מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדאושרת08/10/2008
יש לי בעיה אם ילדי גם לגבי שינה וגם לגבי פחד נטישה והתנהגות בני המקסים בן 5 וחצי לא ישן לבד מהיום שנולד עכשיו אני מנסה להכניס אותו לחדר אם אחותו בת 1 ו9 חודשיים והוא לא מוכן הוא צועק בוכה מתחצף קם ועוד זה סיוט שלא ניגמר אז וויתרתי והוא ישן לידי עד עכשין וגם שהוא ישן איתי הוא לא נירדם לבד אם אני לא לידו הוא קם צועק בוכה ומעיר את אחותו אני לא רוצה לישון לידו כי זה לא הזמן שלי לישון והוא צריך לישון לבד לא ציינתי שבעלי עובד כרגע בחו"ל מעל שנה ולכן אני פרודה מאז שבעלי עזב בני עבר שינויים קיצוניים גמגומים התנהגות אלימה כעס מאוד חזק אי שקט ופחד אם אני זזה מטר הוא נכנס לפחד ומתחיל לבכות הוא לא מוכן לדבר אם אבא שלו בטלפון ואני וילדיי ניסע לבעלי בעוד כמה חודשיים בני טופל בהתפתחות הילד בכמה תחומים עד ליפני חודשיים הוא טופל 9 חודשיים שאלתי איך מתמודדים אם כל הבעיות האלו ועכשיו יש לי טיול מהרווחה ל 3 ימי סדנאות לנשים אם בעיות והסברתי לו שאני יחזור מהר והוא פשוט לא עוזב אותי כל מקום שאני הולכת הוא אחריי וגם 5 שעות אחרי שאמרתי לו הוא פיתח חום גבוה כאבי אוזניים הקאות מה עושים מפחד הנטישה שלו דחוף ובאיזה גיל אפשר לטפל בילד אם שיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
זהורית אסולין שמחון08/10/2008לפי התאור שלך אושרת נשמע ששניכם סובלים מאד , גם בנך שחרדתו משתקת, וגם את שהתלות שלו בך אינו מאפשר לך רגע של פנאי לעצמך ולעיסוקייך. זוה בהחלט גיל שמתאים לטיפול בד"כ בגילאים אלו לא מטפלים בשיחות אלא במשחק. אבל ראשית הייתי מציעה שתלכי את להתייעצות כדי להבין את מקור הקושי ואולי העזרה תוכל להתקבל דרכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חצופהשירי07/10/2008
ביתי בת שש ועל פניו היא ילדה מקסימה. היא ידידותית, חייכנית, חברותית ויש לה את הצד הביישני מאוד מזרים. אך לא כך הדבר עם האנשים הקרובים. היא מתחצפת, היא עונה תמיד כדי לא להישאר חייבת, לדוגמא: אמרה לדודה מבוגרת "תלכי מכאן ותצאי מהחדר" בביתה של הדודה למרות שלא אמרה לה כלום, מתחצפת לסבתות שלה כמו: אני מחליטה, את חצופה, למה באת לקחת אותי מוקדם מהגן וכו'. אני יודעת שדברים באים מהבית בדר"כ והילדים שומעים את הקרובים אליהם אך לא במקרה זה. אני לא מדברת כך ולא אביה. אין בה שמץ של תמימות שאמורה להיות לילדה בגילה ואני חוששת ממה שאני מגדלת. אם עכשיו היא מדברת כך מה יהיה אח"כ לכשתגדל. ברור לי שאני צריכה לעצור את זה ומהר והשאלה היא איך? התעלמות או תקיפות? עונשים או ליטופים? עושה רושם שכלום כבר לא מרתיע אותה כשאני כועסת ואולי אני לא כועסת נכון. אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בישנית וחצופה
dvori09/10/2008ניכר כי ביתך מתנדנדת ממש חזק בין חוסר ביטחון לנסיונות להציג ביטחון מופרז. אל תגערי בה. עני לה תמיד בטון רגוע. אל תטיפי לה. אל תתערבי בתקשורת שלה עם סבתה. תני להן לנהל את התקשורת ביניהן, כל כמה שזה יראה לך בלתי אפשרי, זה חיוני! ביתך מחפשת את האיזון והיא תמצא אותו! סימכי עליה! תני לה משימות שאת יודעת בודאות שהיא תוכל לבצע ואז תחמיאי לה ספציפית על ביצוע המשימה הזו. לא יותר. אל תגדירי את ביתך בקיצונויות, לא לטוב ולא לרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות לחוצפה
מיכל שמש12/10/2008בהמשך לעצות הנבונות שניתנו, אני מציעה לדבר םע הילדה על כיצד מדברים באופן מנומס, כאשר בהחלט ניתו להציב לה גם קוים אדומים של אמירות שאינן מקובלות. כדאי לחזק ככל האפשר על התנהגות חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בגן חובהרמית07/10/2008
ביתי בת ה- 5 בגן חובה , ילדה מאוד מתוקה ילדת TOM BOY , עקשנית ויודעת בדיוק מה היא רוצה מעצמה, קשה לשכנע אותה בדברים מסוימים. ילדה מאוד חכמה. בזמן האחרון היא הפכה להיות ילדה כועסת, מתפרצת ואף מבטאת את דבריה בצעקות. בבית אין שינוי כלשהו , יש לה שני אחים תאומים בני שנתיים. היום קיבלתי שיחת טלפון מהגננת שטוענת כי הילדה נתנה מכה לעוזרת גננת פעם שניה השבוע ושאלה אותי האם קורה משהו בבית השבתי לה שלא אין שום דבר חריג. ראשית כעסתי כי לא עידכנה אותי כבר בפעם הראשונה- התנהגות זאת לא נראתה אצלה עד היום. שאלתי את הגננת עם קורה משהו בגן והיא אמרה שלא שהיא דווקא מאוד מקובלת ונמצאת בחבורה החזקה והמקובלת בגן. אבקש עזרה לאמר לי איך לפעול עם הילדה, כיצד להגיב , חשוב לי שתדע חד משמעית שמעשה זה לא מקובל בכלל וכמובן חמור. תודה מראש רמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות אלימות
זהורית אסולין שמחון11/10/2008מכות הינן אחד מאופני התקשורת של ילדים כדרך לבטא קושי כלשהו או לחלופין להשיג משהו שבדרכים אחרות אינם מאמינים כי מסוגלים. אמירתך היא חד משמעית וכך גם צריכה להיות כלפיה שאינך מקבלת בשום פנים ואופן התנהגות מסוג זה כלפי אף אחד ולא משנה הסיבה. יחד עם זאת נסי להבין יחד איתה מה קרה , מה מטריד אותה מה הביא אותה להתנהגויות אלו. ברור שהיכולת שלה להסביר את עצמה מוגבלת אבל עדיין ייתכן שתפתח בפנייך כיווני חשיבה חדשים, אולי מחקה ילד אחר בגן שרוצה להיות כמוהו, אולי שוב צפה ועולה הקנאה כלפי אחיה שנמצאים באזשהו שלב התפתחותי חדש שגורר תשומת לב, או כל סיבה אחרת. בהתאם לגורמים שיוכלו להסביר את התנהגותה תוכלי לעזור לה ולהעניק לה רפרוטאר אחר של תגובות לגיטימיות לרגש אותו חשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיות ממשיכות
רמית15/10/2008ראשית תודה על תגובתך. לצערי אני לא מצליחה להגיע לשיחה עם ביתי על הנושא בגן. בכל הדרכים אשר ניסיתי לדבר איתה רק אמרתי את המילה גן היא הופכת להיות עצבנית וכועסת ואומרת כי היא לא רוצה לדבר על הגן. היא ממשיכה לתת מכה לעוזרת גננת ומתנהגת בכעס ובצעקות. ברור לי שלא טוב לה בגן ואני לא מצליחה להבין מה קורה. הגננת בקשר איתי מאז המקרה הראשון וגם אליה היא לא נפתחת וכאשר היא שואלת אותה אם מישהו מציק לה בגן היא עונה לה בצעקה שלא. הבהרתי לה חד משמעית שמכות זה לא מקובל עליי , אבל למרות זאת היא ממשיכה עם זה. עד המקרה הראשון אף פעם היא לא התנהגה בצורה כזאת אני ממש אובדת עצות ולא יודעת כיצד לפעול אבקש את עצתך על מנת שתחזור להיות הילדה השמחה שהיתה ולמגר את התופעה. תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתצפית בגן על הילדה
זהורית אסולין15/10/2008כיוון שנשמע שעיקר הקושי הוא בגן ומול הצוות הייתי מבקשת מהגננת לקבוע פגישה משותפת עם פסיכולוגית הגן. הפסיכולוגית תגיע לביקור ותערוך תצפית שתוכל לעזור בהבנה מה מביא את ביתך להתפרצויות אלו. לאחר מכן תוכל לתת את המלצותיה בהתאם לתצפית ולשיחה שתערוך איתך, עם הצוות ואולי עם הבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוק בגיל שלושה חודשים?חני07/10/2008
שלום! אני אמא טריה וחדשה ויש לי תינוק מקסים בן שלושה וחצי חודשים! הקטן שלי אוהב להיות הרבה על הידיים שלנו והוא לא כ"כ משחק עם הצעצועים, האוניברסיטה או המובייל. בנוסף הוא ממש ממש לא אוהב להיות על הבטן גם כשאנחנו יושבים לידו, מדברים איתו ומשחקים איתו. ברגע שאני שמה אותו במיטה או באוניברסטה הוא משחק 2-3 דקות ומיד מתחיל לבכות כדי שנרים אותו! האם זה בסדר? או שזה פינוק? האם אנחנו צריכים כל הזמן להרים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים בינקות
זהורית אסולין שמחון11/10/2008בחישוב גס עולה כי תינוקך בן 14 שבועות בערך. בגיל זה המובייל והאוניברסיטה עדיין אינם מהווים אטרקציה רצינית, הם יכולים לסקרן למספר דקות אולם לאחר מכן הם יכולים להציף ולעייף שכן הגירוי של הצבע והרעש עזים מידי עבור תינוק כה קטן. ישנם תינוקות שמזיזים את הראש הצידה ואינם מביטים ברגע שהגירוי מציף, אך ייתכן שעבור בנך תנועה זו כרוכה במאמץ רב
(כך גם ייתכן קורה בשכיבה על הבטן שכן אז צריך לאמץ שרירי צוואר). לגבי השאלה של הרמה היא שאלה מאד אינדוודואלית ותלוייה בגישות חינוכיות ובתפיסתץ ההורות שלכם. ייתכן שלבנך עדיין אין את היכולת להרגיע את עצמו וברגעים של הצפה מגירויים או של עייפות הוא זקוק לחום גופך לריח מוכר ולמגע כדי לחוש בטוח. נסי לבדוק באילו מצבים הוא פחות זקוק לידיים, האם יש שלב שבה מספקת הנוכחות של וקולך (אם למשל שוכב על הגב ללא הגירויים מסביב אולי רק ספרון וכולי( מה קורה בשעות ההרדמה. כך בתפצית עליות תוכלי לזהות מהם הרגעים שלהם הוא זקוק למגע כלשהו (אולי לא חייב הרמה אלא ליטוף , חיבוק וכולי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להשאר בגן בבוקראמא07/10/2008
שלום, בני בן ה- 3 התחיל את השנה בגן חדש (שנה שעברה הוא היה בגן אחר שנה). בני הוא ילד להורים גרושים, אנחנו גרים עם הוריי, הוא מקבל המון אהבה ופינוק. סבא שלו לוקח אותו בבוקר באמצע השבוע ואני בימי שישי. כל בוקר יש את אותה בעיה, הוא הולך בסדר לגן, אומנם לא ברצון גדול אבל הולך וכשהוא מגיע לגן הוא לא מוכן שיעזבו אותו שם, הוא בוכה ושואל עשרות פעמים אם יבואו לקחת אותו (הוא בין הילדים הראשונים שלוקחים מהגן) ואחרי כמה דקות שמשאירים אותו בגן הוא נרגע. היו כמה ימים שהוא לא בכה אבל עדיין לא הפסיק לשאול אם יבואו לקחת אותו. על הגן הוא לא מספר דברים רעים או משהו לא בסדר כך שאין לי סיבה לחשוב שזה משהו שקשור לגן. ראוי לציין שגם בשנה שעברה כמעט כל בוקר הוא היה בוכה כשהיו מביאים אותו בבוקר לגן. אבא שלו בא לקחת אותו באופן סדיר, היחסים עכשיו בסדר, בהתחלה היה יותר קשה. יש לפעמים פעמים כשאבא שלו בא לקחת אותו והוא נכנס להתקפי בכי ארוכים והוא לא רוצה ללכת ופעמים שהוא הולך ברצון. האם זה פינוק? האם צריך לקחת את הילד לשיחות? אודה לתשובה מהירה, אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוכה בגן
dvori09/10/2008אמרת בעצמך שהוא הולך בסדר לגן, אומנם לא ברצון גדול אבל הולך, אך כשהוא מגיע לגן הוא לא מוכן שיעזבו אותו שם, הוא בוכה ושואל עשרות פעמים אם יבואו לקחת אותו. זהו פחד מנטישה. לא צריך לקחת את הילד לשיחות רק להחזיר לו את הביטחון שחוזרים לקחת אותו ושאוהבים אותו. והרי אבא שלו עזב ואת באה לגן רק פעם בשבוע. כך שהפחד קיים. נסי להיות יותר בתמונה ולקחת אותו במשך זמן מה (לפחות שבועיים) אל הגן ובחזרה, כל יום. שירגיש רציפות והביטחון יחזור אליו. בנוסף אפשר להכין לו בובת צמר שהוא יאהב לקחת איתו לגן (אפשר דובון או חיה אחרת) אפשר להכין כל יום לאחר הגן חוויה טובה ולספר לו בבוקר על מה שהכנת לאחר כך: ללכת לחולות לשחק בטרקטור, או ללכת לגינת המשחקים שהוא כל כך אוהב. בשום אופן לא פרס בצורת סוכריה. אפשר להביא פלחי תפוח לנישנוש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה
מיכל שמש16/10/2008מצטרפת לרעיונות של דבורי, ומציע בנוסף לערוך לילד טבלה מסודרת של מי לוקח אותו מהגן כל יום, כדי שיהיה לו עוגן חזותי לסמוך עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידה והתנהגותרונית07/10/2008
שלום רב, לבני בן ה- 5 ישנם קשיי פרידה קשים בבקרים בכניסה לגן. אין בעייה בגן / גננת - יש דווקא הערצה גדולה. לא ברור אם ההתנהגות היא פינוק, ילדותיות, קושי אמיתי...? בנוסף, גם בבית יש קושי בהתארגנות ובמילוי משימות פשוטות (עצלות, פינוק, קושי אמיתי?) מכיוון ששנה הבאה הוא עולה לכיתה א' ברצוני לבדוק את העניין עוד השנה - למי ללכת? פסיכולוג התפתחותי? חינוכי? סוג טיפול / אבחון אחר? אנא כוונו אותי (האם דרך קופות החולים ניתן אות תמיד באופן פרטי?) יש לציין כי הילד אינטיליגנטי מאד, חריף בשכלו, מודע מאד ובעלת יכולת חברתית גבוהה - בעיקר עם מבוגרים. אודה מאד על התייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבחן לילד
מיכל שמש16/10/2008רונית שלום,
אם מדובר בקושי שבחלקו הינו גם התפתחותי (לדוגמא אם יש בנוסף קושי שפתי או מוטורי) ניתן לפנות למכון להתפתחות הילד. אם הכיוון נראה יותר רגשי, ניתן לפנות להתייעצות עם פסיכולוג הגן (בכל גני החובה יש פסיכולוג, וגם בחלק מגני טרום חובה), . במקומות מסוימים יש גם פסיכולוגים המלוים את טיפות חלב, דרך משרד הבירואת. הפסיכולוג המתאים יכול להיות חינוכי או התפתחותי, וגם לחלק מהפסיכולוגים הקליניים יש ניסיון עם ילדים בגיל הזה. לגבי קופות החולים - ניתן לנות לפסיכולוג לפי רשימות שתקבלי מהקופה. אם לא מדובר באבחון, ניתן לפנות גם לפסיכותרפיסט המתמחה בגיל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדיםאריקה07/10/2008
בתנו הקטנה בת 3 וחצי ילדה מדהימה חכמה מצחיקה נהנת מכל דבר יודעת לקבל ולתת אהבה באמת מושלמת עד........ שלא מקבלת את אשר היא רוצה. הילדה מאד עצמאית היא רוצה להתלבש לבד ולאכול ולנעול ולפתוח ולסגור וכל דבר שיעלה על דעתכם היא רוצה לבד. מה שנחמד מאד. אבל כשמשהו שהיא רוצה נמנע ממנה, הספור מתחיל. הצעקות בלתי נסבלות הבכי הכעס והיא מודיעה שהיא עצבנית ושום דבר לא עוזר. וקשה להרגיע אותה היא כועסת על כל הסביבה. הדבר יכול להתרחש תוך דקות מילדה מדהימה צוחקת ונהנית לאריה שואג וכועס. יש לנו עוד ילדה בת 7 וחצי הן אוהבות אחת את השניה ומסתדרות יפה בינהן עד...... הצילו! איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם ילדה
מיכל שמש12/10/2008אירקה שלום, נשמע שמדובר בילדה חיונית ואהובה, בעלת דחף חיובי לעצמאות. על מנת לסייע לה כדאי לחשוב האם יש קשוי בוויסות רגשי או חושי, ובכל מקרה מומלץ לפנות למספר שיחות הדרכת הורים באופן פרטני אצל פסיכולוג או בקבוצת הורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהשני07/10/2008
ביתי בת השנתיים היתה רגילה עד לפני חודשיים ללכת לישון בסביבות השעה 7-8 בערב וגם בלי בעיה היתה הולכת לבד למיטה ונרדמת לפני חודשיים היו לי אורחים (אני גרה בחו"ל) והסבא בא לבקר מאז הילדה לא רוצה ללכת לישון בשעות מוקדמות כל יום היא הולכת לישון ב 10-11 וגם היא פתאום לא רוצה את המיטה שלה ואם אני מנסה להשכיב אותה במיטה שלה היא בוכה עד שהיא מקיאה וזה כבר נהפך להרגל כי עכשיו אני כבר לא מנסה כי אני מפחדת שהיא תקיא מה אני צריכה לעשות כדי להחזיר אותה לשיגרה ולמיטה שלה?? בבקשה תענו לי .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
מיכל שמש12/10/2008שני שלום,
נשמע שאכן הילדה יצאה מהשיגרה ומתקשה לחזור אליה. אני ממליצה לנסות לחזור לנוהג הקודם, ולהשכיבה במיטתה בשעה סבירה. ניתן כפתרון ביניים לישון לידה, וכן לצפות מראש לכמה לילות קשים, גם אם ילוו בהקאה. ברגע שתשובו לשיגרה יקל גם לך וגם לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתדלית06/10/2008
היי ! בני המתוק בן 3.5 לאחרונה התחיל להתאפק יותר מידי ביציאות הצואה , מה שגורם לו לטענתו לכאבי ראש ובטן.יש לציין שאף פעם הוא לא עשה את יציאותיו מחוץ לבית . את השתן הוא עושה תמיד ולא עובר יום שלא בורח לו בתחתונים מאז "הגמילה" לפני שנה. יש לציין שבלילה לא בורח לו בכלל רק ביום כמה פעמים. לפני 7 חודשים נולד לו אח. ויש גם שינוי בהתנהגות מחיובית לשלילית המתבטאת בצעקות, במשחק דרמטי ונוקשה, צוחק בפנים לאחר שמעירים לו ועוד... איך עלי להתנהג? אם שנוי ההתנהגות, אם הבריחות של השתן , אם ההתאפקות של הצואה המתמשך לפעמים 3 ימים ויותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת דלית
דלית12/10/2008אמא מודאגת....שאלתי כמה שאלות המופנות אליכם וכנראה בלי לשם לב דילאגתם על שאלתי. האפשר לקבל תשובה בבקשה?? תודה דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדלית
ד''ר דוד וילנסקי15/10/2008קודם כל סליחה שדלגנו עלייך. נשמע שהילד מגיב באופן כללי ללידת האח ונראה לי שהיה עוזר לקבל יעוץ פסיכולוגי. בינתיים אפשר לתת כפית או שתיים של שמן פאראפין כדי שלא יכאב לו שהכן עושה צואה. את גם יכולה לנסות לדבר איתו על זה שלפעמים קצת קשה שיש תינוק נוסף בבית, וגם שלפעמים יכול להיות שמתחשק לו גם להיות תינוק קטן ולעשות פיפי ןקקי מתי שמתחשק. תנסי לבלות איתו לבד במשך חצי שעה כל יום. בהצלחה, ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת צהריים בגן חובההילה06/10/2008
שלום וברכה, בגן של בתי (בקיבוץ, דו גילאי, חדש עבורה, בת 5) נהוגה שנת צהריים. הילדים הולכים לישון לאחר ארוחת הצהריים תוך "שיטור" של המטפלות. כל הילדים נדרשים לשכב במיטותיהם במשך 45 דק'. הם מצופים להיות בשקט מוחלט. מי שלא נרדם בתום 45 הדק' הללו מורשה לצאת ממיטתו, לצייר בלבד (כמובן תוך שמירה על השקט) בגן חשוך ולא מזמין, וזאת במשך 30 דק' נוספות, עד שהגן "חוזר לחיים". רוצה לברר האם תחושות הבטן שלי נכונות והדבר פסול. ניסיתי לשכב בעצמי 45 דק' בחוסר מעש וללא הירדמות וזה היה נורא. האם יש לכך צידוק/ערך מוסף חינוכי שקטונתי מלהבין? אשמח גם על הפנייה למאמרים על נחיצות ותרומת שנת הצהריים בגילאים אלה. אנו עומדים בפני עימות (צפוי להתרחש בימים אלה) עם הנהלת הגן והייתי רוצה להגיע מוכנה ומצויידת בידע הנדרש. תודה רבה ומראש, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בגן
זהורית אסולין שמחון08/10/2008מהכרותי עם מסגרות גן בעיקר בגנים העירוניים החל מגיל טרום חובה כבר לא נהוג לישון בצהריים , גם מי שנשאר בצהרון. אולם במסגרות פרטיות היום נבנה באופן שונה. בגילאים אלו ההבדלים בין הילדים הם עצומים. חלקם זקוקים לזמן מנוחה זה (גם אם לא בשינה אז בפעילות רגועה יותר) על מנת לאגור כוחות לאחר הצהריים ואילו אחרים אם ישנים משתבשת להם שנת הלילה. אינך צריכה להשען על מחקרים אקדמאים אלא על הכרות ביתך, האם זקוקה לשינה האם זה הופך אותה לעצבנית במהלך היום אם אינה ישנה. ואולי אפילו ההיפך, אם ישנה אז שנת הלילה מתאחרת וכל לוח הזמנים משתבש. נסי להבין את הרציונל וההתעקשות בגן. לעיתים הצוות מתעקש על מנוחה שכן אז שאר הילדים שזקוקים לשינה מתקשים לישון כשיש סביבם פעילויות. מה המחיר שמשלמת ביתך על הצורך לשכב 45 דקות ללא מעש. מצד אחד אפשר להתקומם על זה, מצד שני אפשר גם לראות זאת כהכנה לעתיד לעמוד בדרישה ובמסגרת גם כשהיא לא תמיד ממש מתאימה לצרכים של הילד באותו הרגע. השאלה העיקרית היא כיצד הצוות עושה זאת. מטון דברייך נמשע שברודנות ועל כך צריך לדבר בין השאר כיוון שכך הצוות גורם לה לציית מתוך פחד ולא מתוך כבוד, הקשבה והבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםגליה06/10/2008
ילדתי בת 7 ומפחדת מאוד. לא הולכת ללא ליווי לשירותים וכד. טוענת שיש אנשים בחדר שמפחידים אותה,שלא נמצאים כאשר אנחנו איתה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת ללכת לבד
dvori09/10/2008אם ביתך מפחדת ללכת לבד לשירותים, אל תשכנעי אותה באלפי שיכנועים שהיא לא צודקת. כמו כן אין מה להגרר להעצמת הפחד. פשוט לעזור לה בלהגיד : כן אני מבינה. טוב בואי. ולהיענות לבקשתה לליווי בלי אוף ובלי קיטורים של המלווה. בטח לא לעג. ויש בנוסף טכניקה נהדרת, בדרך לחדר או לחדר השירותים לעשות תרגול של אבחנה בסובב אותה. תראי לה תמונה על הקיר ותגידי לה הנה הליצן בתמונה. כשהיא תתבונן, אשרי לה בהנהון או בהמהום, ואז הפני את תשומת ליבה לעציץ, ולהגיד הנה העציץ הפורח, לפרח, לצעצוע למתקן נייר הטואלט, למראה, לברז בצורת פרח, וכך הלאה. אפשר גם להתחלף בתפקידים והיא תעשה לך את אותו תרגיל. תהנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים
מיכל שמש16/10/2008גלי שלום, אם המדובר בפחדים המגבילים את התפקוד, כדאי לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לבוש + שחצנותאנונימית06/10/2008
שלום רב, ילדי בן 3.5 מושפע מאד מחבר בגן בנושא לבוש. חברו, ילד חיובי ביותר בשאר הפרמטרים, מגיע לגן בג'ינסים, חולצות כפתורים ואף עניבות, ומשוויץ בבגדיו ("לי יש יותר יפה, לי יש יותר כפתורים, הג'ינס שלי יותר ארוך" וכו') כמו כן השחצנות הזו עוברת גם לנושאים אחרים - "הפאזל שלי יותר קשה" וכו', אבל הנושא הבעייתי הוא הבגדים: אני לא מוכן לאפשר לו כל בוקר (גם בקיץ) ללכת לגן עם ג'ינסים, חולצות כפתורים ועוד מכיוון שזה לא מתאים כמובן ל"רוח" הגן, וכדי למנוע שחצנות אצל הילד, אולם הדבר כרוך במריבות רבות והתפשרויות בחלק מהימים ניסיתי לדבר עם הורי הילד, אולם הם לא מוכנים להתמודד עם זה, ואף מעודדים זאת... לצערי, הפתרון שאני רואה הוא פשוט לנסות ולהרחיק בינהם, ע"מ למנוע את החיכוכים, אולם חבל לי כי מעבר לכך הילד חיובי ביותר. דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה על לבוש
ד''ר דוד וילנסקי06/10/2008נראה לי הזדמנות חינובית טובה לדבר אם הבן שלך שחשוב "לא להסתכל בקנקן אלא מה שיש בה" וגם לא להסתכל בצלחת של השני. תנסי לציין בשבילו דברים שאת מעריכה במידות ובמעשים שלו כדי שירגיש חשיבות בדברים הללו ושידע שהערך שלו לא נמדד בבגדים שלו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר סבוךענת06/10/2008
שלום רב! אני אמא לשניים, ילדה בת כמעט בת חמש וילד בן שנה ושלושה חודשים. יש לי בעיה עם ביתי ואנחנו כל הזמן בעימותים לגבי החברות שהיא פתחה עם ילדה בגן. יש לה חברה אחת שהיא יחד עמה בגן כבר כשנה והן חברות מאוד קרובות וגם השנה באותו גן וצמודות אחת לשנייה וכמעט לא מאפשרות לילדות אחרות להתחבר אליהן. בתחילת השנה, הגיעו ילדים חדשים לגן, ביתי יצרה קשר עם חברה חדשה אך החברה הנוכחית אמרה לה שלא תשחק איתה והן הפסיקו לשתף אותה וכנ"ל היה גם מהכיוון השני. הגננת אומרת שיש ביניהן קשר סבוך ורכושני אחת לשנייה. (אני לא מתחברת ולא מסמפטת את אמה של הילדה ואת ביתה היא בן אדם לא ישר, מניפולטיבי ועם אנרגיות שליליות כלפי הגננת והגן ואין לי רצון לפתח עמה כל קשר) ביתי מאוד קשורה לילדה שלה. המצב הגיע עד כדי כך שכאשר אני מציעה לביתי להזין חברות אחרות לבית היא אמנם מסכימה אך לא בלב שלם ומשחקת איתן יפה כשהן מגיעות אולם, היא מפחדת לומר לחברה הנוכחית שהיא נפגשת עם עוד חברות אולי כדי לא לפגוע בה.. אני חושבת שהקשר עם החברה הוא לא קשר בריא, נראה לי שביתי מפחדת לשחק עם עוד ילדות אחרות כדי לא לפגוע בילדה הזו, יש לקשר הזה השפעות שליליות, הדעה של חברתה מאוד משפיע על ביתי. הנזק שהיא לא מרחיבה את המעגלים החברתיים ו/או מתמודדת עם עוד ילדים ומצבים חדשים..מעבר לכך שמדובר בילדה (בחברה של ביתי) עם קשיים מבחינה נפשית לאחר אבחון היא לא מתנהגת כגילה (בת 6), לא משתתפת כמעט בגן, יש לה פחדים וכנראה מפחדת שביתי תעזוב אותה ולכל מקום צריכה את אמה לידה. מה אפשר לעשות, זה מפריע לי ולקשר ביומיום ו/או במפגשים בגן. כיצד אוכל להתנהג ו/או לשכנע את ביתי שחשוב לפתח עוד קשרים חברתיים חוץ מהקשר הנוכחי. כי כל הניסיונות בשיחות לא ממש עזרו, אני מנסה ואנסה להפגיש אחה"צ בינה לבין חברות אחרות אבל בגן היא שוב משחקת עם אותה אחת. מודה לך על היענותך המהירה. ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר סבוך
ד''ר דוד וילנסקי06/10/2008אין לי תשובה ברורה. נשמה מצב די קשה. נדמה לי שאת פועלת נכון כשאת מעודדת קשרים עם ילדים אחרים אחרי שעות הגן. נשמע שהילדה השנייה במצוקה ואולי אפשר לגייס את הגננת לעזור לילדה לפתח קשרים עם עוד ילדים הוץ בהבת שלך וגם לתת לבת שלך את האו קיי לשחק עם ילדים אחרים. במידה ואת לא רואה התקדמות תפני שוב לאחרים בצוות שלנו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני והגןפרטית06/10/2008
בני ילד בן 4 וחצי עפי המלצת המכון להתפתחות הילד עכב בעיית עיכוב שפתי(דיספרקסיה)בעיה בוויסות החושי בעיקר רצון למגע וחזק ובעיות מוטוריקה גסה ועדינה. נכנס לגן שפתי של חב"ד במקום מגורנו( לפני זה היה בגן פרטי שנתיים בו הגננת עבדה בקבוצות גיל של 14 ילדים לקבוצה )גם כיוון שהילד חזר נשוך ביד כבר פעמיים ברציפות וסימני סריטות נמסר לנו עי הגננת שבננו דוחף ילדים בגן ואין לו מודעות חברתית וסביבתית ושמתייחס לילדים כמו לפלסטלינה או יכול לדחוף ילד ולהמשיך בדרכו כאילו כלום לא קרה .לכן לאור תצפיות פסיכולוגית השפ"י ודווח הגננת הפסיכולוגית המליצה שכרגע התשובה היא לאפשר לילדים בגן להחזיר לבני כי אז הוא יותר נרתע ונכנסת לו המודעות למעשיו שלא תיתכן למשל ג\עי תגמול פרסים וכו יש לנו פגישה עם הפסיכולוגית הגננת ומנהלת הגן בסוף חודש זה בכל אופן עד אז אשמח להמלצות בנושא מאמא דואגת (שבמקרה גם שברה את הרגללפני שבוע )וקשה לי מאד עם המהירות של קביעת הדברים הללו עם דרך העונש וההבנה של המודעות החברתית שאינה בשלה אשמח לשפיכת אור על המונחים ובכלל כל תגובה מסייעת בנושא תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני והגן
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2008לאמא שלום,
קשה להתייחס לעומק ללא היכרות של הילד.
מהתיאור שלך עולה כי הילד מתמודד עם מספר קשיים התפתחותיים וחברתיים יחד, וזה דבר לא קל, גם עבורו וגם עבורכם.
לטעמי חשוב שבפגישה עם הגננת והפסיכולוגית תשאלי לגבי ההערכה שלהן את הילד - כיצד הן רואות אותו, מהם היכולות והקשיים שלו וכדומה. וכן שתביני את השיקולים הטיפוליים והחינוכיים שלהן בהתמודדות עם הילד.
בנוסף, אני ממליצה שתפנו להדרכת הורים על מנת לסייע לכם לעזור לבנכם בהתפתחותו.
בהצלחה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתיבה ביד שמואלגל05/10/2008
בתי בת 5 בגן חובה ברצוני להתיעץ לגבי 2 שאלות: 1. בתי כתותבת ביד שמואל מיום לקיחת צבע לידה, ניסתי כמה פעמים לשנות לה את הכתיבה ליד ימין אך האחיזה חלשה ואילו ביד שמואל האחיזה יותר נוקשה אך לא יציבה די כמו כן כאשר היא כותבת אותיות מאוד קשה לה בעיקר דרך העתקה וקליטה של צד ימין לגבי ציור הציור של חופשי האים עלי לשנות לה את האחיזה או לתת לה לעשות כירצונה???? 2. בתי נורא בישנית אך עם חברים בני גילה היא מסתדרת בגן היא לא משתתפת ולא יוזמת אלא רק כשפונים אליה ודורשים ממנה זאת היא עושה זאת לדעתי זה נובע גם מפחד או מסגירות שאלתי היא אך אוכל לחזק לה את הביטחון העצמי ולשחרר אותה מהפחדים (הפחדים לא מסיפורים או דימיון אלא מהאשיות. עלי לציין שבעלי סגור מאוד וביישן ליד החברה ) אז אך אוכל לסייע לה כי איני יודעת לעשות זאת ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל,
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2008שלום,
לגבי יד דומיננטית - אם בתך היא שמאלית, אין סיבה לשנות זאת, אלא להתאים את לימוד האותיות לכך. יש גם אביזרים רבים שמתאימים לשמאליים, כמו מספריים שהם נוחים יותר. רצוי להתייעץ בנושא עם הגננת ולשמוע את התרשמותה.
לגבי הביישנות - יפה הבחנת כי קיים דמיון בין התנהגותו של בן זוגך לבין התנהגותה של בתכם, כיוון שביישנות מושפעת הן מהמטען הגנטי (שמביא לנטייה התנהגותית מסוימת) והן מהתנסויות חברתיות. תוכלי לעודד את בתך ליזום יותר במידה המתאימה לה, ולעודד אותה להתנהג באופן פעיל יותר במצבים חברתיים שונים. אולם חשוב גם שתקבלי אותה ולא תלחצי עליה להתנהג בצורה שאינה נוחה לה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)