מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן או בית?ליאת14/01/2008
הבכור שלי כבר בן שנתיים ב"ה הוא ילד חכם מאוד . ורגיש מאוד . ההדגשה היא על המאוד!!
הוא גם קשור אלי מאוד .
אנחנו גרים בחול במקום די נידח. כך שיצא שהילד גדל כמעט בלי חברה ובלי אנשים מסביבו חוץ ממני ואחותו הקטנה. (אביו עובד רוב השבוע עד שעות מאוחרת.)
אני עובדת מהבית כך שאין לי הרבה זמן לצאת ולהסתובב עם הילד בחוץ. והאמת היא שהמקום ככ נידח שגם אם הייתי רוצה לצאת אין לאיפה. שוב לאותם חניות ומרכז מסחרי שכבר משעמם.
אני משתדלת בכל אופן בשביל הילד לצאת לפחות פעם ביום לשעה בערך ללכת לסידורים לבנק לחנות וכו.כדי שיראה קצת שמש וגם אנשים (גם אם לא מוכרים)
הבעיה היא שלדעתי הילד עדיין לא בשל ללכת לגן (בשנה הבאה) ובעלי ממש מתעקש שהוא צריך חברה. ואי אפשר להמשיך לגדל אותו במצב הזה (הינו כל הזמן בבית איתי ועם אחותו התינוקת)
אני משתדלת ככל שהעבודה מרשה לי לתת להם הרבה תשומת לב ואהבה ולפתח אותם כמה שאפשר.
אני מודעת לכך שהוא צריך חברה אבל מודעת לכך שהוא גם רגיש מאוד ולדעתי גם לא מוכן ללכת לגן. מבחינתי הייתי מחכה עוד שנה עד שיהיה בן שלוש וחצי לפחות
בשבת יש קצת פעיליות עם קהילה באזור (לא מאוד סמפטית) וניסתי כמה פעמים להשאיר אותו בחוגי הילדים שם לבד . הוא בכה ככ עד שהגיע למצב של הקאה ממש.
לאחר שהשארתי אותו חצי יום בחוג ביום כיפור. הוא פשוט נהיה חולה עם חום גבוה וכו
לכן אני חושבת שגם שהמצב העכשוי הוא לא אידאלי מבחינת חברה עדיף להשאיר אותו עוד שנה בבית. ולא לפתח לו טראומות
מה גם שאנחנו מדברים רק עברית בבית ובבית ספר זו תהיה שפה שונה
פשוט לא רוצה לפגוע בילד .
מי צודק אני או בעלי?
האם חברה בגיל הזה ככ חשובה. עד שאפילו עדיף להסתכן בטראומה לילד ובלבד שיהא לו חברה?
או האם עדיף להשאיר אותו עוד שנה בבית עד שיהיה בשל יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים
שושי יעקובי15/01/2008בגיל שנתיים אין זה הכרחי ללכת לגן. ובטח לא במחיר של גרימת מצוקה רגשית לילד. למעשה בגיל הזה הבית עדיין יכול לספק את הגירויים הדרושים להתפתחות תקינה. יחד עם זאת, מפגש עם ילדים אכן מאיץ את ההתפתחות החברתית. הייתי ממליצה לך להתחיל את התהליך של היפרדות ועצמאות דרך הליכה משותפת שלך ושלו לחוגים ולפעילויות כלומר את נמצאת שם עבורו כשהוא מתחיל ללמוד את הסביבה החדשה, גם אם זה אומר למצוא סדור כלשהו לקטנטנה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה לכיתה א'גלית13/01/2008
האים מומלץ לתאומים לא זהים להיות ביחד בכיתה א'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים וביה"ס
שושי יעקובי14/01/2008בדרך כלל מומלץ להפריד בין תאומים בגילאי ביה"ס. זהים או לא זהים ההמלצה אחידה. יש לכך כמה סיבות. ביה"ס מעודד הישגיות, ילדים מוערכים על פי הישגיה,מבחנים, עבודות, יכולת למידה, ההפרדה עשויה להקטין את התחרות שקיימת בכל מקרה. מבחינה חברתית, חשוב שכל אחד מהילדים יתפתח ויצור קשרים חברתיים משלו. הפרדה בין הכתות תאפשר לכל אחד לבנות חברויות המתאימות לו ללא השוואה או תלות באחיו.
יחד עםם זאת, ישנם מצבים בהם ההפרדה בלתי אפשרית או שיש לה מחירים משלה. כך שכל מקרה צריך לשקול לגופו.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד להיות לבדריקי13/01/2008
שלום,
יש לי בן בן 8 וחצי שמפחד להיות לבד בכל מצב שהוא. זהו ילד סנדוויץ שגדל כל הזמן עם אנשים סביבו.הוא מפחד להיות לבד בחדר (אפילו לשחק), מפחד לישון לבד, מפחד לחזור מבית הספר לבד - אפילו שזה במרחק 100 מ' מהבית, מפחד לשבת לאכול לבד אם אין איתו מישהו במטבח, וכו'. הפחד הוא לא פחד צחושך או ממישהו, וגם זה לא משהו שקרה לאחרונה בגלל איזה אירוע שקרה, זה "תמיד היה שם" וכל הזמן אמרנו "טוב, הוא יגדל זה יעבור" אולם נראה לי כי זה כבר באמת מספיק כדי לרצות להיות בחברה כל הזמן, ואולי אפילו זה זמן אפילו לבקש קצת פרטיות ולא להמשיך לרצות להיות עם מישהו. הוא מסתפק בחברת אחיו בן ה-5 בחדר - העיקר שיהיה איתו מישהו.
אשמח לשמוע מה לעשות ואם זה משהו שדורש טיפול.
תודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד להיות לבד
שושי יעקובי14/01/2008פחד להיות לבד שמופיע בהרבה מצבים ומקשה על התפקוד העצמאי של הילד ואף מכביד על המשפחה הוא מצב שמצביע על מצוקה שמצריכה יעוץ פסיכולוגי. מבחינה התפתחותית פחדים כאלה אינם תואמי גיל (ילד בן 8 ). אני מציעה לך לפנות לייעוץ בהקדם.
שושי יעוקבי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמסרבת לאכול.חמוטל13/01/2008
שלום
יש לי ילדה בת שנתיים, מאוד מפותחת שכלית, אבל קטנה פיסית.
היא עדיין לא שוקלת 10 ק"ג, ואני מאוד דואגת לה, יש ימים שהיא מסרבת בכלל לאכול, אני מנסה לתת לה הכל (ממתקים ועד ירקות, רק שתוכל ותשמין) אבל היא מסרבת, השבוע הייתה חולה והמצב הקצין עוד יותר, אני ממש בחרדות וחוץ מלפתוח לה את הפה בכוח ולדחוף אוכל ניסיתי הכל, הגננות בגן אומרות לי שהיא אוכלת אבל השבוע בגלל מחלתה היא הייתה בבית וכמעט לא אכלה כלום.
אני לא מבינה את זה, אין לה את יצר החיים?? האם היא מסוגלת להרעיב עצמה למוות? האם תת התזונה תפגע בהתפתחות שלה?? והכי חשוב, מה לעשות?
תודה
חמוטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה
שושי יעקובי14/01/2008אני מציעה לך לפנות ליעוץ במרפאה המתמחה בבעיות אכילה. שם תוכלי לקבל יעוץ והדרכה איך להתמודד עם ילדה שמסרבת לאכול, שהמשקל לשלה נמוך ואיך "לשבור" מעגל שלילי שבו את מאלצת אותה לאכול והיא מתנגדת. אם המצב שאת מתארת נמשך כבר מספר חודשים אז כדאי להגיע לייעוץ בהקדם כי שתיכן יכולות למצוא את עצמכן "תקועות" במעגל השלילי הזה.
ישנן מספר מרפאות טובות. באזור המרכז ישנה מרפאה בפתח תקוה, ברחוב אורלנסקי והיא שייכת לקופ"ח כללית.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות מינית של ילדה בת 5שביט13/01/2008
הילדה שלי בת 5 ולאחרונה ראיתי אותה ואת אחייני בן גילה משחקים במשחקים שבהם הם חושפים את איבריהם בפעם הראשונה היא חשפה את אחוריה והוא נשק לה ובפעם השנייה שנפגשו הם שיחקו ביפיפיה נרדמת כאשר הוא נושק ללחיה ובשנית הוא האביר ואז למעשה מצאתי אותם שהוא שוכב היא בין רגליו מרמיה את חולצתו כדי לנשקו בבטן ואז שמעתי אותו אומר לה לנשק את הפטמות היא התוודתה שזה נעשה מיוזמתה .
כל הזמן אני מסבירה שאסור לאף אחד לגעת או לחשוף לה את איבריה הפרטים וההפך אך עם כל מה שהוסבר זה נעשה מיוזמתה כשראיתי את זה צרחתי כעסתי ואמרתי לה שתתבייש לה עם כל מה שהיא חונכה זאת היה ביני לבינה מה את יכולה לייעץ לי אני יודעת שהיה אסור עלי לכעוס ולצעוק אך עם כל ההסברים שניתנו והספרים שהוקראו מה אני כבר יכולה לעשות זה מפחיד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית
שושי יעקובי14/01/2008סקרנות מינית היא תהליך טבעי של התפתחות ילדים. הבת שלך לא עשתה משהו חריג, לא טבעי או לא תואם גיל. את כותבת שההתנהגות הזו מפחידה אותך ואני שואלת למה. אין קשר בין הסקרנות המינית בגיל 5 לבין כל מיני התנהגויות בגילאים בוגרים יותר. לפעמים צריך לחזור ולהסביר עד שילד מפנים את המסרים. חשוב להעביר לילדה שהסקרנות שלה טבעית אבל המשחקים הללו אינם מקובלים עליך מכל מיני סיבות, לדבר על פרטיות הגוף וכדומה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה מג'ברתת לעצמה ולעיתים אף לנוורד13/01/2008
יש לי פעוטה בת שנה ושבעה חודשים אטוטו ממש שנה ושמונה חודשים
מדברת מגיל תשעה חודשים
ילדה תקשורתית מאוד. בעלת אוצר מילים טוב וכבר יוצרת משפטים
אולם לאחרונה היא החלה לג'ברט מה שלא עשתה הרבה זמן בעבר לפני שהחלה לומר מילים היא היתה מג'ברתת
כעת היא ממלמלת לעצמה מילמולים מהר ולעיתים מפנה זאת גם לנו
שאלה:
היא בגן היתכן שהיא מחקה שם פעוטות?
ילדה בוגרת האם יתכן שהיא רוצה לחקות את המבוגרים והיכולת שלהם לדבר מהר ומשום שאין לה מספיק אוצר מילים היא עושה זאת?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'יבריש
שושי יעקובי15/01/2008למיטב הבנתי שתי האפשרויות שהעלית עשויות להיות נכונות. זהו גיל של חיקוי. רכישת השפה נעשית דרך חיקוי ואימון. מומלץ לפנות עם השאלה לפורום קלינאיות תקשורת.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצות מרובותאלה13/01/2008
בני בן השנתיים החל בימים האחרונים להתעורר בלילה בבכי עד שאנו מלטפים אותו או נותנים לו מוצץ ורק לאחר כ-10 הוא נרגע ונרדם חזרה.
מה יכולה להיות הסיבה ליקיצות האלו? האם יכול להיות לכך קשר לגן? או לחלומות בלילה?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקיצות מרובות
שושי יעקובי15/01/2008תקופה של יקיצות מרובות בלילה מאפיינת ילדים בגילאי השנתיים, זו תגובה להתפתחות מנטלית ורגשית שמלווה לעיתים בפחדים. ישנם מצבים בהם היקיצות בלילה הן תגובה למצב חיצוני, כגון מעברים, או איזשהו לחץ משפחתי או סביבתי. בכל מקרה כדאי תמיד לברר מה קורה בגן, האם חלו שינויים כלשהם, אבל כפי שציינתי תקופות כאלו באות וחולפות והן חלק מהגדילה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלה15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגות בגןיפעת13/01/2008
בני בן שנה ועשר, מגיל 6 חודשים הוא בגן עם קבוצה בני גילו חלקם גדולים בחודשיים וכ"ו, בני תמיד היה ילד עדין ומקסים. בזמן האחרון המטפלות והגננת מספרות שבני כל הזמן מכה את הילדים בגן וחוטף דברים מידם ומציק לילדים גם סתם בלי סיבה, למשל הוא עובר סתם ליד ילד ונותן ודוחף אותו סתם בלי סיבה.
יש לציין כי הוא היה ההפך הגמור מזה ממש ילד עדין וחלשלוש, מספר פעמים הוא היה חוזר עם סימני נשיכה על הידיים מילדים בגן שמרביצים אבל לרוב הוא לא היה מחזיר או זה שמתחיל את המריבה.
בעקבות כך בני "מבלה" הרבה בפינת מחשבה בגן והגננת והמטפלות אומרות שכל היום מדברים בגן על זה שאסור להרביץ וכ"ו אבל בני לא מתייחס לזה וממשיך להרביץ לילדים.
ובבית אני מנסה כל הזמן להחדיר לו שאסור להרביץ ושזה לא נעים אז הוא אומר שילד X מרביץ ושילדה אחרת מרביצה,.ז"א הוא לא מודה שהוא מרביץ למרות שבגן הן אומרות שהוא כל הזמן מכה.
אני לא יודעת מה אפשר לעשות שהוא יפסיק את ההתנהגות הזאת. בבית אין שום שינוי והוא בני הבכור והיחיד.
אודה לתשובתך בנושא.
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מכה
שושי יעקובי15/01/2008הילד שלך עובר תהליך של התפתחות וגדילה. תחילה היה עדין ואולי מפוחד ונמנע מלהתעמת עם ילדים אחרים. כעת הוא מנסה לעמוד על שלו ולומד את גבולות הכוח שלו מול הסביבה, ילדים ומבוגרים. אני חושבת שבאמצעות הגבולות והכללים בגן, כחלק מהתהליך, הוא ילמד מתי להתעקש ומתי לותר. נוסף לכך זהו גיל שבו יכולת הביטוי שלו מצומצמת, ולכן פעמים רבות הילדים בגיל הזה מגיבים פיזית. כשילד מכה או חוטף חשוב להתערב מיידית, לדבר איתו, לשקף את ההבנה לסיבת המעשה אבל להעמיד גבול ברור כנגד התנהגות תוקפנית. זה עובד.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נדבקדנה12/01/2008
שלום לך,
ברצוני להתייעץ איתך בקשר לבני בן השנה ושבעה חודשים. בשעות שאני נמצאת עמו הילד נוטה להדבק אלי, הולך אחרי בבית, דורש שארים אותו כל הזמן, לא מתעניין במשחקים, בקלטות, בצעצועים, רק רודף אחרי כל הזמן. הדבר מתיש אותי שכן בשעות שהוא איתי אין לי אפשרות לעשות דבר רק להיות איתו וזה מתיש מה עוד שיש לי עוד ילדה בת 4.5 שדורשת אף היא תשומת לב. הוא לא נותן לי להתפנות לאחותו. מה עושים? תודה על התייחסותך, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד "נדבק"
שושי יעקובי15/01/2008ההידבקות של בנך היא הדרך שלו לבטא את אהבתו אליך, בגיל שנה ושבעה חודשים האהבה הזו יכולה להיות מאוד "דביקה" ומתישה בפרט כשיש תינוקת חדשה. מבחינה התפתחותית זהו שלב שבו הוא זקוק במיוחד לנוכחות שלך על מנת להעיז להתרחק ולבנות את העצמאות שלו. כדי שהוא "ישחרר" אותך הוא צריך להיות בטוח שאת שלו לגמרי. לא כתבת אם הוא איתך בבית או במסגרת חינוכית כלשהי, אבל אם הוא מחוץ לבית אז כשהוא חוזר אלו הן השעות שהוא זקוק לך ביותר. ההמלצה שלי היא בשבילך היא להיעזר בגורם נוסף (אבא, סבים, בייבי סיטר וכו') שיאפשרו לך להקדיש לו תשומת לב בזמן שמשהו אחר יהיה עם התינוקת.
שושי יעקובי
פסיכולוגית ינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןאגמי12/01/2008
שלום רב,
תינוקי בן שנה וחמישה חודשים ומאז ומתמיד היה תינוק רגיש מאד. לפני כשלושה חודשים, החל ללכת לגן המונה כ-15 תינוקות/פעוטות נוספים (בני גילו פחות או יותר). עד הכניסה לגן הוא היה עימי בבית. ההסתגלות לגן היתה קשה מאד ולוותה בבכי היסטרי של שעות מרובות. לאחר שלושה שבועות בגן, כשנדמה היה שהחל להסתגל, החלו המחלות, וכל פעם שחלה והבריא עברנו תהליך הסתגלות מחודש, עד שהמטפלת בגן ניגשה אלי ביחידות ואמרה לי שהוא אינו מצליח להסתגל כראוי, וכנראה שהוא זקוק למסגרת שונה, המונה מספר מצומצם יותר של ילדים. לפני כחודש החלטתי להוציאו מהגן.
הלכתי איתו להתרשם ממשפחתון, המונה 4 ילדים, וברגע שנכנסנו למקום הוא בכה בהיסטריה ולא הפסיק עד שלא יצאנו משם. המטפלת במשפחתון אמרה שהוא בטראומה... גם שניסינו להשתלב בחוג אחה"צ, ההיסטריה פסקה רק כשעזבנו את המקום.
כמה שאלות:
האם אכן משפחתון מצומצם זוהי אופציה למסגרת טובה יותר עבורו?
מתי כדאי להכניסו למסגרת כלשהי- האם דווקא עכשיו או בשלב מאוחר יותר על מנת לאפשר לו להירגע? האם בעוד מספר חודשים הוא ישכח את מה שעבר בגן?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
שרון באומל13/01/2008שלום לך
בנך נמצא כרגע בשיאו של תהליך הנפרדות. מחד, עם התפתחות כליו המוטוריים, הוא מגלה שהוא יכול להתרחק ולחקור את סביבתו, פעולה בה היה תלוי בסובבים אותו עד עתה. גילוי זה הוא גם מאוד מפחיד, כיוון שהוא חדש וכן כיוון שבנך מודע לנזקקותו הגדולה אליכם. אני חושבת שעקב תגובתו הקיצונית להסתגלות לגן ועקב גילו, כדאי להשאיר אותו בבית עוד מספר חודשים, עד שתתבסס הנפרדות שלו, ואז יהיה אפשר לנסות שוב.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות!נורית11/01/2008
אני אם חד הורית לשלושה בנים (13,11,8), בחודש האחרון שמתי לב שילדי נוטים לריב המון, בעיקר בזמן שאני נעדרת מהבית (בעבודה), בנוסף הם לא מקשיבים לי כבעבר ועושים כל העולה על רוחם, כגון: אם אני מבקשת לכבות מחשב וטלויזיה עד לסיום כל שעורי הבית והכנת מערכת, הם לא נענים, אך מודיעים לי טלפונית שהם הכינו שיעורים וגם מערכת, לצערי הדברים לא כך.
בנוסף כשאני בבית ומבקשת שיכנסו למקלחת, תמיד יש מריבות מי יכנס ראשון וכשאני מכבה את המחשב, הם מדליקים אותו ללא רשות, ואז בא הכעס והויכוחים איתי.
נקטתי באמצעים שונים של שיחות ועונשים אך לשוא. במהלך השיחה הם מבטיחים לקיים את כל הבקשות שלי (המוזכרות לעיל), וכשאני בעבודה ולא מסכימה להדליק מחשב וטלויזיה, הם עושים זאת מעבר לגבי, וכשאני חוזרת הביתה הם מתמהמהים בפתיחת הדלת, שזה סימן שהם שיחקו במחשב. כל שיחותי איתם והעונשים (פעם לקחתי את הכבל של המחשב איתי לעבודה) לא עוזרים.
אין להם בעיה עם עונשים וכלום לא מזיז להם, האם תוכלו לעזור לי לפתור את הסוגיה?
זקוקה נואשות למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת גיל ההתבגרות
שרון באומל13/01/2008שלום נורית
אני מאוד מבינה את העומס בו את נמצאת כאם חד הורית לשלושה ילדים. עלייך עול פרנסה ועול גידולם. אני חושבת שהם מגיבים להיעדרך מהבית (אני יודעת שזה בלית ברירה) מתוך הזדקקותם לך. הורה שרוצה להפעיל סמכות צריך להיות הורה נוכח. בנוסף, בתחילת גיל ההתבגרות, בו שני בנייך הגדולים נמצאים, מתחיל לעלות קונפליקט הנפרדות והעצמאות שבגיל החביון (ביה"ס יסודי עד כיתה ה' לערך) מופיעה בעוצמה מוחלשת.
לפיכך, הייתי מציעה לך לפנות לאיש מקצוע באיזור מגורייך ולראות "כיצד עושים סדר", ושיוכל לכוון ולהדריך אותך בנפתולי גידול הילדים בשילוב העבודה.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל' להתייעצות: 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
נורית13/01/2008תודה רבה לך שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להכונהאפרת10/01/2008
בתי בסוף החודש בת 4 והיא מתחילת שנה לא מדברת עם הגננת שלה שהיא גם דודה שלה וגם לא עם הסייעת גם עם הדודים היא לא מדברת רק עם ילדים היא נפתחת ובבית עם המשפחה ובגן היא משחקת ומדברת עם החברות ואם היא רואה שהגננת מסתכלת היא מיד משתתקת .
שאנחנו מתארחים היא פשוט משחקת ונועלת את עצמה ולא מוציאה מילה שואלים אותה שאלות והיא מתעלמת כאילו מדברים עם מישהו אחר אפילו אם מצחיקים אותה וכולם צוחקים מסביב היא לא מזיזה עפעף ואחרי כמה דקות מתיאשים ועוזבים אותה ואז היא מתפרצת בבכי ומחבקת אותי חזק .
היא פשוט מסתכלת על מי שמדבר איתה בעניים במבט קפוא כאילו לא מדברים איתה .
שאנחנו מתארחים שבת כל השבת מתחנפים אליה ומפנקים אותה ולפני שיוצאת השבת היא נפתחת
ויום אחרי היא פוגשת את אותו דוד שהיא נפתחה אליו ושוב היא נעולה לא מדברת כאילו זה מישהו זר .מבחינת התפתחות וחכמה היא מאוד חכמה והגננת אומרת שהיא אפילו בין המצטינות בגן בכל תחום רק שלא מכירים את הקול שלה .מה עושים? האם אני צריכה לקחת אותה לטיפול או שזה עובר אם הזמן.?ואם כן למי? אודה לך מאוד אם תעני לי תשובה כי אני ניסיתי כל כך הרבה לדבר איתה וכלום לא עוזר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר selective mutism
שרון באומל13/01/2008שלום אפרת
לתופעה שאת מתארת קוראים בספרות המקצועית "אילמות מתוך בחירה". התופעה מצביעה על מצוקה פנימית גדולה, ואני מציעה לגשת לאיש מקצוע באיזור מגורייך שיעמוד על שורש הבעייה וילמד את ביתך ואת הסובבים אותה דרכים אדפטיביות לטיפול בתופעה.
את יכולה להסתכל בחומר באינטרנט בערך selective mutism"
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל' להתייעצות 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על אוזן קשבתמשה10/01/2008
בני בן 5 ילד מדהים, טוב, נבון התקשורת עם המבוגרים מדהימה
בגן מתקשה ליצור קשרים חברתיםטוען "שאף אחד לא רוצה לשחק איתי" הילדים צוחקים עליי
למרות שיש לו חבר טוב בגן שיחד הם משחקים
לאחרונה מרבה לחטט בעף במיוחד באירועים חברתיים.
כיצד עלי להתיחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
שרון באומל13/01/2008שלום משה
לגבי החיטוט באף: זו נראית לי תגובה פיסית לחרדה בה בנך נמצא האירועים חברתיים. הייתי מנסה לומר לו משהו בנוסח: "שמתי לב שכשיש סביבנו אנשים רבים, אתה מרבה לחטט באף. יש ילדים שמחטטים באף כשהם מתביישים ומרגישים לא נוח. גם אתה ככה?" הידיעה שלו שאתה מבין את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, הייתי מציעה לעזור לו למצוא דרכים אדפטיביות יותר להתמודדות עם הלחץ בשעת אירוע חברתי. כגון: לצאת החוצה לפינה שקטה ולהירגע; לאחוז בידך וכו'.
לגבי הקשיים החברתיים בגן: אני מציעה להתייעץ עם הגננת ולנסות לחשוב יחד כיצד לשלב אותו באופן הולם יותר בגן. אתה ואשתךיכולים, לדוגמא, להגיע לגן באופן חד פעמי ולארגן פעילות נחמדה, בתיאום עם הגננת. זה יכול להעלות את קרנו בעיני הילדים. בנוסף, הייתי מנסה להזמין חברים הביתה בשעות אחה"צ.
אם אתה מרגיש שהקושי החברתי הוא נרחב ועמוק, אני מציעה לגשת לאיש מקצוע שיעמוד על שורש הבעייה, ויעזור לילדך למצוא דרכים אדפטיביות יותר להתחברות עם בני גילו.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל' להתייעצות: 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותמזל09/01/2008
אני אמא לשני ילדים בת בת 8 ובן בן 4.5 רציתי להתייעץ בקשר לבתי הגדולה בבוקר כל הזמן יש צעקות וכסאח לגבי מה ללבוש לבית הספר , כל מה שאני מציעה לה היא מסרבת ובמקום זה בוחרת בגדים שלא מתאימים לא בצבעים ולא לעונה( חולצה קצרה בחורף...) אני לחוצה בבוקר ולכן זה גורם לי להתרגז נורא ואז היא בוכה וצועקת שאני אמא לא טובה, שהיא לא אוהבת אותי וכו'. כל המצב גורם לי ללכת לעבודה מצוברחת, וזה מפריע לי להמשיך את היום ככה אני מרגישה שהיא עושה לי דווקא כי היא מתנגדת לי ונלחמת בי כל הזמן ניסיתי לדבר איתה והיא לא רוצה לאמר לי מה מפריע לה. בשיעורי בית היא לא מוכנה לעשות לבד, רק איתי. היא אמרה לי שהיא רוצה לכתוב יומן אז עודדתי אותה כדי שתוציא על גבי הנייר מה שכואב לה ואז בלילה הסתכלתי מה היא כתבה (הייתי חייבת...) והיא כתבה שהיא חושבת שההורים שלה לא אוהבים אותה ורק את אחיה הקטן ושאני לא מתייחסת אליה אלא רק לילדים נכים ( אני סייעת לילדה נכה בבית הספר שבו ביתי לומדת)
יש לה המון התפרצויות כעס וכאב ואני נקרעת ובוכה הרבה בלילות.
אנא ייעצי לי מה עושים , וכן אשמח לתגובות מאמהות מנוסות תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בקשר
שרון באומל10/01/2008שלום מזל
התנהגותה של ביתך וכן מה שכתבה ביומן מעידים על מצוקה וכאב פנימי שבאים ליד ביטוי הן בהתנהגות המרדנית והן במה שכתבה ביומן. נראה שהקושי טמון בקשר, ולכן אני ממליצה במקרה זה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, על מנת להבין טוב יותר את הקשיים ולעזור לכם להתמודד בצורה אדפטיבית יותר עימם.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מזל12/01/2008תודה לשרון על התשובה המהירה, אפעל על פי ההנחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4ענבר09/01/2008
שלום רב,
הבן שלי בן 4 מתחילת השנה בגן טרום חובה. הקליטה שלו בגן הייתה לא חלקה. הוא גילה קשיים חברתיים לצד אלימות פיזית כלפי ילדים בגן. כמו כן הגננת איבחנה אצלו קשיים מוטוריים אשר גורמים לו לקבלת תגובות לעג מילדים בגן על עבודות שהוא מבצע בגן. כרגע הגננת מנסה להכניס גורם מקצועי מתעם הערייה לעזרה נקודתית עבורו, ואנחנו במקביל פצחנו בתהליך אבחון התפתחותי בבית לוינשטיין. שאלתי היא, האם עליי לגשת לפסיכולוגית ילדים/ יעוץ משפחתי על מנת לנסות לתקן את העוול שנגרם לו בגן, או להמתין לאיבחון המכון (שעלול לקחת מספר חודשים)? ואם כן, האם יש מכון ממולץ באיזור השרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים התפתחותיים
שרון באומל10/01/2008שלום ענבר
כייון שאת מתארת קושי התפתחותי לפחות בשני מישורים (התנהגותי/הסתגלותי ומוטורי) הייתי מציעה להמתין לאבחון התפתחותי על מנת לעמוד על הקשיים ולמצוא את הדרך הטובה ביותר לטפל בהם.
אני לא מכירה מקומות באיזור השרון, כיוון שאני עובדת בצפון הארץ. אולם, שווה לברר.
בברכה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)