פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה בבוקר, כמה זמן?
    מרב
    02/01/2008

בתי בת שנה וחודש, הולכת למטפלת כבר שבועיים. בוכה כל פעם שאני הולכת, כאשר מגיעה לקחת אותה, נראה שטוב ל שם.

איך אדע שהכל בסדר, וזה קושי נורמלי?
    כמה זמן עד שתשמח לראות את המטפלת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה בבוקר, כמה זמן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה בבוקר

שרון באומל
    04/01/2008

שלום מרב
    אין מרשם בדוק לבכי שנפסק בבוקר. ישנם ילדים שמסתגלים מהר וילדים שמסתגלים יותר לאט, וזה לא מעיד על אופי הטיפול. בכל מקרה, שבועיים הם זמן מאוד לגיטימי לקשיי פרידה בבקרים. תני לה עוד קצת זמן ואז תראי. בנוסף, אולי כדאי לנסות למצוא זמן בבוקר בו את יכולה להיות מעט עם ילדתך (אני יודעת שזה לא פשוט....). אפילו להקריא לה סיפור קבוע או לשחק במשחק אהוב. כמו-כן, אני מציעה להכין אותה לפרידה ולומר לה שאת חוזרת. על אף שהיא לא מדברת, היא תבין מהאינטונציה את רוח הדברים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' להתייעצות: 054-5551479

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגיל 2.3
    אמא
    02/01/2008

בני בן שנתיים + 3 מפותח מאוד, ומדבר נפלא.
    מגיל שנה וחצי מבחין ואומר שיש לו קקי ופיפי.
    אנו ממלאים אמבטיה ומתקלחים יחד מדי ערב לאחרונה כמעט בכל ערב כאשר אני מפשיטה את בני להיכנס לאמבטיה שם נמצאת גם האסלה והוא מבקש לעשות פיפי באסלה (ישבנון), לפעמים יוצא לו ולפעמים לא אבל כל ערב הוא מבקש.
    בני עדיין לא גמול לגמריי מבקבוק , והוא שותה אותו גם בוקר וגם ערב וכאשר הוא קם בבוקר החיתול ספוג למדיי.
    אינני יודעת אם כדאי להתחיל בתהליך הגמילה מכיוון שחורף וקר עכשיו ואינני יודעת האם הוא מוכן?
    ייתכן והבקשה לעשות פיפי בשירותים היא בכדי לדחות את זמן האמבטיה מכיוון שבתקופה האחרונה הוא מסרב להתקלח, גם לבד וגם איתי. היינו קוראים את סיר הסירים והוא היה מדקלם אותו, ובחודשים האחרונים הוא לא מתעניין בספרי גמילה .
    לאורך שעות היום הוא איננו מדבר או מבקש לעשות פיפי או קקי, רק לעיתים רחוקות הוא מספר שהוא עושה בחיתול.
    מה דעתכם? האם כדאי להוריד את החיתול בבית לגמריי? או שאולי הוא עדיין לא מוכן אני די מתלבטת האן ייתכן שאולי הוא כן מוכן וההתלבטות שלי מבלבלת אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בגיל 2.3

הוספת תגובה

• התחלת גמילה

שושי יעקובי
    02/01/2008

כשילד מתחיל לבקש לעשות את הצרכים בשירותים הוא מאותת כי הוא מתעניין בגמילה. הוא כרגע בודק, לפעמים מתענין ולפעמים נראה אדיש (לקלטות). זה שלב לנסות גמילה, יכול להיות שלמרות ההתעניינות הוא עדיין לא מוכן לשליטה המלאה בסוגרים. הבדיקה שלך היא להתחיל להוביל אותו לשירותים גם במהלך היום ולראות האם משתף פעולה. יכול להיות שניסית (עם הקלטות) וזה לא הלך, ולכן אפשר לחכות כמה חודשים ולנסות שוב. בכל מקרה לתהליך הגמילה שני שותפים הילד והאמא (הורים). אם את מרגישה כי התהליך יהיה נכון יותר לשניכם באביב לגיטימי לדחות את זה עד לאביב .
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמא
    03/01/2008

בני עדיין שותה בקבוק בערב לפני הכניסה למיטה, האם כדאי לגמול גם בלילה או שלהפריד בין יום ולילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

שושי יעקובי
    07/01/2008

אני מוכרחה להגיד לך שאין גישה אחת אחידה בנושא הגמילה. הגישה המקובלת היא להפריד בין גמילה ביום לגמילה בלילה. לחכות שהגמילה ביום תתבסס, לילד תהיה שליטה מלאה על הצרכים ביום ואז להתחיל להוריד את החיתול בלילה. אבל ישנם ילדים שנגמלים בבת אחת גם ביום וגם בלילה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת השעורים נמשכת שעות רבות
    דפנה
    01/01/2008

ביתי בת 7 בקרוב לומדת בכיתה א.הכנת השעורים הוא סיפור שנמשך שעות ארוכות אצלה. למעשה רוב הזמן היא עושה משהו אחר ואינ מרוכזת בשעורים כלל,. לדעתי ולדעת הורים רבים אחרים הם מקבלים המון שעורים, אבל ברורו לי שיש בעיה בהתנהלות ובארגון של הילדה.אני זקוקה לעיצה
    איך להתנהל מולה מאחר שכל אחהצ הוא סיוט עבורינו.תודה

הוספת תגובה

• הכנת ש.ב

שרון באומל
    04/01/2008

שלום דפנה
    אני מציעה לך בחום לפנות למורה המתמחה בלקויות למידה באיזור מגורייך. אם את גרה באיזור חיפה, את מוזמנת לפנות אליי ואמליץ לך על מישהי מצויינת. מורה כזו תוכל לכוון אתכם ואת ילדתכם להתארגן טוב יותר עם הזמן שלה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחיות
    נויה
    01/01/2008

בתי בת 2.5, מפחדת מכל סוג של חיות. אם היא רואה כלב או חתול רצים לעברה, היא ממש נבהלת ואוחזת בי בחוזקה או בוכה. היא מוכנה רק להסתכל על חיות בתוך כלוב, ואף עשויה להתלהב מהן, כל עוד הן "נעולות". אני מאד מנסה לקרב אותה לחיות, לעיתים אני מחזיקה בידי איזה ארנב/צב וכו' ומתחננת אליה שתלטף אותו. לפעמים היא מוכנה, ומושיטה איזה חצי אצבע ונוגעת בו לשניה.
    הפחד שלה מאד מפריע לי, במיוחד לאור העובדה שאני מאד אוהבת חיות.
    האם אני צריכה לעזוב אותה לנפשה ולחכות שהפחד יעבור לבד או שאני צריכה להפגיש אותה כמה שיותר עם חיות, ולשכנע אותה לגעת בהן?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחיות

הוספת תגובה

• פחד מחיות

שרון באומל
    04/01/2008

שלום נויה
    פחד מחיות אצל ילדים הוא טבעי והישרדותי. יש ילדים רבים שגם מפחדים לראות חיות, בעיקר גדולות, בכלוב. לכן, נראה לי שכדאי להניח לילדה. נראה לי שהקושי הוא יותר אצלך, עקב הפער ביניכם. אולם, יש להבין שהילדים שלנו אינם יוצאים כבבובאה שלנו, אלא הם יישויות בפני עצמן ולהשלים עם זה (עם כל הכאב....).
    לדעתי, אם תמשיכי בדרך לא מלחיצה להכיר לה את עולם החי, הפחד ייחלש. לא חושבת שכדאי לחשוף אותה באופן אינטנסיבי לחיות.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שקמה כל לילה
    חגי
    01/01/2008

שלום לכולם,

בתי בת ה - 2.9 קמה כל לילה בתקופה האחרונה בין פעם לפעמיים ומגיעה לחדר השינה שלנו. היא יודעת שאני לא מסכימה שהיא תיכנס למיטה שלנו ולכן היא מגיעה לחדר ומתקרבת אלינו לאט ומחכה. בעבר היא היתה מתעוררת ומבקשת פיפי אבל היום אין לה סיבה מיוחדת.
    מאחר ואני יודעת שלא כדאי להרגיל את הילד לישון במיטת ההורים אני לוקחת אותה למיטה שלה, יושבת לידה או שוכבת לידה עד שתירדם, או אפילו רק אומרת לה, "שאמא הולכת לישון עכשיו במיטה שלה ושהיא ילדה גדולה וצריכה לישון במיטה שלה", אבל אז אחרי כמה דקות היא צועקת לי "אמא בואי אליי, איפה את תשכבי לייידי" וכשאני עונה לה שאני רוצה לישון במיטה שלי היא אומרת "אז אני אבוא אלייך".

מרוב יאוש בעלי בימים האחרונים עבר לישון לידה במיטה נפתחת. השאלה שלי איך נגמלים ממהרגל הזה, וגורמים לה לישון כל הלילה לבד. אני רוצה לציין שאני אמורה ללדת אוטוטו ואני חוששת שזה רק יתעצם. האם זו הסיבה אולי לזה שהיא קמה כל לילה?

אודה על תשובתכן,
    חגי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שקמה כל לילה

הוספת תגובה

• קימה בלילה

שרון באומל
    04/01/2008

שלום לך.
    אני חושבת שילדתך מגיבה להתרחקותכם הממשמשת ובאה על ידי צורך בקרבה גם בלילה. לכן, הייתי מנסה לומר לה משהו בנוסח: "בקרוב יהיה לא אח חדש. אני מאמינה שאת יודעת שאנחנו נצטרך לטפל בו הרבה כיוון שהוא לא יידע בהתחלה לעשות שום דבר לבד. נצטרך להאכיל אותו הרבה, ולהרים אותו כל פעם שהוא יבכה, ולחתל אותו הרבה כי הוא לא יודע לעשות קקי ופיפי בשירותים. יכול להיות שתכעסי ותהיי עצובה כי אנחנו לא נוכל להיות רק איתך ורק שלך". בנוסף: אני מציעה לקנות יחד עם הילדה חפץ שהיא תוכל לחבק בשעת המצוקה בלילה; להשאיר אור קטן, להאריך את טקס השינה או לערוך עוד פעולות שיקלו על שנת לילה רציפה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' להתייעצות: 054-5551479

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים לילדה בת 8.5
    תמר
    01/01/2008

ד"ר שלום.

יש לי שני ילדים: הבכור בן 13, ילד מוצלח מכל הבחינות. הילדה בת 8.5 אך מבחינת הגובה ניראית כמו ילדה בת 11. חוץ מזה שהיא נחשבת שמנה בחברה והבטחון העצמי שלה ממש ירוד. הבנות בכיתתה ממש מתעללות בה מילולית, ואם קודם היא התנהגה בלוחמנות וענתה לכל מי שהתקיפה אותה, הרי שלאט לאט היא מאבדת מבטחונה, אינה מתקרבת אליהן ואינה עונה להצקות המילוליות שלהן כלפיה. הן מגלות עליה סודות, קוראות לה שמנה, אומרות האחת לשניה לא לשחק איתה, משתיקות אותה בכל דרך אפשרית ועוד ועוד. הילדה חוזרת לעיתים קרובות בבכי מר וכואב ואני ממש מתקשה לעמוד בזה. ניסיתי הכל מהתערבות בעצמי ושיחה קשה עם כמה בנות, ועד לשיתוף היועצת והמחנכת, אולם ללא תוצאות. ביתי אומרת שבוחנים אותה לפי המראה החיצוני שלה ולא לפי הפנימיות, ואף באה בטענות למה רק לה מגיע גוף כזה. ניסיתי אגב להכניסה למשטר דיאטה, אולם כמעט ואין מסגרות כאלה לגילה והיא גם מסרבת לשתף פעולה לאורך זמן. הנושא מדיר שינה מעיניי ומעיניה ואנו נתונים בצער רב. אנא, עזרי לנו.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים לילדה בת 8.5

הוספת תגובה

• מדוע כבר פעמיים לא עונים לי?

תמר
    01/01/2008

מדוע כבר פעמיים לא עונים לי? המצוקה קשה ואין לי מושג מה לעשות. אנא, התייחסו לבעייתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

שרון באומל
    04/01/2008

שלום לך
    קחי בחשבון שיש תשובה לשאלתך מלפני מספר ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה- גיל שנה וארבעה חודשים
    קרן
    01/01/2008

שלום, לאחרונה בני בן השנה וארבעה חודשים החל לחוש שוב בחרדת נטישה, דבר המתבטא בכך שהוא אינו מוכן להתרחק ממני או מבעלי למרחק של יותר מארבע צעדים, לא מוכן לשחק לבד אלא אם זה ליד הרגליים שלנו.

חשוב לציין שתלות זו החלה לפני כחודש ומאז אין שיפור. לפני זה הוא היה משחק לבדו ומתרחק והולך לאנשים אחרים ללא כל פחד. האם יתכן שילד בגיל זה יפתח תלות כה חזקה בהוריו? איך אפשר לעזור לו להתגבר על חרדה זו?

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה לבעייתי- תודה!

קרן
    01/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ה"תדלוק"

שרון באומל
    04/01/2008

שלום קרן
    מה שאת מתארת בשאלתך היא תופעה טבעית מאוד בגילו של בנך. בגיל של בנך, עם התפתחות הכלים המוטוריים והקוגנטיביים, ילדים מתחילים להבין שהם יכולים להתרחק מאמא ואבא (ולא רק שאמא ואבא יכולים להתרחק מהם). גילוי מרעיש זה, עבורם, הוא בד בבד מרגש ומפחיד. לפיכך, גיל זה ניתן לצפות בהרבה התנהגויות של היצמדות, דווקא מתוך החשש השזור ברצון להתרחק ולהיפרד.
    זה יעבור עוד מספר חודשים ואין מה לדאוג. רק לחבק כל פעם שאפשר ולנסוך בילד בטחון שאתם תמיד תהיו לצידו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי גדול להיפרד בבוקר
    אפרת
    01/01/2008

בני בן 5 ורבע, התחיל השנה גן חובה. בשנה שעברה ובזו שלפני כן, היה בגן פרטי - מונטסורי. השנה עבר לגן עירייה יחד עם קבוצת ילדים קטנה מהגן הקודם.
    ההתחלה היתה טובה מאד, הוא נראה מרוצה וגם הפרידות בבוקר היו מוצלחות. לאחרונה, חלה תפנית, והילד מתקשה מאד להיפרד בבוקר.
    זה מתחיל בזה שהוא קם בחוסר חשק וכבר מודיע מראש שהוא עומד "לעשות בעיות". כשמגיעים לגן, הוא מסרב להיכנס, מתחיל לבכות ולהיצמד אלינו ועד שכבר נכנס הוא מתחיל להתפרע ולצרוח - רק שלא נלך.
    חשוב לציין שבצהריים הוא עובר למסגרת של צהרון, שם הוא מרוצה מאד ומביע רצון לבלות שם כבר מהבוקר (במקום הגן). הבעיה התחילה למעשה בחנוכה, כאשר הוא בילה בצהרון במשך יום שלם ומאז החליט שהוא לא רוצה ללכת לגן, רק לצהרון.
    כשניסינו לברר אתו מה הבעיה, הוא אמר רק שבצהרון הוא נהנה להיות (אולי כי זו מסגרת קטנה יותר והיחס שם אישי) ובגן לא. הגננות מספרות שאחרי שהוא נרגע מהפרידה, הוא מתנהג אופן רגיל לגמרי - מרוצה שמח ומשחק עם החברים. עוד נקודה חשובה - בני הוא ילד מאד חברותי ויש לו בגן כמה חברים טובים שהוא נהנה להיות אתם כך שאני לא חושבת שמדובר בבעיות חברתיות. עם זאת, הוא ילד סגור ומופנם (כלפי מבוגרים) וקשה לו לחלוק את הרגשות שלו - גם איתנו וגם עם צוות הגננות.
    אשמח לכל עצה שתקל עליו ועלינו את הפרידה בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי גדול להיפרד בבוקר

הוספת תגובה

• קושי בפרידה

שרון באומל
    03/01/2008

שלום אפרת
    אני מציעה לומר לילד משהו בנוסח: "אני יודעת שקשה לך להיפרד בבוקר ושאתה אוהב יותר את הצהרון מאשר את הגן. אבל, תמיד לפני הצהרון יש גן, חוץ מאשר בחופש. בוא נחשוב ביחד איך לעשות את הפרידה בבוקר יותר קלה". מבחינה טכנית את יכולה להציע לו להביא משחק מהבית, על מנת לגשר על המעבר; לשאת עימו תמונה של חברי המפשחה שהוא יכול לשאת בשעת געגוע ועוד כל רעיון אשר יעלה בראשכם. אפשר לחשוב עם הגננת על איזשהיא פעילות חד פעמית שאתם, ההורים, תעשו בגן. זה הרבה פעמים מאוד מחזק את הילד. כדאי להדגיש לו שזה יהיה חד פעמי.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות קשות לילדה בכיתה ג'
    תמר
    31/12/2007

ד"ר שלום.

יש לי שני ילדים: הבכור בן 13, ילד מוצלח מכל הבחינות. הילדה בת 8.5 אך מבחינת הגובה ניראית כמו ילדה בת 11. חוץ מזה שהיא נחשבת שמנה בחברה והבטחון העצמי שלה ממש ירוד. הבנות בכיתתה ממש מתעללות בה מילולית, ואם קודם היא התנהגה בלוחמנות וענתה לכל מי שהתקיפה אותה, הרי שלאט לאט היא מאבדת מבטחונה, אינה מתקרבת אליהן ואינה עונה להצקות המילוליות שלהן כלפיה. הן מגלות עליה סודות, קוראות לה שמנה, אומרות האחת לשניה לא לשחק איתה, משתיקות אותה בכל דרך אפשרית ועוד ועוד. הילדה חוזרת לעיתים קרובות בבכי מר וכואב ואני ממש מתקשה לעמוד בזה. ניסיתי הכל מהתערבות בעצמי ושיחה קשה עם כמה בנות, ועד לשיתוף היועצת והמחנכת, אולם ללא תוצאות. ביתי אומרת שבוחנים אותה לפי המראה החיצוני שלה ולא לפי הפנימיות, ואף באה בטענות למה רק לה מגיע גוף כזה. ניסיתי אגב להכניסה למשטר דיאטה, אולם כמעט ואין מסגרות כאלה לגילה והיא גם מסרבת לשתף פעולה לאורך זמן. הנושא מדיר שינה מעיניי ומעיניה ואנו נתונים בצער רב. אנא, עזרי לנו.

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

שרון באומל
    03/01/2008

שלום לך.
    אכן בעייה סבוכה, אשר ניכר כי ניסית להתמודד שאופן הטוב ביותר. אני בכל זאת מציעה לגשת לאיש מקצוע בנושא תזונה באיזור מגורייך או לאיש מקצוע אשר יוכל להבין לעומק את מקור ההשמנה ולעזור לביתך לרדת במשקל. ילדים שמנים הם ילדים דחויים לרוב, ועל מנת להקל עליה את ההתמודדות בנושא גם בהמשך, אני מציעה לטפל בבעיית ההשמנה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' 054-5551479

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נפרדים מהמוצץ..??
    מיה
    30/12/2007

שלום, אני אמא לילד מקסים בן 3 ותשעה חודשים, אני מאוד רוצה להגיע לשלב המכריע...להיפרד מהמוצץ, בני לוקח את המוצץ אך ורק בלילה ולפעמים הוא "מתגנב" לחדר בכדי למצוץ אותו מעט וחוזר לעיסוקיו, כבר הכנו אותו בעלי ואני שבגיל 4 אנחנו נפרדים מהמוצץ, רציתי לדעת מהי הדרך הנכונה לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    איך נפרדים מהמוצץ..??

הוספת תגובה

• פרידה מהמוצץ

שרון באומל
    03/01/2008

שלום מיה
    ראשית, גיל 3 הוא גיל בו עדיין טבעי ונרמאלי להזדקק למוצץ כאמצעי הרגעה. אפשר להכין את הילד לכך שבגיל 4 הוא כבר יהיה ילד גדול, ולתכנן טקס פרידה משמעותי מהמוצצים. יש לקחת בחשבון שהוא יזדקק לאמצעי חליפי, לפחות בהתחלה, כגון משחק שהוא יוכל לאחוז או כל צורת התמודדות לשם הרגעה.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 - פחד מכשלונות
    אימוש'
    30/12/2007

שלום רב,
    בני בן ה-7 ילד חכם ומבריק וער מאוד לקשיים שלו בתחומים מסויימים (פרפקציוניסט). בעבר טופל בטיפול ריגשי בגלל קושי להתמודד עם כשלונות ותחרותיות. היה לנו חשש מכיתה א' המעבר מגן לכיתה אבל הכול עבר מצויין ובצורה טובה. יש שיפור רב בהתמודדות מול כשלון במשחק עם חברים בעקבות הטיפול וגם בעקבות הבגרות שבאה עם הגיל. רשמנו אותו לחוג שחייה היום (שיעור ראשון) והוא הגיע "מרוסק" ובבכי רב בגלל שיש ילדים שיודעים לשחות והוא לא! הסברנו לו שבשביל זה רשמנו אותו לחוג ושאי אפשר ללמוד הכול ביום אחד, אפילו נתנו הרבה דוגמאות על עצמנו שלא בהכול מצליחים אבל איכשהו נראה כי הוא לא מבין זאת. אמרתי לו שאם החוג גורם לו לבכות מסיבות כאלו ואחרות אז אני אוציא אותו כי זו לא המטרה שהוא יצא מאוכזב. מה לדעתך אנחנו צריכים לעשות ?

נ.ב.
    הפסיכולוגית המליצה לנו על סוג של חוג שיעזור בהתמודדות עם תחרותיות, אבל הקורס שחייה נועד ללימוד שחייה לקראת הקיץ.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 - פחד מכשלונות

הוספת תגובה

• חוגים ופחד מכשלונות

שושי יעקובי
    30/12/2007

חוגי ספורט בהם מעודדים שיתוף פעולה עשויים להתאים לילד שלך יותר מחוג שחייה. חוגים בהם הדגש הוא על משחק קבוצתי או פעילות משותפת הם פחות מאיימים על דימויו העצמי וכאמור מעודדים שיתוף פעולה ולא תחרותיות. לעומת זאת ללמוד משהו חדש כגון שחייה עשוי להיות דבר מאיים על הדימוי העצמי של הילד בפרט כשהוא רואה ילדים אחרים שלומדים בקצב אחר. ילד שדימויו העצמי מאוד פגיע והוא תחרותי עלול לחוש מאויים במצב בו הוא נחשף "בחולשתו" כדאי שילמד שחייה או באופן פרטני או עם בן זוג אז ההתמודדות שלו תהיה עם לימוד השחיה בלבד. בקיץ יוכל להנות להיות בחוג מתקדמים עם ילדים נוספים.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גג

אמאל'ה
    01/01/2008

גג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמאל'ה
    01/01/2008

טעיתי בניסוח - זה לא חוג שחייה זה קורס שחייה . לא ניתן ללמד "אחד על אחד" כל המטרה שעד הקיץ הוא יידע לשחות בגלל שבגיל כזה כבר לא רוצים מצופים...

השאלה היא איך ניתן לשכנעו שלא עושים איתו תחרות הילדים האחרים שבקורס מבלי שייבכה.

נ.ב.
    כששאלתי אותו אם הוא רוצה לבוא לשיעור השני הוא היה החלטי מאוד בתשובתו החיובית (וזה מאוד הפליא אותי). לקורס הזה הוא הולך עם חבר מאוד טוב שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שושי יעקובי
    02/01/2008

עבור ילדים הישגיים מאוד החוייה של ללמוד משהו יחד, בעיקר כשהם נחשפים בחולשתם, עשויה להיות מאוד מאיימת. לימוד שחייה באופן פרטני יכול להיות פתרון טוב עבורו. לזכור שהמטרה היא לימודי שחייה ולא מטרה אחרת שקשורה לתחום הרגשי והחברתי. זה לכבד את הדרך שמתאימה לו ללמוד. אני מציעה לך לפנות אליו ממקום אמפטי ומקבל, כדי שירגיש שאת מבינה את קשייו גם אם זה לא כל-כך מקובל לילד בגילו (והוא מבין את זה היטב). את יכולה להגיד לו שאת רואה שקשה לו בקבוצה, והוא בוכה ומצד שני הוא מאוד רוצה ללמוד לשחות ואפילו נהנה עם חברו, ושאפשר ללמוד שחיה בכל מיני דרכים ולהציע לו את שתי האפשרויות: אם רוצה לנסות להמשיך ללמוד בקורס יחד עם חברו או שזה קשה לו בקבוצה והוא מעדיף לבד או בזוג. הוא ירגיש אותך מבינה את קשייו וחששותיו, פחות ירגיש אשם או נכשל (כי הוא מבין היטב כמה ההתנהגות שלו לא תואמת לגילו אבל מתקשה להתגבר על החששות) הבכי הוא סימן לקונפליקט.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה.

אמאל'ה
    02/01/2008

בהחלט מסכימה איתך!

תודה, ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמא
    03/01/2008

בני עדיין שותה בקבוק בערב לפני הכניסה למיטה. האם כדאי לגמול גם בלילה או שלהפריד בין לילה ליום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה בבקשה
    גבריאלה
    30/12/2007

שאלה לגבי ילדתי בת ה 11 : חברה שואלת אותה אם היא יכולה לבוא אליה מיד אחרי הלימודים. ילדתי באה אלי לספר לי (כולנו נמצאים ליד בי"ס באותו הזמן), אני שואלת את ילדתי אם היא רוצה שהחברה תבוא אלינו והיא עונה שלא. מכאן יוצא מצב של מה היא תגיד לחברה ובעצם אני עוזרת לה להמציא אמתלה שבעזרתה תוכל להתחמק מהביקור הלא רצוי. ילדתי מודיעה לחברה שאי אפשר מהסיבות שסיכמנו בינינו ובזה ניגמר העניין. ובמילים אחרות לימדתי אותה לשקר כדי לצאת ממצב לא נעים כיוון שלא הייתם מצפים מילדתי לומר לחברתה - שמעי- ממש לא בא לי שתבואי אלי עכשיו. זה די מטריד אותי כי זה קורה לא מעט. בדר"כ כשחברת מתקשרת בטלפון ורוצה להיפגש אז ילדתי באה אלי ושואלת אותי אם אפשר ובזאת אני מבינה שהיא לא מעוניינת ואני נותנת לה לפתור את העניינים בעצמה. (היא לא כזאת לא חברותית כמו שזה נישמע - היא אוהבת זמן איכות לבד, עם ספר או דומה). מה דעתכם על הסוגיה הזו. הסברתי לילדתי אח"כ שאי אפשר היה לומר לחברה את האמת כדי שלא תעלב . בינתיים בכל התהליך היתה נוכחת גם אחותה בת ה- 8. גם לה נתתי את אותו הסבר. רק מטריד אותי מאוד שאח"כ אני שואלת למה ילדתי בת ה 8 משקרת בכל מיני עניינים ואתם אומרים לי שאולי בבית משקרים. אז הנה התשובה. הכל נעשה תמיד בכדי לא לפגוע באחרים, זה לא קורה כל יום או על בסיס קבוע. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    עצה בבקשה

הוספת תגובה

• לסרב לביקור של חברה

שושי יעקובי
    30/12/2007

ישנו משהו חשוב שאת יכולה ללמד את בתך במצבים בהם חברה רוצה לבוא אליה והיא אינה מעוניינת.. מותר לה לסרב. מותר לה להנות להיות עם עצמה ולעסוק בעיסוקיה. אין סיבה לעלבון. מותר לה להגיד לחברה טובה כי היום לא מתאים וכי יוכלו להיפגש בפעם אחרת. הצרכים שלה חשובים באותה מידה כמו הרצונות של החברה, אין סיבה לשקר, להרגיש אשמה או להענות לחברה כשזה לא מתאים לה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• געגוע לחפץ מעבר
    אושרת
    30/12/2007

בתי כמעט בת 6. החל מגיל שנה נקשרה לדובי שהיווה עבורה חפץ מעבר מרגיע, שמשרה עליה שלווה והולך איתה לכל מקום. לפני כשנה, בגיל 5, החליטה על דעת עצמה (בעידוד שלנו) שהגיע הזמן להיפרד ממנו "ולקבור" אותו (הוא כבר היה קרוע, הסריח ואיבד צורה). מאז, כמעט מידי יום, היא בוכה מגעגועים (בכי קורע לב), מבקשת אותו, כמהה אליו בייחוד ברגעים שקשה לה.
    אני מנסה להיות איתה, להבין שקשה לה, להסביר לה שהיא מתגעגעת, לחבק אותה, אך גם להיות מציאותית ולהגיד לה שהוא תמיד יהיה בלב ובמחשבות שלה, שהוא איננו ושהיא כבר גדולה ויכולה למצוא כוחות בדברים אחרים.
    כמו כן חשוב לי גם להדגיש כי עדיין מוצצת אגודל
    רציתי להתייעץ איך ניתן לעזור לה להתגבר על הכאב שלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    געגוע לחפץ מעבר

הוספת תגובה

• געגוע לחפץ מעבר

שרון באומל
    01/01/2008

שלום אושרת
    את מתמודדת בצורה נפלאה עם האובדן של ביתך. המשיכי כך. אני מאוד מבינה את תסכולך. הייתי מנסה להוסיף עוד מימד. את המימד של הכאב בלהיות גדולה. אפשר לומר משהו בנוסח: "לפעמים להיות גדול פירושו/זה אומר לוותר על כל מיני דברים של קטנים. זה אומר לא להיות נורא קרובה לאמא, וזה אומר שלא מוצצים יותר מוצץ וזה גם אומר שאין יותר את דובי, ולפעמים זה נורא קשה להיות גדולה". אם ברקע יש ילד צעיר יותר או היריון שצומח לאיטו, אני חושבת שזה עוד יותר רלוונטי.
    ביתך עדיין זקוקה לליווי, ואת עושה אותו נהדר. המשיכי כך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי מכות בבית
    שוש
    29/12/2007

להתערב או לא? אני לא אוהבת בכלל משחקי מכות אבל הבנתי שזה מה שבנים אוהבים.
    לבן שלי בן ה8 יש חבר טוב שגר קרוב ומגיע די הרבה אלינו, אני מציעה להם ממיטב משחקי הקופסה/מחשב שיש לנו, אבל כמעט תמיד מגיעים משחקי מכות (אוף).
    איך הייתם מגיבים אם הייתם רואים את חבר של הילד שלכם יושב על הבן שלכם (ממש ככה) ושואל אותו אם הוא נכנע, והבן מנסה להשתחרר ללא הצלחה?
    אני צריכה ממש להחזיק את עצמי שלא להתערב להם במשחקים המוזרים והכוחניים האלו. הבן שלי ממש שונא שאני מתערבת, הוא אומר שזה רק משחק ושזה בסדר.
    אני מודה שאם הבן שלי היה יותר חזק אולי זה היה מפריע לי פחות, ככה זה...
    היום אני מבינה יותר למה אני רוצה רק בנות:)

לקביעת תור
    סגירה
    משחקי מכות בבית

הוספת תגובה

• משחקי מכות

שרון באומל
    01/01/2008

שלום שוש
    אכן לא פשוט. אבל נשמע שהקושי הוא שלך, לפי הדרך בה ילדך מגיב. לכן, החזיקי את עצמך ואל תתערבי. ילדך ילמד הרבה מאוד על עצמו דרך ההתמודדות הזו, והלמידה הזו תעזור לו בהמשך חייו. קחי בחשבון שהחיים מלווים מאבקי כוח רבים מכל מיני סוגים, וזה חשוב לדעת כיצד להתמודד (אם הוא לא כ"כ חזק, ייתכן והוא ילמד להשתמש בכלים אחרים להתמודד. למשל: בשכל...). אגב, גם בנות מפגינות הרבה תוקפנות וכוחנות, באופנים שהם לא פחות כואבים להורים.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב לא שותף בחיי הילד
    איריס
    29/12/2007

בני בן 2.6, ילד מאושר וחייכן, בגן מאוד פעיל,אהוב, אהוד ולא חסר לו כלום. נמצא בין ילדים רב שעות היום, גם בבית. אביו של הבן אינו שותף כלל בחייו, מתוך בחירה שלו בלבד. מכאן מתחילה "הבעיה". היה וברור לי שביום בהיר אחד הילד יבוא וישאל "איפה אבא?" . שאלה הזו הגיעה לא במצופה, לפני כחודש, כאשר הוא היה במיטתו, יום שבת בבוקר, לא היה דבר שיגרום לילד לחשוב על "אבא", ואז הוא שאל אותי "איפה אבא שלי?" לרגע נרתעתי ועניתי את הדבר הראשון שעלה לי בראש "נסע". בכך נסתיימה הפרשה מבחינתו. ברור לי שהשאלה הזו תגיע שוב ושוב. שאלתי היא כיצד להתייחס, איך ומה לענות לילד שלא מכיר ויודע את אביו (בלי קשר, הילד רשום על שמו של האב), איך להעביר לילד את הנושא בצורה שהכי פחות תפגע בילד.

לקביעת תור
    סגירה
    אב לא שותף בחיי הילד

הוספת תגובה

• כשאין אבא....

שרון באומל
    01/01/2008

שלום איריס
    נראה לי שהצורה שהכי פחות תפגע בילד היא לומר לו את האמת. למשל: "אבא ואמא מאוד רצו להוליד אותך, אבל כשהיית בבטן, אבא ואמא החליטו להיפרד. לא בגללך, אלא בגלל שלא הסתדרנו. עכשיו אתה רק איתי, ויכול להיות שאתה מאוד סקרן מי הוא אבא שלך, מה הוא אוהב לעשות, איך הוא נראה וכו'". כיוון שהשאלה כבר עלתה מיוזמתו של הילד, כיוון שהוא רואה משפחות אחרות, הייתי מנסה לתת לו אפשרות לשאול בתחום, ולא לפחד מזה. אפשר להרחיב לכל צורות המשפחה שקיימות היום, על מנת להראות לו שזה טבעי, ושזה בסדר, ושהוא לא אהוב פחות בגלל זה. אם את מסוגלת, הייתי מנסה להראות לו תמונה של אבא, ולספר עליו כמה דברים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה