פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה אני עושה?
    עדי
    02/12/2007

שלום, שמי עדי ואני אמא לילד בן שש וחצי ולילד בן 8 חודשים.
    ברצוני לקבל ייעוץ ודחוף על בני הבכור הוא ילד מאוד עצבני שמותר לו לעשות הכל אבל כשאני מענישה אותו הוא מתחיל להשתולל ולהרביץ לי לזרוק עלי דברים ולקלל לפעמים אני מתאפקת ושומרת על קור רוח עד שהוא נרגע ולפעמים למרות שזה כמעט לא קורה לצערי אני מרימה עליו יד ואחר כך מצטערת ובוכה וכועסת עליו איך שהוא גורם לי להגיע למצבים כאלה.
    אחר כך הוא בא לבקש סליחה עם דמעות ומבטיח שזה לא יקרה שנית ברצוני לציין כי הוא אינו מקשיב לי ולדעתי זה דווקא למה אני לא יודעת אבל הוא מוציא אותי מדעתי. גם שחזר היום מבית הספר אחרי הבטחות רבות הוא לא הקשיב ועיצבן והרגיז.
    שאיפתי בתור אמא להיות הכי קרובה לילדי בכדי שירגישו שאיתי חופשי שיספרו וידברו איתי על הכל אני אמא מאוד דאגנית וחוששת מכל דבר וחושבת כבר על גיל ההתבגרות וכל המשתמע מכך.

כרגע אני מאוד כואבת וחוששת שמא יפגע לו הדימוי העצמי שלו יש לציין שהילד נמצא איתי מאז שהוא חוזר מבית הספר ועד לבוקר למחרת שהוא הולך לבית הספר.

אשמח לשמוע את הצעתכן ואת דעתכן בעיניין.

עם הרבה אהבה לילדיי - עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אני עושה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות

שרון באומל
    02/12/2007

שלום עדי.
    קשייך ותגובתך לקשיים מאוד מובנים. יחד עם זאת, את צריכה לקחת בחשבון את היותך מודל לילדייך. דהיינו, אם את מצוקתך את פותרת, לעיתים, על ידי אלימות, הילדים לומדים שזו הדרך להתמודד גם עם מצוקתם הפנימית.
    אני מציעה ללכת לאיש מקצוע באיזור מגורייך, על מנת ללמוד יחד דרכים אדפטיביות יותר להתמודד עם הקשיים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

עדי
    03/12/2007

שרון שלום,
    תודה להתייחסותך, ברצוני להבהיר המצב הזה קורא לעיתים רחוקות ויכול להיות שבני הבכור מתנהג כך מתוך מצוקה פנימית הוא ילד שמפנים(אולי כתוצאה מלידת אחיו הצעיר).
    האם תוכלי להמליץ לי על אנשי מקצוע באזור הדרום.
    בעבר פניתי לפסיכולוג הוא עשה לנו הערכה של ארבעה מפגשים והוא המליץ לי על מפגשים נוספים בכדי להדריך אותי כיצד להתנהל עם הילד מבחינה מילולית הוא טוען שאיני מבינה את הילד בהיותו אומר לי דברים.
    לדוגמא שיחקנו במשחק והילד אמר לי את לא קטנה אז הייתי צריכה להבין מזה מה שהילד חושב.
    אני חושבת שזו לא הבעיה הילד שלי מגיל קטן גדל עם הכל קיבל הכל אם זה חומריות אהבה ויחס והיום הוא לא מוכן שיגידו לו מה לעשות.
    אני חושבת אולי אני אתחיל לדבר איתו כל יום על אלימות כמה שזה לא טוב ולא עוזר.

בכל אופן אם תוכלי להמליץ לי או לכוון אותי יותר.

