פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה
    אפרת
    17/12/2007

כל לילה אותו הסיפור מחדש, בתי בת השלוש ישנה בחדר ביחד עם אחיה הגדול בן 4 וחצי ואחיה התינוק בן 10 חודשים... בתי והבן הגדול ישנים במיטה נפתחת, אך המיטות אחד ליד השני ולא באותו הגובה.. כל לילה לפני השינה ביתי מעירה את התינוק אם הוא ישן.. קופצת למיטה של אחיה הגדול, מושכת לו את השמיכה, קמה הרבה מהמיטה, משתוללת ומעירה את כולם בשמחה והמולה... אם גם בני הגדול לא עייף אני מרשה להם להשתובב ביחד במיטה ואח"כ לישון, אך לפעמים, בני הגדול עייף והיא לא מקבלת את זה ומפריעה.. זה מביא אותי למצב שאני כועסת וצועקת עליה ואני לא רוצה שהיא תלך לישון בוכיה, כי אח"כ אני מרגישה רע עם עצמי ....

מה עושים? נ.ב.: הם הולכים לישון בשעה 8 והמסיבה נמשכת עד 8:30 - 8:45

תודה אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלב ההרדמות

שושי יעקובי
    19/12/2007

מדבריך נשמע כי קצב ההירדמות של ביתך בת השלוש שונה מיתר האחים ולכן כשאת משכיבה אותה לישון היא מסרבת להירדם ואת זה היא עושה דרך ניסיונות להפריע לשינה של האחים שלה. את יכולה לעזור לה להירגע ולהפחית מרמת העוררות שלה לפני השינה. למשל, פעילות שקטה ורגועה לפני השינה, מקלחת, סיפור, מסג' מרגיע. ואולי בלתי נמנע כי לתקופה מסוימת תאלצי להרחיק את המיטה שלה ממיטת אחיה כך שכל אחד ירדם בקצב שלו והיא תוכל להשתמש באמצעים אחרים (היא יכולה לחבק בובה במיטה לדבר לעצמה) במקום אחיה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת בבכי
    דנה
    16/12/2007

שלום, יש לי ילדה (שלישית) בת שנה וחצי שבשבועיים האחרונים התחילה להתבכיין המון במשך היום, בין אם זה כדי להגיד שהיא רוצה משהו ובין אם זה מאבקים עם האחים (בעיקר עם האחות האמצעית). ברצוני לציין שהיא עדיין איתי בבית, כמו כן היא אינה מדברת (לא יותר מ 5 מילים, אבל אני לא מוטרדת כי היא מבינה הכל ויש היסטוריה משפחתית בעניין). אין ספק שזה שהיא לא מדברת, מקשה מאוד עליה לתקשר בעיקר עם האחים. ניסיתי לא להיענות תוך כדי בכי שלה ולהסביר לה שתפסיק לבכות ואז אני אעשה את מה שהיא מבקשת. לא יודעת אם זה בהכרח הפיתרון. אשמח לרעיונות בנושא, איך אפשר לצמצם את ההתבכיינות במשך היום?. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת בבכי

הוספת תגובה

• נפרדות

שרון באומל
    19/12/2007

שלום דנה
    סביב גיל שנה וחצי ילדים מגלים את הנפרדות שלהם. ידיעה זו היא בד בבד מרעישה ומפחידה. בנוסף, שזורה בתגלית זו גם הבנת כוחם היחסי בעולם,. לפיכך, סביב גיל זה ילדים מנסים להוכיח, לעצמם ולעולם, שהם "גם גדולים" ו"גם יכולים". לפיכך, בנוסף על האמירה המאוד נכונה שלך לגבי השפה של ילדתך, המאבקים שופכים אור על התפתחותה הרגשית התקינה לעבר עצמאות ונפרדות.
    אני מציעה, בכל פעם שמתעורר מאמבק כוח הנושא עימו תסכול, לומר משהו בנוסח: "זה בטח נורא קשה שאת רוצה עכשיו ממתק ואני לא מרשה, כי זה לא שעה של ממתקים" או "את בטח נורא עצובה שאחותך לא מסכימה עכשיו לשחק איתך למרות שא נורא רוצה". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    בנוסף, השלב הזה עובר. להיות ילדה שלישית דורש, פעמים רבות, התנהגות יותר "נשמעת" על מנת לפנות לעצמה מקום. תני לה מקום זה ואפשרי את התפתחותה ואת תראי שהתופעה תחלוף במהרה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת זרים/ פחד מקהל
    ענת
    15/12/2007

שלום רב,
    אני אמא לתינוק בן 4 חודשים.
    עברנו הריון קשה מאוד (שלווה באישפוז בן 4 חודשים).
    בני נולד בשבוע 36 במשקל 2 קילו ושהה בתינוקייה בהשגחה 6 ימים.
    מבחינה התפתחותית התפתחותו תקינה לחלוטין, הוא ילד חייכן, צוחק ומברבר בלי הפסקה.
    החלב מיומו הראשון הוא נחשף לדמויות חיצוניות רבות.
    גם כשהגיע הביתה חשפנו אותו לבני משפחה, לחברים ולאנשים חיצוניים.
    לצערנו, בשבוע וחצי האחרונים הוא החל לבכות עד כדי צרחות כאשר אנשים חיצוניים (כולל קרובים מאוד,סבים ודודים) ניגשים אליו.
    לוקח זמן רב להרגיעו (וכמובן שהוא נרגע רק אצלי ואצל אביו).
    בעוד כשבוע אני חוזרת לעבודתי- יומיים בשבוע הוא יהיה אצל מטפלת.
    אני חוששת מאוד מה יהיה, מאחר ולמטפלת יש תינוק נוסף עליו היא שומרת, איך היא תתמודד עם צרחות מהבוקר עד הצהריים?????
    מה ניתן לעשות כדי להרגיע את החרדות? ואיך עלי להתמודד בשעה שהוא נתקף בבכי היסטרי כאשר אדם זר מתקרב?
    אני משתדלת לחשוף אותו כל פעם לאדם אחד ולא למס' רב של אנשים, אך גם זה לא עוזר.
    תודה מראש,
    ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת זרים/ פחד מקהל

הוספת תגובה

• חרדת זרים

שושי יעקובי
    19/12/2007

ישנם לא מעט תינוקות שנרתעים ממגע עם אנשים זרים. ישנם תינוקות שזה מאפיין אותם מהחודשים הראשונים לחייהם וזה קשור לטמפרמנט המולד שלהם. תינוקות כאלו זקוקים להכנה ממושכת יותר על מנת להסתגל לשינויים בסביבתם, הם רגישים יותר לגירויים בסביבתם ומגיבים בעוצמה רבה יותר נוכח תיסכולים כולל מגע וקירבה של אדם זר (כלומר מגע של אדם שאינו מטפל בהם ברמה יומיומית או לעיתים במצבי מצוקה הם זקוקים למגע של מטפל אחד מסוים). חרדת זרים מובחנת יותר מתפתחת בגילאי 8-12 חודשים לצד התפתחות קוגניטיבית של הילד. הריון קשה, לידה מוקדמת, משקל לידה נמוך כל אלו קשורים לטמפרמנט יותר קשה ורגיש כפי שאת מתארת אצל ילדך.
    ילדך זקוק לסביבה יותר מגוננת, חשיפה הדרגתית לשינויים. לאחר תקופת הסתגלות למטפלת היא תהפוך לדמות הקבועה בעולמו והוא יוכל להירגע אצלה. לגבי אנשים אחרים, מולם הוא זקוק לגישת התקרבות הדרגתית, איטית מותאמת לקצב ההסתגלות שלו. חשוב להסביר לסבים ולסבתות (שלא יעלבו), לחשוף אותו אליהם כשאת מחזיקה אותו אצלך, להתיחס לאיתותים שלו של כמה קרבה מתאימה לו, ולא לדחוף ליותר ממה שהוא רוצה כי זה מאלץ אותו להתגונן ומגביר את הדפוס הנרתע וההימנעותי. בדרך כלל במהלך השנה הראשונה לחיים הרגישות מתמתנת.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות גיבורי על על ילדים
    עדי
    15/12/2007

שלום,
    אני תלמידת י"ב בבי"ס קציר בחולון, ובמסגרת מגמת התקשורת אנחנו מפיקים עיתון גמר. העיתון עוסק בקומיקס, והכתבה שאני אחראית עליה עוסקת בהשפעת גיבורי על ודמויות מצויירות (ספיידרמן, בראץ, בובספוג) על ילדים קטנים. כדי לתת עומק פסיכולגי לכתבה שלי הייתי רוצה לשאול פסיכולוגית מוסמכת כמה שאלות, ואני אשמח מאוד לקבל תשובות, שיעזרו לי מאוד בכתבה שלי.
    השאלות שלי הן:
    עד כמה ילדים מושפעים מתוכניות טלוויזיה שכוללות דמויות מוכרות (פוקימון, יוגי הו, בראץ) והאם זה משפיע לרעה (או לטובה) על התנהגותם ודעותיהם? אם הם לא היו נחשפים לדמויות מהסוג הזה כל הזמן, האם הם היו שונים מהילדים של היום? אולי רמת ההשפעה תלויה באופי הילד (ולכן יש עדיין ילדים שמעדיפים ספרים על פני ערוץ הילדים)?

אשמח מאוד לתשובה גם אם תהיה קצרה!

תודה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות גיבורי על על ילדים

הוספת תגובה

• עבודה לביה"ס

שרון באומל
    19/12/2007

שלום עדי
    אני בטוחה שתוכלי למצוא מאמרים באינטרנט לגבי זה. נשמח אם אח"כ תשתפי את חברי הפורום. אני, אישית, לא מעורה בנושא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת אחות
    דלית
    13/12/2007

בני בן השנתיים וחצי צפוי לקבל למשפחה אחות קטנה בעוד כחודשיים וחצי. אנחנו אמורים לעבור לדירה חדשה ומרווחת יותר בערך כשהתינוקת תהיה בת חצי שנה. יש לי התלבטות לגבי הכנסת שני הילדים לחדר אחד , או לתת לכל אחד חדר משלו. מניסיון הילדות שלי ושל רבים מחבריי כולנו גדלנו יחד עם אחים ואחיות באותו החדר. האם עדיף לגדל שני ילדים בהפרש גילאים כזה בחדרים נפרדים או לחוד? האם יש מחקרים בנושא למשל בנושא השינה, מתי ישנים טוב יותר? יחד או לחוד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לידת אחות

הוספת תגובה

• שינה משותפת

שרון באומל
    14/12/2007

שלום דלית
    ההחלטה לגבי שינה משותפת תלוייה רק בכם. אפשר גם להציע לילד לבחור. אפשר לומר לו משהו על כך שאתם מתעדים לעבור לדירה מרווחת יותר, ושם יהיו שני חדרים. אפשר שלכל אחד יהיה חדר משלו, או שיהיה חדר שינה וחדר משחקים. אפשר לתאר לו את היתרונות והחסרונות שבכל החלטה ולראות לאן מנשבת הרוח.
    השינה המשותפת מועדפת, עדיין, על הרבה ילדים. ילדים רבים, להם חדרים נפרדים, מעבירים מזרון לחדר של אחד האחים, ובסופו של דבר ישנים יחד.
    אני לא מכירה מחקרים שמראים שלינה משותפת עדיפה או פחות עדיפה על פני לינה בחדרים נפרדים.
    שיהיה מזל טוב,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכושנות לאמא ולגננת
    ליאורה
    13/12/2007

שלום רב,
    בני בן השנתיים (בן יחיד)הינו ילד מקסים (אלא מה...)פיכח וחברותי , לפני מס' חודשים החל לגלות סימני רכושנות כלפיי (אמא שלו) וכלפי הגננת שלו בגן אשר מלווה אותו מגיל 5 חודשים .
    הרכושנות מתבטאת בכך שהוא בטוח שאני רק שלו ואין לי אישור לחבק / לנשק אף אחד אחר מלבדו(אפילו את בעלי / אבא שלו , או כל ילד אחר), הוא נוקט בכל פעולה אפשרית כולל דחיפות/ניסיון להפריד מלוות בבכי מדומה .
    בתחילה זה מאוד הצחיק אותי והחמיא לי , אך כאשר סיפרה לי הגננת כי כך גם הוא מתנהג אליה , התחלתי לדאוג .
    אשמח לקבל חוו"ד בנושא , מה ניתן לעשות ע"מ שתופעה זו תחלוף ומהר . מה עשינו לא בסדר ?למי עליי לפנות לייעוץ / טיפול ?
    בתודה גדולה .
    ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    רכושנות לאמא ולגננת

הוספת תגובה

• רכושנות

שרון באומל
    14/12/2007

שלום ליאורה
    התנהגותו של בנך היא מאוד טבעית לגיל. בגיל זה, ילדים מתחילים לגלות את הנפרדות. דהיינו, שהם יישויות עצמאיות, ושהסובבים אותם הינם יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם. ידיעה זו היא בד בבד מגדלת ומכאיבה. אני חושבת שבנך מתנהג את הכאב שבנפרדות, וזה טבעי מאוד. לכן, אפשר דרך משחק או סיפור , לומר לו שאת מבינה שזה מפחיד אותו כשאמא לא עושה את אותם דברים כמוהו, או שאת לא נמצאת רק איתו וגם מחבקת ילדים אחרים. הידעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, אפשר לעודד עצמאות במקומות בהם יותר קל לו. למשל: לתרגל משחק עצמאי בחדר, לבד, של מספר דקות, וכשהוא מצליח בכך, לשבח אותו (אלו החלקים בהם הנפרדות מגדלת). אפשר גם, לשבת יחד לצייר, נגיד, ולומר שכל אחד יעשה ציור משל עצמו ואח"כ תסבירו מה ציירתם. וכו'.
    ילדים בכורים הרבה פעמים מגיבים כפי שבנך מגיב. זה יעבור לאט לאט, ואין לך מה לדאוג.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת חינוך בגן
    אמא
    13/12/2007

בני בן 3 וחודשיים ילא חכם להפליא מדבר מגיל שנה ומפותח מאוד לגילו.
    בני הוא ילד בעל דמיון מפותח מאוד מגיל מאוד קטן הוא תמיד העדיף את משחקי הדמיון מאשר הרכבת פאזלים ומשחקי קופסא מה שאופייני לגילו היום.
    הוא שוהה בגן עירייה ואני מתלבטת אם טוב לו שם.
    יום אחד הגננת הראתה לי עבודת יצירה שעשה , עבודה יפיפיה , לדברי הגננת הוא עשה את העבודה לאחר שכנועים והיה לה קשה לשכנע אותו לשבת ולעבוד.
    אני הייתי רוצה שלא "יכפו" על בני לעשות עבודות כשהוא לא מעוניין ולא ינסו ללחוץ או לשכנע אותו כי דברים כאלו באים מבפנים.
    בבית הוא משחק גם בפאזלים ואני נותת לו המון חופשיות ונותת לו את חופש הבחירה להחליט מה בא לו לעשות.
    אך דעתי חלוקה , כי אולי הוא כן צריך ללמוד שלפעמים צריך ללמוד גם דברים אחרים. לטענת הגננת מבחינת בני הוא יכול לשבת כל היום עם משחקים בבובות וכל מיני משחקי דימיון ובגן יש זמן לכל דבר ובאיזה שהוא מקום לוחצים אותו גם לעשות דברים שלא כל כך מתחשק לו כרגע.
    שאלתי היא האם זהו הגיל בו צריך כבר ללמד אותו שיש זמן לכל דבר ולפעמים עושים דברים שלא בא לך לעשות או שהמסגרת פשוט לא מתאימה לו ועליי להחליף את מסגרתו למסגרת עם חינוך יותר פתוח בו לא קובעים לילדים מה צריך לעשות ומתי?
    מה דעתך? אני אובדת עצות ואני מרגישה על בני שאיננו אוהב ללכת לגן בגלל זה , הוא אומר שאינו רוצה ללכת לגן מספר רב פעמים ואינו ברור כשהוא מנסה להסביר מדוע.

לקביעת תור
    סגירה
    שיטת חינוך בגן

הוספת תגובה

• שיטת חינוך בגן

שרון באומל
    14/12/2007

שלום לך.
    גיל 3 הוא גיל בו ילד מפתח את המהות הפנימית האמיתית שלו. זה גיל בו משחק סימבולי (כפי שאת מתארת) הוא מאוד חשוב ומאוד מפתח, וילדים שקועים בו וזה נהדר!!!!!!! זה גם מצביע על עולם פנימי מאוד עשיר. אם את יכולה לדבר עם הגננת על גילו הצעיר, ועל כך שאת מעדיפה שהוא יעשה את הדברים אחריהם הוא נמשך, וכן, לומר לה מילה או שתיים לגבי חשיבותו של המשחק הסימבולי, כדאי לעשות זאת. אם לא, הייתי שוקלת מעבר גן במקרה זה. אם הוא מוכרח לעשות בגן דברים שהוא לא רוצה, זה רק ישניא עליו את הדברים הללו. יש היום מספיק גנים העובדים בגישה "הזורמת" והילדים נהנים מהמסגרת ומתפתחים בה נפלא.
    לגבי הילד, בלי קשר למה שתחליטי, הייתי משקפת את המצב בגן. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "שמעתי שבגן שלך מכריחים אותך לעשות, לפעמים, דברים שאתה לא רוצה כמו לצייר ציור כשאתה רוצה לשחק בקוביות. הרבה פעמים כשמכרחים מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה זה גורם לו להרגיש מבולבל ועצוב".
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה אצל ילדה בת שנה וחצי
    רוית
    12/12/2007

שלום,
    אני אמא לילדה מקסימה בת שנה וחצי שבסה"כ היא ילדה טובה מאוד. הבעיה שלי היא בעניין האכילה. בכל ערב אני מנסה להכין לה ארוחת ערב מגוונת (פעם פסטה ופעם אורז וירקות ופעם סנדביץ' וכו') אבל ברב המקרים היא לא אוכלת כלום ורק משחקת עם האוכל - מפזרת אותו, דוחפת ומעיפה את הצלחת וכד'. אני נורא מתרגזת מזה מכיוון שאני שואלת אותה לפני כן אם היא רוצה לאכול והיא אומרת שכן ואני טורחת ומכינה ולא מספיק שהיא לא נוגעת בזה היא מזלזלת בזה. השאלה מה לעשות? לכעוס עליה (יש לציין שזה מכעיס אותי עד כדי "יציאה מהכלים") ואם כן אז איך להסביר לה שמה שהיא עושה זה לא תקין? או שפשוט לוותר ולזרוק את האוכל וזהו?
    אני מוכרחה לציין דבר נוסף, שאם הייתי מגישה לה רק פסטה בכל ערב היא היתה אוכלת את זה בלי בעיה ככל הנראה. אז האם לוותר מראש ולא לנסות להציע דברים אחרים אלא רק פסטה?
    ככל הנראה שהתסכול מזה שאני לא יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות שלה יוצר אצלי את הזעם הגדול שבסוף יוצא עליה בצעקות והיא מתחילה לבכות ואז אני נורא מצטערת. מן הסתם זה רק ההתחלה של בדיקת הגבולות ונכונות לי עוד המון התמודדויות לכן השאלה הגדולה היא איך הכי נכון להתנהג במצבים כאלה?

תודה רבה מראש
    רוית

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה

שרון באומל
    14/12/2007

שלום רווית
    חבל ששולחן האוכל יהפך לשדה קרב. זה נכון שביתך נמצאת בדיוק בגיל של תחילת בדיקת הגבולות, ונראה לי שזה מה שהיא עושה. היא רוצה לראות עד כמה היא שולטת ובעלת כוח (כנגד תחילת ההבנה שלה את כוחה היחסי בעולם - קטנה, חלשה, עוד לא יודעת דברים....). לכן, קודם כל הייתי מציעה לך לחסוך מעצמך את המאמץ. אני חושבת שמה שמאוד מרגיז הוא שאנו, כהורים, נורא מתאמצים, והילד לא מקבל את המאמץ הזה ולא מעריך אותו. לכן, אם היא אוהבת פסטה, תכיני לה פסטה. אני מציעה להגיש לה יחד עם הפסטה, מיד פעם, עוד משהו כגון ירקות חתוכים, מרק וכו'. לא משהו שנעשה עם מאמץ, אלא משהו "שיש בבית", או שנעשה בכמה דק'. אני מבינה שאת רוצה ללמד אותה הרגלי אכילה נכונים, אבל בשיטה של עכשיו זה ישיג רק את ההיפך.
    בנוסף, את יכולה להזמין אותה, מפעם לפעם, להכין איתך משהו. היא יכולה לשבת על השיש, למשל, ולראות אותך חותכת סלט, או מקלפת ירקות. את יכולה להזמין אותה להשתתף בפעולות פשוטת, כגוןהוצאת עגבניות שרי מהגבעולים. כשילדים שותפים לתהליך הכנת המזון, הם הרבה יותר שמחים לאכול אותו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    טלי
    12/12/2007

יש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחמש.
    מגיל 3 חודשים היא בגן ואומרים לי שהיא ממושמעת והילדה הכי נוחה שהכירו ואכן עד גיל 8 חודשים לא היו בעיות משמעת איתה.
    היא לא עושה לי בעיות בשינה או באמבטיה אבל כאשר אנחנו יוצאים החוצה או נפגשים עם חברים פתאום צד אחר יוצא וכאשר אני אומרת לא או אסור אז היא מרשה לעצמה לעשות מה שהיא רוצה ולעשות לי "בושות" ואני לא יודעת איך להתנהג כי יוצא שאני כל הזמן סביבה וכל הזמן אומרת לה לא ואסור ואני לא מצליחה להינות מהחברים אבל כאשר אנחנו לבד לא לוקח לה הרבה זמן להקשיב לי.
    מה אני יכולה לעשות כדי שאני לא אצא מכשפה ליד החברים ושנוכל להינות מהיציאה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• התנהגות ליד חברים

שרון באומל
    14/12/2007

שלום טלי.
    אני מציעה לומר לביתך (כן, אני מודעת לכך שהיא בת שנה וחמש....) משהו בנוסח: "כשאנחנו הולכות לחבר, הרבה פעמים את לא מקשיבה למה שאני אומרת לך. זה מאוד קשה לי". אח"כ, הייתי מנסה לקבוע עימה מספר כללים אותם מיישמים בבית של חברים, כגון: לא להרביץ, כשאומרים שעוד מעט הולגים, אז מתארגנים להליכה וכו'. לומר לה שאם לא תוכל לעמוד בכללים תצטרכו ללכת, ואולי גם ליישם זאת מספר פעמים.
    בנוסף, אני מציעה לבדוק יותר לעומק את הפער בהתנהגות. יכול להיות שהיא מקרבת אותך אליה בעזרת ההתנהגות שלה אצל חברים, קרבה שחסרה לה כשאתם עם עוד אנשים. יכול להיות שזה משהו אחר. הייתי מנסה קצת לצפות בה ולנסות להבין.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    שוש
    12/12/2007

מדובר על ילד בן 11 שמגיל קטן מסרב להתקלח בתוקף, כל מקלחת כרוכה במלחמה מתישה וצעקות, מסרב לגזור ציפורניים, להסתפר. אני כמעט מרימה ידיים, עייפה מלהילחם איתו על ההגיינה שלו, לא איכפת לו גם שהציפורניים שחורות והראש מגרד, אני כמעט לא יכולה יותר! איך גורמים לו לטפל בעצמו או לתת שיטפלו בו בכיף?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• הגיינה

שרון באומל
    14/12/2007

שלום שוש
    אני מציעה לומר לילדך משהו בנסוח: "אני שמה לב כבר הרבה זמן שאתה ממש לא אוהב להתקלח, לחפוף, לגזור ציפורניים וכו'. רציתי שנחשוב ביחד איך אנחנו עושים את שעת המקלחת למשהו כייפי יותר". אפשר לשנות את שעת המקלחת. לפעמים בערב ילדים כבר מאוד עייפים. לכן, בעיקר בחורף, אפשר להקדים את שעת המקלחת, או לעבור למקלחת בוקר. אפשר להציע אמבט במקום מקלחת ולקנול מספר משחקים חדשים; להשתמש במגבת מדליקה במיוחד שהוא בחר לעמו ועוד כהנא וכהנא. העיקרון הוא שאת רוצה ללכת לקראתו ולעזור לו, ויכול להיות שבאמת קשה לו עם הסדר העכשווי של המקלחת.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אנסה זאת

שוש
    16/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לגרושין
    מיכל
    12/12/2007

שלום

אני מתכוונת להתגרש בחודשים הקרובים, איך מכינים ילד בן 3 לתהליך מסוג זה

אני לא יודעת איך להתחיל בכלל, אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לגרושין

הוספת תגובה

• גירושין

שרון באומל
    14/12/2007

שלום מיכל
    קודם כל, כדאי לומר את אמת, ברמה של ילד בן 3. כדאי לעשות זאת ביחד, ולא "ברגע האחרון". אני מציעה לומר משהו בנוסח: "אבא ואני החלטנו לא לגור באותו בית יותר. אנחנו הרבה פעמים רבים, וזה קשה לנו להיות ביחד. לכן, אבא יעבור ל..... אבל הוא יבוא להיות איתך בימים........ (שזה יהיה מאוד ברור). אנחנו שנינו מאוד אוהבים אותך ותמיד נמשיך לאהוב אותך והמריבות שלנו הם בגללנו בלבד".
    את אותו נוסח אפשר גם לעבד דרך משחק או סיפור. כדאי לתת לילד לגיטימציה להביע טווח רגשות נרחב לגבי הפרידה (שהיא אף פעם לא קלה, אין מה לעשות) ולא לפחד מהבעת הרגשות. כדאי שהוא יידע שאתם שם בשבילו, איתו, ולא לחסל את העצב, הכעס הגעגועים וכו'.
    אני מאחלת לך שעיבור כמה שיותר בקלות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדה בת 6 על מות סבא
    כרמית
    11/12/2007

ביתי בת ה-6 הייתה מאוד קשורה לסבא שלה, ואני רוצה לקבל את חוות דעתך איך כדאי לספר לה על מותו, יש לציין שביתי ידעה על כך שסבא היה חולה ומאושפז בבית חולים

הוספת תגובה

• לספר על מות סבא

שושי יעקובי
    12/12/2007

לספר על מותו של אדם קרוב זה קשה , הנושא טעון רגשית ולכן חשוב שהמבוגר שיספר לילדה יהיה במצב רגשי חזק כדי שיוכל להכיל את התגובות השונות של הילדה מבלי שהוא נאלץ התמודד עם תחושותיו (ההורה שיכול להתמודד במצב הנוכחי). לספר במילים פשוטות על הארוע העצוב, לציין שמוות הוא חלק מהחייים, בלתי הפיך, קורה לרוב בזיקנה, לספר את הסיפור של מה שקרה בחודשים האחרונים לסבא. לתת אישור לרגשות שונים שעולים, כאב, כעס, פחד או רגשות אשם. לשתף בתחושות שלכם, עצב געגועים. לנסות לעודד אותה לשאול שאלות (לעיתים השאלות יגיעו במועד מאוחר יותר). השיחה הזו חשובה להמשך ההתמודדות של הילדה עם נושא המוות. במידה ועולה הצורך אפשר לעשות טקס פרידה סמלי כגון ציור לאותו אדם.
    תנחומיי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשה ארוכה מההורים
    שרה
    11/12/2007

אנו הורים לשני ילדים בני 4 ו-6
    עד כה לא נפרדנו מהם ליותר מארבעה ימים רצופים
    הסבא והסבתא מעונינים לקחת עמם
    את הנכדים לשבועים תמימים
    לבילוי משותף בחו"ל בלעדנו
    אנו בתחושה שזה מוקדם מדי
    ולתקופה ממושכת מדי
    רצינו לדעת האם אנו מגוננימ יתר על המידה
    או שאכן זו תקופה ארוכה מדי בגיל כזה
    ועוד למקום זר

הורים מודאגים

לקביעת תור
    סגירה
    חופשה ארוכה מההורים

הוספת תגובה

• חופשה מההורים

שרון באומל
    11/12/2007

שלום שרה
    אני חושבת שהדבר הטוב ביותר הוא לשאול את הילדים. אני לא יודעת מה מהות הקשר עם הסבים. באינטואיציה, אני מסכימה איתך לגמרי, ואולי אפשר לקחתם לחופשה קצרה יותר, או לשלב אתכם לתקופה מסויימת בטיול.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!! שינה במיטת ההורים
    ליאת
    10/12/2007

אני אם לשני בנים מקסימים- בן 3.5 ובן שנה. מאז היוולדו של בני הקטן, בני הגדול מגיע למיטה של בעלי ושלי באמצע הלילה וישן איתנו. ההירדמות נעשית במיטתו, בחדר המשותף של שני הילדים. לאחרונה התחיל בני לומר לי שהחדר שלו מפחיד אותו, שאינו מעוניין לישון שם, שיש שם דובי מפחיד וכדומה.
    אני מאוד רוצה שיחזור לישון במיטתו כל הלילה, אבל לא רוצה שפחדיו יתעצמו, ולא רוצה להיאבק בו בעניין זה.
    אני רוצה להדגיש שעד שנולד בני הקטן הגדול ישן במיטתו כל הלילה ללא בעיות שינה כלשהן (חוץ מאשר כשהיה תינוק רך).
    איך פותרים את העניין בצורה חכמה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!! שינה במיטת ההורים

הוספת תגובה

• פחדים ושינה במיטת ההורים

שושי יעקובי
    12/12/2007

עשויות להיות כמה סיבות לכך שבנך מגיע למיטתכם. בגילאי 3 עקב התפתחות קוגניטיבית ורגשית מתעוררים באופן טבעי כל מיני פחדים סביב מפלצות, דובים אריות וכו', מעניין שאת מחברת בין לידת האח לצורך של בנך הבכור להגיע למיטתכם. יכול להיות שלישון לצידכם ספק עבורו (אולי גם עבורכם)צורך להיות בקרבתכם והרגיע תחושות של קנאה או נטישה כתוצאה מלידת האח . בגילאי 3 התמודדות עם פחדים אפשרית על-ידי שימוש בעולם הדימיון העשיר שלהם. אפשר לשוחח איתו במהלך היום, בסיטואיציה שבה חש בנוח, על הפחדים בלילה, לשאול על מה הוא חלם, מהו בדיוק הדובי הזה, "להכיר" אותו ולחשוב ביחד מה יכול לנצח אותו: מלכודת, חרב, מטה קסמים. בגישה הזו את מעודדת את ילדך לפתח יכולת התמודדות עם הפחד, את משדרת אמון ביכולת שלו ומעוררת בו תחושת יכולת. באופן הדרגתי הוא יוותר על הנסיגה להיות מוגן במיטתכם, וגם הצורך האחר להיות בקרבה אתכם יקבל מענה משום שההתמודדות מול הפחד נעשית ביחד אתכם, אותו ביחד שהוא כל כך זקוק לו. מומלץ לקרוא יחד ספרים על פחדים של ילדים וכיצד ילדים אחרים מצאו פתרונות והתמודדו עם הפחדים. לדוגמא ספר של דויד גרוסמן "המפלצת של איתמר" ויש עוד רבים אחרים.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי
    דינה
    10/12/2007

בני בן 11 עובר טיפול פסיכולוגי בגלל מצב התנהגותי וגם בגלל טיקים לגבי הפסיכולוגית הילד לא יודע להתנהג בחברה לא יודע לקרוא את הילד החבר הפסיכולוגית אומרת שהמצב לא טוב ושהוא מדרדר הילד אצלה כבר 6 חודשים נראה לי כאילו שהפסיכולוגית לא יודעת לטפל בו שאנחנו אומרים לה שכנראה היא לא מתאימה לילד אז היא אומרת יכול להיות וגם היא לא מדריכה אותנו מה לעשות אודה לך אם תעזרי לי הילד גם אומר שנורא משעמם לו אצלה יש לה משחקים של ילדים קטנים לדברו

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי

שושי יעקובי
    10/12/2007

דינה שלום
    לא כל כך ברור מדבריך מה הקשיים של הילד ומדוע אינן שבעת רצון מהטיפול הפסיכולוגי.
    תנסי להסביר ולתת מעט יותר פרטים.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי

דינה
    11/12/2007

בני בן 11 נמצא בטיפול פסיכולוגי עקב קשיים רגשיים לדברי המורה אינו מבין את החברה ואת החברים בנוסף יש לו טיקים שנורא מפריעים לי וגם לא יודע להבין את החברה הוא ילד חכם עם חוכמת חיים גם לדברי המורה הוא עושה הצגות לעצמו בבית הוא ילד זקונים אחים שלו בוגרים הדמיון שלו עצום שלדעתי לא מתאים לגיל שלו הפסיכולוגית אומרת יכול להיות שהוא מפתח איזה מחלה לא ידעה להסביר את עצמה אמרה שהמצב שלו מדרדר עד לפני שנה וחצי היה ילד נהדר למד בביהס רגיל והתנהגותו היתה נורמלית מאז שעבר בית ספר מיוחד בשל בעיות למודיות המצב התדרדר אודה לך אם תעזרי לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפול פסיכולוגי

שושי יעקובי
    11/12/2007

מתוך דבריך אני מבינה כי את מוטרדת ממצבו הרגשי של הילד שלך. טיקים זוהי תופעה נוירולוגית, לא בשליטה של הילד, ידוע כי הטיקים מחריפים במצבי מתח ולחץ, כך שהתגברות הטיקים עשויה להעיד על מצב לחץ אצל הילד. סיפרת על קשיים נוספים: קשיים חברתיים, מעבר לבית-ספר לחינוך מיוחד, כל אחד מהגורמים הללו הוא משמעותי ועשוי להיות מקור למצוקה של הילד. אכן הוא זקוק לטיפול פסיכולוגי אולי גם יעוץ רפואי כגון נוירולוג או פסיכיאטר ילדים. אם אינך סומכת על הפסיכולוגית המטפלת בילד כדאי לבדוק אנשי מקצוע אחרים.
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה