מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי רצון לאכולדנה22/04/2008
יש לי ילדה בת 3 וילדה בת 7 .הילדה בת ה-3 פשוט לא אוכלת כלום!!! אין לה מאכל שהיא אוהבת כל הארוחות שהיא אוכלת כשאני או בעלי מאכילים אותה-הם בשירים וסיפורי אלף לילה ולילה.היא לא רעבה פשוט.זה בילתי אפשרי להאכיל אותה כל הזמן בשירים וסיפורים כאשר היא אמורה כבר לאכול לבד בגיל כזה. מה גם , שהיא חולה המון כל הזמן נתפס בה איזה וירוס ומעלה לה את החום, היא נורא חלשה וכל זה בגלל שהיא לא אוכלת.איך לגרום לה לאכול לבד כמו שצריך מבלי לאיים (אם לא תאכלי אז....) או מבלי לספר סיפורים ? כל העיניין הזה של האוכל הוא מאז שנולדה.היא לא בתת משקל או משהו ובדיקות הדם יצאו בסדר גמור והיא מקבלת את הויטמינים של הדובונים מגומי של הדס.פשוט אני רואה שאין לה צורך באוכל בכלל, ואם אני לא יאכיל אותה היא פשוט לא תאכל כלום, אני יודעת שהיא לא תאכל כי ניסיתי להרפות ממנה וזה לא עזר- היא לא אכלה כלום!!.אני לא יכולה יותר להתמודד עם האוכל שלה- מה עושים??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק אותה בעיה
טלי23/04/2008אני מזדהה ומבינה כל מילה שכתבת כאילו תיארת את הבן שלי. גם אני חסרת אונים ומיואשת לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי רוחחגית21/04/2008
מפעם לפעם אני מוצאת את עצמי במצב רוח "קרזיונרי"...עצבנית ומתוסכלת.
לצערי, זה מתבטא ביחס שלי כלפי בתי...כמה שאני משתדלת להיות רגועה, לפחות לידה, כל דבר בהתנהגותה מרתיח לי את הדם ואני מגיבה בצורה מוגזמת... אני צועקת (מה שלא אופייני לי), אני חסרת סבלנות וכיו"ב.
כמובן שיש לי הרבה ייסורי מצפון אחרי זה.... הרי היא לא אשמה, אבל אני ממש מרגישה חסרת שליטה על כך וכ"כ חלשה.
כל עוד לא הייתה לי ילדה הייתי מסתגרת בקונכיה שלי וזהו, מה שלא מתאפשר עכשיו...
אודה לכל עצה שתעזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שאת בפורום הלא נכון.
אורטל01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
רתם ל.ס11/05/2008קודם כל כל הכבוד שאת פונה לעזרה! את לא רוצה לפגוע בבת שלך ואת מזהה שיש בעיה אצלך ובתגובות שאת בוחרת מולה.
אני מאד ממליצה לך לברר בכל דרך שתבחרי מה קורה כאן? מה מעורר בך כעס כזה? כיצד את מתמודדת עם כעס באופן כללי וכיצד עם כעס מול הילדה? את יכולה לפנות לתמיכה מקצועית של פסיכולוג/ית או של מאמן/ת או כל תרפיה שנראה לך שתעזור.
ממליצה בחום לעשות עם זה משהו ולא לחכות!
אם תרצי אשמח להמשיך לעזור,
את יכולה לפנות אלי במייל - [email protected]
בהצלחה
רתם לוינסון ספרים
מקימת "נקודת מבט"
מלווה להעצמה בחינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים ומצבי רוח
שרון באומל12/05/2008שלום חגית
מהכתובים נשמע לי שאת נמצאת במצוקה גדולה. ככל שתקדימי לפנות לטיפול מקצועי, כך יפגעו פחות היחסים עם ביתך וביתך עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש-ביעותי לילהליאת21/04/2008
שלום,
בתקופה האחרונה (חודש- חודשיים), בני בן השלוש מתקשה להירדם בלילה וקורא לנו מהחדר :
"אני מפחד "
בהתחלה סיפר שהוא פוחד מהירח בלילה..אח"כ עבר לו ועכשיו הוא מפחד מהמאוורר תקרה...
אתמול בלילה, לאחר שנרדם בסופו של דבר, הוא התעורר מחלום בבכי וצעקות וצרח "אני מפחד" .
ומה שהרגיע אותו שישבתי לידו וליטפתי לו את הראש. ובשלב מסוים עברתי למיטה שלי ופתאום הוא בא לישון איתי בחדר. זאת הפעם ראשונה שהוא ישן איתנו במיטה, מרוב שהייתי עייפה פשוט נרדמתי איתו. ויש לציין שהוא ישן ממש טוב.
1. איך להסביר לו שלא צריך לפחד. הוא גם נכנס באמצע המשפט וממשיך להגיד בלי הפסקה "אני מפחד, אני מפחד.."?
2. האם זה מצביע על משהו שמפריע לו ברמה הרגשית? (יש לו אחות קטנה בת 8 חודשים, האם זו הבעיה?)
3. מה עוד אפשר לעשות כדי להקל עליו?
תודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים של בן 3
שושי יעקובי25/04/2008גיל 3 הוא גיל בו מתעוררים כל מיני פחדים אצל ילדים. זהו תהליך התפתחותי נורמטיבי, שלב בהתפתחות הרגשית והקוגנינטיבית. ילדים מצליחים להתמודד עם הפחדים הללו כשהם יכולים לשתף את ההורים ולספר על הפחדים, לא רק בלילה אלא גם בשעות היום בזמן משחק או קריאת ספר. ישנם לא מעט ספרים עבור הילדים עצמם וכדאי לקרוא יחד איתם ולדבר על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהAby17/04/2008
יש לי שני ילדים. בת בת 7 ובן בן 5 ו 1/2 . שניהם באותם חוגים. לא יחד, בקבוצות שונות, אך אותם חוגים. הבת מקנאה בהתקדמות הבן.
דיברנו כבר שקינאה זו הרגשה טבעית. סיפרנו את סיפור יוסף ואחיו ושוב הסברנו שקנאה היא טבעית ורק חשוב לדעת מה עושים איתה.
פשוט נראה שככל שהוא גדל, ו"תופס" עוד טריטוריות שלה (כמו קריאה וכתיבה) קשה לה יותר.
איך אפשר לעזור לה?
אודה לכל רעיון.
:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בין אחים
שושי יעקובי25/04/2008לא קל לגדול בצלו של אח מצליחן, מוכשר כניראה וזוכה להערכה בסביבתו. אני מנסה לדמיין כל ילד בסיטואציה כזו וברור לי שזה לא פשוט. תחושת הקנאה כאן היא מעבר לקנאה באח שזוכה בתשומת לב מהורים אלא נובעת מתסכול שכרוך בתחרות הסמויה הזו. ילדים שדימויים העצמי לא גבוה פגיעים יותר במצב כזה. לכן חשוב למצוא דרכים לחזק את דימויה העצמי. ככל שהיא תחוש בעלת ערך עצמי חיובי יותר כך ההצלחה של אחיה פחות תפגע בה. אולי כדאי להפריד בפעילויות של החוגים. לגלות יחד אתה תחומים נוספים שמעניינים אותה ולא את אחיה וכנ"ל עם האח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי בהתנהגות של בן 6מיי17/04/2008
שלום,
אני אמא לילד בן 5.10 (בגן חובה) ולילדה בת 3.5 נמצאת בסוף חודש 8. השאלה היא לגבי הבן הגדול- מדובר בילד רגיש שמאוד קשור אליי ואל אבא שלו שהיה עד לא מזמן מאוד צייתן וממושמע, ממש בכור טיפוסי..
בערך בחודש האחרון הוא התחיל להיות עצבני נורא ולא מרוצה מכלום- מיד כשחוזרים מהגן מתחיל להציק לאחותו, להתרגז ולהשתעמם ולעלות לכולם את מפלס העצבים. לא מקשיב לי או לבעלי, עונה בחזרה בחוצפה ונראה שמה שפעם הרתיע אותו היום לא. מתלונן המון על חוסר צדק ואפלייה שלו לרעה מול אחותו ובעיקר בא בטענות אל הוריו על הכל!
ברור לי שיש נסיבות מקלות (הריון, קרבה לכיתה א' ואולי עוד כמה שלא חשבתי עליהן) אבל מה שהייתי רוצה לדעת זה איך להגיב- האם לתת יותר תשומת לב ופחות להציב גבולות ולהיות נוקשה או ההיפך להציב גבולות ולהבהיר שההתנהגות הזו לא נעימה ולא מקובלת עלינו.
אשמח לקבל התייחסות לבעיה שמאוד מקשה על החיים בבית.
תודה
מיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מרגיזה של בן 6
שושי יעקובי25/04/2008ילדך הוא ילד רגיש ולרוב גם ממושמע. הקשר שלו אליך קרוב. נשמע לי שאת מבינה היטב את מה שמתחולל אצלו אבל אולי אינך משתפת אותו מספיק בהבנה שלך. סביר להניח שהתנהגותו קשורה ללידה הקרובה ואולי גם למעבר הצפוי לכתה א'. תלונות על קיפוח משדרות צורך בתשומת לב, ובהתיחסות לצרכים הרגשיים גם עם הוא לא הקטן בבית. הדרך למתן מעט את תחושותהקיפוח שלו היא להעניק לו את התחושה שאת באמת מבינה את מה שעובר עליו (גם אם התחושות הללו הן רק משהו סובייקטיבי). ובאשר לגבולות, הם חשובים בכל מקרה. "הקלה" בגבולות משדרת לילד בדיוק את המסר ההפוך - שפחות שמים לב אליו. תחושת אי השקט שלו רק תגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם שלישית .... אנא תשובה !!!!!!!דנה16/04/2008
שלום רב ,
בני הבכור בן 3.5 (בעוד כחודש אני אמורה ללדת את בני השני) והוא ילד נבון ומפותח מאוד . יחד עם זאת הוא נכד ראשון ונין ראשון כך שזוכה להרבה תשומת לב ופינוק מכל המשפחה המורחבת .
בני אוהב מאוד הצגות לילדים ואף בנינו לו בבית במה עם תיאטרון קטן.
הבעיה היא שבכל פעם שאני לוקחת אותו לפעילויות עם ילדים אחרים (ימי הולדת של ילדי חברים , אחה"צ לגן שעשועים , או מפגש עם חברים וילדיהם) בני נדבק אליי ואל בעלי , לרב מתבכיין ונראה כי הוא חושש ממגע או קשר עם ילדים שאינו מכיר , הוא תמיד נראה מפחד , אינו מוכן לשחק ובמקסימום מבקש לעשות הצגה (כלומר להינעל בדבר היחיד שהוא אוהב ולהתנתק מהסביבה)
הדבר מצער אותי מאוד בכל פעם מחדש וגם מאוד מדאיג במיוחד לאור העובדה שכל יתר הילדים משחקים זה עם זו ורק בני נשאר בצ.ואני חוששת מאוד לעתידו החברתי .
יש לציין שבגן הגננות מעידות שהוא משתלב היטב חברתית אך הוא בין הילדים הגדולים ויש הרבה ילדים קטנים ממנו .
מה עליי לעשות? כיצד אוכל לחזק אצלו את הבטחון העצמיולגרום לו לרצות לשחק עם ילדים אחרים ? סליחה על אורך ההודעה אך אני פשוט מודאגת ואובדת עצות.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
שרון באומל21/04/2008שלום דנה
אם ילדך משתלב היטב חברתית בגן, אני לא רואה סיבה לדאגה. כנראה קשה לו להשתלב במקומות שאינם מוכרים לו היטב, או עם ילדים שאינם מוכרים לו היטב.
אני מציעה לומר לו משהו בנוסח: "היום אנחנו הולכים ליום הולדת. שמתי לב שלפעמים קשה לך להישאר בלעדיי ביומולדת. יש ילדים שרוצים שאמא תישאר לידם ביום הולדת". הידיעה שלו שאת מבינה את עולמו הפנימי תקל עליו מאוד. אפשר גם לשאול האם יסכים שחלק מהיומולדת הוא יהיה איתך, וכשהוא ירגיש שהוא יכול כבר להיות לבד, הוא יגיד לך או יסמן לך באיזשהו סימן.
כנ"ל לגבי הפעילויות האחרות שהזכרת.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח קטןסיגל16/04/2008
שלום
בני בן שנתיים וחצי, לפני שבועיים נולד בני השני. הבן הגדול מקבל אותו באהבה , אבל יש לו בעיות רבות וחדשות בהתנהגות: נסיגה בגמילה מחיתולים, התקפי זעם (לא היו קודם), בוכה הרבה , קם בלילה להרבה זמן, לא רוצה ללכת לגן ואפילו בגן מתנהג בצורה שלא מתאימה לו. (לפני כן הוא היה ילד "טוב" שמקבל מסגרת וחוקים אפילו שהוא מאוד שובב).
אני יודעת שכל זה טבעי אבל איך מגיבים הכי נכון למצב?
תודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות להולדת אח
שושי יעקובי24/04/2008שבועיים זה זמן קצר בשביל כולכם "לעכל" את השינוי, לכן גם התגובות הן בעוצמה רבה. הילד מגיב לשינוי בכלים ההתפתחותיים שעומדים לרשותו: בכי , התקפי כעס, התנהגות ילדותית, תלותיות ותובענות של תשומת לב ממך. את מבינה היטב שהוא מדבר על קושי, מצוקה. יקל עליו לשמוע ממך שאת מבינה אותו, את מבינה שעוברת עליו תקופה קשה, שאמא לא זמינה כמו תמיד. חשוב לדבר איתו על כך וחבר את האמירות הללו לארועים מוחשיים.
הכי חשוב לזכור שמדובר בתקופה לא פשוטה עבור כולכם ולקבל את העובדה שהסתגלות "דורשת את הזמן שלה". אין קיצורי דרך. מומלץ להעזר בבני משפחה נוספים כגון אבא או סבתא/ סבא שיעניקו בתקופה הקרובה תשומת לב מיוחדת לילד הבכור עד שכולכם תבנו שגרה חדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרי לינה - ילד להורים גרושיםאב16/04/2008
שלום רב,
אני אב גרוש לילד ורציתי לשאול שאלה לגבי סידורי הלינה שלו.
שאלתי מתייחסת לכמות המיטות בהן הילד ישן במהלך השבוע - מתוך הנחה (שלי ...) שככל שמספר המיטות הללו גדל (גם אם מדובר במיטות של משפחתו - אביו, אמו, סבתו) - כך גורם הדבר להפרעות גדלות, היינו - פחות בריא לילד.
הילד בן 7.5 וישן אצלי אחת לשבוע, אצל סבתו אחת לשבוע ובשאר הערבים בביתו (בנוסף בסופי שבוע ישן אצלי/בביתו לסירוגין)
אשמח להתייחסות (מקווה שסיפקתי די פרטים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרי לינה וגירושין
שושי יעקובי24/04/2008השאלה שלך לא ברורה. מה מטריד אותך, הלינה אצל הסבתא? אני מניחה שיש סיבה מסוימת לבחירה הזו.
בכל מקרה, גירושין זהו מצב המייצר הרבה קשיים, אין פתרון אידיאלי ולכל פתרון יש את המחירים הרגשיים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת צואה ושתןיעל16/04/2008
בתי בת שבע וחצי. לפני מספר חודשים היא החלה להחתים את תחתוניה בצואה ולעיתים אף השתן בורח לה. בהתחלה חשבתי שהיא לא מנגבת טוב, אבל נראה לי שפשוט בורח לה קצת מדי פעם. שמתי לב שהיא תמיד מתאפקת ורצה לשירותים ברגע האחרון, לעיתים מאוחר מדי. יש לציין כי נולד לה אח לפני חודשיים וחצי אך התופעה התחילה קודם. כששאלתי אותה למה זה קורה היא אמרה שהיא לא יודעת ושהיא לא שמה לב לזה. אני לא יודעת אם הרקע הוא נפשי (אולי מצוקות או חרדות) או פיסי (אנקופרזיס). איך אפשר לדעת? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת צואה ושתן
שושי יעקובי21/04/2008המצב שאת מתארת שבו ילדה גמולה מתחיל ללכלך את התחתונים, עשוי להיות תגובה רגשית להולדת אח. לרוב זה קורה לילדים בגילאים צעירים יותר, בסמוך לגמילה, בכל מקרה זה מעיד על מצוקה רגשית של הילדה שלך. המצוקה יכולה להיות זמנית אולם אם המצב נמשך מספר חודשים זה מעיד על מצוקה רבה ואני מממליצה לפנות בהקדם לייעוץ פסיכולוגי. דרך אגב המונח אנקופרזיס מתייחס לבעיה רגשית של ילד עם בריחת צואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
יעל23/04/2008שושי שלום,
תודה על תשובתך. הילדה אכן עוברת טיפול בדרמה ויצירה ועדכנתי את המטפלת בנושא. רציתי לשאול גם האם יתכן שיש רקע פיסי - רפואי לבעיה?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת צואה ושתן
שושי יעקובי25/04/2008לגבי האפשרות כי בריחת הצואה והשתן נובעת מגורמים פיזיים כדאי לך להפנות את השאלה לפורום של רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מדלגים על פניות?????דנה15/04/2008
שלום רב ,
בני הבכור בן 3.5 (בעוד כחודש אני אמורה ללדת את בני השני) והוא ילד נבון ומפותח מאוד . יחד עם זאת הוא נכד ראשון ונין ראשון כך שזוכה להרבה תשומת לב ופינוק מכל המשפחה המורחבת .
בני אוהב מאוד הצגות לילדים ואף בנינו לו בבית במה עם תיאטרון קטן.
הבעיה היא שבכל פעם שאני לוקחת אותו לפעילויות עם ילדים אחרים (ימי הולדת של ילדי חברים , אחה"צ לגן שעשועים , או מפגש עם חברים וילדיהם) בני נדבק אליי ואל בעלי , לרב מתבכיין ונראה כי הוא חושש ממגע או קשר עם ילדים שאינו מכיר , הוא תמיד נראה מפחד , אינו מוכן לשחק ובמקסימום מבקש לעשות הצגה (כלומר להינעל בדבר היחיד שהוא אוהב ולהתנתק מהסביבה)
הדבר מצער אותי מאוד בכל פעם מחדש וגם מאוד מדאיג במיוחד לאור העובדה שכל יתר הילדים משחקים זה עם זו ורק בני נשאר בצ.ואני חוששת מאוד לעתידו החברתי .
יש לציין שבגן הגננות מעידות שהוא משתלב היטב חברתית אך הוא בין הילדים הגדולים ויש הרבה ילדים קטנים ממנו .
מה עליי לעשות? כיצד אוכל לחזק אצלו את הבטחון העצמיולגרום לו לרצות לשחק עם ילדים אחרים ? סליחה על אורך ההודעה אך אני פשוט מודאגת ואובדת עצות.
תודה
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - היריוןשני15/04/2008
אני רווקה בהיריון.
יש לי אחיינים בני 5, 7 ו- 11.
איך לדעתך עליי לבשר לאחייני שדודתם לפתע פתאום בהיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר על הריון
שושי יעקובי16/04/2008לספר על כך בדרך הטבעית והפשוטה ביותר, בתגובה להתייחסות שלהם לבטן, שאלה או מבט. בכלל עדיף שהוריהם יספרו להם. ילדים לא נולדים עם ידע על נורמות חברתיות בנושא הריון. הם יקבלו את המצב כמו שהוא: שדודתם בהריון ושעוד מעט יצטרף למשפחה אחיין. האם יש שאלה מסוימת לה את מתקשה לתת תשובה?
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שני16/04/2008אני סבורה שגם הם מגיל קטן שבויים בקונספט של: איש ואישה נפגשים, אוהבים, מתחתנים ורק אז מביאים ילדים לעולם.
אצלי מן הסתם זה לא היה כך. ואני לא רוצה לזעזע להם את מה שידעו עד כה...
או שאני היסטרית מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם שלישית, מבקשת תשובה...בבקשה!שלי15/04/2008
לפחדים בגיל 6.5 . כתבתי לראשונה ב- 29.3 ומאז, לא נעניתי.
אולי בכל זאת הפעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה נכתבה בפניה המקורית
שושי יעקובי15/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ בגיל 4.5א14/04/2008
ביתי בת הארבע וחצי הולכת לישון עם מוצץ וחיתול. היא לא מוכנה לותר על המוצץ, למרות שרוב הלילה היא ישנה בלעדיו. היא לא יוצאת עם המוצץ מהבית ויודעת שזה לא מתאים לגילה.
ניסינו ל"השאירו בחנות" לאחר שהיא בחרה מתנה אך בערב היא ממש היתה עצובה ולבסוף לקחה את המוצץ של אחותה. האם לחכות שזה "יעבור" לה לבד, או פשוט לקחת לה ולהיות איתה כמה ערבים צמוד עד שהיא תתרגל? אינני רוצה לפגוע בנפשה, ואם זה מה שמרגיע אותה אז למה לקחת? אנא יעצו לי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שושי יעקובי15/04/2008השארת המוצץ לתקופה נוספת לא תגרום לנזק נפשי ולכן אם אתם חשים שהיא עדיין אינה בשלה לכך, אפשר להשאיר את המצב הקיים ולחכות לזמן שתרגישו שההיזדקקות שלה למוצץ פחתה. הסימן לבשלות אינו בהכרח שהילד בעצמו זורק את המוצץ, אלא אתם תחושו שאפשר לעודד את הילדה לותר על המוצץ והיא יכולה לעמוד בכך. אפשר להתחיל לבנות הרגלים חדשים להירדמות ולהרגעה. סיפור, חיבוק, בובה אהובה, כרית או שמיכה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאמא14/04/2008
בני בן שנתיים + 7 חודשים מדבר על צרכיו מגיל שנה וחצי בערך.
החלטנו לגמול אותו מחיתולים בפסח הקרוב כאשר נהיה איתו במשך כל השבוע. כמו כן בזמני נסיעות ומחוץ לבית חשבנו לרכוש את תחתוני החיתול על מנת למנוע ממנו תסכולים ובושה מזרים.
כמובן שנשתדל כמה שפחות לצאת מהבית.
שאלתי היא האם תחתון החיתול יבלבל את הילד בגמילה מחיתוליו?
האם זה צעד נכון להשתמש בתחתון חיתול בשעות שהוא ישהה בגן (לאחר חופשת פסח, במידה ולא יגמל לגמריי).
סיבותיי להשתמש בתחתון חיתול הן בעיקר למנוע תסכולים ועלבונות מחבריו לגן (יש בוגרים ממנו שגמולים ומדברים על זה המון ואף צוחקים על הלא גמולים שעדיין בחיתולים , גיל שהקטן/גדול משמעותי בעיניהם), מעבר לכך אינני רוצה לגרום למטפלות שלו להיגעל ממנו כאשר יפספס במכנסיו ולגרום לבני את ההרגשה הלא נעימה הזאת.
האם שיקוליי נכונים או שמא עליי לפעול אחרת.
לגבי גמילה בלילה עדיין לא החלטתי, אשמח להמלצה גם לגבי הלילה כיצד לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ????
אמא15/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
שושי יעקובי15/04/2008מתחילים את הגמילה בשעות הערות ורק אחר כך עוברים לזמני שינה. אם במשך מספר ימים רואים שהחיתול בצהרים יבש מומלץ להוריד את החיתול בשעת הצהרים ולא לפחד מפספוסים.(מעין החששות שלך שילעגו לו ושהמטפלות יגעלו הרי עד היום הוא בגן עם חיתול?)
לגבי תחתוני החיתול, לדעתי הילדים לא קונים את הפטנט הזה. הם מבינים בדיוק מה שזה: חיתול.
כשהם ישנים התחושה שלהם שהם ישנים עם חיתול וזה לא מעודד את השליטה. המראה של זה לא שונה בהרבה מחיתול.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהעדי13/04/2008
שלום,
בעלי ואני שוקלים לצאת לטיול של שבועיים כאשר ילדתנו הראשונה תיהיה בת 11 חודשים.
התוכנית היא להשאירה אצל הסבא וסבתא שלה.
נאמר לי שזה הגיל שמתפתחת אצל הילדים חרדת נטישה ועלולה להשפיע על התפתחותם.
האם נכון הדבר ?
מה הגילאים שסביר להניח שהילדים יפתחו חרדת נטישה ?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חקדת נטישה
שושי יעקובי14/04/2008גיל 11 חודשים הוא גיל רגיש מאוד. בגיל הזה התינוקות מתפתחים שכלית ורגשית ולכן הקשר עם ההורים הופך להיות עמוק ואינטנסיבי יותר והפרידה קשה להם יותר. מבחינתם זו העלמות והיא מעוררת אצלם חרדה גדולה לא רק לעצמם אלא לכם בעיקר לאמא. הנוכחות של הדמויות המוכרות (סבים וסבתות) לא מרגיעה את החרדה שמא לא תחזרי. הם זקוקים לנוכחות הקונקרטית של אמא כי היכולת שלהם להירגע רק מלחשוב על אמא עדיין מוגבלת. זה הגיל שבו רואים תגובות של חרדת נטישה. לילדים קשה להישאר ללא נוכחות האמא לפרקי זמן ממושכים. לגיל הזה שבועיים היא תקופה ארוכה מידי.
ששושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)