מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםשלמה19/05/2008
שלום,
ביתי בת שנתיים וחצי ולפני כחודש התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים.
הילדה בוגרת מאד, מדברת באופן שוטף ומבינה ש"צריך" לעשות בשירותים/סיר.
אבל ברוב המקרים, היא מתאפקת עד קצה היכולת ואז "מתפספס" בחוץ.
לרב היא מסרבת לשבת בסיר ואומרת- "אין לי פיפי" אבל גם כשהיא יושבת בסיר זמן רב היא מתאפקת(ואני יודעת שיש לה...).
אציין שיש גם הצלחות- אבל הרבה יותר פספוסים.
מדובר בילדה עקשנית מאד ולא ברור האם היא מתאפקת בכוונה או שזה בתת מודע...
אנחנו מרגישים קצת "תקועים" בתהליך, ותוהים אם היא בשלה בכלל ואולי היה כדאי לחזור אחורה ולנסות שוב עוד חודש-חודשיים, אבל היא לא מוכנה לשמוע בשום פנים ואופן על חיתולים ואף אומרת- "אני כבר עם תחתונים ולא רוצה חיתולים!"
ועם זאת- מפספסת המון!!
איך ממשיכים מכאן???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ומאבקי כוח
לירון און19/05/2008שלום לך,
גמילה מחיתולים הוא תהליך התפתחותי, המשלב בשלות פיזיולוגית, לצד מאפיינים של התפתחות העצמאות הפסיכולוגית. יש לציין, כי גיל הגמילה תלוי ומושפע תרבותית.
בארץ הגיל שציינת בהחלט מקובל, עם זאת אצל ילדים עם צרכי שליטה התהליך מלווה לא אחת במאפיינים שציינת.
בגיל כה צעיר הייתי ממליץ של שילוב בין שתי דרכים:
א. לוחות זמנים קבועים וברורים. למשל: בוקר עם ההשכמה, לילה טרם ההשכבה, לפני יציאה מהבית וכו'
אין "לכפות" על הילדה זמנים אלו אבל יש להבהיר לה את נחיצותם בסדר היום, כפי שיש זמנים קבועים לאוכל ולשינה. בשום אופן אין להיכנס לעמדה של מאבק כוחות, אך גם אין "להתעלם"!
ב. חיזוקים- איני חסיד גדול של שיטות חיזוקים, אך יש להודות כי במקרים רבים החיזוקים משפיעים. כמו תמיד- החיזוק ינתן רק על הביצוע הטוב. עדיף לחזק במילה טובה ומחמאה, אך ניתן למשל גם באמצעים רלבנטיים אחרים, המתאימים לה.
בעת פיספוס יש לציין, כי הפעם "לא הקשיבה לגופה" ופעם הבאה אתם בטוחים שהיא תוכל להקשיב לגוף ולשמוע מתי הוא מסמן לה שהיא צריכה לעשות את צרכיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שערשרון18/05/2008
שלום. יש לי ילד כבן 12 שיש לו תופעה מאוד מוזרה. מזה כחמישה חודשיים הוא משחק בשערות ראשו ותולש אותן. כתוצאה מכך הוא סובל מקרחות קטנות. אני מאוד מפחד שזה יגיע לממדים גדולים יותר. לרוב זה קורה כאשר הוא עסוק במשהו.(מחשב,טלוויזיה...). מה ניתן לעשות כדיי שהוא יפסיק. תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער
לירון און20/05/2008שרון שלום,
אנא פנה לייעוץ מקצועי.
התופעה שאתה מתאר היא בעיה מוכרת, אך מצריכה אבחון והתערבות!!!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הענשת ילד קטן (?)אריאלה17/05/2008
בני הקטן בן שנה ושלושה חודשים, אני נמצאת איתו בבית והוא ילד די מפונק,.
אך, בעייתי העיקרית היא שהוא מתנהג הרבה פעמים מאוד לא יפה (למשל זורק את האוכל על הרצפה כאשר מסיים לאכול, הולך בכוונה למקומות שאיני מרשה (כמו חשמל או מכונת כביסה), נכנס לחדר השירותים ומשחק עם גליל י נייר הטואלט כולל הטבעתם בבית השימוש וכן הלאה . כאשר אני מעירה לו הוא מחייך וממשיך כאילו "דווקא". אני לא מעוניינת בשום אופן להכות אותו או לצעוק עליו - האם יש דרך חינוכית יותר? האם מותר להעניש ילד בגיל כה רך? אם כן מה הוא עונש ראוי בגיל זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הענשה?!
לירון און20/05/2008שלום אריאלה
אני מציע שנדון בחינך ולא בהענשה. לכל פעולה הורית יש משמעות חינוכית. בין אם הגבת לילד ובין אם התעלמת. בעיקר בעייתי להתעלם, אבל לחוש שלא פעלת נכון.
קבעי מספר כללים- כבר בגיל הזה, ועימדי עליהם בעקביות.
השתמשי בנוכחות הפיזית שלך כאמצעי למניעה ולריסון של מעשים שליליים. השתדלי לא להתרגז, אלא להגיב בקור רוח ותוך שליטה עצמית.
קיימת ספרות מקצועית רבה על חינוך כולל חינוך לגבולות בגיל הרך. בכל חנות ספרים קרובה תוכלי לבחור מן המצאי.
ברור לי שקל לתת עצות וקשה לישמן.
אולם זה בהחלט הזמן!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת17/05/2008
שלום יש לי ילד שהוא בן 6 וחצי ילד טוב מקסים, יש לי שאלה הבן שלי נוטה לכיוון הנשי יותר עם תחפושות בבית חצאיות והוא נועל את הנעליים שלי לי ולבעלי יש ויכוחים רבים על זה אני מרגישה שאולי הזהות שלו עוד לא התגבשה ואני לא יודעת איך להגיב כי מצד אחד אני לא רוצה שיהיה לו רע הוא אומר לי אמא אני בן אבל אני אוהב דברים של בנות והוא אומר לי ביום הולדת שלי אבא לא יחליט לי מה לקנות אני יקנה מה שאני אוהב אני די מתוסכלת מזה ולא ממה שהבן שלי אלא איך לעשות שיהיה לו הכי טוב אודה לך בתשובה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מגדרית
לירון און20/05/2008שלום ליאת,
למצב שאת מתארת יש ודאי השלכות מורכבות על יחסיכם לבנכם ועל קשריכם כהורים. בתחום זה נראה לי שיעוץ מקצועי הורי יועיל למדי.
לגבי התופעה שלעצמה- מנקודת מבט פסיכולוגית- מודרנית נשמע שאת נוקטת גישה נכונה. את מאפשרת לבנך ביטוי אישי ואינדבידואלי ולא כופה עליו מוסכמות אלו ואחרות לגבי מה "בנים" צריכים או מה "בנות" צריכות. אולם בנך אינו חי בחלל ריק ולמעשיו יש השלכה על האופן בו הסביבה תופסת אותו. הייתי מנסה לבחון את התנהגויותו וקשריו החברתיים מחוץ לבית וכן לקרב אותו לתחומים יותר גמישים מגדרית- בהן יוכל לעסוק בפעילויות משותפות עם בנים ועם בנות, מבלי שיצטרך בשלב זה להגדיר לעצמו בודאות כי הוא "בן נשי" או כל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אובססיבי לאוכלאנה ס.16/05/2008
שלום, הייתי רוצה לשאול דבר מה בקשר לבני בן ה7. הילד עסוק באופן כפייתי באוכל ובאופן מסויים. מעבר לככ שמהרגע שהוא מגיע הביתה מבית הספר הוא מנדנד בלי הפסקה על האופן שבו הוא רוצה שיכינו לו את האוכל - מוודא וחוזר על ככ בכל רגע פנוי מהזמן שלו איתי, (אפילו כשהוא בשירותים, או שאנחנו נוסעים למקום כלשהו הוא כבר מעדכן אותנו ברצונותיו לארוחה הבאה- באופן מתיש במיוחד, הכולל אופן הכנה מדוייק וזמנים... (הוא מת מרעב..לפעמים גווע)ואין הוא מרפה גם כשמבקשים ממנו, או שמציעים לו לעשות דברים חברתיים- הוא בעקביות מבקש שנכין את הפסטה המסויימת במהירות ובזריזות, מחשב את הדקות ואת המרכיבים. הוא מפגין הרבה מאוד לחץ סביבו ולפעמים אינני מסוגלת יותר ומתפרצת עליו, מתגובתו אני מסיקה (אולי בטעות) שאין הוא מבין מה היה לא בסדר- אוכל הרבה- בקלות הוא מבקש חבילת פסטה, ויכול לאכול גם שלוש צלחות, אין הוא שמן, כי אני מקפידה על ככ שלא יאכל יתר על המידה- לפעמים הוא כבר מקיא , (מתלונן על כאבים בחזה ובבטן) ויכול להמשיכ כמעט מיד לאחר מכן באכילה.
הוא ילד חכם- טוב מאוד במתמטיקה,וקורא בשטף- לאחר שעד גיל 3 כמעט לא דיבר כי לא ידע את השפה, גרנו בחו"ל. הוא היה אובססיבי בנוגע למכוניות, כשהיה קטן מסיע אותם שוב ושוב ומסדר אותם בשורות ארוכות.
אנא עיזרו לי, אני מרגישה שאוזלים לי הכוחות אליו, והייתי רוצה להפסיק לכעוס עליו כל הזמן בגלל הדרישות המעייפות שלו.
תודה רבה,
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה וטיפול
לירון און19/05/2008אנה שלום,
פעמים רבות אנו מתמודדים עם כדור שלג, אשר אבן קטנה במורד התלול החלה אותו.
מסיפורך המפורט לא ברור מה האבן ואפילו לא ברור אם בנך חווה מצוקה נפשית כתוצאה מהרגליו,
עם זאת מגוןן הסממנים של התנהגותו וכן העובדה, כי היא משלבת בין סגנון התנהגות נוקשה וסוג של כפייה עליכם- כל אלו מצריכים פניה ישירה להיוועצות אצל איש מקצוע בתחום. תוכלי תמיד להיעזר ביועצת החינוכית או בפסיכולוג המסגרת החינוכית על מנת שיפנו אותך הלאה לאניש מקצוע מומלצים. אני מייעץ לך לעשות כן!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצות גיל 10-15גלית15/05/2008
שלום,
שמי גלית אני אמא לילד בן 11
אשמח אם תוכלי להפנות אותי לפורום בגילאים הנ"ל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה חזרה
לירון און20/05/2008הי גלית
דומני כי נוכל לסייע לך גם בפורום הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת טיטול בלילה+שינוי גןאנה15/05/2008
מצטערת על האורך וממש אודה על תגובה מפורטת--אני כבר התייאשתי להחליט לבד...
יש לי ילדה בת 3.7--היא גמולה ביום כבר שנה אך עדיין לא גמולה בלילה.היא ישנה עם טיטול ולא מתעוררת לפיפי וקמה רטובה(ככה גם השנת צהרים בגן).
בנוסף היא עכשיו נמצאת במשפחתון פרטי של 6 ילדים דובר רוסית בלבד ואנחנו מעבירים אותה לגן פרטי תרום חובה של 30 ילדים דוברי עברית.
ההתלבטות היא איך כדאי לשלב את הדברים?
מצד אחד: רצינו להעבירה לגן כבר בסוף יוני(כי במשפחתון יש חופש בשבוע וחצי של סוף יוני וגם המליצו לנו להעביר לפני ספטמבר,לפני שכל הילדים מתחלפים ויהיו הרבה יותר מחלות וגם אם היא תחלה אז זה יהיה בקיץ ולא בחורף) וכשתהיה חופשת קיץ(שבועיים אחרונים של אוגוסט) להחזירה לשבועיים האלה למשפחתון שלה --------האם זה לא יעשה לה בלגן?? כי עד שהיא תתרגל לגן החדש,נחזירה לתקופה למשפחתון? וגם יש את עניין הגמילה----אם אני עכשיו מתחילה לגמולה בלילה ובגן(להוריד את הטיטול לגמרי ולתת לה להסתגל)---וכל העניין יגלוש עד לסוף יוני,אז זה יהיה לה יותר מדי קשה(ואני גם פוחדת שמא עוד נצטרך להפסיק את הגמילה באמצע)
מצד שני: נוכל לשימה בגן החדש רק בספטמבר ואז יהיה לי את כל הקיץ לגמול אותה(ואז הבעיה היא שיהיה לנו שבוע וחצי שנצטרך למצוא סידור אחר(כי המשפחתון בחופש) וזה קצת בעייתי מבחינתי).
אני אוסיף רק שבימים האלה אני מסבירה לה על עניין הפיפי בלילה אבל בנתיים בלי להוריד את הטיטול ואומרת לה שאם היא תתעורר אם טיטול יבש היא תקבל מדבקה(בנתיים אני נותנת לה בכל מקרה).---האם כדאי לשלב טיטול-תחתון לפני שעוברים בצורה דרסטית לתחתונים רגילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים ושינויים
שושי יעקובי15/05/2008אני מרגישה מדבריך הרבה מאוד חרדה סביב המעבר לגן החדש. אומנם המעבר הוא שינוי משמעותי אולם לא כל הילדים חווים משבר ארוך. גם אם המעבר יהיה תקופה מעט קשה לילדה לא בהכרח תהיה להנסיגה בשליטה בצרכים. לכן אני חושבת שאת יכולה לנסות ולהתחיל את תהליך הגמילה בלילה. יכול להיות כי ללא קשר למעבר גן, הילדה שלך עדיין לא בשלה לגמילה בלילה. תוכלי לראות זאת אחרי נסיון של גמילה. כדאי לנסות את הגמילה ללא טיטולים מיוחדים כי הם ימנעו מהילדה לחוש את הרטיבות (את הפיספוסים) הנדרשים ללמידה של שליטה בצרכים. הגמילה מהרטבת לילה יכולה להיות תהליך ממושך עם לא מעט פיספוסים בדרך. אם במשך תקופה לא תראי בשלות לגמילה בלילה תוכלי לתחזור לטיטול ולנסות בשלב מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנגד לכל מה שאומריםחלי15/05/2008
שלום רב.
אשמח לייעוץ דחוץ! בני בן ה5 מתנהג בצורה משונה, הוא לא מוכן להקשיב לכל מה שאומרים לו בשום דרך. כל המכרים שלנו מעירים על התנהגותו, הוא תמיד מדבר בצעקות, מנסה להתחבר רק למבוגרים, מדבר בשפה של מבוגרים, נכנס בדברים ומנסה להבין כל מה שקורה בקרב המבוגרים. לאחרונה הוא מפריע בגן ומחפש לריב עם ילדים. עונשים לא עוזרים כי ברגע שהוא יוצא מעונש הוא חוזר על אותה התנהגות. הוא פשוט לא מוכן להקשיב לאף אחד ורוצה לעשות מה שמתחשק לו, ברגע שמעירים לו הוא מתחיל לבכות ולצרוח. בלילה הוא יורד מהמיטה המון פעמים עם כל מיני תרוצים של רעב וצמא לאחר שאכל ושתה בארוחת הערב ולכן הוא נירדם מאוחר מאוד ומתעורר עייף.
אני פשוט כבר לא יודעת, בעלי לפעמים כבר מתייאש ומבקש שניגש לטיפול. אשמח לייעוץ דחוף
תודה מראש חלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא משיבים להודעה שלי?
חלי26/05/2008רשמתי הודעה תחת הכותרת מתנגד לכל מה שאומרים לו, ויד היום לא קיבלתי תשובה. בבקשה אני אשמח לתשובה מקצועית באופן דחוף
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני תומך בעצת בעלך
לירון און28/05/2008חלי
לשינוי כזה בהתנהגותו של בנך יכולים להיות מספר רב של סיבות.
אנא פנו בהקדם לייעוץ מקצועי.
תוכלו להיעזר גם בפסיכולוג הגן- במידה וזהו גן חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון שלום, ותודה
חלי29/05/2008פניתי לרופא הילדים וביקשתי הפניה להתפתחות הילד, הרופא המליץ לי לפנות לנויירולוג. קבעתי פגישה בהקדם האפשרי האם זה המקום הנכון לייעוץ ?
תודה רבה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח
לירון און29/05/2008חלי
חשוב לי לסייג מראש- איני מכיר את ילדך ואילו הרופא מכיר אותו ולכן תשובתי בהסתייגות.
במבט ראשון נראה לי שפנייה לנוירולוג חשובה, אולם חייבת להיות הערכה מקיפה יותר- בין היתר גם פסיכולוגית. אנא הסתייעי בשרות הפסיוכולוגי העירוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץמיכל14/05/2008
בני בן שלוש וחודשיים. הוא לא מוכן להפרד מהמוצץ כל שעות היום וכמובן גם בלילה
כשאנו מעירים לו ואומרים שהוא כמו תינוק הוא מתעצבן ולא משתף פעולה
מהטיטול הוא נגמל בקלות בגיל שנתיים וחצי.
כיצד אנו אמורים לנהוג?
יש לציין שיש לו אחות בת חודשיים שלוקחת מוצץ. האם זו סיבה לדחות את הגמילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
מיכל29/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין שגרת שינהellen14/05/2008
שלום,
שמי הלן ובתי בת ה 2 לא נרדמת בשעה קבועה כמו רוב הילדים שאני מכירה.
אני כל יום ב 20:30 מקלחת אותה וישר נכנסת איתה למיטה בלי משחקים. אנחנו קוראים סיפור, מדליקים טלויזיה, היא שותה חלב ומתחילה להרדם ואז פתאום כשהחלב נגמר היא מתעוררת עוד יותר ממה שהיתה , מתחילה לשיר ,לקפוץ על המיטה ולהשתגע. בנוסף לכל זה היא גם לא משחררת אותי מהחדר, מבקשת שאני אשכב איתה ביחד.אתמול זה עבר כל גבול , נכנסנו למיטה ב 20:45 ויצאתי מהחדר רק ב 23:30. אני הספקת להירדם כמה פעמים עד שהיא נרדמה.
אני יודעת שגם הגננת לא עוזרת לנו בזה כי היא נותנת לילדים לישון מ 13:00 עד 16:00 ואז בערב היא לא מספיק עייפה.
מה אפשר לעשות? אשמח לשמוע רעיונות, יעוץ...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת שינה
שושי יעקובי15/05/2008אני מבינה מהתאור שלך שקיימת שגרת שינה, אפילו שיגרה של פעילות לפני שינה אבל חסרה הלמידה וההסתגלות של הילדה להרדם בכוחות עצמה ללא הנוכחות שלך עד להירדמות. יכול להיות שגם שעות השינה אינן מתאימות לצרכים של הילדה: אולי היא צריכה לקצר את שנת הצהרים או להתחיל את ההתארגנות לשינה בשעה מוקדמת יותר. אבל נראה כי את יכולה להתחיל ולהקנות לה הרגלים של הירדמות בכוחות עצמה. אני ממליצה לך להעזר באחד מהספרים המדריכים הורים איך להקנות הרגלי שינה. לדוגמא ספר של אבי שדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה לכל עובר ושבדידי14/05/2008
בס"ד
שלום רב,
בני בן 3.5 מקבל מאיתנו הוריו ומהסביבה המון חמימות, חיבוקים נשיקות ליטופים. עוד מהיותו תינוק...
אנחנו בבית המון מדברים בנינו , התיקשורת מאוד תומכת עם המון הסברים על כל דבר.. ונתינת אהבה אין סופית עם הילדים וגם בנינו ההורים
הכל טוב ויפה אך ישנו משהו שדיי מטריד אותי לאחרונה
לדעתי, מרוב שהוא מקבל כ"כ הרבה אהבה, הוא ילד גם שנותן המון אהבה.. אין לי בעיה שיתן לקרובים , קרובי משפחה, משפחה, חברים קרובים קרובים שלנו חיבה אך שזה מגיע לאנשים זרים.. פה הבעיה!
הוא יכול לגשת לאישה זרה שרק שלחה לו חיוך (.. נגיד בקניון, בחנות בגימבורי..) וישר הוא מחייך אליה בחזרה ומתחיל כזה להתקרב אליה ואפילו כמה פעמים אפילו חיבק את האנשים ברגל (אלא שרק חייכו אליו או דיברו איתו..).. אני גם מרגישה את המבוכה מהם על כך. וגם אני מובכת מאוד .. כיא ני לא מכירה אותם אפילו..
יש להודות שדבר זה מאוד יכול להטריד מאחר שהלוואי שהעולם שלנו היה כזה מלא באהבה אין סופית . וללא תנאי.
אך בכל זאת עלו לי רעיונות בראש על כל מיני נאנשים שיכולים לנצל את העיניין לרעה (כמו פידופילים למינהם) שיכולים לנצל את התמימות של בני ואת ההתקרבות שלו המהירה ייחסית (ללא חשדנות יתר..) לזולת.
מה דעתך?
יש לציין שדיברתי איתו פעם האחת על העניין .. בגוה העיניים וניסיתי להבין למה הוא הוא עושה את זה ואפילו הצבתי לו גבולות בנושא (שלא מתקרבים לאנשים שלא מכירים.. ושלא צריכים לחבק כל אחד...) והוא הקשיב ולמחרת שוב..
איך עליי להסביר לו בצורה שיכול להבין, זה ילד מאוד פיקח אך לדעתי העיניין של הפגנת חיבה יתרה אצלו פועלת לעיתים קרובות
עוד משהו שמטריד אותי, על אף שהוא מקבל המון אהבה בבית זה ניראה שאף פעם לא מספיק לו.. הוא כל הזמן מבקש (ממש במילים) "אני רוצה חיבוק" תני לי חיבוק.כאילו הוא צמא לאהבה וזה לא ילד שלא מקבל ושיש לו חסכים בעיניין (אי קוראת לו מזוזה מרוב נישוקים..)
מה דעתך? ובנושא זרים.. איך עליי להציג בפניו את הנושא בלי לפגוע באהבה שיש לו כלפי הזולת באופן טבעי?
תודה וסליחה על האורך..
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדף 2 אם עם אותה הבעיה שקבלה תשובה
רויטל15/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותנועה13/05/2008
שלום רב
יש לי ילד כמעט בין שנתיים.לאחרונה הבחנתי בתופעה(למעשה מדובר בשני מקרים), שלאחר מעשה מצידי שבני נעלב ממשהו שטותי(בפעם האחרונה זה היה שלקחתי לו קצת מהקורנפלקס,ובדר"כ הוא לא עושה מזה עניין.בפעם הראשונה ,אני אפילו לא זוכרת ממה הוא נעלב),הוא נהפך לעצור והסתגר בעצמו ונראה כאילו הוא מאבד קשר איתי ועם הסביבה.זה נמשך במשך כ 2 דקות שבמהלכן נראה כאילו הוא עומד לפרוץ בבכי,אך הוא לא עשה כן.
שאלתי היא ,מהי הסיבה לכך?האם זה נורמלי?והאם יש לי ממה להלחץ?
מן הראוי לציין שבני מתפתח נורמלי לגילו בכל התחומים
אשמח לתשובה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטויים לכעס
שושי יעקובי15/05/2008ההתנהגות שאת מתארת נשמעת נורמטיבית. התכנסות והסתגרות זו אחת הדרכים לבטא תסכול, כעס, עלבון. אנחנו רואים את זה גם אצל מבוגרים. אצל ילדים צעירים הדפוסים להתמודד עם תסכול עדיין אינם קבועים והם נבנים במהלך ההתפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתסיגל13/05/2008
שלום שמי סיגל יש שני ילדים הבכור בן 7 וחצי והשניה בת ארבע
המורה הזמינה אותי לשיחה שבה היא עדכנה אותי שבני מתנהג בצורה קצת שונה לגילו ומשתמש ברמזים מניים הוא מעיר הערות כמו "ראיתי לך את הציצי" או דברים דומים לכך.
היא אמרה שפעם אחת הוא חיבק ילדה וזה לא היה נעים לה.
חשוב לי לציין שבבית אנחנו מכבדים את הפרטיות של כולם.
וכל הזמן מדברים באופן חופשי שלכל אחד יש אברים פרטיים שהםם רק שלו .
רציתי לדעת האים התנהגות זו חריגה במיוחד ומה את מציעה לי לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית
שושי יעקובי15/05/2008ההתנהגות של בנך אינה חריגה לגילו, בעיקר אם מדובר בארועים בודדים. עם זאת המינון והתכיפות של ארועים אלו משמעותיים. עוררות מינית מוגברת בגיל הזה הזו דורשת התיחסות ותשומת לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי הרגע הנכון לכניסה לגןאילנית13/05/2008
שלום,
יש לי ילד בן שנה וחודשיים שנמצא כרגע אצל מטפלת ואמור להכנס לגן בספטמר. אני נמצאת כרגע בהריון ואמורה ללדת בחודש ספטמבר.
שאלתי היא, על מנת לא לגרום לילד טראומה כתוצאה משינויים רבים (לידה, כניסה למסגרת חדשה) מתי הזמן הנכון להכניס אותו לגן. האם נכון להכניס אותו לגן בתחילת ספטמבר יחד עם שאר הילדים או שנכון יותר להכניס אותו באוקטובר לאחר שיסתגל קצת למצב החדש בבית?
תודה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
שושי יעקובי15/05/2008שני הארועים שאת מתארת, הכניסה לגן ולידת אח, הם ארועים משמעותיים שההסתגלות אליהם הדרגתית. בין אם תכניסי את הילד בספטמבר ובין אם באוקטובר לא תחסכי ממנו את ההתמודדות עם הקשיים. לכן לדעתי לא כדאי לדחות את הכניסה לגן. יחד עם זאת חשוב כי הכניסה לגן תתבצע עם ליווי מתאים לילד שלך או של בן זוגך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקות בגיל צעירd12/05/2008
שלום, אימצתי ילדה כבת שמונה לפני כארבעה חודשים. הערב, לפני השינה, בהתרגשות רבה ולאחר גיחוחים רבים ומבוכה היא גילתה בפני את סגור ליבה- היא אוהבת ילד מהכיתה (היא עברה לכיתה זו לכשעברה לחזקתי) ובהמשך השיחה היא גילתה לי (בכתיבה כי היה לה קשה לומר לי את זה בע"פ) שהיא גם נשקה לו. מסתבר שזה קרה מספר פעמים ולפעמים הנשיקה הייתה על הפה. אני תוהה אם אני צריכה להיות מודאגת, עד כמה התנהגות זו הולמת את גילה הצעיר ואיך נכון להגיב לזה. כמובן, שחשוב ביותר לשמור על הערוץ הפתוח הזה, שתרגיש נוח לספר לי את סודותיה, ככל שתרצה ותוכל. יחד עם זה, אני תוהה אם יש שם איזושהי קריאה להתערבות מצידי. תודה מראש על התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקות בגיל צעיר
שושי יעקובי15/05/2008ההתקרבות הגופנית המהירה לילד אחר עשויה להעיד על קשיים כלשהם בתחום של מיומנויות חברתיות או תחום אחר. הערנות שלך במקומה. אינך מכירה עדיין את הילדה ולכן אינך יכולה לדעת מה התנהגות זו מבטאת. לכן בשלב זה של תחילת הקשר בינכן חשוב לבנות דרכי תקשורת ואמון. ללוות אותה בתהליך ההשתלבות החברתית, להקשיב, לעודד אותה לשתף אותך, לאפשר לך להכיר אותה, להבין את הצרכים והקשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)