פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ocd ותוקפנות
    אדם
    23/05/2008

אצל הבן של גיסתי אובחן OCD
    ראוי לציין שהילד נמצא בטיפול מזה 3 שבועות הניתן על ידי פסיכיאטר ופסיכולוג מטעם העירייה המקומית. הפסיכיאטר המליץ על לוסטרל והילד נוטל את הכדור מזה שבועיים. בנוסף לתופעות הנובעות מ OCD , הילד מקבך התקפות זעם ומכה את אמו ואת אביו. ראוי לציין שמערכת היחסים בין ההורים אינה תקינה בלשון המעטה. האב - אדם הנוטה לדכאון, חלש אופי ואינו מתמודד היטב עם המצב. האם, היתה עובדת שעות רבות והיתה חוזרת הביתה בשעות הערב המאוחרות. המריבות הבלתי פוסקות בין ההורים מלוות בקללות ובדיבורים על גירושין אך דבר לא נעשה על מנת לתקן המצב. האם תוקפנות הילד קשורה ל OCD או שמא מדובר בבעייה פסיכולוגית/פסיכיאטרית אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ocd ותוקפנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוקפנות ו OCD

לירון און
    24/05/2008

אדם שלום
    OCD מלווה פעמים רבת במגוון התנהגויות תוקפניות. אני מניח שהפסיכלוג המטפל בילד יוכל להדריך את ההורים בתחום.
    חומר רב בנושא זה - הקשר בין בעיות התנהגות וOCDניתן למצוא בספריו של חיים עומר-
    המאבק באלימות ילדים, וכן "חרדות של ילדים".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ללירון און
    ליאת
    22/05/2008

שלום לירון און כותבת לך ליאת כתבתי לך בתאריך 17.5.08 על בני וכתבת לי שמה שכדאי זה יעוץ מיקצועי הורי , לאן אני צריכה לפנות ודרך מי אני בשביל זה לא צריכה ללכת ליעוץ פסיכולוגי בשביל הבן שלי נכון אלא יעוץ מיקצועי הורי שיתן לנו כהורים איך להתמודד אודה לך בתשובה ליאת.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ללירון און

הוספת תגובה

• שלום ליאת

לירון און
    24/05/2008

אני מציע, כי תפני לרופא המשפחה על מנת שיפנה אותך דרך קופ"ח להדרכה הורית בנוסף יש אפשרות לפנות לסיוע פסיכולוגי פרטי בהמלצת יועצות ביה"ס, השרות הפסיכולוגי של העיריה, טיפות החלב ועוד. כל אלו יכולים להפנותך לסיוע מתאים באזור מגורייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגיית ילדים
    פורום
    22/05/2008

שלום.
    קוראים לי א' ואני בת 14.
    יש לי אח גדול,שהוא בדרך כלל דואג מטפל בכול הבעיות והלימודים שלי בבית הספר.
    כי ההורים שלי לא מבינים את השפה,ואבא שלי הוא מוגבל שכלית.
    אני זוכרת שמגיל קטן,אם הייתי עושה משהו לא במקום,או לא הייתי לומדת,
    מה הוא חשב לעצמו?!שזה יגרום לי ללמוד טוב יותר?!
    אני חושבת שברוב הפעמים שהוא הרביץ לי,לא הייתה לו שום סיבה מוצדקת
    ויש בי חלק ששונא אותו מאוד על זה,שנאה שאי אפשר לתאר במילים.
    אח שלי היה מרביץ לי,אני חושבת שזה מאוד השפיע לי על החיים,
    הוא חושב ש..."אפשר לחשוב שאני כל יום מרביץ לך" נכון שלא,אבל כמו שאני זוכרת
    ולא אכפת לי ממה שהוא אומר,הוא קילל אותי הרביץ לי המון פעמים,ומכות חזקות במיוחד!
    שאני לא אפרט,כי זה לא רלוונטי. שום דבר לא מצדיק את מה שהוא עשה לי,
    כל הבעיות שיש לי עכשיו,זה הכול רק בגלל זה.(דיכאונות,חרדות,ביטחון עצמי נמוך מאוד,תיסכולים,ועוד המון דברים.כמובן שהוא לא יודע מזה.)
    אבל הכול נעשה מתוך דאגה ולא מתוך רוע.
    ואני אוהבת אותו מאוד,אחרי הכול,הוא עדיין אח שלי .אז אני בחיים לא אתלונן עליו.
    עוד מעט מגיע סוף שנה,והתעודה שלי הולכת להיות נ ו ר אי ת
    וכמובן שאני מפחדת ממנו כ"כ,כי אני אמרתי לו שאני הולכת לביה"ס כול יום,
    עושה שיעורים,מבחנים והתעודה שלי הולכת להיות מעולה.
    זה לא נכון,שיקרתי,לא הלכתי כמעט שנה שלמה לביה"ס וגם לא ביקשתי שיעורים אף פעם.
    ואני כ"כ מפחדת,אני בטוחה ב-10000% שהוא הולך להרביץ לי כשהוא ייראה את התעודה.
    הוא ממש חזק,והמכות שלו יכולות להרוג מישהו.אני לא יכולה לתאר אפילו כמה אני מ פ ח ד ת.
    הבעיה שלי היא גם,שאני תמיד מפחדת לעשות משהו,להגיד משהו,אני תמיד חושבת פעמיים לפני זה
    שזה יעצבן אותו,שהוא יחשוב שאני מפגרת,...
    אני חושבת שהוא גם הרס לי את הילדות,האמת?!אף פעם לא הייתה לו סיבה מוצדקת להרביץ לי!
    מה אני שק חבטות?שילך לעזאזל!
    אז רציתי לשאול,מה אני יכולה לעשות?
    אני ממש חייבת עזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגיית ילדים

הוספת תגובה

• א היקרה

לירון און
    24/05/2008

א' את מציגה מצב משפחתי ואישי קשה ומורכב מאוד!
    על פניו את נתונה במערכת יחסים משפחתית בעלת סיכון גבוה- לא רק לרווחתך הנפשית, אלא גם הפיזית.
    המקרה כה מדאיג עד כי הוא מחייב פניה דחופה ביותר לשירותי הרוחה או ליועצת ביה"ס בו את לומדת. מניסיוני כפסיכולוג העובד בבי"ס יש בהתערבות זו משום סיכוי רב להוציאך מן הסיוט בו את חיה.
    אני משער, כי בשל מצבם של הוריך הרווחה מעורבת בתמונה. האם מישהו מהם או אדם אחר מודע למצבך?
    אני משוכנע שאם פנית באתר את מבינה שהמצב אינו יכול להימשך כך.
    אני מיחל שיהיה לך האומץ לדווח ליועצת ביה"ס או לאדם בוגר אחר.
    אני אשמח מאוד אם תוכלי להמשיך ולעדכן במצבך.
    במקרה שתרצי עזרה בפניה ליועצת ביה"ס- פני שוב ואמצא דרך לעשות כן.
    בהצלחה
    לירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

א'
    25/05/2008

אתה לא מבין זה לא ככה,אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני,כי אנחנו רק שתי אחים בעצם!
    זה לא שהוא כול יום מרביץ לי זה לא ככה.הוא פשוט בן אדם מאוד עצבני.אי אפשר להאשים אותו...
    ואני לא נמצאת בסיכון,מפתאום?!
    זה קרה מספר פעמים בחיים שלי...
    ו...זהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

א'
    25/05/2008

וכן,ההורים יודעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה ודבר נוסף..

א'
    25/05/2008

אני בחיים לא אספר,כי שירותי רווחה וכול השאר בחיים לא יבינו !
    הם יחשבו שהוא מרביץ לי כול הזמן וזהו,וזה בכלל לא ככה!
    כמו שאמרתי,זה אך ורק מתוך דאגה,הם פשוט יעבירו אותי משפחה,
    וזה פשוט דפוק!(סליחה על הביטוי)
    אבל זה קרה מספר פעמים בחיים שלי...(אולי 10 פעמים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה

לירון און
    26/05/2008

שלום א'
    אני חושב שאת קרועה בין שני רצונות.
    מצד אחד- אחיך דואג לך כל חייך. הוא משפחה ואת אוהבת אותו!
    מצד שני- הוא גם יכול להיות מפחיד ואת חוששת שמא האופן שבו הוא מבטא את דאגתו יכול להגביל ולהזיק לך.
    לכן את פונה לבקשת עזרה, אך אינך יכולה לעזור לעצמך מבלי "לבגוד" באחיך.
    ואני שואל-
    האם אין פיתרון ביניים?
    האם את צריכה לבחור בין סבל שלך לסבל של אחיך?
    אני חושב שפנייה למבוגר שאת יכולה לסמוך עליו, (מורה, מדריכה, יועצת או כל מבוגר אחראי אחר), יכולה לסייע לך לצאת מהמלכוד.
    מקווה שכך תעשי!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר דימיוני
    לי
    22/05/2008

כמה שכיחה התופעה של חבר דימיוני?
    איך מזהים אותה?
    איך כדאי להתמודד איתה מול הילד?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חבר דימיוני

הוספת תגובה

• חבר דמיוני

לירון און
    24/05/2008

הי לי
    התופעה שכיחה מאוד החל מגילאי 5 ומעלה.
    החבר הדמיוני מהווה למעשה מעין החצנה דמיונית של פונקציות אישיות, אם כי במקרים מסוימים יכול לבטא משאלות וצרכים כמוסים של הילד או לחילופין מצוקות שלו.
    במישור הנורמטיבי- החבר הדמיוני של הילד הוא החבר גם שלך. יום אחד הוא יעלם כשם שבא...
    במידה ויש סיבה לדאגה בתחום זה- פרטי מהי ואתייחס לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי משפחה מורחבת
    חגית
    22/05/2008

בתי, ילד לא אכלנית, בלשון המעטה.
    היא ינקה כמעט בלעדית עד גיל שנה (סרבה לבקבוק או לכל אוכל מוצק).
    ההורים של בעלי, בכל הזדמנות, מאשימים אותי בכך שהיא לא אכלנית כי מגיל קטן הייתי צריכה לתת לה בקבוק כתוספת (מה שאני מתנגדת לו).
    כשבתי הייתה קטנה יותר כמובן שזה היה משמעותי יותר, יומיומי וגרם ליחסים עכורים.
    כעת, אני בהריון שני וכבר התחילו ה"נדנודים" ושוב מסכת אשמות כמו: הקטנה לא אוכלת בגללך, תתנהגי אחרת עם התינוקת הבאה, צריך בקבוק מהיום הראשון וכו'.
    יצויין כי הלחץ הזה גרם לי לעשות הרבה טעויות עם בתי, ובין היתר ובעיקר, האכלה תוך הסחות דעת...מה שלדעת הרופאים הוא זה שגרם לבעיה ומה שמכעיס אותי כי הלחץ לעשות את זה נבע מהם.
    הבעיה שלי היא לא כיצד לנהוג עם בתי אלא עם הוריו של בעלי, שכן איני רוצה שמערכת היחסים תחזור למקום של האשמות וכעס הדדי...שהיה קיים ברקע גם כשלא בוטא מילולית וגם כשבוטא.
    כיצד עליי לנהוג?
    כיצד עליי לשמור על קור רוח שכן רק שאני שומעת על הנושא ה"פיוזים" שלי מתעוררים.
    אגב, כל ההסברים, הכתבות והמאמרים שהראתי להם בנושא פשוט "יצאו מהאוזן השניה".

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי משפחה מורחבת

הוספת תגובה

• נשכחתי?!

חגית
    25/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, אבל אנסה לענות

לירון און
    26/05/2008

חגית שלום
    ראשית- סליחה על העיכוב במתן התגובה.
    וכעת להתיחסותי-
    את מתארת מקרה סבוך שבו את מתנהלת מזה זמן רב.
    סבורני כי שום עצה חכמה שתקבלי כאן
    לא תסייע לך "לישוב הסיכסוך".
    יתכן שצריך להכיר בכך שלא ניתן גם לשמר על יחסים תקינים,
    וגם לסבול התערבויות חוזרות ונישנות באופן בו את מגדלת את ילדיך.
    ומה לגבי בעלך?
    בקיצור- קצרה היריעה...
    אתם כזוג תצטרכו לשבת יחד ולהחליט האם להמשיך ולחיות עם המצב הזה או לעשות שינוי.
    זה יהיה שינוי חד וכואב- לא יהיו בו מנצחים, אבל אולי בסופו תצאו מהמעגל הזה...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לפגיעה במעון
    גילי
    22/05/2008

שלום,
    אני אמא לילדה ב שנה ושמונה חודשים. לאחרונה החלה בתי, ילדה נעימה, נוחה ובעלת מזג מקסים, להרביץ מאוד בכעס ולהגיב בבכי גדול וכעס בעת תיסכולים. היא לא נוטה להתעורר הרבה במהלך השינה, אבל אם כן - זה מלווה בבכי ובמילה "לא". מאז תחילת השנה לא היתה שום בעיה עבורה ללכת למעון ולהישאר שם בלכתנו, כזו היא באופיה מתמיד - נוחה מאוד, אולם בזמן האחרון היא מוחה קצת, אם כי מאוד בעדינות. אני חייבת לציין כי מזה כשבוע וחצי אני נאלצת לעבוד יותר מהרגיל ובמקום לאסוף אותה כרגיל מהגן ישנה מטפלת מקסימה שמביאה אותה הביתה עד בואי ב 6, מה שמשאיר לנו רק שעה וחצי במקום ה 3 וחצי הרגילות.
    שאלתי היא: אני חשה רע מאוד נוכח כל הנ"ל, וחוששת ביותר האם ישנה פגיעה כנגדה במעון בצורה כולשהי (אין כל סימנים פיזיים מלבד הנפשיים שציינתי).
    כרגע, מלבד הסימפטומים הנ"ל, מדובר רק בתחושת בטן חזקה מול מטפלת מסויימת. עוד אציין כי אין כל סיכוי שהמטפלת שגייסתי בימים אלו לאוספה מהגן היא הפוגעת, כי לאורך כל שהותה נוכחת גם בתי הגדולה.
    1.האם נורמלי לילדה בגיל כזה להרביץ מתוך כעס אמיתי?
    2. האם זה יכול להצביע על הגיוניותו של חשד לפגיעה במעון, או שמא נורמלי נוכח השינוי שהיא עוברת בזמנינו המשותפים.
    אודה על תשובה מהירה (אני לא ישנה בלילה מדאגה...)

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לפגיעה במעון

הוספת תגובה

• חשדות

לירון און
    22/05/2008

שלום גילי
    כדברי הנוער את "בסרט רע",
    ואכן חשד ולו דל יכול אכן ליצור מציאות של חוסר שקט וחרדה.במקרה בו את מתארת,
    נשמע כי ביתך אכן עוברת שינוי התנהגותי מסוים. קשה להצביע על הסיבות הממשיות לשינוי זה,
    על אף שכניסתה של דמות חדשה לבית לצד העדרותך וכן תופעות טבעיות של גדילה והתפתחות יכולות להסביר שינויים אלו ואחרים.
    מאחר ואין כרגע כל דרך ודאית לברר מה קורה אני מציע בשלב ראשון לאסוף אינפורמציה-
    להודיע למטפלות במעון על שינוי בהתנהגותה ולדווח כי את מעונינת שישימו לב אם הן מזהות דבר מה חריג.(גם אם יש משהו חריג במעון עצם זה שתודיעי להן כי את מבקשת שיעקבו אחרי התנהגותה יקטין את הסיכוי להתנהגות לא מקובלת של אחת המטפלות).
    בנוסף יש לבדוק כיצד היא מגיבה למטפלת החדשה וכיצד היא מגיבה אליך שאת חוזרת.
    לצד כל זה יש לנסות ולהאמין בכך שמדובר ב"תקופה סוערת" ולא להפוך את ההתנהגות ל"בעייה". במידה ובכל זאת תמשיכי בטווח של חודש נוסף להבחין בהקצנה של תופעות אלו שווה או בשינוי מצב רוח קיצוני קודם לכן רצוי לפנות לייעוץ דרך קופ"ח. אין לשלול כאמור גם סיבות בריאותיות אחרות ולאו דוקא פסיוכלוגיות.
    מקווה שסייעתי ולו במעט.
    לצערנו עמימות היא חלק בלתי נפרד מההורות ומן החיים.
    לירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לא להלך על ביצים עם התקפי זעם..
    אורית ברוד
    21/05/2008

שלום,
    יש לי שני בנים(8+6 ) שקשורים מאוד אחד לשני.
    הגדול בכיתה ב' . ילד חכם, אינטליגנט ששואף לשלמות. תחרותי לא יודע להפסיד.
    בכל פעם שמשהו לא מסתדר לו כפי שרצה הקריזות מדברות בעד עצמן..מכה את אח שלו,מקלל,מתחצף ולא רק שמאשים ומעניש אותנו, אלא בעיקר את עצמו.
    אין לי מושג איך להתמודד איתו,למה מחנכים את הילדים שלנו לכזאת שלמות ותחרותיות, מי אמר שצריך להצטיין בכל דבר.
    הוא לא גדל בבית תחרותי,אנחנו לא דורשים כזאת שלמות,הוא גדל בבית חופשי ומאושר,הגבולות קצת יותר משוחררים יחסית לבתים אחרים.ואין ספק שאנחנו מקבלים ריקושטים על החופש שנתנו.
    אני זקוקה נואשות לעזרה: איך להתמודד עם התקפי הזעם,האלימות הפיזית והמילולת(והא חריף חריף)איך ללמד אותו לתת כבוד לנו-ההורים,למורים, לאח שלו ובעיקר לעצמו.

תודה מקרב לב אורית

הוספת תגובה

• אכן עזרה

לירון און
    21/05/2008

הי אורית
    אני עובד רבות עם הורים עם סיפורים דומים ואני אכן סובר שאתם זקוקים לעזרה מקצועית מעבר ליריעה זאת כדי להתמודד כהלכה עם המצב. אנא פני ליעוץ באזור מגוריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חכם שלא רוצה לעשות כלום
    שרון
    21/05/2008

יש לי בן בגיל 9 שנים-בכיתה ג. עם פוטנציאל גבוה מבחינה לימודית. קורא נהדר, טוב בחשבון, הרבה ידע כללי היות וקולט מהר דברים ששומע. למרות כל זאת כשנמצא בבית כל מה שהוא רוצה לעשות זה או לשחק בחוץ בכדורגל/כדורסל (אוהב מאד ספורט) או לשחק במחשב במשחקים שלטעמי ברובם הם מטופשים (לא מוכן לשבת עם תוכנות לימודיות כמו לימוד אנגלית וכ"ו) עו לצפות בטלויזיה. אני כמובן מגבילה מאד את זמן המחשב והטלויזיה שלו ולכן כשגם אי אפשר לשחק בחוץ הוא פשוט לא עושה כלום- בוהה, מסתכל על קלפים שיש לו ומשתעמם. לדבריו אינו אוהב לקרוא ולכן כמעט ולא קורא. עד עתה הסתדר מצוין בבי"ס וקיבל ציונים טובים אולם לאחרונה היתה בחינה בתנ"ך אליה כמובן שלא רצה ללמוד ולכן קיבל בה ציון גרוע. אני מצדי מנסה להסביר לו ולשדל אותו כן ללמוד למשל לפני בחינה אולם מנגד אני לא רוצה להפעיל יותר מדי לחץ מחשש ליצור אצלו אנטי מוחלט. אני חוששת שאשניא עליו עוד יותר את הלימודים למשל ושזה יביר בסופו של דבר לתוצאה הפוכה. אני חושבת שהוא היה שמח מאד להצליח בלימודים אבל לא מוכן לעשות כל דבר שדורש מאמץ מבחינתו. האם זו עצלות? האם זו ילדותיות ואולי לא באמת מבין את החשיבות? איך עליי לנהוג כדי להביא לשיפור המצב ובכדי לא לדרדר אותו?

תודה על תשובתכם

שרון

הוספת תגובה

• כמו דיאטה

לירון און
    21/05/2008

שלום שרון
    התשובה לשאלתך הזכירה לי דיאטה- לא מלשון הרזייה אלא מלשון תזונה.
    למה?
    כי צריך תפריט מאוזן שיש בו מינונים שונים של אבות המזון בהתאם למה שדורש הגוף והגיל.
    הבן שלך צורך בעיקר אבות מזון מסוימים- הם טובים ונחוצים. יש הרבה הורים שהיו מתקנאים בכך שבנך בכלל יוצא מהבית ועוזב את המחשב!
    עם זאת את צודקת שהיית רוצה עוד משהו בדיאטה שלו.
    אני חושב שניתן להעשיר את שניכם יחדיו בחוויה של הקראת ספרים משולבת, (שלך ושלו).
    כמו כן רצוי לא "לשדלו" ללמוד, אלא פשוט לקבוע מועדים קבועים במשך כל יום ללימוד בהם הטלוזיה והמחשב סגורים. אין להכריח את הילד ללמוד בשעות אלו, אולם במידה והוא אינו לומד יש למנוע ממנו חיזוקים אחרים למחרת היום.
    למשל- אם היה צריך להכין שעורי בית ולא הכין יש להבהיר לו כי למחרת לא יוכל לקבל שעת מחשב.
    זוהי עמדתי. אני יודע שישנם גם כאלה החושבים שונה.
    בכל פנים- הכל במינון מותאם לא להציף מדי גם לכיוון הזה.
    בהצלחה!
    לירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בי"ס תום
    תמי
    20/05/2008

בני בן כמעט 9 מאובחן כסובל מ- ADHD. מטופל בקונצרטה. עבר אבחון דידקטי ונמצאו ליקויי למידה (בעיקר ב"תפקודים ניהוליים, זיכרון..) לומד בכיתה ג' מקבל התאמות בזמן. עם תיווך מצליח לקבל ציונים יפים מאד (80-100) אך ללא תיווך של המורה אינו מצליח לעבוד באופן עצמאי כלל. אם המורה לא מפעילה אותו ומסייעת לו באופן צמוד הוא לא יעבוד. וימצא פעילויות אחרות להתעסק בהן. היום היתה אסיפת הורים בביה"ס ולמרות הציונים היפים כל המורים ג\דיווח על כך שהוא אינו מרוכז כלל בזמן השיוער(למרות הטיפול התרופתי) ושהוא אינו עובד עמצאית. חברתית הוא משולב די טוב. יש לו חברים. מסתדר היטב בשיעורים ובהפסקות. לעיתים מסתבך בויכוחים ומריבות. יועצת בי"הס קראה לי לשיחה ודיווחה שבישיבת המורים כל המורים תיארו ילד בעל יכולות שלא מביא אותן לידי שימוש והביעו חשש רב ממה יהיה בהמשך (בשנים הבאות עם ההתקדמות במורכבות החומר )בזמן השיחה היא הציגה כאופציה בהמשך להעבירו לבי"ס תום ללקויי למידה. לא בהכרח כבר ב-ד' אלא אולי בהמשך אחרי ו'. אני מבולבלת מאד מצד אחד אני יודעת זהוא זקוק לעזרה בלמידה. ופוחדת מאד שהפערים יגדלו והוא ישאר מאחרו כי ואי יודעת שהוא ילד נבון במיוחד. מצד שני הוא מצליח כרגע אמנם במאמץ רב ובתיווך רב. במקביל ישנם ילדים רבים אחרים בכיתה במצב גרוע משלו.
    הצילו. כמה שאני חושבת יותר כך אני יותר מבולבלת. .

לקביעת תור
    סגירה
    בי"ס תום

הוספת תגובה

• לקות למידה ובי"ס לח"מ

לירון און
    21/05/2008

תמי היקרה.
    הורים רבים מגיעים לבי"ס תום עם מצוקה כשלך.
    אבל איני רוצה לענות ישירות לגבי המסגרת, אלא באופן כללי.
    בתי ספר לתלמידים לקוי למידה מיועדים לתלמידים אשר אינם מתפקדים במגוןן של תחומים בשל הלקות החריפה ממנה הם סובלים.
    אני מציע כי ראשית כל תפנו לאבחון פסיכולוגי כהשלמה לאבחון הדידקטי וכן להבהרת הצד הרגשי. תוכלו גם להתייעץ עם הפסיכ' לגבי התאמה של מסגרת לחינוך מיוחד.
    בנוסף חשוב שתבררו רפואית, מדוע נראה שהקונצרטה אינה עוזרת.
    לאחר מכן תקדישו את שנה הבאה למעקב יותר צמוד אחר הישגיו של בינכם באמצעות פגישות מספר פעמים בשנה עם כל הצוות שעובד עמו. כך יהיו בידכם הרבה יותר נתונים.
    אל תקפצו להחלטה כרגע. גם הורים חייבים לעבור תהליך ארוך על מנת להבין מה טיב הסיוע שילדם זקוק לו.
    מקווה שעזרתי ולו במעט.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה אלימה בגן
    דורית
    20/05/2008

כיצד ניתן להתמודד עם ילדה בת 5 בעלת התפרצות רגשולת ואלימות ללא כל סיבה נראית לעין. מתקשה לעמוד בדחיית סיפוקים, שרויה בקנאה מתמדת על כל מי שזוכה לתשומת לב ומגיבה בצעקות קללות מכות והשלכת חפצים. כל נסיון להתקרב אליה נתקל בקשיים ובאלימות גוברת. אין שיתוף םעולה מההורים.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה אלימה בגן

הוספת תגובה

• פני ליעוץ

לירון און
    21/05/2008

דורית שלום
    אני מבין כי את אשת חינוך. ישר כוח!
    לגבי שאלתך- כמובן שנשמע כי את זקוקה ליעוץ מקצועי יותר- אולי תוכלי לפנות לפסיכולוג הגן.
    להתנהגות הילדה יש מגוון רב של סיבות שאינך יכולה וודאי לפרט ויש צורך בהוועצות ואולי בתצפית על הילדה מאיש מקצוע נוסף.
    סליחה שלא עזרתי יותר, אבל במקרה כזה הפורום אינו הפתרון הרצוי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבוכה וביישנות
    ענת
    20/05/2008

שלום. בני עוד מעט בן חמש ותמיד היה קצת סגור לפני אנשים אחרים, היה לוקח לו הרבה זמן להפתח. כשהוא נמצא בסיטואציה שמביכה אותו הוא מתחיל לעשות שטויות כמו לזחול על הרצפה או להשמיע קולות חזקים או להרים את החולצה ולהשאיר אותה על פניו וכד'. זה קורה כשמישהו מגיע אלינו הביתה או כשמישהו פונה אליו ושואל אותו משהו (מישהו שהוא בדר"כ לא מדבר איתו).

אנחנו בדר"כ לא מתייחסים לשטויות על מנת לא לתת לזה יותר מידי תשומת לב, אבל זה לא עובר.

מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבוכה וביישנות

הוספת תגובה

• מבוכה

לירון און
    21/05/2008

ענת היקרה,
    לכל אדם מזג שונה.
    בנך זקוק להכנה על מנת "להיפתח", להתחבר ולהפחית חרדה חברתית טבעית.
    אני מציע שתעשו לו התאמה אופטימלית- כזו שלא מפנקת מדי, (למשל- אל תמנעו ממנו לחלוטין מפגשים לא מוכרים או אל תזדרזו להרגיע אותו כל אימת שיתנהג בילדותיות), אבל מנגד אל תתסכלו אותו רק כי אתם מאמינים כי הוא צריך להיות "חברותי". הבהירו לו מראש את הסיטואציה. אל תציפו אותו במפגשים רועשים והמוניים. ותהיו עימו בקושי מבלי לבקרו או ללעוג לו. שוב, מובן, כי אין זה אומר לעודד התנהגויות לא מתאימות אלא רק להסביר לו במילים, כי שמתם לב שהוא מתנהג כך ממבוכה. שמשו אתם כ"רמקול" הפנימי שלו. בעתיד הוא יוכל להגיד זאת לכם מבלי צורך "להתנהג" את זה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטוריקה עדינה וריכוז
    חגית
    20/05/2008

בתי, בת שנתיים וחמישה חודשים, כמעט ולא מתעניינת ב"משחקי קופסא" למיניהם כגון פאזלים, השחלות וכו'. למעשה, זה מעניין אותה לזמן קצר מאד של דקה שתיים וזהו.
    היא מאד חברותית, אנרגטית ואוהבת תנועה (מוסיקה, ריקוד, קפיצות, ריצה, משחקים בפארק, ים וכיו"ב) וכן אוהבת ספרים (בדר"כ בערב לפני השינה כשהיא עייפה).
    מבחינת טלוויזיה - מעולם לא עודדתי צפייה בטלוויזיה אך כשהיא כן מתבוננת (פעם, פעמיים בשבוע), בדר"כ, זה בקלטות ולא בתוכניות טלוויזיה.
    האם יש בעיית ריכוז?
    מה עליי לעשות כדי לעודד מגמה של ריכוז או שמא עליי להביון שכל ילד שונה ובעל העדפות משלו ולזרום עם העדפותיה בלב שלם?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטוריקה עדינה וריכוז

הוספת תגובה

• התשובה בגוף השאלה

לירון און
    21/05/2008

חגית היקרה
    דומני שהשבת לעצמך בפיסקה האחרונה.
    כרגע לא הייתי מגדיר "מזג" כ"בעיה". תני לביתך לגדול בהנאה. לכל ילד הנאות שונות. גם אם בעתיד יתברר קושי כלשהוא, (ויתכן מאוד שלא יתברר דבר...) הרי שחרדה בשלב הזה ודאי לא תועיל להתפתחות יכולת ההסתגלות בשלב הבא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה ליומיים מתינוק בין חמישה חודש
    מירב
    20/05/2008

שלום,

אני אמורה לטוס ליומים וחצי לחו"ל כאשר בני יהיה בן חמישה וחצי חודשים.
    הוא בעיקר יונק.

אני תוהה אם זו תהיה חויה טראומטית בשבילו....

תודה,
    מירב

הוספת תגובה

• פרידה מתינוק יונק

לירון און
    21/05/2008

הי מירב
    ראשית לכל- מקווה שתוכלי גם להינות מהנסיעה...
    בנוסף- יש יסוד להניח שפרידה מדמות כה משמעותית עבור התינוק כמו אימו אינה בדיוק "חוויה מהנה", עם זאת תינוקות עוברים לא מעט חוויות מורכבות, שאנו יכולים, כמובן, רק לשער עליהן...
    הייתי מהסס מאוד משימוש במילה "טראומה". אם התינוק קשור לדמויות נוספות המעבר ייקל עליו. קחי בחשבון שיתכן שאחרי שתחזרי הוא יגיב לפרידה הקצרה באופנים שונים.
    אל תגיבי בפיצוי יתר וגם לא בעודף רגשות אשם. אף אחד משתי דרכים אלו לא תפצה אותו באמת- היא נועדה רק להקל עליך, (את זה אפשר להשיג גם באמצעות מתנה וחיבוק טוב!) . פשוט תמשיכי לאהוב אותו כהרגלך וודאי.
    במשך ימי חייו של תינוקך תעשי ודאי כמו כולנו עוד הרבה החלטות שאינן לטובתו הישירה של בנך, אבל זה לא אומר שלא תצטרכי לעשות אותם למענך ולמען משפחתך ולקחת אחריות על התוצאות.
    זוהי ההורות ואלו הם החיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    19/05/2008

שלום , הבן שלי בן שנה הוא לא מוכן לישון במיטה שלו כאשר הוא היה יותר קטן הוא ישן במיטה שלו וכשהוא הגיע לגיל 7 חודשים הוא לא מוכן לישון במיטה שלו עשיתי ניסוי שמתי אותו במיטה שלו והוא בכה הרבה כאשר הוצאתי אותו מהמיטה הוא נרגע מיד אחר כך אני מעבירה אותו למיטה שלי תוך 10 דקות הוא נרדם זה בעצם אומר לי שהוא עייף אבל לישון במיטה שלו הוא לא מוכן שאלה האם זה שהוא במיטה שלו עם הבכי יכול לגרום לו לאיזה חרדה או שזה בסדר שהוא בוכה ומבין שבעצם הוא צריך להרדם במיטה שלו אותו דבר היה לי עם הבן הראשון שלי כשהוא היה קטן ואחר כך פשוט הרווחנו ילד שיושן במיטה שלו בלי צרחות אני קצת מרחמת עליו מפני שבבוקר אני הולכת לעבודה והוא נמצא עם חמתי אצלה בבית עד שאני חוזרת בצהריים בשעה 2 עם הילד הראשון היה לי יותר קל להרגיל אותו כי אז לא עבדתי והייתי איתו כל הזמן השאלה מה קורה לתינוקות שהם בוכים מאד הבחנתי בבני שהוא לא במצוקה כל שהיא הוא אכל החלפתי לו חיתול וזהו למיטה אני מרגישה על פניו ניצחון כזה הנה בכיתי וזהו עברתי למיטה של ההורים שלי אודה לך בתשובה ליאת.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אשמה ושינה

לירון און
    20/05/2008

הי ליאת
    בתאור שלך בולט כי את יודעת היטב מה לעשות,
    אבל בניגוד לילד הראשון הפעם רגשות האשמה משחקים תפקיד חשוב בעירעור בטחונך העצמי.
    זכרי, כי רגשות אשמה מעולם לא מניבים הורות טובה יותר. תחזרי לאינטואציה האימהית הבריאה. אני משוכנע שתוכלי להבחין מתי ילדך בוכה כי הוא במצוקה הדורשת טיפול ומתי הוא זקוק לשינה בריאה במיטה שלו ולאמא פחות אשמה!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן???
    שיר
    19/05/2008

היי
    אני אמא לילדה בת 14 חודשים ותאומים בני 3 וצי חודשים
    הקושי של להשאר עם שלושתם בבית העלה את הרעיון של להכניס את ביתי למסגרת של פעוטון.
    ישנו פעוטון שאני מאד מעוניינת בו אך יתפנה מקום רק בספטמבר וישנו גן אחר שקרוב אליי הביתה.
    אני עדיין מעוניינת להכניס אותה בספטמבר לגן הראשון אך שאלתי היא אם עדיף לחכות לספטמבר או לרשום אותה באופן זמני לגן השני ואז להעביר.
    אני חוששת שזה יקשה עליה מבחינה הסתגלותית.........

לקביעת תור
    סגירה
    גן???

הוספת תגובה

• גן?!

לירון און
    19/05/2008

שלום לך
    אכן דילמה לא פשוטה.
    במישור העקרוני אני ממליץ שלא להעביר בגיל כה צעיר את בתך
    את חווית ההסתגלות פעמיים בפרק זמן כה קצר.
    עם זאת במידה ואת חשה ש"כלו כל הקיצים" עדיף ש"תנסי" את הגן הקרוב לביתך,
    מי יודע אולי הוא יתאים לצרכיה של ביתך ולא תזדקקי להעברה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה