מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחוןירון10/12/2007
שלום
לבני הבכור בן ה-3 יש בעיה של חוסר ביטחון וזה מתבטא לדוגמא
בהתמודדות מול ילדים קטנים ממנו .בגן המשחקים הוא יעדיף ללכת אחורה ולתת לאותו הילד לעבור אותו ,באחד הימים ביקר בביתנו בן של אחת החברות והם הסתדרו בסדר עד שילד של החברים שקטן ממנו הן בגיל והן פיסית חטף לו צעצועים ובמקום להיתמודד הוא בחר לבכות עד כדי תיסכול
אפילו אחרי שחטף מאותו הילד איזו מכה או שתים .
הייתי רוצה שהוא יעמוד על שלו - אני לא רוצה להפוך אותו לילד אלים כי בבית אנחנו מחנכים אותו שאסור להרביץ ואולי שם הבעיה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תחושת הביטחון העצמי
שושי יעקובי10/12/2007תחושת הביטחון העצמי המתפתחת בשנים הראשונות לחיים קשורה בין היתר גם להתפתחות מוטורית ושפתית של הילד. ילד שההתפתחות המוטורית שלו מהירה, מפתח דימוי גוף טוב, יחוש בטחון עצמי בפעילויות השונות במרחב, בגני שעשועים ובמשחקים המוטוריים עם ילדים וליד ילדים אחרים. ילד עם התפתחות שפתית מהירה מסוגל לבטא את רצונותיו ויש לו כלים טובים יותר להתמודד עם סיטואציות חברתיות מאשר ילדים שהתפתחותם השפתית מעט איטית. מידת החשיפה של ילד לסיטואציות חברתיות, מתי החל לבקר בגן, אף היא משפיעה על הכלים שעומדים לרשותו להתמודד מול ילדים אחרים. כדי להבין את הסיבות להתנהגות של ילדך, מדוע הוא בוחר להימנע או לסגת במצבי עימות, חשוב להבין מהי רמת ההתפתחות של הילד שלך בכל המימדים.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתח בת ה-3 לא מספרת לי חוויותרונית09/12/2007
אני גרושה מזה כשנה וחצי, בתי בת 3, היחסים ביני לגרוש שלי בסדר גמור, הוא לוקח אותה כמו שקבענו ונראה שהיא מאוד נהנת איתו, אך משהו מטריד אותי, היא מספרת לו כמעט כל דבר שעושה איתי או משהו שקורה לי בבית (קיבלתי מכה וכד') ולי, איננה מספרת כלום ואפילו קצת כועסת כשאני שואלת אותה איך היה עם אבא, היכן בילו וכד'. ואני שואלת למה? זה מאוד מטריד אותי שאיננה רוצה לשתף אותי בחוויות שעוברת עם אבא שלה. (זה תמיד היה ככה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוחח עם בני שלוש
שושי יעקובי10/12/2007ראשית אני רוצה להגיד לך שהרבה ילדים בגילאי שלוש אינם מספרים על חוויותיהם באופן ישיר. לפעמים הם עונים על שאלות ממוקדות, ולפעמים הם מספרים באופן ספונטני על חוויה כלשהי תוך כדי פעילות או משחק עם ההורה. יכול להיות שבתך בת השלוש מרגישה מתח מסוים סביב השאלות שלך ולכן נמנעת מלשוחח איתך. יתכן והיא מרגישה כי את מצפה ממנה למשהו מסוימם בשאלות שלך והיא חוששת לטעות ומעדיפה לא לספר דבר. אם את מעוניינת לשפר את התקשורת בינכן אני מציעה לך לשוחח אתה תוך כדי משחק משותף, כשנוצרת אוירה חמה ואינטימית ולשאול שאלות ממוקדות על פעילות בגן, משחק עם חברה וכדומה. יכולך להיות כפי שציינתי שהיא חשה ששאלות הקשורות לביקורים אצל אבא טעונות ועדיף לך להימנע מהן.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץ לפני השינהקרן07/12/2007
שלום,
בתי עדן בת 15 שבועות והתרגלה לישון רק עם מוצץ.
הבעיה:
כאשר היא מתעוררת מהשינה והמוצץ נפל לה והיא רוצה לחזור לישון היא לא יכולה לעשות זאת בלי המוצץ. היא בוכה ובוכה ולא נרגעת עד ששמים לה מוצץ.
זה הכי נורא בלילה כי היא מעירה אותנו מהשינה רק בגלל שנפל לה המוצץ. וזה קורה הרבה פעמים בלילה.
אנא עיזרו לנו לגמול אותה משיוך בין מוצץ לשינה..או במילים אחרות איך אפשר להרדים אותה ללא מוצץ.
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
שרון באומל08/12/2007שלום קרן
אם את רוצה להעלים את הקשר מוצץ שינה, את צריכה להוציא את המוצץ מהמיטה, ולתת לביתך למצוא שיטה אחרת להירגע לפני השינה ובזמן השינה. וכן, להתכונן לכמה וכמה לילות קשים. את יכולה גם לשים לביתך אור קטן ושבעה שמונה מוצצים במיטה, והיא תוכל למצוא חד לבד בלילה. לפעמים זה מאוד עוזר. אני ממליצה לך גם על ספר שמדבר על הירדמות עצמאית, גם בהקשר של גמילה ממוצץ: "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי.
בהצלחה
שרון באומל
פסיחכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףמורן06/12/2007
אני הולכת לכתוב הרבה.. אבל חייבת עזרה.
אני בת 21, נקראת "הקטנה" במשפחה בגלל היותי בת הזיקונים לעוד 3 אחיות.
כל האחיות שלי נשואות , ונותרתי רק אני בבית הוריי: אמא בת 51 ואבא בן 55.
יש לי חבר כמעט שנתיים , ועוד חצי שנה אנחנו אמורים להתחתן.
אמא שלי היא משפחה אומנת לילדים בגילאים שונים שישנים וממש חיים אצלנו , רוב תשומת הלב שלה מופנית אך ורק אליהם , כל ניסיון שלי להתייעץ איתה ואפילו סתם לשוחח איתה מגיע לכישלון, וזה מלווה בכך שהיא בלחצים רבים מהטיפול בילדים "מה איתם?" "הם בסדר?" "אני צריכה לקחת אותם מהחוג" "הם רעבים , אני הולכת להכין להם אוכל" וכו' וכו'... אני מבינה שטיפול בילדים זה אחריות לא קלה, אבל בכל זאת ... יש זמנים בהם צריך לשכוח מהם קצת.
בזמנים בהם היא איכשהו כן יכולה להיות איתי , היא תמיד יורדת עליי ואומרת לי שאני "אפס" "אני כלום" "שהביטחון העצמי שלי הוא נחות, ותמיד דורכים עליי" "למה את לא כמו אחותך, תיראי איזה חכמה וחרוצה היא, יודעת לבשל ויודעת לעשות הכל ואת לא יודעת כלום" - מילים אלו גורמות לי להתרחק ממנה ואף להתפרץ עליה! ואז מבחינתה זה מתפרש כמרדנות שלי , כחוסר כבוד, כזלזול וכו'. כל זה כואב לי , בגלל העובדה שלאחיות שלי שגדולות ממני , יש לה את כל הזמן שצריך , היא מייעצת להם , ומדברת אליהם יפה. בנוסף אמא שלי טוענת שכל מה שהיא אומרת לי לעשות (וזה כביכול "טוב בשבילי") אני אעשה הכל דווקא העיקר לא לשמוע לה... אני אתן דוגמא : יצאתי עם חבר שלי בערב לבלות , אז אמא שלי אומרת לי "שימי עליך עוד חולצה" אמרתי לה שלא קר לי ואני לא רוצה לשים חולצה נוספת" אז היא אומרת לי "כל הזמן את לא שומעת לי נמאס ממך!" ואז אחרי זה היא אומרת לאחיות שלי מאחורי הגב שלי שלא רציתי לשים חולצה כי אני מתמרדת לה וגם כי אני רוצה להבליט את החזה שלייייייייייייי לחבר שלייייי (אני יודעת את זה כי אחותי שאני יחסית בקשר טוב איתה סיפרה לי). בנוסף, אחיות שלי כל הזדמנות "מלכלכות" עליי שאני מנסה ללבוש חשוף כדי "לפתות" את חבר שלי ... ואמא שלי רותחת מדברים כאלה.
אני יודעת שמה שאני מספרת נשמע ילדותי ... אבל מבחינתי הוא לא.
אני בעיקרון סטודנטית שנה שנייה , ומכיוון שאין באפשרותי לממן את לימודיי , הוריי מממנים לי אותם. ניסיונותיי לעבוד במקביל כשלו מכיוון שאיני יכולה לעמוד בלחצים הרבים שמלווים סביב המבחנים. (הציונים שלי מעולים , כולם מעל 90, אמא שלי הייתה בהלם שאני בכלל אצליח).
אמא שלי כל הזמן גוערת בי על כך שאני רק סוחטת ממנה כספים , ואפילו כסף לנסיעות אני לא יכולה לשלם לעצמי ושאני לא עצמאית בכלל.
בנוגע לחבר שלי - אנחנו מחפשים דירה , ורציתי לגור בעיר אחרת מאמא שלי , אמא שלי שמעה את זה והתחילה לדבר עליי עם אחיות שלי שאני רק רוצה להתרחק מהמשפחה, ושאם אני אעבור לעיר אחרת היא לא תכניס אותי אליה לבית , ואני כבר לא אהיה הבת שלה (מצד אחד היא רוצה שאני אהיה עצמאית , ועד שאני בונה את עצמי עם בעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
שרון באומל08/12/2007שלום מורן
אני לא מבינה ממכתבך מה השאלה. בכל אופן, נשמע לי שהקשר עם אימך טעון ומאוד משפיע על חייך. בנוסף, נראה לי שעדיין לא קיימת ביניכם נפרדות, כך שהיא לא יכולה לחיות את חייה כפי שהיא מבינה אותם (על אף שכל מה שתיארת באמת מאוד כואב) והיא גם לא נותנת לך לחיות את חייך ובאמת להתרחק ממנה ולהיפרד באופן טבעי. ייתכן וזה עקב היותך בת הזקונים, ובוודאי קשורים לכך דברים נוספים. אני ממליצה לך בחום להגיע לאיש מקצוע באיזור מגורייך על מנת להתיא את הסבך של הקשר שלך עם אימך. אני חושבת שזה מאוד יעזור לך בעתיד לממש את עצמך ולהיות את כפי שאת ללא השלכות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות כתה א'מירי רונן05/12/2007
מספר דברים שאני טרודה בהם הקשורים לבתי בת ה-6, הנמצאת בכיתה א' :
א. בישנית מאד, היתה כך גם בגן, ומתנהגת כך גם במפגשים עם בני משפחה קרובים. האם יש דרך להקל על בישנותה התהומית?
ב. לא מספרת לי כלום מהעובר עליה בבית הספר. נסיונות לדובב אותה מעלות את המשפט "היה בסדר", וגם כשאני חופרת ושואלת שאלות ספציפיות כגון עם מי שיחקת? האם רבת עם מישהו? נותנת תשובות אנמיות וזאת גם כשמתרחשים דברים מהותיים (עליהם נודע לנו מהמורה).
ג. בשיחה עם המורה התברר לנו שהילדה רבה עם כל מי שיושבת לידה. היא ילדה מקסימה שברוב הזמן מתנהגת למופת אבל לעיתים היא משנה את עורה ואיננה נחמדה כלל- מרימה את קולה, לא מותרת ולא מקשיבה וכנראה שזה בעוכריה והיא פחות אהודה בשל כך. איך אפשר לעזור לה להבין שהתנהגות זו פוגעת בה ואיך להתמודד כשאנו נתקלים בהתנהגות מעין זו בבית?
ד. מרבה לריב עם האח בן השלוש- לא מוותרת לו אף פעם, מנסה כל הזן לחנך אותו (בצעקות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לכיתה א'
שרון באומל08/12/2007שלום מירי.
אני מציעה לומר לילדתך משהו בנוסח: "שמעתי שעדיין מאוד קשה לך בביה"ס ועוד אין לך כ"כ הרבה חברות וחברים". הידיעה שלה שאת יודעת את המתחולל בעולמה יכולה להקל עליה מאוד. בנוסף, הייתי מתייעצת עם המורה לגבי פעילות שאתם, הוריה, יכולים לעשות, באופן חד פעמי, בשעת חברה. פעילות שתבליט אותה, הן מעצם העובדה, שאת ובעלך תעשו אותה. זה עוזר פעמים רבות. לגבי הביישנות: קודם כל לקבל זאת. זה האופי שלה וזה גם יכול לכאוב, לכם ולה, פעמים רבות. שנית, הייתי מנסה לדבר איתה גם על זה, על מנת שהיא תרגיש שאת מקבלת אותה כמו שהיא. למשל, אפשר לומר לה: "שמתי לב שכשאנחנו הולכים למקום בו את לא מכירה את האנשים כ"כ טוב, לוקח לך זמן עד שאת מתחילה לדבר. את יודעת מה, אני אהיה לידך, עד שתרגישי יותר בטוחה". היה לי ילד בטיפול, מקסים, חכם מאוד, שהיה לו קשה במקומות חדשים, או עם אנשים שלא ראה זמן מסויים. לאחר שתיים שלוש פגישות טיפוליות, הוא היה כבר יכול לורמ להוריו: זה בסדר, עכשיו אני כבר לא כ"כ מתבייש, והם יכלו ללכת לעיסוקיהם.
לגבי השאלות: ילדים בגילה בד"כ לא עונים על שאלות. נסי לראות אם דרך משחק, את יכולה לדובב אותה יותר. דהיינו, לדבר על הדברים הקורים לה יותר בעקיפין, ובשפה המוכרת לה יותר - שפת המשחק.
לעוד עצות לגבי הסתגלות לכיתה א' את מוזמנת להיכנס לאתר שלי www.sharonba.com
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הרגלי התנהגות ילדה בת 2.5ליאת05/12/2007
בתי בת שנתיים וחצי,(בת יחידה) וכנראה עשיתי טעויות בחינוך שלה, מכיוון שהילדה כל הזמן מפוחדת וגם לא ישנה לבד בכלל,היא התרגלה לישון איתנו, היו ימים שניסיתי להשכיב אותה והיא בכתה עד שהקיאה ולא יכלתי לשאת זאת, לאחר שהיא נרדמת במיטתנו אנחנו מעבירים אותה למיטה שלה אך היא תמיד מתעוררת בצרחות של אימה ובכי.
בנוסף היא כל הזמן רוצה שאני אהיה איתה ואם אני הולכת לחדר אחר היא באה אחרי, אם היא שומעת רעש חזק היא מיד רצה אליי ונבהלת
בנוסף היא גם מאוד מפונקת ואם אומרים לה לא, או אסור היא ממש בוכה ולא נרגעת
בגן היא ממש בסדר, היא ילדה חכמה ונבונה
אני ממש אובדת עצות וזה כבר ממש מתחיל לפגוע בזוגיות כי הילדה רק ישנה איתנו, ובשעות שאנחנו הולכים לישון
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
שרון באומל08/12/2007שלום ליאת
ילדתך נמצאת בשלב שהיא כן יכולה כבר לישון לבד, אולם, זהו גם גיל בו ילדים מתחילים לפחד. לכן, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "מהיום את מתחילה לישון במיטה שלך כמו ילדה גדולה. אני יודעת שזה לא קל, אבל נעבור את זה ביחד". אני מציעה ללכת עימה לחנות ולבחור יחד עימה איזשהו חפץ "שישמור עליה כל הלילה". (חפץ מעבר). אני מציעה להאמין באמת שזה יהיה טוב לכולם אם היא תישן במיטה שלה, ולכן, גם היא צורחת ומקיאה, לשאת זאת ביחד (אני מודעת לכך שזה מאוד מאוד קשה). דהיינו, אחרי הצרחות וההקאה, לנקות אותה ולהחזיר אותה למיטה. אחרי מספר ימים היא תבין שאתם רציניים. בנוסף, אני ממליצה על טקס שינה ארוך. בימים הראשונים כדאי לומר לה "מעכשיו אנחנו מתכוננים לישון". הטקס יכול להארך כשעה וחצי ולכלול ארוחת ערב, אמבטיה, משחק שקט, סיפור, שירי ערש, חטיף טעים לפני השינה. משהו שיארגן אותה להליכה לישון.
והכי חשוב, לקבוע את כל הכללים ולצפות לכמה ימים מאוד קשים, ולנסות לקבל את כל התמיכה מבעלך. אם קשה לך יותר מלו, את יכולה קצת לצאת בלילות הראשונים, ולתת לו להתמודד עם הבכי החזק.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן 1.10 שנים.ליאת05/12/2007
שלום,
אני אמא לבן שנה ו-10 חודשים. יש כמה דברים שמעיקים עליי, שאשמח להתייעץ בנוגע אליהם:
1. הוא ילד מאוד אינדבידואלי. מאוד אוהב לשחק עם עצמו, ולחקור כל דבר עד העצם. ברגע שילדים אחרים מתקרבים אליו בזמן משחק (הוא כנראה מגיש מאויים...) או חוטפים לו את הצעצוע, הוא מיד מתחיל לבכות (בדר"כ, מין בכי חרישי, ללא קול ) או לחילופין דוחף את הילד ואומר לו "זוז".
האם התגובה הזו מעידה על חוסר בטחון? אני כמובן, הייתי מעדיפה שהוא יחטוף חזרה...
אני רוצה לציין שהוא ילד מקסים, טוב לב בצורה שלא תיאמן, ומאוד רגיש.
2. כשאני מביאה אותו לגן (שבו הוא נמצא מגיל חצי שנה), מהרגע שאנחנו נכנסים לגן הוא כמעט ולא מתייחס אליי, לא נפרד ממני, אלא ישר מתחיל לשחק. כשאני באה לקחת אותו, הוא מחייך אליי, רץ ומחבק אותי.
האם זה בסדר?
אני רוצה לוודא שאנחנו עושים את הדברים כמו שצריך, כדי שיהיה לו מספיק בטחון וכלים להתמודדות נכונה. בבית, גם אני וגם בעלי, משקיעים בו המון. משחקים, מקריאים סיפורים ומשתוללים.
הוא ילד ראשון ויחיד. נכד ראשון מצד בעלי מהצד שלי, הוא חלק משלישיה שנולדה בהפרשים של חודש אחד מהשני (הוא האמצעי..)
בהתחלה, הייתי אמא מאוד מגוננת, כמעט ולא נתתי לאף אחד להתקרב, ועד היום אני ממעטת לערב את הסביבה בגידולו. מעדיפה שאחנו נגדל אותו, בלי התערבות של המשפחה. אחיותי הפוכות ממני, והדבר מתבטא בכך שיחסם של הוריי עם ילדיהן טובים יותר. בנותיהן הרבה יותר קשורות אליהם מבני.
תודה מראש על תשובתך.
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שרון באומל08/12/2007שלום ליאת
ראשית, ברצוני לציין שהתנהגותו של בנך נשמעת לי תקינה לחלוטין ואין שום סיבה לדאגה וחשש.
כפי שכתבת, את גם מאוד אינדיוידואלית בגידולך אותו (ואולי זה גם חלק מאופייך). אל תשכחי שאת דמות החיקוי המרכזית של בנך, ואם הוא רואה שאת כזו, גם הוא רוצה להיות כזה. לכן, אם את רוצה לשנות קמעה את התנהגותו בקרב ילדים אחרים, אולי כדאי להפגישו יותר עם ילדים, וכן לתת לעצמך "לתת" אותו לדמויות אחרות. אני מבינה שיש לכך גם מחיר עבורך....
לא נשמע לי שבנך חסר בטחון. להיפך. וכמו שכתבת, הוא ילד מושקע ואהוב, ובהחלט שומעים זאת.
חג שמח
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרקון, רק עוד שאלה קטנה
ליאת09/12/2007בני מרייר מגיל 3 חודשים בערך (ריור די מסיבי, כזה שמרטיב את כל החולצה...) בהתחלה סברנו שמודבר ביציאת שיניים, אולם מאחר וכמעט כל השיניים כבר יצאו, והריור נמשך, התייעצנו עם רופאת הילדים.
היא טוענת שמדובר בתופעה התנהגותית... - האם התופעה מוכרת לך? באילו כלים ניתן להפסיקה?
תודה רבה על המענה המהיר וחג חנוכה שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור
שרון באומל09/12/2007שלום ליאת
צר לי. אני לא מכירה תופעה התנהגותית כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנקציות כלפי הילדלילי05/12/2007
שלום לכן
יש לי אחיין בן חמש.
לעיתים כשהוא "פורק עול" או מתנהג שלא כפי שצריך, אני אומרת לו (מאיימת): או. קי. אם לא תסדר את הצעצועים - אני אחזיר את האופניים שקניתי לך בחזרה לחנות... או כל דוגמא אחרת: אם לא תעשה/ אז אחזיר את האופניים. הוא מאוד אוהב את האופניים ולכן לעיתים הוא מתרצה ועושה מה שנדרש ממנו.
שאלתי היא: האם הסנקציה הזו חינוכית או שאני בעצם עושה נזק???
תודה
הדודה המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנקציות
שרון באומל06/12/2007שלום לך
הטלת סנקציות צריכה, לדעתי, להגיע יחד עם הסבר ומתן אופציות נוספות בהן הילד יוכל להשתמש על מנת לא להתנהג כפי שהוא מתנהג. הטלת סנקציות כפעולה בלעדיתעשוייה לפתור את הבעייה באופן רגעי, אבל אניה מלמדת את הילד על גבולות אמיתיים. לרוב אף להיפך. דהיינו, היא מלמדת את הילד שכדי להשיג משהו, משתמשים בכוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקי מסיט את מבטו ממניס05/12/2007
בני בן 9 חודשים ערני ומפותח בה לגילו. הוא זוחל נעמד על חפצים ודי פעיל.
הבעיה כשאני מחזיקה אותו ומדברת אליו הוא לא מסתכל עלי בעינים. ואם הוא כן מסתכל אז זה לדקה ומיד הוא מסיט את המבט. הוא כן מסתכל עלי מרחוק למשל כשהוא זוחל על הרצפה ואני קוראת לו או מדברת איתו במרחק מה.
עלי לציין שעם אביו הקשר הוא הרבה יותר טוב. והוא לא מבין מה הבעיה לטענתו הוא כל הזמן מסתכל לו בעיניים (אני חושבת שאומנם הוא מסתכל עליו יותר ממני אבל עדיין לא מספיק)
הוא עדיין לא אומר שום מילה חוץ מכמה קולות שהוא מוציא מפיו כמו אה לא הברות פשוט כל מיני סוגים של קולות
הוא גם "עצבני" מאוד באופי . ואם משהו לא הולך לו הוא מתחיל להתעצבן וממש לצעוק ולהתעוות מכעס. הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה ומתנגד אם משהו רוצה הפוך. למשל אני מנסה לשים לו כובע בראש כי קר בחוץ והוא מתנגד מתפתל ומוריד את הכובע שוב ושוב. ואם אני לא נותנת לו הוא מתחיל להתעצבן ולשאוג מעצבים.
או אם הוא לא רוצה לשבת בעגלה הוא יתחיל להתפתל ולהשתולל עד שהוא ימצא דרך לרדת ממנה. (אני כל הזמן חיבת לשמור עליו כי כבר הרבה פעמים שהוא נפל וקיבל מכות מכלל ההשתוללות הזו)
כשאני מחזיקה אותו ביד והולכת או עומדת איתו הוא נינוח. אבל כשאני סתם מנסה לנוח איתו במיטה לא נח לו. כמו שהוא מפחד מיותר מידי קרבה.
יש לי ילדה יותר גדולה (שנתיים) ועד היום היא אוהבת שאני שרה לה ומספרת לה סיפורים היא תמיד מסתכלת עלי ומקשיבה לי ועוד מבקשת עוד סיפור ועוד שיר..
הוא מאוד אוהב את אחותו והולך אחריה לכל מקום וברגע שהוא רואה אותה הוא מתחיל לחייך. אבל הוא יותר אגרסיבי ממנה ולמרות שהוא קטן הוא חוטף (או לפחות מנסה בכח) ממנה את הצעצועים. או מה שיש לה ביד
אם הם יושבים אחד ליד השני למשל הוא מוריד לה את הכובע חוטף לה את המוצץ וכו. בכל משחק שהיא משחקת הוא גם רוצה לשחק.
ציינתי כבר שהוא אוהב את אבא שלו זוחל אחריו לכל מקום מושך לו במכנסיים ובוכה שירים אותו. אבל אז שאביו מרים אותו אני לא רואה שהוא מסתכל עליו . הוא מסיט את מבטו רוב הזמן (מרחוק כשהוא רק רואה את אבא שלו הוא מחייך ואפילו צוחק בקול ורץ לקראתו)
עוד נקודה קטנה היתה לנו התחלה טראומתיתמהריון לא צפוי (לא רצוי?) לידה קשה. ועוד כל מיני גורמים שהתחלתי להתקשר אליו רק מגיל ארבע חודשים בערך . ומאז זה רק משתפר והולך. אבל עדיין אני לא מרגישה אליו כמו הרגש הספונטני שהיה לי עם הבת את האהבה האין סופית את הקשר המושלם שיש לי איתה. וזה כואב לי . אבל כמו שציינתי היום אני ממש אוהבת וקשורה אליו.אבל זה לקח לי זמן. ואולי גם זה השפיע עליו.
מה עלי לעשות כדי לבנות יותר אמון בננו ולפתח את השפה שלו יותר . ואולי לתת לו להאמין בי ולהסתכל עלי בעינים בלי לפחד בלי צורך להסיט מבט. (זה נראה שממש הוא מתאמץ לא להסתכל עלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכותבת ההודעה שלום
ל02/03/2015נכון שעברו הרבה שנים, אבל האם העניין הסתדר? מתי?
יש לי את אותה בעיה מאז שהילדה שלי נכנסה לגן ואני תוהה אם זה קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר בקשר עין
שרון באומל06/12/2007שלום לך.
הייתי מציעה לך לפנות לאחד מהמכונים להתפתחות הילד באיזור מגורייך, על מנת שאיש מקצוע יראה את הילד. התנהגותו של בנך אינה תואמת את הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לפרט יותר בבקשה?
ס06/12/2007מה בדיוק לא מתאים לגיל? האגרסיביות? העצבים? או הסטת המבט שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטת מבט
שרון באומל08/12/2007שלום לך.
לאחר שתיארת את תינוקך והתנהגותו בשורות הראשונות, חיפשתי את הקשיים בתחילת הקשר. ואכן, כתבת עליהם. נשמע לי שאת אמא מאוד אכפתית ומאוד שמה לב וחושבת את ילדייך. אולם, נשמע שבאיזשהו מקום אכן יש הבדל בקשר שלך עם שני הילדים. לכן המלצתי לך להגיע לאיש מקצוע על מנת לפתוח את הדברים וללמוד איך להתמודד עימם בצורה הטובה ביותר. ככל שהגיל צעיר יותר השיפור משמעותי ביותר. ייתכן ואת חושבת שתינוקך היה קטן ולא "הבין" ממה שעבר עלייך באותה תקופה (ונשמע שעברו עלייך קשיים - וזה, כמובן, לגיטימי). אולם, תינוקות מרגישים הכל, והזכרונות נחרטים בחווייה שלהם ומשפיעים על אישיותם.
לגבי ההתנהגות שאינה תואמת לגיל - הכוונה הייתה להסטת המבט. תינוקות בגיל 9 חודשים הם באיזשהו שיא של חברותיות וקשר. את שמת לב שקיים קושי. הייתי מציעה לבדוק את הרקע לקושי הזה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחששות
ס09/12/2007תודה על העזרה
דברתי עם הרופא על החששות שלי. והוא ביטל אותם מכל וכל. הוא אמר שהילג מתפתח יפה פיזי . הוא גם מחייך וצוחק (מה שנכון). נראה ערני מאוד לסביבה (מה שנכון גם) אבל אני חושבת שהוא קצת יותר מדי ערני לסביבה כמו צעצועים מחשב רהיטים וחפצים וכו ופחות מדי מתיחס אלי. הקשר שלנו הוא לא אותו דבר גם בגלל ההתחלה הקשה וגם בגלל שהוא לא מתקשר איתי כמו הגדולה. כמו שפרטתי קודם אני שרה מדברת וכו וצריכה להתאמץ מאוד כדי שיסתכל לי בעינים. זה לא שהוא לא מסתכל לי בעינים אף פעם. אבל זה לא ספונטני . זה כמו שהוא דוחה אותי. ואני יודעת שהוא לא עושה את זה בכוונה אבל זה מפריע לקשר. אני מרגישה לפעמים שאני מדברת לאוויר.אבל כשהוא כן מסתכל זה סיפוק אדיר. ובימם האחרונים בגלל שאני מנסה לתת לו תשומת לב כמה שיותר . ולדבר איתו כמה שיותר הוא נראה מסתכל עלי יותר (גם עם זה בא על חשבון הגדולה מה שמכאיב לי אבל מה אפשר לעשות?)
כל העניין מפחיד אותי מאוד. ואני גם לא נמצאת בארץ ואין לי את כל הכלים לטפל בו. (הרופא לא מאשר שיש בעיה אז הביטוח לא ישלם על טיפול ואבחון פרטי שיקר מאוד)
האם יש דרך שאוכל לטפל בו לבד בבית? אני לא עובדת ואיתם כל היום בבית. אולי יש משהו שאוכל לעשות לבדי?
אני מפחדת שהזמן יעמוד לרעתי כמו שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטת מבט
שרון באומל09/12/2007שלום לך
אם אין לך אפשרות ללכת לייעוץ, ואני מאוד מבינה את זה, אני מציעה בעדינות ולאט לאט לרקום את הקשר עם בנך, כפי שנראה לי שאת עושה. זה תמיד יבוא על חשבון האסקלוסיביות עם הבת הגדולה. לעוד עצות לגבי הבת הגדולה בהתמודדותה עם אח צעיר, את מוזמנת להיכנס לאתר שלי www.sharonba.com. אם הרופא לא ראה שום דבר, אולי הסיבה להסטת המבט היא רגשית בלבד. אני הייתי מנסה להתקרב אליו ולראות כיצד זה משפיע ואולי לקבל חוות דעת נוספת (אולי כשתגיעי לביקור בארץ).
חנוכה שמח
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ביתישלומי אשרף04/12/2007
שלום שמי שלומי ביתי אריאל בת 2.10. לאחרונה עברנו לגור אצל הוריי והיתנהגותה הישתנתה לרעה יש לציין שאישתי צריכה ללדת בימים הקרובים ואנחנו לא מונעים מהילדה תשומת לב ואנו משתפים אותה אני רוצה לציין גם שאני בעיתי מיבחינת ויתורים לילדה ואילו אישתי היא היד "הקשה " מיביננו אופן ההיתנהגות שלה הישתנה בדברים פשוטים כמו שמיעה סלקטיבית בגן במסיבת חנוכה היא לא שיתפה פעולה ואילו בחזרות היא הישתתפה מצוין למשל היום ראינו מודעה של הצגה מסוימת שאלנו אותה אם היא רוצה ללכת והיא ענתה שהיא לא רוצה שאמא תבוא רק אבא או שפעם אחת הלכנו להצגה והיא מאוד בכתה ןלא רצתה לראות אנה יעצי לי מה לעשות יש עוד כמה דברים אבל מפאת כוצר הזמן איני יכול לפרת ולרשום הכל
תודה מראש שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בהתנהגות
שרון באומל06/12/2007שלום שלומי
נראה שביתך מגיבה לשני שינויים מהותיים שהתחוללו בחייה, ושהיא אינה יכולה, עדיין, לתמלל אותם. לפיכך, הייתי מדברת עימה על השיוניים. דהיינו, דרך משחק או סיפור, הייתי מדברת על מעבר הדירה, עם כל הקשיים הנלווים של הסתגלות למקום חדש. כנ"ל לגבי הלידה הממשמשת ובאה. הייתי אומרת לה משהו בסגנון: "עוד מעט יוולד לך אח חדש, ואמא ואבא יהיו עסוקים איתו. הוא קטן ולא יוכל לעשות שום דבר לבד, ולכן נצטרך לטפל בו הרבה. יכול להיות שאת קצת כועסת ועצובה מזה, כי פעם היינו רק איתך וטיפלנו רק בך". מעבר לשתמות הלב שהיא מקבלת, אני חושבת שכדאי לתת לה מתן לגיטימציה לביטוי הרגשות הכואבים שעשויים להתעורר באופן טבעי משני השיוניים.
בנוסף, כיוון שהאמא תהיה עסוקה יותר בתניוק החדש, המקום שלך אצל ילדתך הבכורה יהפך משמעותי יותר, וזה טבעי. אני מציעה להעניק לה את המקום הזה, עד שהמצב יתאזן בהדרגה.
לעוד עצות לגבי אח חדש, אתה מוזמן להציץ באתר שלי (www.sharonba.com).
חג שמח
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות בגןהדס04/12/2007
יש לי בן בן שנתיים ושלושה חודשים. זהו בן בכור ויחיד. לפני 3 חודשים עברנו דירה לבית משלנו, עד אז גרנו אצל הוריי. בספטמבר הכנסתי את בני לגן לראשונה. עד אז היה מטופל אצל מטפלת נפלאה יחד עם עוד ילד.
הבעיה היא שהוא מרביץ בגן. לדברי הגננת ללא הפסקה. אני מנסה לדבר איתו ולהסביר לו. הגננת אומרת שהיא מטפלת בזאת בכך שמסבירה לו שאסור ואף מחבקת אותו. הצעתי לה לכעוס עליו כאשר עושה זאת ואף למנוע ממנו דברים שהוא אוהב. למשל, אם זה קורה בחצר - להכניסו לגן ולא לאפשר לו לצאת (שהוא הכי אוהב זה לשחק בחוץ).
אני מנסה כל מיני דרכים, אבל אין לי מושג מה לעשות בנידון. זה מתסכל מאוד. כאשר מסבירים לו הוא מחייך ואומר שלא ירביץ, אפילו נותן נשיקה וחיבוק ואומר סליחה לילד השני, אך כעבור מס' דקות ההתנהגות הזו חוזרת על עצמה.
אין לי מושג מאיפה זה בא - אולי פינוק: גדל אצל סבתא וסבא שנתיים, בן ונכד ראשון לשני הצדדים, או אולי קושי להסתגל למסרת הגן שמונה כ- 30 ילדים.
אודה לך אם תציעי לי מה לעשות, שכן אני נורא לחוצה שהגננת תרים ידיים ותבקש להעבירו גן...
בתודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות
שרון באומל06/12/2007שלום הדס
ראשית, אני חושבת שהגננת מתנהגת עם בנך בצורה נפלאה, ושהיא יודעת מה לעשות במקרה. לא הייתי חוששת במקרה זה מהעברה לגן אחר.
בבית, הייתי מנסה, דרך משחק או סיפור, לנסות לעמוד על מקור הקושי. למשל: הייתי משחקת במכוניות, ומכונית מרביצה למכונית ואז המכונית שואלת את המכוניות השנייה למה היא הרביצה לה ומסבירה שהיא נפגעה וזה כואב. שפת המשחק היא שפה זמינה יותר לילדים לדבר את רגשותיהם.
ייתכן שהתנהגותו של בנך נובעת גם מקשיי הסתגלות, ואת מוזמנת להסתכל באתר (www.sharonba.com) שלי לעצות לגבי הסתגלות למסגרת חדשה.
אם לא תהיה הקלה בעוד מספר שבועות, כדאי לפנות לאיש מקצוע שיראה את הילד ויכוון אתכם כיצד לעזור לו.
חג שמח
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בטחון עצמי - אמא מתוסכלת...אמאל'ה04/12/2007
בני בן ה- 7 מאוד תחרותי ופרפקציוניסט ! מאוד קשה לו עם הפסדים. השנה עלה לכיתה א' והתחרותיות רק גברה ומביאה אותו לשיאים של התפרצויות בשל כשלים במשחק/ או אפילו במדבקה שמישהו אחר מקבל כי הגיע לו לקבל מהמורה.
בני היה בטיפול רגשי בשנים קודמות גם בבליותרפיה וגם בריגשי קבוצתי, טיפול שעזר מאוד, אבל לא ממש תרם לחזק את הבטחון העצמי שלו. כשהוא מרוצה מעצמו הוא בשמיים, וכשהוא לא מרוצה מעצמו הוא ממש "מרוסק" ומדבר מאוד לא יפה כביכול אל עצמו כמו: אני לא שווה וכו'...
בזמנו פסיכולוגית עודדה אותי לקנות לו "מתנה" קטנה בכל פעם שהוא יתגבר על התנהגויות מעין אלא אבל לא ניסיתי את השיטה הזו. האם כדאי? ואיזה טיפים את עוד יכולה לתת לי בנושא כדי לעזור לו להתמודד כמו שצריך עם כשלונות...
יש לציין שעידוד וחיזוקים הוא מקבל בלי הרף.. כולל גם דוגמאות שלנו שלא חייבים להצליח בהכול... אך ללא הועיל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון עצמי
שרון באומל06/12/2007שלום לך.
אי עמידה בתסכולים אינה מעידה דווקא על חוסר בבטחון עצמי, ונשמע שאתם הורים שמחזקים את הילד ושיש לו חיזוקים מבחוץ.
הייתי מציעה לעשות לילד modeling דהיינו: לספר איך זה בשבילכם כשאתם לא מצליחים משהוואיך אתם מתגברים על הרגשות שמתעוררות כשלא מצליחים. הדוגמא האישית הן תיתן לו לגיטימציה להרגיש רע כשלא מצליחים, הן תראה לו באמת שכל אחד לעיתים מצליח ולעיתים לא והן תעניק לו כלים להתמודדות.
אני, אישית, לא חושבת שמתנות קטנות יעזרו במקרה זה, כפי שתיארת אותו, אבל אולי שווה לנסות
חג שמח
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לך אם תוכלי לעזור לידולפין04/12/2007
שושי אני מעוניינת להתייעץ איתך יש לי ילדה בת 10 שגרה אצל הגרוש שלי היא לא מסתדרת עם אחותה הקטנה וכאשר היא היתה גרה אצלי כל הזמן היא רצתה שאני יהיה רק בשבילה היום היא חייה אצל אביה ואצלו יש יותר משמעת כאשר היא היתה גרה אצלי היא הרגישה כאילו אני חברה ולא היתה מקשיבה לי וזה היתבטא בירידה בלימודים לכן עברה לגור אצל אביה אך אני מרגישה שאנחנו מתרקות מה לעשות ? שכחתי לציין שיש לה בעיות קשב וריכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים עם קשיי קשב וריכוז
שושי יעקובי04/12/2007נשמע לי שהילדה שלך חיפשה דמות סמכותית שתציב לה גבולות ברורים. ילדים עם הפרעות קשב וריכוז זקוקים יותר מילדים אחרים לגבולות בשל הקשיים שלהם להתארגן, להתמיד ולנהל את עצמם וחייהם. הנוכחות הסמכותית של מבוגר מפחיתה הרבה חששות וחרדה. נשמע שהיא זקוקה גם לך בתפקיד הורי מכוון ותומך. בעיקר ככל שהיא מתקרבת לגיל ההתבגרות.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת שרוולי חולצה וכד,מיכל04/12/2007
שלום רב,
לביתי בת ה-4 נטייה להכניס כמעט כל דבר לפיה, החל משרוולי החולצה, שערות, דברי פלסטיק שונים, טושים וכו'. הדבר החל מאז הפסיקה למצוץ מוצץ (לפני כשנה בערך) אך לאחרונה הדבר גובר. ברצוני לציין גם כי לאחרונה יחסי עם בן זוגי עלו מעט על שרטון.
ברצוני לציין כי הינה ילדה בעלת בטחון עצמי גבוה, מובילה חברתית, אינטליגנטית מאוד ביחס לבני גילה, ואינה בעלת קושי התנהגותי כלשהו, למעט התופעה האמורה.
מהי הסיבה לכך כי ילדים מכניסים דברים לפיהם? האם לדעתך יש קשר בין היחסים המתוחים בבית להעצמת התופעה לאחרונה? האם היא חרדה/מנסה להעביר מסר כלשהו?
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת חפצים לפה
שרון באומל04/12/2007שלום מיכל
התנהגותה של ביתך הינה התנהגות רגרסיבית, המתאימה לגיל שנה פחות או יותר. התנהגות רגרסיבית מעידה, פעמים רבות, על מתח פנימי, אשר אינו בא לידי ביטוי במילים, שזו הצורה האדפטיבית ביותר לביטוי המצוקה. לכן, הייתי מעודדת אותה, דרך משחק או סיפור, לדבר על תחושתיה בבית, בדגש על "השרטון" שציינת.
אפשר, לדוגמא, לשחק בבובות, ולהיות בובה שהוריה רבים לעיתים, ולעודד דרך זה שיחה על איך מרגישות בובות במצב זה. זוהי רק דוגמא, וניתן לעשות זאת בכל דרך שתבחרי.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות אצל בת 4 במהלך שינהמעיין03/12/2007
שלום,
בתי בת 4 (ילדה יחידה לאם חד הורית)התחילה עם אוננות בגיל שנתיים, היא עושה זאת רק בחדרה ולא ליד בני משפחה או זרים.
לאחרונה (כ- 4 חודשים)היא לא מאוננת במהלך היום אלא רק בזמן השינה - היא ממשיכה לישון אך מאוננת תוך כדי שינה לעיתים פעמיים שלוש בלילה. התדירות היא כמעט כל לילה.
בכל המאמרים שקראתי לא נתקלתי בהסבר לזה - האם זה דומה לאוננות שמפריעה לילד להמשיך לשחק? האם הדבר נורמלי? האם זה רק פורקן של מתחים או שמא יכול להעיד על בעיה אחרת?
הייתי שמחה לשמוע את דעתך ולקבל את הכוונתך האם להתייעץ עם פסיכולוג ילדים? רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
שרון באומל04/12/2007שלום מעיין
אוננות תוך כדי שינה מביעה, לדעתי, צורך בפריקת מתחים שהצטברו במהלך היום. המתחים יכולים להעיד על מצוקה פנימית, אך יש לקחת בחשבון שאוננות אצל ילדים היא טבעית, ומתאימה גם לגיל. עם זאת, התדירות אולי מעט גבוהה מידיי, ואני תוהה מדוע ילדתך מאוננת דווקא מתוך שינה. האם יש משהו כמו מאיים, שהיא אינה מסוגלת להתמודד עימו במהלך שעות העירות.
אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע, על מנת להקל את המתח הפנימי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
מעיין05/12/2007כשאת מדברת על פנייה לאיש מקצוע האם כוונתך לפנות לפסיכולוג ילדים? האם המכון לפסיכולוגיה התפתחותית בחיפה זו כתובת נכונה לבעיה מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה
שרון באומל05/12/2007שלום מעין
זה בהחלט המקום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)