מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסים במשפחהמור28/05/2008
שאלתי שאלה זו מזמן ולא קיבלתי עליה תשובה. אודה על תשובתכם:
יש לי ילד בן שלוש וחצי. בזמן מפגש משפחתי, אחת לשבועיים, שלושת בנות דודיו בנות ה 4 וחצי, 4 וחצי ושמונה מתעלמות ממנו ולא מוכנות לשתף אותו במשחקים.
חשוב לציין כי הילד חברותי מאוד ונפגש עם ילדים אחרים מהגן, ילדים של חברים ושכנים ושם ההרמוניה פורחת.
מה ההשפעה שיכולה להיות על הילד מהחרמה מסוג זה אותה הוא חווה אחת לשבועיים?
האם יש דרכים לקרב בניהם?
זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב נשכחתי ?
מור02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה של מור
מיכל שמש17/06/2008שלום מור,
מצטערת על ההמתנה הארוכה לתגובה, ומקווה שתתרמי מהייעוץ.
השימוש שלך במילה "החרמה" הוא קשה בעיני. נראה שבנות בגיל הזה עסוקות בקשר שלהן, ולא "רואות" מספיק את בן הדוד הקטן. מאחר ולילד יש חויות חברתיות חיוביות מחוץ למשפחה, לא נראה שהוא ינזק מכך. עם זאת, אם זה מפריע לך, את יכולה ליזום הפעלה משותפת, בה ישתתף גם ילדך, ויתכן שבכך ילמדו בנות הדוד להכירו ולהינות מחברתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםרינת28/05/2008
שלום רב,
יש לי תאומות בנות שנתיים ו 8 חו'.יובל- לפני כחודשיים החליטה שרוצה רק תחתונים ,ולא רוצה חיתול יותר. הסכמנו.ומייד החלה לעשות בשרותים ללא שום בעיה. לפני כחודש ביקשה גם בליילה לישון עם תחתונים ,הסכמנו,ליילה ראשון עבר בלי פספוסים ומהליילה השני ,כל לילה היא מפספסת.בשבוע הראשון-היתה בוכה-וקוראת לנו ואז היינו מחליפים לה הבגדים+סדינים.לאחר שבוע החלה פשוט לישון עם הפיפי ולא להתעורר.גם כשאנחנו מחליפים לה הבגדים היא חצי ישנה,היא לא פותחת את העיניים ואני אומרת לה שאני מחליפה לה כי היא עשתה פיפי במיטה .בבוקר כשאני אומרת לה שהיא עשתה במיטה אז היא אומרת לי שהיא עושה רק בשרותים.יש לה מודעות והיא מבינה שהיא צריכה לעשות רק בשרותים אבל כשזה מגיע ללילה היא לא שולטת בכך.
האם חודש זה מספיק זמן שהיא כבר אמורה לשלוט בפיפי בליילה? אולי שלפוחית השתן שלה קטנה מידיי והיא לא מצליחה להחזיק מעמד?ואם כן,איך בודקים זאת?ומה לגבי הידיעה?איך מביאים אותה למצב שתבין שכשיש פיפי צריך להתעורר לשרותים ?איך לדבר איתה? לכעוס? האם זה נכון להחזיר לה החיתול רק ללילה?הציעו לי חיתול תחתונים(האגיס)עד שהיא תגמל אבל היא לא רוצה חיתול בשום פנים ואופן ...? מה לעשות???אני חוששת להחזיר לה חיתול נגד רצונה ושזה ייקח אותנו אחורה.אגב,בשינת צהריים בגן/בבית-אין בעיה בכלל.(בסביבות שעתיים/שלוש).
בנוסף התאומה- עמית, בכלל לא מסכימה לעשות בשרותים ולא בסיר,היא רוצה חיתול. כשאנחנו מדברים על זה אז היא אומרת שיובל עושה בשרותים והיא עושה רק בחיתול.בשבוע האחרון היא כל הזמן מתפשטת(כל הבגדים) וגם מורידה את החיתול ואומרת שכואב לה.נראה לי שהחיתול כבר ממש מציק לה ולא נוח לה.אבל כשאני אומרת לה לבוא לשרותים-היא לא מסכימה.המקס' זה שהיא עולה על הישבנון,מתיישבת לשנייה,ויורדת מייד.היא לא עושה כלום. מה לעשות איתה? האם כל הזמן לתת לה דוגמא את אחותה(למרות שהיא כבר יודעת ומבינה)שעושה בשרותים ולנסות לדרבן אותה או שפשוט להמתין עד שהיא תחליט בעצמה שהיא מוכנה לכך?(כמו שקרה לנו עם יובל)..
אני בעד לא ללחוץ,כשהיילד מבין ומרגיש מוכן אז הוא מבקש וזה נראה לי הדרך הנכונה ביותר לגמילה.אני בעיקר מודאגת בקשר ליובל שכבר עשתה את כל הדרך בצורה החיובית והנכונה לבד בזכות עצמה,ובליילה זה לא הולך.
אנא ייעצי לי בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
לירון און04/06/2008הי רינת
מצטער על פרק הזמן הרב,
ב"גדול" נראה לי שסביב נושא הגמילה באים לידי ביטוי הרבה נושאים של שליטה ועצמאות,
שהם ככל הנראה משמעותיים יותר שמום שמדובר בתאומות.
אני חושב שעצה פשוטה כמו- המשיכו במה שאתם עושים ותנו לזה עוד זמן היא מתאימה,
אבל מאוד קשה ליישום
ולכן כדאי אולי לפנות לאיש מקצוע המתמחה בגיל הרך רק על מנת לקבל ייעוץ, אולי אפילו חד פעמי,
על מנת שיחזק אותכם ויכוון אותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קייטנהחגית27/05/2008
בתי, נקלטה בגן בחודש ינואר, אחרי לא מעט קשיי הסתגלות.
רשמתי אותה לקייטנה לחודש יולי עם מספר ילדים שהיא מכירה אבל הסגל הוא שונה והמקום שונה.
אני מתלבטת כיצד עליי לנהוג בכדי להקל עליה את ההסתגלות.
האם עליי ללכת יומיום עימה (יש אופציה כזאת וחלק מהאמהות עושות כן)?! למספר שעות בימים הראשונים? בכלל לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על קצה המזלג
לירון און28/05/2008חגית שלום
התשובה תלויה באופן בו ביתך מסתגלת באופן עקרוני למסגרות ולפרידות ולמעברים.
על קצה המזלג-
ליווי של שעתיים- שלוש ביום הראשון
ואח"כ רק אם זה ממש נראה הכרחי ומקובל- גם ביום השני, (שעה),
ולא יותר מהשלישי.
מקווה שיעבוד.
העיקר- העקביות!!!!
ולא להיבהל ולהתרצות ולהישאר עוד למרות שאמרת שתילכי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמאותרונית27/05/2008
שלום,
רציתי לדעת מתי ואיך אני יודעת שהגיע הזמן לתת לילד שלי ללכת לבד לגינה או לבית הספר דבר שכרוך בחציית כבישים, ומעבר בגינות עם כלבים ורשימת הפחדים שלי עוד ארוכה אבל בטח הבנתם את הרעיון הכללי. הילדים שלי בני 8 וקצת ושבע וקצת כלומר כיתות א' וב' ואני עדיין מתייחסת אליהם כילדים קטנים. אני מרגישה שאני חונקת אותם, הם מצידם מפצירים בי שהם רוצים ללכת לבד אבל אני משותקת מפחד.
אודה לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות
לירון און28/05/2008רונית שלום
אנסה להשיב בכנות-
הבעיה אינה מה אומרים הפסיכולוגים,
הבעיה היא האם את יכולה לתת לילדים בהדרגה עוד ועוד אמון בעוד ועוד תחומים.
עשי זאת צעד אחר צעד ואם את לא מסוגלת כדאי מאוד שתיפני ליעוץ מקצועי.
זכרי- אין "ספר לימוד" בתחום,
כל הורה קשוב לכל ילד ולפי הכרותו עמו מחליט ומנחה את מידת עצמאותו.
אין מתכון אחד שטוב לכל הילדים ולכל ההורים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתאפרת26/05/2008
שלום ד"ר!
יש לי אח, בן 15, תלמיד כיתה ט'. כבר זמן ארוך מאד התחלנו לשים לב שיש בעיה. אנחנו מנסים "לקרוא לילד בשמו" וחושבים לפנות לגורם מוסמך בעניין. אשמח אם תוכל להעלות השערות בעניין. כבר כמה שנים נדמה שיש לו בעיית התקשרות. כאשר פונים אליו הוא כמעט ולא עונה, אף-פעם לא יוזם שיחה, מופנם מאד ומאד מאד פסיבי. הוא רחפן בצורה בלתי רגילה, אף-פעם לא "בעניין" ותמיד צריך לעורר אותו להכנס לפוקוס. בכיתה- המורים כבר כמעט נואשים ממנו. המחנך-אומר שלא מצליח לתקשר אתו, ממש קיר... שאר המורים מצביעים על ירידה דרסטית בלימודים, נכשל במבחנים רבים. הצרה היא- שבגלל שיש לנו אתו העדר תקשורת מוחלט- הוא לא מספר לנו כלום, לא מבקש עזרה, היום- למשל, נודע לאימי ששבוע שעבר היתה אסיפת הורים, והוא כמובן לא עדכן... בסיטואציות משפחתיות נרחבות הוא מתנהג ממש כמו "צל", לא מדבר, לא משתתף, ותמיד מעדיף להתחבר לילדים קטנים ממנו. גם כשמנסים לדבר איתו, אפילו סתם שיחת הא-ודא- הוא אף-פעם לא משתף פעולה, מהנהן בראשו ולעיתים קרובות-פשוט לא עונה....
אנא, עזו לנו להגדיר את הבעיה , כי אנחנו ממש אובדי-עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן בעיה רצינית
לירון און28/05/2008אפרת היקרה
את מתארת אכן בעיה קשה ורצינית.
אין לי ספק שביה"ס היה צריך להפנותכם ליעוץ מקצועי,
ואם לא- קחו יוזמה ופנו אתם!!!
יש מגוון רב של סיבות להתנהגות זו ושיחה עם פסיכולוג או איבחון פסיכולוגי יכולים מאוד להועיל
לאתר את סיבת הקושי, (אם בכלל קיים קושי אוביקטיבי).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק עם ילדים אחריםמיטל26/05/2008
בני בן שנתיים וחצי. הוא נמצא בפעוטון כל יום עד השעה ארבע.
אין לי חברות אימהות אחרות ובוא נאמר שאני גם לא הכי חברותית בעולם ואין לי גם חשק להתחבר..
שאלתי היא-האם זה נורא שמהשעה ארבע בני נמצא איתי בבית ולא משחק עם ילדים אחרים? יש לציין שבערך פעמיים בשבוע הוא כן הולך לגני משחקים אבל איתי לבד..
האם זה יפגע בהתפתחות החברתית שלו (אני מפחדת שיהיה כמוני..) או שבילוי עם ילדים עד השעה ארבע מספיק?
תודה רבה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים אחרים
לירון און28/05/2008מיטל היקרה
הסירי דאגה מליבך-
בנך זקוק גם לך או בעיקר לך, (ולאביו?) אחרי השעה 4.
עם זאת אני מקווה שתוכלי להבדיל בין נטיותיך החברתיות יהיו אשר יהיו
לאלה של בנך ולהיות רגישה לצרכיו החברתיים- בעיקר בגילאים בוגרים יותר-
או העדר צרכיו בתחום זה
מבלי חשש יתר או נטייה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוג שחייה לילד בגיל שלושרעות26/05/2008
שלום לכולם,
הייתי רוצה לשמוע דעות מנסיונכם לגבי חוג שחייה לילד בגיל שלוש ?הבן שלי קצת מלא וכבד הייתי רוצה לעזור לו שלא יגדל להיות ילד שמן. הוא לא אוכל הרבה בכלל נראה לי שזה המבנה כך שחשבתי ששחיה קצת תעצב.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מומלץ לעניות דעתי
לירון און28/05/2008רעות
ההגדרה של עודף משקל בגיל כה צעיר אינה ענין של התרשמות, אלא של הסתכלות של רופא ילדים ותזונאית. כדאי להתייעץ!
בנוסף- נראה לי ש"חוג" שחייה בגיל כה צעיר אינו מתאים לבשלות הפזיולוגית של הילד,
עם זאת יש חוגי ינטראקציה במים המשלבים הורים וילדים ולא ממש לימודי שחיה, אלא יותר "הכנה" ל... בכל אופן כפי שאמרתי הבעיה אינה בפיתרון אלא בחשש שלך לגבי עודף משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכולוגיית ילדיםאביעד26/05/2008
אהלן,
שמי אביעד והייתי רוצה לקבל מידע על לימודי פסיכולוגיית ילדים..
הייתי מאוד רוצה ללמוד תחום זה ואם אפשר אני אשמח לקבל מידע מכם,
תודה רבה
אביעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא בדיוק הפורום המתאים אבל...
לירון און28/05/2008שלום אביעד
אם הכוונה היא ללימודי פסיכולוגיה כדי להפוך למטפל בלידים ובנוער
אתה זקוק ללימודי תואר ראשון בפסיכו' ולאחר מכן תואר שני בפסיוכלוגיה קלינית או חינוכית.
יש כיום בכל האוניברסיטאות בארץ וכן במספר מכללות.
בהצלחה- זו עבודה קשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותרימית25/05/2008
שלום
ביתי בכיתה א בבית ספר חדש ועם חברים חדשים שלא היו איתה בגן
ישנם חבורות בכיתה,והיא סיפרה לי שהיא ביקשה לשחק והילדים לא הסכימו לשתף אותה
כיצד עליי לפעול
המשך יום נפלא
ימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א וחברים
לירון און26/05/2008הי ימית.
אכן לא פשוט לשמע מילדתך שהיא דחויה חברתית.
האם עברה לא מזמן לביה"ס?
במידה שכן צריך להסביר לה שהזמן יעשה את שלו...מעברים הם תמיד תהליך מורכב.
במקביל ליזום קשרים חברתיים אחה"צ,
וכן לדווח למורה ולקבל ממנה תמונת מצב לגבי המצב החברתי בכיתה.
אם התופעה תימשך בשנה הבאה פני ליועצת ביה"ס.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לילד בן 10גפן25/05/2008
שלום לכולם,
בני בן 10 מלבד היותו ילד מקסים עם adhd החל לפתח חרדות בלילה.
עכשיו הילד במצוקה ואין לי מושג איך זה החל(לדעתי למדיה יש בהחלט קשר לכך-למשחקי המחשב, תוכניות טלוויזיה וכדו').אבל בהחלט זה לא רק זה.
הבעיה העיקרית איתו היא שהוא רוצה מישהו שישן לידו כל הלילה.
הילד מטופל תרופתית בשעות בי"ס בריטלין כבר שלוש שנים במינונים שונים בהתאם למשקלו.
*שאלתי העיקרית איך לגרום לו לחזור לישון לבד?...כדי שכל המשפחה תחזור לנורמה.
תנו לי עצות.
ד"א אנחנו שייכים לקופת חולים כללית באזור פתח-תקווה/אורנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לשאלתי
גפן27/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות בין אחיםגילה25/05/2008
יש לי בעיה שאני בטוחה שכל הורה ניתקל בה, אך אני לא יודעת כיצד להתייחס אליה ואשמח לעיצה. יש לי 2 ילדים בת 3 ובן שנה, שניהם ילדים טובים ומקסימים , על בתי מעידות הגננות והמטפלות שהיא ילדה ממושמעת,עוזרת לכולם ומדי יום מחלקים לי עשרות מחמאות עליה. בני כרגע אצל מטפלת. הבעיה היא שלאחרונה כל צעצוע שבני רוצה לשחק איתו היא חוטפת לו מהיד וטוענת שזה הצעצוע שלה, ושלא יגע. כמובן שהיא עצמה לא מעוניינת לשחק במשחק זה ורק מניחה אותו בצד ולא מאפשרת לבני לשחק בו, הוא מצידו מתחיל לצרוח. גם כאשר יש לי 2 צעצועים שניראים אותו הדבר היא לא מוכנה שישאר אצלו. ניסתי לוותר לה, ניסיתי להסביר לה שהמשחקים שייכים לכולם ושיש לחלוק, כלום לא עוזר. מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשכחתי?
גילה26/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעצועים?!
לירון און28/05/2008שלום מזי.
מובן שאלו לא הצעצועים אלה סממנים לכך שביתך הבכורה מתחילה לחוש בנוכחות של אחיה הקטן ובמשמעות של ילד נוסף עימו היא תצטרך מעכשיו ולהבא להתחלק בדברים רבים שעד כה היו שלה.
אני מציע ראשית להבין שזהו שלב והוא יעבור ובמקביל-
לקבוע צעצועים שאכן יהיו רק שלה ויוחזקו במקום מסוים שהוא רק שלה,
במקביל- כל שהאר שייכים לכולם וזו אמירה חד משמעית!
אם היא חוטפת צעצוע מהצעצועים ששיכים לכולם מאחיה צריכים להטיל סנקציה פשוטה-\למשל הרחקה למשך דקותיים מהמקום,
וכך לעשות בכל פעם שצעצוע כזה נחטף.
מקווה שיעזור.
וזכרי- הכי חשוב זה לא טיפ או עונש כזה או אחר אלא מדיניות עקבית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהשלמה25/05/2008
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים ולפני כחודש התחלנו עמה גמילה מטיטולים.
בתהליך ידענו עלייות ומורדות (בלילה גמולה לחלוטין!! ביום- עם הפיפי יש ימים מוצלחים ויש ימים שלא, עם הקקי אין הצלחה בכלל)..
עד כה בגן שתפו עמנו פעולה, אבל לפני יומיים אמרה לנו הגננת שבימים האחרונים הילדה מסרבת לשבת בשירותים בכלל ואולי היא לא בשלה וכדאי להחזיר חיתול. (יש לציין שהילדה לא מוכנה בשום אופן לשים טיטול!!)
בבית יש יותר הצלחות מהגן ויש לי תחושה שמשהו מפריע לילדה שם. כששאלתי את ביתי קצת על הגן, היא סיפרה לי שנפל לה המוצץ לשירותים באחד הימים (היא קשורה מאד למוצץ..).
שאלותי הן-
איך כדאי להחזיר את הילדה למסלול הנכון גם בגן, אחרי תקרית המוצץ?
אילו מדדים יעזרו לי להחליט האם הילדה בשלה לגמילה או שכדאי לחזור אחורה? ואם חוזרים אחורה איך משכנעים לשים חיתול והיא בכלל מתנגדת? (אני לא רוצה שתחשוב שאנו מענישים אותה)..
תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?? זה דחוף בבקשה!
שלמה27/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
לירון און28/05/2008שלום שלמה.
"בגדול" נראה לי שאתם בדרך הנכונה.
איני חושב שכעת זה הזמן להחזיר את החיתול.
מצד שני אסור להיאבק על כניסה לשירותים בגן באופן יחידני.
אם זו הנורמה בגן לכל הילדים זה יקל מאוד גם על ביתך,
במידה ולא ניתן לא להתעקש עימה כעת ולהמתין לכך שהיא תחילט לעשות כן בגן.
לי נשמע שצריך יותר לברר את מניעי הגננות בסירוב להתמודד עם זה.
על פניו יתכן כי קיימת סיבה סמויה שלא נאמרת לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חברתית לילד בן שש
אורלי29/05/2008בני בן שש וחצי והוא לומד בכיתה א'. אחרי הלימודים הוא נשאר בצהרון עד השעה 16:30. כשהוא חוזר הביתה הוא לא מבקש להזמין חברים ולעיתים רחוקות חברים מזמינים אותו.
הוא ילד מאוד חכם, אין לו בעיה בלימודים. הוא מאוד אוהב ללמוד ,להשתתף בשיעורים ולהעשיר את הידע שלו. המורה שלו אמרה לי שאין לו חברים. הוא מדבר עם הילדים אבל לא קשור לאף אחד במיוחד. אין תלונות מצידו, הוא לא טוען שדוחים אותו ולא משתפים אותו. אולי אין לו ממש צורך ליותר קשר? האם לדחוף אותו ליצור קשרים חברתיים או שאם טוב לו עם המצב זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי מרביץליהי24/05/2008
שלום
בני בן השנה וחצי מאוד מפותח ופיקח, אך לעיתים מרביץ מתוך צחוק, לא מתוך כוונה רעה או רוגז, אלא מתוך רצון לקבל תשומת לב ולהצחיק את עצמו. במשך 3 חודשים אנחנו מלמדים אותו שזה לא נעים לנו ואנחנו לא מרביצים אבל זה לא עוזר. ברצוני לציין כי גם בגן הילדים קייימת התופעה, ולא ברור לי כיצד להתמודד איתה.גם כשאנחנו מעירים לו הוא צוחק,למרות שאנחנו מאוד תקיפים בנושא ההרבצות, ומסבירים לו שאסור להרביץ. מעבר לכך לא נראה כי למד את זה ממישהו, כי סביבתו מאוד נעימה,תומכת ואוהבת.
אשמח לתשובה והתייחסות בהקדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה
שירי25/05/2008בני בדיוק באותו גיל ויש לנו את אותה התופעה. אני חושבת שזו דרכו להוציא אגרסיות (ויש להם בגיל הזה) ולהביע עצמאות. גם אותנו התופעה מטרידה. אומרים לא בתקיפות. אם יש צורך לקום ולעזוב אותו - פשוט להחליף פוזיציה שיבין שהוא נשאר לבד שאת לא משתפת פעולה. שוב, זה ניסוי ותהייה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט תומך בהתיחסותה של שירי
לירון און26/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסימית24/05/2008
שלום רב,
יש לי ילד בכתה א' והשבוע הוא שאל אותי איך מאייתים "סקס". מסתבר שחברו הראה לו איך לגלוש באינטרנט ולראות בחורות ערומות. מה עליי לעשות? כיצד עליי להתמודד מולו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלה
לירון און24/05/2008הי ימית
אני מתאר לעצמי את גודל התדהמה והמבוכה שאחזה בך!
כיום יש תוכנות רבות אשר אינן מאפשרות גלישה פתוחה באתרים הכוללים תוכן שאינו מותאם לילדים.
כל ספק אינטרנט מציע תוכנה שכזו.
לכן ברמת המציאות- התקיני אחת.
במישור הפסיכולוגי- הסבירי לילד, מהו סקס, (מילה באנגלית המציינת את פעולת ההתרבות, למשל).
חוץ מזה הבהירי לו כי ברשת יש כל מיני תכנים אלימים או כאלו המכילים תוכן שאינו מתאים לילדים, (ממש כמו בטלוויזיה). הסבירי לו כי בתכנים אלו יש סכנה של ממש בצפייה, וכן שבחי אותו כי אמר לך מה שאמר לו חברו.
הסבירי לו את מטרת הגבלת הצפייה באינטרנט ובטלויזיה ואמרי, כי שיהיה מבוגר יוכל להחליט בעצמו במה לצפות.
כעת פני להוריו של החבר ודווחי להם על הנעשה.
בהצלחה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביך אדיפוס?סיגל23/05/2008
יש לי ילד בן 9 שיש לנו מערכת יחסים ניפלאה חמה אוהבת. הילד מאוד רגיש כל היום מחבק ומנשק וכמובן זוכה להתייחסות זהה.
לאחרונה אני חשה שהמגע שלו קצת שונה והוא בוחן גבולות בנגיעות בחזה , הערתי לו והסברתי לו את כל נושא האיברים הפרטיים שלו ושלי.
אף שוחחתי עם חברה שציינה שהיה לה מקרה דומה ולא ידעה כיצד לנהוג.
האם זהו אחד השלבים בגדילה של הבנים? האם מצריך התייחסות מיוחדת ? כיצד עלי לנהוג?
אשמח להתייחסותכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אדיפוס?
לירון און24/05/2008הי סיגל
זה אינו תסביך אדיפוס- ודאי לא בגיל הזה...ולא באופן בו אנו מבינים זאת כתופעה נורמטיבית.
מדובר במקרה בו בבנך מתעוררת ככל הנראה סקרנות מינית מסוימת. (האם הוא נחשף לתכנים בלתי הולמים?). הגבת בכנות ובאופן חשוב- יש גבולות גוף ויש להבהירם, עם זאת ראוי לברר מה פשר השינוי, והאם מקורו רק בניצנים מוקדמים ביותר של התבגרות מינית או שמא בחשיפה אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסביך אדיפוס?
סיגל25/05/2008אז מה אתה מציע פשוט לשאול את הילד לפשר הסקרנות?
שוחחתי עם חברה שהיה לה מקרה דומה והסקתי שזה כניראה אכן סקרנות
כיצד לנהוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)