מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים בהירדמותענבל25/09/2008
שלום, בתי בת 4 חודשים, עד לפני כמה ימים לא היתה לנו כל בעיה בהירדמות, נכון לעכשיו היא מסרבת להירדם במיטתה אלא רק על הידיים שלי. במיטה היא בוכה, מתהפכת, מסתובבת ועל הידיים היא נרדמת תוך שתי דקות. אני לא מרגישה שנכון לי להשאיר אותה במיטה שתבכה עד שתירדם, אקט זה נראה לי מנטכר מידי עבור תינוקת בת 4 חודשים שצריכה חום ואהבה. האם אני פוגעת בה או בנו בכך שאני לא משאירה אותה לבכות עד שתרדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהרדמה
זהורית אסולין שמחון25/09/2008משאלתך נשמע שקיימים רק שני מצבים אפשריים ועם שניהם לא קל לך. האחד לתת לה לבכות עד שתרדם, או לחלופין להרים אותה עד שתרדם. אפשר לבנות טקס שינה שמכיל בתוכו תגובות ביניים בין המצבים הללו כמו ליטוף, מסאז' קל כשהיא במיטה, שיר ערש , מוסיקה, קולך המדבר אליך , כניסות ויציאות חוזרות ונשנות אל החדר (שאינן תלויות בעוצמת הבכי שלה אלא בזמנים שתקבעו לעצמכם מראש.) מאד יכול להיות שהיא בשלב של הבקעת שיניים וכשהולכים לישון ערים יותר לכאב וזה מקשה להרדם, או היבטים אחרים שגורמים כרגע לקושי. בני רפרטואר של תגובות שאת שלמה עימו על מנת לעזור לה לחוש את נוכחותך ולהרגע גם מבלי שתהיה בידייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט עצובשירה25/09/2008
נכדי בן שנה וחודשיים בד"כ ילד פעלתן שמח ומאושר לפני חודש נכנס למעון פעם ראשונה בחייו (עד עכשיו טיפלו בו הסבא והדודה בזמן שהוריו עבדו) כבר חודש הוא בוכה כל בוקר שאמו מביאה אותו לגן ,שבוע אחרי שנכנס לגן חלה בשלשולים והקאות ושיעול עד עכשיו לא עבר לו. כל הבדיקות תקינות הרופאה אומרת שזה ויראלי,אבל מה שמדאיג אותנו זה שהילד השתנה נהיה כאילו אפטי עצוב,כמעט ולא צוחק לא אוכל כמעט כלום פרט לסימילאק ,לא פעלתן כמו קודם. מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט חולה לא לשכוח
זהורית אסולין שמחון25/09/2008התהליך שתארת עכשיו אך טבעי אצל פעוטות שטופלו בבית היו עד כה פחות חשופים לוירוסים וחיידקים שונים ועל כן היו יותר מוגנים . בעת הגעתם למסגרת שמכילה יותר ילדים, הם נוטים להדבק ולחלות עד שגופם מתחסן.ועל כן חלק ממה שאת מפרשת כעצבות יכול להיות גם תגובה לחולי, חולשה, כאבים וכדומה. כמובן שנשמע שהוא עדיין בתהליכי הסתגלות וקליטה בגן והמחלות השונות מקשות על רצף של התהליך. יש לבחון את ההתנהגות לאורך זמן, אם גם חודש לאחר החגים עדיין את חשה אותו עצוב וזאת מבלי שיש מחלה ויראלית או אחרת ברקע אזי כדאי לבחון שוב את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל בתילילך24/09/2008
שלום. בתי בת ה-6 החלה לפתח פחדים. היא נמנעת מלצחצח שיניים לבד, להוריד את המים בשירותים או להיכנס לחדר חשוך בבית. בהתחלה היא לא הודתה שאכן היא מפחדת אבל לאחרונה היא אומרת שזה מפחיד אותה. האם זה טבעי? האם כדאי לפנות לייעוץ? תודה רבה, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
מיכל שמש28/09/2008האם הילדה חוותה מצב לחץ כלשהו לאחרונה? כדאי לנסות לחשוב מהי הסיבה לפחדים. בנתיים כדאי לנסות לתמוך בה ולהרגיעה, ולצפות לשיפור הדרגתי. אם תחושי שהפחדים מגבילים את תפקודה, כדאי לפנות לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדש-בעית שינהאיריס23/09/2008
שלום רב ביתי בת שנה ותשע התחילה גן חדש לפני 3 שבועות .התאקלמה טוב לפי דברי הגננת והסיעת היא משתתפת מביעה את עצמה אוכלת טוב שמחה ומחיכת. בשנה שעברה היתה במשפחתון- 7 ילדים והיה לה טוב שם. גם לי נראה שהיא נהנית בגן למרות שבבוקר לא רוצה שאילך ולרוב בוכה. הבעיה בלילות- מאז שהתחילה גן היא מתעוררת בלילה בוכה לעיתים צרחות ורק שאני לוקחת אותה למיטה שלי היא נרגעת לעיתים מתעוררת כמה וכמה פעמים בלילה בבכי. לפני כן לא היו לה בעיות בשינה ולרוב ישנה לילה שלם במיטתה. שוחחתי עם הגננת והיא מבחינתה לא רואה קשר בן בעית השינה לגן . בנוסף ביתי גם עדיין לא הולכת ובעצם היא היחידה בגן שלא הולכת אך לפי הגננת היא מסתדרת וזה לא מפריע לה בלל . מה יכולה להיות סיבת ההתעוררת בלילה? האם העובדה שאני בתחילת היריון( ביתי לא יודעת)יכולה להשפיע? מה יכול להיות המחיר אם אעביר אותה כעת אחרי חודש לגן אחר? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן ושינה
מיכל שמש28/09/2008איריס שלום, בהחלט יכול להיות קשר בין נושא ההסתגלות לגן וקשיי השינה.עליך לתמוך בילדה בתקופה זו, אולם לא לאפשר לה לישון במיטלתך. יש לבדוק בגן כיצד נוהגים עימה מאחר ואינה הולכת, והאם יש לה מרחב בו יכולה לזחול בביטחה, ללא צורך להישאר בלול בזמן ששאר הילדים רצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת גן דו גילאי או חד גילאיהלה עיני23/09/2008
שלום שמי הלה , אמא ל3 ילדים (7.5,4,7חודשים) אני מתגוררת ביישוב קטן ביישוב 2 גני טרום וטרום טרום חובה (לגילאים 3-4) בכל גן גננת בעלת אופי שונה לאחרונה נשמעים קולות בכפר כי במקום שכל משפחה תבחר גן לילדיה בו יבלה שנתיים, עדיף כי הגנים יחולקו לפי שכבות הגיל , וכל ילדי גיל 3 יופנו לגן אחד וכל ילדי גיל 4 יופנו לגן השני מכיוון שמנסיוני זמן ההתאקלמות של ילדי היה רב יחסית , לפחות שליש מהשנה הראשונה, רציתי לשאול האם מה הייתרונות והחסרונות הפדגוגיים של כל שיטה והאם יש לדעתכם עדיפות של אחת על פני האחרת, ומדוע אם כן על פי רוב הגנים הם דו-גילאיים ולא חד- גילאיים . האם אתם מכירים מקום שבו הגנים לגילאי 3-4 הם חד גילאיים? אשמח לקבל תשובה ואף לזמן יועץ להרצות בנושא בפני ההורים. בברכה, ותודה מראש הלה עיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן דו גילי או חד גילי
מיכל שמש28/09/2008הילה שלום, לשתי השיטות יש יתרונות וחסרונות. בגן חד גילי מתאפשרת יותר אחידות בתכנים. בגן דו גילי יכולים הילדים אכן לעשות תהליך של שנתיים ולהפוך מ"צעירים" ל"בוגרים". כמו כן, בגן דו גילי הקטנים לומדים מהגדולים, והגדולים למדים לסייע לקטנים. אני אישית מעדיפה גן דו גילי, אם כי גם בגן חד גילי ילדים מסתדרים ונהנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא טרייה מיואשתרויטל23/09/2008
היי, קודם כל אני רוצה לשבח על הפורום הנחמד. אני אמא טרייה לתינוקת מקסימה בת חודש, הבעיה היא שהילדה התרגלה על הידיים, היא לא מוכנה בשום פנים לשכב בעגלה/ עריסה/ סלקל באוטו (למעט כשהיא ישנה וגם זה לאחר המון פעמים של התעוררויות כאשר מניחים אותה). הדבר יוצר קושי רציני משום שבשעות העירות שלה היא רוצה רק ידיים והדבר מתיש ולא מאפשר לי לעשות כלום. חוץ מזה, אני לא מצליחה לצאת איתה לטיול באויר הנעים בחוץ, או לנסוע איתה ברכב לכל מקום שהוא. זקוקה לעזרה דחופה, אני מיואשת ומתוסכלת מאוד מהמצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שרוצה על הידיים
מיכל שמש28/09/2008רויטל שלום,
אני אישית איני מאמינה בכל שהתינוקת מתנהגת כך רק בשל הרגל. ישם תינוקות שמתקשים להסתגל לעולמנו, ובחודש חדשיים הראשונים לחייהם זקוקים ליותר מגע על מנת להירגע. תהיי איתה ככל האפשר, ותציעי גם נדנוד בעגלה ומוצץ. בהדרגה תכירו זו את זו. אם התופעה לא תעבור, ניתן לבדוק קשיי וויסות בהתייעצות עם רופא, אך לא בגיל כה צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרי בלי סיבהאסתר23/09/2008
בתי בת 3 ושלושה חודשים לא יודעת לדבר בלי לבכות.כל דבר שהיא רוצה לבקש היא אומרת בבכי ולא מסוגלת לשמוע לא כתשובה.לעתים כל דבר קטן הוא סיבה לבכי גדול והיסטרי כאילו תלשו לה יד או רגל. ניסיתי להתעלם ולהסביר לה שאני לא מתייחסת לבכי ולא שומעת או לא מבינה כשהיא בוכה אבל זה נהיה בלתי אפשרי לדבר.היא (ואני) לא שומעת כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
מיכל שמש28/09/2008אסתר,
לבת שלך כנראה קשה להתמודד עם תסכול ולדחות סיפוקים, שני דברים אופייניים לגילה, והיא למדה שהבכי שלה מפעיל אותך. ניתן לגשת אליה כשבוכה, להציע חיבוק, ולהביע אמפתיה לכך שהדברים אינם כפי שרוצה, במקביל להצבת הגבול ועמידה עליו. לדוגמא: "את עכשיו מאוד כועסת בגלל שלא קיבלת גלידה, אבל אצלינו לא אוכלים גלידה לפני האוכל". במקביל כדאי לחזק על כל גילוי של בגרות ("אני רואה שהתאפקת. את ממש בוגרת"). חוסר התייחסות אינו הדרך הנכונה משום שהילדה נשארת במצווקתה, ואת סובלת מהבכי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי בשירותים וקקי בתחתוניםאסתר23/09/2008
שלום, בתי בת 3 ו3 חודשים עושה פיפי בשירותים ומסרבת בתוקף לעשות גם קקי. היא מחכה לחיתול של הלילה לעשות בו ולעתים אף עושה בתחתונים. היא מכתימה באופן קבוע את התחתונים וכל הזמן יש לה מריחות קטנות של קקי ולעמים זה נראה כאילו זה לא בשליטה.איך אפשר לשכנע אותה לעשות גם קקי בשירותים?היא לפעמים טוענת שהיא תינוקת או שכואב לה ומשתמשת בכל טיעון אחר כדי לא לעשות בשירותים.אציין שהיא נגמלה בגיל שנתיים ואז עברה תקופה ארוכה וכואבת של עצירות ולכן הוחזרה לחיתול.חודשיים לפני גיל 3 נפרדנו מהחיתול אבל קקי היא לא מוכנה עדיין לעשות בשירותים.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי
א23/09/2008אמא יקרה שלום. מנסיוני עם שתי בנותיי (כיום בת 3.8 ובת חמש) לשתיהן היה קושי/ הבדל כאשר היה להם צרכים/קקי. שתיהן פחדו לעשות קקי בשירותים. הגדולה היתה יושבת הרבה זמן ומתאפקת ממש גורמת לעצמה עצירות, הייתי יושבת איתה בשירותים מדברת איתה, קוראת לה סיפורים ולאט לאט היא השתחררה לא עשיתי מזה סיפור, לא דיברתי על זה הרבה כדיי שזה יעבור בשקט ובקצב שלה. הקטנה יותר היתה מתאפקת בגן וכשהיתה צריכה קקי היתה מבקשת שנשים לה טיטול. גם פה לא עשיתי מזה סיפור, זרמתי איתה בקצב שלה עד שהיא יום אחד החליטה שמספיק לה וזה עבר כלא היה. עם שתיי הבנות כשהם עשו בפעם הראשונה ללא בעיות, עשינו מזה "רעש" בבית מחאנו להם כפיים וכך הם קיבלו חיזוק "גדול" כדיי להמשיך המעשה. לדעתי אם ביתך תדע שאת "מרשה" לה כל פעם שהיא תרצה לשים טיטול, היא לא תגיע למצב שיברח לה בתחתון, כי בשביל מה להתאפק כל כך הרבה אם אמא מרשה לשים טיטול???? לידיעתך משיחות עם חברות להרבה מאוד זה קרה וזה שלב דיי נורמלי. בהצלחה ותהיי רגועה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מעשיית צואה בטיטול
מיכל שמש28/09/2008אני מחזקת ת התשובה שניתנה.
התופעה שאת מתוארת די נפוצה, וקשורה על פי רוב לנושא של שליטה, שהינו דומיננטי בגיל זה. כדאי לשדר לילדה מסר שסומכים עליה שכשתגדל תוכל לעשות בשירותים, ובנתיים להציע טיטול לפי בקשה (רק לעשיית קקי), או לתת לה להוריד לבד תחתון, ולבקש מקלחת כשעושה. לא כדאי לדבר על זה הרבה או להציע פרסים. ראי גם תשובות קודמות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה חברתית??חגית23/09/2008
שלום רב, שמי חגית ויש לי ילדה בת 8 וחצי. אני חושבת שיש לה קצת בעייה חברתית שמתאפיינת באי הזמנתה אחה"צ לבית החברות, היא תמיד יוצרת קשר ומנסה להזמין את חברותיה לביתה שברוב הפעמים מסתיימים בשלילה והזמנה מהצד השני אף פעם לא מגיעה. שמתי לב לזה כבר בשנה שעברה שהיא רוב הפעמים הייתה יוצרת קשר עם חברותיה שלרוב היו באות אך כמעט ולא קיבלה הזמנה להפגש בכלל. רצוי לציין שבתי חוזרת מאושרת מבית ספר, ציוניה מעולים וכל שיחה עמה בנושא מסתיימת ב"הכל בסדר, אני משחקת עם חברותיי ואין לי שום בעייה". בתי נוטה להאמין כי כל תרוץ של חברותיה שלא להפגש נובע מחוסר יכולת להפגש עמה ולא בגלל שאינן רוצות לבוא אליה ולהיפך. אני פוחדת ללחוץ עליה יותר מידי, אני מתוסכלת נורא מהמצב ולא יודעת כיצד לנהוג, אני לא רוצה יותר מידי להתערב ולהראות לבתי כי זה מדאיג אותי שמה ישפיע עליה לרעה. דבר נוסף השנה שביקשה בתי זה לא לצאת לחוגים ולהיות עמי כמה שיותר בבית, כל הצעה שאני נותנת לה מסתיים בכעס, העליתי בפניה את כל התחומים אותם היא אוהבת שאינה מוכנה כלל לצאת לחוגים. האם הדבר מתאפיין בבעייה חברתית? מה עליי לעשות? אני מתוסכלת מאוד, איני יודעת כיצד לנהוג, האם יש צורך בשיחות עם גורם חיצוני? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובתכם...
חגית28/09/2008מדוע אתם מתעלמים מההודעה שלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא לך לדבר עם המורה שלה?
אמאלה228/09/2008מה המורה אומרת? האם היא שמה לב לקושי חברתי בכתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חברתית?
ד''ר שירי שדה שרביט28/09/2008חגית שלום,
טוב שאת מקדישה תשומת לב ומחשבה לעולמה של בתך.
לאנשים שונים יש צרכים חברתיים שונים - זקוקים למספר חברים שונה ולאינטנסיביות אחרת של הקשרים. אולם חברים הם צורך אנושי בסיסי, במיוחד בגיל הילדות. במידה ובתך אינה נפגשת כלל עם חברות אחהצ, אינה הולכת לימי הולדת, נמנעת מתקשורת עם בני דודים וכדומה, הדבר מעורר סימני שאלה שיש לבדוק.
רצוי שתבדקי עם המחנכת ועם יועצת/פסיכולוגית בית הספר את ההתנהלות החברתית של בתך. הן תוכלנה לספר לך על ההתנהלות החברתית שלה בזמן השיעורים ובהפסקות מפרספקטיבה רחבה, שכוללת גם את מידת מעורבותה בשיעור, למשל האם קשה לה להשיב כשהיא נשאלת שאלה על-ידי המורה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שענית לשאלתי אולם...
חגית03/10/2008בתי אינה נמנעת כלל למפגשים עם בני הדודים, היא מוזמנת לימי הולדת והולכת בשמחה רבה, שוחחתי עם המורה החדשה פעם אחת וגם עם המורה הקודמת ולא נראתה שום בעייה שנגלתה לעין. הבעייה היא אך ורק אחה"צ, היא בד"כ כלל עמי בבית ואינה נפגשת עם חברות. היא חוזרת מאושרת מבית ספר ומספרת חוויות נעימות שהיו לה, אני נותנת לה לזרום עם השיחה ונמענעת מלשאול שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עקשןשרה23/09/2008
שלום, אני אמא לתאומים בני שלוש (בן ובת) ובהריון בחודש שישי. השנה הם נכנסו לגן חדש (טרום טרום חובה) בסה"כ ההשתלבות בגן הייתה טובה והגננת אומרת שהם משתלבים יפה. הבעיה הינה שבני מאוד עקשן ופדנט באופיו ומאז שנכנס לגן הכל החמיר..אם משהו מתבצע שלא בדרך שלו, או שלחלופין איננו מקבל את מבוקשו מתחילה סצנה של בכי היסטרי והוא לא מוכן להירגע עד שהוא לא מקבל את מבוקשו.יש לציין שזה יכול להיות הדבר הכי תפל כמו עוצמת המים בברז ועד לכך שאינו מוכן להתלבש או להתקלח..כל דבר שאינו בדרכו מגיע לוויכוח ובכי. היות ואני לא רוצה להיכנע לכל בקשה, לעיתים, לצערי , אני נאלצת להגיע למצב שאני צריכה להעניש אותו (שמה אותו בפינת חשיבה) וזה גם לא עוזר..אני ממש מיואשת ולא יודעת איך אמורים להתמודד עם התקפים כאלה. ניסיתי להבליג, להציע אלטרנטיבות אך הוא בשלו... איך מתגברים על התנהגות שכזו ומכוונים להשמת גבולות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עקשן?
מיכל שמש28/09/2008שרה שלום,
מניסיוני לילד עקשן יש לעתים בעיות ויסות, והתנהגותו העקשנית נובעת מךל ששינויים מעוררים בו חרדה. כדאי לפנות לייעוץ לפסיכולוג התפחותי על מנת שיבדוק זאת, ויוכל להדריך אותך כיצד להתמודד עימו. בכל מקרה, לא פשוט להיות בהריון ולהתמודד עם תאומים כה צעירים, ולכן כדאי שתיעזרי במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בפרידהיפית23/09/2008
שלום, ביתי בת שלוש וחצי מתקשה להיפרד ממני בבוקר לפני לכתי לעבודה. בעלי לוקח אותה לגן כחצי שעה אחרי שאני יוצאת לעבודה. כשאני לוקחת אותה לגן הכל בסדר אין בכי ואין כעס אולי קצת פינוק אבל לא יותר מזה, כאשר בעלי לקוח אותה לגן היא בוכה וכועסת ורוצה שרק אני יקח אותה לגן וכשהיא לא מקבלת את מבוקשה היא אפילו נושכת ומרביצה. זה לא נעים וזה גורם לי לפעמים לצאת יותר מוקדם מהבית על מנת להספיק לקחת אותה לגן (כאשר ברוב המקרים אני גם מאחרת לעבודה). כשהיא נשארת עם בעלי היא לא מפסיקה לבכות עד שהיא מגיעה לגן ולאחר מכן שהגננת מקבלת אותה היא נרגעת והכל בסדר. מה עושים? איך ניתן לשנות את ההתנהגות שלה אני אובדת עצות. בברכה, יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה בגן
מיכל שמש28/09/2008יפית שלום,
כדאי להחליט מראש על ימים שאת לוקחת את הילדה לגן, ועל ימים שהאב לוקח. ניתן להזכיר זאת לילדה עוד מהערב, ושוב בבוקר, כאשר כל תגובה שלה תתקבל באמפתיה, אך הסדר לא ישונה ("אני מבינה שאת מדיפה שאמא תיקח אותך היום, אבל את יודעת שביום שלישי תור אבא..."). טרמינולוגיה של תורות יכולה גם לעזור. במקביל, ניתן לערוך עם האב טקס פרידה קבוע (לדוגמא: חיבוק, נפנוף לשלום מחלון הגן, והליכה אל הגננת). העובדה שהילדה נרגעת מיד לאחר שהאב הולך הינה סימן טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן טרום חובה - ילד שמנמןGF22/09/2008
בני בן 4.5 עלה השנה לגן טרום חובה. הגן מעורב (חובה+ט חובה). בגן הקודם הילד היה מאוד חברותי ומקובל. הילד חמוד ושמנמן. השבוע שמעתי שהוא קיבל מהילדים הגדולים יותר הערות על המשקל שלו ועל זה שהוא קטן יותר. איך להתמודד עם זה מולו ומול הגן ולשמור על הבטחון שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערות של ילדים
מיכל שמש28/09/2008בניגוד למיתוס ש"ילדים הם רעים" נראה שילדים פשוט אומרים מה שהם חושבים, ועדיין לא רכשו את הפילטר שיש לנו כמבוגרים. צריך ללמד את הילד לעמוד בפני הערות של אחרים, ולהסביר לו שהוא אכן קצת שמנמן כפי שאחרים יכולים להיות ג'ינג'ים, ממושקפים או כהי אור. כדאי לחשוב יחד איתו על תשובה מוסכמת, שיוכלה להיות כזאת ש"תוציא את העוקץ", מההערה (למשל: "נכון, אני קטן, אך יודע לעשות הרבה דברים"). אם הבעיה מחמירה, כדאי לשתף את הגננת, ולהציע לה לנצל את הזדמנות לעבודה בגן על שונות באשר היא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם סף תסכול גבוהמיטל כהן22/09/2008
עומרי הוא בן 5 ויש לו סף תסכול מאוד גבוה שהוא לא מצליח במשימה או במשחק מחשב אפילו הוא מתפרץ בבכי שיכול להמשיך כמה שעות טובות, שהוא כועס בגן או בבית זה יכול להתבטא אפילו בזריקת כיסא על הגננת,הוא מפחד להתחיל לנסות דברים חדשים שמה ייכשל אנו כהוריו כבר לא יודעים כיצד לפעול איתו אשמח לקבל תגובה מה עושים איתו ואם יש פסיכולוג ילדים באיזור המרכז על מנת שאוכל אולי לקחת אותו לטיפול במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סף תסכול נמוך
מיכל שמש22/09/2008מיטל, אכן לילד יש בעיה להתמודד עם תסכול, כך שסף התסכול שלו נמוך. בכל מקרה, לא ציינת אם יש לו קושי התפחותי מסוים, שכן קושי בהתמודות עם תסכול קשור לעיתים לאי צבירה מספקת של חוויות הצלחה. כדאי לעודד את הילד על כל הצלחה, ולו הקטנה ביותר, ועל כל התאפקות, ובמקביל להציב גבולות ודרישות להתנהגות נאותה. לגבי פניה לפסיכולוג, אנא צייני באזה אזור מדובר. אם מדובר בגן חובה, ניתן לנות לשירות הפסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד!!!איילת22/09/2008
אני אמא לליאור בן השלוש ושמונה חודשים.בני הוא ילד "בוגר" בשפת הגננות. לאחרונה הוא שמע את השיר "הסבון בכה מאוד" ישנה שורה בשיר: "והברז כעסן הוא כועס מאוד על דן" מאותו היום ליאור פוחד מהברז, הדבר מיתבטא בזה שליאור לא מיסתובב לבדו בבית,לא מוכן לשחק בחדרו לבד,תמיד רוצה שדלת האמבטיה תמיד תהיה סגורה(למרות שזה לא עוזר). למרות הסברים שלי ושל בעלי שהברז דומם ולא יכול לזוז,שזה רק הברז מהשיר וכד' כלום לא עוזר. ניסינו גם "לדובב" את הברז עם ממתקים ואי אילו דברים אחרים ובנוסף החלפנו את ידיות הברז תוך שהוא שותף ומחליט על הידיות החדשות אך שום דבר לא עוזר. אשמח לקבל את עצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד!!!
ד''ר שירי שדה שרביט22/09/2008איילת שלום,
קשה לי לשער מתוך תיאורך מה משמר את הפחד העז של בנך מברז האמבטיה.
לאור הפגיעה בתפקוד היומיומי שלו, כפי שעולה מדברייך, אני ממליצה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים ובחרדות, כדי להבין את השינוי בהתנהגותו של ליאור בקונטקסט רחב יותר ולעזור לו באופן מותאם.
בהצלחה וחזרה מהירה לשגרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירי
איילת22/09/2008ליאור ראה את הקליף של השיר ובו רואים ברז עם עניים,אף ופה.הסברתי שהברז של דן רק כועס אבל זה לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לשחק עם ילדים אחריםאורי21/09/2008
שלום רב! בני בן השנתיים וחצי ממשיך באותו הגן משנה שעברה רק שבניגוד לשנה שעברה בה הוא היה הילד הקטן ביותר, השנה הוא הגדול ביותר בהפרש ניכר (הילד הבא אחריו קטן ממנו ב3-5 חודשים ). הסיבה שהחלטנו להשאיר אותו היא שחשבנו שהוא צריך לצבור יותר ביטחון מכיוון ששנה שעברה היה הקטן ביותר. לאחרונה שמנו לב שכאשר הוא בא במגע עם ילדים בגילו, לרוב הוא מרביץ, שורט, מושך או צורח והדבר קורה גם בגנים ציבוריים וגם בביתנו. בעבר הלא כל כך רחוק, הוא היה בדיוק הפוך מכך. חשוב לי לציין שהוא ילד תקשורתי בצורה פנומנלית לגילו (ואני לא אומר את זה כי אני אבא פולני...) ומתקשר מדהים עם מבוגרים. הוא יודע להסביר בדיוק מה הוא רוצה וכו'. האם יכול להיות קשר לגן? כיצד נוכל לעזור לו ולכוון אותו כיצד לשחק עם ילדים אחרים? או שעדיף לא להתערב? ברור לי שיהיה קשה לענות על כל השאלות האלו אך אשמח לקבל דעה או כיוון. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לשחק עם ילדים אחרים
ד''ר שירי שדה שרביט22/09/2008לאורי שלום,
מדברייך עולה כי כל הילדים התחלפו בגן של בנך (הוא היה הצעיר ביותר וכעת המבוגר ביותר), ועליו להסתגל למסגרת שהיא מוכרת אבל עם חברה אחרת לחלוטין. ההסתגלות לגן מעוררת מתח, אשר יפחת עם הזמן ועם ההיכרות עם המערכת שהשתנתה.
כדאי לבדוק אלו תגובות עוזרות לבנכם להירגע כשהוא בהתקף זעם - יש ילדים שזקוקים למוצץ או חפץ מעבר,, אחרים נרגעים באמצעות חיבוק עז, יש כאלו שזקוקים ל"פסק זמן" בן שתי דקות בחדרם, אחרים מפסיקים עם ההתקף כשהסביבה מתעלמת ממנו, וכדומה.
כשבנכם עם ילדים אחרים, נסו ככל האפשר לא להתערב מלבד הצבת גבולות מיידית להתנהגות אלימה מצידו - מהרחקה מהילד והמתקנים בגינה לזמן קצר ועד לחזרה הביתה כשהוא אלים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)