תודה ויום טוב

עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

שרון באומל
    04/12/2007

שלום לך שוב עדי
    אני לא מכירה אנשי מקצוע באיזור הדרום. צר לי.
    אוסיף ואומר שאני חושבת שאם קיים קושי, הוא קושי בקשר, לאו דווקא בך. את פשוט יכולה להוות מנוף ולעזור לילד להתגבר על הקשיים בתור המבוגר.
    לפעמים אין כימיה עם אנשי מקצוע ואז שווה להחליף ולבדוק אופציות אחרות, כמו בכל תחום.
    בהצלחה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון/חרדת נטישה
    נופר
    02/12/2007

שלום,
    לאחר חופשת לידה אני חוזרת לעבודה כמובן שבחרתי בקפידה רבה את המטפלת לילדתי אך נוכחתי לראות כי ביתי אינה ישנה טוב,לא אוכלת טוב ויש לה מצבע רוח מישתנים.שלא לדבר שאינה מחייכת אלי מה זה יכול להיות?חזרתי רק לפני שבוע

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון/חרדת נטישה

הוספת תגובה

• פרידה לאחר חופשת לידה

שרון באומל
    02/12/2007

שלום נופר
    יעזור מאוד אם תוכלי לכתוב בת כמה ביתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שדבוקה לאמא שלה
    rrinat
    02/12/2007

בתי בת שנה וחצי. נכנסה בספטמבר האחרון למעון קטן ומשפחתי ( עד אז הייתה איתי בבית). הכניסה הייתה מלווה בחששות רבים שהתפוגגו ואחרי שבוע היא התרגלה לגן והולכת בכל בוקר בשמחה. הבעיה היא שמהרגע שאני לוקחת אותה היא לא מוכנה לזוז ממני ואסור לי להתרחק ממנה אפילו אם אני הולכת לקצה השני של החדר והיא יכולה לראות אותי. היא מיד בוכה וצורחת בואי אלי בואי אלי. אני מנסה כל הזמן לדבר איתה ולהגיד לה אמא פה, אני לא הולכת וכו'. כל אחה"צ מלווה בבכי עד שאני לוקחת אותה על הידיים מרגיעה מלטפת, מחבקת ומנשקת וכשאני מורידה אותה הכל מתחיל שוב. היא ילדה שלישית אני חייבת לתת גם לאחים שלה תשומת לב מה שמרגיז אותה מאד. היא ממש מכה אותם ודוחפת אותם כשהם מנסים להתקרב אלי. עוד שבועיים אנחנו נוסעים לארבעה ימים לחופש בלי הילדים ואני מפחדת ממה זה יעשה לה.
    בסה"כ היא ילדיה חכמה, חייכנית ושובבה מאד. היא אוהבת חברה ואת האחים שלה במיוחד ( למרות הכל).
    מה אפשר לעשות כדי להרגיע אותה? היא לא מרשה לאף אחד להתקרב אליה לא אבא ולא סבתא שכשאני בסביבה היא מאד אוהבת. עד מתי זה צפוי לעבור? אני מתכננת הריון בחודש- חודשיים הקרובים וזה בטח לא יעוזר . איך אפשר לעוזר לה?
    מצטערת על האורך פשוט המצוקה שלנו ושלה גדולה.
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שדבוקה לאמא שלה

הוספת תגובה

• תקופת "הדבק"

שרון באומל
    02/12/2007

שלום לך.
    ביתך נמצאת בדיוק בגיל בו היא מגלה את עצמאותה ואת היכולת שלה להתרחק ולחקור את הסביבה בכוחות עצמה. התגלית הזו מרגשת אך בד בבד מפחידה, כיוון שהילד עדיין לא מבין שאפילו אם הוא מתרחק ואניו רואה את אמא, אמא נמצאת שם. בגיל זה רואים ילדים רבים הולכים לחקור את הסביבה, ופתאם רצים חזרה להורה "לתדלוק". לכן, אני מציעה לאפשר לה את ההתרחקות התקרבות, והתקופה הזו תעבור.
    אני מאוד מבינה את קשייך בהיותך אם לשלושה ילדים. עם זאת, כדאי לשים דגש מיוחד על ההיפרדות-התקרבות בתקופה זו.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

rrinat
    03/12/2007

לפעמים הדפוס הוא שהיא בוכה אפילו כשאני לידה אבל היא לא על הידיים שלי וכשאני מסיימת לעשות מה שעשיתי ( להלביש, לבשל וכו' ) אני לוקחת אותה מרגיעה ומחבקת ואז היא נותנת לי להוריד אותה בלי בכי והיא משנה את עורה והופכת להיות הילדה המקסימה שהיא. האם ליזום את ההתרחקות? כלומר להוריד אותה מהידיים לתת לה לבכות אבל להשאר בטווח ראיה שלה?
    אני קווה שזה יגמר בקרוב כי היא משגעת את כולנו.
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון באומל
    04/12/2007

שלום לך שוב
    מה שאת עושה כרגע מעורר תגובה חיובית אצל הילדה. לכן, אני מציעה דווקא להמשיך בדיוק במה שאת עושה.
    את תראי שזה יעבור תוך פרק זמן מסויים.
    אני איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחג שמח

rrinat
    05/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה
    סינדי
    02/12/2007

שלום, יש לי 3 ילדים (9, 5.5 ,1.5) בחודשים האחרונים ביתי בת ה - 5.5 מתקשה להיפרד מדמויות שונות (אבא, סבתא, סבא, דוד צעיר...) בכל פעם הדמות משתנה אך המשותף הוא שהיא נכנסת לבכי היסטרי, נתלית על הרגל של אותו אדם, אחרי יציאתו מנסה לפתוח את הדלת ולרוץ אחריו (גם במחיר של אי הקשבה כשאומרים לה לא לפתוח אותה ולצאת אחרי אותו אדם). לא ניתן לדבר איתה במצב כזה כי זה רק מרגיז אותה עוד יותר, כשהיא כבר רגועה (וזה לוקח זמן) ומשוחחים איתה היא תמיד מבקשת לפתוח דף חדש. בשיחה איתה הסברתי לה שזו התנהגות שלא מתאימה לגיל שלה אלה לגיל שנתיים והיא כבר ילדה גדולה ושזה לא נעים לאותו אדם מימנו היא נפרדת. הסברתי לה שהיא לא מרוויחה מזה כלום כי אותו אדם לא חוזר בגלל הבכי שלה. כל ההסברים לא עוזרים, ההתנהגות נמשכת, מה עושים?! ברצוני לציין כי גם בגן (חובה) היא משחקת משחקים של פרידה אבל לא בעוצמה כזו ותמיד רוצה להיפרד רק כשהגננת הראשית מגיעה. מאז ומעולם הפרידות לא היו קלות (עד גיל שנה היתה איתי בבית), אך תגובות כפי שתארתי קודם לכן, החלו רק בחודשים האחרונים. אשמח לרעיונות....

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה

שרון באומל
    03/12/2007

שלום לך.
    אני מציעה, דרך משחק או סיפור, לנסות לדבר על הפרידה, תוך מתן לגיטימציה לקושי. לדוגמא: ניתן לומר משהו בנוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון קשה לך מאוד להיפרד מכל מיני אנשים. את בוכה מאוד ורוצה ללכת אחריהם. זה באמת קשה להיפרד. זה מעורר געגועים ועצב". לאחר מכן ניתן לתת לה את החיזוקים כפי שאת נותנת. אם תוכלי למצוא דרך לעשות את הנ"ל גם דרך משחק או סיפור, זו תהיה שפה שיותר תדבר אל ילדתך.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מתקשה לקבל ביקורת
    אסנת
    02/12/2007

בני בן השנתיים ותשעה חודשים מתקשה לקבל ביקורת מאנשים אחרים. או ליד אנשים אחרים הוא ניפגע עמוקות.
    מדובר בילד מאוד נבון לגילו ממכה כואבת שקיבל בעת משחק הוא לא בוכה אבל מהערה פשוטה הוא ניפגע במהירות לעיתים בוכה ולעיתים כועס על כל הסביבה
    שאלתי היא במה אפשר לעזור לו? .
    מדובר בילד יחיד האם יש קשר?האם זו תכונת אופי הניתנת לשינוי?
    אשמח לקבל כמה עצות תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בני מתקשה לקבל ביקורת

הוספת תגובה

• ביקורת

שרון באומל
    02/12/2007

שלום אסנת
    הייתי מציעה, דרך משחק או סיפור, לדבר עם הילד על הפגיעה שלו מביקורת. למשל: אפשר לשחק במכוניות, ולהגיד, וואו, המכונית הזו מאוד נעלבה כי המכונית השנייה אמרה לה שהיא נוסעת לאט מידיי..." . כנ"ל לגבי סיפור פחות או יותר באותו נוסח. אפשר גם לומר לילד "שמתי לב שמאוד נעלבת כשX אמר לך שאתה לא זורק את הכדור חזק מספיק". התחושה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, הדיבוב דרך המשחק/סיפור עשוי לשפוך אור על מקור הקושי.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    מוציאלה
    01/12/2007

יש לי בת 8 שמשקרת הרבה. למשל מציקה לאחותה ואח"כ טוענת שאחותה התחילה ושהיא לא אשמה. השקרים שלה ממש מוצלחים שלעיתים אנו חסרי אונים ולא יוגעים למי להאמין. גם בבי"ס היא משקרת למורה ולא מודה שהיא עושה דברים. שואלים אותה באיזה יד את כותבת והיא אומרת שמאל בטבעיות ואף אחד לא יכל לדעת שזה לא נכון. הסברנו לה שחמור לשקר ושאנחנו נכעס על שקר ולא על המעשה. לשווא. איך מתמודדים? זה ככה מגיל קטן, היא היתה למשל עובדת על סבא וסבתא בטלפון שהיא לבד בבית וזה לא נכון וכד'. מה לעשות? אין לנו מושג מאיפה זה מגיע, היא ילדה חברותית ומאושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• שקרים של ילדים

שושי יעקובי
    03/12/2007

מפעם לפעם ילדים משקרים. ההתייחסות לשקרים של ילדים צריכה להיות שונה בהתאם לגיל הילד ולמצב. כך שהייתי מתייחסת בצורה שונה לשקרים שלה בגיל 8 ומול שקרים בגיל 4-5. יש לשים לב לסיבות של השקרים, פעמים רבות ילדים משקרים כדי להימנע ממצב לחץ, כשילד חש מאוים, מקופח או חסר אונים. בדוגמאות אותן ציינת: אי הכנת שיעורי בית או ריב עם אחותה, נראה כי השקרים הם נסיונות להימנע מביקורת, מתגובת כעס או עונש ולשמור על רושם טוב אצלך ואצל המורה.
    מה לעשות?
    ראשית להבין שהילדה משקרת כשהיא יודעת שהיא עשתה משהו אסור. חשוב להגיד לילדה שאת יודעת שהדברים שהיא אומרת אינם אמת, שזה לא מקובל עליך. השקרים אינם דרך ראויה ומשתלמת לפתור בעיה, שקרים גורמים לחוסר אמון, מעכירים את היחסים וכמעט תמיד מתגלים. ליצור אוירה של שיחה הדדית ולא של ביקורת. את רוצה לבנות בינכן תקשורת שמבוססת על להגיד אמת כדי לעזור לה במצבים שבהם קורים לה דברים לא נעימים.
    עם עצמך כדאי לבחון אם בעבר / בהווה השקרים הללו הועילו לה ואכן מנעו עונש.
    דבר נוסף: לבדוק את עצמך אם גם את משתמשת בשקרים גם אם הם "לבנים" בנוכחות הילדה, כי את משמשת לילדה מודל להתמודדדות מול "מצבים לא נעימים" .
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי/שרון דילגתם על שאלתי

סינדי
    03/12/2007

בנושא קשיי פרידה, אנא התייחסו לשאלתי. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    מוציאלה
    01/12/2007

ילדתי בת ה 8 צריכה לעבור בדיקה במכשיר הדמיה לאיתור פוליפים במעיים עקב תסמונת גנטית שיש לאביה. בעקבות התסמונת יש לה כתמים חומים בשפתיים שעד היום הגדרנו לה כפגמנטציה ולא הזכרנו את התסמונת. השאלה היא האם להעביר את הבדיקה כבדיקה שגרתית (ואז תשאל למה אחותה לא עושה) או לספר את האמת על התסמונת מעכשיו???

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• הכנת ילדה לבדיקה רפואית

שושי יעקובי
    03/12/2007

כשאת מספרת לבתך על הבדיקה כדאי לתת לה מידע כללי על הסיבה לבדיקה, כגון שזו בדיקה שבודקת את המעיים, לא הייתי משתפת אותה בחששות לגבי תסמונת מסוימת כי אז צריך להסביר את המשמעות של התסמונת. לא ברור לי מה היא יודעת כיום על התסמונת הגנטית של אביה. אם היא מכירה את התסמונת של אביה ותשאל ישירות אז לדעתי את צריכה לשתף אותה במטרה של הבדיקה.
    חשוב עם זאת לתת לה מידע לגבי ההליך הרפואי על מנת להפחית חששות. (להסביר את ההליך הרפואי עצמו: אם שותים תרופה מסויימת/ מניחים מכשיר מסוים - בהתאם לבדיקה). לציין שזה לא יכאב, לציין את משך הזמן של הבדיקה, אם אתם נוכחים בבדיקה וכדומה.
    כמובן לאפשר לה לשאול שאלות.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה
    ליאת
    01/12/2007

בני בן שנה ו 8 חודשים , יש לנו בעייה שבה כל ארוחה נמשכת שעה.
    הוא משאיר את האוכל בפיו למשך זמן, ואני כל הזמן מזכירה לו ללעוס את האוכל.
    זה נהפך אצלו למשחק, הוא מרוכז בדברים אחרים ואנחנו לא יודעים כיצד להיפטר מהרגל רע זה.
    אני לא רוצה שכל ארוחה תימשך זמן רב כל כך.
    אנא תני לנו עצה כיצד לעזור לו להיגמל מהרגל רע זה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה

הוספת תגובה

• אכילה איטית

שושי יעקובי
    03/12/2007

יכולות להיות סיבות שונות לכך שילד אוכל בקצב איטי. לעיתים זה קצב האכילה של הילד, ולמרות כל הקושי עליכם להסתגל לקצב שלו. אבל לעיתים זו תגובה של התנגדות לכך שמאיצים בו לאכול, ילד מרגיש כאשר מנסים "לדחוף" לו אוכל גם אם זה נעשה בדרך משחקית. לכן כדאי להימנע מכך. ישנם ילדים שלא חשים בנוח כאשר הם במוקד תשומת הלב בשעת אכילה. ילדים כאלה כדאי להניח להם לנפשם, להניח לפניהם את הצלחת ולעודד אך לא להתערב יתר על המידה. או דרך נוספת היא לאכול יחד איתם. כשילד אוכל עם בני משפחה אחרים הוא לא בפוקוס. הפוקוס הוא באוכל ולא בילד. עצה נוספת שיכולה לסייע לך היא לאפשר לו לאכול 20-30 דקות ואם נראה כי הוא שבע ולא מעוניין להמשיך, לא לנסות לדחוף עוד אלא לחכות עד לארוחה הבאה.
    תנסו ותראו מה מתאים לילד שלכם.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר נורמלי כנסי..
    חסוי
    01/12/2007

שלום אני בת 13 ויש לי קול תינוקי ואני לא יודעת איך אפשר להיפטר ממנו ולהתחיל לדבר בכל רגיל ולא תינוקי של ילדה בת 3.
    גם בגלל הקול שלי כמעט הבנים לא מדברים רק מדי פעם גם זה כמעט לא
    כל המשפחה שלי צוחקת אליי ואפילו פעם אמא שלי התקשרה לבן דוד שלי שהיה חולם ועשתה את הקול התינוקי שלי בטלפון אז אשמח עם תוכלי לתת טיפים בשביל לדבר כמו ילדה בת 13 ולא תינוקת בת 3.

לקביעת תור
    סגירה
    לדבר נורמלי כנסי..

הוספת תגובה

• קול

שרון באומל
    01/12/2007

שלום לך.
    אני מליצה לפנות לקלינאית תקשורת באיזור מגורייך ולהתייעץ עימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה
    דולפין
    01/12/2007

אני גרושה ואני גרה אם שותף לחיים שהוא אבא לילדה הכי קטנה הבת הגדולה שגרה אצל הגרוש שלי וזה אחרי שלא היינו מסתדרות מפני שלא מצא כן בעינייה שאני בונה את חיי מחדש היא כאילו רוצה אותי רק לעצמה ולכן גם עם אחותה האמצאית היא לא מסתדרת בגלל בעיות קנאה בבית אצל הגרוש היא עושה אותו הדבר אני אוהבת אותה מאוד ואני לא יודעת מה לעשות שהיא באה אלי הבנות רבות ואני לא יכולה להנות ממנה אני מרגישה שאנחנו מתרחקות כאילו היא כועסת עלי

לקביעת תור
    סגירה
    עצה דחופה

הוספת תגובה

• עוד דבר קטן ששכחתי

דולפין
    01/12/2007

שרון רציתי להוסיף שהובחנו אצלה בעיות קשב וריכוז אבל ז ה לא מה שמפריע מה שמפריע זה הניסיון לשלוט בחיים שלי שאני יעשה מה שהיא רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה ליהרדם במיטה שלה
    גלית
    30/11/2007

יש לנו ילדה בת שנה, ילדה טובה בכל המובנים, אבל שמגיע זמן שינה, והיא אכן עייפה, איך ששמים אותה במיטה שלה היא מתעוררת ומתחילה לבכות. שמנו מוצץ, טלוויזיה , החזקנו קצת בידיים, הקראנו סיפור, עשינו מקלחת לפני ונתנו לה בקבוק... הכל, הדבר היחידי שמרגיע אותה זה שאנחנו מעבירים אותה למיטה שלנו. היא יכולה לצרוח שעה שלמה, וברגע ששמים אותה במיטה, כאילו לא קרו דברים מעולם.
    שאלתנו היא : האם זה בסדר שהיא תישן ותירדם במיטה שלנו ואז נעביר אותה למיטה שלה? או האם אנחנו צריכים להתעקש איתה על סדרי שינה עוד היום?
    יש לציין שהיא ישנה איתנו בחדר ואין לה חדר משלה [דירה קטנה]
    תודה גלית

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה ליהרדם במיטה שלה

הוספת תגובה

• שינה

שרון באומל
    01/12/2007

שלום גלית
    אם לכם לא מפריע שילדתכם ישנה עימכם במיטה, אין כל רע בכך.
    בכל מקרה, אני ממליצה על שני ספרים טובים לגבי שנת תינוקות. האחד הוא "לישון בלי לבכות של אליזבת פנטלי. השני הוא "לישון כמו תינוק" של פרופ' אבי שדה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה
    מאיה
    29/11/2007

לעיתים קרובות לא מספר בבית את המתרחש בגן עם הילדים האחרים מחשש מתגובה כועסת.
    למרות שהסברתי שאפשר לספר הכל וגם אם כועסים זה חשוב.
    הופך עצמו לקורבן אפילו שהוא המציק.

לקביעת תור
    סגירה
    הערה

הוספת תגובה

• קשיים בתקשורת עם קבוצת השווים

שרון באומל
    01/12/2007

שלום מאיה
    אני מציעה לך לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורייך, על מנת לנסות להבין טוב יותר את הקושי ולעזסור לכם למצוא דרכי התמודדות אדפטיביות עם הקושי החברתי. אני מציעה לעשות זאת בהקדם, כיוון שלקושי הספציפי יכולים להתלוות במשך הזמן קשיים נוספים כגון הסתגרות, ירידה בערך העצמי ועוד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות ילד בן 7
    נועה
    29/11/2007

שלום רב,
    בני בן ה7 מאונן תוך כדי שכיבה על הריצפה ע"י חיכוך הגוף. דבר זה בא והולך בתקופות שונות של חייו אך תופעה זו בא לידי ביטוי כבר מגיל שנתיים הדבר איננו עובר. לאחר התייעצות עם אשת מיקצוע נאמר לי להגדיר לו שמותר לו לעשות זאת רק בחדרו אך דבר זה אי נו עוזר. מה עלי לעשות? האם טבעי הדבר עדיין לגילו? מה המקור לכך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות ילד בן 7

הוספת תגובה

• אוננות

שרון באומל
    01/12/2007

שלום נועה
    המקור לאוננות הוא בד"כ הנאה גופנית וכן פריקת מתחים. אני מסכימה עם העצה שנתנה לכם אשת המקצוע. אם הילד אינו מסוגל להתאפק ולאונן רק בפרטיות, אני ממליצה לפנות לאשת המקצוע שוב ולנסות להבין מה הקושי בצורה עמוקה יותר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת השנתיים לא מתאקלמת בגן הרבה
    עדי2001
    29/11/2007

שלום

יש לי ילדה בת שנתיים שהיתה עד היום איתי בבית משום שלא עבדתי.
    בחודשים האחרונים שלחנו את הילדה לגן, כל יום עד 12:00.
    היא לא התאקלמה בגן עד היום (כבר חודשיים), היא איננה משתפת פעולה בגן עם הגננת והעוזרות
    ולא משחקת בחצר עם הילדים, אלא יושבת בחצר על כיסא ליד הגננות.
    הגן הוא גן חם ומעולה מבחינת הגננות והעוזרות.

בימים הקרובים אני אמורה להתחיל לעבוד, וזה אומר להשאיר את הילדה בגן עד 16:00.
    אני לא יודעת איך להתמודד עם הבעיה.

** יש לי אפשרות שהילדה תהיה מ-12:00 עם סבתה , אבל גם איתה היא לא מסתדרת ובוכה כי היא רוצה להיות רק איתי ואין כאן ממש יתרון לסבתא לעומת הגן לדעתי.

מה הכי מומלץ לי לעשות בכדי לעבור את זה הכי פחות טראומטי לילדה ?

תודה

הוספת תגובה

• התאקלמות בגן

שרון באומל
    01/12/2007

שלום לך
    אני מציעה דרך משחק או סיפור להכין את ילדתך למעבר לשהות ממושכת יותר בגן. למשל: ניתן לקנות מחברת עם כריכה עבה, ולכתוב עליה סיפור: על הגן החדש, על הגננות החדשות, הילדים, סדר היום בגן. כדאי לכלול בסיפור גם את טווח הרגשות שיכולים להתעורר בשהות בגן כגון געגועים, עצב וכעס.
    ניתן לצייד את הילדה בתמונה מהבית (שלכם, או פיסית של הבית), בה היא יכולה לאחוז בעת מצוקה. ניתן לתת לה לבחור להביא משהו מהבית, על מנת למסך במעט את המעבר בין הבית לגן.
    בנוסף, אני מציעה להתייעץ עם הגננת ולשאלה מדוע לדעתה הילדה אינה מסתגלת לגן. כמוכן, ניתן לחשוב יחד עימה איך ניתן לעזור לילדה להשתלב בצורה טובה יותר בגן.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    ענבר
    29/11/2007

שלום רב,
    שמי ענבר ואני אמא לשחר בת 3 ועשרה חודשים.
    שחר בתהליך גמילה ממוצץ כבר 3 חודשים. היא לא הולכת לגן עם המוצץ וגם לא יוצאת איתו החוצה בכלל. היא מבקשת אותו רק לקראת שינה, או בשעות הערב שאנחנו בבית בלבד. איך אני מצליחה לגמול אותה לגמרי מהמוצץ. היא הסתגלה מהר מאוד לרעיון שלא לוקחים אותו לגן ולא יוצאים איתו מהבית אך לקראת השינה ובשעות הערב בבית היא לא מוותרת. ניסיתי להגיד לה כמה פעמים שאנחנו מוותרים על המוצץ כי אנחנו גדולים ואפילו הכנו למוצץ קופסא יפה ומקושטת ששם הוא ישאר עד "שיבוא תינוק קטן ויקח אותו" . האם הדרך שלי נכונה והאם יש איזו שהיא דרך נוספת?

תודה
    ענבר

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

שרון באומל
    01/12/2007

שלום ענבר
    הדרך שלך נפלאה. אני מציעה לתת לביתך עוד קצת זמן להתרגל לרעיון. אולי כדאי לשים את המוצץ לא לתינוק קטן אלא לפייה או מישהו אחר שלא יהווה תחליף בן תמותה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה