מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מיואשתאפרת01/06/2008
בני בן ה-5 לא מוכן להכניס מזון (שאינו חטיף)לפיו כלל. עד היום היה ניזון מ-2 מטרנה (בוקר ולילה) תפוציפס, קרקרים עם גבינה לבנה או קוטג', ביגלה עוגיות ושוקולד.
מיום היוולדו היה בעייתי מאוד באוכל ולארצה לאכול את הפירות או את המרק.
חשוב לציין כי מעולם לא טעם/ אכל אוכל שניתן לשייכו לארוחת בוקר/צהרים או ערב לא בשר/עוף/פסטה/אורז/פת פשוטו כמשמעו.
בימים האחרונים הוא לא מעונין לאכול גם את המטרנה שבזכותה לילד יש מעט ויטמינים וברזל בגוף.
מה עושים?? ניסיתי להושיבו ליד השולחן עם טעימות (חתיכת שניצל, חתיכת פסטה, כפית אורז וכו') אבל הילד לא מסוגל להביא את עצמו להכניס את המזון לפה.
אתמול לקחתי את הצעצועים שלו והוצאתי אותם מהבית בתקווה שאולי זה מה שיביא אותו לאכול אבל בנתיים יומיים שום דבר. מה עושים???
האם פסיכולוג ילדים יעזור? משהו מכיר משהו מומחה לנושא בסביבות נתניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אכילה
מיכל שמש21/06/2008אמא מיואשת שלום,
חיכית זמן רב לתשובה, ואני מקווה שהתייחסותי עדיין רלוונטית. הסיבות לסרבנות אכילה כה גורפת בגיל זה יכולות להיות מגוונות - רגשיות, פיזיות, או קושי בויסות הגורם לרתיעה ממירקמים. אני מליצה לפנות בהקדם לייעוץ, ולשלול את הקשיים לפי הסדר הבא:
א. רופא ילדים
ב. פסיכולוג ילדים , שיבחן הן את הרקע הרגשי והן את נושא הויסות. אם הוא יחשוב שיש קושי בויסות, מומלץ לפנות גם למפראה בעיסוק.
ג. תזונאית ילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכות יחסים בין ילדיםאילת01/06/2008
הבת שלי בת שנתיים והיא ילדה מאוד עדינה ומתחשבת חברתית. למשל היא לא תחטוף צעצועים לילדים אחרים, אם ילד בוכה היא תגלה רגישות ואמפתיה, והיא ביזמתה מציעה צעצועים לילדים.
אין זה אומר שהיא לא רכושנית לחפצים או שאינה מביעה את רצונותיה.
כאשר אנחנו נפגשים עם ילדים אחרים היא כאמור אף פעם אינה חוטפת להם משחקים שהם כבר החלו לשחק בהם, ואפילו יש לה טקטיקה, היא מציעה להם משחק אחר ו"מעסיקה" אותם איתו ואז מתפנה לצעצוע שבאמת רצתה.
לילדים אחרים יש נטיה לרצות מה שיש אצל האחר ולחטוף לה את הצעצוע , דבר שמתרחש מספר פעמים במפגש. אני רואה את התסכול שלה, היא גם בוכה לפעמים, ומנסה להחזיר לעצמה בכח את המשחק אבל בדרך כלל אין בה מספיק נחישות. אם מחטפי הצעצועים היו הדדיים לא הייתה לי הרבה דילמה בעניין, אך מאחר והם חד צדדיים ולא תמיד יש בצד השני הורה שדואג להסביר לילדו שאין זו הדרך להתנהג (ואני גם לא חושבת שאני צריכה לעשות זאת), אני מוצאת את עצמי לא יודעת איך לנהוג.
ניסיתי לדבר עם מספר הורים ולהסביר להם את עמדתי, אבל לא תמיד אני מסופקת מהתגובה. השאלה שלי היא, כיצד אני צריכה לפעול בסיטואציות כאלו כדי שהבת שלי לא תפגע ואני אשדר לה את התחושה הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין ילדים - תגובה
מיכל שמש21/06/2008לאיילת,
המתנת לששובה זמן רב ולבסוף זכית לה.
נשמע שאת וילדתך ניחנתן ביכולות בין אישיות ואמפטיות, וברגישות יוצאת דופן לזולת. אלו תכונות חשובות לחיים, ואני בטוחה שתיקצרו את הפירות בהמשך. עם זאת, במקום לנסות "לשנות את העולם" , הייתי ממליצה לך בזמן אמת, כאשר את רואה שחוטפים לביתך צעצוע, לסייע לה גם לעמוד על שלה, ולהקנות לה מיומנווית של אסרטיביות, שיישמשו אותה במקביל לרגישותה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמש וחציורדינה31/05/2008
אני אמא לשלושה בנים, אחד מהם בן חמש וחצי, נתקלתי בכמה מקרים בהם ניסה לשלוח ידיים לאברים מוצנעים של אחיו, הדבר מלחיץ אותי מאד ! כיצד עליי להגיב? האם זה מצביע על בעיה אחרת?
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5.5
לירון און01/06/2008שלום ורדינה
ראשית ראוי להציב גבול ברור לא מתוך פאניקה, אך בהחלטיות ובתקיפות.
לכל אחד זכות מלאה לגופו בלבד ואין לגעת באחר וודאי לו באיבריו הפרטיים.
כמו כן יש לשים לב האם התופעה ממשיכה והאם נילווים לה סממנים נוספים- שכן בלבול בתחום זה יכול לנבוע ממספר סיבות, (לאו דוקא כאלו הקשורות לפגיעה מיינית חלילה).
כרגע- יתכן שהמדובר בשילוב בין סקרנות ילדית ובעיית ויסות דחפי. אבל רצוי לפקוח עין.
מקווה שסייעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותרוית31/05/2008
בבקשה עזרה..
בתי בת שבע וחצי תלמידה בכיתה א, מבחינת הלימודים היא תלמידה ממש טובה.
כנראה שיש לה בעיות חברתיות עם הבנות בכיתה.
במסיבה שהיתה בכיתה ובקשו להתחלק לזוגות אף בת לא רצתה להיות איתה.
היום היא בכתה וסיפרה לי שהיא משחקת לבד בהפסקות והסבירה לי שהילדות תמיד מחליטות על משחק שלא נראה לה והיא רוצה לשחק במשהו אחר והן אומרות לה שהרוב מחליט אז היא מעדיפה לשחק לבד.., כמובן שהסברתי לה ונתתי דוגמאות מחיי היום יום שלי שבו הרוב הוא המחליט ואני לא מתרגזת אבל היא בשלה מתעקשת שהיא לא אוהבת את ה'תופסת עכברים' שהן מחשחקות ורוצה 'תופסת גובה' ,הסברתי לה שיותר כיף לשחק ביחד ולא לבד, אבל היא בשלה.
מה אני יכולה לעשות בכדי לשפר את המצב, אני בטוחה שלא נעים לה לשחק לבד בהפסקות ואני גם דואגת בהמשך שהמצב לא יחמיר בכיתה כי חשוב לי שהילדה תלך ותחזור שמחה מבית הספר ולא פגועה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן בעיות
לירון און31/05/2008שלום רוית.
במקרים כמו שתארת- גדול כאב הלב.
יש לי כל מיני עצות כלליות, אך נראה לי טוב יותר שיועצת ביה"ס תעורב בתמונה.
נשמע, כי יש כאן אינטראקציה בין מגוון גורמים: כיתתים ואישיים,
והיועצת תוכל להנחותך באופן מדויק יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות של הורים "עדיין" חדשים(-:דקלה בר30/05/2008
שלום רב,
הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים והיא התחילה ללכת לגן בחודש האחרון, בשבוע הראשון בגן היא לא בכתה בכלל ולא הפריע לה שאני הולכת, בשבוע השני היא הייתה חולה ונשארה איתי בבית ובשבוע השלישי היא התחילה לבכות בכי קורע לב כשאני עוזבת אותה בגן, אני יודעת שאחרי כמה דקות היא נרגעת אבל אני לא יודעת מה הדרך הנכונה לטפל בזה, האם עליי לעזוב בלי שהיא שמה לב, האם לומר לה להתראות למרות שהיא בוכה ומושיטה אליי ידים? וכמה זמן אורכת ההסתגלות (בדר"כ...) האם אני צריכה לדאוג בנוגע לגן עצמו?
בנוסף בשבועיים האחרונים היא התחילה בהתנהגות חדשה, כשאני יוצאת איתה מהבית היא מסרבת ללכת ומתיישבת על המדרכה ומתחילה לבכות, ברור לי שהיא רוצה שאני ארים אותה (כאשר אני קושרת אותה ברכב היא מפסיקה את הבכי ומחייכת) אבל קשה להרים אותה עם התיקים... וכן בשל העובדה שאני כבר בחודש שביעי, מה עליי לעשות? לתת לה לבכות ולהתעקש שהיא תלך?
היא מתנהגת זהה גם עם בעלי, כרגע שנינו מתעקשים איתה ולא מרימים אותה (אבל לא בטוחים שזה נכון....)
הרבה אנשים אומרים לי שהיא כבר שמה לב שאני בהריון, האם זה יכול להיות??? (הבנתי שבגיל הזה עדיין מוקדם להכין אותה להתרחבות המשפחה, האם אני טועה? )
ושאלות שינה -
היא עדיין הולכת לישון עם מוצץ (לא משתמשת בו במהלך היום) האם כבר צריך להפסיק לתת לה אותו? מה השלב המומלץ להפסיק את השימוש במוצץ? האם לעשות את זה בבת אחת?
הרבה פעמים כשהיא הולכת לישון היא נרדמת עם דובי בין הרגלים (בשכיבה על הבטן) תוך כדי תנועה, האם זה צריך להדאיג אותי????
ושאלה אחרונה - איך אני יכולה לדעת מה כמות הקלוריות המומלצת לגיל שלה? (כמו "אמא פולניה" אף פעם לא נראה לי שהיא אוכלת מספיק ובעלי חושב שאני לחוצה) יש אתר מומלץ שבו אוכל לקבל מושג??
בהמון המון תודה מראש
דקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד, אבל...
לירון און31/05/2008הי דקלה
אני מרגיש שהשאלה היא קצת כמו הילדה הקטנה שלך...
מאוד צמאה, מאוד חוששת, חרדה, אבל זקוקה להכוונה.
יש כאן המון שאלות שלכולן מענה פשוט -
האינטואציות ההוריות הן המנצחות!!!!
הקשיבי היטב לאינטואציה שלך.
בכל מה שתארת אין דברים מוזרים או מעוררי דאגה, אלא התנהגויות נורמטיביות של ילדה קטנה,
הדורשות ויסות, הכוונה ועיקביות.
לגבי תשובות ספציפיות יותר- במידה ואת חשה צורך תמיד תוכלי לפנות ליעוץ דרך התחנות לבריאות התאם והתינוק.
אני חושב שלא אוכל לתת לך תשובה יותר טובה לחיים כהורה-
מאשר הסיסמא- האמיני באינטואציות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאת ליאתליאת30/05/2008
שלום יש לי ילד בן 6 וחצי ותינוק בן שנה בעלי ואני רוצים לנסוע לתורכיה ל- 5 ימים בעלי אמר לי שנשאיר את הבן שלי התינוק אצל אמא שלו ל-5 ימים אני מאד מתלבטת 5 ימים זה הרבה בשבילי או שניקח אותו איתנו או אפשרות שניה שבעלי יסע עם הבן הגדול לבד ואני ישאר בבית עם התינוק שלי לי אישית לא נראה שעוזבים תינוק גם ככה כל יום כשאני הולכת לעבודה הוא אצל חמתי עד הצהריים אני רוצה להגיד שהוא מכיר את חמתי טוב הוא מגיל 3 חודשים אצלה אבל כל יום הוא ישן בבית פה זה נסיעה 5 ימים זה נראה לי מוגזם אודה לך בתשובה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוביקטיבי
לירון און31/05/2008הי ליאת.
במישור העקרוני איני מוצא מניעה לנסיעה.
התינוק מכיר היטב את חמותך ומורגל להיות אצלה.
וגם הגיל אפשרי בהחלט לחמישה ימים.
עם זאת- אני שומע משאלתך את חששותיך וספקותיך.
אם את לא חשה מוכנה דיו, הרי שלא תהני.
יתכן שתוכלי להתגבר על החשש ולנסוע ויתכן, שכל החופשה תהיה לזרז של יסורי מצפון- וזה כבר לא שווה.
בקיצור- התייעצי בינך לבין עצמך ואח"כ עם בן זוגך והחליטי החלטה סוביקטיבית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 מתנהג כמו ילדהאבי30/05/2008
שלום רב,
בני בן 3.5.
נולדה לנו תינוקת לפני חצי שנה.
מזה שנה הכנסנו אותו לגן טרום טרום עם ילדים שרובם גדולים ממנו.
בני בוחר לשחק רק עם הבנות ומרגיש מאוד בנוח בחברתן, הוא גם מזמין ומוזמן לשחק בבית.
לאחרונה שמנו לב כי מפתח התנהגויות של ילדה, בצורת הדיבור, הליכה, משחקים בבובות, קשירת חולצה על המותניים, קשירה על הראש כמעין שיער ארוך.
בנוסף עליי לציין כי הינו ילד מאוד עדין ולעיתים קרובות מרגיש מפוחד בקרבת ילדים גדולים שמשתוללים או אפילו ילדים הקטנים ממנו (מרגיש מאויים).
לי ולאשתי יש תחושות קשות מאוד ופחדים לגבי מיניותו והפחד הגדול הוא שהוא יסבול מהסביבה שלו ולכן חייו וחיינו יהיו מאוד קשים.
האם מדובר על רצון שלו להפוך לבת?
האם בגיל זה ישנה כבר העדפה למין השני?
האם עלינו להגדיר ולהנחות אותו להתנהגות מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות והתפתחות
לירון און31/05/2008שלום אבי,
אני מבין את דאגתך.
איני יכול להפריך את החשדות העתידיים לגבי זהותו המינית של בנך,
שכן לזהות מינית מרכיבים מולדים לא מעטים, אשר יבואו לידי ביטוי עם הזמן.
עם זאת צריך לזכור, כי ילדים בגיל זה לומדים המון דרך חיקוי.
יתכן שבנך, בגלל תכונות טמפרמנט, תגובות הוריות ועוד אין ספור גורמים,
הוא ילד שמעדיף סוג התקשרות ומשחק של בנות.
יתכן כי הוא חש בטוח יותר בקירבן משום שכפי שציינת הוא נרתע מאוד מגילויי תוקפנות.
בקיצור- מסיבות אלו הוא נוטה לשחק יותר עם בנות ומתוקף כך- לחקות אותן יותר.
בשלב זה החיקוי אינו מעיד דוקא על העדפה מינית עתידית, אלא על מהלך חיברות נוכחי.
מה בכל זאת ניתן לעשות?
רצוי, כי תתאימו לו את סביבת הילדים.
יתכן למשל שלילד עם מזג כזה כדאי להיות בקרב אוכלוסיית ילדים קטנה ממנו, בקירבה יחוש חזק יותר.
יתכן, כי כדאי להיות בגן בעל אקלים חינוכי רגוע יותר ועוד מגון דברים מעין זה.
אני משוכנע שאם ימצא בן בעל עדינות כשלו, הוא יוכל גם להתחבר אליו.
לסיכום- תנו לו את ההזדמנות להתפתח,
והתאימו לו עד כמה שניתן את המסגרת בה יוכל לחוש בטוח ביכולותיו- גם אם מדובר במסגרת חברתית שאינה תואמת את שאיפותיכם.
זכרו כי הוא מאוד צעיר עדין!
במידה וחששותיכם לא יפחתו- פנו ליעוץ מקצועי.
מקווה שסייעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיער והכאה עצמית ילדה בת 4.5אסנת30/05/2008
שלום,
בתי בת 4 ו-8 חודשים. לפני כחצי שנה נולדה לה אחות קטנה.
תחילה היתה קינאה, אך זה לאט לא נהיה טוב יותר וכעת היא, לרוב, ממש בסדר עם התינוקת.
אם כי, לאחרונה צצו 2 תופעות אשר ראיתי בעבר,אך כעת התעצמו.
אחת, ברגעי כעס ותסכול היא מתחילה להכות את עצמה חזק
שניה, ברגע כעס בלתי מובן, ללא התראה או ללא ידיעה כי כעסה ממשהו, היא החלה לתלוש לעצמה את השיער מהראש בקווצות ממש גדולות.
אמרתי לה שהשיער שלה כל-כך יפה , שתשמור עליו, אך היא רק חיבקה אותי חזק חזק.
אני מנסה לתת לה תשומת לב ככל האפשר, כולל זמן לבד. אכן יש מצבים בהם התינוקת צועקת "הצילו" ואני נאלצת לעזוב פעילויות עם הגדולה כדי לגשת אליה, לעיתים קרובות , זה הסיפור לפני השינה.
ההכאות העצמיות קורות לעיתים תכופות (בעיקר כשאינה מקבלת את רצונה) והתלישת שיער, ראיתי רק פעמיים.
מה לעשות?, מה זה אומר? איך אני עוזרת לה?
אמא אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לפנות ליעוץ
לירון און31/05/2008הי אסנת
המצב נשמע חמור, אך הוא יותר נורמטיבי מכפי שאת מדמינת.
עם זאת הוא דורש התייעצות מקצועית והנחייה של איש מקצוע לגבי תגובות והתמודדות מונעת.
פנו ליעוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התפתחות מיניתאבא29/05/2008
אני אמא לשלושה ילדים , שתי בנים בני 9 ו 7 ובת בת 4
שלושתם ישנים בחדר אחד , ורציתי לדעת האם הכרחי להפריד בין הבנים לבת
החששות שלי גברו כאשר לפני כמה ימים תפסתי את בני בן ה 7 צופה באינטרנט בתמונות של בחורות ערומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
לירון און31/05/2008שלום לך.
השאלה אינה עוסקת לעניות דעתי בהתפתחות מינית, אלא בחשיפה לא הולמת לתכנים מיניים.
יש כיום הרבה תוכנות סינון שיאפשרו השגחה טובה יותר על הילדים המשתמשים במחשב.
כמו כן כדאי כמובן לקחת אותו ל"שיחת הבהרה" לגבי מותר ואסור ברשת...
בנוגע להפרדה בחדרים-
מלבד זכותו של כל ילד לפרטיות, במידה ויחפוץ בכך,
יש כמובן גם אילוצים של מקום וגודל חדר.
ברמה העקרונית- אם זה נוח לילדים ונוח לך, (או אם אין ברירה טובה יותר...),
אין סיבה להפרדה.
עם זאת נראה לי כי דוקא שהבן הגדול יתחיל את המעבר להתבגרות, בסביבות גילאי 12, יהיה רצוי לתת לו מרחב משלו.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3.5 שכל הזמן חושבת על אוכלמיה29/05/2008
בתי בת 3.5. מבחינת נתונים פיזיים היא בריאה ופרופורציונלית לגיל. היא באחוזון ה-50 בגובה ובמשקל.
מבחינה תזונתית היא אוכלת אוכל בריא ומגוון. אנחנו מקפידים על תזונה נכונה בבית וכולם משתתפים באכילה הנכונה כך שאין פה בעיה גדולה. הבעיה היא שהיא כל הזמן רוצה לאכול, ממש כל הזמן. בד"כ כשהיא רעבה בין ארוחות אני מציעה לה פרי או ירק וברוב המקרים היא שמחה לרעיון, השאלה אם לא עדיף להקפיד על שעות ארוחות (כולל ארוחות קטנות, ביניים) ולא להתרגל להיות כל הזמן במצב של אכילה. אני אוהבת מאוד לאכול ואחרי הרבה מאוד מלחמות עצמיות למדתי לא לנשנש כל היום, מאז שהיא נולדה (ועוד קצת לפני) אין אצלינו הרגלי נשנושים בבית כך שמבחינת דוגמה אישית אין בעיה, מה שהילדה רואה בבית זה אכילה בארוחות בלבד (ושוב, זה כולל ארוחות ביניים).
נורא מדאיג אותי המצב, אני לא רוצה להלחם בצורך וברצון שלה לאכול כל הזמן, אני יודעת כמה אני סבלתי מזה כל חיי ולא רוצה שזה יהיה "אישיו" גם אצלה. מה אתם ממליצים לי לעשות?
כמה נקודות לציון לגבי אופיה של הילדה- היא ילדה מאוד בטוחה בעצמה, יש לה יכולת ריכוז גבוהה ולמרות זאת יש לי הרבה פעמים תחושה שהיא רוצה לאכול מתוך שעמום (למשל משחקת בפאזל, משחק שהיא בחרה ביוזמתה ואחרי כמה דקות של ריכוז כאילו מתייאשת ומבקשת דווקא לאכול, כמו סוג של בריחה, למרות שהיא מצליחה במשחק אז לא נראה לי שיש פה תסכול אלא יותר שיעמום).
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות רב מקצועית
לירון און29/05/2008מיה
התייעצתי גם עם רופאת משפחה...
אם הילדה באחוזון המתאים בגובה ובמשקל,
אין סיבה להגבילה באכילה. סימן שהיא "מוציאה" כמה שנדרש לה ממה שהיא אוכלת.
מובן כי תתני לה נשנושים בריאים ולא ממתקים בכמות לא סבירה.
ועכשו לפסיכולוגיה-
הכי חשוב- את והיא שונות ולכן הסיפור שלך אינו הסיפור שלה.
נסי לתת לאוכל לא להטרידך וכך לא יטריד אותה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתית לילד בן ששאורלי29/05/2008
בני בן שש וחצי והוא לומד בכיתה א'. אחרי הלימודים הוא נשאר בצהרון עד השעה 16:30. כשהוא חוזר הביתה הוא לא מבקש להזמין חברים ולעיתים רחוקות חברים מזמינים אותו.
הוא ילד מאוד חכם, אין לו בעיה בלימודים. הוא מאוד אוהב ללמוד ,להשתתף בשיעורים ולהעשיר את הידע שלו. המורה שלו אמרה לי שאין לו חברים. הוא מדבר עם הילדים אבל לא קשור לאף אחד במיוחד. אין תלונות מצידו, הוא לא טוען שדוחים אותו ולא משתפים אותו. אולי אין לו ממש צורך ליותר קשר? האם לדחוף אותו ליצור קשרים חברתיים או שאם טוב לו עם המצב זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורש ברור נוסף
לירון און29/05/2008אורלי שלום
המקרה שתארת דורש ברור נוסף,
בין היתר של ההיסטוריה ההתפתחותית של בנך.
אני מציע לבקש התיעצות עם יועצת או פסיכולוג ביה"ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בין שנה+9 נסיעה של אם לחולאיריס29/05/2008
שלום,
ילדי בן שנה ו9 חודשים ומאוד קשור אלי.
ביום יום אני זו שמביאה אותו לגן ולוקחת מהגן, יש לציין שכאשר האב מגיע הביתה הוא מטפל בו ומשכיב את הילד לישון.
אני אמורה לסוע למשך שבועיים, המשמעות שחוץ מזה שאמא איננה גם סדר היום ישתנה כי האב או הסב או הדוד יביאו ויקחו אותו מהגן. ורציתי לדעת מה כדאי לעשות.
1. אך מכינים אותו? בכלל אפשרי בגיל כזה?
2. האם כדאי לדבר איתו בטלפון? אך לפני יומיים שהיה חולה ונשאר עם האב והסבתא (התחלפו באמצע היום) הוא בכה כל פעם ששמע אותי בטלפון, ולקח לו זמן להרגע, אך אחרי שנרגע כאילו שכח. כאשר הגעתי הביתה הוא לא הביע רצון יתר לעזוב את סבתא ולבוא אלי.
3. האם כדאי להשאיר לו קטעי וידיאו או לדבר דרך האינטרנט שראה אותי?
4. או שפשוט עדיף שבתקופה הזו לא יגידו לו כלום, שלא יצור איתו כל קשר ופשוט אחזור לאחר שבועיים כאילו כלום? (שכן לא מבין מושג זמן ושבועים זה פרק זמן יחיסת ארוך ולכן יוכל פשוט להתרגל למצב חדש מבלי כל פעם להזכר במה שחסר)
עזרתכם
תודה ויום טוב
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבר ולנסוע
לירון און29/05/2008הי איריס
נשמע שלא הולך להיות פשוט לו ולך.
חשוב להכין, אבל בפרק זמן סביר. לא כדאי שבועות, אלא ממש מספר ימים קצר לפני, כולל הסבר פשוט מי יטפל בו וכו'.
אח"כ אפשר לעשות טקס פרידה קצר כולל למשל השארת "סל הפתעות" שיוכל לפתוח עם אביו כל יום אחת.
במהלך החופשה חשוב שתשוחחי עמו- גם כדי להרגיעך וגם כי זה לא נכון "להעלם".
חשוב להבין שכאשר תחזרי תהיה תקופת הסתגלות ואולי משבר קל ששום מתנה לא תפצה עליו.
אבל, אשמה לא תועיל כאן. להיפך- צריך לחזור מוקדם ככל האפשר לשיגרה וגם בעת המשבר לא להפוך אותו לטראומה, אלא לחרוק שינים והוא יעבור.
בכלל בעת ההעדרות- הכי חשוב לשמור על שיגרה כמה שיותר דומה למצב הנורמטיבי.
מקווה שעזרתי.
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לנופש למשך 4 ימים ללא הפעוטהקרן29/05/2008
שלום, רציתי לשאול האם יכול להיגרם נזק לפעוטה בת שנה ו- 8 חודשים אם הוריה נוסעים בלעדיה לנופש בן 4 ימים? תודה רבה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהנו!
לירון און29/05/2008הי קרן
באחד העמודים הקודמים עניתי לשאלה דומה.
בעיקרון- הכל יכול להיות והדבר תלוי באין ספור גורמים כמו הקשר בינכם עד כה, הקשר למי שהיא נשארת אצלו ועוד.
אבל קחו אחריות על ההנאה שלכם!!!
סעו, תהנו ואני סומך על כך שכל הורה נורמטיבי לא היה עושה במודע דבר שמזיק לילדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. הורדת ממני תחושות אשמה...
קרן01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלכלכות - ה צ י ל ו !אמא של הדר28/05/2008
בתי בת 5 סבלה מגיל חודש מעצירויות כרוניות ומפיסורה. קצרה היריעה מלתאר את הסבל שהיא עברה ואנחנו. העצירויות פסקו בערך בגיל 4 והתחלנו בתהליך של גמילה שהיה קצר בשתן ולאחר מכן עברנו לגמילה מצואה. היא עשתה מס' פעמים בסיר ואחר כך היא עברה לשרותים. אולם זה מס' חודשים שהיא מסרבת בכל תוקף לעשות באסלה וכתוצאה מכך היא מלכלכת את תחתוניה מס' פעמים ביום. הדבר הוא בלתי נסבל עבורה ועבורנו אנו כל הזמן סביב העניין הזה מהרגע שהיא יוצאת מהגן בשעה 4 אנו בבית בד"כ בשרותים. היא מבטיחה הבטחות על מנת לצאת מהשרותים שהיא מבטיחה לעשות באסלה אולם אחרי שהיא יצאה שוב היא מלכלכת את תחתוניה וכך כל יום. אני פשוט מרגישה שאני משתגעת הדבר מעכיר את האוירה בבית אחותה גם לא מביאה חברות כי הריח הוא בלתי נסבל וגם אני נמנעת מלארח בשל אותה סיבה. עליי לציין שניסיתי פרסים ומתנות שהיא מאוד רצתה ניסיתי איומים שגם מימשתי כמו לא ללכת ליום הולדת של ילד מהגן וכו. היא מאוד עקשנית, והדבר הפך להיות מרכזי בבית. אני מיואשת ומדוכאת בשל המצב וזקוקה לעצה ו/או איש מקצוע המתמחה בתחום, ידוע לי שיש אפילו שם בלטינית לבעיה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני בהקדם לייעוץ
לירון און28/05/2008אמא של הדר
מוטב שעה אחת קודם!!!
פני לרופא המשפחה או לשרות הפסיכולוגי העירוני וקבלי יעוץ ובהקדם!!!
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 - בעיות התנהגותעינב28/05/2008
לעיתים קרובות (כמעט פעם ביום, לפעמים יותר) בני בן ה-4 מתחיל לצעוק ולבכות בצורה מאד קיצונית. זה יכול לקרות גם כשיש אורחים בבית וגם כשאין אבל רק ליד בעלי ולידי.
התפרצויות כאלו באות בעקבות תירוצים קטנים ביותר, ונראה שהוא פשוט לא מסוגל להמנע מזה.בהתחלה היינו ממש נלחצים, מגיבים מאד בחומרה, צועקים, מבודדים אותו, אח"כ כיוון שלא עזר ניסינו לחבק אבל הוא עוד יותר מתפרע וגם מרביץ לנו וצועק עוד יותר ועכשיו אנחנו פשוט מנסים להתעלם או ללכת ממנו - זה לא פשוט כי הוא לא מרפה ורץ אחרינו בבקשה ליחס: מבקש שנתנצל לכאורה על משהו שלא מאד קשור ולא מניח לנו להתעלם ולקיים שיגרה. זה מגיע למצב של 'טרור' בבית.
ראוי לציין שהילד זוכה להרבה תשומת לב מהוריו במשך שעות רבות ביום.
נראה כאילו הוא לא יודע להרגיע את עצמו לבד אבל כל עזרה שלנו ללמד אותו (לנשום, ללכת לישון, אפילו החזרנו מוצץ במיטה לשם רגיעה) - שום דבר לא ממש עוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקבל תגובה?
עינב01/06/2008נותרנו חסרי אונים,
אנו חיים בחו"ל ולכן מתקשים לקבל הכוונה מקצועית בדרך ישירה, אנא עזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הגיל
לירון און01/06/2008עינב שלום
בעקרון- גיל 4 הוא אכן גיל שבו יכולים להתעורר דחפים תוקפנים כמו אלו שתארת.
עם זאת במצב בו אתם נמצאים יש צורך בהדרכה מקצועית ופשוטה על מנת להחיל בבית תוכנית עקבית של סמכות וגבולות ולעמוד בה.
אני משוכנע כי בפרק זמן קצר יחסית, תחת הדרכה, תוכלו לייצב מחדש את התנהגותו-
כל זאת כמובן אם אין נושאים אחרים בבית ובסביבה המביאים למשבר הנוכחי.(שגם אותם תוכלו להעלות ביעוץ).
אנא פנו ליעוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה קטנה נוספת
עינב01/06/2008כיוון שאנו חיים בחו"ל, האם יש דרך לקבל יעוץ טלפוני (בתשלום) בנושא הזה ממישהו בארץ? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש המלצה?
עינב04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי איני מכיר מומחים
לירון און04/06/2008עינב
איני מכיר מומחים המספקים שירותים טלפוניים בנושא זה.
מה המגבלה בפנייה לאיש מקצוע בארץ מגוריכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)