פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התדרדרות במצב
    דינה
    21/12/2007

בני בן 11 נמצא אצל פסיכולוגית כחצי שנה עם עליה ושיפור במצבו יש לו בעיות התנהגות וילד עם לחץ נפשי לאחרונה הפסיכולוגית אומרת שיש ירידה התדרדרות בהתנהגות היא לא ידעה להסביר למה שאלתי אליך ממה זה נובע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התדרדרות במצב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדרדרות במצב הנפשי

שרון באומל
    23/12/2007

שלום דינה
    ראשית, צר לי שהיית צריכה לחכות לתשובה, אולם, קיים עומס רב במערכתואין באפשרותינו לענות על כל פנייה ברגע שהיא מגיעה. שנית, ממכתבך לא ברור מדוע קיימת הדרדרות. כיוון שבנך נמצא בטיפול ואת אמורה להיות שותפה לטיפול זה, הייתי מבקשת שיחה עם הפסיכולוגית על מנת לברר את מוקד הקושי. לעיתים, בתוך טיפול, קיימת הדרדרות עקב חשיפה של תכנים קשים, אשר אין עוד כלים להתמודד עימם. זהו חלק מהטיפול, וכדאי שהפסיכולוגית עצמה תסביר לך במה מדובר בנוגע לבנך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר קשב
    קרן ש.
    20/12/2007

הבן שלי בן 3 וחצי, יכול להיות מרוכז שעות במשחק או בפאזל או בכל פעילות אחרת, אך כשהוא נכנס ל"מוד השתוללות" וזה קורה לו לא פעם קשה מאד להרגיע אותו. כשאני לוקחת אותו לחדר אחר ומנסה לדבר איתו אני רואה בברור שהוא לא איתי. הוא כאילו ב"עולם אחר". הוא עונה לי על השאלות אבל העיניים מתרוצצות ולא מביטות אליי ליותר משניה אחת. הוא כאילו בעולם משל עצמו, עושה פרצופים לעצמו ורק מחכה לשניה שבה אני "אשחרר" אותו והוא יוכל לחזור לסורו. האם יכול להיות שזו איזו שהיא בעיה של קשב? כיצד אני מצליחה להגיע למצב שהוא ממש איתי? אני מבקשת ממנו להסתכל עליי אבל אני מרגישה שממש קשה לו.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר קשב

הוספת תגובה

• ויסות רגשי

שושי יעקובי
    24/12/2007

ישנם ילדים המתקשים לוסת את הרגשות שבתוכם בעיקר במצבים של עוררות מוגברת כגון בשעת תסכול כשעולים בתוכם תחושות כעס או במצבי הנאה, משחק מעורר במיוחד. זה בדרך כלל מאפיין ילדים בגילאים צעירים. במצבים אלו הדרך היעילה היא לנסות לזהות את השלב המקדים ולהפסיק את הפעילות המעוררת מעט לפני "השיא". לרוב על-ידי שינוי הפעילות לפעילות אחרת. הפעולות שאת עושה כמו הרחקת הילד מהפעילות למקום אחר, חיבוק ומגע פיזי, יצירת קשר עין ואפילו דיבור בטון מרגיע על הפסקת הפעילות כל אלה הם אמצעים טובים ונכונים להפחית את רמת העוררות שלו ובסופו של דבר להקנות לו יכולת לויסות עצמי.
    שושי יעוקבי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שקרים" בן 5
    סיגל
    20/12/2007

בני בן 5 מבקש לקחת חפצים מהבית לגן אך יודע שאיני מרשה זאת, לאחרונה הוא מבקש ללבוש בגדים עם כיסים בכדי שיוכל להכניס את החפצים לכיסים, הוא עושה זאת מבלי להגיד לי, אף מסתיר זאת. כאשר אני רואה את זה אני משתדלת להדגיש את ענין לקיחת חפצים לגן אך מבלי לגרום לו להבין שאני יודעת שהוא מסתיר ממני. איך כדי להתמודד עם זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    "שקרים" בן 5

הוספת תגובה

• לקיחת חפצים לגן

שושי יעקובי
    24/12/2007

אני מציעה לך להתייחס ללקיחת החפצים שלו באופן ישיר משהו בנוסח אני רואה שאתה מאוד רוצה לקחת לגן את ה_________ למרות שאסור. אני רואה שהוא בכיס שלך. להימנע מתחושה של הסתרה ושקר שאתם שניכם שותפים לו.
    פעמים רבות ילדים רוצים לקחת חפץ כלשהו מהבית אל תוך הגן. החפץ משמר משהו מתחושת הבית. את יכולה להגיד לילד שאת מבינה את הרצון שלו ( לקחת חפץ מהבית שילווה אותו במהלך היום בגן) יחד עם הסבר מדוע את אוסרת לקחת את החפצים בהם מעוניין. (ילכו לאיבוד, ישברו, ילדים אחרים ירצו לשחק וכו'.)
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בלילות בן 5
    סיגל
    20/12/2007

שלום,

בני עוד מעט בן 5 מתעורר בלילה ומסרב לחזור למיטתו. בערב הוא נרדם בסלון ואז אנו מעבירים אותו למיטתו (ישן עם אחותו בחדר). בעבר הלא רחוק היה מתעורר בלילה אך לא היתה בעיה להחזיר אותו למיטה בתנאי שנבוא לכסות אותו, אך לאחרונה לא מוכן לחזור למיטה. ניסיתי לעשות סיור בבית איתו להראות לו שאין מה לפחד, אך הסיפור חוזר ל עצמו מידי לילה. איך עלינו לנהוג, האם בקשיחות, האם לתת לישון איתנו, אודה על תגובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בלילות בן 5

הוספת תגובה

• פחדים בלילה

שושי יעקובי
    23/12/2007

שינוי באופן שבו ילדך מתחיל את תהליך השינה, כלומר ההירדמות, עשוי להקל על התמודדות שלו עם פחדים במהלך השינה. אם תסייעי לילד ללמוד להירדם במיטתו (להתגבר על החששות) אז כשהוא יתעורר באמצע הלילה, הוא ימצא בסביבה בטוחה ומוכרת אותה סביבה בה נרדם. השינה מעורררת אצל ילדים פחדים הקשורים לחושך, לדמויות של מפלצות, תחושה של להיות לבד, פעמים רבות הפחד אינו רציונלי לכן הסברים רציונלים לא תמיד מרגיעים. בכל מקרה השיחה שלכם ההורים עם הילד, בה אתם מעודדים אותו לספר ולתאר ממה הוא פוחד היא התחלה של התמודדות. יקל עליו מאוד לדעת שאתם ההורים מכירים את הפחדים, מבינים לא מגנים. אפשר לחשוב יחד על טקס מרגיע לפני שינה, מוסיקה, סיפור. לעודד שיחה איך אפשר להתגבר על הפחד. לקרוא יחד ספרים על פחדים בשינה של ילדים אחרים. עם המון סבלנות ועקביות השלב הזה יעבור.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי רעיון מותק.......

שירההה
    27/12/2007

לדעתי תקחי אותו לפסיכולוג ,גם לי בעבר היה את זה פחדתי לישון ושנרדמתי היום לי התקפי חרדה והייתי מזיעה והתבישתי ללכת להורי כי הייתי גדולה,זה היה כי ראייתי סרט אימממה,אולי ילדך מפחד ממשהוא כול שהוא,שגורם לו לסיוטיים,ולרגשי פחד,זה יכול להיות בבגלל המלחמה ששהייתה,סרט שראה או אולי שמה משהוא מתנקל אליו, אסור לך להיות קשה איתו,להפך את צריכה לעזור לו,שהוא יבין שיש משהו מאחורוו,שנותן לו את הכוח ואת התחושה שיש לו תמיד גב, תתיעצי אם מישהו בעל נסיון,או משהוא מקצועי בנוושא,
    אם תרצי עזרה ממני , למרות שאני לא ממש מקצועית,אך גם לי זה קרה ויש לי ניסיון,פני אלי אני אשמח לעזור לך
    0504498888
    מקווה שעזרתי/יעזור
    בתודה: שירה אוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי מסרבת לישון במיטתה
    אליס
    20/12/2007

רוני הבת שלי בת שנה ותשע חודש , ישנה במיטת נוער כבר חמישה חודשים ,
    העברה למיטת נוער היתה מהירה מכוון שהיא סרבה להכנס למיטתה מיטת תינוק , והיא פשוט היתה ישנה איתנו ,
    והמצב היה בלתי נסבל ולכן נתנו לה בוגרות והיא מאוד אוהבת את המיטה ,
    עם זאת יש טקס קבוע , כל יום לפני השינה חייב לשכב לצידה ולחכות שהיא תרדם ,
    ולפעמים הטקס לוקח יותר מחצי שעה , אבל השלמנו עם העיניין כל עוד היא ישנה במיטתה ולא מצטרפת אלינו .
    אבל השינה שלה קטועה ולא שלמה ז"א שהיא מתעוררת כל כמה שעות וקוראת לנו , ושוב צריך לשכב לצידה ולראות שהיא נרדמה.
    והדבר ממש מקשה , מכוון שבעלי ואני עובדים , וגם לנו מאוד קשה לתפקד למחרת מכוון שלא ישנו טוב במהלך הלילה .
    ובנוסף היא מבקשת בקבוק לתוך הלילה , ניסנו לגמול אותה , אך ללא תוצאות ,
    אני נמצאת בחודש החמישי להריוני .
    ובשבוע האחרון ביתי מסרבת לישון במיטתה גם אם נשכב לצידה , היא צורחת מיתוך שינה
    בטענה שהיא רוצה את אמא ,
    אני שמה אותה במיטה שלי איתי ואחרי חצי שעה , שעה מחזירה אותה למיטתה , אבל לשוו
    מכוון שהיא מסרבת ובוכה ואני נאלצת להשין אותה איתי .
    אני צריכה פתרונות דחוף .

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי מסרבת לישון במיטתה

הוספת תגובה

• שינה במיטת ההורים

שרון באומל
    23/12/2007

שלום אליס
    אני מתארת לעצמי שהרצון של ביתך לישון במיטה שלכם נובע, בחלקו, מהיותך בהיריון. אפילו אם זה עדיין לא מורגש, ביתך מגיבה להתרחקות הטבעית שלך ממנה (עייפות, התעסקות בהיריון וכו') בהיצמדות אלייך. לפיכך, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "אמא עכשיו בהיריון ואני יותר עייפה, ולא יכולה להרים אותך וגם לא לרוץ ולקפוץ כמו פעם. יכול להיות שאת נורא רוצה בחזרה את כל הדברים הללו ושזה קשה לך".
    מלבד זאת, אני ממליצה על שני ספרים טובים מאוד בנושא שינה, שיעזרו לכם לפתור את הקשיים בשינה של ילדתך. האחד "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי והשני הינו "לישון כמו תינוק" של פרופ' אבי שדה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעורי בית בגיל 9.5
    אמא מתוסכלת
    19/12/2007

שיעורי בית
    אני אמא לילדה בת תשע וחצי, היא הבכורה ואחריה עוד שתיים. נושא שיעורי הבית נמצא אצלנו על הפרק מתחילת הלימודים בבית הספר. היום הילדה בכיתה ד', ועדיין לא הפנימה את
    הנושא. היא מחפשת כל הזמן תירוצים. תמיד יש לה דברים אחרים שהיא רוצה
    לעשות. היא מתקשה מאוד לעבור מדבר לדבר, ולכן אם מאפשרים לה קצה חוט
    לעשות משהו אחר ואחר כך שיעורים, קשה מאוד להחזיר אותה לעניין. אם דורשים
    ממנה להתחיל קודם כל עם שיעורי הבית, אז זה תמיד מתפתח לריבים
    וצעקות. אני כל הזמן יודעת שאני צריכה להיות מאופקת ולא לצעוק, אבל זה קשה
    לי לראות את המצב החוזר הזה שבו היא כל הזמן רק מנסה להתחמק. היא לא
    ילדה טיפשה, אבל היא כבר מצויה במקום לא טוב בהתמודדות עם נושא
    השיעורים. היא כבר נרתעת מהרעיון עוד לפני שהיא ניגשת לנושא.
    אני אובדת עצות. גם שיחה של מורת בית הספר על חשיבות הנושא לא יצרה אצלה
    מחויבות. היא מתווכחת איתי כל הזמן ובעצם לא מכבדת את בקשותיי. מה
    לעשות???? אני יודעת שחלק גדול מהבעיה נמצא אצלי. אני מקרינה את הלחץ שלי מהצורך לעמוד במשימות ומכניסה אותה למצב בעייתי. איך לצאת מהפלונטר?????

לקביעת תור
    סגירה
    שיעורי בית בגיל 9.5

הוספת תגובה

• עצמאות בהכנת שיעורי בית

שושי יעקובי
    23/12/2007

ראשית חשוב להבין מהי הסיבה להתנהגותה של ביתך. את מתארת ילדה חסרת מוטיבציה להכין שיעורי בית, ואותך לוקחת על עצמך את כל האחריות, הדאגה להישגים והחרדה מכשלון. האם הישגים לימודיים חשובים לילדה? אולי קיים קושי אובייקטיבי בתחום כלשהו, האם יכולות הקריאה, הכתיבה והחשבון שלה ברמת הכתה ? האם יכולות הקשב והריכוז תקינות? איך יכולת הההתארגנות שלה אפילו בתחומים אחרים? יכול להיות כי ישנם קשיים אובייקטיביים(אפילו קלים מאוד) והיא נמנעת מהתמודדות וזקוקה לעזרה. שיתוף הפעולה עם המורה הוא אמצעי חשוב וטוב לשלול או לאשר אפשרות של קושי אובייקטיבי. בתחום שבו את בטוחה שאין קושי תנסי באופן הדרגתי להעביר את האחריות אליה - מקצוע אחד בלבד. המורה מצידה תקח את האחריות להתיחס לשיעורי הבית במקצוע הנבחר. לשבח ולתת חיזוקים על עשייה עצמאית ללא קשר לאיכות או לכמות.
    אפשרות נוספת היא להעזר באדם נוסף. הלחץ שלך גורר תגובות שכניראה מעוררות בה התנגדות. אולי עזרה מדמות נייטלית, אפילו סטודנטית או תלמידת תיכון, יכולה להפחית מהרתיעה שקיימת אצלה סביב הכנת שיעורים.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיתוי מתאים לגרושין
    גלית
    19/12/2007

שלום שרון, יש לנו ילד בן שנתיים וארבעה חודשים, ובעוד חודשיים אני אמורה ללדת את בננו השני. הגענו להחלטה שאנו מתגרשים. השאלה היא אם עדיף להפרד עכשיו או אחרי הלידה, ואני מתכוונת מה יזיק פחות לילד (הבכור כמובן)? לי נראה שעדיף עכשיו כדי שלא יקשר בין הופעת התינוק ופרידת ההורים. בעלי חושב שעדיף אחרי הלידה כדי שנהיה לצידו שנינו ונתמוך בו כשיבוא התינוק. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    עיתוי מתאים לגרושין

הוספת תגובה

• הצילי! למה ההתעלמות?

גלית
    27/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיתוי מתאים לגירושים

שרון באומל
    01/01/2008

שלום גלית.
    אכן התלבטות קשה ואני לא חושבת שיש תשובה חד משמעית בנושא. אני חושבת שאתם צריכים, בראש ובראשונה להחליט מה הכי טוב לכם. גם אחרי שתתגרשו שניכם תוכלו (אני מקווה) לתמוך בשני הילדים. אני מקוה שבן זוגך יוכל לקחתו אליו, ואולי אף יותר כאשר תערך הפרידה. בהרגשה שלי (שהיא לא התשובה הנכונה דווקא....) התקופה שלאחר הלידה היא תקופה קשה של הסתגלות. הקושי הוא של כולם (אולי את לא זוכרת). השאלה האם בן זוגך יהיה שם בשבילך ובשביל הילד בתקופה זו יותר אם עדיין תחיו ביחד. אני חושבת שזאת השאלה שצריכה להישאל. אם את מרגישה שהוא לא יהיה שם ושרמת המתח תגבר אם הוא יהיה אז אולי עדיף לערוך את הפרידה עכשיו.
    לפני שאתם נפרדים אני מציעה לבנות רשת תמיכה (הורים, חברים אולי אפילו עזרה מקצועית) שיוכלו להיות שם בשבילך ובשביל הילד הבכור.
    סליחה על זמן המתנה ארוך לתגובה. התגובה זזה לה משאלה לשאלה עקב תקלות טכניות רבות במערכת
    בברכה,
    שרון באומל
    טל' לקביעת התייעצות: 054-5551479
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות אצל ילד בן 6
    לילך
    19/12/2007

בני בכיתה א' יש לו בעיה מאד רצינית בהתנהגות שלו, הוא מרבה להציק לאחותו הקטנה ממנו כמו למשל דוחף אותה, בועט בה וכד'. בבית הספר הוא יושב במהלך השיעור והמורה שלו טוענת שהוא מאד נבון אין לו בעיה לקלוט את החומר הנלמד הבעיה שלו זה בהתנהגות , בבית למשל כשאנו יושבים לאכול ארוחת ערב הוא כל הזמן קם, אוכל עם הידיים למרות שאני תמיד מעירה לו מציק לאחותו אוכל קצת וקם שוב חוזר לשולחן אוכל ושוב קם, כשהוא משחק עם המשחקים שלו אני ממש לא מרגישה בו הוא יכול לשבת שעה בלי לזוז. הוא מרבה להשתמש באלימות מילולית, ולאיים.
    יועצת בית הספר נתנה לנו הפנייה לנורולוג לבדוק בעיית קשב וריכוז זאת לא נראית לי הבעיה הבעיה שלו יותר היא התנהגות או שאולי חוסר גבולות מה עליי לעשות למי לפנות האם לפסיכולוג ילדים או לנורולוג אני לגמרי מדוכאת מהנושא הזה אחרי הכל הוא ילד מאד רגיש. רופאת המשפחה שהיא מומחית להתפתחות הילד הציע לי לתת לו ריטלין אבל אני מעדיפה שלא בגלל כל התופעות שלו, וגם זה טיפול זמני למס' שעות אני רוצה טיפול לתמיד. אגב אין לו בעיות שינה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות אצל ילד בן 6

הוספת תגובה

• קשיים בהתנהגות

שרון באומל
    20/12/2007

שלום לילך
    אפשר מאוד להבין את הקושי שלך. במקרה שאת מתארת הייתי מציעה לפנות לאיש מקצוע. כדי לשלול קשיים בויסות התחושתי, אפשר לפנות למרפאה בעיסוק. כדאי גם לראות אם קיימת בעיית קשב וריכוז - לא תמיד חייבים לטפל בריטלין. קיימות עוד שיטות טיפול. אם ישלל קושי פיזיולוגי, אולי כדאי לעמוד על שורש הבעייה הרגשית. אני מציעה לך לפנות לגורם מקצועי. בראש ובראשונה זה יקל על ילדך, ואח"כ גם עלייך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 עם בעיות התנהגותיות בבית הספר
    חסוי
    19/12/2007

בני בן ה- 7 החל את שנת הלימודים בצורה בוגרת ותקינה, לאחרונה החלו בעיות משמעת ותלונות הן מצד בית הספר והצהרון לדוגמא עזיבת השיעור באמצע, אי ציות למורה, מרביץ. ניסיתי כל מיני שיטות ענישה כגון איסור צפייה בטלויזיה, לקיחת קלפים וכדומה התנהגות מסוג זה, כרגע הגעתי למבוי סתום מאחר שאני מרגישה שכל העונשים לא משנים את התנהגותו , אני לא מצליחה להבין מה הגורם ומתוסכלת מאוד מהמצב מבקשת כלים איך להגיע "למושב דיונים" שבו אוכל להגיע להבנה עם בני

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

שרון באומל
    19/12/2007

שלום לך
    אני מאמינה שהתנגותו של בנך מעידה על מתח ומצוקה פנימיים גדולים. ממכתבך איני מבינה מה יכול היה לגרום למתח זה. הייתי מציעה, או דרך בנך עצמו, או בעזרת איש מקצוע, להבין, קודם כל, מה קורה איתו. אפשר לומר לו משהו בנוסח: "בזמן האחרון מאוד קשה לך בביה"ס.אתה יוצא משיעורים וכו'. אני מבינה שקשה לך אבל לא מבינה מה בדיוק קשה". הידיעה שלו שמישהו מתבונן בו תקל עליו ותתן לו לגיטימציה לספר לך מה מפריע לו.
    אם זה לא יילך, אני מציעה להתייעץ עם היועצת והמורה או עם איש מקצוע באיזור מגורייך
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 שלא מסוגל להתמודד עם שינויים
    מרים
    19/12/2007

הבן שלי בן 7, בכתה א. בחודשים האחרונים הוא נכנס להתקפי בכי ופאניקה קלה בכל פעם שיש איזה שינוי בסדר יום הרגיל שלו. לדוגמא: אני מספרת לו שהיום ניקח אותו מוקדם מבית הספר כי יש ארוע משפחתי, או שאח שלו הגדול שבכתה ד לא נמצא בבית הספר כי יש לו טיול, או-יש הכנות למסיבה בבית הספר ולא לומדים כרגיל,או- מודיעים לו שאבא יקח אותו מהחוג ולא האח הגדול... המון דברים קטנים כאלה אפילו נחמדים ומשמחים כמו יום הולדת של חבר.. הוא מתחיל לבכות ושואל אלפי פעמים אם נזכור לקחת אותו או אם המורה תדע לשחרר אותו.. כאילו הוא דואג יותר מידי וממש משתגע מזה. לא עברנו שום שינוי מאוד משמעותי בזמן האחרון שיכול להצדיק את הלחץ שלו, (עברנו דירה בקיץ, אבל הלחץ התחיל כחודשים אחרי) ובעבר הוא לא התנהג כך בכלל. הלחץ שלו ממש מפריע לתפקוד היום יומי, הוא בוכה בבית הספר, הוא מוציא את האח הגדול מהכיתה כל הזמן..
    האם זה התנהגות מקובלת לגיל הזה??
    ניסינו לגלות אמפתייה, (אני רואה שקשה לך ושאתה דואג ..) ניסינו להסביר שהלחץ שלו לא הגיוני, ניסינו פרסים אם הוא לא יבכה.. וזה לא ממש עוזר.
    האם הוא צריך טיפול? או לחכות שהוא קצת יתבגר ואולי זה יעבור? אשמח מאוד מאוד לאיזו הכוונה.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• התמודדות עם שינויים

שושי יעקובי
    19/12/2007

ההתנהגות של בנך מראה אכן, כפי ששערת, על מצב של לחץ פנימי רב. ההתמודדות שלו עם הלחץ הפנימי היא דרך נסיונות לשלוט על הסביבה, שלא יהייו שינויים, שיגבירו את הלחץ. כשהכוחות הפנימיים נחלשים מופיעות תגובות בכי, חיפוש אחר דמות מרגיעה (אחיו) וכניראה הרבה חרדה. ולכן בשלב הזה הוא זקוק להרבה הרגעה מכם ההורים. אצל ילדים אחדים התגובה למעבר לכתה א' מתרחשת באמצע השנה ולא בתחילתה, בשלב זה רמת הדרישות מהסביבה ושלו מעצמו עולה וכתוצאה מכך גם רמת הלחץ. בשלב הראשון הייתי משתפת את מחנכת הכתה וגם את יועצת ביה"ס כדי להבין מה מקור הלחץ ואיך ניתן להרגיע ולסייע לו בביה"ס ובבית. במקביל חשוב כי את תשוחחי איתו על החששות שלו ממצב מסוים כלשהו, לשדר לו שאת מקבלת ומבינה את החשש ולחשוב ביחד על פתרונות אחרים ממנה שהוא בוחר לעשות כרגע. אם המצב ממשיך הייתי פונה לייעוץ פסיכולוגי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם שיוני

שרון באומל
    19/12/2007

שלום מרים
    התנהגותו של בנך אינה אופיינית לגיל (לשאלתך). הניסיונות שלו לשליטה בחייו וחוסר הגמישולת לקבל שיוני מעידים, אולחי, על כאוס פנימי וחרדה. ייתכן כי מעבר הדירה והמעבר לכיתה א' היוו עומס רב על עולמו הפנימי, והוא מגיב אליהם עכשיו. אני הייתי ממליצה לפנות לייעוץ והכוונה אצל איש מקצוע במקום מגורייך על מנת להקל על המתח הפנימי ותחושת הבלבול והכאוס. זאת בעיקר עקב העובדה שאת מספרת כי זו אינה התנהגות שמוכרת לך מהעבר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 2.3
    נטלי
    18/12/2007

שלום רב,
    בני בן השנתיים, אינו הולך לגן אלא גדל אצל הסבתא מאז היוולדו. הילד מפונק, בגלל היותו נכד ובן יחיד, ובד"כ מתנהג בהיפרקטיביות יתר. לאחרונה התחיל לתלוש את שער ראשו בכמויות מפחידות, וככל שאני או אחד מבני המשפחה מעירים לו על כך ומסבירים לו כי הדבר אסור, הוא עושה פעולה נגדית בכוונה וממשיך לתלוש. לא הבחנתי בכל בסיס אפשרי להתנהגות מוזרה זו. עם זאת החלפתי את סוג השמפו, דבר שלא צמצם את התופעה. ברצוני לציין כי שערו דל, לא ארוך מדי אך גם לא אמור להפריע לו.
    מה יכולות להיות הסיבות להתנהגות זו ואיך אפשר "לשכנעו" להפסיק??.
    בנוסף, התנהוגות לעיתים מתבטאת באלימות. במהלך משחק, הוא מרים חפץ וזורק אותו לכיווני או מתחיל להרביץ. ככל שאנו מרבים בדיבורים ובהסברים, הוא מגביר את הפעילות. האם ייתכן כי הוא מנסה לקבל תשומת לב בהתנהגותו זו? האם זה אופייני לילדים בגילו, למרות העובדה כי רוב חייו הוא גדל בבית ואין לו "מודל" לחיקוי (כפי שיש לילדים אחרים בגן)?
    אודה לתשובתכן.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילד בן 2.3

הוספת תגובה

• תלישת שיער ואלימות

שרון באומל
    19/12/2007

שלום נטלי
    אמנם, התנהגות אלימה ורבת אנרגיה הינה אופיינית לגילו של בנך. סביב גיל שנתיים ילדים מתרגלים את עצמאותם ונפרדותם דרך בדיקת גבולות חוזרת ונשנית והפעלת כוח ושליטה, על מנת לבדוק את כוחם היחסי בעולם.
    עם זאת, התנהגות של תלישת השיער בתוספת להתנהגות האליהמ מעידה על מתח פנימי שאינו מוצא ביטוי בדרכים אדפטיביות יותר. הייתי מציעה לבדוק את שורשי מתח זה, אולי אף בייעוץ אצל איש מקצוע במקום מגורייך. הניסיום להפסקת ההתנהגות על ידי אמירת אסור אינה יכולה להכחיד את ההתנהגות, אם אין הבנה של מה גורם לה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לרצות?
    מיכל
    18/12/2007

הי, בתי תהיה בת 5 בחודש הבא. היא ילדה מ-ד-ה-י-מ-ה ( כמה אובייקטיבי) וחכמה מאוד. בזמן האחרון כשאני שואלת אותה למשל " איזה מהתמונות יותר מוצאת חן בעיניך?" היא קודם מבררת מה אני אוהבת יותר ורק אז עונה לי את התשובה שאני נתתי.
    זה קורה בהמון הזדמנויות שונות וזה קצת מוזר לי, לאור העובדה שהיא מאוד דעתנית. ניסיתי לומר לה שלכל אחד יש טעם שונה ומיוחד לו ונתתי דוגמה שלי ולאימי ( הסבתא המועדפת) לרב יש דעות מנוגדות אבל אני אוהבת אותה מאוד והיא אותי ואנחנו פשוט חושבות אחרת.
    ממה זה נובע לדעתכן ואיך הכי טוב להתמודד עם זה?

המון תודה מראש
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    מנסה לרצות?

הוספת תגובה

• תגובה להנהגות מרצה

שושי יעקובי
    19/12/2007

יכולים להיות כמה הסברים למה שאת מתארת כלומר לכך שבמצב בו את פונה לילדה שלך בשאלה פתוחה על העדפה כלשהי היא מנסה לברר אצלך מה נכון לדעתך. יכול להיות שהיא לא יודעת ומנסה ללמוד מתגובתך מה נכון. ויכול להית שחשוב לה (בתקופה המסוימת הזו) להרגיש אותכן דומות, מתואמות ברגשות וברצונות. לא בהכרח היא עושה את זה כדי לרצות אותך כי את הסברת לה (ופעלת היטב) שאינך מצפה שתענה כמוך ושמותר ואפילו נחמד שלכל אחת יש טעם משלה. לא בהכרח את צריכה להגיב אחרת ממה שהגבת. הילדה שלך היא דעתנית ומה שחשוב זה לדעת לעמוד על שלה במצבים שחשובים לה. למען ההבנה שלך, את יכולה לשאול אותה, באחת הפעמים שהיא מגיבה כפי שהיא מגיבה, למה חשוב לה לשמוע את דעתך (אבל לשאול אותה ממקום שמקבל את הצורך שלה ולא ממקום שמבקר אותה!!!) ולהציע לה אפשרויות: אולי היא לא יודעת מה נכון, אולי היא חושבת שמה שהיא חושבת לא נכון, אולי היא חושבת שזה לא ימצא חן בעיניך ואיך תגיבי, אולי היא רוצה להיות דומה לך... כל תשובה לגיטימית. באופן פרדוקסלי זה לאפשר לה להיות מה שהיא.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!

מיכל
    19/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות רגשית.
    איילת
    17/12/2007

שלום, בני בן 3 וחודשיים מאובחן כסובל מבעיות רגשיות. סבל בעבר מאיחור בדיבור, בעזרת טיפול נפשי, השלים את הפערים ובעל אוצר מילים מפותח ובעל יכולת התבטאות גבוהה (שלא תמיד מוכן להשתמש בה). הולך לגן רגיל ומדי כמה חודשים סובל מ"גל התנהגות קשה". הכל מרגיז אותו, לא מוכן להיכנס למפגשים, לא ללכת לטיולים, לא ללכת לישון.... ואז לאט...מתחיל להירגע ולהיכנס לתלם.
    לדברי הגננת הוא לא משחק עם ילדים, עובדה שמטרידה אותי. הוסבר לי שיש הבדל בין השתוללות (לרוץ, לקפוץ, להתנדנד, לדחוף קרוסלה) עם ילדים אחרים לבין ממש לשחק.
    הוא עובד יפה בחימר, מצייר ורוב הזמן מבלה במשחקי דמיון שלפעמים מוצא את עצמו משתף אחרים, אבל רק בתנאים שלו.
    לפעמים "כופה" את משחקי הדמיון שלו על המטפלות ובבית משחק איתנו (אבא ואמא) במשחקי דמיון.
    השאלות שלי :
    א. אנחנו במעבר דירה ואזור, האם כדאי לחפש גן אחר ?
    ב. האם יש פער גדול בהתפתחות רגשית שלו, והאם יש דרך לצמצם אותו ?
    ג. האם יש ספר נבוכים להורים, על התפתחות רגשית אצל ילדים בגיל הרך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות רגשית.

הוספת תגובה

• התפתחות רגשית

שרון באומל
    19/12/2007

שלום איילת
    הייתי מציעה להתחיל דווקא בילד, ולשקף לו את כל מה שכתבת, כמובן בהתאם לרמתו הקוגנטיבית והרגשית. אפשר לומר משהו בנוסח: "אני מבינה מהגננת שהרבה פעמים את המעדיף לשחק לבד בגן. יש כל מיני סיבות שילדים מעדיפים לשחק לבד. למשל: הם לא אוהבים כשמישהו אחר קובע את החוקים, או שהם לא אוהבים לחלוק באותם צעצועים. אתה מכיר ילדים כאלו" או לדוגמא: "שמתי לב שבזמן האחרון מאוד קשה לך ואתה נורא מתרגז מכל דבר. אולי נחשוב ביחד מה קשה...". לגבי מעבר גן: אם את מרגישה שזה משהו בגן ולא בילד, אפשר לשקול מעבר, אפילו שמעבר דירה ומעבר גן עשויים להוות עומס רגשי רב. לגבי ספרים: יש הרבה. ללכת לחנות ולבחור. אין לי המלצה מסויימת.
    יכול להיות שיהיה כדאי לשקול המשך טיפול רגשי על מנת להקל על הילד.
    בברכה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלמות
    מייקי
    17/12/2007

שלום רב

יש לי ילדה בת 3 וארבעה חודשים.

מתנהגת נפלא, ממושמעת, מבינה, וורבלית מאד, מביעה את עצמה בצורה מדהימה

יש דבר אחד שאייני יודעת כיצד לגשת אליו והוא דפוס של התעלמות שלה מאנשים מסויימים.

למשל אמא שלי ואביה.

אני גרושה ובייחסים מצויינים עם האב וכמובן שעם אימי.

שניהם מאד אוהבים וקשורים לביתי והיא יודעת שאיתם היא יכולה "להרשות" לעצמה להתנהג בצורה שאיתי לא.

כשאני באה לקחת אותה מהגן היא קופצת עלי ומחבקת. מביעה שמחה. היא משתפת אותי בכל. עד הפרטים הקטנים שקורים לה בגן.

כשהם באים, לא פעם היא פשוט מתעלמת מהם. ממשיכה לשבת. או כשהם מדברים איתה בטלפון או פנים אל פנים. היא בוחרת להתעלם לגמרי.

חשוב לציין שהקשר שלה ושלי הוא קרוב מאד. אני מרגישה שהיא בטוחה בי מאד וסומכת עלי.

אני יודעת שעם אימי ועם אביה היא מרגישה "כאילו היא יכולה לסובב אותם על אצבעה". בעיקר כשאני בסביבה. כי כשזה רק היא והם אחד על אחד זה שונה לגמרי. היא מתעלמת לרגע אבל "מתעשתת". ההתעלמות איינה קורית בכל מפגש שלה עימם, אבל זאת תופעה שכן חוזרת על עצמה.

אביה הבהיר לה שהוא אינו מוכן שהיא תתעלם ממנו ושאם אינה מעוניינת לדבר שתאמר שאינה מעוניינת, גם לו לא תמיד בא לדבר עם אנשים. וכשהיא מתעלמת הוא נפרד ממנה ואומר שישמח אם היא תרצה לדבר איתו מאוחר יותר ושהוא מאד אוהב אותה. אבל אני יודעת שהוא מאד נפגע מהעניין.

אימי מתייחסת לכך בסלחנות, אבל ברור לי שהיא נפגעת ולעיתים "מתבאסת" לקחת אותה מהגן, כי לא בא לה להתקל בהתעלמות הכואבת.

אחרי שיחות אינספור ונסיונות להבין, הבהרתיי לביתי שזאת התנהגות שאיינה מקובלת עלי. הסברתי לה עד כמה זה מעליב. כששאלתי לסיבת ההתנהגות, היא ענתה ש"אין לי כוח לדבר"/"אני עייפה".

אתמול אביה התקשר שוב והיא התעלמה. לאחר השיחה עימו היא החלה לדבר איתי והגבתי (במכוון) בהתעלמות. התעלמתי כדקה ואז היא אמרה לי :"אמא למה את לא מדברת, זה לא יפה לא לדבר", שאלתי איך היא מרגישה עם זה והיא אמרה "לא נעים לי" . אמרתי לה שזאת היתה התחושה של אבא וגם שלי כשהיא התעלמה ממנו. יותר מאוחר היא דיברה עם אביה ואמרה לו :"אבא , אני אוהבת אותך והייתי עייפה מקודם."

העיניין הוא, שאני חשה שהיא רוצה לרצות אותי ולא באמת הבינה. היא פשוט לא רצתה לקבל "עונש".

אני מעוניינת להכחיד את ההתעלמות שלה . היא עושה זאת גם עם סייעת מסויימת בגן ועם עוד אנשים.

אחרי שהסברתי, הראיתי, כעסתי, התעלמתי- מה עוד אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התעלמות

הוספת תגובה

• התעלמות

שרון באומל
    19/12/2007

שלום מייקי
    אני לא מעורה בסיפור חייך, אך הייתי רוצה שתחשבי האם ביתך קולטת רמזים סמויים ואף בלתי מודעים ממך, בהם היא ממלאת איזשהו צורך שלך להיות אצלה "במקום הראשון"? נראה לי שדווקא התנהגות ההתעלמות מבטאת איזשהיא רצייה שלה לשמח אותך. לפיכך, הייתי אומרת משהו בנוסח: "את יודעת שאנחנו מאוד קשורות ומאוד ביחד. אם תאהבי באותה מידה גם את אבא ואת סבתא ותשמחי לדבר איתם ולהיות איתם, אני עדיין אדע כמה את אוהבת אותי וקשורה אליי". ייתכן ויהיה צריך לומר לה משפט כזה כמה פעמים, על מנת שהיא תפנים. אם זה לא מדבר אלייך, הייתי מנסה להבין לעומק את ההתנהגות, ואת שורשיה, ולומר לה לאחר מכן משהו באותו נוסח, הנוגע לסיבה השורשית. אמירות שטחיות ולהראות לה כמה מישהו אחר נעלב לא יכולות לעשות שינוי פנימי אמיתי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות
    ליאת
    17/12/2007

שלום
    בני בן השנה וחודש ילד מקסים ומאוד מפותח
    אך לאחרונה בחודשים האחרונים(בהם נכנס לגן) הוא החל במנהג מוזר מאוד
    כל מה שלא לרוחו או לא נותנים לו הוא פשוט מתחיל לצרוח
    מה עושים עם העניין? וכיצד יש להתמודד עם כך
    ומה לעשות בכדי שזה יפסק?
    מצפה לתשובה
    בתודה רבה מראש
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    צרחות

הוספת תגובה

• צרחות

שרון באומל
    19/12/2007

שלום ליאת
    כאשר עדיים אין שפה, אך ילדים מבינים את המתרחש סביבם, הם מביעים את רצונותיהם בדרכים אחרות, פיסיות יותר. בנך מביע את רצונותיו דרך צרחות. לכן, בנוסף לכך שהצרחות יפחתו ככל ששפתו תהיה נהירה יותר לסובבים אותו ולו, אני מציעה להסתכל על הזמן בו הוא צורח, לנסות להבין מה בעצם הוא אומר, ואח"כ לתמלל זאת עבורו. למשל: "נראה לי שלא מוצא חן בעיניך עכשיו שצריך להפסיק לשחק ולהתחיל לסדר". על ידי כך ילדך יבין כי את מתבוננת ומנסה להבין מה הוא אומר לך. הידיעה שלו שהוא מובן תקל עליו מאוד ותנסוך בו בטחון. בנוסף, על ידי כך הוא ילמד, דרך חיקוי, להתשמש בשפה בגיל מאוחר יותר.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה