פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בריחת צרכים לאחר שנולדה אחות
    נעה
    12/04/2008

בני בן ה-5 וחצי התחיל לאחר לידת אחותו בת 4 חודשים "לשכוח" ללכת לשרותים ,כבר 4 חושים שבורח לו מה לעשות אני ובעלי כבר לא יכולים לעצור את התסכול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה להולדת אחות

שושי יעקובי
    14/04/2008

ההתנהגות של הילד שלכם אומנם מובנת לכם כתגובה להולדת אחותו, אבל נשמע שאתם מתקשים לסייע לו להתגבר על המצוקה שנוצרה אצלו כתוצאה מהמצב החדש. לכן אני ממליצה להגיע לייעוץ. באופן כללי, התופעה של רגרסיה בצרכים מופיעה לעיתים לאחר הולדת אח, ומספרת משהו על רמת התסכול שלו. הילד בעצם מבקש התייחסות לצרכיו. במצבים כאלו ההמלצה היא לשוחח איתו על התחושות שלו, לשדר שאתם מבינים שקשה לו בתקופה הזו, שחסרה לו תשומת הלב שלכם, שבעתיד זה ישתנה. אפשר להסתייע בספרים על הנושא (כאן בפורום ניתנו המלצות בעבר). לנסות לפנות מספר שעות בשבוע לפעילות משותפת אמא ילד (בלי תינוקת ברקע). מומלץ לעיין בתגובות שניתנו כאן בפורום להורים שפנו עם שאלה דומה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להתמודד עם הצבת גבולות
    לימור
    12/04/2008

שמי לימור אני אמא לאילי בן שנה ושלושה חודשים, ילד מפותח מאד, מבין ,דעתן ועקשן.
    הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה וגם מבינים אותו, אבל קשה לי איתו מאד, הוא עקשן ואם הוא רוצה משהו הוא לא מוותר. לרב אני לא נכנעת לו, אבל הוא מוציא ממני המון אנרגיות והכל קשה איתו
    כשאני מחליפה לו הוא מתנגד, כשנכנסים לאוטו משתולל, לאחרונה בעיות עם האוכל - בררן רוצה רק את הלבן של הביצה או למשל אורז עם אפונה אז הוא רוצה רק "כדור"_(אפונה). בקיצור החיים לא קלים איתו. אני מוצאת את עצמי נמנעת מללכת לבתים של אחרים כי בכל דבר הוא נוגע ולא מקשיב
    למילים "לא" או "אסור". כשאנחנו בפארק רץ תמיד לכיוון הכביש ושאני מנסה לכוון אותו לצד אחר משתולל. אני די מיואשת ופונה לעזרתכם
    תודה

הוספת תגובה

• גיל שנה וקצת

שושי יעקובי
    14/04/2008

כל התופעות שאת מתארת הן חלק הכרחי בהתפתחות של ילד. הן רב מוכיחות שהילד שלך מתפתח היטב. זה שלב שבספרות קוראים לו "ההתאהבות בעולם" הילד מגלה את העולם ואת היכולת שלו להגיע לדברים שמסקרנים אותו באופן עצמאי. זה שלב שיש בו לא מעט סכנות. הילד אינו מודע לסכנות סביבו וזקוק להשגחה ואלה הם הגבולות. אבל מעבר לכך הוא זקוק לסבלנות ולהבנה שלך. את נשמעת מותשת ומיואשת, יכול להיות שמפגש עם אמהות לילדים בגילאי הילד שלך יקל עליך להיות בשלב הזה. לא ציינת אם הילד איתך רוב היום או נמצא במסגרת, אולי שניכם זקוקים לשינוי כלשהו?
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מעט בת 5
    אני
    12/04/2008

בתי ביוני תהיה בת 5. ילדה טובה, רגישה מאוד, ביישנית. לאחרונה חל שינוי בהתנהגות שלה . מגלה חוצפנות מה שלא היה עד עכשיו. כל דבר צריך לבקש כמה פעמים ולפעמים נתקלים בתשובות כמו : לא רוצה, לא עכשיו וכו'. מתעצבנת יותר מבעבר , ואם אנסה לתאר במילה אז קצת מורדת.
    כמובן שזה לא במשך כל היום, אך התנהגות זו יכולה לבוא בשנייה למרות שעד כה היה בסדר.
    בעלי ואני מוצאים את עצמנו הרבה פעמים מתעמתים איתה ולא יודעים מה לעשות. האם להעניש? ואם כן אז איך ?
    אשמח לייעוץ ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    עוד מעט בת 5

הוספת תגובה

• גילויי עצמאות

שושי יעקובי
    14/04/2008

התנהגות מרדנית אינה בהכרח דבר שלילי אצל ילד. אלא הם ניצנים של גילויי עצמאות, ניסיונות לעמוד על שלה גם מול דמויות סמכותיות, להגדיר את הגבולות שלה מולכם. זה שלב חשוב בתהתפתחות של ילדים אבל קשה להורים. דווקא הילדים הצייתנים מידי מעוררים חשש לגבי התפתחותם בעתיד. גם לריב ולהתעמת זו למידה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעביר את הילדה גן עכשיו?
    אמא מודאגת
    11/04/2008

שלום יקרות.
    אני מאוד מתלבטת הבת שלי בגן מספטמבר ולאורך כל השנה היו דברים שלא יכולנו לקבל. החל מאלימות של ילדים בתכיפות גבוהה ועד לתזונה לקויה של צוות הגן לילדים. היום בניסיון לשוחח עם הסייעת היא התפרצה עלי ההתנהגה בצורה מאוד מעוררת חשד. השאלה היא האם אני לא אגרום לילדתי נזק אם אעביר אותה גן לתקופה של פחות מארבעה חודשים? ובשנה הבאה אנחנו עוברים דירה והיא שוב תעבור גן? מה עושים ? גם להביא אותה לגן ביום ראשון מאוד מלחיץ אותנו. יש לנו אופציה לגן אחר. ובסך הכל מדובר בילדה מאוד חברותית (כמעט בת שלוש). אשמח לנקודת מבט מקצועית. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    להעביר את הילדה גן עכשיו?

הוספת תגובה

• העברה לגן אחר

שושי יעקובי
    14/04/2008

את נשמעת פגועה וכועסת על הסייעת (כנראה בצדק) ותחושות אלו מעוררות הרבה פעמים צורך לפעול, להגיב, למצוא פתרון מיידי. הארוע שקרה לא היה ברמת הילדה ולכן איני רואה צורך לנקוט בפעולה מיידית ברמה שלה. אבל מבחינתך הארוע שהתרחש הוא לא תקין וחייב התייחסות. הדמות אליה את צריכה להפנות את השאלות, הספקות, העלבון ואי שביעות הרצון היא הגננת או מנהלת הגן,. לא הסייעת היא הדמות לפנות אליה במצבים כאלה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישון ביחד
    מאירה
    10/04/2008

שלום,

אני אמא לתאומים בני 9 (בן ובת) מיום לידתם הם היו באותו חדר בשנתים האחרונות אני מנסה להפריד בינהם את הבן העברתי לחדרו של בני הגדול (בן 13) אך תמיד מאיזה שהיא סיבה התאומים חוזרים לאותו חדר.
    יש לציין שהם מעדיפים לישון באותה מיטה ולפעמים גם ראש ליד ראש.
    ברצוני לדעת-
    מה עלי לעשות כדי לגמול אותם מהשינה בחדר המשותף.
    והאם התנהגות זו מראה על איזה שהיא בעיה.

תודה
    מאירה

לקביעת תור
    סגירה
    לישון ביחד

הוספת תגובה

• שינה ביחד

שושי יעקובי
    14/04/2008

בגיל 9 לישון יחד אינה התנהגות תקינה. זה מראה על תלות מוגזמת בין התאומים, אולי חוסר נפרדות מספקת. יכול להיות שתלות מוגזמת קיימת בתחומים נוספים: לימודים, קשר עם חברים. אני ממליצה לפנות לייעוץ.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתות
    לי
    10/04/2008

שלום
    יש לי ילדה בת 4.5 - ילדה טובה, חכמה ובוגרת. סבתא אחת שלה (חמותי) מפנקת אותה באופן מוגזם - אין הגבלה על כלום - ממתקים, סרטים וכ"ו. הסבתא השניה (אמא שלי) עושה איתה דברים יותר חינוכיים ומלמדת אותה כל מיני דברים ולא מפציצה אותה בממתקים. לצערי היא מעדיפה ללכת לסבתא "המפנקת" ולי זה חבל כי אין לה עדיין תפיסה רחבה של הדברים. אשמח לשמוע מה דעתכם ואם יש משהו שאני יכולה לעשות (חוץ מלומר לסבתא להרגע עם הממתקים והטלוויזיה, שזה לא עוזר).

לקביעת תור
    סגירה
    סבתות

הוספת תגובה

• קשר עם סבים וסבתות

שושי יעקובי
    15/04/2008

סבים וסבתות שמעניקים אהבה הם רווח נקי לילדים. זו הזדמנות בשבילם להרחיב את מעגל האנשים המשמעותיים להם, וכל אחד בדרכו מעניק להם אהבה ומעשיר את חייהם. תפקיד החינוך ברובו נמצא בידי ההורים. הילדה תלמד להעריך את שתי הסבתות, כל אחת מספקת צורך אחר. האחת לא באה במקום השניה, אפשר לאהוב את שתיהן ולהנות ממה שיש להן להציע לילדה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחה אישית וחברתית
    רחל
    08/04/2008

שלום רב,
    בני בן 5.5 לפני שנה וחצי עברנו דירה מבית שהוא מאוד אהב עם חבר קבוע והכל היה בטוח עבורו, למקום קטן יותר חברה חדשה בית קטן שכור המעבר היה מתוך בחירה ונבע מקושי שלנו (ההורים) התהליך לא היה פשוט אך ניראה שכולנו התחזקנו אצל בני רק עכשיו ניתן לראות ניצני השלמה עם כל המעבר. בני הוא ילד חכם לומד הרבה על העולם יש הרבה נושאים שמעניינים אותו את רוב הדברים לא קשה לו להשיג הוא יודע בדיוק איך לרוב מדובר בחומר. במשפחה הוא בן בכור נכד בכור ומאוד נערץ תמיד כולם רוצים להיות איתו לטייל איתו וכו' אך ברור לי עדין כי מעמדו בחברה לא כפי שהיה רוצה לרוב הוא מתקשר להזמין חברים ולעיתים ניראה נואש בניסיונות לקדם את עצמו, אני לא יודעת איך להתמודד עם מצבים בהם הוא ממש נפגע כשמישהו מבטיח לו להיפגש איתו אחה"צ ואז הולך לאחר (גם אני הייתי נפגעת מזה) איך אחזק אותו איך העלה את ביטחונו העצמי כך שיגיע לקבוצת השווים ויבין כי גם לו יש מה להציע וכך ישדר. מצטערת על ההצפה ממש שיקוף של מה שאני חווה. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צמיחה אישית וחברתית

הוספת תגובה

• מצפה לתגובתכם בבקשה

רחל
    09/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעברים

שרון באומל
    09/04/2008

שלום רחל
    אני מציעה לדבר עם בנך באופן פתוח על הקושי שמבעבר. אפשר לעשות זאת גם דרך משחק או סיפור. אני מציעה לשקף את הקושי שבמעבר (פעם היו לך הרבה חברים. עכשיו לפעמים אתה לא בטוח אם מישהו הוא בחר שלך או לא). הידיעה שלו שמישהו נמצא עימו בקושי תקל עליו מאוד וכן תארגן לו את החווייה.
    בנוסף, אני מציעה לתת זמן, ועם הזמן דברים מסתדרים. אני יודעת שזה לא מנחם, אבל יש דברים שצריך לתת להם להיות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומרים שילדים סתגלתניים...

רחל
    09/04/2008

אומרים שילדים הם סתגלתניים האם שנה וחצי זה לא הרבה זמן עבור ילדים??
    הסבים שלו גרים מאחורי הבית הקודם שלנו ואנחנו נוסעים לשם לפחות פעם בשבועיים יתכן כי זה מעכב אותו??? מחזיר אותו לאותה ההתמודדות שוב ושוב הבית הגדול היפה על יד אנשים שחשובים לו כל כך לעומת המקום המרוחק הבית הקטן???
    איך לדעתך עלינו לפעול? בשנה הבאה יעלה לכיתה א' הייתי רוצה שהבסיס יהפוך לבטוח לפניי.
    תודה מראש על זמנך והתיחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרון באומל
    09/04/2008

שלום לך שוב
    אם העניין נמשך שנה וחצי, מדובר על קושי יותר משמעותי משחשבתי, ובמקרה זה הייתי מציעה להיוועץ באיש מקצוע במקום מגורייך.
    לגבי הסבים: איני חושבת שזה מה שמקשה עליו ולא הייתי ממליצה להמעיט בקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איש מקצוע?

רחל
    11/04/2008

כשאת אומרת איש מקצוע למה את מתכוונת מגוון המטפלים היום הוא כל כך רחב האם יש תחום ספציפי שהיית ממליצה עליו?
    האם לדעתך רכיבה טיפולית יכולה לסייע בעניין ההסתגלות?
    שקלתי לפנות לתחום בגלל עניין הביטחון העצמי משהו להעצים אותו לאפשר לו להיות "גבוה" בשליטה וכו' אך לדעתך יש קשר ישיר להסתגלות? או שיש צורך לפנות לתחום הוורבאלי ולברר איפה הוא "תקוע"?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מ-2/4/08-אנא ענו לי
    אמאמודאגת
    08/04/2008

יש לי בן בן 3.8 שמח ושובב-מאוד חם וחברותי.
    בחודש וחצי האחרון-פעם אחת כשהתארחנו אצל חבר מהגן ובפעם השנייה כשהתארחה אצלנו חברה מהגן, הוא הציע להוריד בגדים ולהדביק מדבקות על האיברים האינטימיים...
    פעם אחת-שזו הייתה הפעם הראשונה-הם ישמו את זה ושתי האמהות-ישבנו בחדר השני אך כשנכנסו לחדר לבדוק מה קורה איתם---היינו מופתעות מאוד. בפעם השניה רק שמעתי אותם מדברים על זה אך מבט אחד הספיק -דיברתי איתו על הענין לאחר הפעם הראשונה אך שבוע לאחר מכן זה קרה שוב.
    אני מתארת לעצמי שזה די נורמלי בגילו-לגלות את הגוף שלו את הגוף של האחר-המיניות וכו"
    בנוסף-היה מקרה שבו הוא התארח אצל חברה מהגן והיא התפשטה והציעה שיכבו את האורות, יסגרו את הדלת וילכו לישון יחד.
    לאחר שיחה על האיברים האינטימיים שלנו ועל זה שנשארים לבושים (ואגב-בביתנו שומרים על הפרטיות כשנכנסים לשירותים ולאמבטיה וגם הוא רוצה פרטיות כשהוא נכנס לשירותים).
    קרו 2 מקרים נוספים-1. לפני שלושה ימים חבר התארח אצלו אחה"צ והוריד את בגדי פלג הגוף התחתון (טען שבני אמר לו להוריד). ואתמול בגן-דווח לי ע"י הגננת כי בני שיחק עם חברה בחצר וביקש ממנה להוריד מכנסיים ותחתונים או שהראה לה את איבר מינו-(לא ברור מהילדה)אך היא לקחה זאת קשה מאד ומהרגע שהגיעה הביתה לא יצאה ממיטתה...
    מה עליי לעשות? הגננת אמרה כי זו התנהגות נורמלית לגילם וכי היו מקרים דומים אצל ילדים אחרים לאחרונה-היא קיימה שיחה עם הילדים הבוקר ובני טען כי רק רצה לשחק איתה וציחקק..
    איך עליי להבהיר את הענין? כיצד להסביר לו בצורה טובה יותר? אני לא כועסת או חלילה מענישה אך אולי אני לא תקיפה מספיק?האם לפנות אל הוריי הילדה? הוא מאוד מאוד דומיננטי בגן וכל הילדים רוצים בחברתו-אני חוששת שהתנהגות זו תוביל להרחקת ההורים האחרים מחברתו?
    מה נכון לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מ-2/4/08-אנא ענו לי

הוספת תגובה

• מיניות

שרון באומל
    09/04/2008

שלום
    כפי שכתבת, בגילו של בנך מתחילה התעניינות בגוף. לכן, נראה לי שדרך התנהגותו בנך שאול משהו או אומר משהו. לכן, אני מציעה שבנוסף להסבר שנתת על פרטיות הגוף, תקני לו ספר על גוף האדם ותראי לאן זה לוקח אותו.
    אני מסכימה עם הגננת שההתעניינות תואמת את הגיל, אולם התנהגותו של בנך מעט קיצונית ואולי שווה לראות איש מקצוע באיזור מגוריכם שיעזור לכם לבדוק מה הסיפור שעומד מאחורי ההתנהגות.
    בברכה,
    שרון באמל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים
    סטפני
    07/04/2008

שלום,
    ביתי בת השנתיים, החלה לכסוס לפני כחודשיים את ציפורנייה.
    היא מעולם לא לקחה מוצץ, אף פעם לא הכניסה דברים לפה, כפי שמרבית התינוקות עושים כשלב בהתפתחותם ולא ברור לנו מה מקור ההרגל החדש שהיא אימצה לעצמה.
    ניראה שהיא מאוד נהינת מהעניין ואפילו מעוניינת להכפיל הנאה זו ע"י נסיונות (כושלים יש לציין) של כסיסת הציפורניים גם ברגליים.
    אף אחד מבני הבית אינו כוסס ציפורניים ואנו מאוד מוטרדים מכל הנושא.
    האם תוכלי לתת לנו כיוון כיצד להתמודד עם הבעיה? שמעתי על תכשיר מר שניתן למרוח על הציפורניים, האם מותר להשתמש בו גם בתינוקות?
    Please help!!!
    תודה, סטפני

לקביעת תור
    סגירה
    כסיסת ציפורניים

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים

שרון באומל
    09/04/2008

שלום סטפני
    כסיסת ציפורנים, כפי שתיארת, מהווה סיפור אוראלי ראשוני. ייתכן שסיפוק זה שזור בשיטת הרגעה למתח וחרדה.
    אני מציעה להיוועץ באיש מקצוע באיזור מגורייך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרתך בדחיפות
    מירב
    07/04/2008

ביתי בת השנה היתה מקסימה עד לפני שלושה חודשים לא הרגשתי בכלל שיש תינוקת בבית מלפני שלושה חושים הילדה הפכה פשוט לסיוט היא תלותית בי מאוד לא מוכנה להישאר עם אף אחד מבני המשפחה היא כל היום רק זוכלת ובוכה בכי צרכות ורודפת אחרי כל הזמן בבכי היסטרי היא רוצה להיות כל הזמן בידים יש לציין שנתתי לה לבכות וזה נהיה ממש חמור מרגע לרגע עד שהיא נחנקת מהבכי החיים שלי הפכו סיוט אין לי יום ואין לי לילה כי כל יום ב - 11 בלילה היא מתעוררת וצורחת עד שאני לוקחת אותה למיטה לידי לפני שבוע רשנתי אותה לגן ודם שם היא כל הזמן בוכה הייתי אצל רופא והכל תקין אצלה מה אני עושה היא פשוט לא נותנת לי לחיותכלום לא מעניין אותה חוץ ממני נתתי לה המון גרוים למשחק זה מעסיק אןתה מספר דקות ושוב היא רודפת אחרי אנא עזרי לי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרתך בדחיפות

הוספת תגובה

• עזרה עם ילדה בת שנה

שושי יעקובי
    08/04/2008

בתך בת השנה מתנהגת בצורה הטבעית ביותר. היא התפתחה שכלית ורגשית, היא מבינה יותר, היא קשורה אליך יותר, לכן היא זקוקה לך יותר. אצל הרבה מאוד ילדים ותינוקות רואים את השינוי בשלב הזה. לא עוד תגובה מקבלת כלפי כל מבוגר או נוכח פרידה מאמא. לילדים בגיל שנה הרבה יותר קשה להיפרד מהוריהם מאשר לתינוקות, הם מבינים יותר את המשמעות של הפרידה. תהני משלב ההתאהבות הזה. גם אם האהבה הזו מוענקת לך במינון קצת גבוה מידי. קצת "חונק" מידי. זה רק עוד שלב בהתפתחות.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה "עצורה" ופסיבית
    רומי
    07/04/2008

שלום רב,
    בתי בת 4. לומדת בגן עירוני - גן זורם. לבתי היתה הסתגלות קשה לגן (בכתה המון בחודשיים הראשונים, קשה היתה לה הפרידה ממני וכו'). הגננת מדווחת כי בתי חכמה מאוד ובוגרת, בעלת אוצר מילים עשיר לגילה, אינטיליגנטית מאוד, יכולות גבוהות בחשבון, מציירת בהתאם לבני גילה. כמו כן, טוענת כי הילדה היא ילדה פסיבית ועצורה. היא נוטה להיצמד לחברה או שתיים במהלך כל היום ולעשות כל מה שהן עושות, הולכת אחריהן לכל מקום ומחכה להן אפילו בשירותים. היא לא יוזמת דבר וחייבת הכוונה שלה ושל הסייעת (את כל הפעולות היא עושה בהצלחה). הגננת הפגישה אותי עם פסיכולוגית הגן וזו לא מצאה סיבה להפנותה לטיפול מקצועי, הפסיכולוגית טענה כי תמיד טוב ללכת לטיפול משפחתי (לא עשינו זאת כי לא השתכנענו שזה נחוץ ואין לנו גם אפשרות כלכלית לכך). עוד יעצה הגננת לרשום את הילדה לתראפיה באומנות או משהו דומה ....
    מה דעתך ? האם יש לך רעיונות נוספים ?
    תודה מראש,
    אמא של רומי.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה "עצורה" ופסיבית

הוספת תגובה

• ילדה עצורה ופאסיבית

שרון באומל
    09/04/2008

שלום רומי
    התנהגותה של ביתך עשוייה לגרום לה למצוקה בעתיד ואולי גם עכשיו. ייתכן והתנהגותה מעידה על חוסר בטחון וחוסר ערך עצמי.
    אני מצטרפת להמלצה לפנייה לטיפול, אפשר גם דרך קופ"ח או תחנה ציבורית - ואז העלויות קטנות בהרבה. אם אתם חברים בכללית, אתם יכולים לקבל החזר של 90 ש"ח על כל פגישה עם פסיכולוג קליני.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת:

רומי
    10/04/2008

שלום לך,
    בהמשך לתגובתך.... האם לא מספיק לרשום את הילדה לאיזשהו חוג (לדוגמא: תראפיה באומנות) ?
    מה עושה הטיפול וכיצד הוא מתנהל וכמה זמן פחות או יותר הילדה תצטרך להיות בטיפול ???
    תודה מראש,
    אמא של רומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא שינה
    ענת
    07/04/2008

אני אמא לילדה בת שנה ו-5 חודשים
    בעייתי היא- ביתי עדיין ישנה בחדרנו ז"א מיטתה נמצאת עדיין בחדרנו אך היא מסרבת בכל תוקף לישון בה ,הסירוב מתבטא בצווחות איימים ובכי ללא הפסקה כאשר אני או בעלי מנסים להעביר אותה למיטתה
    בעלי טוען שמהתחלה הרגלתי אותה לישון איתנו במיטה דבר שלא הייתי צריכה לעשות (היום אני יודעת שזו היתה טעות גדולה) והיום היא פשוט לא מוכנה לישון בה,לעיתים היא נרדמת במיטתנו ואז אנחנו מצליחים להעביר אותה למיטתה אבל אחרי מספר דקות היא מתעוררת ואם אנחנו לא מסכימים לקחת אותה למיטתנו אז מתחיל סיפור שלם של בכי וצווחות ולנו אין כוחות להתמודד עם זה בלילה כי אנחנו כ"כ עיפים אז בלית ברירה אנחנו לוקחים אותה אלינו רק בשביל שיהיה שקט בבית(לפעמים לא נעים לנו מהשכנים אז אנחנו סוגרים את החלונות),בנוסף המוצץ נופל לה בלילה או שהיא זורקת אותו והיא התרגלה שאנחנו מחזירים לה אותו כך שהיום אם נופל לה המוצץ אז היא מתחילה לבכות עד שאנחנו מחזירים לה אותו ליד או לפה
    החיחה הפך להיות בלתי נסבל אני ובעלי הגענו לרמות גבוהות של עיפות וכמו כן גם תפקדנו במהלך היום לקוי בגלל חוסר בשינה
    אנחנו מעונינים לדעת מה לעשות כדי להרגיל אותה לישון לילה שלם ובמיטה שלה כדי לחזור למסלול חיים תקין ונורמלי (זוגי ומשפחתי)

לקביעת תור
    סגירה
    ללא שינה

הוספת תגובה

• קשיי שינה

שרון באומל
    09/04/2008

שלום ענת
    אני ממליצה בחום על הספר של פרופ' אבי שדה "לישון כמו תינוק". מתוארת שם שיטה להקניית עצמאות בשינה שהיא טובה ויעילה. או לחלופין ללכת להיוועץ באיש מקצוע המומחה בגיל הרך או למעבדת השינה של פרופ' אבי שדה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לא שינה
    מורן
    07/04/2008

הי,
    בני הבכור בן 4 .
    מגיל 2 הוא מתעורר כמה פעמים בלילה - פיפי, לשתות וכמובן בשעה 4 בבוקר הוא חייב לעבור אליי למיטה.
    אני מחזירה אותו, ולאחר 10 דקות הוא חוזר אליי חזרה.
    זה נורא מפריע לי ולבעלי גם מבחינת הזוגיות וגם מבחינת זה שהוא בועט בנו יושן לרוחב וכו.
    אני מדברת איתו המון קנינו לו מיטה חדשה "של גדולים" אבל זה לא עוזר.
    לפעמים הוא גם קם בבכי באמצע הלילה.
    מה עושים?
    הבן שלי הקטן בן 2.3 והוא לא עובר אלינו... למה הגדול כן? וכיצד ניתן למנוע זאת?
    האם זה נובע מפחדים מסוימים? האם זה קשור לחוסר ביטחון עצמי?
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    שינה לא שינה

הוספת תגובה

• קשיי שינה

שרון באומל
    09/04/2008

שלום מורן
    אני מאמינה שהקושי נובע מקשיים בנפרדות. לכל הילדים יש פחדים בגיל זה, ולא נשמע שהוא עובר אליכם בגלל הפחדים. גיל שנתיים הוא גיל "תגלית" הנפרדות (כשהילד מבין שהוא יישות עצמאית ונפרדת והסוביים אותו כנ"ל).
    אני מציעה להיוועץ באיש מקצוע באיזור מגורייך, המומחה לגיל הרך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשינה - מחכה לתשובה מה- 31/3
    דנה
    06/04/2008

שלום,
    יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים, מוצצת אצבע, ללא מוצץ או חפץ מעבר. היא נרדמת רק כיושבים לידה ומלטפים לה את היד מזה זמן רב. תהליך ההרדמות בד"כ קצר וללא בעיות, בייחוד כאשר אני המרדימה ופחות כשבעלי. הבעיה היא שהיא מתעוררת באמצע הלילה מספר פעמים, קוראת לנו (אם אנחנו לא באים היא מגיעה אלינו) ונרדמת בעזרת היד שלנו אך התהליך הרבה יותר ארוך ומייגע. לעיתים היא מתעוררת כל כמה דקות ושוב בוכה וקוראת לנו, לעיתים היא מלטפת את ידנו במשך זמן רב, לי נראה שהיא כבר ישנה אך ברגע שאני מזיזה את ידי היא מתעוררת וכך אנו עוברים לילות שלמים ללא שינה. לאור זאת, היתה תקופה שהיא ישנה איתנו, אנחנו ישנו יותר טוב והיא פחות התעוררה. החלטנו שזה לא סידור טוב ושינינו אסטרטגיה. נשכבנו לידה, בחדרה כאשר היא קראה לנו. בעצם אפשר לומר שישנו לצידה מרבית הלילה. זה נמשך כחודשיים. לפני מספר ימים שמנו כסא ליד מיטתה וישבנו לידה תוך ליטוף ידה כשהיא התעוררה וקראה לנו, בנתיים ללא שיפור. מדוע היא מתעוררת כ"כ הרבה באמצע הלילה ואיך עוזרים לה הרדים את עצמה ללא עזרתנו? מתי נוכל לישון בשקט לילה שלם?
    אני רוצה לציין שמדובר בילדה מאוד חמה ומתרפקת. הצורך שלה בליטוף קורה גם בנסיעה במכונית, דבר שהיינו שמחים גם ממנו להפטר במיוחד שפה מדובר גם בסיכון כשאני נוהגת עם יד אחת ויד אחת מאחור אצלה.
    דבר נוסף חשוב הוא שלפני כחודש נולד לה אח, אך כל ההתנהגות הזו היא ישנה ואני לא חשה בשום שינוי התנהגותי מבחינה זו אצלה.
    אשמח לפתרונות
    תודה
    דנה

הוספת תגובה

• קשיי הירדמות

שושי יעקובי
    08/04/2008

עדיין לא מאוחר לנסות לעזור לה למצוא חפץ מעבר. תעניקי לה בד כלשהו אולי אפילו פריט שלך, ותשתמשי בו בכל פעם שאת מרדימה אותה ויושבת לצידה. תעודדי אותה להשתמש בפריט הזה כתחליף ליד שלך. תעודדי אותה להירגע עם התחליף במצבים נוספים. בהמשך תוכלי לשנות את הרגלי ההירדמות שלה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה !!!!!!!
    אורחת
    05/04/2008

שלום , יש לי אח בן 10 שנמצא במוסד "בני ברית ", הוא נמצא שם כבר 3 שנים , אני רוצה לציין שהוא בא ממשפחה אוהבת ותומכת , יש לו בעיה רגשית חמורה עקב מות אבי שהוא היה בן חצי שנה , הוא גדל לתוך הכאב של המשפחה וכתוצאה מזו הוא מתנהג בצורה שהוא מתנהג , הוא סובל מהתקפי כעס וזה מתבטא שהוא מקלל צועק , אך יחד עם זאת הוא ילד אינטיליגנטי , עצמאי לחלוטין ומסודר ( לפי מה שראיתי במוסד הוא הכי "נורמלי "שם } . עברו שלוש שנים ואני חושבת שיש שיפור משמעותי , אנחנו רוצים שהוא יחזור הביתה וילמד במסגרת אחרת , והעובדת סוציאלית אמרה לנו שהם אינם ממליצים להוציא את הילד משם , הילד מאוכזב ומתוסכל כי הוא חשב שהוא יוצא סוף השנה הזאת , הוא בוכה וכועס נורא על אימי הוא מרגיש שהיא איכזבה אותו . אשמח מאוד אם תעני לי , ואם הינך מכירה את המוסד בני ברית אשמח לשמוע עליו ממקור אובייקטיבי .
    לעזרתך הדחופה אודה !!!!
    נ.ב אולי גם תייעצי לי מה לעשות בהמשך הדרך . תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה !!!!!!!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

שושי יעקובי
    08/04/2008

לצערי איני מכירה מוסדות של בני ברית. בכל מקרה במוסדות כאלה יש יותר מאיש מקצוע אחד לפנות אליו. מלבד אותה עובדת סוציאלית ישנם פסיכולוגים, רכזי שכבה, מנהל המוסד. כדאי לפנות אליהם ולבקש מהם להקשיב למה שיש לכם לומר ולשמוע את חוות דעתם. הם מכירים את הילד שלוש שנים וזו תקופה משמעותית. מקוה כי תמצאו שם אוזן קשבת ופתרון לקשיים.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה