מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה לא רוצה יותר קשר עם אבא שלהשלמה24/10/2008
אני ואישתי בהליכי גירושין, אני גר ליד הילדים, יש לנו ארבעה. 19,17,12,5. לאחרונה הילדה בת ה 12 ממעטת לבוא איתי כשאני בא לאסוף אותם. (הגדולים לרוב עסוקים בעיניינהם). בכל אופו, הילדה נתונה לשטיפות מח מצד אישתי, ובכל דבר שלא מסתדר לילדה או שהילדה מבקשת מאישתי לקנות או לתת. ואישתי מסרבת, אישתי אומרת שזה בגלל אבא. לאחרונה הילדה סובלת מנשירת שיער, ובלי איבחון כלשהו אישתי קודחת לילדה ואומרת לה ולילדים האחרים שזה בגלל אבא, כי הוא מוכן לתת לי גט וכו'. הילדה שלחה לי הודעה במפתיע ונדהמתי מהניסוח שלה : משה שלום(במקום אבא שלום) אני לא רוצה איתך יותר שום קשר עד שתיתן לאימא שלי גט!!!! וכדי שלא יהיו לך גם הוצאות עלי. תמחק את הפלאפון שלי מהפלאפון שלך. נדהמתי מההודעה ומהנוסח, וניראה היה לי שהכתיבו לה את הנוסח, משום שהפתיח היה בשמי הפרטי ולא אבא... לא יודע איך להתנהג האמא לא נותנת לי אותה בטלפון והילדה מנתקת לי את הפלאפון בכל פעם שאני מתקשר. מה לעשות?? הצילו דחוף בהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורות בגירושים
זהורית אסולין שמחון25/10/2008ביתך צריכה לחוש שהמאבק אינו בינך לבינה כי אם בינך לבין האם. היא צריכה לחשו ממך אהבה, ורצון עז להפגש עימה. אין מה לנסות להסביר לה שאימה מסיתה אותה ואל לך להכניסה לקונפליקט נאמנויות בינך לבין האם כיוון שזקוקה לשניכם. אם אתה חש שלא מתאפשר מפגש ממשי (קיימת תופעה בגירושים של ניכור הורי של הילדים) אז עליך לפנות לרווחה לטיפול אצל פקידת סעד לסדרי דין על מנת לממשל את זכויותיך ההוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מיניתצדי24/10/2008
שלום אני אב לילדה בת 7.5 אתמול גליתי שבן דודה שלה שהוא בן 11 שיכנע אותה כאשר הם היו לבד להוריד את המכנסיים והתחתונים כדי שיוכל לגעת בה שם ובתמורה לכך הוא יתן לה לשחק במחשב.עליי לציין שזה קרה כמה פעמים.היא ניסתה לסרב אבל הוא הצליח בתחנונים לשכנע אותה. מייד קבענו פגישה עם פסיכולוגית(לבד בלי הילדה) והיא המליצה לנו לא להתעסק עם הנושא על מנת שלילדה לא ישארו צלקות. אני מאד מוטרד מהמסקנה שלה ולא בטוח אם היא צודקת.האם לתת לנושא להישכח או לנסות ליצור אצל הילדה איזהו מנגנון הגנה על מנת שלא יקרה הדבר בעתיד? האם זהו מקרה שמוגדר כהטרדה מינית? כדאי לגשת לעוד פסיכולוג לעוד חוות דעת ? אני אשמח לתגובה על כל השאלות תודה רבה מהאב המודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפגיעה מינית
זהורית אסולין שמחון24/10/2008אני חייבת להודות שדעתי חלוקה חוות הדעת שקיבלת. העיסוק כבר התרחש , וייתכן שכעת בתך אינה מבינה לעומק את משמעות הדבר , אך כשתתבגר יכול להיות שתסתכל אחורה ותפרש את הדברים אחרת היא עלולה לחוש על כך אשמה, לחוש לא מוגנת. איני אומרת שהמצב מחייב שהיא תקבל טיפול. אך קרתה פה דרמה ולהגיד שזה לא דרמה זה פשוט לשקר, לזייף לכם ולה, היא צריכה לקבל את המסר שכל הכבוד ששיתפה, שאתם תעשו הכל להגן עליה ולעזור לה לחוש בטוחה, שתעזרו לה למצוחא בתוכה כוחות לא לתת לאחרים לגעת בה מבלי שתרצה גם אם הם מפעילים עליה לחץ. לכן בשלב ראשון אני מציעה שאתם תקבלו ליווי והדרכה כיצד לא לנסות ולמחוק את החוויה הזו מחיייה ומחייכם כאילו זה לא קרה כי לזה תהיה משמעות הרסנית יותר. לא ברור גם מה בדיוק קרה ועד כמה חמור הארוע וגם זה דורש בירור מעמיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרצוף כועסגלית24/10/2008
הילד שלי בן 3 וחצי בשבוע האחרון התחיל לעשות פרצוף כועס בכל פעם שהוא מקבל תשובה שלא מתאימה לו והוא נשאר עם הפרצוף הזה שעות עד שהוא צריך משהו, הבוקר הוא ביקש שוקולד וקיבל תשובה שלילית ושוב התחיל עם הפרצוף הוא לא אכל ארוחת בוקר ולא שתה כלום והלך לגן בלי לומר שלום , בכל יום אני מדברת איתו על התופעה המוזרה הזו הוא ילד חכם מאוד והוא מבין שזה משהו לא בסדר והוא כל יום מתנצל ומבטיח לא לעשות את זה שוב אבל כמובן שבכל יום מחדש זה מתחיל, אני ממש מתוסכלת כי אני לא יודעת איך להתמודד להעניש להתעלם איך גורמים לזה להעלם אני אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס לגיטימי
זהורית אסולין שמחון24/10/2008גלית מדוע אסור לבנך לבטא את מורך רוחו בפרצוף כועס מכך שלא קיבל את שרצה. האם גם אנו כמבוגרים ישר מקבלים לא בקלות לדוגמא אם הגעתי לבוס שלי לבקש העלאה והוא סרב הרי שיכולים לעבור ימים עד שישכך תסכולי מהתשובה. זכותך כאם לומר לא לחלק מבקשותיו לפי אמונתייך ודרכי חינוכך , זכותו של בנך לחוש תסכול מכך ולהביע זו בצורה שאינה הורסת ופוגעת באף אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אז איך בעצם צריך להתנהג...
גלית24/10/2008האמת שאני לא יודעת איך לא חשבתי על זה, אז מה בעצם עליי לעשות לתת לו להשאר עם פנים כועסות ולהתעלם עד שזה יעבור לו אפילו אם זה לוקח שעות של התעלמות כשאנחנו פונים אליו. או פשוט להתעלם עד שזה יעבור לו ולא לדבר איתו על הנושא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשתתף ולכבד
זהורית אסולין שמחון24/10/2008אפשר להשתתף איתו בצער ובכאב כשרוצים משהו וזה לא אפשרי (ואנחנו יכולים לדעת על בשרנו שזה באמת כואב) כך את גם אמפטית לתחושתו, מכבדת אותו, על רצונותיות ודעותיו השונות, שמה לב אליו (שהרי הפרצוף הוא גם בשבילכם כדי להביע מחאה) . וכשיבחר לחזור לעניינים וכעסו יתרכך יוכל לעשות זאת יותר קלות. אין מה לכעוס עליו על כך שהוא כועס. להיפך לכבד אותו אך עדיין להשאר עם עקרונותייך כך יש מקום לתחושות ולדעות של שניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושלושה חודשים מרביץנטע24/10/2008
בני בן השנה ושלושה חודשים התחיל להרביץ במצבים שבהם הוא כועס או במצבים שמשעמם לו. הוא מרביץ לי כשהיא עועסת עליו והוא מרביץ לרהיטים שסביבו כדי לבטא את כעסו . אני מסבירה לו שאסור בתקיפות והוא מתחיל לבכות ומבקש נחמה אצלי ולאחר 3 דקות הוא ממשיך שוב. מה עלי לעשות ? האם אולי להתעלם ?? זו דרכו להביע מורת רוח ולנסות לזכות בתשומת לב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס
זהורית אסולין שמחון24/10/2008יש הבדל בין הכאה מתוך שעמום ששם צריך לעזור לו למצוא תעסוקה, עניין אולי זו דרך להסב את תשומת ליבך לכך שהוא זקוק לך עכשיו כי מרגיש בודד. כאשר יש הכאה מתוך כעס צריך לעזור לו ללמוד דרכים שהן לגיטימיות בבית לביטוי כעס לצעוק, לבכות או דרכים אחרות שמקובלות עליכם כהורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 לאחר גירושי הוריםאמא מודאגת24/10/2008
שלום, אני גרושה עם 2ילדים קטנים בן 5.5 ובת 2.5. התגרשתי לפני 7 חודשים אני לא יודעת אם לקשר את הגירושין להתנהגות הבן (למרות שהכי קל בעולם כן לקשור). הבן שלי נמצא בגן חובה וטוען שיש לו רק חברות בנות, ילדים בגן שלו אומרים עליו שהוא מציק לבנות נותן להן נשיקות והן לא רוצות. שוחחתי איתו על הנושא והוא לא מגיב. כמו כן בכל פעם שאנו רואים ילדים מהגן שלו והם קוראים לו הוא מכסה את העיינים והאוזניים ומתעלם מהם. משיחה עם הגננת אני מבינה שהוא ילד חכם ויש לשפר כישורים חברתיים אצלו. נק' נוספת בזמן האחרון לפעמים בבוקר "בורח" לו פיפי וזה קורה לעיתים רחוקות אבל גם בפעמים שהוא קם יבש הוא חושב שעשה בלילה ומיד רץ להחליף תחתונים. האם יש קשר בין ההתנהגויות? האם יש צורך להתייעץ בפסיכולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
זהורית אסולין שמחון24/10/2008האם הילד חש דחוי חברתית, האם רוצה חברים בנים ואינו מצליח, או לחלופין שאינו מתעניין בקשר עימם עקב תחומי עניין שונים. האם החברות עם בנות היא רק על בסיס הצקות או שיש גם קשר של משחק והנאה משותפת. האם מזמין חברים אליו הביתה או הולך לחברים. כל אלו הן שאלות שיעזרו להבין קצת יותר את הקושי, כיד להבין האם יש צורך בטיפול. כשהגננת אומרת שיש צורך בשיפור הכישורים החברתיים. כיצד היא מציעה לעשות זאת.
לגבי הפספוסים המעבר מקיץ לחורף לעיתים קשה וייתכן שהפספוס נובע נתחושת קור במהלך הלילה. וגם כשהוא רץ להחליף ייתכן שחש את הטיפות הראשונות והצליח להתאפק אך עדיין חש רטיבות קלה שאינה נעימה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים
אמא מודאגת24/10/2008לא נראה שהילד דחוי חברתית, להפך בכל פעם שאנו מסתובבים בשכונה ילדים קוראים לו ובאים לדבר איתו. לגבי הבנות נראה לי ואני גם יודעת משנה שעברה שאכן משחק יפה גם איתם, לפעמים הוא אפילו אומר שהוא מאוהב בילדה אחת !!! זה נורמלי לגיל 5.5 ??????? הייתה חברה אחת שבאה אלינו ואף הוא הלך אליה מס' פעמים בשנה שעברה השנה טרם הגיעו ילדים אלינו הבייתה אבל הוא כן הוזמן לילדה אחת. איך להתקדם הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חבתריים המשך
זהורית אסולין שמחון24/10/2008אני מציעה לקבוע פגישה מסודרת עם הגננת ולהבין מנה מה ראתה שהביא אותה לחשוב שיש לילד קושי בכישורים חברתיים, באילו פעולות היא נוקטת בגן כדי לעזור לו בהתמודדויות שונות ואיך היא חושבת שאת יכולה לעזור לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!!!!!
אמא מודאגת24/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני נגרר אחרי ילד שליליענת23/10/2008
בני בן 4, ילד טוב, פיקח, כריזמטי עבר השנה לגן עיריה. בגן החדש הוא התחבר עם ילד מאוד שלילי (מרביץ לגננות, לא מקשיב להם, מדבר לא יפה וכו') שמתי לב לשינוי בהתנהגות של בני לרעה וכל פעם ששאלתי מי לימד אותו הוא נקב בשם הילד הזה, דיברתי עם הגננת והיא אישרה שהם משחקים ביחד ושבני למרות שהיא רואה שהוא ילד טוב בבסיסו, הוא נגרר אחרי הילד השלילי ועושה שטויות, עושה מה שהילד השלילי אומר לו לעשות. למרות שהמון פעמים דיברתי איתו שתמיד יהיה מי שהוא ולא יעשה מה שאומרים לו וכו' וכו' זה לא עוזר. איך עליי להגיב למצב חוץ מזה שאחה"צ הם לא יפגשו וגם דיברתי עם הגננת שתפריד ביניבם כמה שאפשר בגן? אני רוצה שיתרחק ממנו אבל לא רוצה שיחשוש לספר לי דברים או שיעשה לי דווקא אם אאסור זאת עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד המתחבר עם ילד שלילי
מיכל שמש26/10/2008ענת שלום, נראה שעשית כל מה שאפר לעשות. מעבר לכך שלא יפגשו אחה"צ, ולגיוס תשומת ליבה של הגננת לנושא, לא כדאי ללחוץ על הילד יותר. אני מציעה לך לסמוך על ילדך ועל החיונך הטוב שקיבל עד כה, ולצמצם את חששך מהשפעה שלילית עליו. גם אם יחקה התנהגויות מסוימות, הן לא יופנמו על ידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים אסוריםהלן23/10/2008
בני בן ה10 שיחק עם אחיניתו בת ה4.5 במשחקים מיניים, טיפלנו בעינין משני הצדדים באופן רגוע ובשיתוף פעולה . הסברנו לבנינו שאם יש לו צורך מסויים לשחק עם איבר מינו יש לו חדר פרטי ושישאיר את הדברים האלה לעצמו עם גופו שלו. השאלה שלי האם נהגנו כשורה והאם ילד בגיל שלו יודע מה חומרת המעשה (דרך אגב הילדה רואה בזה משחק ומאוד נהנתה ושאלה את האם האם אפשר שוב לשחק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים מיניים
זהורית אסולין שמחון23/10/2008משחקים מסוג זה בד"כ נהוגים כאשר הילדים בני אותו גיל, כאשר ישנו פער גילאים כזה בין המשחקים הדבר אינו נורמטיבי וטבעי. אני מציעה להמשיך ולבדוק מה קורה עם הילד מה סקרן אותו, מה הביא אותו לשחק עם הילדה וכן לנסות ולחשוב מדוע בחר בהתנהגות זו, האם היתה חד פעמית או מתמשכת. כן הייתי ממליצה לפנות לייעוץ כיוון שפער גילאים כזה לעיתים מדובר יותר מאשר סקרנות מינית וכדאי לשלול קשיים אחרים של הילד שלא יכל לספרם ובאו בהתנהגות כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חסר ביטחון וילדותיד23/10/2008
בני האמצעי הוא ילד הוא ילד מקסים טוב לב חכם מאוד שובב בעל דימיון מפותח שפה עשירה ושמחת חיים,.השנה הוא היה אמור לעלות לכיתה א אך החלטנו בשיתוף עם המערכת להשאירו שנה נוספת בגן מאחר שהוא אינו בשל מבחינה ריגשית ולא דידקטית .עלי לציין שהוא לוקה בהפרעת קשב וריכוז וכל הנושא של לימוד האותיות והמספרים קשה לו מאוד.הנטיה המיידית שלו כאשר אנו נמצאים בחברה היא להתחבר דווקא עם הילדים הקטנים ממנו בכמה שנים,ועם ילדים בני גילו או בבית עם אחותו הגדולה קשה לו להתנהג לפי החוקים של כולם והוא בוחר להתבכיין או להציק ולהטריד. חשוב להוסיף שהוא אוהב מאוד חברה וחברים ותמיד מבקש אותם סביבו אך כשזה קורה יש לעיתים מפח נפש גדול כי הדינמיקה היא לא פשוטה ולמרות שאנו מנסים להימנע מהתערבות לעיתים זה הכרחי.קשה לו גם לבצע משימות שנידרשות ממנו ללא תיווך ולכן יש הרבה עימותים איתו.אוסיף ואספר שהוא אח לילדה בת שבע וחצי שהיא מחוננת וילדה נוחה מאוד ואח קטן שכבר ברור מעכשיו שהיכולות שלו הם הרבה מעבר לגילו הביולוגי וגם הוא כנראה מחונן שרמנטי שסוחף אליו הרבה סימפטיה מכל סביבה בה הוא נימצא. הרבה פעמים בני האמצעי אומר שהקטן הוא הכי טוב הכי שווה ושכולם אוהבים רק אותו. ניסנו את כל השיטות על מנת לחזק אותו ואת בטחונו העצמי ללא הצלחה, הדימוי העצמי שלו נמוך וברור לנו שאנחנו צריכים למצוא עבורו איזה תחום שהוא יצטיין בו וגם ירגיש שהא מגיע להישגים.מבקשת מאוד שתיעצו לי מה לעשות על מנת להרים אותו מעלה ולחזקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
ד27/10/2008ילד חסר ביטחון וילדותי,שלחתי לכם כבר לפניי כמה ימים ולא קיבלתי התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי תשובתה של מיכל שמש לשאלתך
ד''ר שירי שדה שרביט27/10/2008העתקתי אותה כאן שוב:
שלום, אכן מיקומו של ילד סנדוויץ בעל הפרעת קשב ורכיוז במשפחה בה אח ואחות מוכשרים אינו פשוט. לא פשוט גם להיות אם לשלושה ילדים כה מאתגרים (מי ביכלותיו המצוינות ומי בהתנהוגתו העוצמתית). אני מציעה פנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים, שיוכל להציע לכם טיפול רגשי לילד, הדרכת הורים, או שילוב של שניהם.
מיכל שמש
פסיכולוגית התפתחותית וחינוכית מומחית
מוריה 88 ,חיפה 052-3393975* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגינועה23/10/2008
הבן שלי בן 11 ואני מעונינת להתחיל איתו טיפול אצל פסיכולוג, ביררתי בקופת חולים וקיבלתי המלצה על דר' אריאל פלינסקי. קשה לי לקחת אותו למישהו שאינני מכירה האם תוכלו לעזור לי בהמלצות או יעוץ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי
מיכל שמש26/10/2008נועה שלום, תוכלי לפנות יישרות בטלפון לאחת הפסיכולוגיות המנהלות את הפורום (לפי אזור מגורייך) ולקבל המלצה. הצטיידי ברשימת כל המטפלים העובדים בהסכם עם קופת החולים שלך, וכן בררי האם ניתן לפנות לפסיכולוג שאינו ברשימה ולקבל החזר חלקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץאסנת23/10/2008
בוקר טוב, איני יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אשאל בכל זאת. שמי אסנת, יש לי ילדה בת 7 שנים, לומדת בכתה ב'. הילדה סובלת מבעיות רפואיות והקושי בלימודים משפיעה עליה מאד. (היא התחילה לדבר רק בגיל 3 וחצי-מילים ראשונות ולאט לאט התקדמה יפה). בשנה שעברה, כשהיתה הילדה בכתה א' היא נעדרה מביה"ס לפחות פעם בשבועיים לשבוע ימים בכל פעם במשך חצי שנה הראשונה. כמובן שהיא היתה בפערים עצומים משאר ילדי הכתה, עבדתי איתה במקביל עם המורה, במשך כל חופשת החופש הגדול והצלחתי להשלים לה חלק מהפערים שנפערו במהלך השנה. מורתה משנה שעברה עדכנה את המורה החדשה והיועצת שהילדה סובלת מבעיות רפואיות והיא מתקדמת לאט לאט. הקושי העיקרי הוא במקצוע בחשבון ורכישת הקריאה. שוחחתי אישית עם המורה החדשה שעדין קשה לה מאד בחשבון, למרות שזו ילדה מאד מיוחדת, היא מגיעה מביה"ס לוקחת דף ועט ומתחילה לעשות תרגילים לעצמה ומחקה את המורה שלה, עד שמגיע השעה שהיא צריכה ללכת לישון וגם העט והדף נכנסים איתה למיטה ולא מפסיקה לעשות תרגילים. בשבוע האחרון, הילדה סיפרה לי שהמורה קראה לה ללוח ע"מ לפתור תרגיל. הילדה התקשתה בהבנת התרגיל דוגמא: 7= ____ - 14 הילדה לא הצליחה לפתור, וענתה תשובה אחרת. בתגובה המורה ענתה לה "בא לי לבכות", הילדה לא מפסיקה לדבר על התשובה של המורה והיא אומרת שהיא העליבה אותה בפני כל הילדים. היא לא מוכנה לשמוע אותה, היא מאד כועסת עליה, וכל הזמן מחקה אותה ואומרת למה היא היתה צריכה להעליב אותי, אני לא אגש ללוח יותר!! כשהיא נכנסת למיטה היא בוכה ואומרת לי אני אראה לה שאני כן יודעת! היא לא תגיד לי עוד הפעם! ושוב בוכה. כמובן שאמרתי שאני אצטרך לשוחח עם המורה על הנושא אך בינתיים אני צריכה ייעוץ כיצד עלי לפנות למורה, כיצד אוכל לעזור לילדה שלי ע"מ שלא תזכור זאת לעוד שנים רבות ו/או חשש מלגשת ללוח. יש לציין, שהילדה עשתה אבחון בהתפתחות הילד, והיא זקוקה למס' טיפולים של טיפול שפתי, ועקב מצבה הבריאותי היא אמורה לעבור טיפול בתרפיה במוזיקה. תודה, אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלבון של ילדה
זהורית אסולין שמחון23/10/2008קשה להבין מהתאור פה האם מדובר במחנכת או במורה מקצועית. האם היא מודעת לקשיים של הילדה ומתאימה את התנהגותה ואופן לימודה לקשייה. ביתך תוכל להתמודד עם עלבון צורב זה דרך אופן התמודדותך, אם היא תראה שאינךל נקלעת מחד לעמדה של חוסר אונים ועלבון כמוה, ולחלופין אינך מצדיקה את המורה אלא מנסה לברר את הסוגיה ללמד את המורה מי זו ילדתך ולמה היא תריכה ולשתף את המורה בחווית העלבון של המורה. אזי המורה והמערכת יצטרכו לחשוב על דרך להשיב את אמון ביתך במורה זו דרך שיחה אישית, דרך התנצלות בכתה או בדרכים יצירתיות אחרות . המסר הוא שביתך לא השאירה את העלבון בתוכה ולמדה כי אפשר לתקן גם רגעים קשים מעין אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץאסנת23/10/2008
בוקר טוב, איני יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אשאל בכל זאת. שמי אסנת, יש לי ילדה בת 7 שנים, לומדת בכתה ב'. הילדה סובלת מבעיות רפואיות והקושי בלימודים משפיעה עליה מאד. (היא התחילה לדבר רק בגיל 3 וחצי-מילים ראשונות ולאט לאט התקדמה יפה). בשנה שעברה, כשהיתה הילדה בכתה א' היא נעדרה מביה"ס לפחות פעם בשבועיים לשבוע ימים בכל פעם במשך חצי שנה הראשונה. כמובן שהיא היתה בפערים עצומים משאר ילדי הכתה, עבדתי איתה במקביל עם המורה, במשך כל חופשת החופש הגדול והצלחתי להשלים לה חלק מהפערים שנפערו במהלך השנה. מורתה משנה שעברה עדכנה את המורה החדשה והיועצת שהילדה סובלת מבעיות רפואיות והיא מתקדמת לאט לאט. הקושי העיקרי הוא במקצוע בחשבון ורכישת הקריאה. שוחחתי אישית עם המורה החדשה שעדין קשה לה מאד בחשבון, למרות שזו ילדה מאד מיוחדת, היא מגיעה מביה"ס לוקחת דף ועט ומתחילה לעשות תרגילים לעצמה ומחקה את המורה שלה, עד שמגיע השעה שהיא צריכה ללכת לישון וגם העט והדף נכנסים איתה למיטה ולא מפסיקה לעשות תרגילים. בשבוע האחרון, הילדה סיפרה לי שהמורה קראה לה ללוח ע"מ לפתור תרגיל. הילדה התקשתה בהבנת התרגיל דוגמא: 7= ____ - 14 הילדה לא הצליחה לפתור, וענתה תשובה אחרת. בתגובה המורה ענתה לה "בא לי לבכות", הילדה לא מפסיקה לדבר על התשובה של המורה והיא אומרת שהיא העליבה אותה בפני כל הילדים. היא לא מוכנה לשמוע אותה, היא מאד כועסת עליה, וכל הזמן מחקה אותה ואומרת למה היא היתה צריכה להעליב אותי, אני לא אגש ללוח יותר!! כשהיא נכנסת למיטה היא בוכה ואומרת לי אני אראה לה שאני כן יודעת! היא לא תגיד לי עוד הפעם! ושוב בוכה. כמובן שאמרתי שאני אצטרך לשוחח עם המורה על הנושא אך בינתיים אני צריכה ייעוץ כיצד עלי לפנות למורה, כיצד אוכל לעזור לילדה שלי ע"מ שלא תזכור זאת לעוד שנים רבות ו/או חשש מלגשת ללוח. יש לציין, שהילדה עשתה אבחון בהתפתחות הילד, והיא זקוקה למס' טיפולים של טיפול שפתי, ועקב מצבה הבריאותי היא אמורה לעבור טיפול בתרפיה במוזיקה. תודה, אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7
מיכל שמש26/10/2008אסנת שלום, אכן פנית לפורום הנכון.
נשמע שלביתך כוחות רבים, שאפשרו לה להתמודד יפה עד כה, ולשמר מוטיבציה להצלחה. אחד התפקידים של הורים במערכת החינוך נקרא כיום "סינגור", ומשמעו סיוע למערכת להבין את צרכיו של ילדם.
מומלץ לפנות שוב למורה, ולחשוב כיצד מעודדים את הילדה בכיתה. לא הייתי מתחילה את השיחה בתיאור המקרה, אלא יוזמת ישיבה בנוכחות יועצת ביה"ס, פסיוכולוגית אם יש, מורה ומנהלת, כדי לחשוב על דרכים לסיוע לילדה בהשתלבות למודית והשתלבות בכלל. נראה שהילדה תוכל להרויח מאבחון עדכני, שימפה את יכולותיה וקשייה, ובעקבותיו תוכל לקבל שעות שילוב והוראה מתקנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודשייםאלה22/10/2008
בתי בת שנה וחודשיים ומאוד צמודה אליי. היא הולכת לגן ושם אין בעיות אבל בבית היא איתי אפילו במקלחת, אם אני חלילה מנסה לעבור לחדר אחר מתחילות הצעקות. בנוסף היא בוכה (מייללת ) כל היום במטרה לקבל תשומת לב. זה יכול להמשך שעות ופשוט מתיש, זה חוזר על עצמו גם בלילה כשהיא מגלה שהיא במיטה שלה ואז אני חייבת להעביר אותה למיטה שלנו אחרת היא לא מפסיקה לבכות. מה עושים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת נשה וחדשיים
מיכל שמש26/10/2008אלא לשום, אם את חשה שהיצמדותה של ביתה אלייך מגבילה את תפקודה ותפקודך, יתכן שהילדה מגיבה לחרדות שלך או מבטאת קושי אחר. לא ציינת אם יש גם אב בתמונה, ואיך התהנהגות במחיצתו. מומלץ לפנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים, שיוכל להדריך אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה בגיל שנה ו-3 חודשיםנירית22/10/2008
בתי בת שנה ו-3 חודשים ועדיין יונקת. לפני מס' חודשים גמלנו אותה מהנקה בלילה והיא ינקה 3 פעמים ביום אך לפני מס' שבועות היא חלתה וכדי להקל עליה חזרתי להניק אותה כל אימת שביקשה במחשבה שממילא אני מתכוונת אוטוטו לגמול אותה לחלוטין (בעלי ואני החלטנו לגמול אותה בבת אחת אחרי החגים). אבל כמו בדיאטה שמתחילה "אחרי החגים", קל להגיד וקשה לבצע. עדיין לא התחלתי בגמילה וכבר אני מדמיינת באימה את ה"סרטים" שמצפים לנו בשבועות הקרובים. מיקה, בתי, ילדה עקשנית מאד ועומדת על שלה ואני יודעת שנעבור הרבה ימים של בכי (שלה ושלי) בתהליך הגמילה. מצד אחד מאד הייתי רוצה לעבור להניק אותה בוקר וערב בלבד עד גיל שנתיים מהסיבה שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לשתות תמ"ל או דייסות והיא לא אכלנית גדולה של מזון רגיל. מצד שני אני חוששת מאד שככל שעובר הזמן היא תהפוך ליותר ויותר "מכורה" לציצי ויהיה לי עוד יותר קשה לגמול אותה בגיל שנתיים. הדבר האחרון שאני רוצה הוא להכאיב לה. אני ממש זקוקה לעצות מבעלות ניסיון. מה כדאי לעשות? תודה, נירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גמלת בשנה וחצי
מיכל23/10/2008תאומים. והאמת היא שזה בא מהם - כלומר הם בקושי ביקשו לינוק. אצלנו היו כללים קבועים מתי יונקים (לא בציבור, רק בבוקר ובערב וכו') בשלב מסוים הם נהיו מאוד "עסוקים" ואז היינו הולכים לישון והם לא היו מבקשים. אם אני הצעתי סבבה אם לא אז לא. בקיצור אז הבנתי שזה לקראת הסוף. פשוט לא הצעתי ואם ביקשו ניסיתי להסיח אותם עם דברים שהם אהבו ואז כבר לא היו הנקות בכלל בלי ויכוחים ומריבות - זה עבר ממש חלק. אני מציעה שתנסי לאט לאט להוריד הנקות עם טיעונים למינהם והסחות. לדוגמא אם היא רוצה לינוק בצהריים, תגידי לה שעכשיו לא יונקים ושהיא מקבלת במקום יוגורט שהיא אוהבת או טיול לגינה או משהו. ותגידי שיונקים רק בבוקר וכשהולכים לישון. החוקים האלה מאוד עוזרים להם להתאפס. אח"כ תוכלי להוריד גם הנקת בוקר בטענה שלא יונקים שיש אור רק שיש חושך וכך הלאה אז שתפסיקו לגמרי. אגב אני בעד להמשיך לכיוון שנתיים ועוד כל עוד לך נוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה...ירדן22/10/2008
בני בן שנתיים וחודשיים. נכנס לגן השנה לאחר שהיה איתי בבית. יש לו אחות בת חמישה חודשים. מאז שהיא נולדה השתנה מאוד. רוצה להרביץ,צועק, כועס. זה נרגע מעט אך לאחר כניסתו לגן זה החמיר שוב. אנחנו עצמיים עם עבודה מאוד לוחצת.אביו עובד מהבוקר עד הערב ואינו יכול לצאת באמצע. לילד ישנה חרדת נטישה רצינית. בוכה בהיסטריה שהולכת מהגן ושאביו הולך לעבודה. שמה לב שבימים האחרונים כמעט והפסיק לאכול. נפוח לו מתחת לעיינים ומרגישה שהוא במצוקה. הוא כעוס,רוצה להרביץ לאחותו כל הזמן ורואים שממש קשה לו. רוצה הרבה לישון. נראה שאין לו כוח. הוא ילד רגיש מאוד ואני דואגת וחרדה מאוד. אני צריכה עצה מקצועית ואיני יודעת למי לפנות. אודה על כל עצה והכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
מיכל שמש26/10/2008ירדן לשום,
חשוב שתביני שהתנהגותו של בנך נובעת לא רק מלידת אחותו, אלא גם מכניסתו לשלב חדש של מרד ובניית עצמי. נראה שהוא מוצף ברגשות, שאין לו עדיין דרך מילולית לבטא אותן. יש לתמוך בו, למרות לחצי היומיום בהם אתם שרויים. כדאי למצוא דרך להיות איתו לעתים לבד (ללא האחות), לחבק ולהכיל את כעסיו. במקביל כדאי לבחון את התנהגותו בגן,צ ולבדוק האם אין מצוקה אובייקטיבית כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעת - ילדה בת שנתייםשיר22/10/2008
שלום רב, יש לי ילדה בת שנתיים כמעט. לאחרונה היא נתונה למצבי רוח לא ברורים שבהם היא בוכה בלי הפסקה (יכול להימשך גם למעלה משעה) ובלתי אפשרי להרגיע אותה או לפחות להבין מה סיבת הבכי. כניראה "גיל שנתיים הנורא" התחיל עכשיו :-) במצבים אלו אני מנסה להבין מה הבעיה, מנסה לדובב אותה, לשאול ולהרים אותה (בד"כ היא מתנגדת). כאשר אין הצלחה, אני מניחה לה ואומרת לה שכשתירגע תיגש אליי וממשיכה בעיסוקיי תוך התעלמות ממנה (כמובן שההתעלמות לא באה לידי ביטוי כאשר יש פגיעה פיסית או כאשר היא מבקשת מים/אוכל). האם זה בסדר להתעלם ממנה כאשר היא ממשיכה לבכות? כמו כן, בסיטואציות נוספות אני נוקטת בשיטה זו של התעלמות ולא משחקת איתה או משוחחת איתה למשל: 1) כאשר היא מכה אותי (פגשתי הורים אחרים שפשוט מתעלמים מההתנהגות השלילית אך לא מהילד - האם דרך זו עדיפה?). 2) כאשר היא לא משתפת פעולה בפעולות שיגרתיות כמו החלפת בגדים, מקלחת, חיתול וכו'. 3) כאשר היא מבלגנת את ארון הכלים ולא מוכנה לאסוף את הדברים חזרה. בסופו של דבר, היא מבצעת את מה שביקשתי אבל עדיין לא נוח לי עם ההתעלמות הזו. האם השיטה הזו במצבים שציינתי ובמצבים דומים אחרים נכונה? תודה רבה, שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה- תודה
שיר23/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרד הקטנטנים
זהורית אסולין שמחון24/10/2008אולי אני טועה אך נשמע שאת משתמשת בהתעלמות שסוג של ענישה וכדי לגרום לה לעשות את מה שהיא צריכה (לאסוף משחקים, להתארגן בביגוד ועוד) לרוב אני חשה שהורים אינם נוקטים בגישה זו מתוך חשיבה ואידאולוגיה חינוכית, אלא מתוך חוסר אונים, ואם היו בידם כלים אחרים אפקטיבים להתמודד עם המצב היו בורחים בהם. אני פרידה בין המצב הראשון שתארת שהיא בוכה ללא סיבה ברורה וקשה להבינה או להרגיעה. שם ילדתך זקוקה מאד לנוכחותך אפשר לשבת לידה ולחכות לרמזים מצידה שמזמינים מחדש לקשר, אולי לחלופין להרימה על הידיים לחבקה עד שתרגע ותוכל לספר מה קרה, אולי לנסות לעזור לה להבין למה היא בוכה מתוך הארועים שהתרחשו קודם לבכי וכולי . בהתנהגויות האחרות שתאתר ההתעלמות יכולה להתפרש על ידה כסוג של סחטונות ואיום אם לא תעשי בדיוק מה שאני אומרת אני לא נמצאת יותר בחייך התנאי למעורבות שלי בחייך הוא שתצייטי לי. ואת צריכה לשאול את עצמך האם זה המסר שאת רוצה להעביר לביתך אם כן אזי שאין בעיה וההתנהגות הולמת ומתאימה, אם לאו נסי לבחון איזה מסר חשוב לך להעביר לה וא יהיה אפשר למצוא את התגובה ההולמת למצבים אלו לאור המסר שחשוב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט נתת לי חומר למחשבה. תודה!
שיר24/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)