מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתי שאלותIc N Ic18/10/2008
שלום, אני אם חד הורית לילדה בת שנה וחודש. עד גיל שנה הילדה הייתה בעיקר איתי ועם ההורים שלי, שאליהם היא מאןד קשורה. בגיל שנה היא נכנסה לראונה לגן ואני התחלתי עבודה במשרה מלאה שמאלצת אותי לחזור בערך בשעה 18:00 הביתה ולפעמים אפילו מאוחר יותר. (יום בשבוע לפחות אני משתדלת לחזור מוקדם ולהוציא אותה מהגן). קצת לפני שהיא נכנסה לגן היא קיבלה התקף של קוצר נשימה ומאז היא לסירוגין חולה ולא הולכת לגן בגלל זה. בנוסף, היא עדיין יונקת וישנה איתי במיטה- וזה לא דבר שהולך להשתנות בקרוב. לגן היא עדיין לא התאקלמה אבל היא מתחילה להראות סימנים של התאקלמות- ולפני יומיים היא אפילו ממש התאקלמה ולא בכתה כשבאתי לקחת אותה (יום למחרת הייתה שוב נסיגה קלה...) עכשיו לשאלה הראשונה. אני שוקלת לחזור לגור בבית הוריי, מטעמי חסכון ונוחות. אבל זה אומר להעביר אותה שוב גן. השאלה האם זה יזיק לה ? ואיך אפשר להקל עליה את המעבר? היתרון אגב, זה גם שאני לא אאלץ להכיר לה מטפלת חדשה כי להורים שלי קשה לשמור עליה במתכונת הזאת כשהגן הוא 20 דק' נסיעה מהם(וזה גם לא בטיחותי ) שאלה שניה- אני אמורה לצאת בעוד כמה חודשים לנסיעת עבודה של כ4-5 ימים. אני לא רוצה לצרף אותה אליי מצד אחד כי יהיה מאוד קר (אנגליה). מצד שני, אני חוששת להשאיר אותה בלילות בלעדיי כי היא רגילה לינוק ולנוכחות שלה לידי. שוב השאלה היא, האם זה מזיק לתינוקות בגיל הזה 3 לילות בלי אמא ? ואיך ניתן להקל עליה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות
ד''ר שירי שדה שרביט19/10/2008לאמא שלום,
התמודדות עם עבודה דורשנית וגידול ילדה לבד אלו משימות מורכבות הדורשות משאבים רבים, ויופי שביכולתך להיעזר בהורייך.
לגבי שאלתך הראשונה - ילדים מסוגלים להסתגל היטב למעברים, כל עוד אלו אינם רבים מדי ומוצגים בהדרגה. אם את מאמינה שתגורי אצל הורייך למשך תקופה של יותר ממספר חודשים, אזי הגיוני בהחלט להעבירה גן. אם תוכלי, עדיף בשבועות הראשונים לאחר המעבר שתרגילי אותה לגן באופן הדרגתי (כל יום מספר שעות כשאת זו שמביאה אותה לגן ואוספת אותה במידת האפשר) ותהיי כמה שיותר בבית בשעות הערות שלה.
לגבי השאלה השניה - בוודאי שבתך תחסר אותך ותתגעגע אלייך בהיעדרך. אולם כיוון שהיא תישאר עם הורייך בביתכם המשותף, תינוקות וילדים לא סובלים משום נזק ארוך טווח לאחר פרידה מאמא למספר ימים. לאחר שובך, סביר שבתך תתנהג בצורה לא אופיינית למשך מספר ימים - היא עשויה להפגין כעס כלפייך, או תלותיות ו"דביקות" מרובה, ולרוב את שני הדברים יחד. אלו הן תגובות טבעיות ויחלפו במהרה. ההיבט שנראה לי חשוב בנסיעה שלך, הוא האם בתך אוכלת גם תחליף חלב או חלב שאוב, היות וזהו מימד משמעותי בהיעדרך.
בהצלחה בכל ההסתגלויות הקרובות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Ic N Ic19/10/2008הרגעת אותי... וכן, היא אוכלת ה-כ-ל. כולל דייסת מטרנה, ואני אנסה לשאוב לה חלב לפני הנסיעה (אחריה, בטוח שיהיה לה ....) חג שמח, שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5 עם "נשמה" מבוגרתמאיה18/10/2008
כבר כשנולדה בתי (היא הבכורה), הבנו שיש לנו עסק עם נשמה מאוד "רצינית". קצב ההתפתחות שלה היה מהיר מאוד, אוצר המילים שהיא בנתה בגיל מאוד מוקדם היה עשיר ומתקדם - כאילו שהיה לה חשוב "להבין" ו"שיבינו אותה". כמובן שזה היה כייף גדול בשבילנו, וכנראה שלא הצלחנו להסתיר את הגאווה מדרך ההתקדמות שלה והרעפנו חיזוקים ועידודים. כתינוקת אין לי כמעט תמונות שלה מחייכת... תמיד עיניינית וחוקרת . בקיצור, הילדה גדלה והתפתחה, והיום היא ללא ספק מהילדות הבולטות בגן- ופה הבעייה לדעתי. אני מזהה אצלה שניי דפוסים עיקריים 1- הרבה פעמים היא לוקחת את תפקיד הגננת.... 2- היא נמנעת מהתעמתיות. (היא תבחר לבכות למרות שהיא פיזית חזקה מאוד וכמובן מסוגלת גם להעמיד כל אחד במקום בעזרת מילים). כל עוד מדובר ב"שפת" המבוגרים - הכל אצלה בשליטה. ברגע שיש עימות "ילדותי " יותר היא נאלמת דום. והשאלה היא- האם ייתכן שהיא לימדה את עצמה "לרצות" את המבוגרים?? כיצד אוכל להוריד ממנה את הנטל הזה?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5
ד''ר שירי שדה שרביט19/10/2008מאיה שלום,
יופי שבתך היא ילדה בוגרת וסקרנית. תכונות אלו חשובות מאוד לחיים, לתקשורת בינאישית טובה ולהתפתחות.
מדברייך עולה כי לבתך נוח יותר להתמודד עם העולם באמצעות שימוש בשפה. עולה תהייה האם היא מצליחה לבטא גם חלקים אחרים שיש בכולנו, שנחשבים "ילדיים" יותר, כמו יצירה ומשחק, שהם חלק מהבסיס ליצירתיות ולהתנהלות ספונטנית בעולם.
חשוב שתעודדי את בתך לבטא את עצמה באופנים נוספים מלבד השפה. כמו כן, ייתכן ובתך זקוקה לעזרה להבין כיצד להתמודד עם מצבים חברתיים מורכבים (כמו ריבים שלא ניתן לפתור בעזרת מילים או ילדים/אנשים שלא עושים כדבריה, וכדומה). תוכלי לשוחח עמה על כך, וגם להדגים לה את ההתנהגות המתאימה בעת הצורך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילדים במצב של סיכסוך הוריםמשה18/10/2008
לאשתי ולי יש הרבה חילוקי דעות לא פעם אמרנו שנתגרש וגם בנןכחות הילדים הננו נשואים כ 15 שנים ועדיין איננו מסתדרים . התקשורת קשה אשתי אינה מוכנה לשמוע לי ומתקיפה בגין כל נושא שנינ בהעלבות אישיות כולל הורים ומשפחה ה תחושה שלה " שאני ומשפחתי " כן היא לא הפנימה שאני משפחתה נחותים ממנה וממשפחתה . במשך כל חיינו במקום לסייע לי היא מתמודדת מולי כמעט בכל נושא שני מרכישת ביית לאחר שמכרנו איננו רוכשים עקב טענותיה שהיא אינה רוצה לקשור את עתידנו הכלכלי לעד (מה שעולה לי בסכומים גדולים לשכר דירה ) וגם חוסר יציבות לי ולילדים . כל ניסיון הידברות עולה על שירטון למעט עם זה ע"פ ההגדרות שלה ... בעיניה הכל התמודדות משפטים כמו אני לא אהיחה הפריארית שלך ..לא תשלוט בי ...מה אם מה שאני רוצה ....אני גם מסוגלת לעשות שלא תחשוב שאני פחות ...ויכוחים על כסף הוצאות ...מי עשה ומי הביא מה ....ההורים של י מי נתנו יותר (שלי לא נתנו בכלל ). ועוד דברים מהיקב ומהגורן ללא שיכות לנושא כל פעם שעולה נושא אופרטיבי כזה או אחר לגבי החיים היא תוקפת ביעד קרוב וכואב משפחה חברים אחים אחיות .. כיוון שאינה טיפוס חברותי כל כך היא מנסה לייצר ממני כאדם רע ..שתלטן ..וכל מיני רעות ... כלפי הציבור מכרים וכו .... ניסינו טיפןל זוגי אולם הופסק לאחר שטענתיה כלפי המטפל היו שהוא לא אומר לי את האמת וכמה שאני לא בסדר . עד כה הילדים כבר לא כל כך קטנים ואני רואה אותן רואים את המריבות ההשמצות וההתלכלכויות . היא מלמדת אותם כיצד להגיב אלי וגם עובדת על הטיפוס שלי אצלם כמו " אתם יודעים מי הוא מדוע אתם מתרגשים וכו ...מה שפוגע קשה בחינוך שלהם ובאישיות שלהם . להערכתי היא חייבת לקבל טיפול אישי -סביר שגם אני בעייתי אחרת לא הייתי נשאר כל כך הרבה שנים -דאגתי הרבה היום היא : לילדים שלא יגדלו עם עקבות נוספות . לי שאין לי חיים . ולמסגרת עם יש טעם בכלל להחזיקה . עקב היותי בן למשפחה גרושה היה לי מאוד חשוב לשמר את הנשואים . הייתי רוצה עיצה אופרטיבית לגבי הצעדים והפעולות שכדאי לי לעשות על מנת לבחון את מצבי. תודה . אבקש לקבל עיצת מומחים בלבד -כאלה שבמצב דומה או נשים שרוצות לשאול ,מבקש לא לנצל את המומנטום בסגירת חשבונות שאינם קשורים לעיניין (כמה שפחות השקפת עולם פרטית )ע"פ מקרה אחד או שניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכסוך זוגי מול ילדים
זהורית אסולין שמחון18/10/2008אין ספק שכולם בבית משלמים מחיר כבד מהזוגיות המורכבת שאתה מתאר פה. כיוון שפנית לפורום הורים וילדים אתייחס לזוגיות זו בהקשר של ההורות. ראשית נשמע שדימוייך ההורי נפגע בעיני ילדיך עקב קושי של זוגתך להשאיר את המתח והקונפליקט בינכם. ברובד השני המודל שאתם מציגים בזוגיות הוא המודל שילדיך רואים לקשר וייתכן שהם מפנימים איכויות של קשר שיפגעו בהם בעתיד. על כן העצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא ללכת לטיפול זוגי ואם בת זוגך מסרבת לכך כדאי להציע לה לבחר את המטפל אליו תלכו. אם עדיין מסרבת אפשרי שאתה תלך לטיפול זוגי בלעדיה אך עדיין יהיה לך מרחב לחשוב בו מהי הדרך הטובה ביותר לפעול כדי לסייע לך ולכ המשפחה לצאת מהמילכוד שאליו נקלעתם כולכם
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולדת אח חדשחגית18/10/2008
שלום, לפני 5 שבועות ילדתי. בבית הבכורה בת 6 , אחריה בת 5 אחריה בן 4 וזהו עכשיו בני האחרון. אני חווה קשיים גדולים עם בן ה- 4 (בדצמבר). הוא מנצל כל הזדמנות להכעיס, לעשות דברים אסורים, לעשות דווקא, לגרור התעסקות בלתי פוסקת בו, גם אם היא שלילית והוא זוכה" להרבה מאד כעס. מצד אחד ברור לי שקשה לו, הוא חווה רגשות רבים של כעס, קנאה, מצוקה, חרדה, מצד שני אסור לי לתת לו תחושה כי הכל מותר והכל פרוץ , וודאי שאם הוא נושך את אחותו, או שובר כלים, והורס חפצים, וצועק וכו.. אני אגיב בכעס ואשתמש בצעדים כמו לבקש ממנו להכנס לחדרו לכמה דקות להרגע, או שאחרים צעצוע משלו ואתן לאותה אחות שאת הצעצוע שלה הרס, וכו.. בשורה התחתונה דבר לא עוזר ואני עובדת עצות. הבעיה היא שכמה שאני מנסה לשתפו ולתת לו לחוש חשוב ואהוב, התינוק אינו רגוע ושעות רבות בוכה ונמצא על הידיים אם זה בהאכלה, או הרגעה או החתלה. אני לא מקבלת עזרה ובן ה4 מוצא עצמו פעמים רבות מאד כאשר אני לא זמינה עבורו. איני יודעת איך לשנות את התנהגותו ובאלו אמצעים לנקוט. איזו גישה לנקוט מולו. נראה כי דבר אינו מזיז לו והיום הופך בלתי נסבל והאווירה עכורה מאד. 4 ילדים בבית, לילות ללא שינה, עצבים מרוטים. וילד אחד ששם לעצמו משימה להיות חבלן ולסכל כל אפשרות לאיזו שפיות בבית. הוא ילד מקסים ואוהב ואיני יודעת מה נכון עבורו. מהו היחס הנכון במציאות החדשה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
זהורית אסולין שמחון18/10/2008אני מסכימה איתך שאין להרשות לו להפוך ולהיות ילד הרסני בבית הדבר אינו לטובתו ואינו לטובתכם. אך האם פעם הרשת לעצמך לומר לו בקול כמה המצב השתנה מאז שנולד האח החדש, איך באמתלצערך אין לך זמן אליו כמו שהיה פעם, איך באמת הוא מוצא את עצמו לעיתים בודד, נטוש, מוזנח עד כדי מצב שהוא מתאמץ בכל מיני דרכים לזכות בתשומת ליבך. הזדהי עם כאבו,הראי לו שאת מבינה, תני לו הכרה לתחושות שהוא חש אך אינו יכול לבטא. נסי לברר עימו מה הוא מרגיש, הרי במשך מספר שנים הוא היה הקטן בבית זכות זו נלקחה ממנו עכשיו. אני מאמינה שככל שיקבל הכרה ממך ומבעלך שתחושותיו מוצדקות ונכונות לא יהיה זקוק להרוס את הבית כדי להוכיח זאת. נסי לקבוע איתו סימן סודי משותף שכשהוא מרגיש אחד מהרגשות הללו שיסמן לך ואת תדעי ותנסי לחשוב איך לעזור לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!דחוף??????אתי18/10/2008
אני חיה עם בן הזוג מזה כשנתיים, לפני כחודש וחצי נולד בננו המשותף(לבן זוגי יש ילד בן 7 מנישואים קודמים) אני ללא ילדים קודמים אך מטפלת משני אחי הקטנים כאשר התיתמו לפני כשנתיים הם בני 11 + 14 הגרים עימנו והילד של בן זוגי מגיע בדר"כ בסופ"ש לאחרונה כחודש הוא לא מוכן לישון בחדרו שלו ובן זוגי ויתר לו ונתן לו לישון בסלון כמובן לאחר ניסיונות שיכנוע אך ללא הצלחה. אתמול הילד אמר לבן זוגי שבגלל שהתינוק ישן עימנו ושהוא ראה אותו כמה פעמים אשר הדבר שקר כי רק אתמול הוא ישן במיטתי אז זה לר פייר והוא מוכן לישון בחדרו אבל שיהיה אור הוא יעבור אלינו אני אציין שגם אצל אימו הוא לא מוכן לישון לבד. הדבר הוביל ביני לבן זוגי למריבה גדולה ועצבים והיום כל היום אנו לא מדברים.אני אמרתי לא אתמול שהילד מסובב אותו באצבע ושמה שהילד אמר לא נכון ובמקום לתקן אותו הוא שיתף איתו פעולה או להסביר לו שהוא תינוק והוא בן 7 בן זוגי טוען שילדים לא משקרים ושכנרא הוא ראה אותו מספר פעמים לידנו אבל המצב שונה... תגידו לי בבקשה מי צודק ומה הדרך הנכונה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה חדשה
זהורית אסולין שמחון18/10/2008אין ספק שהמבנה המשפחתי המורכב מעלה מתחים ומורכביות בינך לבין בן זוגך. לאחר שתרגעו אני מציעה ששניכם תחשבו כיצד לעשות מקום לכולם במשפחה, כיצד להבין את ההשפעה של לידת הילד החדש על כל אחד מבני המשפחה, איך תוכלי לעזור לבן זוגך לעזור לבנו לקבל את השינוי המשפחתי כשהוא אצלכם. אם בן זוגך יחווה אותך יוצאת נגד בנו הוא יחוש צורך לגונן אליו ולהתקיפך. על כן נסו למצוא את המשותף המחבר ולשאוב יחד כוחות שיסייעו לכל בני הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים - בדיקת גבולותרונית18/10/2008
היום מלאו לילדון שנתיים. בשלושת החודשים האחרונים עבר שינויים גדולים, ביניהם: לידת אחות קטנה וכניסה למסגרת-גן (נשאר חצי יום, לוקחת אותו לפני השינה). לאחרונה אנו נתקלים בקושי להתמודד עם התנהגויות שונות שלו. ידוע לנו כי הגיע לגיל שנתיים "הנורא" (למרות שהתחיל קצת לפני) אבל התרגלנו ליכולת הדברות עמו (ילד ורבלי מאוד) שכרגע ברוב המקרים נעלמה. הוא בודק גבולות כל הזמן, מתגרה, זורק חפצים, מרביץ לאחותו הקטנה ולעתים אף מנסה לעשות דברים שמסכנים אותו (דבר שכמובן איננו מאפשרים ואז העניין מלווה בצווחות ובכי). דבר נוסף, הילדון מסרב להכנס לאמבטיה או מקלחת (דבר שבעבר אהב ולא היתה שום בעיה) וכל יום יש את אותו מאבק, צרחות ובכי. ניסינו לתת לו לשטוף את עצמו לבד, ניסינו להכניס משחקים שונים וכלום! זה פשוט מתסכל נורא. קשה לנו שאם עד לפני חודשיים שמע רק שבחים ובקושי הערנו לו בנוגע להתנהגות רעה, אז עכשיו אנו מרגישים שלפחות 3/4 מהזמן הוא מקבל הערות על התנהגות לא טובה, צעקות ואפילו לוקחים אותו בכוח מאחר ואינו מפסיק וממשיך להתגרות (מכות לאחותו הקטנה למשל). מה עושים? איך מכילים? איך מתמודדים עם עניין האמבטיה? האם זה תקין יש לציין כי הקטנטן עבר לתחתונים ללא התנגדות די סמוך ללידת אחותו וכנ"ל לגבי מיטת מעבר. משניהם נהנה מאוד רק שלאחרונה עושה גם "דוקא" בעניין הפיפי (לפעמים עושה בכמנסיים ואז בא ואומר: "אמא/אבא תראה. יובל עשה פיפי בחוץ, לא יפה, צריך לעשות בסיר". ואז השאלה היא אם להמשיך בדיון עמו או שפשוט לנקות יחד איתו (אוהב את פעולת הנקיון :) ) ולא להוסיף הרבה מילים כי ברור שמבין את המשמעות של מה שעשה? הוא מקבל המון תשומת לב ואהבה וזה בא על חשבון הקטנה כי הוא גדול ויודע למשוך יותר תשומת לב. אבל לצערנו הוא סופג גם המון תלונות על ההתנהגות הרעה שלו, דבר שמאוד מפריע לי ולבעלי (כי כמו שכבר ציינתי הוא התנהג באופן מאוד נוח עד שחל השינוי הגדול כך שמעולם לא גערנו בו כ"כ הרבה). איך אפשר להעיר את תשומת לבו לכך שהוא מתנהג לא יפה מבלי לגעור בו כל הזמן? אנו חשים רגשות אשם ותסכול אך מודעים לכך שהוא ילד נבון ובמרבית המקרים יודע בדיוק מה הוא עושה ולמה הוא מתכוון כשהוא בוחר לעשות פעולה מסוימת. הדוגמא הכי טובה היא זריקת חפצים. הוא ממש מסתכל עלינו, זורק חפץ מסוים, מחייך ואומר"אסור לזרוק". האישיות שלו נבנית ומשתנה אך השאלה היא אם הבסיס הנוח והשלו של אישיותו יחזור להיות כמו שהיה? אותי זה מטריד מאחר ואני לא רוצה שהגערות שלנו שהם כרגע על בסיס קבוע יפגעו בו וישנו אותו באיזושהי צורה... אני יודעת שהשאלה ארוכה ומסורבלת אבל ניסיתי להעביר כמה שיותר פרטים בנוגע למצב... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראי הודעה בנושא אח חדש
זהורית אסולין שמחון18/10/2008בעמוד זה התייחסתי לסוגיה דומה תחת הכותרת אח חדש קראי , מקווה זה ייתן לך מענה, אם לאו אנסה לתת מענה נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רגיש ובכייןאימוש'18/10/2008
בני בן 7.5 כמעט, מאוד רגיש ובכיין, לפעמים נוטה לחשוב ש"כולם מדברים עליו" כשמתפתחת שיחה לידו, לא מקבל את העובדה שמעירים לו כשהוא לא מתנהג יפה ונעלב בצורה מאוד קשה.. לאחרונה מתחצף מאוד אלינו (ההורים) וכל סוג אחר של "ענישה" (כמו לא לשחק במחשב וכו') כבר לא עוזר ולא מרתיע אותו זאת גם לאחר המון שיחות איתו בעניין אך ללא הועיל. ניסינו לקחת אותו לחוג קראטה אך כאשר המדריך לא נתן לו להתנסות בקרב החל לבכות בסוף השיעור ללא הפסקה... איך ניתן לעזור לו ולנו בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
זהורית אסולין שמחון18/10/2008נשמע שבנך פגיע וכל רגע שאינו מקבל את מה שציפה לו יוצרת אצלו עלבון צורב. מה קורה בבית הספר? הרי שם חווים לאורך היום אינספור תסכולים ודחיות, איך הוא מבחינה חברתית, מדדים אלו יעזרו בכיווני חשיבה כיצד ניתן לסייע לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי זהורית
אימוש'19/10/2008מאוד מקובל חברתית (הבנתי מהמורה) אבל למרות זאת נוטה להיעלב מאוד בקלות מחבריו אך ממשיך לשחק גם אם מישהו פוגע בו ממש ... יש לו חברים רבים מכיתות גבוהות יותר (דעתי שזה מקנה לו בטחון יותר גדול וגם בהפסקות הוא משחק יותר איתם) , אך גם משחק עם ילדי כיתתו עפ"י דבריו.. מאוד אוהב ללכת לבית הספר, אוהב חברה ואוהב חברים.. בעבר היה לו קושי בהפסדים במשחקים אך על זה התגבר פחות או יותר. מאוד לא מעריך את עצמו ולא בוטח בעצמו, האם יש גם איזשהוא חוג שיכול לחזק את הבטחון העצמי ? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוג מתאים
זהורית אסולין שמחון20/10/2008אני שמחה לשמוע שעל אף העלבונות הוא אינו נמנע מיחסים חברתיים. כנראה שהגדולים מעניקים יותר בטחון כיוון שהם מתחשבים בגילו הצעיר ומוותרים לו, לעומת בני גילו שאינם מוכנים לוותר. מאד יכול להיות שהאינטראקציות החברתיות בבית הספר כרוכות בהמון מאמץ מבחינתו ואז כשהוא מגיע הביתה רואים נסיגה ובכיינות יתר גם על דברים שבעיניכם נראים שטותיים. כל חוג יכול להתאים, במיוחד כאלו שמצהירים על כך שמחזקים דימוי עצמי ובטחון עצמי, החשבו הוא שבנך ירצה ללכת ויהי פתוח להתנסויות , שנית שתהיה שם אינטראקציה חברתית בין הילדים ולא כל אחד לעצמו (למשל לא חוג רכיבה על סוסים פרטני). ושלישית שהמדריך יהיה מודע לקושי ויגיב בהתאם לסיטואציות ולהכרותו עם הילד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
אימוש'20/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות!!!מיה18/10/2008
שלום רב,, בני בן השנה ושלושה חודשים לא מפסיק לנשוף אותי ורק אותי, הוא לא נושך אף אחד אחר מבני המשפחה וגם לא ילדים בגן, אנא עיזרו לי למצוא תשובה מדוע הוא נושך? ומדוע רק אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
זהורית אסולין שמחון18/10/2008האם הנשיכות הם ברגעים של רגש מסויים שמציף אותו כמו כעס, או לחלופין התלהבות יתר, או שאין אבחנה מסויימת ? האם בנך מתקשר באופן ורבלי ויכול לבטא עצמו במילים? , קשה להבין מהאינפורמציה שנתת מדוע הוא נושך רק אותך ומדוע הוא נושך. ייתכן שעד עתה היה בינך לבינו מגע (דרך הנקה , שינה משותפת) ומהרגע שזה פחת אולי מנסה למצוא לזה תחליף. הרחיבי את הפרטים כך שנוכל להעלות סברות מדוייקות יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיכות.. עזרה!!!!
מיה18/10/2008שלום לך, בני איננו מתבטא במילים, ולפעמים כדי לבטות כעס או התלהבות הוא צועק , לא הנקתי אותו הוא אכל מבקבוק ומידי פעם אני לוקחת אותו למיטתי במקרים שהוא מתעורר בלילה וממש קשה לו לחזור לישון, נוי הולך לגן ואת שארית היום אני מבלה איתו רוב הזמן והא איתי , אני משחקת איתו ולוקחת אותו לגן השעשועים ומפעילה אותו, אני מקווה שמסרתי מספיק פרטים, אשמח מאוד אם תוכלי לשפוך לי אור על נקודות שאני לא ראיתי.... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקום נשיכות רגשות
זהורית אסולין שמחון18/10/2008נשמע מתאורך שהנשיכה באה לרוק איזשהו רגש שמציף אותו כאשר הוא נרגש מידי או לחלופין זועם באה הנשיכה. אני משערת שהיא מופנית בעיקר אלייך כי נשמע שהיחיסים הדומיננטים הם איתך וכשם שאיתך הוא יכול להגיע לפסגות של אהבה, תלות והזדקקות כך גם ברגשות אחרים הם מזוקקים לעוצמה גבוהה בעיקר מולך. לדעתי בשלב זה הדבר שיוכל לעזור לו ביותר היא לומר ולהסביר שלא נושכים ולתת תחליפים אפשריים לביטוי של הרגש שמתאים לארוע. הראי לו שאת מבינה מה הוא מרגיש מבלי שיצטרך לנשוך. עיצרי כל דבר כשהוא נושך אל תתני לו להכאיב לך, ועזרי לו להרגיע את מה שמציף אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הפרדותרונית17/10/2008
בני בן ה 3.5 הולך זו השנה השניה לאותו גן. שנה שעברה היה בסדר השנה לאחר שהיה איתי שבועיים בבית יחד עם אחותו הקטנה (שנה) הוא מסרב ללכת לגן. זה הלך והחמיר עם הזמן עד שהגענו למצב שהוא מנסה לחסום לי את הדרך לדלת בבוקר, צורח שאינו רוצה ללכת שלא כיף לו ושרוצה להשאר בבית עם אמא. כשאנו יוצאים לבסוף מהבית ומגיעים לגן (בערך ב 10) הגננת עצמה יורדת לקחת אותו הוא נרגע די מהר והן מספרות לי שהיה בסדר גמור; גם כשאני באה לקחת אותו פעמים רבות רוצה להשאר עוד. אני עובדת במשמרות אחרי הצהרים ובסופי שבוע (בערך 3 פעמים בשבוע), לאחר שהמצב בבקרים החמיר וגילה ביטוי כעס כלפי אחותו אמרתי לו שאני הולכת לעבודה/סידורים/רופא בבוקר ומשאירה את אחותו אצל חברה למנוע מצב שיחשוב שאנחנו נשארות בבית יחד. זה לא עזר. רק גרם לי להרגיש רע. כל בוקר זו מלחמה חדשה אני יודעת שהוא נהנה בגן ושכל יום שאני לא לוקחת אותו הופך את ההתמודדות יום אחרי לקשה יותר אולם קשה לי פיזית ונפשית לקחת אותו לגן כשהוא צורח ומתחנן לא ללכת. בזמן האחרון התחיל לבכות ולנסות למנוע ממני ללכת לעבודה אחרי הצהריים דבר שלא קרה בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
זהורית אסולין שמחון18/10/2008ראשית על אף הקושי והרצון שלך להקל על כאבו וסבלו לא הייתי ממליצה לסלף את פני הדברים אם את נשארת עם ביתך בבית גם אם זהו מקור הקושי עליך להתמודד עם כך , אמינותך בעיניו חשובה יותר מהכל. ייתכן שבסיטואציה הזו מי שיכול לעזור הוא האב, האם ישנה אפשרות שאת הפיזור בבוקר האב יעשה , כך יקל עליך בעימות היומיומי וישנה אפשרות שלבנך יהיה קל יותר להפרד ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הפרדות - תשובה
רונית18/10/2008לצערי האב לא יכול לעזור בפיזור בבוקר. הוא לוקח אותו רק בימי שישי כשאני בעבודה וגם במקרה הזה הוא אומר שאינו רוצה ללכת ומבקש להשאר בבית. לרוב בעלי לא מוותר ולוקח אותו כשחוזר מספר בהתלהבות על הקבלת שבת בגן וכשמתקרב יום ראשון המנגינה משתנה שוב: "אני לא רוצה ללכת לגן".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בן 3mom17/10/2008
בני בגיל 3 וזו שנה ראשונה שלו בגן הוא ילד אקטיבי גם בבית אני מלווה אותו לקורס אנגלית ושמתי לב שהוא לא יכול לשבת הרבה בשקט כמו שאר הילדים שהם בטווח הגיל שלו" לא יודעת אם זה קשור אבל הילד לא אוכל טוב ויש לו הימוגלובין 10.3 ומקבל ברזל" האם ההתנהגות הזו יכולה להעיד על בעית קשב וריכוז למרות שהוא ילד שזוכר הרבה דברים ממה שאני מלמדת אותו וילד שיכול לשבת בשקט מול הטלויזיה שעות אם נותנים לו? בנוסף שמתי לב שדפי הצביעה שלו בגן ריקים והילדים האחרים צובעים טוב בתוך הקו של הציור והוא ממש לא צובע בבית ניסיתי לעודד אותו להביא צבעים חדשים ולהביא לוח לתלות את הציור שלו אם הוא מצייר או צובע ובכל זאת הוא לא מסכים אפילו להחזיק את הצבע ביד האם זה יכול להעיד על בעיה במטוריקה העדינה? או בעיה באחזקת העט כתוצאה מבעיה בשרירי הכתף? מה אני צריכה לעשות במקרה הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב ורכוז בגיל צעיר
זהורית אסולין שמחון18/10/2008אם את מעוניינת לברר שאלות אלו עלייך לפנות למכון להתפתחות הילד שם יוכל לעבור אבחון בריפוי בעיסוק לגבי חגורת הכתפיים אחיזה, וכן מיפוי ראשוני לגבי שאלת הקשב. אך לפני שאת עושה זאת חשוב לי להעביר מסר שהיוצא דופן הוא ילדים שיושבים בחוג אנגלית בגיל כזה . תחומי ההתעניינות ואופני הלמידה בגילאים אלו הם בדרכים אחרות ולא במפגש שבו עלייהם להקשיב ולהיות מרוכזים. אלא דרך החושים, התנועה, ניסוי וטעיה , משחקי דמיון ועוד. מעבר לזה בגילאים אלו יש שונות גדולה לגבי הבשלות של הילד וייתכן שמה שקשה לו היום יוכל לעשות מאוחר יותר. בררי עם הגננת בגן לגבי ההמנעות מציור, ולגבי השתלבותו במפגשים במהלך היום. כיוון שנכנס השנה לגן ייתכן שאינו פנוי לשבת לא בגלל בעית קש ורכוז אלא כיוון שהוא מרוגש מכמות הילדים, מהמפגש החברתי איתם ואלו קורצים לו יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קללות .. והתנהגות אלימהרותם17/10/2008
שלום רב ושבת שלום ! יש לי בני בנים. האחד בן 5 וחצי והשני ב ן 3 ו - 7 חודשים. מחודש יולי , הקטן , נתפס בכמה משפטים נוראיים ברגע כעס , ברגעים שהוא אינו מקבל את מבוקשו ואפילו סתם ככה, כי בא לו לכעוס אז הוא מוציא את אותם המשפטים : "את קקי , את חרא , אני ארביץ (והוא מנסה להרביץ) , אני אבעט (והוא בועט) , אני יקלקל לך את זה .... ". זה הנוסח המדוייק. מה עשינו ? ממש בהתחלה , שזה רק צץ , ניסינו את שיטת ה 3 דקות בחדר לחשוב והסברנו לו שבבית שלנו לא מקללים וכך לא מדברים (אין קללות בבית שלנו) . לא ממש יכולתי להעניש אותו על משהו , כי אין דברים שהוא מאוד "מכור" אליהם. ראינו שזה לא עוזר ואף מחריף , עברנו לשיטה תוקפנית. וכאן המקום לומר שאנחנו מאוד נרגזים עליו כשהוא אומר מילים שכאלה, זה חמור ומעליב מאוד בענינו. אז היינו אוחזים בו בכוח ואף אמרנו לו שנשטוף לו את הפה בסבון.. לקחנו אותו פיזית למקלחת ושטפתי לו את הפה במים. גם לא עזר. בכל הסיטואציה הוא חוזר ואומר (כמה וכמה פעמים) למי שעומד מולו (אני או בעלי) "אתה חרא, אתה פיפי , אני ארביץ לך "... גם זה לא עזר. עברנו לשיטת ההתעלמות. שיטה זו מסייעת להקטין את העוצמה ואת הבלאגן שיש בבית . אני מתעצבנת פחות , כי אני מתעלמת.. לא נכנסת איתו לעימותים אבל לא העלימה לגמרי את התופעה המזעזעת הזו. ניסינו להתעלם שבועיים. ולשווא. זה עדיין נמצא שגור בפיו. גם היום , בצהרים , הוא עלה לרכב וביקש מוצץ , אמרתי לו (כמו תמיד) ש"מוצץ מקבלים רק כשהולכים לישון" (זה ההסכם שלנו) , ואז הוא החל לומר את המשפטים האלה. אנחנו מרגישים אומללים. כאילו נכשלנו באבני היסוד שלנו כהורים "לחנך את הילד לא לקלל , לא לנבל את הפה". אני נואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן למוצץ
dvori17/10/2008בנך עדיין צעיר מאד, לגיטימי שיקבל את המוצץ. אל תתני (מלשון תנאי). פשוט תתני לו את המוצץ וזה ירגיע אותו. תמשיכי בסבלנות לא להגיב על הפרובוקציות. יהיה בסדר! שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטויים לגיטימיים לכעס
זהורית אסולין שמחון17/10/2008אנו היינו רוצים לחשוב על ילדינו כעל יצורים תמימים, מלאכים קטנים וטובי לב, ועל כן אנו נבהלים כשאנו נוכחים לדעת שגם הם מכילים בתוכם רגשות והתנהגויות תוקפניות. אני חושבת שמה שיעזור לבנך שבצד זה שתדגישי בפניו אלו התנהגויות אסורות בבית, תתני לו אלטרנטיבות לביטוי של כעס כלפיכם באופן שנראה לכם לגיטמי. למשל האם במקום לקלל מותר לו לומר שהוא אינו אוהב את מה שאתם עושים. או לחלופין שהוא כועס עליכם ואינו רוצה לדבר איתכם. ככל שיהיו לו יותר אפשרויות לגיטמיות לביטוי של זעם האופציה של הקללות תפחת. אל לכם למדוד את הצלחתכם כהורים על פי התנהגותו בלבד , אלא על פי ההתמדה, העקביות, הדוגמא האישית שאתם מקנים, והמודל שאתם מספקים לו להתמודדות עם כעסים. מה אתם עושים כשאתם לא מקבלים משהו שאתם רוצים, מה אתם עושים כשאתם מאד כועסים על מישהו, שתפו אותו באופני ההתמודדות שלכם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רותם21/10/2008זה בידיוק מה שאנחנו עושים , כבר שלושה - ארבעה חודשים , מאז נכנסו הקללות האלה לביתנו. אנחנו לא יודעים מתי זה יחלוף , אם בכלל. מחר הוא ילמד קללות גסות יותר ויכניס אותם הביתה בסיטואציות של ויכוח. זה לא מקובל עלינו, כי אנחנו לא משפחה שכזו. עושה רושם שהוא "לא מפחד מאף אחד". הוא בועט בבת דודה שלו , הגדולה ממנו ב 5 שנים, ללא כל היסוס או פחד. יש לו מעין אומץ שקשה לי להסביר. כאילו גדל ללא גבולות. הוא התהפך במספר חודשים. האם מאוחר מידי? בכל פעם שהוא בועט או מוציא את המילה "חרא , פיפי וכו'" לומר לו "ככה לא נוהגים כשעוסקים" ? וזהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות
זהורית אסולין שמחון23/10/2008יש שני שלבים לתהליך האחד הכרה של הכללים וזמן להפנמתם קחי אותו את ובן זוגך לשיחה הסבירו לו בפירוש מה מותר ומה אסור אלךו מילים הינם לגיטימיות לביטוי של כעס ואלו לא. תנו לא דוגמאות ברורות מה עליו לעשות כשהוא כועס ונחשבת כהתנהגות לגיטימית בבית . עליכם גם לתאר לו את המחירים שישלם אם לא יעמוד בכללים אלו. השלב הבא הוא הפנמה כשהוא מקלל ומעירים לו אם הוא מפסיק ז"א שהוא בתהליך של הפנמה , אך אם אינו עומד בכך וגם לאחר שהסבתם את תשומת ליבו הוא ממשיך לקלל שוב ושוב ואפילו מתריס זאת מולכם, הרי שעלךיכם להפעיל סמכות תקיפה ואסרטיבית יותר שתבהיר לו שאינכם מוותרים על עקרון זה והוא חשוב לכם, ולא משנה מה יגבה ממכם הדבר אתם תתעקשו עליו. במקרים כאלו עליכם ליישם את התוצאות שקבעתם עימו מראש על כל מעשה (למשל כשהוא מקלל בגינה הציבורית גם לאחר שהערתם לו והסבתם את תשומת ליבו הוא יחזור הביתה וכדומה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד חסר ביטחון
מיכל שמש26/10/2008רותם שלום, אכן מיקומו של ילד סנדוויץ בעל הפרעת קשב ורכיוז במשפחה בה אח ואחות מוכשרים אינו פשוט. לא פשוט גם להיות אם לשלושה ילדים כה מאתגרים (מי ביכלותיו המצוינות ומי בהתנהוגתו העוצמתית). אני מציע פנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים, שיוכל להציע לכם טיפול רגשי לילד, הדרכת הורים, או שילוב של שניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מתינוק עקב נסיעה לחו"לויקטוריה17/10/2008
שלום רב! בתי בת שנה וחצי , אני ובעלי מתכננים נסיעה לחו"ל למשך שבוע בלי הילדה. בתי תשאר עם סבתא שלה שמטפלת בה יום-יום. ובכל זאת אני מרגישה רגשי אשם נוראיים ומפחדת ליצור טראומה אצל הילדה. האם יש בסיס לכל הדאגות שלי ? האים פרידה כזו באמת עלולה להוביל לחוויה קשה עבורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מתינוק
זהורית אסולין שמחון17/10/2008האופן בו ביתך תבחר להתמודד עם הפרידה תלוי ביכולות הרגשיות השונות שלה , אך גם ביכולתך ונכונותך לעזור לה בחוויה. כדאי להסביר לה מראש במילים שתוכל להבין, ולא להעלם לה. ייתכן שבמהלך החופש תרצה לשמוע את קולכם בטלפון ויתכן שהדבר יקשה עליה. על כן הסבתא צריכה לדווח לכם כיצד היא מגיבה לשיחות טלפון שלכם ולבחרו את מה שעושה לה הכי טוב (גם אם לכם מאד בא לשמוע את קולה אך היא אינה רוצה בזאת לא כדאי ללחוץ). בחזרה מהחופשה כדאי להעניק המון אהבה ולהיות סבלניים לביטויים שונים של כעס, התעלמות, בכי מצידה ולחבר את זה לפרידה שהיתה. אם יש לה קשר טוב עם הסבתא ואתם רגועים שהיא בידיים טובות תוכלו להעביר לה מסר זה במילים ובהתנהגות שלכם. ככל שתסעו רגועים יותר ופחות רוויים ברגשות אשמה או בחששות בתכם תחוש זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםבט17/10/2008
שלום, בני בן השנתיים וחצי נגמל מטיטולים לפני 3 -4 חודשים (יום ולילה), הוא נגמל מפיפי אבל קקי הוא עושה רק בתחתונים למעט במעון ששם המטפלת אמרה לי שהוא עושה בשירותים. (כבר ניסיתי כמעט הכל - קקי פרס, מדבקות, תקופה מסויימת התעלמתי לחלוטין, כל רעיון שהציעו לי ניסיתי וזה לא עובד הוא לא מוכן לעשות קקי בשירותים בבית או בכל מקום אחר חוץ מבמעון (ששם אני לא ראיתי אבל מאמינה ומסתמכת על דברי המטפלת). מה אפשר לעשות בנדון, והאם יש לכם רעיונות נוספים? בעיה נוספת בשבוע האחרון הוא התחיל לעשות פיפי בלילה במיטה לפחות פעמים במהלך הלילה. ..(אני מתחילה להתייאש). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
זהורית אסולין שמחון17/10/2008אני אתחיל דווקא מהחלק האחרון ייתכן שההרטבה בלילה בשבוע האחרון נובעת משינויי מזג האוויר ומכך שיותר קר לו בלילה, ילדים רבים שגמולים במהלך הלילה בעונות המעבר והחורף מפספסים יותר . לגבי הקקי צריך להבין מה מעניק לו בטחון בגן (אסלה קטנה יותר, ילדים נוספים שעושים והוא רואה ששום דבר לא קורה, אינו חש בלחץ וציפיה מצד הגננת ) ברגע שתביני זאת לנסות לשחזר את אותם התנאים בבית. יחד עם זאת חשוב להדגיש שהוא צעיר והגמילה אצל בנים בד"כ מתרחשת מאוחר יותר ולכן עלייך פשוט להיות סבלנית ולזרום עם הקצב שלו מתוך אמונה שהדברים יסתדרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון - חרדה חברתיתסיה17/10/2008
יש לי ילדה בת 10.5 , הסובלת מהיפטוניה מה שמביא אותה לקשיים במוטוריקה הגסה -סירבול וקושי לבצע את מה שילדים אחרים עושים בגילה ובמוטוריקה העדינה שגם כאן יחסית היא לא מתיאמה לגילה - הילדה היתה שנים במכון להתפתחות הילד , ברכיבה על סוסים אצל מרפאה בעיסוק , בציור על מנת שתפתח את היכולות שלה כי למרות שקשה לה היא אוהבת לצייר . כיום היא לומדת לשחות . בנוסף לכל הדברים שנאמרו לעיל יש לה קושי במיקוד העיניים והיא מרכיבה משקפיים כמו כן הולכת עם אצבע בפה , למרות שאינני חושבת שבבית הספר היא שמה אצבע בפה מאחר והיא חוששת שילעגו לה. השאלה שלי היא לגבי חברות . בדרך כלל ילדים ניגשים אליה לשחק איתה, השנה לפחות שתי בנות היו מתקשרות ורצו כל הזמן להגיע לביתנו לשחק . הבעיה היא שהיא עצמה לא תיזום שום קשר מהחשש הן לא תסכמנה . יש פעמים שהיא מביאה מכתבים מחברים במכתבים אלה כתבו לה כמה היא מקסימה וחמודה ונראה שהיא דיי אהובה , אולם היא עדיין בשלה שילדים לא רוצים לשחק איתה , קשהלה מאוד לדבר בטלפון עם חברות וגם אם אני מנסה לשכנע אותה להתקשר היא יכולה להתששק בטלפון ולא לדבר , היא זקוקה כל הזמן לתיווך . הפחד שלה שלא תצליח לשחק כמו כולם ושלא ירצו אותה אינו מאפשר לה להתקדם הלאה ולאט לאט החברות המעטות שהיו לה כבר לא מתקשרות כי אין שום עידוד מצידה . כמה שאני מנסה לדבר איתה על כך ולהבהיר לה שהיא ילדה חכמה ומקסימה ושתמיד ירצו לשחק איתה ועובדה שבאים אליה וכן נהנים אינה מספיקה . האם כדי לפנות לפסכולג לפני שיהי המאוחר מדי ? אם כן , האם אתם מכירים פסיכולג ילדים באיזור חולון - בת ים תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
זהורית אסולין שמחון17/10/2008אם את חווה שהילדה במצוקה ויש בה את הרצון להשתתפות בפעולות חברתיות שונות אשר היא מונעת מעצמה עקב חרדה חברתית הייתי ממליצה ללכת לטיפול. ישנן שתי אפשרויות טיפול רגשי פסיכולוגי שינסה להבין מדוע חווה את עצמה כדחויה ולמה אינה חשה בטחון מהאהבה שמקבלת מהסביבה. אפשרות אחרת הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי שיבנה איתה מטרות ומשימות שאותן תצטרך לבצע כדי להתגבר על החרדה.
אם תרצי צרי עימי קשר טלפוני ואפנה אותך למטפלים שונים לפי האפשרות שתבחרי
050-2774277* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל16/10/2008
הי בתי בת שנה וחצי, עד היום איתי בבית.לאחרונה אני מרגישה את הצורך שלה בחברת ילדים נוספים ואני מנסה להפגיש אותה עם בני גילה כמה שאני יכולה .ראשית ברצוני לשאול כמה הדבר חשוב שהרי בגיל הנ"ל הם עדיין לא משחקים זה עם זה אלא זה לצד זה. בנוסף, ניפגשנו עם חבר בן גילה (מעט קטן יותר) והוא נתן לה מספר פעמים מכות על הפנים והראש. היא לתדהמתי לא בכתה, לא הגיבה, לא החזירה והמשיכה כרגיל כאילו כלום לא קרה. מאוד מסקרן אותי להבין את התגובה שלה.האם הדבר מעיד על בגרות או שמא על כך שאינה יודעת להתמודד עם מצבים כאלה? כיצד אתם רואים תגובה מסוג זה? אני לא התערבתי כמובן מפני שלא היה צורך אך מה עושים במצבים דומים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים חברתיים
זהורית אסולין שמחון17/10/2008אכן בגיל כזה הילדים אינם משחקים אחד עם השני אלא אחד ליד השני, יחד עם זאת מפגשים אלו חשובים כוון שהם מהווים מימד נוסף בלמידה של אינטראקציות ויחסים חברתיים עם האחר. קשה לומר מדוע ביתך לא הגיבה. ייתכן שלא חוותה את המכה ככואבת , ייתכן שמה שבעיניך נתפס כמכה בעיניה נתפס כמגע אקראי מבלי שתייחס לו כוונות של פגיעה. וייתכן שחוסר התגובה נבע מהסיבות שתארת. הדרך הטובה להבין זאת היא להמשיך ולראות בסיטואציות שונות עם ילדים שונים כיצד מגיבה לכל סוג של אינטאקציה עימם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)