פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתח בחיי נשואין
    ליזי
    31/03/2008

שלום רב,
    אני שןאלת בשמו של ידידי אשר מתביש לשאול, הוא בן 56 אשתו 63,בביתם שורר מתח רב,
    אין ביניהם שפה משותפתת, וכדי לשמור על שקט ביתי הוא עושה הכל אשר היא אומרת לו,
    הוא חי במתח תמידי עד שזה גורם לו לכאבי בטן,אין בכוחו להתוכח אתה,
    שאלתי היא--------- מה הוא יבול לעשןת כדי להרגיש טוב יותר ולא לחיות במתח תמידי,

מקווה שתתני לי תשובה בשבילו,
    ליזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח בחיי נשואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח בנישואין

שושי יעקובי
    01/04/2008

אני מציעה לכם להפנות את השאלה לפורום המתאים. לא כאן המקום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת לילה
    אודליה וקנין
    30/03/2008

שלום,
    אני אמא לשולשה ילדים מקסימים,ילדה בת 5 ילד בן 3 ותינוקת בת 3 חודשים, הם ישנים כולם באותו החדר,אך שאני שמה את הבוגרים שלי במיטה הם יוצאים מהמיטה לחיבוק ונשיקה וחוזרים למיטה אך הם יכולים לצאת גם בתירוץ אחר מהחדר,אני יושבת ומדברת איתם אך צריך להתנהג, אני עצמי התנהגתי גם בטוב וגם בעצבים וחוסר שליטה לפעמים,והם פשוט לא מבינים מה אני מדברת איתם מה אני כבר יכולה לעשות שלא עשיתי,אם אני מאיימת או מענישה אני עומדת במילה שלי,אני כבר מעבדת את הסבלנות מה עוד אפשר לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    שינת לילה

הוספת תגובה

• שנת לילה

שושי יעקובי
    25/04/2008

הילדים הבוגרים שלך קולטים כניאה משהו בהתנהגות שלך שמשדר להם הססנות, חולשה, רגישות כל דבר שמתפרש כחוסר בסמכות ההורית שלך. ילדים קולטים את החולשות של ההורים ומשתמשים לצרכיהם. הם כמובן היו מעדיפים להירדם כשאת לצידם בחדר או להישאר ערים עוד זמן מה. תגובות לא עקביות בהן את מוותרת או והתפרצויות כעס משדרים אינם עוזרים. אני מציעה לבנות שיגרת הירדמות חדשה, שכוללת גם סיפור או פרק זמן של תשומת לב ומשחק אתם. אחר-כך הולכים לישון ולא לאפשר להם לצאת מהמיטה ומהחדר. לרוב צריך להתעקש על כך במשך ימים ספורים. הם יביעו מחאה ואת חייבת להעזר בבן הזוג. אחרי מספר ימים של כללים ברורים הילדים מקבלים את זה. שיטה נוספת היא להעזר באמצעים התנהגותיים כגון: כתיבה משותפת של לוח כללי הירדמות, להשתמש בשיטת החיזוקים ולסמן בלוח כל ערב של הצלחה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית חמורה של ילד בן 15
    anna
    30/03/2008

שלום
    יש לי אח שמתקרב לגיל 16 הוא נולד פג לאח תאום(האח השני הרבה יותר מפותח ממנו הן פיזית והן נפשית וחברתית). יש לו לקויות למידה ובאופן כללי התגובות שלו איטיות משאר הילדים בני גילו. מבחינה פיזית הוא נמוך משאר הילדים בכיתה אבל אני יודעת שיש נמוכים כמוהו. הבעיה החמורה ביותר שלו היא:חוסר ביטחון ואפילו שנאה עצמית אין לו ערך עצמי בכלל ועם השנים וחברת הילדים שנרתעת ממנו זה מחמיר בצורה מפחידה. הוא כבר שנתיים הולך כפוף עם "הראש באדמה" שפת הגוף שלו היא של פחד וחוסר ביטחון ישר רואים שהוא אדם שונה ולא נורמטיבי. העניין הוא שככל ילד או אדם אחר נורא רוצה חברים אפילו חבר אחד כל דבר הוא מדבר על זה גם ומודע לזה שהוא שונה ואף אחד לא רוצה לתקשר איתו.
    מה אפשר לעשות?יש אולי ב"ס לילדים כמוהו? הוא גם ניפגש עם פסיכולגית פעם בשבוע אבל זה לא עוזר לו בב"ס...ברור שהכל צריך לבוא ממנו מבחינת שינוי, אבל זה מתסכל ואני דואגת לו מאוד עד כדי זה שהוא ייעשה לעצמו משהו...

הוספת תגובה

• אח עם קשיים

שושי יעקובי
    01/04/2008

אני מבינה שלא פשוט לך לראות את הקשיים של אחיך, את דואגת וחשה חסרת אונים מול המצב. העובדה שהוא נמצא בטיפול פסיכולוגי חשובה מאוד. הוא לא לבד, יש לו תמיכה ועזרה מקצועית , אבל הטיפול הוא תהליך ארוך. לרוב הטיפול מאפשר גם להורים לפנות ולהיות מעורבים בטיפול של ילדם. אבל לך, כאחותו אין "מקום" לשתף בחששות ובתחושות שהמצב מעורר בך. יכול להיות שגם את זקוקה למקום משלך (כמו יועצת בי"ס) לשתף משהו בדאגות שלך ולקבל תשובות ותמיכה.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו עליי 28.3 התייחסות תודה.
    שגית
    30/03/2008

הוספת תגובה

• תגובה

שושי יעקובי
    01/04/2008

הגבתי לפנייה המקורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה ומיניות בכתה א'
    יובל
    30/03/2008

שלום,
    בני בכתה א', ילד חברותי מאוד וחכם. (אני נשואה ויש לו אחות בת 4)נמצא באופן קבוע באינטראקציה חברתית עם ארבעה חברים טובים-יחד הם קבוצה די מגובשת. לאחרונה התחילו להציק לי מס' עניינים הנוגעים לחבורה:ראשית, המורה והסביבה מתייחסים אליהם כאל קבוצה ,אני מרגישה שבני הולך לאיבוד ולא בא לידי ביטוי, הוא לעיתים נגרר לפעילויות שהחברים שלו עושים כגון התגרות בילידים גדולים יותר, דבר שמפחיד אותי. אוסיף ואומר שתגובתו השכיחה על דברים שלא מוצאים חן בענינו כגון:עימותים, הפסד במשחק וכיוב היא בבכי, מה שמוציא אותי מדעתי ולמרות שאני מדברת אתו על כך רבות הדברים לא משתנים,לאחרונה התחלתי לעבוד על עניין העצמאות אצלו כי אני מגלה תלותיות ופינוק שלדעתי לא תואמים את גילו.קושי להתארגן לבד בבקר, צריך עזרה בשריכת נעליים וכיו"ב.
    עניין נוסף:שמתי לב שהוא מחובר מאוד לחבריו, לא מגלה כל עניין בבנות ואף הכריז אתמול שהוא הומו...שאלותיי : האם להתעלם מהעניין או לדבר אתו על כך? האם חוסר העניין שמגלה בבנות תואם את הגיל מבחינת ההתפתחות המינית?ולעניין הקבוצה: מה עליי לעשות?
    העניינים הללו מדירים שינה מעיניי .

לקביעת תור
    סגירה
    חברה ומיניות בכתה א'

הוספת תגובה

• ילד בן 6

שושי יעקובי
    01/04/2008

את נשמעת מאוד מודאגת לגבי הילד. יכול להיות שהדאגה הזו גורמת לך להפגין מעורבות יתר בכל תחומי החיים של הילד מה שכמובן משאיר אותו תלותי ולא עצמאי כפי שהיית רוצה לראות אותו. יכול להיות שאת צריכה למצוא את האיזון ולצמצם את המעורבות שלך. באילו תחומים יש לו חופש החלטה או בחירה? בנושא של עניין בבנות הרי שהתנהגותו תואמת את הגיל והשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. שלב שבו הבנים והבנות נמצאים במחנות שונים, רוב החברותיות הם עם אותו המין.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות פסיכולוגית לילד בן שנתיים וח
    אריאלה
    30/03/2008

שלום רב,
    שמי אריאלה ולאחרונה בני הקטן בן השנתיים וחצי(עדיין לא גמול), סובל מעצירות פסיכולוגית.
    הכונה שהוא בכוונה עוצר את היציאה ולא מאפשר לעצמו להתפנות, כמובן שזה גורם לו ולנו תסכול.
    הוא מוכן ליציאה אך ורק באמבטיה , עם קצת מים חמים. הוא מוכן לשבת בסיר ולעשות רק פיפי אבל את החלק ה"קשה" הוא לא מוכן .
    מה עליי לעשות?
    איך להחזיר אותו לפעילות מעים נורמלית ללא התערבות מצידו.
    אודה על תשובתך המהירה
    אריאלה

הוספת תגובה

• עצירות

שושי יעקובי
    01/04/2008

פעמים רבות ילדים מגיבים כך בתחילת תהליך של גמילה. את מתארת תחילה של תהליך כזה. הילד יושב על סיר. עושה פיפי בסיר. גם אם לא התחלת אותו במכוון התהליך מתרחש והילד מגיב לכך. יכול להיות כי הוא עדיין זקוק לחיתול. ישנן סיבות שונות לכך שילדים עוצרים את מתן הקקי, התחושות שלהם לגבי פעילות המעיים הכרוכה בכך היא שונה מתחושות גופניות אחרות. תחשוה שמשהו יוצא מהגוף שלהם ולא בקלות הם נותנים אותו/נפרדים ממנו. זו מתנה, זה שלהם.
    כדאי לכם לפנות לאיש מקצוע לייעוץ לגבי תהליך הגמילה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי אם ובת
    דוד
    29/03/2008

שלום
    אני אמא לתאומים בכיתה א בן ובת
    אני אישה עובדת שחוזרת 18:00הביתה מהעבודה וגם בעלי חוזר בשעות אלו ואף מאוחר יותר
    ישנה מטפלת בבית שאוספת את ילדי מבית הספר ודואגת להם לארוחת צהריים חמה , למקלחת וכו
    הבעיה שביתי אינה מקשיבה למטפלת ואף מתחצפת , וכשאני חוזרת הביתה אני נאלצת להתמודד עם הילדה במה היא עשתה היום ולמה , אני מוצאת את עצמי כל הזמן כועסת עליה לעיתים נדמה לי שהיא עושה הכל בכוונה , היא כמובן מצטערת ואומרת שלא תחזור על מעשיה . דבר זה מחזיק בדיוק ליום יומיים ואז שוב היא חוזרת להתנהגותה .
    לביתי יש אח תאום אשר הם מסתדרים מצויין , אך ישנה תחושה שביתי רואה שהוא יותר חכם ממנה
    ויותר מצליח בלימודים תחושה שהיא כל הזמן מספר 2 למרות שאנו ההורים מנסים להפריד ולנסות
    לשבח אותה ולההל אותה דבר שלעיתים מגיע לה . ביתי מאוד יפה והיא יודעת ומרגישה את היתרון
    הזה . אך היא כל הזמן מבטלת את עצמה ליד אחיה , לא מנסה להתחרות מולו ולנסות להוביל ואף לנצח בכל מיני דברים .
    יש לציין שהמטפלת אישה מקסימה ודואגת לילדים יש לי תחושה שביתי מנסה לקבל תשומת לב ממי ולכן מתנהגת בצורה הזו .
    מה עלי לעשות אני מוטשת מההתנהגות שלה וכועסת כל הזמן .
    בעלי מאוד מפנק את שניהם , כל הזמן נשיקות וחיבוקים , הוא לא כועס ולא מתעצבן
    ואני מוצאת את עצמי לבד במערכה מולה.

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי אם ובת

הוספת תגובה

• יחסי אם ובת

שושי יעקובי
    31/03/2008

הקושי המרכזי שעולה מהתאור שלך, מקורו במציאות "אובייקטיבית", כלומר הנוכחות המועטה שלכם ההורים בבית. הילדה מספרת לך בדרכה שהיא לא מרוצה מהתחליף כלומר המטפלת ומחפשת את תשומת לבך. אני חושבת שאין זה פשוט להסביר לילדה את הסיבות לבחירה שלכם ההורים. כפי הנראה עבור בעלך הבחירה הזו פחות קונפליקטואלית ולא מעוררת רגשי אשמה וכך הוא פחות כעוס מול הילדה. אצלך כניראה (כמו אצל אמהות רבות) התחושה יותר מורכבת, מתעוררים רגשי אשמה ולכן גם כעס מול הילדה שפחות "מסתגלת" למצב. בסופו של דבר בתך זוכה להרבה תשומת לב מצידך, חבל רק שהיא זוכה לה דרך קונפליקטים והתנהגות שלילית. צריך לנסות למצוא דרך בה תוכלי להעניק לה תשומת לב עבור התנהגויות חיוביות. פעילות משותפת, משחק משותף, זמן איכות של שתיכן יחד, אפילו לפרקי זמן קצרים, כל דבר יצירתי שתוכלי לחשוב עליו.
    הקושי השני עליו את מדברת הוא הקושי של להיות תאומים. ההשוואה הבלתי נמנעת כמעט בין שניהם, התחרות, ההבדלים. לא ברור מדבריך אם היא גדלה בצל אח מוצלח במיוחד או שזהו מצב זמני שבו אחיה מתמודד טוב יותר עם המצב. בכל מקרה בניית הזהות הפנימית ודימוי עצמי חיובי הם תהליך מורכב עוד יותר מילד שגדל יחידאי .כל זה רק מגביר את הצורך שלה בנוכחות ההורית וזמן איכות איתכם.
    שושי יעקובי
    םפסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• odd
    אריאלה
    29/03/2008

שלום. בני אובחן כסובל מ ODD. בעקבות גילו הצעיר (4.5) בהמלצת המאבחנת (הנוירולוגית) נעזרנו בפסיכולוג התנהגותי שהדריך אותנו איך להעניש ואיך לחזק אותו. בנוסף, הוא טען כי להערכתו הבעיה אינה אורגנית. האם לדעתך זה יכול לעבור לו עם הגיל או שרק השכר והעונש הם אלו שמיטבים לנו את המצב ונראה כי אנחנו בשיפור אבל למעשה זה כל הזמן יהיה שם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    odd

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

שושי יעקובי
    31/03/2008

הפרעה של ODD, כלומר הפרעה שהסימנים שלה הם התנהגות מרדנית ומתנגדת בקרב ילדים. בעיית התנהגות כזו דורשת טיפול אינטנסיבי. לרוב הטיפול הוא רב מערכתי כלומר טיפול בילד ועבודה עם ההורים. אני מציעה לך לקרוא על ההפרעה עצמה ועל דרכי טיפול באתרים העוסקים בODD.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בגן דחופה
    ענבל מרון
    29/03/2008

שלום,
    אני אמא ל 3 ילדים . בת 4.5 ,בת 2.5 ובן 10 חודשים .
    ביתי בת ה 4.5 נגמלה מחיתול בגיל 2.7 אך כעבור 4-5 חודשים חזרה להרטיב.(הינו בטיפול פסיכולוגי , אך היא אמרה לחכות) .
    החלפנו לה גן באמצע השנה מגן פרטי לגן עיריה עקב מצב כלכלי קשה . העברתי אותה לגן שבו קרוב משפחה וחברים שהיו לה בגן הפרטי אז ההסתגלות לגן היתה די נעימה עבורה . בסוף השנה העיריה העבירה אותה גן ,מכיוון שהגן עבר להיות גן חובה ולכן החליפו לה גן . היא הסתגלה לגן וחשבתי שהכל נפלא , אך לאחרונה גיליתי דברים שלא מצאו חן בעיני ולכן החלטתי שבסוף השנה אני יחליף גן . גיליתי שלגננת אין הרבה סבלנות והיא מוציאה את הילדים לא מעט לחצר בקור בחום , הגננת מעשנת בגן לעיני הילדים (אומנם במטבח , אך עדיין הילדים רואים ומריחים זאת ומבחינה אירגונית לגננת אין שום סדר. היא גם אומרת לילדים שבגלל שהם לא קשובים לה היא לוקחת כדורים ובגללם היא חולה ).
    בתחילת השבוע הגעתי לגן לקחת את ביתי והגננת קראה לי ולה לשיחה . היא הודיעה לי שהיה היום יום נורא,וכששאלתי אותה מה קרה היא אמרה לי שביתי הגיע לגן התחילה לצייר וכשהיא קראה לכולם לגשת לריכוז ביתי לא באה והתעקשה להמשיך לצייר אז היא החליטה להתעלם ממנה כל היום . היא לא נתנה לביתי שום יחס . לא הסכימה שביתי תצא לחצר עם שאר הילדים, לא הסכימה לתת לה לעסוק בעבודות יצירה שנתנה לשאר הילדים ונתנה לא לאכול לבד . כפי שהיא טענה היא התעקשה איתה רק להחליף את הפיפי שלה (והיא באותו היום עשתה לא מעט). ולבסוף הודיעה הגננת לילדה שהיא לא רוצה אותה בגן שלה עם התנהגות כזו ושהיא יכולה לחזור לגן הקודם שלה היא הודיעה לילדה שהיא אוהבת אותה ושהיא ילדה חכמה , אך היא לא מוכנה שהיא תתנהג בעקשנות בגן שלה .כמובן כשיצאנו מהגן הילדה רעדה והרטיבה שוב .הגננת מכיוון שהיא צועקת כמעט ללא הפסקה החליטה להשתמש עם רמקול ברוב שעות היום דבר שמציק גם לשכנים ובטח לילדים שבסביבתה .
    פניתי לעיריה לבדוק אם ניתן להחליף גן והם עדיין לא נתנו לי תשובה . הגננת מאז שפניתי לעיריה רצתה לשוחח עם הילדה , אך הילדה לא מוכנה לדבר עם הגננת וניתקה לה את הטלפון. הגננת היתקשרה שוב ושוב היא רוצה שהילדה תבוא לגן לקבל הפתעות ומתנות או שרק תבוא לקחת אותם , אך אני מפחדת לעשות משהו שיפגע בילדה .
    הילדה כבר חודש וחצי באה עצבנית וצעקנית הביתה ואני לא יודעת מה לעשות ....
    כשניגשתי לדבר עם הגננת היא אמרה שלא פירשתי את הדברים כמו שהיו שהילה היתה לידה כל היום , אך הילדה אומרת לי שהגננת לא היתה לידה -היא היתה במטבח -מעשנת .
    הצילו..................................

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בגן דחופה

הוספת תגובה

• עונה לך כאמא

אמאלה2
    31/03/2008

הייתי פשוט חייבת להגיב נוכח הדברים המזעזעים שכתבת: האשה הזו לא ראויה להיות גננת ושילדים יסבלו בחברתה. במקומך הייתי פונה באופן מיידי למחלקת החינוך בעיריה, שוטחת בפניהם את טענותי ודורשת למצוא לילדה גן אחר באופן מיידי! מה שאת מתארת פשוט בלתי נסבל וגובל בהתעללות אם נהיה עדינים. לא הייתי משאירה את הילדים שלי ולו 10 דק' עם הגננת הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה עברה גן

ענבל מרון
    01/04/2008

תודה על התיחסותך,
    הילדה עברה גן וכבר ביום השני חל שיפור במצב הילדה היא יותר מחייכת וכשיוצאת מהגן מחבקת אותי ואומרת לי כמה כייף לה בגן.
    כשפניתי לעיריה הם לא הסכימו להעביר אותה גן לטענתם הגננת אוהבת מאוד את הילדה . רק בצעקות הכל מתנהל כפי שצריך וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בגן

שושי יעקובי
    01/04/2008

כפי שאת מתארת הבעיה קשורה למסגרת של הגן. אומנם הילדה סובלת אבל הבעיה קשורה לתפקוד לקוי במערכת. ההתערבות והטיפול צריכם להיות מכוונים לפעילות בגן. אני מציעה לך לערב הורים נוספים ואפילו את ועד ההורים של הגן, לפנות לשרות הפסיכולוגי העירוני ולבקש את התערבותם, אם זה בייעוץ לך או לגן. אני מניחה שקיימות דרכים נוספות שיעזרו להתמודד עם תפקוד לקוי של גננת בגן.
    שושי יעוקבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בגן

שרון באומל
    02/04/2008

שלום ענבל
    לעבור גן מהר ולהודיע לעירייה על התנהגותה של הגננת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי, בכי , בכי
    לי
    29/03/2008

בתי בת שנה ושמונה חודשים. בזמן האחרון החלה ליילל ולבכות מכל דבר. אני יודעת שיתכן וזה מאפיין את גילה הנוכחי אך השאלה, כיצד לנהוג?
    בינתיים אני מבקשת ממנה להפסיק לבכות וכשהיא תפסיק אני אמשיך להתייחס אליה, אך זה יכול לקחת גם זמן רב ואני לא יודעת אם זה רק מתסכל אותה או שהיא מבינה שהבכי לא נעים?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי, בכי , בכי

הוספת תגובה

• בכי של ילדה בת שנה וחצי

שושי יעקובי
    31/03/2008

הבכי הוא אמצעי התקשורת של פעוטות. כישורי השפה שלהם דלים מאוד וכל תסכול או בקשה מתבצעים לרוב באמצעות בכי. להורים זה לא פשוט לשאת את הבכי הזה אבל העצה הכי טובה לשלב הזה הוא להיות סובלניים לבכי הזה. דבר נוסף שמומלץ להתמודדות עם בכי הוא לדבר אתה בכל ארוע בו היא בוכה, להמליל את מה שנראה לך שהיא רוצה להגיד לך. לדוגמא: "מפריע לך...", " "את רוצה שאמא תגיע מיד ולא נעים לך לחכות אבל אמא צריכה לסיים והינה ...", הכוונה היא לתת מילים לבכי, להפגין הבנה לתסכולים שלה, ולהציב גבולות של מציאות. סך הכל זה גיל עם המון תסכולים, הרצון לעצמאות גובר ותלות בהורים עדיין רבה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה-

לי
    02/04/2008

תודה רבה , זה תמיד נחמד לשמוע שכל מה שקורה הוא בגדר הנורמלי..:)
    בכל אופן, האם לומר לה :"כשתפסיקי לבכות, נחזור לשחק ולדבר ולהתחבק" (כמובן אחרי שאמרתי שאני מבינה אבל.. וכלום לא עוזר) האם אמירה כזו היא נכונה?
    אני מחכה עד שהיא תפסיק מעצמה (כך נוהגת גם הגננת שלה) ולפעמים זה לוקח הרבה זמן ואני מרגישה שההתעלמות שלי מולילדה אצלה עוד תסכול. (היא מתחילה לרקוע ברגליים וכו'..)
    שוב,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה הורית לבכי

שושי יעקובי
    09/04/2008

אני מאמינה שיש גישות שונות בחינוך ואת צריכה למצוא את הדרך שמתאימה לך. הילדים מגיבים אחרת מול גננת מאשר מול ההורים. כלומר יכול להיות שמול הגננת הילדה אכן תפסיק לבכות ואילו מולך רק תגביר את הבכי. בגיל שנה ושמונה חודשים עדיין קשה לה להגיב בהתאם להתנייה שאת מציבה. קשה לה ללמוד שהיא צריכה להפסיק לבכות ואז תקבל את מה שהיא זקוקה לו, כי עד עכשיו היא למדה בדיוק את ההפך. בכי הוביל לתגובה שלך ולהרגעת המצוקה. לכן אני חושבת שצריך להענות לבכי ותוך כדי בכי לדבר אתה, להרגיע ולהסביר. אם תתסכלי אותה היא עלולה ללמוד את ההפך ממה שאת מעוניינת: שרק עם הרבה בכי הרצונות שלה נענים.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בגיל 6.5
    שלי
    29/03/2008

שלום!
    בני בכתה א', סובל מזה חודשים מפחדים, בעיקר בלילה. מתעורר מספר פעמים בלילה, מדווח על חלומות, חושב שנכנסו לבית נחשים, עכבישים, מפחד מחושך. הבית גדול והוא מתקשה ללכת לבד לחדרו אם יש שם חושך . אני מנסה לישון כעת בחדר שלו, על מזרון על מנת לספק יותר בטחון. עדיין מתעורר ואומר שמפחד. רק אחרי שמרגיש שאני נוגעת בו מצליח להרדם שוב. אנחנו מודאגים וזה נראה לנו מוגזם. מה דעתכן ומה עוד אפשר לעשות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בגיל 6.5

הוספת תגובה

• פחדים

שושי יעקובי
    15/04/2008

הפחדים שהילד סובל מהם מעידים על מצב של חרדה. כאשר מצב החרדתי נמשך מספר חודשים, כאשרהפחדים מתגברים או התפקוד שלו מתחיל להיות מוגבל בתחומים מסויימים או אתם נאלצים להגביל את עצמכם, זה סימן להצפה של חרדה ומומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלכלך תחתונים
    מיקי
    28/03/2008

הבן שלי בן 9 ועדיין מלכלך תחתונים לפעמים.
    תופעה שמלווה בעצירויות ממושכות .סרוב לשבת על האסלה .
    לפעמים עושה רגיל כמו כל ילד בגילו א ב ל לפעמים גם לא.

בעבר כתבת לי שמדובר בתסמונת מסוימת !
    אפשר לקבל שוב את שם המחלה
    האם אפשר לקרוא (בספרים או באינטרנט ) על זה חומר בעברית ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    מלכלך תחתונים

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

שושי יעקובי
    09/04/2008

הבעיה שאתה מתאר אצל הילד שלך נקראת אנקופרזיס.
    אני ממליצה לך לפנות אתו בהקדם לטיפול.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

אבי
    07/05/2008

האם כל פסיכולוג לילדים מטפל בתופעה או צריכים
    פסיכולוגים מיוחדים ?
    איך מאתרים את הפסיכולוגים שיכולים לטפל בתופעה (דרך קופח ) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    שגית
    28/03/2008

ילדתי בת 2.7 היא מבקשת כל הזמן שארים אותה על הידיים - לסירוב מגיבה בבכי ופיפי ואף בכי היסטרי עד הקאה.

כאשר היא אומרת יש לי פיפי ואני ישנה היא באה אלי אני אומרת לה הינה אבא יקח אותך היא אומרתלא את.

הכל אני - רק אימא מה עושים?
    .

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• ילדה של אמא

שושי יעקובי
    01/04/2008

הקשר איתך הוא משמעותי לה. בעיקר בתחומים הגופניים, הבסיסיים, הראשוניים, היא רוצה את הטיפול שלך בה ולא תחליף (אבא). למה היא מגיבה? האם לאחרונה את נעדרת יותר מהבית? עבודה חדשה/ תינוק חדש/ פרוייקט חדש שגוזל נתח מתשומת הלב שלך אליה?
    אין תחליף לתשומת הלב שהיא זקוקה ממך. צריך למצוא דרך להגדיל את פרקי הזמן שאתן יחד, הרבה מגע גופני וקירבה. ולזכור זהו שלב בהתפתחות, מצב זמני.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8.5 עם קשיים חברתיים
    מאיה
    27/03/2008

שלום
    בני הבכור, בין 8.5 בכתה ג'.
    מדובר בילד מאד נבון אך מאד לא בוגר.
    מורין טוענים שבשיעורים מנסה למשוך תשומת לב בדרך שלילית, מעיר הערות ומנסה להצחיק את שאר ילדי הכיתה, כאשר אלו, לא צוחקים מהערותיו אלא צוחקים עליו/מלגלגים עליו.
    בזמן האחרון החריפו תלונותיו שאין לו חברים ואין לו מה לעשות בהפסקות. הוא לא אוהב לשחק כדורגל או משחקים נוספים וטוען כי הילדים איתם הוא רוצה לשחק אינם רוצים לצרף אותו למשחקם.
    נראה לי כי יש לו בעיה חברתית רצינית...היום סיפר כי ילדי הכיתה טוענים שהוא "שטינקר" הואיל ואמר למורה שאחד הילדים משחק במשחק באמצע השיעור....כאשר הסברתי לו מדוע לא מדובר במעשה חברי, נראה שלא ממש הבין את ההבדל בין לספר למורה כאשר מציקים לו, לבין לספר למורה על ילד שעושה משהו שלא מפריע לו כלל....
    עזרה/עיצה?? האם כדאי לפנות ליעוץ???

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8.5 עם קשיים חברתיים

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

שרון באומל
    28/03/2008

שלום מאיה
    התנהגותו של בנך בכיתה מעידה על מצוקה פנימית וכך גם דבריו לגבי המחסור בחברים. אני ממליצה בחום לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורייך, כיוון שבעיות חברתיות בגילאי ביה"ס עשויות לפגוע בתפקודים בשאר התחומים ולהקשות מאוד מבחינה רגשית.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית קשב וריכוז
    עדי פרג
    27/03/2008

יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים, הגננת הסבה את תשומת ליבי לכך שהוא מפריע לה מאוד בגן - הולך נגד הזרם ולא ממושמע: לא יושב סביב השולחן עם כם הילדים אלא קם ומסתובב.
    מפריע במהלך הריכוז, כאשר כל הילדים נכנסים מהחצר לגן הוא תמיד מורד ולא רוצה.
    חשוב לציין כי בבית הוא מקבל את כל תשומת הלב, ילד יחיד, הוא יודע להעסיק את עצמו יפה, יושב יפה בהצגות ילדים, שעתיים וחצי, ולא זז.

האם נראה כי הוא סובל מבעיית קשב וריכוז? האם אני צריכה להיוועץ עם פסיכולוג ילדים?

אודה לתשובתך
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בעיית קשב וריכוז

שרון באומל
    28/03/2008

שלום עדי
    נראה כי הקושי הוא ספציפי לגן, ולכן קודם כל הייתי מבררת מה קורה בגן שגורם לילד להפריע כ"כ. אולי הגן לא מתאים לו מכל מיני בחינות. אולם, אם את מרגישה שהקושי אינו רק בגן ויכול להתבטא במקומות נוספים, זה הגיל המתאים להיוועץ באיש מקצוע. הייתי מתחילה דווקא עם מרפאה בעיסוק, על מנת לשלול את העניין של ויסות תחושתי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה