פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר סבלנות להקראת סיפור
    לי
    26/03/2008

ביתי בת שנה ושמונה חודשים. לפני כחצי שנה אהבה מאד להקשיב לסיפורים שונים והייתה די מרוכזת במשך כל הסיפור. כיום היא מעדיפה לדפדף בספר בעצמה כבר מהעמוד הראשון ולא כ"כ מעונייינת בהקראה.
    האם זה נורמלי לגילה?
    איך ניתן לגרום לה להתעניין יותר?
    האם סיפור לפני השינה הוא דבר מומלץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר סבלנות להקראת סיפור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקראת סיפור

שרון באומל
    28/03/2008

שלום לי
    התנהגותה של ביתך מתאימה מאוד לשלב ההתפתחותי בו היא נמצאת. בשלב זה, עם "גילוי" הנפרדות, ילדים מנסים את כוחם ואת מידת שליטתם בעולם. לכן, ביתך מנסה "לקרוא לבד". אני מציעה להניח לה או לשתף עם זה פעולה ולהציע לה לקרוא ביחד. זה יעבור עם הגיל. לא כדאי לריב על זה, על מנת לא להשניא עליה את התחום.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאת ספר-מומלץ מאוד

נעמי
    29/03/2008

שלום לך.
    הייתה לי את אותה בעיה עם בתי (כיום בת 4) ובאמת עד גיל שנה וחצי הייתה מקשיבה לסיפורים ופתאום בבת אחת היא החליטה שסיפוריי לא מעניינים כמו לדפדף בספר, והנ"ל היה משבש את כל טקס שנת הלילה.
    מה שאני עשיתי הוא הפסקה. פשוט הפסקתי לקרוא לה כמה חודשים (לדעתי ארבעה או חמישה חודשים), וכשחזרתי לקרוא לה היא כבר הייתה בת שנתיים עם הרבה יותר סבלנות והבנה, שכאשר הייתה מאבדת עניין בסיפור הייתי פשוט מציעה לה לוותר על הסיפור ופשוט לישון. לאחר פעם פעמיים כאלו, היא בהקשבה מלאה, וממש תולעת ספרים, שלא מוותרת על קריאה כל לילה בהדיקות ואף מצפה לזה בסוף כל יום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם שקרים ועוד...
    שרי
    26/03/2008

שלום,
    בני בן 10 ויש לו ADHD. הוא מטופל בריטלין. בזמן האחרון הוא מרבה לשקר לנו עוד ועוד, גם לאחר שאנו מוכיחים אותו והוא מודה ומצטער. בנוסף לזה, מדי פעם הוא לוקח מאיתנו כספים ללא ידיעתנו וגם מהקופה שלו מבזבז סכומים גדולים על ממתקים. אני יודעת שזה מהצורך למצוא חן חברתית. קשה לנו מאוד להתמודד עם שפע הארועים ואנחנו מרגישים שכל סנקציה או שיחה אינן עוזרות, וגם ליטופים וזמן איכות. השקרים סובבים בעיקר סביב מקום הימצאו. כלומר הוא לא מספר שהלך לחבר זה או אחר ואח"כ מספר דברים אחרים, מאחר במספר שעות ומספר דברים שלא היו וכו'. אני מבקשת לקבל עצה או הארה שתסייע לנו להתמודד עם התופעה הקשה. ניסינו הרבה דרכים...
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם שקרים ועוד...

הוספת תגובה

• התמודדות עם שקרים וגניבות

שרון באומל
    28/03/2008

שלום שרי
    התנהגותו של בנך מעידה על מצוקה פנימית. אצל ילדים עם הפרעת קשב וריכוז המלווה בהיפראקטיביות, קיימות תופעות רגשיות נלוות כגון ירידה בערך העצמי, תחשות חסך וכו'. לפיכך, אני ממליצה בחום לפנות לאיש מקצוע במקום מגורייך על מנת לקבל ליווי רגשי בנוסף לטיפול התרופתי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אומרים ביי ביי לחיתולים?
    ענת 1010
    26/03/2008

שלום,

אשמח לקבל עצות, רעיונות ושאר ירקות.

בני בן 3 ו - 4 חודשים. בשנה הבאה הוא עומד לעלות לגן טרום חובה של העירייה,מה שאומר מלבד גילו הבוגר, שאני חייבת להתחיל לגמול אותו מחיתולים החל מחופשת הפסח הקרבה.

הצרה היא שהוא מגלה התנגדות נחרצת. בכל פעם שאני מציעה לו לשבת על הסיר / ישבנון ואפילו רק לרגע ועם בגדים כדי לפחות להרגיש הוא מסרב. ניסתי להסביר לו שהוא עולה לגן חדש ששם כל הילדים בוגרים וכ"ו, לא עזר. ניסיתי לשחד אותו בהפתעות ופרסים - לא עזר. גם על הספרים: "נפתלי וסיר הסירים" ו"טיטולי הטיטול" , ועל הסרט "בלי חיתולים" כבר עברנו וכלום.ניסיתי ללכת איתו לקנות תחתונים שהוא בוחר, גילה התנגדות נחרצת.

Help

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    28/03/2008

שלום ענת
    נראה לי שניסית הכל, ולכן אולי כדאי להפחית מהלחץ לעת עתה. אפשר לגמול אותו גם בקיץ. גמילה אמורה לארוך לא יותר משבועיים שלושה. אולי הוא חש את הלחץ ולמגיב לכך במין "מרד", כיוון שרוצה לקבל שליטה בחזרה.
    את מוזמנת גם להציץ באתר שלי sharonba.com לגבי עצות קונקרטיות לגמילה (לא בטוח שיחדש לך).
    אם נראה לך שהקושי עמוק יותר, אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנושא. גמילה היא פרידה, ויש לחשוב האם קיים קושי נרחב יותר בנושא.
    בבררה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסות לשאלתי החוזרת
    זיווה
    26/03/2008

שלום
    בני בן השלוש וקצת הינו בן יחיד, תמיד היה ילד טוב , חכם ומאוד מפותח שכלית. בחודש האחרון חל שינוי בהתנהגותו בוחן גבולות ללא סוף, לא רוצה להתלבש בבוקר כשאנחנו בלחץ לעבודה, לא רוצה לצחצח שיניים לא רוצה להתקלח בערב וגם לישון זה סיפור לא פשוט, ניסינו הכל לדבר בתקיפות לדבר בסלחנות לפתות אותו בפרסים והפתעות לספור עד 3 ואם לא מגיע אז לוקחים בכוח וכו'. אני מרגישה שאפסו כוחותיי וההתמודדות נעשית קשה מיום ליום אני מאבדת סבלנותי והוא מוציא אותי מדעתי ולאחרונה לא התאפקתי והפלקתי לו מה שגרם לו לצחוק ולהמשיך בשלו. אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שאני צריכה ללכת לטיפול ושאולי אני מאבדת סבלנות מהר מדי ואני לא בסדר . איזה סוג של יעוץ אני צריכה? מה אעשה אני אוהבת אותו כ"כ וכל פעם לאחר שאני מתפרצת ומענישה אותו ליבי נחמץ ואני בוכה כל היום בעבודה. יש לציין שבגן הגננת אומרת כי הוא שובב אך מפרשת זאת כגדילה וכסיבה להתבגרותו ובבית עם המשפחה המורחבת דודים ודודות הוא מתנהג נפלא והם אוהבים אותו כ"כ ונהנים בחברתו, יש לי הרגשה שרק כשאני ואביו יחד בסביבה הוא מתנהג כך כשאנחנו אחד על אחד איתו לרוב זה לא קורה. אני ובעלי חיים בשלום בני זוג אוהבים ולא מקרינים לו את הכעסים והמריבות שלעיתים מתגלעות ביננו ומקפידים לעשות זאת ביננו, מבחינתו רואה אותנו רוב הזמן מחייכים ואוהבים.
    מה לעשות? איך להתמודד.
    תודה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות בבית

שרון באומל
    28/03/2008

שלום זיווה
    התנהגותו של בנך, שהינה סלקטיבית לבית, עשוייה להעיד על הצורך שלו לומר לכם משהו. משהו שהוא אינו יכול לבטא במילים, עקב גילו הצעיר. לפיכך, ניתן לנסות, דרך משחק או סיפור, לנסות לעמוד על פשר התנהגותו. אפשר במשחק לחקות את מה שקורה בבית, ולפתח לגבי זה שיחה תוך כדי משחק, כאשר המכוניות/הבובות או כל אמצעי משחק אחר, הם "הדוברים". ניתן גם לקבל ייעוץ (נראה לי ייעוץ קצר) אצל פסיכולוג באיזור מגורייך, שיוכל לעמוד על מקור ההתנהגות וללמד אתכם, כמשפחה להתמודד עם ההתנהגות באופן אדפטיבי יותר. אני מציעה לפנות לפסיכולוג המתמחה בילדים, אפשר גם לפסיכולוג התפתחותי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברית אצל בת 3.5
    מיה
    26/03/2008

בתי בת 3.5- ילדה מאוד בטוחה בעצמה. היא מוקפת חברים ובגדול היא מנהיגה באופייה וגם בפועל בגן.
    הבעיה היא שבזמן האחרון היא לוקחת את הבטחון הזה כמה צעדים קדימה ומתנהגת מאוד מאוד לא יפה לילדים מסויימים. אם הגננת מעבירה אותה מקום בגן והיא יושבת ליד ילד שהיא לא כל כך אוהבת היא מיד צועקת עליו "אני לא אוהבת אותך, לא רוצה להיות חברה שלך" ועוד התנהגויות דומות. התנהגויות שמזכירות את "מלכת הכיתה" בגילאים מאוחרים יותר.
    ההתנהגות הזו מאוד לא מקובלת עלי, אנחנו בית נעים מאוד ומאוד רוצים לחנך את בנותינו לאדיבות, לחברות טובה, לטוב לב.
    השאלה היא איך למקד אותה בכיוון חברי חיובי יותר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברית אצל בת 3.5

הוספת תגובה

• התנהגות חברית

שרון באומל
    28/03/2008

שלום מיה
    אני מציעה, דרך משחק או סיפור, שזוהי "השפה" אותה מדברים ילדים, ללמד את ביתך כיצד חש "הצד השני" כאשר נאמר לו משפט כפי שנתת בדוגמא (וכן משפטים נוספים). אפשר, למשל, לשחק בבובות, והבובה שלך יכולה לומר משפט כזה, ואז את, כאמא יכולה לומר לבובה שלך : "נראה לי שהבובה השנייה מאוד נפגעה, ואולי עכשיו היא אפילו רוצה לבכות. זוהי רק דוגמא וניתן להיות יצירתיים לגבי זה.
    בנוסף, כדאי לדבר עם הדננת על שיתוף פעולה. אולי אפשר לבנות תכנית קטנה לגבי חברות בגן.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח ואחות במקלחת
    קוגן נטלי
    26/03/2008

יש לי שני ילדים, בן 8 ובת 4. הם ישנים באותו חדר וגם מאוד אוהבים להתרחץ יחד באמבטיה. האם זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה
    אח ואחות במקלחת

הוספת תגובה

• מקלחת משותפת

שרון באומל
    28/03/2008

שלום נטלי
    כל עוד שניהם חשים בנוח, ונמצאים עדיין בגיל חביון (עד גיל 10-11), אין כל רע בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמירת סליחה לילד בן 2
    איתי
    26/03/2008

שלום רב !
    האם זה נכון להגיד לילד שעוד חודש בן 2 שעושה משהו לא טוב ואחרי המעשה דורשים ממנו להגיד סליחה או שעדיף להגיד לו משהו אחר ואיך זה משפיע עליו.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אמירת סליחה לילד בן 2

הוספת תגובה

• אמירת סליחה

שרון באומל
    28/03/2008

שלום איתי.
    אני לא רואה כל רע בללמד ילד בן שנתיים לומר סליחה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה על חתול שמת
    רויטל
    25/03/2008

שלום רב,

יש לי שני ילדים אחד בן שמונה רגיש מאוד (אוהב לבכות על כל שטות) וילדה בת 4 ג'דאית
    אנו מגדלים חתול מזה 4 שנים והיום לצערי הרב החתול נפל מהקומה השלישית ומת.
    איך אני אמורה להסביר את מה שקרה לילדים ומה באמת אני צריכה לספר להם שהחתול הלך לאיבוד או שהוא באמת מת - בכל מצב אני מתכננת לביא חתול חדש הביתה כי זה חיה שהילדים מאוד אוהבים. אך אני לא יודעת מה לספר להם, אנא עזרו לי.
    בתודה מראש
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה על חתול שמת

הוספת תגובה

• מוות

שרון באומל
    25/03/2008

שלום רויטל
    אני מציעה לומר לילדים את האמת. אם תאמרי שהחתול הלך לאיבוד, תמיד תישאר אצלהם התקווה שהוא יחזור, ואני לא חושבת שזה יהיה בריא. בייחוד על רקע העובדה שאת מתכננת להביא חתול חדש, אליו הם אמורים להיקשר. אפשר לומר משהו בנוסח: "היום קרתה תאונה, והחתול נפל. הוא קיבל מכה, והוא מת. כשחתולים מתים הם הולכים לארץ החתולים....". או כל נוסח אחר שיספר את האמת בדרך מרוככת. אני מציעה להדגיש את הסופיות. בנוסף, לתת לגיטימציה לכאב ולאבל שהם יחושו ולא לפחד מזה. זה טבעי וזה בסדר, וזה חלק מגידול חיות בבית (ובכלל, חלק מהחיים). ילדים מסוגלים לעמוד בכך. גם הרגישים שביניהם....
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א
    ליאור
    25/03/2008

שלום, בני בן 6.5 בכיתה א (השארנו אותו שנה נוספת בגן מאחר שרגשית לא היה מוכן לכיתה א).
    הייתה קיימת בעיה של תחושה ומגע וטופלנו על ידי מפגשים עם מטפלת (ריפוי ועיסוק), הרגשתי שזה לא תורם הרבה אולם עם הזמן וההתבגרות המצב השתפר.
    כיום בכיתה א עדיין רגיש מאוד הדבר מתבטא בבכי מרובה על כל דבר שאינו יכול לקבל( לא מוכן לקבל תשובה שלילית), אני מקבלת הערות מהמורה על התנהגותו בכיתה שלפעמים גובלת באלימות (איפולסיביות).
    יחד עם זאת נולדה תופעה חדשה הוא בורח מהכיתה משיעורים שאינם מעניינים אותו - חשוב לציין שהוא נגרר עם עוד ילד נוסף וכמה שאני מנסה להסביר שזבה לא לטובתו זה לא ממש עוזר, היתה לנו שיחה עימו ועם המנהלת וקיבלנו הבטחה - אולם היא לא התקיימה, אני מרגישה חסרת אונים, לא ברור לי מאיפה האומץ כבר בכיתה א לצאת ולא להקשיב למורה.
    לפעמים אני מרגישה שהוא כועס על כך שהשארנו אותו עוד שנה בגן אולם הסברנו לו את הסיבה. חשוב לציין שהוא שולט בחומר הנלמד ומעבר (בקבוצת מתקדמים). המצב בבית טוב מאוד לא חסר כלום ומערכת היחסים תקינה לחלוטין יש לו עוד אחות בכיתה ד. אין שוב דבר חריג שעולה על דעתי.
    לאחר כל בריחה הוא נענש (לא מחשב לא חברים ) לאחרונה שקלתי להוציא אותו מחוג הכדורגל שזהוא חוג האהוב עליו מאוד אבל משום מה אני מרגישה שזו לא הדרך הנכונה להבהיר ולהעמידו במקום, משתוקקת לעזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

שרון באומל
    25/03/2008

שלום ליאור
    התנהגותו של בנך מעידה על מצוקה פנימית. אני מציעה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורייך. מצוקה פנימית לא חייבת להיגרם כתוצאה מקושי בבית. ייתכן מאוד והיא נובעת מהרקע של הויסות התחושתי ותחושת חוסר ערך, שלעיתים, מתלווה לכך (ציינת בעצמך שהוא "כועס" על כך שהשארתם אותו שנה בגן - ייתכן שהוא תוהה מה לא היה בסדר עימו).
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6 מאוד ביישנית
    ש
    25/03/2008

יש לי בת 6 שמאוד ביישנית. היא הולכת לגן חובה ושם לא מדברת עם גננת, רק מדברת קצת כאשר אחד ההורים נמצא לידה. בשנה שעברה היא הייתה בגן טרום חובה עם אותה גננת וקצת דיברה אבל עכשיו מסרבת לדבר. יש לה חברה אחת בגן שרק איתה היא מדברת. בבית היא מדברת כמובן ואפילו יותר מדי. יש לה גם עוד חברה שאיתה היא גם כן מדברת. היא הולכת לחוגים ושם מדברת אבל מאוד חלש. יש הרגשה כאילו היא מתביישת לדבר. הגננת אומרת שאולי כדאי לפנות לפסיכולוגית כי ביישנות זה בסדר אבל זה מפריע לה. לדוגמה אם איזה שהוא ילד מציק לה בגן אז היא מתביישת ללכת לגננת ולספר ורק מספרת זה דרך חברה שלה. אולי כדאי גם לציין שגם אישתי מאוד ביישנית וגם אני הייתי ביישן כשהייתי ילד. רציתי לשאול אולי יש איזה שהם קבוצות תמיכה לילדים ביישנים או ילדים עם בטחון עצמי נמוך? מה כדאי לעשות במקרה שלנו?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 6 מאוד ביישנית

הוספת תגובה

• אילמות אלקטיבית

שרון באומל
    25/03/2008

שלום לך.
    התופעה אותה אתה מציין בכתובים נקראת בספרות המקצועית elective mutism. כפי שהגננת אמרה, התופעה מעידה על מתח ומצוקה פנימית. אני בהחלט ממליצה לגשת לאיש מקצוע בעניין, על מנת להקל על בתכם, ולעזור לכם, כמשפחה, להתמודד עם המצוקה. ייתכן שבתכם תישאר ביישנית, אך תוכל להתמודד בצורה אדפטיבית יותר עם הביישנות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    מיכל
    25/03/2008

שלום
    בני בן שנה וחצי ולפני כשבוע סיימנו איתו תקופה של חודש מחלה (מחלת הנשיקה וסיבוך של דלקת אוזנים) בה הוא עבר סידרה של זריקות ומספר פעמים ניקוזי מוגלה מהאוזנים. במשך כל התקופה הוא בכה מאוד ורק אחרי 3 שבועות התחילה רגיעה. למרות שעד היום הוא נאבק כשמחליפים לו חיתול, מספרים לו את השיער, גוזרים לו ציפורניים וכו,. במהלך הזמן הזה הדרך היחידה שהוא נרגע היה אצלינו המיטה או על הידיים.
    היום הוא נכנס לחרדה כשמעבירים אותו למיטה שלו ואפילו אם אני שוכבת לידו בחדר שלו הוא לא מוכן להירדם. התקפי החרדה אורכים כשעתיים שלוש עד שהוא מצליח להירגע ולהירדם אלינו במיטה שנית.
    מה ניתן לעשות? איך אני יכולה להוציא אותו מהמיטה שלנו בלא לגרום לו להתקפי החרדה?

תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• טראומה

שרון באומל
    25/03/2008

שלום מיכל
    מהמתואר בכתובים, נראה שעל בנך עברה תקופה לא פשוטה, שהשאירה חותם רגשי. אולי אפילו ניתן לומר שהוא עבר חווייה טראומתית. לפיכך, ראשית אני מציעה לא להוציאו כרגע ממיטתכם, אם זה מה שמרגיע אותו. הוא כנראה זקוק לעוד זמן על מנת להחלים. שנית, אני מציעה לארגן עבורו את החווייה. אפילו אם אינו מדבר כעת, או רק באופן חלקי (וזה מה שהייתי מצפה מילד בגילו), הייתי אומרת משהו בנוסח: "היה עד עכשיו קשה. היית חולה, וקיבלת זריקות לא נעימות וגם עשו לך משהו באוזן. זה היה לא נעים, ואולי אתה עכשיו פוחד שזה יקרה שוב". ארגון החווייה עשוייה להקל על הכאוס בעולמו הפנימי וליצור משמעות. לאחר תקופה מסויימת אני מציעה לומר לו שביום זה וזה הוא יעבור לישון במיטה שלו. כדאי לקנות יחד עימו איזשהו דובי או שמיכה רכה או מכונית או כל דבר אחר שיבחר, שייקרא "שומר הלילה". לומר שאותו חפץ יהיה עימו כל הלילה וישמור עליו. אני מצמיעה לחזור לטקס שינה ברור ומוכר וכמובן נעים. אך, כמו שהגוף זקוק לזמן על מנת להחלים, כך גם הנפש. תנו לו את הזמן הזה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי שלא נגמר....
    ליאת
    25/03/2008

שלום רב,

אני פונה אליכן בקשר לביתי בת ה - 6 אשר סובלת מבעיה רגשית. רקע קצר: בגיל שנתיים וחצי נולדו לה אחיות תאומות אשר בשנתיים האחרונות הקנאה כלפיהם מאוד בוטה מבחינתה, היא בוכה כמעט על כל דבר, היא לא מדברת עליהם בגן או בכלל, מתנהגת בתוקפנות ובכעס כל הזמן. בחצי השנה האחרונה מטופלת בשיטת "טיפול באומנות" אך אני מרגישה שהמצב רק מחמיר והטיפול לא עוזר לה. הייתי מעוניינת לקבל הכוונה האם לדעתכן צריך להפנות אותה לטיפול פסיכולוגי? אצל איזה סוג פסיכולוג? או האם משהו אחר כי ברור לי שהילדה צריכה עזרה שאני לא יכולה לתת לה.

אודה על תשובתכן.

בתודה מראש
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    בכי שלא נגמר....

הוספת תגובה

• מצוקה רגשית

שרון באומל
    25/03/2008

שלום ליאת
    אני מציעה לפנות למטפלת באומנות ולספר לה כיצד את מרגישה. לעיתים בטיפול רגשי, לפני שמגיעה הטבה, יש הרעה במצב וזה חלק מהטיפול. באופן כללי, אני חושבת שבגילה של ביתך טיפול רגשי צריך לכלול הדרכת הורים מסודרת, בה מוסבר פשר התנהגותה והתכנים העולים בעולמה הפנימי. אם חלק זה לא קיים בטיפול, הייתי מנסה לברר למה, או לבקש עזרה מקצועית אחרת/נוספת.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    יאיר
    25/03/2008

שלום
    יש לנו ילד בן 10 תלמיד מצוין (לא שזה מה שהכי חשוב לנו) אבל:
    הוא ילד שלא מרוצה ,מקטר על כל דבר שמוטל עליו,שונא בית ספר,חייב להראות בכל מצב כשהוא לא מרוצה ע"י הורדת הראש והליכה איטית (מין ריטואל התנהגותי קבוע)
    ניסינו ע"י הערות "מה הפרצוף הזה ?" או כל מיני שלא צלחו ,כל יום הוא חייב להגיד לנו אם היה לו יום כיף או לא ולי האבא זה נמאס שהילד מנגן לי על המצפון כמה טוב לו או לא ,אני מרגיש שלפעמים בא לי לא להגיב אליו עד שיפסיק את ה"תעללות" הזו !!!!!!
    רשמנו אותו לחוג חשבנו שישתפר משהו אבל שום שינוי .
    האם ישנם טיפים שנוכל להשתמש ?
    האם יכול להיות שהילד צריך טיפול מקצועי ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לא מרוצה

שרון באומל
    25/03/2008

שלום לך.
    אני מאמינה שבהתנהגותו בנכם מנסה לספר משהו, אותו הוא לא יכול להביע במילים. הייתי מציעה לומר, בשעת רוגע ומנוחה משהו בנוסח: "שמנו לב שאתה הרבה פעמים לא מרוצה מכל מיני דברים. אנחנו מאמינים לך ורוצים לעזור לך. אתה רוצה לספר לנו מה קורה?". אם קשה לו לדבר, אולי כדאי לשקול פנייה לאיש מקצוע שינסה לברר עם הילד מה קורה לו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי
    אודליה וקנין
    24/03/2008

שלום רב,

אני אמא לשלושה ילדים מקסימים, ילדה בת 4.5,ילד בן3,ותינוקת בת 3 חודשים,הבעיה שלי היא עם ילדי בן ה3 עד לא מזמן הוא היה מרכז העניינים,ולאחר הולדת הבת הקטנה הכל היה מסדר עד לאחרונה הוא התחיל להפגין ביטחון מופרז,כול דבר אצלו זה לא רוצה והוא לא מוכן להקשיב לא חולק בדברים שלו,ולאחרונה הוא התחיל להכניס ידיים לצלחות האוכל של אחרים,אלו דברים שלא היו מעולם,מה לעשות אך להשיב לו את הרוגע שלו,ואנחנו הורים שמחבקים מנשקים מטיילים עם הילדים
    ומציבים גבולות,מה עוד אפשר לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגותי

הוספת תגובה

• תגובות קנאה להולדת אחות

שושי יעקובי
    24/03/2008

אני מניחה כי הקשיים החדשים בהם אתם נתקלים קשורים בדרך כלשהי לתגובות הקנאה של הילד להולדת אחותו. כפי שציינת בעצמך, עד ללידתה הוא היה הילד הצעיר במשפחה וכעת יש תינוקת שבוודאי גוזלת לא מעט מתשומת הלב שלך. הילד זקוק לתשומת הלב שלך ולהתייחסות שלך למצוקתו. זמן פרטני ביחד איתך, שיחה משותפת ושימוש בספרים בנושא הקנאה לאחר הולדת אח/ות, יכולים לסייע לילד ולך לגעת ברגשות העדינים ולאפשר לו לחוש מובן ומוכל. ואתם ההורים צריכים להיות מוכנים לתקופה מסוימת לא קלה עם הילד כתגובה נורמטיבית למצב הכל כך שכיח.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4.5 - עדיין עם טיטול לצרכי קקי
    מיכאלה
    24/03/2008

בוקר טוב, בני היקר בן 4.5, עושה עדיין קקי בטיטול, מטיל מימיו בשירותים.
    יש לו יציאות לרוב קשות, הוא ממש מתאמץ לעשות את הקקי, ולא מוכן לעשות בשירותים, על אף הפניות בכל דרך שהיא לעשות בשירותים. חשוב לציין, כי הכל נעשה לא בלחץ, אני לא מתנה תנאים...אני מציעה לו במקביל. אך שוב הוא נענה בשלילה.
    ראוי לציין, כי בזמן עשיית צרכיו הוא נכנס לחדר משחקים סוגר את הדלת מתרכז במשחק כלשהו..ובסיום קורא לי שאנקה לו.
    אני מאוד רוצה לגמול אותו...איך לעשות זאת?
    תודה
    מיכאלה

הוספת תגובה

• קשיים בגמילה

שושי יעקובי
    24/03/2008

אני מניחה שבשלב הנוכחי, גיל 4 וחצי, ניסתם כל מיני דרכים לעזור לו להשתחרר מהתלות בחיתול. לכן קשה לתת עצה כללית על גמילה וכדאי לפנות לייעוץ מקצועי שיסייע באופן מותאם לילד.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה