעה שאני באה בצהריים לקחת אותו ושיהיה לו יום נעים ומעניין בגנון ( לרוב זה באמת כך). חשוב: בעוד כשלושה חודשים תוולד לו אחות, בעזרת השם, ואני הייתי רוצה לדעת שאנחנו בונים לו את השיגרה הנכונה ביותר עד אז. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות בוקר בגנון
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008שלום,
יש ילדים המסתגלים למסגרת במהירות, ורק לאחר תקופה הם מבינים כי לא הגיעו באופן זמני למשחקייה, אלא הגן הוא מקום בו הם באופן קבוע שוהים בלי ההורים או הדמויות המטפלות הקרובות הנוספות, נאלצים להתחלק בתשומת הלב של הגננות ובמשחקים המוגבלים עם עוד ילדים וכדומה. ההבנה היא קשה וכואבת, ואפשר להבין את הבכי של הילד כמבטא את הגעגועים להורים ואת הרצון לקשר בלעדי עם מבוגר. הבכי של בנך מציין כי ההתפתחות השכלית והרגשית שלו היא תואמת לגילו, וטוב שכך. הוא אינו חי מצבים רגעיים, אלא מצליח לזכור את העבר וסיטואציות נוספות, גם כשאינו נמצא בהם באותו הרגע. לדוגמא, תינוק קטן לא בוכה כשאמא נעלמת מטווח ראייתו. בנך מבין גם את העתיד, והעובדה כי תיוולד לו אחות משפיעה אף היא על הקושי שלו להיפרד ממך.
חשוב שתסבירי לבנך באופן עקבי כי את שבה בצהריים לקחת אותו, כפי שאת עושה בכל יום. אם יש מבוגר אחר שלוקח אותו מהגן, חשוב לומר לו זאת. קבעו טקס פרידה קצר וקבוע בגן, והשתדלי לא להאריך את הפרידה. ייתכן כי בנך יוכל להיעזר בחפץ מעבר כלשהוא מהבית, אותו ייקח לגן ויניח במגירה. ככל שבנך יסתגל יותר בקלות לגן, כך יהיה לו קל יותר עם המשבר הטבעי והצפוי של הולדת אחותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עקשן?יפעת17/11/2008
בני בן שלוש. כל יום, במהלך כל היום, אנו נתקלים בעימותים מולו. בוא להתלבש-לא רוצה, בוא נעליים-לא רוצה, בוא לגן לא רוצה וכד'. כמו כן לפעמים הוא כל כך הרבה פעמים אומר לא רוצה שכשאני קוראת לו בשמו הוא מייד עונה לי "די". ילד מקסים, רגיש, מאוד רגיש, מדבר יפה מאוד, מצחיק, אבל עקשן גדול. בגן, סיפר הגנן אתמול, הילד ניגש לילדים והפיל משחק קוביות, הגנן ניגש אליו ואמר לו, ככה לא עושים, ובני כל כך ניבהל, דחף את כל אצבעות ידיו לפה ונראה מבועת (ככה בדרך כלל מגיב שמישהו לא צפוי מעיר לו). רק אחרי שהגנן אמר לו "אני לא כועס אנ מבסיר שז מסוכן", בני העביר נושא ואמר בוא נשחק בכך כך. שאלתי היא: האם יתכן ולילד סף רגישות מאוד גבוה? לנו נרא השכן (לטוב ולרע). איך ניתן לדעת? היינו שמחים להיפגש עם מישהו אבל איך מוצאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עקשן? המשך קצר
יפעת17/11/2008כמו כן: מתקשה עד מאוד לקבל לא. אנחנו עומדים מולו חזקים אבל עדיין זה מגיע לרמות של בכי וצעקות שלו עד כדי שהשכן שאל אם הכל בסדר... ולגבי הרגישות גם מאוד מתבייש במקומות חדשים או אפילו אם אצל סבא וסבתר יש אורחים ולפעמים גם מהם. מתבייש, לא רוצה להיכנס ומבקש שנשאר איתו בחוץ. גם בבית כשבאים אורחים נלחץ. אמרתי שחוץ מזה הוא ילד נבון ומקסים, עם יכולת ורבלית מדהימה, וחכם? טוב זהו (-: תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שלוש
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008יפעת שלום,
בנך נמצא בשלב התפתחותי בו הוא בודק את יכולתו להשפיע על המבוגרים ולרופף את הגבולות שהם מציבים. ההתנהגויות שאת מתארת הן נורמטיביות לגיל, אף על פי שהן מאוד מקשות עלינו המבוגרים ומכעיסות מאוד. חשוב לזכור כי למרות המאבקים שלהם בנו, ילדים זקוקים לגבולות. ילדים רוצים לחוש חזקים, אך להיות בטוחים שהמבוגרים שומרים עליהם והם אלו שבסופו של דבר קובעים את סדר היום והחוקים.
ייתכן כי אתם תוכלו להיתרם מקבוצות תמיכה להורים לילדים בגיל של בנכם, שם תוכלו להיווכח כי ההתנהגויות של בנכם הינן טבעיות לגילו ולהחליף עם הורים אחרים רעיונות כיצד להתמודד עמו. כמובן שקיימת גם אפשרות לפנות להדרכת הורים פרטנית אצל פסיכולוג, המטפל גם בילדים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
חגית19/11/2008בהמשך לתשובתך, אני נתקלת בבעיה דומה. תוכלי להמליץ לי על קורס באזור נתניה??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחכוח אצל ילד בן 3.5שני16/11/2008
אני אמא לילד בן שלוש וחצי (ולילד בן שנתיים), לפני שלושה שבועות קרה מקרה מאד מצער במשפחה- אמא של בעלי נפטרה בעקבות מחלה. התייעצנו עם בעלי מקצוע וקראנו על הנושא והחלטנו להציג לו את המציאות כפי שהיא בהתאם להבנתו: "סבתא מתה".יש לציין כי מדובר בילד מאד נבון, בוגר ורגיש בצורה יוצאת דופן. דובבתי אותו מעט אולם לא לחצתי יותר מידי. בשבועיים האחרונים התחלנו לשים לב שהוא מכחכח בגרונו, זה לא קורה בזמן השינה. בהתחלה חשבנו שהוא מצונן או שמשהו מפריע לו בגרון. היום ביקרתי איתו אצל רופא אף אוזן גרון ולדבריו הילד בריא ויתכן כי מדובר במצב של מתח. האם מישהו מכיר את העניין הזה? דרכי טיפול? איך מתנהגים? תודה ולילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחכוח אצל ילד בן 3.5
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008שני שלום,
ראשית, תנחומיי על מות אמו של בעלך. אני משתתפת בצערכם.
אובדן הסבתא בוודאי מעורר כאב וגעגועים אצל בנך, ולרגשות אלו מתווספים המתח והעצב ששורים בביתכם בתקופה שקדמה למוות וזו שלאחריו. הכחכוח בגרון עשוי להיות תגובה גופנית לעוררות שהמתח של הילד יוצר, או שזהו ניסיון להסחת דעתו מהרגשות והמחשבות הקשורים לאירוע המצער.
התחושות הקשורות לאובדן הסבתא מתערבבות עם חרדות פן גם אתם עלולים חס וחלילה להיעלם לו. חשוב שתאפשרו לבנכם לבטא את רגשותיו ומחשבותיו, אולם אל תלחצו עליו לעסוק בנושא אם אינו משתף פעולה.
תגובותיו של בנכם הינן נורמטיביות וטבעיות למוות במשפחה. אם תראו שבעוד מספר שבועות לא חלה הטבה בכחכוח, כדאי שתפנו לפסיכולוג המטפל בילדים גם בגישה קוגניטיבית -התנהגותית, לשם עבודה עם הילד ואתכם על הפחתת המתח.
בהצלחה, ומי ייתן וילדכם יוכל לבלות עם הסבים והסבתא הנותרים ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה עזרת לי מאד
שני17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות...אודליה16/11/2008
שלום, בננו בן השנתיים נכנס לגן בפעם הראשונה השנה. הוא עבר מקבוצת הפעוטות לקבוצה של הגדולים. לצערי שמעתי על שני מקרים של נשיכות בגן.. שבהם היה מעורב. גם היום נאמר לי כי נשך ילדה . הגננת הסבירה שזה אסור ולמיטב הבנתי היא עצרה את שעת המשחק שלו.. (אמא שלי אוספת את הילד פעמיים בשבוע מהגן וזה מה שנאמר לי, מחר אדע לפרטים מה היה). ניסיתי להסביר לו לפני כשבוע למה אסור לנשוך ושוחחנו על כך בבית. אני ממש לא יודעת איך להגיב ומה לעשות.. למען האמת קצת בהיסטריה מכך שהילד נושך!? אשמח לייעוץ. תודה אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008אודליה שלום,
הסתגלות לגן אינה תהליך קל. בנוסף, בנך נמצא בשלב התפתחותי בו הוא אינו מסוגל תמיד להשתמש בשפה כדרך להביע את עצמו או להשיג דברים, בייחוד כשהוא מאוד מתרגש, כועס או חרד. עם הזמן ועם ההסתגלות לגן, בנך ילמד לווסת את תגובותיו ולהתאים אותם למקובל בגן.
חשוב להגיב בכל פעם שהוא נושך, לאסור עליו את ההתנהגות ולהשתמש בסנקציה קלה, דוגמת עצירת המשחק - כפי שהגננת עשתה. מומלץ גם לסייע לילד הנושך להתנצל בפני הילד האחר. שיחות על הנושא הן לרוב פחות אפקטיביות, ומספיקה התייחסות קצרה לעניין.
חשוב שתדעי כי נשיכות הן אחת ההתנהגויות השכיחות של ילדים בגיל של בנך, ועלינו המבוגרים מוטלת האחריות לעזור להם לפתח דרכים יעילות יותר לביטוי עצמי ולהשגת מבוקשם.
תוכלי לקרוא גם תשובות קודמות בפורום בנושא זה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכון שהבית של אבא זה לא הבית שלי?מחוברות16/11/2008
שאלה ששאל בני בן ה 4, כבן להורים גרושים מיום הולדתו (הסדרי ראייה תקינים), מה עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד להורים גרושים
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008אליענה שלום,
אמנם בנך נולד למצב בו הוריו הם גרושים, אולם בכל שלב של ההתפתחות, ההבנה של הילד את העולם מתפתחת והוא מנסה להבין את העולם בכלים הקוגניטיביים החדשים שרכש. השאלה של הילד מבטאת בלבול לנוכח הסידור הקיים ורצון בהסבר ו"סדר" מצד המבוגרים. חשוב שגם את וגם אביו תהיו מתואמים ככל שניתן בהסבר שניתן לילד.
כמובן, שיש הבדל בתשובה לשאלה שציינת כשהאב רואה את הבן פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני, לעומת פגישות מועטות יותר, בהן הילד עלול לחוש בצדק מבחינתו שבית האב אינו ביתו. ישנו הבדל גם אם הילד ישן לעתים אצל אבא או תמיד בבית האם.
עדיף שתהיו אחידים בהגדרה - יש הורים גרושים שמעדיפים לקרוא לבית האם "הבית" וכשהילד עם אבא "אתה אצל אבא", ויש המעדיפים להגדיר לילד שיש לו שני בתים, ולומר לו באלו ימים הוא נמצא באיזה בית.
ככל שבנך ימשיך לגדול ולהתפתח, הוא ימשיך לשאול שאלות על המבנה המשפחתי שלו, ויגלה גם התייחסות למאפיינים שבעבר לא דיבר עליהם, וגם רגשות מורכבים יותר משהיה עד כה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 שמאוד מאוד מאוד אוהבתעידו16/11/2008
שלום, מדובר בילדה בת 7 בכיתה ב' שמהיום שלמדה איך לכתוב פשוט מרעיפה עלינו, בני המשפחה, שלל ציורים, יצירות וברכות מדי יום על כמה היא אוהבת אותנו. יש לציין שהיא הצעירה בבית. היצירות בדרך כלל אישיות והיא לא שוכחת להכין לאף אחד במשפחה (6 נפשות). במשך כמה שנים זה היה מאוד מתוק ואפילו זכה לפרגון מצידנו אבל לאחרונה התחלנו לחשוש שאולי מדובר בסוג מסויים של אובססיה או הפרעה. האם יש מקום לאיזשהו חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שמאוד מאוד מאוד אוהבת
ד''ר שירי שדה שרביט17/11/2008לעידו שלום,
ייתכן ויש משמעות לכך שהתנהגות שהיא כל כך חיובית מעוררת חששות בקרב המבוגרים הנהנים מהרעפת האהבה.
חשוב מאוד שתבדקו עם עצמכם מהם הגורמים לאי הנוחות שאתם חשים: האם הציורים של הילדה הם דוגמא אחת מיני רבות לעוד דרכים בהן היא מוודאת שהקשרים שלה עם יתר בני המשפחה הם קרובים ויישמרו - למשל, האם היא מתקשה להיפרד בבוקר, דואגת שאתם נמצאים בבית כשהיא בחדר אחר וכדומה (במלים פשוטות יותר, האם ריבוי הציורים מרמז על חרדת פרידה מוגזמת); או לחילופין שהילדה, בת הזקונים, רוצה מאוד להשתייך לחברת המבוגרים (שיודעים כבר קרוא וכתוב) וחייבת להדגיש את הפן הזה של התפתחותה, על-חשבון חלקים ילדיים ושובביים יותר; וכן כדאי לחשוב באיזו מידה במשפחתכם יש לגיטימציה להבעות של כעס, אכזבה ורגשות שליליים נוספים, בנוסף לרגשות החיוביים ולאהבה שהילדה מבטאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויסות חושי? חרדה חברתית? למי לפנותדפנה16/11/2008
ביתי בת 8, לא עברה אבחון או טיפול כלשהו בעבר. ככל הנראה סובלת מבעיה של ויסות חושי וגם מחרדה חברתית - כאמור, זה לא אובחן. הבעיות באות לידי ביטוי בתחום הלבוש, התסרוקת, מפגשים חברתיים, אוכל ועוד. לדוגמא: לקנות נעליים זו משימה שיכולה לארוך שעות על גבי שעות עד שמוצאים משהו נוח. במצבי לחץ (בבוקר לפני בי"ס, לקראת ארוחה משפחתית, לקראת מסיבת יום הולדת וכדומה) הילדה מגיבה בהתפרצויות קשות. למי עלי לפנות לאבחון? איזה סוג של אבחון? לאיזה סוג טיפול עלי לגשת? איזה מטפלים מומלצים יש באיזור השפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות חושי? חרדה חברתית? למי לפנות
ד''ר שירי שדה שרביט16/11/2008נירה שלום,
את מציינת סוגים שונים של קשיים שבתך עלולה לסבול מהם, המחייבים לעתים התייחסויות שונות, אף על פי שיש ביניהם בין המשותף.
כדאי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים, אשר יוכל לאבחן את מכלול הקשיים ומקורם ולהפנות אתכם לטיפול מתאים.
אם תכתבי מהיכן את, אוכל להפנות אותך למטפלים מתאימים באיזורך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלים מאיזור רחובות
דפנה17/11/2008אנחנו גרים ברחובות, אשמח לקבל המלצות למטפלים באיזור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירה
ד''ר שירי שדה שרביט18/11/2008נירה שלום,
אנא צרי עמי קשר טלפוני לבדיקת אפשרויות טיפול עבורך באיזור מגורייך: 052-3833484* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 וחצי - לא רוצה ללכת לגןמינה416/11/2008
בתי בת 3 וחצי וסימה באוגוסט שנתיים בגן פרטי - ללא כל בעיה עם הגן. השנה התחלנו גן עירוני חדש שבו לא היו לה חברים ותיקים. בגן יש צהרון ברמה מאוד נמוכה. ההתחלה היתה נהדרת אבל לאט לאט התחלנו לגלות שהיא מפחדת מהילדים בצהרון ושהיא רוב הזמן יושבת בצד ללא התיחסות מהגננת. חשבנו שמדובר רק בצהרון והתחלנו לחפש דרך להוציא אותה מהצהרון. בנתיים היא גם לא מוכנה ללכת לגן - ושום דבר לא עוזר! נראה גם שהיא אבדה את הבטחון שלה מול הילדים שאיתם הסתדרה בתחילת השנה קראתי בפורום שכדאי לדבר איתה על מה שקורה בגן ועשיתיזאת כמה פעמים והיה טוב. אבל כעת אני מרגישה שככל שאנחנו מתעסקים עם זה ההתנגדות שלה לגן גדלה. מה עושים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 וחצי - לא רוצה ללכת לגן
ד''ר שירי שדה שרביט16/11/2008מינה שלום,
ההסתגלות למסגרת חינוכית חדשה אורכת מספר חודשים עבור מרבית הילדים.
תוכלי לעזור לבתך בהסתגלות על-ידי שיחה עם הגננת, בה תוכלי לשמוע את התרשמותה מהילדה ולעודד את הגננת להפנות תשומת לב רבה יותר מצידה לבתך. כדאי גם לדבר עם הסייעת שתוכל לתת גם היא יותר יחס. בנוסף, כדאי לקשור קשרים עם אמהות של ילדים מהגן ולהיפגש עמם בשעות אחהצ, ובכך לחזק את הקשרים של בתך.
בינתיים, טוב שהבחנת כי ככל שאתם מרבים בשיחות ישירות עם הילדה על הסתגלותה לגן, כך היא חשה את הלחץ (הטבעי) בו אתם שרויים, ואולי נלחצת אף היא. מומלץ להימנע מליזום שיחות בנושא הגן, מלבד שאלות כלליות על מה התרחש בו היום. כמו כן, דאגו להקדיש לבתכם זמן ייחודי לה ולדאוג שהזמנים בהם אינה בגן, יהיו נעימים וטובים עבורה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד להיות לבדפסי16/11/2008
בשנה האחרונה בני הבכור בן 8.5 מפחד להיות באחד מחלקי הבית לבדו. חשוב להדגיש מדובר על מצב ששאר בני המשפחה נמצאים באותו זמן בבית,. זה קורה גם בשעות היום ואף מחמיר בשעות הלילה. הוא צריך שבחדר בו הוא שוהה באותו זמן תהיה נוכחות של מישהו - מבוגר או ילד (גם קטן ממנו). אם יש מצבים (שקורים לא מעט) שבהם מישהו לא יכול להיות איתו (כאשר הוא משחק בחדר מחשב, או צופה בטלויזה, או אוכל במטבח), הוא יוותר על הפעילות שבה הוא נמצא ויעבור למקום בו נמצא מישהו אחר (אפלו אחותו הקטנה בת השנתים טובה לצורך זה). לשאלתי ממה הוא מפחד - הוא לא מוכן לפרט. בפעם היחידה שהצלחתי לדובב אותו לדבר, השיחה היתה סביב גנבים. המצב הזה מאוד בעייתי כיוון שהוא נמצא כל הזמן בהרגשת חוסת ביטחון בבית. כמו כן באופן פרקטי זה בלתי אפשרי וגם לא נכון שמישהו יהיה לידו כל הזמן (יש לו עוד 3 אחים קטנים ממנו) אודה לך מאוד אם תוכלו להנחות אותי כיצד יש להתמודד עם מצב זה. תודה מראש, פסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד להיות לבד
ד''ר שירי שדה שרביט16/11/2008פסי שלום,
לילדים וגם למבוגרים יש חרדות שונות, ופחד משהות לבד אינו יוצא דופן. לרוב אנחנו מצליחים לווסת את הפחד ולהתמודד עמו. החרדה של בנך היא עזה מאוד, פוגעת בתפקוד שלו ומביאה להימנעות והיצמדות אליכם.
אני מציעה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג לגבי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לבנכם, אשר ימוקד בחרדה זו. בינתיים, נסו לבדוק האם יש אמצעים קונקרטיים שיכולים להקל עליו בעת השהות לבד, כמו להחזיק טלפון סלולרי לידו כשהוא יודע שהוא יכול להשיגכם, יותר אורות בחדרים בבית וכדומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מרביץנונו15/11/2008
אני לא יודעת שזה המקום נכון לשאלה שלי. בני כמעט שנה ושמונה חודשים (הוא פג נולד בשבוע 30 פלוס ימויים) לבני יש בעיה שהתפתחה לאחרונה והיא להרביץ לילדים ולא רק ילדים אלא לי לכל אחד . (לא כל הזמן) אני לא מרביצה לו אבל אני כן צועקת עליו כאשר הוא עושה משהו לא נכון ...שזה גם לא עוזר..אני לא רוצה שתהיה לבני בעית אלימות ולא רוצה שידחו אותו ילדים כשהוא יגדל..השאלה שלחי למה בני מרביץ לאחרים ומה אני יכולה לעשות להפחית את זה ...מבחינה התפתחותית הבן שלי מתפתח טוב מאד מבחינה פיזית , שכלית, דיבור והכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מכה
מיכל שמש15/11/2008ראשית, בהחלט פנית לפורום הנכון. תופעת הכאה או נשיכות מופיעה לעיתים בסביבות גיל שנתיים, ואינה מעידה על עתיד רווי אלימות. זוהי הדרך של הפעוט להביע תסכול, כאשר חסרים לו עדיין הכלים המילולים לכך. כדאי לעצור אותו כל פעם שמכה (אין לאפשר בשום פנים ואופן להכות וןרה!) ןלשקף לו את תחושתו ("אתה עכשיו כועס") יחד עם גבול ברור ("אבל לא מרביצים"), יחד עם עצירה פיזית שלו. נחיושות תסייע, ללא צורך בצעקות מצידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)