פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מריבות בין אחים
    noao
    30/09/2008

הי בניי בני ה 5 וה 3.5 רבים ללא הפסקה! בבקרים הם נמצאים במסגרות שונות ולא מתראים עד שעות אחה"צ וברגע שהם נפגשים הם לא מפסיקים ליב. בד"כ בני הבכור הוא זה שמתחיל את המריבות ומציק לאחיו הקטן אבל גם האח הקטן יודע להציק ולצרוח למרות לא היה כלום. אנחנו כרגע מתגוררים בבית קטן והם ישנים באותו החדר ואין באפשרותי להפריד בינהם בחדרים. אני ניסיתי את כל השיטות הקימות : יד קשה, יד רכה, התעלמות טוטלית מהמריבות עונשים אבל פשוט הכל תמיד מגיע לנקודה שבו הם רבים כל היום שלא לציין את סופי שבוע! אני כבר לא יודעת מה לעשות!!!!לא יודעת איפה אני טועה! תודה שולמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בין אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מריבות

מיכל שמש
    02/10/2008

אמא יקרה,
    מריבות בין אחים הן המקום המוגן בו ילדים מתרגלים מיומנויות חברתיות. אני מניחה שאם תכונני בביבת כמה כללים פשוטים "איך מתנהגים כשכועסים" תגיע רגיעה. כדאי לאסור חד משמעית אלימות פיזית, וכל השאר להרשות בגבולות הסביר, ואז לנסות להתערב מעט כלל אפשר. במקביל כדאי לנסות להעסיקם כל אחד בנפרד וביחד, וחלזק על כל התנהגות חיובית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 מעט גסה ואגרסיבית
    יוספה
    30/09/2008

שלום רב, יש לי ילדה בכורה בת 7 (כיתה ב'), נבונה, חכמה וחרוצה. יש לי בעיה איתה שהיא די אגרסיבית. לדוגמא: אוכלת בחזירות (ממלאה פיה בנדיבות), מדברת בקול רם, חסרת עדינות... יחד עם זאת היא מאוד רגישה, מרגישה מקופחת אל מול אחותה הצעירה למרות שהיא תמיד מקבלת יותר ויש לה גם איתי יותר רגעים של לבד. מאוד מפריעה לי שהיא גודלת להיות גסה וחסרת עדינות. הייתי רוצה לדעת האם יש משהו שניתן לעשות על מנת לרכך את התנהגותה או שזהו אופיה ואין וזו היא. אציין כי היא בחוג התמלות ובחוג מוסיקה. תודה יוספה.

הוספת תגובה

• ילדה עם עוצמות?

מיכל שמש
    02/10/2008

יוספה שלום, האם ניתן להחליף את התיאור שנתת לביתך "גסה ואגרסיבית" במילה שיפוטית פחות "ילדה עוצמתית"? את מתארת ילדה איכותית, שמאפיינים התנהגותיים מסוימים שלה מקשים עלייך. אם חשוב לך נימוס, יש ללמדה באופן נקודתי ללעוס בצורה מתונה, לדבר בשקט יותר וכדומה. נכון שיש לה מאפיינים התנהגותיים מסוימים, אך ניתן להגיע גם לפשרה עם מה שחשוב לסביבה, בלי לגרום לילדה להרגיש לא נוח עם עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה אבל לא יודעת איך עושים זאת

יוספה
    02/10/2008

מיכל, שלום אני מאוד מסכימה אם התאור שלך. אך איך בדיוק מלמדים ילד רוך ועדינות. אני מוצאת עצמי מעירה לה המון ומפחדת לגרום לה לחוסר בטחון. חשוב לי לחזק אותה רגשית אך גם לעדן אותה פיסית. חשבתי כי בלט או נגינה יכול לעדן אותה. האם יש לך המלצה הכיצד אני בדרך עקיפה או ישירה עוזרת לה להתרכך. היא אכן ילדה חכמה ומקסימה אך לעיתים האגרסיביות שלה מרחיקה ממנה חברים או משפחה ולי זה חבל. תודה מראש, יוספה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה טלוויזיה..
    שיראל
    30/09/2008

שלום, בני בן ה1.9 (נמצא בבית עמי) מצא לעצמו תחביב חדש לאחרונה, הוא מדליק ומכבה את הטלוויזיה כל שנייה ושנייה, מעביר ערוצים מהטלוויזיה, משחק עם הממיר, משחק עם השלט ובקיצור משגע אותנו. הוא בהחלט יודע שההתנהגות הזו אינה מקובלת עלינו ואף מכעיסה ברמות על. ניסינו כל פתרון אפשרי, החל מלמקם את הממירים והשלטים על הטלוויזיה (ואז הוא מביא כיסא), לנזוף בו, להסביר לו, לבקש ממנו ואף להתעלם מהמעשה בתקווה כי לא יזכה לתשומת לב ויפסיק. אך, זה לא קורה וזה מתסכל. מה פשר ההתנהגות שלו ומה לעשות בנידון? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חולה טלוויזיה..

הוספת תגובה

• בדיקות שליטה

מיכל שמש
    02/10/2008

שיראל שלום, שימי לב ששיניתי את הכותרת... התנהגותו של הילד אינה קשורה כלל לנושא הטלויזיה, אלא מייצגת נושאים של גבולות ושליטה שהוא עסוק בהם עתה, באופן מותאם לגילו. הילד, המגלה את כוחו ועצמאותו, בודק על מה יכול לשלוט, ואכן "שלט" של טלויזיה, מאפשר תרגול אופטימלי. אני מציעה לכם להמשיך להיות נחושים, ולהבהיר לו חד משמעי שלא נוגעים בטלויזיה. כדאי להמשיך להרחיק ממנו את האביזרים, ולתת לו משחקים אלטרנטיבים (כמו פלאפון צעצוע למשל, שמאפשר לו להגיע לתרגול של סיבה ותוצאה בדומה למכשיר אמיתי). הרעיון הוא מצד אחד לא לתפוס את התנהגותו ששלילית ומתריסה, ומצד שני להציב לו גבולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש מתקשה לדעתי בגן
    בתי לוי
    30/09/2008

השנה הכל בני בן ה 3 ללכת לגן עירייהמבעוד מועד שמעתי שהגננת שנימצאת שם לא ממש עם הרגליים על הקרקע ויש שאמרו לי שהיא טובה בנוסף שנה שעברה הייתה שם סייעת אחרת שהחזיקה את הגן והגננת דרשה להחליפה בסייעת אחרתבני מגיע מגן פרטי הוא לא מפונק יתר על המידה ואוכל טוב ומדבר ופעילהמוטוריקות שלו טובות לגילו אבל ממה שאני רואה הוא סובל בגן הוא לא אוכל את כל האוכל שאני שולחת לו והוא חוזר עם פציעות ושריטות ומוזנח הסייעת משאירה אותם ךבד עם מספריים והיא בחוץ מדברת עם הסייעת מהגן השני הילד שלי נעשה חרד נטישה כל מקום שהיה אהוב עליו הוא לא רוצה ללכת ומייד בוכה הבייתה אפילו מהסבתות שלו האם אלו הם נקודות אדומות? אני מותרדת!

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש מתקשה לדעתי בגן

הוספת תגובה

• קושי בגן

מיכל שמש
    02/10/2008

בתי שלום,
    את מתארת מספר קשיים, שאנסה להפריד ביניהם על מנת לנסות לסייע לך:
    א. תהליך הסתגלות לגן: את מתארת שינוי בהתנהגות הילד, שעשוי להיות חלק מתהליך טבעי של הסתגלות. יש לתמוך בילד ככל האפשר, וללכת בקצב שלו מבחינת קשרים נוספים כמו עם הסבתות.
    ב. נושא תפקד הגננת והסייעת. מוטלת עלייך כאמא האחרות לבדוק מה קורה בגן, והאם את יכולה לסמוך על הצוות החינוכי. אם לא תסמכי על הצוות, מעבר לכך שיתכן שאובייקטיבית הסביבה לא בטוחה עבור ילדך, הילד גם עלול לקבל מסר זה ולהתקשות עוד יותר בהסתגלותו. מומלץ להתייעץ עם הורים אחרים ועם גורמי פיקוח, עד שהתשובות יניחו את דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 מפחד ללכת לגן ילדים
    בוריס
    29/09/2008

שלום יש לנו ילד אחד בן 3 שנים. השנה פעם ראשונה רשמנו אותו לגן ילדים. כאשר אנו משאירים אותו בגן הוא כל הזמן בוכה באיסטריה,לא רוצה להשאר בגן, אישתי נאלצת להשאר איתו ביחד בגן אבל גננת כבר לא מוכנה לזה יותר . חוץ מזה מצב רוח שלו כל הזמן משתנה - פתאום הוא יכול להתחיל לצרוח באיסטריה בלי שום סיבה אנו מנסים להרגיע אותו,מחבקים אבל זה לא עוזר. אי אפשר ללכת איתו לחנות - הוא עושה שם מה שהוא רוצה בלי להכשיב לנו. אנו כבר לא יודעים מה לעשות. אנו חוששים שאם נוותר לו השנה עם הגן גם בשנה הבאה יהיה אותו דבר והוא לא יתפח. אנו חושבים שמשנה לשנה הוא נהיה יותר ויותר איסטרי,תוקפני. מה אפשר לעשות? למי לפנות? בוריס

הוספת תגובה

• לבוריס

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/09/2008

בוריס שלום,
    אתה מתאר מספר תהליכים שעוברים על בנך - קשיי פרידה, קושי לווסת את מצבי רוחו ובדיקת גבולות. כל אלו הם תהליכים טבעיים שהם חלק מההתפתחות הנורמלית של ילדים וכל ההורים לבני שלוש נאלצים להתמודד עימם.
    בנך זקוק להצבת גבולות לשם המשך התפתחות תקינה והבנה שיש בעולם חוקים, כללים ומגבלות. וכן על מנת להצליח לבטא את רגשותיו בצורה מותאמת יותר.
    חשוב שתחליטו מה הדברים החשובים לכם, ולגביהם תהיו החלטיים ועקביים בתגובותיכם. בנוסף, בדקו אם יש סיטואציות שניתן למנוע מהילד, כדי להימנע מהתקפי זעם - כמו ללכת לחנויות בלעדיו במידת האפשר.
    ניתן גם להיעזר בהדרכת הורים אצל פסיכולוג.
    בהצלחה ושנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות משמעת אצל תאומים בני שנתיים
    רוית
    28/09/2008

הי! יש לי תאומים (בנים) בני שנתיים. הם ילדים שובבים ושמחים מאד וגם קשורים זה לזה. הם במעון כבר שנה והגננות מדווחות שהתנהגותם טובה והם ממושמעים. הבעיה היא שאני מגדלת אותם כמעט לבד (בעלי נמצא רק בסופי שבוע עקב עבודתו) והם מאד מאד לא ממושמעים לי. כאשר אני איתם לבד הם כל הזמן בוחנים גבולות - רצים מדבר אסור אחד (נניח, חשמל) לדבר אסור אחר (נניח, מכבים את המחשב). כאשר אני אומרת להם להמתין ליד הרכב - הם דווקא רצים לעבר הכביש וצוחקים ואני אובדת עצות - צעקות לא עוזרות, התעלמות לא עוזרת ואפילו התחלתי עם עונשים לאחרונה וגם מזה הם "עושים צחוק" יחד. אני יודעת שבדר"כ זה מעיד על רצון לתשומת לב ממני אך זה בהחלט לא חסר להם. אני אמא מאד חמה ומפנקת אבל לא מצליחה להפגין סמכותיות כנראה. מה אני עושה לא נכון / כיצד עלי לנהוג??? תודה מראש ושנה טובה, רוית.

הוספת תגובה

• משמעת

מיכל שמש
    28/09/2008

רוית שלום, לא קל להתמודד לבד כל אחר צהריים עם תאומים אנרגטים בני שנתיים, ואני בהחלט מציעה לך להיעזר מדי פעם בבן משפחה או מטפלת.
    בדיקת גבולות הא שם המשחק בגיל שנתיים, ואת צריכה להיות נחושה מולם, ולעמוד על כללי התנהגות. עם זאת, לפני שמזדרזים לחשוב על היפראקטיבות, צריך להתאים את סדר היום למיזגם של הקטנים, שיתכן שצריכים להוציא יותר אנרגיה. ילדים בגיל זה לא זקוקים לצעצועים חדשים רבים, ויתכן שכדאי לתת להם כל פעם רק משחק אחד או שניים. מומלץ לחפש באיזור מגורייך קבוצות הדרכה להורים או להורים לתאומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה --דחוף --מרל
    מרל
    28/09/2008

שלום כתבתי בעבר (17.9--"בעיות שינה לילד בן שנה ותשע"--מרל ריזמוביץ) אך פנייתי טרם נענתה. אני מבקשת בכל לשון של בקשה עצה,אולי אני צריכה לפנות לייעוץ מקצועי או לנסות לפתור את הבעיה בכוחות עצמי.אנה ראו את פנייתי ב 17.9 מחכה לתשובה בקוצר רוח תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה --דחוף --מרל

הוספת תגובה

• בעיות שינה

מיכל שמש
    28/09/2008

אנא ראי תשובה למטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות של פעוט
    נווית
    27/09/2008

שלום, בני בן שנה וחצי ונכנס בספטמבר למשפחתון בן 10 ילדים לאחר שהיה בבית בחלק מהזמן איתי ובחלק עם הסבתות. ההסתגלות כבר מלחתחילה לא הייתה קלה, אך דווח לי שנרגע יחסית מהר ופנוי לשחק, אם כי מדי פעם מחפש את "אמא". לאחר שבוע בגן חלה בוירוס די קשה והפסיד למעשה שבועיים. כצפוי התקשה להפרד ומרר בבכי כבר בבוקר כשהבין שהולך וכן התעורר כאילו מסיוטים בלילה. מה שהפריע לי מעבר לתהליך ההסתגלות לגן, שידוע לי שיכול לקחת עוד זמן מה, הוא שבימים האחרונים כאשר אנו שוטפים לו את הטוסיק לאחר שעושה את צרכיו וכשרוצים לעשות לו אמבטיה, שני דברים שלא התנגד להם עד כה, הוא צורח, משתולל ומנסה לעשות הכל כדי להמנע. כמו כן החל להכות אותנו בחוזקה לעיתים קרובות וגם לחבוט בחוזקה בחפצים בבית, דוגמת הטלויזיה, מה שנראה כהוצאת אגרסיה ולא כמשחק.אנ יודעת שבגן הם שוטפים אותם לפני כל החתלה ומקלחים לאחר האוכל, אם ממש התלכלכו. השאלה אם משהי משתי נשות הצוות עושה לו משהו שלא נעים לו, או כשהוא מתנגד להם נוהגים באיזשהי צורה תוקפנית עימו?איך עליי לנהוג בדרך שתהיה הכי מהירה ויעילה? המחשבה שמשהו לא טוב קורה שם מעיקה עליי ומקשה לישון בלילה גם עלי וגם על אביו חשבתי לנסות לשאול בעדינות:"איך הוא כשאתן מקלחות ומחליפות לו? נראה לי נורא קשה לדעת מה באמת קורה לו. הוא רק בן שנה וחצי והדיבור שלו מתבטא כרגע רק בהתנהגות שציינתי. אשמח לעזרה, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות של פעוט

הוספת תגובה

• להכיר את הגן והצוות

זהורית אסולין שמחון
    27/09/2008

לדעתי נווית מה שמקשה עליך לשאול את הצוות את השאלות שציינת לעיל הוא שבראשך יש כבר תסריטים וחשדות ולכן את חשה שלא בנוח. שאלותייך הן שאלות לגיטימיות על מנת להבין את התנהלותו בגן. זהו גן חדש וכשם שבנך אינו מכיר את המנהגים, הטקסים שם כך גם את. כאם חשוב גם לראות את התמונה המלאה להבין הבדלים בן הגן לבין הבית וכדומה. חשוב שתרגישי בטוחה בצוות כך תוכלי להקרין בטחון זה לבנך. נסי לחשוב מה ירגיע אותך אילו צעדים עליך לעשות כדי להשיב לעצמך את האמון בגן שבחרת עבור בנך.ייתכן שתרצי להעזר באיש מקצוע שיבוא לתצפת בגן על מנת לראות את התנהלותו של הילד לאורך היום , בין השאר גם באפיזודות שציינת לעיל ומעוררות בבית סערה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה...
    עדי
    26/09/2008

שלום , יש לי ילד בן 6 כמעט שעלה לכיתה א'. החל מסוף שנת הלימודים בגן חובה, החלה בעיית עצירת הצואה. הוא היה מתאפק ימים ואז התחתונים היו מתלכלכות משום שהעניין יצא משליטה. לאחר שיחות אין ספור, תוכניות עיצוב התנהגות למיניהן ועד כעס וכו'... המצב היום הוא טיפה יותר טוב עדיין ישנם פספוסים התלכלכות והתאפקות, אני פשוט רגישה יותר ויודעת לזהות מתי הוא מתאפק. מלבד זאת הילד בחודש האחרון החל מספטמבר מגלה סימני עייפות יותר, כמעט ללא תאבון, נוטה להתלכלך (לדוגמא: בגן שעשועים, מורח את עצמו בחול). כל הסימנים הללו יחד מדאיגים אותי. שללתי מחלה ערכתי לו בדיקות דם מקיפות והכל תקין. זה ילד שמדבר ומאוד בוגר לגילו, ניסיתי לדובב אותו אולי קרה משהו עם מישהו... אך ללא הועיל. האם ייתכן שסתם זהו שלב מעבר, בגלל המעבר לכיתה א'?! אודה לך על תשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה...

הוספת תגובה

• התאפקות

זהורית אסולין שמחון
    27/09/2008

לאור תאורך קשה לייחס זאת למעבר לכתה א' כי נשמע שגם קודם לכן היו קשיים. התאפקות ועצירות הוא לרוב סימפטום שמאפיין קשיים רגשיים. אם נשללו סיבות רפואיות לתופעה הייתי ממליצה ללכת להתייעצות. ייתכן שהוא מצליח יותר לשלוט בסימפטום כי הוא מבין שזה מעורר כעס אך מביא לידי ביטוי את הקושי בדרכים אחרות כמו העייפות יתר, אובדן תאבון וההתלכלכות . הילד לא תמיד יודע להסביר מה מקור ההתנהגות ועל כן כדאי לעזור לו ולכם דרך איש מקצוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לילדה בת 3
    ריקי
    26/09/2008

שלום אני אימא לילדה בת 3 ונולדה לנו לפני חודשיים וחצי ילדה נוספת ילדתי היא ילדה דעתנית חכמה יצירתית הבוגרת מאוד לגילה כול המצויין פה הוא לדעת הגננת שלה גם. אך כמעל חודש הילדה איננה מקשיבה מה שמדברים איתה אומרים לה לא לעשות משהו והיא דווקא עושה אותו יחד עם זאת היא צועקת וגם לפעמים מרביצה יש שיקשרו זאת להולדת התינוקת החדשה יש שלא , בכל אופן ניסינו אני ובעלי את כול השיטות ז"א הסברה בצורה שקטה , פינת מחשבה , הדבקת מדבקות בטבלה שום דבר לא הועיל אני יודעת שהדרך להצלחה היא התמדה אבל בואו תנסו לעזור לי ולתת לי עוד כלים כדי לפתור את הבעיה של חוסר הקשבה , מה מתאים לגיל הזה ואולי היא צריכה שיחות עם פסיכולוג/ית . דרך אגב גם בגן אותו הדבר הגננת מתארת אותה כילדה מקסימה חכמה ומבינה אם היא לא עושה משהו בסדר אך לא מקשיבה .

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות לילדה בת 3

הוספת תגובה

• גבולות וסמכות

זהורית אסולין שמחון
    27/09/2008

יש לפעול בשני מישורים האחד לנסות להבין מה ארע פתאום שהביא לשינוי , האם זוהי התנהגות חדשה או שתמיד היתה במידה זו או אחרת ורק גברה לאחרונה.
    המישור השני הוא לבחון איזה סוג של סמכות מופעלת עליה וכיצד היא מגיבה לכך. האם יש עקביות בסמכות, דוגמא אישית, האם חלק מהאמירות נשמעות כתחנונים ולא כאמירה סמכותית של מבוגר שיודע מה טוב עבור ילדו. אולי יש כללים רבים ואינה מסוגלת לעמוד בכלל הכללים ועל כן בוחרת להתעלם. צריך לברר מה עושה הגננת במצבים אלו ולבנות איתה תוכנית עקבית לבית ולגן סביב ההתעלמויות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי התאקלמות
    סינדי
    25/09/2008

שלום בתי בת השנתיים נכנסה השנה לגן (עד כה היתה איתי בבית). הקליטה בגן היתה הדרגתית והיא אמורה להישאר עד 13:00 (רוב הילדים נשארים עד 16:00 ). הבעיה שיש לי איתה היא שהיא לא מוכנה לאכול כלום בגן (לא בוקר ולא צהריים). היא מרעיבה את עצמה עד שאני מגיעה ואז בבית אוכלת צהריים (אפילו יותר יפה מהרגיל כי היא פשוט רעבה). בבוקר בסביבות 7 היא שותה 180 CC חלב .במשך שבוע ניסיתי להוריד את החלב בהדרגה עד ל 60 CC אבל זה לא שינה הרבה. בסביבות 8:30 הם כבר אוכלים ארוחת בוקר בגן לכן די ברור לי שאם היא שותה חלב בבוקר היא לא תהיה רעבה אבל גם צהריים היא לא נוגעת (מצד שני קשה לי לחשוב שאני גם מקטינה לה את הכמות חלב בבוקר וגם היא מרעיבה את עצמה עד הצהריים). כשאני מדברת איתה על זה שחשוב לאכול ושאני רוצה שתאכל בגן היא אומרת לי 'לא'. הגננת ניסתה גם לתת לה פרוסת גבינה צהובה (שהיא אוהבת) בסביבות 10 אבל לרוב היא לא רוצה. לגבי ארוחת צהריים - מכיוון שהיא גם ככה מאוד בררנית באוכל ברור לי שלא תמיד מה שמוגש בגן לטעמה אבל גם מה שאני יודעת שהיא אוהבת היא לא אוכלת. איך שוברים את המעגל הזה??? ברצוני לציין כי: זו לא ילדה ראשונה שלי אבל עד כה לא נתקלתי בבעיה כזו. דבר נוסף, היא לאט לאט משתחררת בגן בשבועיים הראשונים היא לא הסכימה לעשות עבודת יצירה כעת כן. יש לה עדיין קשיים במעבר מהגן לחצר (מלווה בבכי) עדיין לא רוצה לשבת במפגש (אבל יחד אם זאת היא קשובה ) והיא מדברת הרבה על הגננת הראשית בגן (בחיוך) אשמח לעצה..... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי התאקלמות

הוספת תגובה

• אוכל

זהורית אסולין שמחון
    27/09/2008

אוכל הוא תמיד נושא רגיש ומלחיץ נורא עבורנו כהורים. הארוחה בגן איננה רק סוגיה של רעב או שובע אלא יש לה מימדים נוספים של חברתיות, שיתוף ועוד . על כן לא הייתי מורידה את הארוחה בבוקר כיוון שהשתתפותה באוכל אינה באה משובע אלא מסיבות אחרות , לאט לאט כשתוכל לחוש רגועה יותר ולגלות גם את ההנאה שבארוחה יחד , תאכל איתם את ארוחת הבוקר ואז גם תוכלי להפחית לה את האוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה בבוקר בגן
    זהבה
    25/09/2008

אני אמא חד הורית לילדה בת 3 הכנסתי אותה לגן חדש אבל הגן נמצא באותו מעון (כיתה חדשה) הילדה כל בוקר לא מפסיקה לבכות וברגע שאני הולכת היא עושה פיפי בתחתונים למרות שהיא כבר גמולה .(בבית היא לא עושה פיפי בתחתונים) אני מגדלת אותה לבד . אבא שלה לא בא לבקר אותה באמצע השבוע וגם אם הוא מגיע בשבת אז זה יכול להיות פעם בשבועיים או פעם בחודש לפעמים הוא מבטיח לה שהוא יבוא והוא לא בא הילדה כל הזמן שואלת אותי אם אני יבוא לקחת אותה מהגן ובוכה והיא חוזרת על השאלה הזו כל הזמן גם אם אני עונה לה שברור שאני יבוא לקחת אותה היא עדיין שואלת אם אני לא ישאיר אותה בגן ואם אני לא יבוא לקחת אותה אני ממש לא יודעת מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה בבוקר בגן

הוספת תגובה

• פרידה

מיכל שמש
    28/09/2008

זהבה,
    כדאי לברר עם הגננת כיצד הילדה מתפקדת במשך היום, ואם נרגעת לאחר הפרידה ממך. במקביל כדאי לברר אם יש משהו מלחיץ עבורה בסביבה זו, שכן ההרטבה הינה ביטוי למתח, שיתכן וקשור לפרידה, אבל אולי לדברים נוספים. אם לא תחושי שיפור הדרגתי מומלץ לפנות לייעוץ, גם בשל המערכת המשפחתית המורכבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנת יום הולדת
    גבי
    25/09/2008

ביתי ביקשה (ע"י מכתב שהשאירה על הכרית שלי, וביקשה תשובה במכתב) לקחת ליום הולתדה שלושה או ארבעה חברים לחו"ל.... כל נסיונותי לנסח תשובה עניינית שפויה ומכבדת עלו בתוהו, אשמח לעזרה תודה גבי

לקביעת תור
    סגירה
    מתנת יום הולדת

הוספת תגובה

• מתנת יום הולדת

זהורית אסולין שמחון
    25/09/2008

לא ברור בת כמה ביתך., גורם הגיל חשוב כדי להבין את הקשר הבקשה ואת אופן התשובה שניתן לתת. ביום ההולדת אנו רוצים כהורים להגשים את המשאלות והחלומות של ילדינו, כמובן שאנו עדיין מחוייבים לעקרונות החלים עלינו במציאות כמו אפשרות כלכלית, המחויבות שלנו לבני משפחה אחרים וכדומה. נשמע שאינך מעוניינת לאכזב אותה , אך אולי אינך צריכה לצפות שהיא תקבל את תשובתך , מותר לה להתאכזב ולבנות פנטזיה לעתיד בה היא וחבריה חוסכים ויוצאים יחד לטיול בחו"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתוקה בת שמונה

גבי
    26/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטנה עם חלומות גדולים

זהורית אסולין שמחון
    26/09/2008

מאיך שתארת בשאלה קודם לכן אני הייתי משוכנעת שמדובר במתבגרת בת 16 . אני חושבת שבגילה של ביתך אי אפשר לפנות רק לרציונל ולהגיון כי בקשתה מונעת ממקום אחר. כדאי לשחק עימה עם הפנטזיה מדוע רצתה לחגוג בחו"ל לאן היתה רוצה לנסוע, מדוע דווקא עם החברים האלו, לעודד אותה על החלום הזה ולהצטער שכרגע לא תוכלי לעזור לה הלגשימו ואולי בעתיד הרחוק אולי כשהיא תהיה גדולה תוכל לעשות זאת . נסי אפילו איתה אך אפשר גם בלעדיה להעריך מה בעצם רצתה להשיג דרך המתנה הזו ואם אפשר לספק צורך זה או לקיים את מה שרצתה בדרך אחרת שיותר אפשרית עבורך . מתפקידנו כהורים לא רק לספק את צרכיהם ולהגשים משאלותיהם של ילדינו, אלא לעזור להם לספוג אכזבות, להמשיך ולצפות על אף שדבר מסויים אינו נגיש באותו רגע ייתכן שבעתיד התנאים יתאפשרו והוא יהיה בר השגה. תסכולים לא מעט פעמים מביאים אותנו ואת ילדינו ולבנות שאיפות ואופק לעתיד. נראה שביתך סיפקה לך הזדמנות לעזור לה בכל הסוגיות הללו.
    יום הולדת שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין פעוט....המכתב

גבי
    26/09/2008

נראה שאשוחח איתה , ונגיע למקומות שהצעת אך בשלב ראשון היא ביקשה לקבל תשובה במיכתב ולכן אני פונה לעזרה, מה לכתוב כדי שיאפשר הלאה את השיחה הזו, תודה גבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב חוזר

זהורית אסולין שמחון
    26/09/2008

נשמע שהיא נבוכה מבקשתה ולכן מבקשת תשובה במכתב, אני מציעה כהצעה בלבד לכתוב לה הזמנה לפגישה עם עוגה, שוקו או מה שהיא אוהבת או מפגש יצירה משותף ושם תעלי את הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עזרת לי מאוד, שנה טובה

גבי
    26/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות רעים
    מירי
    25/09/2008

בתי בת 6, כבר כמה לילות מתעוררת ולא יכולה להרדת ויש לה"חלומות רעים". האם זה שלב בהתפתחות? צריך לשים לב על זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים

הוספת תגובה

• חלומות רעים

זהורית אסולין שמחון
    25/09/2008

החל מגיל 3 ילדים מודעים לחלומותיהם וחלקם הם חלומות סיוט. מהם התכנים המסוייטים של ביתך, מה מעיר אותה, האם היא מתעוררת מהחלום או שאלו ביעותים מתוך שינה, כיצד היא נרגעת אח"כ האם למחרת מסוגלת לספר מה חלמה ומדוע זה הפחיד אותה. לצערי בעקבות הארועים האחרונים שדווחו בחדשות אני מתוודעת לילדים רבים שהחלו לחלום חלומות של פגיעה בהם מצד הקרובים להם ויש צורך בהרגעה ובעיבוד של הארועים כדי להרגיע אזורים אלו גם בשעת השינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות בגיל 6
    מירי
    25/09/2008

שלום, יש לבת שלי חברה מאוד טובה שהם משחקים הרבה ביחד ולומדים ביחד. מתחילת השנה יש עוד כמה בנות שמתקשרות ומזמינות אותה ונראה לי שזה בסדר גמור. היא קצת נלחצת מזה שחברה שלה תכעס אם היא תלך לחברות אחרות. האם בגיל 6 באמת זה טוב לכבד שחברה תכעס ולא ללכת לחברות אחרות או שזה בסדר ללכת לחברות אחרות ולהסביר לחברה שהיא בלי שום קשר רוצה להיות חברה שלה. כדאי להזמין את כל הבנות ביחד לבת שלי הביתה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חברות בגיל 6

הוספת תגובה

• חברויות

זהורית אסולין שמחון
    25/09/2008

מאד מרגש לשמוע שלביתך יש את היכולת לקשר חברי אינטימי, בו היא יכולה לבחון את רגשותיה של חברתה ולהיות אמפטית אליה. חשוב לברר מדוע ביתך חושבת שחברתה תכעס. האם היתה לה התנסות כזו עימה כבר בעבר?. מה קורה בבית הספר כשהיא מנסה לשחק עם חברות אחרות? האם הקשר מאופיין ביחסים של שליטה מצד החברה? הרעיון שהעלית לעזור בהזמנת מספר חברות הביתה ובתיווך נשמע לי רעיון שיקל מאד על ביתך ויתן לה כלים להתמודדות עם המצב מבלי שתצטרך לאבד את חברתה הטובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה