פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חינוך בנושא הטרדה מינית
    אמאלה2
    20/01/2008

בני בן 3.5, סיר לי שהוא וחברו "מטפלים" אחד בשני ועוזרים זה לזה לנקות את הטוסיק בשירותים. כמובן שהסברתי לו, בנועם וברוגע, שזה אסור ואם צריכים עזרה מבקשים מהגננת ואם חבר צריך עזרה קוראים לגננת וכמובן ששוחחתי עם הגננת ועם אמו של החבר. מזה תקופה ארוכה שאני חושבת איך מסבירים לילד בגיל הזה על הטרדה מינית ? התחלתי לדבר איתו על האיברים הפרטיים שלו ושלאף אחד אסור לראות או לגעת בהם ושהוא צריך להגיד לא, גם הגננ תאמרה שהנושא כל הזמן מטופל במסגרת הגן. אשמח לרעיונות אופרטיביים שמתאימים לגיל. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך בנושא הטרדה מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך בנושא הטרדה מינית

שושי יעקובי
    23/01/2008

חשוב מאוד לעשות הבחנה בין התנהגות מינית טבעית בגיל הרך לבין הטרדה מינית. סקרנות מינית היא חלק מהתפתחות טבעית של ילדים, והיא כוללת רצון להסתכל ולגעת באברי מין של עצמם ושל אחרים לעיתים גם גריה עצמית ואוננות. בגיל שלוש וחצי ילדים מגלים ומתעניינים באברי המין, בהבדלים בין המינים וכדומה. כמבוגרים לא תמיד אנו יודעים איך להגיב למיניות הילדית הזו, זה מביך, מבלבל ומעורר חרדות. התגובה שלך היתה טובה כי הרוגע והנועם משדרים לילד שהוא בסדר. הסקרנות שלו בסדר. אבל בגן/ בחברה אנחנו מתנהגים בהתאם לכללים מסוימים.
    הטרדה מינית היא סיפור אחר. לרוב מדובר בהבדלים בין גילאים: מבוגר או ילד בוגר מול צעיר. נעשה משהו שלא תמיד הילד הצעיר רוצה או נעים לו. גם כאן ההסבר שנתת על איברים פרטיים - זוהי דרך מצויינת להסביר לילדים למי מותר ולמי אסור לגעת בגופו. אם גם בגן נותנים הסבר דומה לדעתי זה מספיק בגיל שלוש וחצי. עיסוק מוגבר עלול לעורר חרדה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אמאלה2
    23/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפים בבקשה
    מירב
    19/01/2008

שלום,

יש לי 2 בנות מתוקות, הגדולה בת 5 והשנייה בת 4.

אני מבקשת טיפים איך להתמודד עם התנהגות מסויימת עם ביתי בת ה 4, היא נבונה ופיקחית ולרוב היא מתנהגת למופת, יש לה מדי פעם התפרצויות של זעם כשלא מוצא חן בעניה משהו מסוים כמו בגד שלא רוצה ללבוש היא ישר מכה במשהו או זורקת את הבגדים ועוד בעיה שכשאני מבקשת ממנה לעשות משהו היא לא עושה וממשיכה לשחק ומתעלמת ממני לחלוטין.

ניסיתי לעודד אותה בכל מיני דרכים: הפתעות, חיזוקים חיוביים ועוד.

אשמח לשמוע עצות מה לעשות במצבים האלה.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפים בבקשה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם של ילדה בת 4

שושי יעקובי
    23/01/2008

חיזוקים חיוביים על התנהגות חיובית זוהי שיטה של עיצוב התנהגות והיא דרך טובה מאוד לעודד התנהגות רצויה ולהפחית התנהגות לא רצויה. חשוב לשים לב שמתן החיזוקים החיוביים או העונשים יהיו מכוונים לאותה התנהגות מסוימת ולא להתנהגות כללית. למשל במקרה שלך את מתארת ילדה שלעיתים מתעלמת מפנייה שלך. את יכולה לתת חיזוק חיובי בכל פעם שהיא נענית. החיזוק החיובי יכול להיות אמירה, חיבוק, לא דוקא פרס קונקרטי.
    חשוב להבין את הסיבות לחוסר ההענות של הבת הצעירה שלך. למה לפעמים היא נענית לך ולפעמים היא מתעלמת ממך? למה ומתי היא מגיבה בהתפרצות כעס והאם זה בעיקר כלפיך או בכלל. יכול להיות שלדינמיקה המשפחתית: שתי אחיות קרובות מאוד בגילן, יש קשר להתנהגות של ביתך. אולי קנאה באחותה. אולי היא חווה יחס שונה מצדך אליה או אל אחותה, כדאי לחשוב ולבדוק עם עצמך. ההבנה של הצרכים הרגשיים שנמצאים מאחורי התנהגותה, תאפשר לך למצוא את הדרך לשינוי.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשאיר בגן או להעביר לגן הבא?
    מירב
    18/01/2008

ביתי בת 3 ילידת אוקטובר. בשנה הבאה היא אמרוה לעבור לגן בקבוצת גיל בין 4-5 אבל הגננת אמרה שאם נרצה נוכל להשאיר אותה אצלה עוד שנה בגן כי היא קטנה בגיל.
    אני מבקשת לדעת את הבעד ונגד להשאיר או להעביר לגן חדש.
    אם אשאיר אותה בגן הישן היא תהיה הכי גדולה בגן ואני חוששת שילדים קטנים ימשכו אותה אחורה . מצד שני אולי זה יתן לה ביטחון.
    מאילו סיבות כדאי לי להשאיר אותה עוד שנה בגן הנוכחי (גיל 3-4)
    אגב, זה ן בקיבוץ וקבוצת הגודלים היא מ 4-5 וגם מ5-6 באותו גן יש שתי קבוצות גיל.
    תודה מראש,
    מירב

הוספת תגובה

• שאלה של השארות בגן

שושי יעקובי
    23/01/2008

השיקולים שכדאי לקחת אותם בחשבון הם המאפיינים היחודיים של הילדה. האם מבחינה רגשית והתפתחותית היא ילדה בשלה ובוגרת לגילה או מעט ילדותית? עם אלו ילדים היא מתחברת באופן ספונטני האם עם הבוגרים או הצעירים? מהי רמת התפתחות השפה והמוטוריקה שלה. תאריך הלידה מאפשר לכם בחירה. ישנם ילדים ילידי אוקטובר שהם בוגרים ובשלים כמו ילידי יוני וזקוקים לאתגרים התפתחותיים וישנם כאלו שפחות בשלים, במקרים אלו ההשארות תאפשר להם את המרחב והזמן להתפתח לפני שהם נאלצים להתמודד עם מערכת מורכבת יותר של דרישות.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אפשר לסיים עם הסימילאק?
    דנה
    18/01/2008

בני בן שנה וחצי,מזה מס' חודשים שאוכל מזון רגיל מוצק ושותה תחליף חלב פעמיים ביום. בקבוק בבוקר ולפני השינה.
    השבוע החלטתי לנסות ולהוריד לגמרי את הבקבוקים מהתפריט ואני לא חשה שהילד זקוק לזה. הוא אמנם יותר רעב וקצת קשה לו יותר להרדם אבל לא מבקש את הבקבוק.
    האם זה בסדר או שרצוי להמשיך את תוספת התחליף עד גיל מסוים?בשל הערכים התזונתיים שבאבקה?אולי כן להשאיר בקבוק אחד ביום?\תודה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקות

שושי יעקובי
    23/01/2008

דנה שלום
    איני מומחית בנושאי תזונת תינוקות ואני ממליצה לך להפנות את שאלתך לפורום של התפתחות תינוקות.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה כי ביתי פוחדת
    ש
    17/01/2008

ביתי בת 9.5 חודשים. אצל מטפלת (של המשפחה) מגיל חצי שנה. בימים האחרונים, היא נצמדת אלי באופן שהוא יותר מהרגיל, שוחחתי עם המטפלת אמרה שגם אצלה ביומיים האחרונים רוצה יותר ידיים. בנוסף נראה לי כי פוחדת גם מילדים יותר גדולים ממנה מעט זרים וגם מבוגרים (לא היה קודם לכן). המטפלת גם סיפרה שביומיים האחרונים היא בוכה כשרואה את בעלה של המטפלת כשלפני כן אהבה אותו מאוד ובכתה כשלא התייחס אליה. אציין שהוציאה השבוע שני ניבים ואולי גם הרגישה מעט לא טוב.
    מה קורה? אני מודאגת? מה עובר על ביתי? האם הפחד הזה טבעי? איך עלי לנהוג כדי להקל עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    נראה כי ביתי פוחדת

הוספת תגובה

• פחד מזרים

שושי יעקובי
    23/01/2008

מבחינה התפתחותית, בתקופה שבין גיל 8-12 חודשים מתעוררים פחדים מפני זרים ומפני פרידה. הפחדים מעידים על התפתחות טובה של הילדה. חרדת פרידה וחרדת זרים משמעותן שהילדה מפנימה בתוכה את האנשים הקרובים, היעדרות האם מעוררת חרדה ונוכחותה רוגע (פחדים בלילה) היא מבחינה בין הדמויות המוכרות לבין דמויות אחרות, זרות, וההבחנה הזו מעוררת חרדה. בסופו של דבר התהליכים האלה משרתים את ההתפתחות של העצמאות של הילדים וחולפים. עליך לקבל את הצורך של הילדה בנוכחותך, מגע פיזי, חיבוק, כפי שתארת שעשית, זה מצוין.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מבקש להיות בת
    יפה
    17/01/2008

שלום,

בני השבוע אמר לי שהוא מעוניין להיות בת.
    אציין שהוא ילד מאוד יצירתי, חולם להופיע בהצגות ותחומי העניין שלו הם לא כדורגל וקלפים וכו'.
    כששאלתי אותו מה הוא היה רוצה לעשות שבת יכולה והוא לא, ענה שהיה מעוניין לרקוד בלט. הסברתי לו שישנם בנים שרוקדים בלט, אך בכל זאת אמר לי שהוא מרגיש בלב שהוא מעוניין להיות בת.
    האם אמירה זו מבשרת על הבאות?
    תודה, יפה

לקביעת תור
    סגירה
    בני מבקש להיות בת

הוספת תגובה

• בני בן 6.5 שנים

יפה
    17/01/2008

שכחתי לציין שהוא בן 6.5 שנים ולומד בכיתה א'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן המבקש להיות בת

שרון באומל
    24/01/2008

שלום יפה
    לא הייתי מתחילה לדאוג כבר מעכשיו. כמו שעשית, הייתי משיכה להסביר לו שיש דברים רבים ש"נחשבים" של בנות, אך בנים בהחלט יכולים לעשות אותם, וזה לגיטימי. ייתכן שהוא סופג את הסטריוטיפים מהסביבה, ויכול למצוא הסבר אחר בבית.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!
    אמא
    17/01/2008

בני בן 3 + 3 חודשים גמול מחיתולים גם ביום וגם בלילה קרוב לחמישה חודשים. לאחרונה היה סיפור בגן של אלימות מצד הסייעת כלפי ילד אחר בגן ואנו כהורים מודאגים נלחמנו בכל הכוח בכדי להוציא אותה מהגן של בננו. כיום הסייעת לא נמצאת בגן יותר אך עדיין קיימים מתחים בנינו (ההורים) לבין הגננת שמנהלת את הגן שהתנגדה לפיטוריה של הסייעת שלה, כמו כן היו הורים נוספים שהתנגדו לפיטורים , הורים שילדיהם חברים של בני מהגן.
    בשלושה הימים האחרונים בני מפספס ומרטיב בלילה, אני יודעת שיש לו הרבה חלומות שלעיתים הוא מתעורר מהם ולעיתים לא אך ההרטבה של 3 ימים רצופים מדאיגה אותי ורציתי לשאול האם זהו סוג של ריגרסיה ואם כן כיצד אוכל לעזור לבני במצב הזה.
    כמו כן יש לציין שהיו פיספוסים במהלך החמישה החודשים האלו אך מעטים מאוד.
    אני מודאגת מאוד וחוששת שכל המצב הלא נעים והמתחים מהורים נוספים של ילדים בגן משפיעים על בני בדרך זו או אחרת.
    אבקש את עצתכם המהירה .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה???

אמא
    20/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי תשובה, בבקשה אני מו

אמא
    21/01/2008

אני מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת מהקטן שמפספס

ויט
    21/01/2008

יופי שאת עירנית ודרוכה. לאור המתרחש לאחרונה כדאי מאוד שכל הורה יבדוק מחדש את חלקת אלוהים הקטנה בה מבלה ילדו/תו משך חצי מהיום. אולם, (ולא שאני פסיכולוגית), חשבת על האפשרות שבנך סתם מקורר??? יתכן וזו הסיבה לכך שהוא מפספס פתאום.... כדאי לבדוק גם את זה!!!
    אמא מנוסה בפספוסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

אמא
    22/01/2008

אם המצב ימשך והוא ימשיך לפספס , מה עושים? האם לומר לו משהו או שפשוט לתת לזמן לעשות את שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

שושי יעקובי
    21/01/2008

יכולות להיות סיבות שונות להרטבה וכדאי להמשיך ולעקוב מספר שבועות. יחד עם זאת יכול להיות שהוא חש את המתח שלכם או מתח בגן, לילדים חושים חדים והם מגיבים למצבים הרגשיים של המבוגרים סביבם. נשמע שאתם הייתם בתוך סערה, ויכול להיות שהוא חש והגיב למתח סביבו. איני בטוחה כמה צריך להתערב ברמת הילד זה תלוי למה מהקונפליקט הוא היה חשוף. אם המשבר הסתיים, אז אני מניחה שכאשר הסביבה תרגע, גם הילד ירגע.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז
    לימור
    17/01/2008

שלום,
    בתי בת שנה ותשעה חודשים לטענת הסייעת הילדה לא משתפת פעולה במהלך היום לא מעונינת להשתתף בריכוז של הבוקר במשך כחודש,
    האם זהו סימן להפרעות קשב וריכוז?
    בתודה מראש,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז

שושי יעקובי
    23/01/2008

בגיל שנה ותשעה חודשים מוקדם לדבר על הפרעות קשב וריכוז. בגיל הזה יכולות להיות סיבות רבות לכך שילד לא יתעניין במפגש. התפתחות שפה או התפתחות מוטורית כל אלו משפיעים על יכולת של פעוט לשתף פעולה במפגש.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בגן
    חגית
    16/01/2008

שלום לכן,
    אני משערת ששאלתי היא הכי טרוויאלית בעולם, אבל....נכון להיום, זה מה שמטריד אותי...אז אודה לכל הסבר ועזרה...
    בתי, בת שנתיים, התחילה ללכת לגן שבוע שעבר. היא בכיתה של 14-18 ילדים (תלוי ביום) עם גננת ועוזרת. כל הילדים בגן בני שנתיים וחצי ומעלה והיא הכי קטנה (אנחנו מתגוררים בחו"ל, במקום מאד קטן מאד וזו האופציה היחידה).
    בשלושה הימים הראשונים נפרדה ממני בתי בשמחה ואז אחרי 3 ימים התחילו התקפות הבכי בבוקר, היא מסרבת ללכת לגן, בוכה בפרידתה ממני וכשאני אוספת אותה וכן לאורך כל היום בגן בוכה ב on ו off (סך כל היום הוא 3 שעות בלבד).
    לאור הגילאים של יתר הילדים בגן התלבטתי בהתחלה אם לרשום/לא לרשום אותה לגן, אבל בסופו של דבר אני ובעלי משוכנעים שמסגרת של גן מאד מתאימה לה כי היא ילדה מאד מאד אקטיבית, שמחה וחברותית, והמקום שאנחנו מתגוררים בו מאד קטן ואין הרבה אופציות לגירוי.
    הגננת והאמהות מרגיעות אותי שזה מאד מאד נורמלי וכל הילדים, ברמה זו או אחרת, עוברים תהליך הסתגלות דומה.
    שאלותיי הן:
    מה עובר עליה? כיצד אפשר להקל עליה? כיצד עליי לנהוג?כמה זמן זה יימשך?
    אודה לכן באם תרחיבו בתשובתכן כמה שיותר....

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בגן

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף...

חגית
    16/01/2008

בסך בכל עד כה הלכה 6 ימים לגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב שכחתי להוסיף...

חגית
    16/01/2008

הגן שהיא הולכת הוא במסגרת בי"ס מגיל שנתיים ועד 12...והם לא מאמינים ב"תקופת הסתגלות" של הילד עם ההורה, כלומר, מהיום הראשון היא נשארה עימי מספר דקות בלבד ואז אני עזבתי, להבדיל אלף הבדלות מישראל.
    אני ממש לא מאמינה בדרך הזו, אבל זה מה שיש כאן....ובהתחשב בכך שזו מסגרת של 3 שעות בלבד, אז אולי יש להם יותר ניסיון ממני להבין מה שהם עושים?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשכחתי?!

חגית
    17/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

שושי יעקובי
    23/01/2008

מצטערת על האחור בתשובה.
    בכל מקרה שתיכן צריכות לעבור תהליך של הסתגלות, אני שומעת אותך מוטרדת למרות שאת מבינה שזה חלק מהתהליך התקין של הסתגלות ופרידה. להפך זה מצביע על התקשרות טובה של ילדתך אליך ועל בגרות קוגניטיבית היא מגיבה לסביבה החדשה. השפה שלה היא בכי.
    שתיכן צריכות להיות משוכנעות שהמסגרת הזו בסופו של דבר נכונה וטובה לה. את אותו שכנוע פנימי שלך את צריכה לשדר לילדה ולהעביר אותו במילים. לספר על הדברים הטובים שמחכים לה בגן, לקרב את דמות הגננת או הסייעת כדמות שמחכה לה ונמצאת עבורה בגן, ולאפשר גם חשש ובכי. לדבר על כך שבהתחלה כשלא מכירים חוששים ובוכים אבל את משוכנעת שהיא תתרגל ותהנה. אפשרות נוספת היא להביא חפץ אישי מהבית.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לספר לילד בן שנתיים על מוות
    רויטל
    16/01/2008

אשמח לעצתך
    כלבתנו נפטרה היום ממחלה,
    בני בן השנתיים קשור מאוד לכלבה
    אחרי הגן הוא רוצה להגיע ישר הביתה כדי לפגוש את הכלבה ולא מוכן ללכת לשום מקום
    עד לאחר שפגש את הכלבה וטייל ושיחק איתה
    בשבועיים האחרונים הכלבה היתה חולה מאוד, והסברנו לבני כי הכלבה חולה, הוא אף התלווה מרצון (ביקש לבוא) איתנו ועם הכלבה לוטרינר.
    האם לחכות שהוא ישאל היכן הכלבה
    האם לספר לו שהכלבה חולה והיא הלכה למקום של הכלבים החולים
    מה להגיד
    תודה

הוספת תגובה

• מוות

שרון באומל
    17/01/2008

שלום רויטל
    אני מציעה לומר לילד נוסח, עליו תחליטו, אשר הכי קרוב לאמת. העיקר הוא שהוא יבין שהפריד המהכלבה היא סופית. אם אתם רוצים לומר לו על מקום של כלבים חולים, זה נשמע רעיון טוב, אולם יש לציין שהכלבים לא חוזרים משם, וזה יכול לעורר שאלות לגבי מחלות שלו ושל אנשים אחרים בהמשך. לפיכך, משהו שקרוב לאמת, אולם, כמבון בנוסח קל.
    בנוסף, אני מציעה לעשות יחד עימו טקס פרידה. אפשר, למשל, להקדיש אחה"צ אחד לציורים וסיפורים על כלבים. (וכמובן, כל טקס אחר העולה על רוחכם).
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 5 סובל מפחדים
    פני
    15/01/2008

בני בן 5.5. (אחד מתאומים) סובל מפחדים. לדוגמא :
    כשהוא רוצה ללכת לשרותים הוא דורש ממני ללכת איתו או מאחיו התאום לבוא איתו ולחכות לו עד שיסיים.
    אם הוא רוצה משהו מהחדר וכולנו בסלון, הוא לא ילך עד שמשהו יבוא איתו.
    בתחילת השנה רשמתי את שלושת ילדי, כל ילד לחוג אחר ביום אחר, את ביתי הגדולה בת ה- 9 ואחיו התאום אני מסיעה ומשאירה אותם בחוג וחוזרת לקחת אותם בסיום החוג.
    רק הוא פוחד להישאר שם לבד. הוא בחוג קפוארה, חוג שמאוד רצה ונהנה ממנו מאוד ומרוב פחד שאני ישאיר אותו לבד חצי שעה לפני שאנחנו צריכים ללכת לחוג היה בוכה שהוא לא רוצה ללכת לחוג ושהוא רוצה ללכת לחוג של אחיו התאום בגלל שהוא פחד שאני ישאיר אותו לבד.
    כשהגנו כל הזמן לחוג אני האמא היחידה שהייתי נשארת באולם, אסור לי לצאת ולחכות אפילו מאחורי הדלת.
    כשהייתי מחכה לו בחוץ פתאום היה יוצא ובוכה.
    בשבועיים האחרונים המדריך של החוג הוציא אותי בחוץ ואמר לו שאמא מחכה בחוץ ואני אכן מחכה בחוץ בכיסא מול הדלת כדי שיראה אותי עד שיסתיים החוג והחוג נערך שעה וחצי.
    בעיית הפחד שלו להישאר לבד בחוג מאוד מגבילה אותי שאני צריכה לשבת במשך שעה וחצי כשאני יכולה בזמן הזה לעשות דברים אחרים.
    כשאנחנו מכניסים אותו ואת אחיו לישון בחדר שלהם הוא בוכה שהוא פוחד מהחושך ואני הולכת לישון לידו עד שירדם.
    אני חוששת מכל הפחדים שלו, אני לא רואה שום דבר שהוא עבר כדי שיפחד.
    אשמח אם תייעצי לי מה לעשות ?
    אודה לך על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 5 סובל מפחדים

הוספת תגובה

• פחדים

שרון באומל
    17/01/2008

שלום לך
    מהכתוב נשמע כי בנך מבטא מתח ומצוקה פנימית בתגובה לפרידה ונפרדות. הדבר יכול לנבוע מכל מיני גורמים, אחד מהם הוא עובדת היותו אח תאום. אולם, ילדים רבים בגילו של בנך סובלים מפחדים שונים ועדיין לא מסוגלים להיות עצמאיים לגמרי, וזה מאוד טבעי.
    הייתי מנסה לומר לו משהו בנוסח: "שמתי לב שאתה מאוד פוחד ללכת לשירותים לבד. מה יש בשירותים שמפחיד אותך כ"כ?" או משהו בנוסח: "הרבה ילדים מרגישים לא נעים להישאר לבד בחוג. אולי הם פוחדים שאם יקרה משהו בחוג, לא יהיה להם למי להגיד את זה, או אולי הם פוחדים ממשהו אחר". מתן לגיטימציה לביטוי עולמו הפנימי עשוייה להקל עליו מאוד. ייתכן וכדאי במקרה זה להתייעץ עם איש מקצוע במקום מגורייך, על מנת לעמוד עלש שורש הקושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה- 5 פוחד

פני
    17/01/2008

תודה על התשובה.
    לבני יש קצת לדעת בעיות ריגשיות בתאומיות שלו ואני ערה להן ומטפלת בו.
    לגבי הפחדים השנה הם הופרדו בגנים והוא ממש פורח ולא רוצה להיות עם אחיו התאום כי כנראה טוב לו בנפרדות שלו.
    אולי זו הסיבה לפחדים שלו ?
    הצעת לי לפנות ליועץ במקום המגורים שלי. למי אני יכולה לפנות ? האם אפשר לפנות דרך קופת חולים ? או ללכת באופן פרטי ? אם באופן פרטי, את יכולה להמליץ לי למי לפנות באזור באר-שבע ?
    אודה לך על תשובתך.
    נ.ב. - חשוב לי לטפל בו כמה שיותר מהר, כי אני פחדנית גדולה מאז שאני ילדה קטנה.
    עד היום כשבעלי תורן בצבא (הוא איש צבא) אני לא נשארת בלילה לישון לבד, אמא שלי באה לישון איתנו ולי היום הפחד הזה מאוד מציק לי ואני מרגישה שהוא יותר חזק ממני.
    אני לא רוצה שגם בני יגדל לפחד ללכת למקום בבית לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 נושך שרוולים
    תמי
    15/01/2008

הי,
    בני בן 5 נושך באופן קבוע את שרווליחולצתו (או את הצווארון אם השרוול קצר), עד לרמה שהחולצה נרטבה ויש להחליפה במהלך היום. אם הוא לא עם בגד בפה, יש לו משהו אחר שהוא נושך - בלון, משחק, שרוך - הוא חייב שיהיה לו משהו בפה. לא ברור לי אם זו הנשיכה, או המציצה, בכל מקרה זה מלווה בהמון רוק. אני מעוניינת למצא דרך להפסיק את זה לפני שהוא עולה לכיתה א כדי לפטור אותו מהצורך להחליף בגדים במהלך היום.
    אשמח לתובנות לגבי ממה נובעת ההתנהגות ואיך אפשר להתמודד איתה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 נושך שרוולים

הוספת תגובה

• נשיכת שרוולים

שושי יעקובי
    16/01/2008

כדאי לבדוק את הסיבה לצורך של בנך בגרייה בפה, האם הצורך בגרייה היה קיים גם בשנים הקודמות או התפתח לאחרונה? אם זה משהו מתמשך יכול להיות כי יש לכך בסיס תחושתי כלשהו ולכן הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מרפאה בעיסוק או קלינאית תקשורת, שתיהן אמורות להתמחות בתחום זה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תמי
    16/01/2008

זה באמת משהו שתמיד היה לו. כמובן בהתחלה עם מוצץ אבל מרגע שהפסקנו עם המוצץ זה עם כל דבר אחר שהוא מוצא בסביבה.
    מודה לך על ההפניה לגורם המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לרשום את ילדיי לאותו גן
    נעה
    14/01/2008

שלום,

יש לי 2 זאטוטים מתוקים - בן כבן שנתיים ובת כבת חצי שנה. כיום כל אחד מהם הולך לגן אחר ואני מרוצה משניהם עד מאוד.

אני מתלבטת לגבי השנה הבאה - האם להשאירם ב- 2 גנים נפרדים או לרשום אותם לאותו הגן (של הבן הגדול).

מבחינת נוחות והקרבה לבית - כמובן שאני מעדיפה את אותו הגן, אך איני יודעת האם זה טוב לילדים. אמנם הם ב- 2 קבוצות גיל שונות, אך עדין יש להם פעילויות משותפות יחד (אוכלים, חוגים, שעת סיפור וכו'). האם זה בריא לקשר שלהם להיות באותו גן,ואולי אף יחזק אותו, או שלחילופין יכול להפריע ואז שכדאי שלכל אחד יהיה את העולם שלו ?

יש לציין שהגדול קיבל את אחותו הקטנה יפה מאוד והאהבה פורחת (מקווה שלא רק בינתיים).

כמו כן - השינוי של גן חדש הוא טוב עבור הקטנה ? אני יודעת שתינוקות הם סתגלנים, אך טוב לה היכן שנמצאת ואולי כדאי להשאירה כך.

בתודה מראש

אמא נעה המתלבטת

הוספת תגובה

• גנים לזאטוטים

שושי יעקובי
    17/01/2008

ההתלבטות שלך במקומה, ואין לי תשובה חד משמעית כי אופי הילדים ואופי המסגרות חשובים להחלטה. במקרים רבים כשאחים נמצאים באותו גן אך בקבוצות שונות לא נוצרת בעיה בבניית הנפרדות או העצמאות של כל אחד מהם. גם לשיקולים משפחתיים של נוחות, מחיר כלכלי וכדומה יש מקום בבחירה. שיקול חשוב שכדאי לקחת בחשבון הוא הצרכים השונים באשר לאופי המסגרת החינוכית. פעוטה בת חצי שנה-שנה תהנה יותר ממסגרת קטנה, אינטימית בעוד שילד בן שנתיים וחצי-שלוש יכול להנות יותר ממסגרת של גן, קבוצה יותר גדולה של ילדים או מספר קבוצות.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות משונה וקיצונית, דחוף לי מאו
    נעמונת
    14/01/2008

שלום לך,

יש לי ילדה בת 3.5 ילדה מדהימה, פיקחית, מפותחת מאוד ויש לה צורת מחשבה של אדם מבוגר.

בחודש האחרון קרה לה דבר מאוד מוזר וקיצוני. הורי משפצים את הבית ולקחתי אותה לביתם להביא משהו,

הם שברו קיר עם מכשיר "קונגו" שהרעש שלו ממש חזק וגם המראה של ההרס וכד' הלחיצו אותה מאוד והיא ממש

בכתה, כמובן שלקחתי אותה מיד הביתה והיא נרגעה. כעבור שבוע + היא התחילה לבכות שבא טכנאי של הכבלים הביתה

מחשש שיקדח בקיר, אח"כ התחילה לבכות לכל מראה של כלי עבודה ושל אנשי שיפוץ וכד'. לבית הורי היא ממש לא מסכימה

להיכנס, היום בגן התקשרו ואמרו לי שהיא לא נרגעת מאחר וחשמלאי הגיע להתקין שקע והיא צרחה, בכתה וכד'..

אני ממש מפחדת ולא יודעת מה לעשות, לאן לפנות ואיך לעזור לה.

חשוב לי לציין שבחודש האחרון אני ובעלי עברנו משבר וקצת התפרצנו אחד על השני (מילולית) והיא נלחצה ובכתה

ובכל פעם שישנו ויכוח קטן ביני לבין בעלי היא ישר ברוגז עם אבא שלה.

אני אודה לך מאוד אם תחזרי אלי, תעני לי בעניין.

תודה מקרב לב,

הוספת תגובה

• פחדים

שושי יעקובי
    15/01/2008

נראה כי החוויה הראשונית המפחידה (המפגש עם המכשיר הרועש וההורס) יצרה התנייה ותגובת פחד לגירויים מרעישים אחרים. ישנם כמה כלים שיכולים לסייע במצב של פחד כגון זה. אני ממליצה לך קודם כל לתת משמעות ופשר לפחד שנוצר אצלה. לשוחח עם בתך על הפחד ולשחזר אתה את הסיפור כפי שתארת אותו כאן, איך נוצר אצלה הפחד החזק מהכלים המרעישים... . יכול להיות שבסיפור הפנימי שלה הכלי המרעיש הוא מסוכן או "רע" או הורס. כדאי לנסות ולשנות את התפיסה הזו ולהציג את המכשירים הללו כ"טובים", עוזרים לאנשים. את יכולה להמציא סיפור, או להציג עם בובות או בהמשך אפילו להביא תמונות של אותם מכשירים ולשחק אתם. השיטה הזאת נקראת חשיפה הדרגתית. הסדרה של "בוב הבנאי" יכולה לסייע במקרה זה.
    בנוגע למריבות עם בן זוגך, כדאי כמובן להימנע מחשיפה של הילדה לעימותים בינכם, אם זה קורה לנסות להרגיע. לשקף את התחושות שלה, שהיא נלחצה כשאבא ואמא רבו. להסביר שאבא ואמא רבו מסיבות שלהם, הריב לא קשור אליה, ושניכם אוהבים אותה ודואגים לה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לספר לילדה שאני בהריון
    מליה
    14/01/2008

שלום רב,
    בתי בת 3.2
    אני בשבוע 20 להריון
    וההתלבטות היא כזאת:
    מצד אחד אני מבינה את מגבלת "מושגי הזמן" שלה ויודעת שמרגע שהיא תדע שאני בהריון היא תרצה כבר ש"הוא יצא" ולא בא לי לעבור את זה 20 שבועות
    מאידך, היא בת יחידה ואני רוצה "מספיק זמן" שהיא תערך לשינוי.
    בסוגריים אציין כי הרעיון בכללי מאד מלהיב אותה
    בקיצור, מה נכון? מה כדאי? כמה לחכות
    (אני אשה גדולה אז לא ממש רואים עלי את השינוי)
    תודה

הוספת תגובה

• לספר על הריון

שושי יעקובי
    15/01/2008

המודעות של בתך להריון שלך היא לא רק לפי המראה הפיזי שלך, היא ערה גם לשיחות שמתנהלות במשפחה, מצב הרוח שלך, שינוי כלשהו בהתנהגותך. כך שיכול להיות שהיא כבר חשה שקורה משהו וכדאי לשתף אותה בקרוב.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה