מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שמפחד /מוטרד להיות לבד ,ארז12/05/2008
שלום,
בני בן חמש וחצי, ילד מאוד חברותי שאוהב לשחק בחוץ המון ואין לו בעיה ללכת לחברים. לאחרונה מאוד לחוץ כאשר נמצא בבית ואינו רואה אותי/אשתי/מטפלת בסביבתו הקרובה. אנו גרים בבית פרטי ומספיק שהמטפלת יוצאת רגע החוצה לתלות מגבת לייבוש הוא נחלץ ומחפש אותה. בבקרים הוא בוכה ולוחץ לקבל הבטחה שיהיה מישהו בבית כאשר הוא ישוב מהגן ( מעולם לא קרה שהוא חזר ולא היה אף אחד בבית) אפילו כאשר חבר בא אליו אחה"צ לשחק ואשתי יוצאת לרגע החוצה הוא נלחץ ןמתחיל לבכות. כאשר היינו באירוע לאחרונה שבו הוא מכיר את כל הנוכחים, ברגע שאני/אשתי "נעלמים" לשניה הוא מחיל לבכות . כל האירועים הללו לא קרו בעבר ורק לפני כשבועיים התחילו. יש לו אח בכיתה ד' , אח בכיתה ב', ואחות תינוקת. נשמח לקבל כיוון כלשהו כיצד להתחיל ולטפל בנושא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אשר מוטרד מלהיות לבד
שרון באומל12/05/2008שלום ארז
התנהגותו של בנך מעידה על מצוקה. כיוון שזו התנהגות שהחלה בשבועיים האחורנים ולא מהווה סימפטום כרוני, אני מציעה להתחיל לברר עם הילד מה קרה בשבועיים הללו. אני משערת שקרה משהו שגורם לו להיות חסר בטחון במקרה הטוב, או חרד במקרה הפחות טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצקות לאחותרונית12/05/2008
שלום,
יש לי 2 ילדים: בן חמש ובת 2. בני מרבה להציק לקטנה: משיכות בשיער, טיפוסים עליה, חיבוקים חזקים וכו'... היא כמובן מגיבה בבכי ואומרת לו "תפסיק להציק לי". שעות אחה"צ הפכו לשעות בהן אני מתעסקת עם תיווך ביניהם והפרדה. אני בלי סוף מסבירה לגדול שהוא צריך לדבר ולהגיד לה מה הוא רוצה ולא להציק, אבל זה לא עוזר.
מה אפשר לעשות? כיצד להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
שרון באומל12/05/2008שלום רונית
ראשית, כשאת מתערבת בריבים של הילדים,מישהו מהם, המרגיש שבכך הוא משיג את תשומת הלב הראוייה, מרגיש שהוא מרוויח מהתנהגותו, ולכן ימשיך בה. לכן, אני מציעה כמה שפחות להתערב.
שנית, כדאי לחשוב על הצבת גבולות לילד הגדול. למשל: לומר לו, בשעת רוגע ומנוחה: "אבא ואני החלטנו שמהיום אנחנו לא מכאיבים אחד לשני בבית בכוונה. אבא לא מכאיב לאמא, אמא לא לאבא, הורים לא לילדים ואתה לא מכאיב לאחותך". לאחר מכן, אני מציעה להטיל סנקציה ולומר לו שבפעם הבאה שיכאיב, ייקח בחשבון כי כך וכך. קחי בחשבון שהוא ינסה לראות אם אתם אכן עומדים בסנקציה והיו עקביים מאוד. בנוסף, אני מציעה לומר משהו על סיבת ההצקה. אפשר לומר משהו בנוסח: " יכול להיות שלפעמים אתה מרגיש שאני לא שמה לב אליך, וככה אתה מצליח למשוך את תשומת ליבי". כמובן, כל פירוש אחר להתנהגותך יתקבל בברכה. לאחר מכן הייתי מציעה לו התנהגות אדפטיבית יותר כשהוא זקוק לתשמות-לב/מרגיש שהוא לא יכול להתאפשק וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל ילד בן 3דנה11/05/2008
בני בן 3 סובל מפחדים רבים שלטעמי מעט קיצוניים. פחד מחיות, נדנדות, בלונים, תוכניות מסויימות בטלויזיה, מטוסים, רעשים שונים, ים.
אנחנו מנסים שלא ללחוץ עליו לבוא במגע עם אותם דברים אולם הפחד נראה לי מעט קיצוני, לפעמים אף מגביל אותו בפעילויות שונות ואם אנחנו נמצאים מחוץ לבית הוא מבקש לחזור הביתה.
האם יש מקום לפנות בשלב זה לעזרה כלשהי?
כיצד עלינו לנהוג עימו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
שרון באומל12/05/2008שלום דנה
את כותבת שפחדיו של בנך מגבילים אותו, לעיתים, בתפקוד. לכן, אני ממליצה בחום לפנות לאיש מקצוע המומחה בגיל הרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שנשכחה וננעלה בגן - עזרה דחופההורים מודאגים09/05/2008
לפני מס' ימים בתנו בת 4.5 נשכחה וננעלה בגן הילדים למשך כחצי שעה. הילדים בגן יצאו לפעילות מחוץ לגן בהסעה, והגננת נעלה את הילדה בגן ונסעה עם כל שאר הילדים באוטובוס.
לטענתה, ברגע שגילתה את המחדל החמור, חזרה לגן ומצאה את הילדה עומדת בוכה ליד הדלת לאחר שעשתה את הצרכים בבגדיה (לא ברור אם מתוך פחד, או שברח לה בשירותים ולכן גם נשכחה- לא ידעו שהיא בשירותים...). ברור לנו שהמקרה חמור מאד והוא מטופל מול כל הגורמים כנגד הגננת, כרגע ההתלבטות שלנו היא מה לעשות בנושא של הילדה – בהנחה שהגננת האחראית הושעתה ולא תחזור עוד לגן, באיזו צורה להחזיר את הילדה לגן? האם לדבר איתה על הנושא? איך היא אמורה להתמודד מול הילדים שכל מה שסופר להם זה שהילדה התלכלכה מצואה ולכן הוריה לקחו אותה הביתה? למה אנו אמורים לשים לב בהתנהגותה של הילדה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם עברו כמה ימים..
אמאלה212/05/2008אבל ראיתי והייתי חייבת להגיב, בתור אמא: קודם כל זו חויה באמת קשה ואיומה לילד (וגם למבוגר- לרובנו לפחות יש פלאפונים ויכולת לפתור בעיות שכאלה..) ובטח שצריך להתייחס לזה- זה קרה, זה היה נורא ואיום וחשוב מאד לתת לזה את היחס הראוי. קודם כל- מה שלומה עכשיו? האם חזרה לגן? איך היא מתנהגת בבית? האם היא מתנהגת רגיל בגן ובבית או שהיא מראה התנהגויות חרדתיות- כגון חשש להמצא לבד בחדר, קושי בשליטה בסוגרים, חשש להורים כשאינם לידה, טקסים נוקשים וכד'...
איך הגננת מתיחסת לילדה ? האם התנצלה בפניה על מה שקרה? האם ילדתכם מדברת על מה שקרה? הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים בדחיפות, ולא בפורום אלא בפגישת הדרכה רק לכם ההורים בשלב זה כיצד לעזור לילדה לעבד את מה שקרה ולתת לה כוחות להמשיך הלאה (באמצעות משחק, שיחות, ציור, מה שיגידו לכם). שוב, אני כותבת כאמא ואיני פסיכולוגית, אני מאחלת לכם שתחזרו לשגרה כמה שיותר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שנשכחה בגן
שרון באומל12/05/2008שלום לכם
מהכתוב, בתכם עברה סוג מסויים של טראומה. הידיעה שלה שאתם מטפלים בנושא, ושמה שנעשה הוא אינו בסדר, אבל אתם שולטים במצב, תקל עליה מאוד. אני מציעה לדבר עימה כמה שיותר על מה שקרה, תוך כדי מתן לגיטימציה לביטוי טווח רחב של רגשות. אם אתם לא תיבהלו, גם היא תוכל לספוג חווייה זו אל תוך המערכת הנפשית שלה ולעבור אותה בשלום. אם אתם מתלבטים מה לומר, מתי ואיך באופן יותר ספציפי, אני מציעה לפנות לאיש מקצוע לייעוץ חד פעמי או קצר מאוד הנוגע לסיטואציה הזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושכת בגןחגית08/05/2008
בתי, בת שנתיים וארבעה חודשים, נמצאת במגרת גן מאז ינואר.
בימים האחרונים החלה לנשוך ילדים...והיא ילדה כ"כ עדינה שמעולם לא הרביצה ו/או נשכה.
מה עליי לעשות?
אגב, לדעתי זה נובע מבעיה לשונית היא דוברת עברית ובגן דוברים אנגלית. היא מבינה הכל אבל...קשה לה מאד להתבטא.
זה שיכול להיות שאני מנחשת את הבעיה לא מקל על הבעיה. היא נושכת, ההורים והגננות מתוננות ואני חסרת אונים.
כל ההסברים פשוט לא עוזריםץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
שושי יעקובי12/05/2008הנשיכות הם אמצעי ראשוני להתמודד עם מצבי תסכול. בגילאי שנתיים-שלוש המיומנויות החברתיות של הילדים מצומצמות ואילו בגן הם מתמודדים עם לא מעט מצבי תסכול חברתיים. השימוש של הילדה שלך בנשיכות מראה כי אינה מוותרת על רצונותיה אך עדיין חסרים לה כלים מפותחים יותר להתמודד עם מצבי התסכול השונים. הצוות החינכי בגן צריך לעזור לה ללמוד לחכות לפי תור, לדחות סיפוקים ובעיקר להעזר בגננות במצבי תסכול. הלמידה אינה מיידית. אבל התערבות מיידית של הגננות בזמן הארוע של הנשיכות שכוללת : לשקף לילדה את מה שקרה, גם את התחושות והצרכים שלה וגם את הצרכים של האחר, איסור השימוש בנשיכות, כל אלה יעזרו לה לרכוש את הכלים הנכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילה, ובעיות התנהגותשרון08/05/2008
שלום לכם, ברצוני לדבר על בעיה שהתעוררה לאחרונה אצל בתי בת ה-6. בזמן האחרון היא לא מוכנה לאכול בשר בשום צורה, אני צמחונית והיא אף פעם לא ראתה אותי אוכלת בשר אבל תמיד היא הייתה אוכלת ללא כל בעיה. ובכלל בזמן האחרון היא עושה גם בעיות עם עניין האוכל - הדבר היחידי שהיא מוכנה לאכול זה תפוחי אדמה מבושלים. לשאר הדברים היא מתנגדת ומתחילה לבכות כשאני מציעה לה לאכול עוד ביס אחד.
דבר זה מעורר בי תסכול רב כי הילדה שלי לא אוכלת, לא מבקשת אוכל, וכשהיא לא אוכלת זה מביא אותי לדאגות גדולות שגורמות לי לצעוק עליה ולריב איתה. היא מצדה נסגרת ולא מוכנה לאכול.
מה עליי לעשות? לאן לפנות? אני כבר חסרת אונים ולא נראה לי שהמצב הולך להשתפר בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה
שושי יעקובי12/05/2008שינוי משמעותי בהרגלי אכילה אצל ילדים עשוי להצביע בין היתר על קשיים רגשיים. במצבים כאלה מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי. מתאור הדברים לא ברור עד כמה הבעיה היא במצב תזונתי ירוד של הילדה או במאבקים בינכן סביב נושא האוכל. לכן כדאי לך , לתקופה קצרה, לעקוב ולראות מה וכמה היא אוכלת כשאין בניכן מאבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגישה
שרון24/05/2008שכן ישנה בעייתיות לא רק עם האוכל אלא גם עם היחסים בינינו. לכן כשאני לא נמצאת היא אוכלת יותר טוב. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו - דחוףחגית07/05/2008
הבן שלי בן 6 וארבעה חודשים. יש לו אחות תאומה באותו הגן.
השנה הגיע גננת חדשה לגן וגם בעיות. רוב הבעיות התנהגותיות, חוסר גבולות, חיבוק יתר של אחת הבנות, אוננות ושימוש במין בצורה מוגברת, תוקפנות כלפי הגננת. עלי לציין שהאווירה בגן אינה טובה בין הגננת והסייעת, אין משמעת בגן וגבולות ברורים.
בשנה שעברה כל התופעות האלו לא היו קיימות.
הגננת המליצה לאבחון בשירות הפסיכולוגי. לטענתה ייתכן שי בעיה בתקשורת בין אישית , אולי משהו רגשי על בסיס נוירולוגי ואולי קשב וריכוז על בסיס של מיקוד ( כשהוא שקוע במשימה לפעמים קשה לו לצאת ממנה , קשיים במעברים). עליי לציין שלפני שנתיים הוא עבר אבחון קשב וריכוז ולא מצא דבר.
אשמח אם תוכלו להסביר לי למה הכוונה בממצאים אלה, כי לא הבנתי כלכך את דבריה? האם ניתן לפתור בעיה זו ואיך? האם הבעיה חמורה , שכן בני צריך לעלות בשנה הבאה לכיתה א'?
אני ממש מיואשת , שכן השנה אני מרגישה שהילד שלי הפסיד שנה. ההרגשה שלי שאם הייתה גננת אחרת המצב היה נראה אחרת. הייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות בגן
שושי יעקובי12/05/2008הסיבות לקשיים של בנך עשויות להיות בעיה רגשית או בעיה נוירולוגית, או שילוב של השתיים. יכול להיות שהסביבה של הגן לא היטיבה עמו אבל הקשיים שלו אינם רק כתוצאה מאינטראקציה לקויה עם הגננת שלו. ולכן בכל מקרה עליך לפנות לייעוץ מקצועי. הערכה פסיכולוגית יכולה לעזור לך להבין את המצב של בנך ואת דרכי הטיפול המומלצות. עליך לזכור שהטיפול בבעיה הכרחי על מנת שהילד יהיה פנוי להתמודדות שלפניו (העליה לכתה א').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא נותנים לי תשובה?האמא המודאגתדנה05/05/2008
יש לי ילדה בת 3 וילדה בת 7 .הילדה בת ה-3 פשוט לא אוכלת כלום!!! אין לה מאכל שהיא אוהבת כל הארוחות שהיא אוכלת כשאני או בעלי מאכילים אותה-הם בשירים וסיפורי אלף לילה ולילה.היא לא רעבה פשוט.זה בילתי אפשרי להאכיל אותה כל הזמן בשירים וסיפורים כאשר היא אמורה כבר לאכול לבד בגיל כזה. מה גם , שהיא חולה המון כל הזמן נתפס בה איזה וירוס ומעלה לה את החום, היא נורא חלשה וכל זה בגלל שהיא לא אוכלת.איך לגרום לה לאכול לבד כמו שצריך מבלי לאיים (אם לא תאכלי אז....) או מבלי לספר סיפורים ? כל העיניין הזה של האוכל הוא מאז שנולדה.היא לא בתת משקל או משהו ובדיקות הדם יצאו בסדר גמור והיא מקבלת את הויטמינים של הדובונים מגומי של הדס.פשוט אני רואה שאין לה צורך באוכל בכלל, ואם אני לא יאכיל אותה היא פשוט לא תאכל כלום, אני יודעת שהיא לא תאכל כי ניסיתי להרפות ממנה וזה לא עזר- היא לא אכלה כלום!!.אני לא יכולה יותר להתמודד עם האוכל שלה- מה עושים??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה
שרון באומל12/05/2008שלום לך.
אני ממליצה בחום לפנות לייעוץ מקצועי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותאוסי04/05/2008
בני בן 7 בן בכור לאחות בת 2 . לכל הדעות הוא ילד מבריק מבחינת ידע , קורא ספרים ברצף
" תולעת ספרים " מה שכינינו פעם . עשה שיעורים אומנם עם תחנונים אך בסופו של דבר המטרה הושגה . ציוניו בלימודים גבוהים .כמובן שצ'ופר בהתאם .
כרגע בני בכיתה ב' כמות השיעורים גדלה בהתאם ולמרות שיכנועים הבטחות וליווי צמוד אינו מוכן לעשות שיעורים , יכול לשבת ולבהות שעות במחברת ללא כתיבת דבר .
לטענתו , לא מתייחסים אליו, לא מעניקים לו כמו לאחותו הקטנה .דבר שאינו תואם את המציאות כמובן.
התנהגותו השתנתה לבלי היכר , הוא משתטה ,מדבר שטויות וכבר תקופה ארוכה שאיני מצליחה להביא אותו לידי עשיית שיעורים למרות הבטחות להטבות , מתנות וכו.
מבקשת עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיוני בהתנהגות
שרון באומל12/05/2008שלום אוסי
התנהגותו של בנך מעידה על קושי מסויים ביחסים או קוש/י יותר פנימי שלו. במקרה זה הייתי פונה לאיש מקצוע לבירור יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בכיינית נוראנירה יהושע04/05/2008
יש לי ילדה בת 5.5 שהיא מאד מאד רגישה ילדה שבוכה מכל דבר , לדוגמא בגדים שלא נראים לה
נעליים שלא נראים לה , ילד שלא מתייחס אליה בקיצור מכל דבר קטן נוצר בכי בלתי פוסק
ולאחרונה זה מאד מאד מרגיז וזה לא מפסיק זה רק נהייה גרוע יותר מיום ליום , ושום דבר לא מרצה אותה ולא מוצא חן בעיניה ברגע שהיא מתחילה לבכות זה עובר מרגע לרגע לסיבה אחרת וזה כבר מתחיל להרגיז אותי ולעצבן אותי הבכי יכול להיות סתם בלי סיבה אפילו . היא לא יכולה לשמוע את המילה לא! זה כל כך קשה לה שמסרבים לה על משהו
יש לציין גם שהילדה הזו גם עדיין מפספסת פיפי בתחתונים ומודע ורק במשך היום בשעת משחקים זאת אומרת שבלילה היא מסוגלת לקום באמצע הלילה לשירותים וביום אם היא באמצע משחק היא לא תקום שום דבר לא יניע אותה , היא תתאפק עד שזה ירד לה ,והיא ילדה שנגמלה בגיל שנתיים שבציק צק אבל מאז שהייתי בהיריון באחיה והיא גילתה שאני בהריון זה חזר לה זה נמשך ככה כבר שנתיים זה הולך ופוחת אבל היא עדיין עושה היא מתעצלת ללכת לשירותים .
אבקש את עזרתך האמת נמאסו עלינו אני ואביה את כל המלחמות האלה איתה בעיקר על הבכי שלא מפסיק ומכל דבר היא בוכה ברצף וזה לא נפסק ושום דבר לא מרגיע אותה
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה בעיה , מזדהה עם כל מילה
אמא של מיכל04/05/2008כאילו גנבת לי את המילים מהפה. וזו הסיבה שנכנסתי לפורום אני ובעלי מיואשים ניסינו הכל, להתעלם, להעניש, מתנות, דיבורים מה לא. הילדה בוכה מכל דבר , רוב הזמן אנחנו לא יודעים למה היא בוכה, כי במקום לדבר היא בוכה ואז אנחנו לא מבינים אותה.
גם היא מפספסת כי היא מפחדת להפסיד "משהו" ואני כבר קוראת אותה לפי הנדנודים של הרגליים
וצריכה לשלוח אותה להתפנות.
הכל החמיר שנולדה אחותה הקטנה חשבנו שזה יעבור אבל זה רק מחמיר.
מה עושים??????????למי יש עצה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בכיינית
נירה יהושע05/05/2008אמא של מיכל אני מיואשת גם ולא יודעת כבר איך להתנהג איתה
היא מכל דבר בוכה ושום דבר גם לא מרצה אותה וזה מייאש
וגם אצלי הכל התחיל כשעוד הייתי בהיריון לפני שילדתי וזה מצב מייאש ממש
והיא מאד אוהבת את אחיה מאד היא לא מראה את הקנאה שלה
אני כבר כל הזמן רק כועסת עליה ומתעצבנת מהבכי הזה , הוא יכול להיות גם בלי סיבה ממש
בת כמה הבת שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה מאד על הדרכה
אמאלה206/05/2008אני הייתי מתייעצת עם פסיכולוג התפתחותי/פסיכולוג קליני לילדים, אפילו 2-3 פגישות הדרכה ,בלי בתך, רק ההורים- כדי לקבל כלים יעילים יותר להתמודדות כיוון שכאשר בתך רואה שהיא מצליחה "ללחוץ לכם על הכפתורים" זה רק מגביר את ההתנהגויות שמפריעות לכם ונראה שאין לכם כלים יעילים להתמודד עם המצב. ומבחינתה- אתם אינכם מספקים לה את התגובות שטובות לה בסופו של דבר. מנסיוני, הלכתי לקבל הדרכה לגבי כיצד לנהוג עם בני בקשר להתנהגויות אחרות וזה מאד מאד עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 שגונבת דברים.לימור א03/05/2008
שלום למומחה,
הבחנתי לאחרונה שבתי בת הארבע נוהגת מפעם לפעם פשוט לגנוב דברים,היה מקרה שהויזה שלי נעלמה ובסוף הסבתא התקשרה בזמן שהילדה הייתה אצלה וסיפרה שהויזה אצל הילדה,היה גם מקרה שהיא לקחה את הפלאפון של הדוד שלה,שמנו לב לכך לפי שפת הגוף שלה,היתה לה שפת גוף ששידרה שהיא עשתה משהו לא בסדר,ששאלנו אותה מה היא עשתה,היא התעצבנה ואמרה שהפלאפון לא שייך לאף אחד והיא רוצה אותו,ישנם מקרים שהיא שואלת רשות אם לקחת למישהו משהו ואם התשובה היא שלילית היא נכנסת לנרגזות ולבכי שקשה להפסיק עד שהיא מקבלת מה שהיא רוצה,עוד אציין שהיא מאד רכושנית,לא מרשה שיגעו לה בדברים ולא מרשה שיזיזו דברים כמו שמיכה או שלט של טלויזיה,הכל חייב להיות בדיוק כפי שהיא סידרה אחרת מתחיל שוב הבכי האין סופי,מלבד זאת מדובר בילדה מאד אינטלגנטית לגילה,ילדה שמחה,מאושרת שמקבלת המון אהבה ותשומת לב מכל הסובבים אותה,היא ילדה יחידה ונכדה יחידה לשני הצדדים והיא מקבלת פינוק אין סופי ותשומת לב באופן מוגזם אפילו,שאלתי היא האם צורת ההתנהגות בנוגע לגניבות שלה היא נורמלית לגילה,האם יש מקום להתערבות חיצונית,האם בעתיד היא עלולה להפוך חלילה לקלפטומנית?
בתודה האמא המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבות
שרון באומל12/05/2008שלום לימור
התנהגותה של ביתך מעידה על מצוקה מסויימת. אני מציעה או דרך משחק /סיפור או בעזרת איש מקצוע לברר מדוע היא חשה צורך לקחת דברים ללא רשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת תשומת לב מזריםטל דניאל03/05/2008
הי,
בני בן 3.5 ויש לו נטייה לפנות אל אנשים זרים ולספר להם סיפורים, למשל אתמול היינו בבית קפה אז הוא פנה אל אישה אחת שהיתה עסוקה עם המחשב שלה ואמר לה: "אני אוהב אותך, אני אוהב בנות.." (היה גם משעשע)
בפעם אחרת היינו בגן חיות והוא פנה אל אמא אחרת שתבוא לראות את התנינים... או שסתם עמד בכניסה לבית קפה אחרי שסיימנו לאכול והראה לכל לקוח/ה שיצאו איך הוא מסובב חזק את הצעצוע של אחותו (4 חודשים)
הנטייה לשתף זרים היתה גם הרבה לפני הלידה של אחותו הקטנה.
זה כיף שבני חברותי אך זה נראה לי מוגזם ולפעמים הוא אפילו לא מנסה לשתף אותנו הוריו ופונה קודם לזרים.. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת קשר עם זרים
שושי יעקובי12/05/2008ההתנהגות של בנך נראית לי חיובית. הוא מפגין פתיחות ונינוחות ביחס שלו כלפי אנשים בכלל, יחס של אמון וסקרנות. כל אלו הם מאפיינים טובים להתפתחות של ילד. בהמשך ההתפתחות שלו, בעזרתך, יבין טוב יותר את כללי ההתנהגות החברתיים ובעיקר ידע לכבד ולשמור על הגבולות של האחר ושל עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נטישה בת 10רויטל01/05/2008
בתי בת 10 ילדה פיקחית פעילה חברתית ואהובה מאוד בקרב חברותיה והמשפחה .נראה שסובלת מפחד נטישה.הדבר מתבטא בכמה אופנים.אינה ישנה אצל אף אחד גם לא סבא וסבתא מאז ומתמיד וכשעלי לצאת ליומיים או יותר להשתלמות מעבודה או טיול לוקחת את זה בעצב רב ולא מפסיקה לדבר על זה כמה שבועות לפני.דבר נוסף לפני השינה חייבת לוודא שאנו נרדמים אחריה ושואלת תמיד אים אנו רואים טלויזיה לפני שתיכנס למיטה.דברתי איתה על כך והיא אמרה שזה שאנו נשארים ערים אחריה נותן לה תחושת ביטחון.לפעמים מתעוררת באמצע הלילה אחת לחודש בערך מבועתת מחלום רע כולה רועדת .עלי לצייןעטשגם בתי הגדולה היום בת 15 התנהגה בדיוק אותו הדבר בגילה כמעט עד גיל 11 -12 וזה עבר לבד..כיצד עלי לנהוג עימה ??האים עלי לפנות לטיפול או יעוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה..תודה
רויטל12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד נטישה
שרון באומל12/05/2008שלום לך
אמנם, הפחדים של ביתך אינם ספציפיים לגילה. אולם, נשמע לי שהאי מתפקדת היטב ושחרדה זו אינה פוגעת בה בחיי היומיום. לכן, מלבד לדבר עימה על הפחדים ולתת להם לגיטימציה, אפשר להניח לנושא. אם בכל זאת את חשה שביתך במצוקה, או שהיא חשה בכך, אולי כדאי לפנות לטיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהילנה28/04/2008
שלום, יש לי 2 ילדים בת 3 ובן 1.5, אני סטודנטית ורב היום הם איתי בבית ובשעות שאני בלימודים, בן 16:00 ל20:00 , נמצאת איתם מטפלת. בזמן אחרון מטפלת כל הזמן מתלוננת על התנהגות לא יפה מצד בתי, היא טוענת שבתי לא מקשיבה לה, עושה דברים כמתברר שאף פעם לא עושה כאשר אני בבית, אתמול בת שלי סירבה להישאר איתה(זה קרה כשהיא רק התעוררה משינת צהריים), פשוט חיבקה אותי וביקשה לא לעזוב אותה, כשבכל זאת ניסיתי ללכת, היא התפרצה בבכי. לאחר שישבתי איתה יותר משעה, אז לאט לאט הלכה לשחק ונשארה עם מטפלת. אני לא כל כך יודעת מה עלי לעשות, כי מטפלת חושבת שהיא מאוד מקצועית, מצד שני היא לא עשתה דבר אתמול בכדי לשכנע או לברר מהי סיבה שבתי לא רוצה להיות איתה, פשוט המשיכה לשחק עם בני. אני מצדי מפחדת שילדה שלי לא מקבלת ממנה מספיק יחס וזאת הסיבה להתנהגות לא יפה. בבקשה תזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי
רתם ל.ס11/05/2008לפי תיאורך - נראה שיש קצר בתקשורת בין המטפלת לילדה. לא נראה שהילדה מרגישה בנוח איתה והמטפלת בעצמה מעידה על קושי. הצעות להמשך -
1. את יכולה לערוך שיחה אישית עם המטפלת בזמן רגוע ללא הילדים ולנסות לברר מה בדיוק קורה ואיך היא מוכנה להתנהג כדי שיהיה נעים. מצידך הבטיחי לגבות אותה בפני הילדה.
2. ממליצה על שיחה דומה עם הילדה.
3. אם את מרגישה שזה לא עובד או שקשה גם לך עם המטפלת - אני ממליצה למצוא מישהי אחרת ולוודא שיש אהבה וקבלה כמו גם תקשורת טובה איתך ועם הילדים.
אם תרצי עוד פרטים ורעיונות - את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל.
רתם לוינסון ספרים,
מקימת "נקודת מבט"
ומלווה להעצמה בחינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלת
שרון באומל12/05/2008שלום ילנה
אני ממליצה בחום לברר לעומק מה קורה עם המטפלת ולו בכדי להראות לביתך שאת סומכת ומאמינה לה. נשמע שהשינוי בהתנהגות בשעות שהם עם המטפלת והבכי של ביתך מעידים על יחסים לא תקינים עם המטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי היפרדות אצל בת 3.5מיה22/04/2008
אני מקווה שזה הניסוח הנכון.
בתי בת 3.5, לפני כחמישה חודשים נולדה לה אחות קטנה. היא ילדה מאוד מאוד חברותית ופתוחה ולפני הלידה נהגה לישון הרבה אצל סבא וסבתא שלה (הורי) ולפעמים סתם להתארח אצלם בלעדינו.
מאז הלידה היא מתקשה מאוד להפרד מאיתנו. היא לא מוכנה להשאר לישון אצל הורי, היא לא רוצה להשאר אצלם או אצל חברים אחרים לבד (גם לא אצל הסבא והסבתא האחרים שלה, אבל הם גרים רחוק כך שזו לא ממש אופציה ממילא). הבעיה היא שהיא מאוד רוצה, אבל כשמגיע הרגע היא כאילו נבהלת ומתחילה לבכות. לפני כמה ימים היא ביקשה להשאר לבד אצל חברה, לקחתי אותה לחברה (שגרה לידינו) והיא אמרה לי ביי ביי בהתלהבות ושלחה אותי לדרכי....ושניה אחרי כן (לפני שהספקתי להגיע אל הדלת) היא רצה אליי בבכי וביקשה שאשאר או שאקח אותה הביתה איתי (כמובן שנשארתי). אותו דבר עם שינה אצל הורי- היא מדברת על זה בהתלהבות עד לרגע שבו זה קורה ואז אותו בכי מגיע והיא מיד מתחרטת ורוצה הביתה או שנשאר איתה שם.
היום אמא שלי הייתה אמורה לקחת אותה לים, היא דיברה על זה כל השבוע וסיפרה לגננות ולחברים שלה בגן, והבוקר היא שוב התחילה לבכות ואמרה שהיא לא רוצה.
עוד פן להתנהלות החדשה הזו- היא בוכה בכל בוקר בפרידה בגן. אני יודעת שטוב לה בגן, היא ילדה מאוד וורבלית ומספרת לפרטי פרטים מה קורה בגן, היא רצה למטפלות בשמחה וכשהיא רואה שאנחנו הולכים היא מתחילה לבכות (היא באותו הגן כבר שנתיים וחצי ועד הלידה זה לא היה קורה).
השאלה היא מה מומלץ לעשות - אני לא רוצה להכריח אותה ללכת להורי או לחברה לבד אם היא לא רוצה, אני לא רוצה שמשהו כיפי יהיה כרוך בעצב מבחינתה. מצד שני, זה נורא מתסכל כי אני יודעת שהיא רוצה את זה ואני נורא רוצה לעזור לה להתגבר על הפחד הזה. איך אני עושה את זה?????
אמא שלי טוענת שזה רק עניין של זמן וששווה להמשיך ולהציע לה עד שתסכים, מצד שני אני חושבת שאולי ההצעות האלה רק מלחיצות אותה, כי היא רוצה ולא מצליחה ואולי זה מלחיץ אותה ומעורר תחושות של אכזבה מעצמה. מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההודעה נדחקה לעמודים אחוריים
מיה25/04/2008האם ישנה אפשרות לקבל תשובה בכל זאת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי פרידה
שרון באומל28/04/2008שלום לך
אני חושבת שתגובותיה של ביתך קשורות לפרידה משמעותית שהיא חוותה לא מזמן - וזו הפרידה מהאקסקלוסיביות בהיותה בת בכורה. כעת, כאשר את "נלקחת" לה וגם אביה, כל פרידה מהווה איזשהו משבר קטן. לכן, אני תומכת בדעתה של אימך שעם הזמן זה יעבור. בנוסף, אני מציעה לדבר איתה על השתנות המשפחה. אפשר גם דרך משחק או סיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
רתם ל.ס11/05/2008אני מאד מבינה את ההתלבטות שלך - מצד אחד הילדה מביעה המון רצון ושמחה ומצד שני מתקשה בביצוע וחוטפת "רגליים קרות" ברגע האמת. מסכימה שהזמן יעשה את שלו ומוסיפה:
1. חזקי אותה ואת הקשר שלכן יחד - אם יש אפשרות נסי להיות איתה לבד לפעמים.
2. שוחחי איתה על הפחד שלה - שקפי לה את הרצונות שלה כפי שאת רואה ואת הקושי בפרידה ובביצוע - שאלי אותה מה דעתה על כך. ואם יש משהו שיכול לעזור לה - אני מנחשת שתתפלאי מהתשובות שיגעו...
אם תרצי להמשיך לשוחח על כך או להתכונן יותר לשיחה איתה -
את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל - [email protected]
רתם לוינסון ספרים
מקימת "נקודת מבט"
ומלווה להעצמה בחינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)