פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הרטבה בלילה
    מירי
    29/12/2007

שלום רב תודה רבה קודם על התשובה הקודמת והיעילה.

ביתי (בת השנה וחצי) מזה חצי שנה וקצת גמולה מטיטולים, לאחר שגמלתי אותה בבוקר היא היתה עוד קצת עם טיטולים בלילה רקק לאחר שראיתי שהיא קמה יבשה בבוקר (מהלילה) החלטתי להוריד את הטיטולים גם בלילה בהתחלה היתה קמה באמצע הלילה שמציק לה פיפי והייתי לוקחת אותה לשירותים אבל תקופה קצרה לאחר חודש היא החלה להרטיב בלילה ללא התעוררות מצידה, וכל לילה הייתי מחליפה לה פעמיים בלילה .
    לפני כחודש וחצי חודשיים לערך שמעתי מחברה שלי שהיא מרימה את הילדה באמצע הלילה לשירותים נותנת לה לעשות פיפי ומחזירה אותה לישון ואז בבוקר היתה קמה יבשה לגמרי.
    התחלתי לנהוג כהרגלה והרמתי את הילדה פעם לשירותים ומידי פעם פעמיים, כשעה מאז החלה לישון ואחרי שלוש שעות שוב והיתה עושה מתוך שינה והיא חוזרת לישון כאילו כלום לא קרה.
    שאלתי כמה אמהות אם כדאי להחזיר לה את הטיטול בלילה שוב לתקופה מסויימת אמרו לי שלא כדאי כי זה יבלבל אותה ויחזיר אותה אחורה. הילדה לא עברה שינוי משמעותי חוץ מגן שהחלה בגיל שנתיים עוד קצת לפני שהחלה להרטיב בלילה.
    עכשיו השאלה שלי היא האם זה בסדר להרים אותה לפיפי כי אימי אומרת שלא טוב וזה יכול להיות מסוכן ולפגוע בהתפתחות שלה ואין לי מושג במה זה יכול לפגוע הרי גם אנחנו כבוגרים קמים מידי לילה לפיפי כמו כולם וחוזרים לישון כאילו כלום לא קרה.
    האם זה בסדר? ואם לא מה אפשר לעשות. כי היא קמה מכף רגל ועד ראש רטובה ולא תמיד אני ערה כמובן בשביל לבדוק אותה ולהחליף לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

מירי
    30/12/2007

רציתי להוסיף שהיא עדיין שותה דייסה לקראת השינה היא לא מוותרת על זה
    אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה איתיי אני מחכה לייעוץ עדיין!!!!!

מירי
    31/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

שושי יעקובי
    01/01/2008

מירי שלום
    מירי שלום,
    ישנם ילדים בגילאי שנתיים וחצי שעדיין מתקשים לשלוט באופן מלא על הצרכים בלילה, זהו מצב שכיח ותקין התפתחותית. הסימן לכך הוא הקושי להתאפק עד הבוקר. בדרך כלל ילדים בשלים לגמילת לילה, כמו מבוגרים, אינם מתעוררים על מנת ללכת לשירותים ומסוגלים להעביר את כל הלילה ללא צורך לגשת לשירותים, למעט במקרים בודדים. לכן הפתרון של להעיר את הילד או לקחת אותו לשירותים כשהוא ישן אינו פתרון טוב לגמילה. את מספרת גם שהילדה עדיין זקוקה לבקבוק עם דייסה לפני שינה, מה שמחזק יותר את התחושה כי עדיין אינה בשלה לגמילה בלילה. במצב כזה, כדאי להחזיר את החיתול ללילה, להסביר לילדה שבלילה עדיין קשה לה להתאפק והפיפי בורח ולכן שמים את החיתול בלילה. החזרת החיתול ללילה לא גורמת לנסיגה בשליטה בסוגרים במהלך היום. ההישג ההתפתחותי נשמר. החזרת החיתול בלילה משפיעה על ההתיחסות של הילדה לגמילה בלילה. בהחזרת החיתול בלילה אכן יש מסר שבשלב הזה אינך מצפה ממנה לשליטה על סוגרים בלילה. לי נראה כי לאורך מספר חודשים הילדה שלך מראה תמונה של ילדה שלא בשלה לגמילה מלאה בלילה, למעט תקופה קצרה של התחלת תהליך הגמילה. תוכלי לנסות גמילה בעוד מספר חודשים.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתך

מירי
    01/01/2008

לגבי הדייסה בלילה היא פשוט נרגעת איתה אני שמה לה מנה יחסית מאוד קטנה ממה שהיתה אוכלת בלי תוספת אוכל מוצק אני מכינה לה 180 בלבד ולפעמים גם לא מסיימת.
    לגבי ההרטבה בלילה הילדה מאוד עצמאית הולכת לשירותים לבד שיש לה צרכים מנגבת לבד לא נותנת לי לעשות כלום רוצה הכל לבד אז בשלות הגמילה קיימת אצלה ולאחר שנגמלה במהלך היום נתתי לה תקופה יחסית ארוכה להשיאר עם טיטולים בלילה.
    ישנו פתרון נוסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מירי
    01/01/2008

מה גם שהילדה לפעמים מתאפקת שעות
    ולציין שהילדה מאוד מפותחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בלילה

שושי יעקובי
    02/01/2008

האם בתקופה שבה אפשרת לבתך לישון עם חיתולים היא התעוררה בבוקר עם חיתול יבש?
    הבשלות של ילדים לגמילה בלילה קשורה ביכולת שלהם לשלוט בשלפוחית ו"להחזיק" את השתן כל הלילה עד לבוקר. לכן להעיר את הילד לעשות פיפי לא מלמד ולא עוזר לו לרכוש את השליטה בשלפוחית. כן חשוב ללמד ללכת לשירותים לפני השינה ולהימנע משתיה ממש לפני ההירדמות (כמו עם בקבוק) . חשוב לי לציין כי בגילאי שנתיים וחצי לא מעט ילדים עדיין גמולים רק ביום ולא בלילה ואם לבת שלך עדיין קשה לא להרטיב בלילה, אפשר לחכות עם הגמילה עוד מספר חודשים. בנוסף לכך, תקופת החורף לא אופטימלית לגמילה בלילה, מכיון שצריכים להיות מוכנים לכך שילד יפספס מידי פעם בלילה כחלק מתהליך הלמידה שלו.
    מקוה שעניתי לשאלותיך
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלתך

מירי
    02/01/2008

תודה לתגובתך המהירה ..
    וכן שושי שהיא היתה עם חיתולים בלילה בבוקר היתה קמה יבשה לגמרי
    והלכה לשירותים לא בחיתול אפילו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי באהבת אם
    לי
    28/12/2007

מה עושים במצב שבו אם לשני ילדים אוהבת אותם שונה?
    כלומר ילד אחד אהוב באהבת אם מושלמת. אהבה אין סופית. ללא כל מאמץ מצידה זה בא טבעי
    ועם הילד השני הקשר לא בא טבעי. האם צריכה להתאמץ מאוד ולעבוד קשה על פיתוח הקשר. היא אוהבת את הילד מאוד כמובן . אבל זה לקח ועדיין לוקח זמן ותרגול ומאמץ (מרגישה כמו אם לילד מאומץ שצריכה ללמוד לאהוב ילד זר )
    ומה שקורה היא מרגישה רגשות אשמה על המצב. ומנסה בכל יכולתה לתקן את המצב .ולפצות את "הפחות אהוב" בעודף תשומת לב ואהבה. ולפעמים תוך הזנחת "האהוב" (כי הוא הרי אהוב ממלא ולא צריך ככ הפגנת אהבה)
    שאלותי הם:
    איך נוצר מצב כזה שבו יש כזה פער באהבה בין אם לפרי בטנה?
    איך מתקנים את המצב הזה? (או האם יש בכלל סיכוי להגיע לאהבה מושלמת עם ה"פחות אהוב" ?)
    איך מונעים שבעתיד הילדים לא יקלטו בחושיהם מה שקורה כאן?
    מה שהכי מפחיד זה שהילד הפחות אהוב אולי יקלוט את זה (למרות שאין שום סימן חיצוני למה שמתולל בלב האם)
    איך הטבע גרם לדבר כזה?
    האם אהבת אם לא אמורה להיות ספוטנית ,טבעית, ללא שום מאמץ מיוחד?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי באהבת אם

הוספת תגובה

• קושי באהבת אם

שרון באומל
    01/01/2008

שלום לי
    המקרה שאת מתארת הוא טבעי ומוכר. ראשית, אנחנו אוהבים את ילדנו באופן שונה. ייתכן וכיוון שילד אחד הוא אהוב ב"אהבה מושלמת" כפי שאת מתארת, על הילד השני מושלכות כל התחושות השליליות, שהינן חלק מהרגשות שאם חשה לילדה (כל אם לכל ילד).
    אני מציעה לך לפנות למספר שיחות ייעוץ עם איש מקצוע באיזור מגורייך, על מנת לנסות להבין לעומק את הפער הגדול שאת מתארת. אני בטוחה ששני הילדים חשים בפער, גם אם את משתדלת מאוד להראות אפילו את ההיפך. הפער הזה בוודאי מעיק על שניהם. גם להיות הילד האהוב באהבה מושלמת הוא משהו מאוד מצמצם. דהיינו, אם הכל מושלם, לא ניתן להביא לתוך הקשר את הרגשות השליליים, שכל כך טבעיים וחשובים בכל קשר ובלמידה איך ליצו קשר. זה בוודאי כואב להיות ילד שצריך מאוד להשתדל לאהוב אותו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל לקביעת שיחת ייעוץ: 054-5551479

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות היא דבר טבעי זה נכון אבל ,
    אין לי מושג
    28/12/2007

מה קורה כשהיא מוגזמת?
    ביתי בת ה 8 מאוננת כל יום ואפילו פעמיים ביום בסיטואציות מוזרות.
    כמו מול צפייה בטלויזייה או קריאה בספר. (אני לא מדברת על לפני השינה..)
    או קיי דיברנו על זה הסברתי לה שזה דבר פרטי ולא מופע קרקס ציבורי (כמובן שלא במילים האילה)
    למרות זאת היא חוזרת על זה בציבור או בפני אחותה הקטנה.
    אני לא יכולה לומר שזה לא מטריף אותי שלמרות ההסברים היא לא מפנימה משהו.
    היא תלמידה מצויינת חברותית וחברתית, מדברת על הכל, מה שכן יש לה אופי תחרותי ולחוץ לעיתים.
    ניסיתי לבדוק אפשרות שהיא תחת לחץ מסויים או בחסך מאיתנו ההורים (לא ממש אפשרי מאחר ואנחנו איתן המון)
    יתכן ויש לה תחושה שהיא מחזיקה על כתיפה יותר ממה שאמורה
    לא יודעת
    מה דעתך?

הוספת תגובה

• אוננות

שרון באומל
    01/01/2008

שלום לך
    אוננות הינה הדרך אותה מצאה ביתך על מנת להתמודד עם מתח פנימי שהיא חשה, ואניה מצליחה לפרוק אותו בדרכים אחרות. אני חושבת שכל מה שעשית עד עתה הוא מצויין ויכולת ההתבוננות שלך בביתך עמוקה וטובה. לכן, אני מסכימה עם דעתך שכנראה יש מתח פנימי שאינו בא לידי ביטוי באופן מילולי. הייתי מציעה, בשעת רוגע, לומר לביתך שאת מבינה, דרך ההתנהגות שלה שיש כמה דברים שמלחיצים אותה והיית רוצה לעזור לה בכך. האם היא יכולה לשתף אותך? בנוסף, הייתי מנסה למצוא יחד עימה דרכים אחרות, פיסיות, לפריקת המתח, כגון: לרקוד עם מוסיקה בחדר שלה, ללכת לגן שעשועים (כן, אפילו בגילה) ושם לפרוק את האנרגיה. ויש עוד הרבה מאוד דרכים.
    הייתי בודקת גם מדוע היא מאוננת ליד אחותה. אני מתארת לעצמי שיש לכך משמעות.
    אם את נתקלת בחוסר שיתוף פעולה, הייתי מציעה לך לפנות לאיש מקצוע למספר שיחות, על מנת להצליח לעלות עימה על דרך המלך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' לקביעת התייעצות: 054-5551479

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD
    Aby
    28/12/2007

בננו בן ה 5 החל ללכת לפסיכולוגית. כנראה יש לו OCD. האם טיפול בגיל צעיר יעזור. האם זה משהו שעובר? האם יש צורך בטיפול תרופתי? ברצוני לציין שהטיפול החל מיוזמתינו.

לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• OCD

שרון באומל
    01/01/2008

שלום לך
    ככל שהגיל צעיר יותר הטיפול מהיר ויעיל יותר להקלה על הסימפטום. ישנם פסיכולוגים שמפנים לפסיכיאטר לקבלת תרופות, במקרה הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

Aby
    01/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של פחדים
    ניר
    27/12/2007

לבתי בת ה-3 פחד מכלבים ,ולהבדיל מחציית כביש.לצערי,זה מעבר לחשש רגיל אותו אפשר לפתור בשידול ובנועם,אלה מדובר בחשש (בשני המקרים)שגורם אצלה ממש לפניקה ולרעד.הדברים קורים למרות שאני כמובן נמצא איתה ואוחז בידה,אך רק הרמה בידיים מרגיעה אותה.בתי לא נתקלה באיזה אירוע בכביש שיכול ליצור סוג של טרומה,ולגבי עניין הכלבים,קרה מקרה שכלב קטן רץ אליה בנביחות,וזהו.
    שאלתי היא כיצד עלי לנהוג כעת בחציית כביש ובמפגש עם כלב.האם לשדל אותה בדרך כזאת או אחרת?ולהמשך-מהם הדרכים הטובות ביותר להתמודדות ולפתרון הבעיה? אודה מאוד לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    סוג של פחדים

הוספת תגובה

• פחדים בגיל 3

שושי יעקובי
    08/01/2008

ניר תודה על הסבלנות.
    פחדים מכל מיני סוגים בעיקר מבעלי חיים שכיחים מאוד בגילאי 3, הם חלק מהתפתחות רגשית ושכלית וחולפים עם הזמן באופן טבעי. מרבית הילדים זקוקים בשלב הזה בעיקר לגישה סובלנית מההורים, גישה שמקבלת את הפחדים ומרגיעה. בנוגע לכלבים, כדאי פשוט לעשות את מה שהילדה מבקשת, להרים אותה על הידיים להרגיע ולהמשיך בדרככם. לא להפוך את זה לנושא שעסוקים בו כולם. במקרים בהם הפחדים מתחילים לצמצם את מרחב החיים של הילדה, היא עסוקה בלחשוב על הדברים שהיא פוחדת או אינה רוצה לצאת מהבית כי אולי תפגוש בכלב וכו', זה מקרה להתערבות יותר אינטנסיבית ואף ייעוץ עם איש מקצוע.
    בנוגע לפחד מחציית כביש, כדאי לבדוק את מקור הפחד עם הילדה ובינכם ההורים. פחד כזה עשוי להיות קשור בדרך כלשהי להסברים אולי אפילו לדאגה מצד מבוגרים בסביבתה. מול הילדה אפשר בצורה משחקית ולא מאיימת לבדוק ממה פוחדת בכביש, לתת הסברים וכללי זהירות באופן מרגיע שאינו מגביר חרדה.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות

ניר
    05/01/2008

סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק את הראש
    אמאלה
    27/12/2007

הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים, (ילד שלישי) מדבר יפה ואפילו התחיל להגיד משפטים.

בשבוע האחרון כאשר הוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא דופק את הראש שלו בריצפה ואז בא אלי בבכי ואומר, אמא בום רצפה.

אני מנסה להתעלם מזה. אבל בתוכי אני ממש חרדה, אני נותנת לו הרבה תשומת לב, אני נמצאת איתו בבית כל היום.

מה לעשות, איך להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק את הראש

הוספת תגובה

• גירושים

שרון באומל
    27/12/2007

שלום גלית.
    אכן התלבטות קשה ואני לא חושבת שיש תשובה חד משמעית בנושא. אני חושבת שאתם צריכים, בראש ובראשונה להחליט מה הכי טוב לכם. גם אחרי שתתגרשו שניכם תוכלו (אני מקווה) לתמוך בשני הילדים. אני מקוה שבן זוגך יוכל לקחתו אליו, ואולי אף יותר כאשר תערך הפרידה. בהרגשה שלי (שהיא לא התשובה הנכונה דווקא....) התקופה שלאחר הלידה היא תקופה קשה של הסתגלות. הקושי הוא של כולם (אולי את לא זוכרת). השאלה האם בן זוגך יהיה שם בשבילך ובשביל הילד בתקופה זו יותר אם עדיין תחיו ביחד. אני חושבת שזאת השאלה שצריכה להישאל. אם את מרגישה שהוא לא יהיה שם ושרמת המתח תגבר אם הוא יהיה אז אולי עדיף לערוך את הפרידה עכשיו.
    לפני שאתם נפרדים אני מציעה לבנות רשת תמיכה (הורים, חברים אולי אפילו עזרה מקצועית) שיוכלו להיות שם בשבילך ובשביל הילד הבכור.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק את הראש ברצפה

שרון באומל
    01/01/2008

שלום לך.
    התופעה של דפיקת הראש ברצפה סביב תסכול היא תופעה מוכרת, ותעבור עם הזמן. אין מה לדאוג. כיוון שהילד שלך הוא מילולי, הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "שמתי לב שהיום כשלא קיבלת שוקולד עשית בום לרצפה כי אתה כועס שלא קיבלת מה שרצית". העובדה שהוא שומע שיקוף לעולמו הפנימי תעשיר ותרחיב עולם זה וכן תלמד אותו שניתן להשתמש בשפה על מנת לבטא תסכולים (ועד שהוא יעשה זאת זה ייקח זמן... קחי בחשבון)
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפסיכולוג/ית עזרה בבקשה
    דנה
    27/12/2007

בני בן ה6.5 בכיתה א' בכיתה ילד מאד שקט וכך מורתו אומרת בבית הא ילד אחר הא מרביץ לאחותו ומציק לה ילדה בת 4.5 שנים ואלי גם לא מתייחס ואפילו מרים כסא ואומר אני אזרוק את זה עלייך אבל אחרי שאני מאד כועסת הא מבטיח שזה לא יקרה שוב אבל זה קורה אני מאד מודאגת מתנהגות וחושבת שהא מאד רוצה לרצות אותי וזה לא הולך לא ד"א שבעלי נימצא זה לא קורה הא ממש "כמו חייל" בעלי שתלטןן הזוגיות היא לא זוהרת וזה כולל שליטה עליי האם זה מה שמשפיע על ההתנהגות של הילד או בגלל שאני לא אסרטיבית מספיק או ביגלל שיש בעייה בבית ספר שאני לא יודעת (הילד מאד רגיש והביטחון לא בשמיים) אני חסרת אונים ולא יודעת מאפה הבעייה ולא יודעת איך מיתנהגים בסיטואציות הללו.אנא בבקשה עזזרו לי . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לפסיכולוג/ית עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות בבית

שרון באומל
    01/01/2008

שלום לך.
    אכן נראה כי דרך התנהגותו, הילד רוצה לומר משהו. ייתכן וזה משהו הקשור לקשר ביניכם או בכלל למצב בבית. ייתכן וזה משהו הקשור לביה"ס, אך נראה לי שאם זה היה המצב, היינו רואים איזשהיא התנהגות גם בביה"ס. לפיכך, הייתי אומרת לילד משהו בנוסח: "שמתי לב להבדל בין איך שאתה מתנהג בבית לאיך שאתה מתנהג בביה"ס. אני מבינה שמשהו כואב לך ומתסכל אותך והייתי מאוד רוצה לעזור. אתה יכול קצת לשתף אותי במה מדובר". אם הגישה נראית לך והילד לא משתף פעולה, אפשר לנסות לדובב אותו. אפשר לומר משהו בנוסח: "אולי אתה רואה שאבא ואני רבים לפעמים ואתה מתוח מזה".
    באופן כללי, התנהגותו של הילד מבטאת תסכול וכאב פנימי רב. ייתכן והייתי שוקלת לפנות לאיש מקצוע, כי נראה לי שהמצב שלו לא פשוט ושאולי גם המצב בבית לא פשוט. איש מקצוע יכול לעזור לכם לעמוד על שורש הבעייה, ולכוון אתכם לדרכי התמודדות אדפטיביות יותר.
    מצטערת שחיכית זמן כה רב לתשובה. היו הרבה תקלות טכניות במערכת.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית.
    מספר טל' לקביעה להתייעצות: 054-5551479

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!
    דפנה
    27/12/2007

בני בן 3 ו-4 חודשים, בגיל שנתיים וחצי הוא נגמל הטיטולים ביוזמתו ועל פי בקשתו, למעט שעות הלילה. בחמשת החודשים האחרונים הוא חזר להרטיב ביום, על בסיס יום-יומי...
    השנה הכנסתי אותו לגן עיריה, ובתחושתי שבעיית ההרטבה רק הולכת ומחמירה.
    כרגע אנו בתהליך של בדיקה רפואית, במקביל. אך אנו זקוקים לכלים נוספים????
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• בעית הרטבה

שושי יעקובי
    30/12/2007

מצב שבו ילד גמול חוזר להרטיב על בסיס יום-יומי, ולאורך תקופה של מספר חודשים, עשוי להצביע על מצוקה רגשית. יכול להיות שהמצוקה שלו קשורה לכניסה לגן עירוני ויכול להיות כי סיבה אחרת היא המקור למתח. ילדים במצבי מתח מגיבים לעיתים בנסיגה בהתנהגותם או בהתפתחותם הרגשית. לעיתים קרובות רואים תופעה כזו כשנולד תינוק חדש.
    טוב מאוד שאתם עורכים ברור רפואי, חשוב לשלול גורמים בריאותיים, אולם הייתי ממליצה לפנות גם לייעוץ פסיכולוגי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמתנהג שונה לגמרי בבית לעומת בי
    קרן
    27/12/2007

שושי שלום
    יש לי ילד שלומד בכיתה א'. ילד חברותי מאוד פעיל,שובב, ספורטאי מצטיין, בעל שפה עשירה ואף בוגר ביחס לילדים אחרים בני גילו. בבית ספר הוא מתנהג נפלא ללא שום בעיות משמעת וגם כשאחרים מפריעים הוא אינו נגרר אחריהם וממשיך להתנהג כראוי.
    אחרי שיחה עם המורה גיליתי דברים על ילדי שאיני מזהה או מכירה.
    היא טוענת שהוא מאוד שקט לא משתתף למרות שהוא יודע את התשובה והכי מפתיע שהוא מדבר לאט עד כדי כך ששאלה אם היתה לו בעית שפה בעבר כשהוא בעצם מפותח נהדר מבחינה וורבאלית
    ומדבר מגיל צעיר מאוד. היא טוענת גם שהוא איטי בהתארגנות שלו כשבבית הוא יכול לסדר חדר משחקים גדול ומבולגן בעצמו ללא בעיה במהירות וביעילות. אני מזהה מן בישנות שגובלת בחוסר ביטחון שלא בא לידי ביטוי בשום מקום אחר : לא בין חברים, לא בחוג ,לא במסגרת של ילדים שאינו מכיר ,לא בבתים אחרים או בעצם בשום מקום אחר. (אני הייתי ילדה מאוד ביישנית).
    המורה אומרת שהיא רואה ילד שהביטחון שלו עולה לאט לאט אך אני מוטרדת מהעובדה שילדי מתנהג כ"כ שונה בבית לעומת בית הספר. גם בגן אינו היה משתתף ומצביע הרבה אך היה מדבר ברור ואומר את דבריו. שאלתי האם יש לי סיבה לדאגה ,
    האם עלי לדבר איתו על הנושא ובכלל להבין את התנהגות שלו. תודה רבה קרן

הוספת תגובה

• ילד ביישן

שושי יעקובי
    01/01/2008

מהתאור שלך אני מבינה כי הילד שלך מפותח יפה מאוד לגילו בכל מיני תחומים חשובים. קוגניטיבית הוא מפותח היטב, חברתית, הוא פעיל, סקרן, עוסק בספורט, חוגים, נשמע לכללים. יחד עם זאת הוא גם ילד ביישן, בעיקר כשהוא צריך לדבר בקבוצה או בסביבה חדשה. משהו שראית אצלו גם בגן אבל הועצם בביה"ס כי לביה"ס יש משמעות רבה יותר עבורו. אני לא רואה בזה בעיה מדאיגה, זה הילד עם הצדדים החזקים שלו ועם חולשותיו. ההכרות עם החלק הביישני באופיו, לדעת שהוא זקוק לפרק זמן ארוך יותר, להרבה חיזוקים מהסביבה (בעיקר המורה) ובכלל לגישה מקבלת ואוהדת היא זו שתעזור לו להרגיש יותר בנוח בסביבה בה הוא נמצא ולהעיז להתבטא יותר בכתה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני לא מדבר
    דינה
    26/12/2007

שלום רב!
    בני בן שנתיים והוא בקושי מדבר ואם הוא כבר אומר משהו זה ממש לא ברור ולכן רב היום הוא עצבני ובוכה כשאנחנו לא מבינים מה הוא רוצה וגם אנחנו מותשים.
    אני ובעלי עברנו משבר מאוד גדול בנישואים ובני היה חשוף לזה אז רציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים או שהוא סתם מפונק ואם זה בעייתי שילד בגילו עדיין לא מדבר ברור ויש סיבה לדאגה?.

לקביעת תור
    סגירה
    בני לא מדבר

הוספת תגובה

• התפתחות שפה

שושי יעקובי
    30/12/2007

קיימת שונות רבה בין ילדים בהתפתחות השפה. מדבריך לא ברור מהי רמת התפתחותו השפתית, מילים בודדות, משפטים קצרים, דיבור לא ברור? דיבור לא ברור אינו מצב חריג בגילאי שנתיים, חלק מהילדים עדייין מתקשים בהבעה. בעיקר במצבים טעונים רגשית בהם הילד מתרגש או מתוסכל , היכולת השפתית המוגבלת מקשה עליו לבטא את צרכיו במילים ויש נטייה להשתמש בבכי או בסוג כלשהו של פעולה. התפתחות שפה אינה קשורה לפינוק, אם את מודאגת לגבי התפתחותו השפתית את יכולה להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לאבא - מה עושים???
    חגי
    26/12/2007

שלום,

יש לי ילד מדהים בן שנתיים, אני ואשתי נמצאים איתו די הרבה, אשתי נמצאת אתו משעות אחה"צ המוקדמות ואני מגיע מעט יותר מאוחר, כאשר הוא לבד עם אשתי הוא מתנהג בצורה שונה לגמרי, הוא בוגר יותר, עצמאי יותר, פחות מפונק ויותר משתף פעולה בסיטואציות שונות.
    כאשר אני בסביבתו, הוא משתנה ב - 180 מעלות, הוא לא רואה שום דבר חוץ ממני, רוצה להיות רק איתי, בפעילויות של הגן או אירועים אחרים, אם אני נמצא הוא לא משתף פעולה בשום אופן, צמוד אליי ורוצה להיות רק בידיים או שאחזיק אותו.
    בלילות אם הוא מתעורר, הוא קורא רק "אבא".
    המצב הזה נראה לי לא בריא עבורו ועבור המשפחה, אנחנו אובדי עצות ולא יודעים ממה זה נובע וכיצד אפשר לשנות את המצב...

אשמח לשמוע עצה ולקבל עזרה בנושא...

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לאבא - מה עושים???

הוספת תגובה

• אובססיה לאבא

שרון באומל
    01/01/2008

שלום חגי
    ראשית, צר לי על זמן המתנה ארוך לתשובה, שנבע מתקלות טכניות במערכת הפורום.
    התנהגותו של בנך תואמת מאוד את גילו. סביב גיל שנתיים מגלים ילדים שתי תגליות חשובות: את נפרדותם ואת כוחם היחסי בעולם. הנפרדות הינה ההבנה שהם יישויות נפרדות ושאנשים אחרים הינם יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם. הידיעה הזו הינה בד בבד מרגשת ומפחידה. לפיכך, ילדים בגיל זה מגלים הן התנהגויות עצמאיות (כגון בדיקת גבולות) והן התנהגויות של היצמדות). אכן, בד"כ ההימצדות היא לאמא. מדוע אצלכם זה לא כך? זה כבר לחשיבה שלכם. אולם, אם הילד מצא בך דמות עימה הקשר הוא יותר צמוד, אין כל רע בכך. זה יעבור עם הגיל ועם תרגול והתפתחות ההבנה של הנפרדות.
    מה שכן ניתן לעשות הינו לומר לילד משהו על הנפרדות הזו. למשל: " שמתי לב שכשאני בא הבייתה אתה נורא רוצה אותי כל הזמן לידך וצמוד אלייך. אולי אתה עוד פוחד כשאני מתרחק או כשאני מדבר עם אמא". הידיעה שלו שאתה מתבונן ומבין את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות בגן אצל גננת מחליפה
    קרן
    24/12/2007

אני אמא לשני ילדים כשהגדול מבינהם לומד בכיתה א' ונדרשות לי דקות לא מעטות איתו על מנת להשילים את שיעורי הבית והקריאה.
    בני השני בן 4 וחצי ונתקלתי איתו בבעיה שאיני יודעת כיצד להתמודד עימה. זו השנה הראשונה בה הוא לומד בגן עריה כוון שעד עכשיו היה בדן פרטי. עד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיות התנהגות ותמיד קיבלתי הודעות על התנהותו החיובית.
    כיום בגן עם בני 5 ו 6 בימים בהם נמצאת בגן הגננת המחליפה התנהגותו של בני עוברת גבולות:
    הוא מפריע במפגשים, לא מקשיב, משתולל, ואף יוצא לחצר ללא רשות עלי להדגיש כי זה גובר כאשר גם הסיעת הקבועה חסרה.
    הוא נגרר אחרי ילד נוסף שהם חברים טובים גם מחוץ למסגרת הפורמאלית וגורר אותו - הם גוררים אחד את השני ונראה שהגננת מגיע איתם למצב של חוסר שליטה.
    היום קיבלתי מהגננת המחליפה מכתב בו היא מציינת את התנהגותו השלילית. אני מרגישה שאחרי שיחות רבות ונסיון עם טבלת התנהגות איני יודעת עוד מה עלי לעשות האם להענישו בבית על דברים שקורים בגן, האם להשאירו יום אחד בבית ? אני ממש חסרת אונים.
    בבית התנהגותו אינה חסרת גבולות בצורה כזאת כך שאיני מצליחה אפילו לדמיין אותו מתנהג כך
    מבקשת את עצתך קרן

הוספת תגובה

• בעית התנהגות בגן

שושי יעקובי
    25/12/2007

את מתארת התנהגות בעייתית נקודתית שקשורה למערכת הגן. אני חושבת שהפתרון צריך להיות בתוך הגן תוך שיתוף פעולה שלכם ההורים יחד עם הגננת הקבועה והגננת המחליפה. ענישה שלך בבית לא תגרום לילד שלך בן ה-4 לראות את הגננת המחליפה כגורם סמכות ולהשמע לגבולות שהיא מציבה לו. הרבה פעמים ההתערבות מתחילה בבניית קשר של אמון וקרבה בין הגננת לבין בנך. הבסיס לקבלת הגבולות הוא קשר טוב בין הילד לבין מי שמטפל בו. אולי גורמים נוספים במערכת הם מקור לבעיות ההתנהגות וצריך לנסות ולהבין או התמונה הכללית.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לפיתרון דחוף
    ימית
    24/12/2007

שלום רב
    בני בן השבע וחצי לומד בכיתה ב' מאז ההיותו בגן הביע הסתייגות מוחלטת מהלימודים כיום אחרי שנה של התמודדיות עימו ואין ספור שיעורים פרטיים הילד מראה סימנים של חוסר אמון בעצמו,הילד על אף התקדמותו חוזר ואומר כי הוא לא מספיק טוב ,כששואלים אותו שאלות הוא מפחד לענות שמע יטעה התשובות נאמרות בשקט והן נכונות מה אני יכולה לעשות בכדי להעלות לו את הביטחון העצמי שהוא נמוך מאוד.
    ימית

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לפיתרון דחוף

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך

שושי יעקובי
    25/12/2007

חשוב להבין את הסיבות להסתייגות של בנך מלימודים. האם יש לו ליקויי למידה או קשב? מומלץ לערוך אבחון פסיכולוגי / פסיכודידקטי. ילדים עם קשיי למידה או קשיים התפתחותיים נאלצים להתמודד עם הרבה חוויות מתסכלות בתהליך הלמידה כתוצאה מכך הדימוי העצמי נפגע והחשש מכשלונות נוספים ריאלי. יחד עם זאת כשמדברים על דימוי עצמי חשוב להסתכל על מכלול ההתנהגות של בנך גם בתחומי חיים אחרים, כגון היחסים החברתיים שלו עם בני גילו, התעניינות בתחומים נוספים (ספורט, אומנות, מוסיקה) אם גם בתחומים נוספים ההתנהגות שלו נמנעת ומסוייגת כדאי לפנות איתו לטיפול רגשי. ככלל אני ממליצה להורים בעיקר לילדים עם קשיי למידה או קשיים בביה"ס, לטפח אצל הילדים תחומי פעילות נוספים בהם יוכלו לחוות חוויות של הצלחה, הנאה, תחושת יכולת והערכה. זו גם דרך לבנות דימוי עצמי חיובי.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בן 2.3 - המשך שאלה
    נטלי
    22/12/2007

שרון שלום רב,
    תודה על תשובתך בהודעות הקודמות.
    כפי שפירטתי בהודעות הקודמות, בני בן 2.3 מאוד אקטיבי ואפילו היפרקטיבי, אינו מוכן לשחק לבד בחדר שלו, אלא חייב להיות מעורב בכל מה שמתרחש בבית. מאחר ואינו הולך לגן, רוב היום "רודף" אחרי או אחרי סבתו המטפלת בו ופשוט "נצמד" אלינו ולא נותן לנו חופש פעולה. לעיתים אני נועלת אותו בחדרו (למשך חצי שעה, 40 דקות) על מנת לעסוק בעבודות בית, שאינן מתאפשרות כשהוא בסביבה (תמיד אני משאירה אור דולק ומוזיקה) כי לצערי, זו הדרך היחידה להרגיע אותו ולגרום לו לשחק עם עצמו.
    שמעתי שהדבר עלול לגרום לבעיות פסיכולוגויות ולפחדים בעתיד, כגון פוביה ממרחבים סגורים.
    האם הדבר נכון ועלי להפסיק בפעולה זו??

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בן 2.3 - המשך שאלה

הוספת תגובה

• התנהגות

שרון באומל
    23/12/2007

שלום לך שוב נטלי.
    אני ממליצה להפסיק את סוג הענישה הזה. זה בהחלט יכול להוביל לבעיות בקשר ביניכם ולמידת תגובה אלימה (נעילה בחדר יכולה להחוות כאלימה ביותר עבור בנך).
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בהלם!!!

אמא
    30/12/2007

קודם כל למה בנך לא נמצא במסגרת כמו שאר הילדים שבגילו.
    הוא זקוק לחברה בגילו , לא פלא שהוא נצמד אליכם כי הוא לא מכיר אחרים ובגילו. לעניות דעתי הדבר הזה גרוע ביותר לילד.
    אני מתארת לעצמי שאת כאמא עושה את כל מה שאת יכולה , אבל לנעול ילד בשביל שישחק זאת התעללות נפשית .
    אני אמא לילד בן שנתיים וחצי ומתעסקת בעבודות הבית כשהוא ישן במיטתו ב 20:00 , יש דברים יותר חשובים מעבודות בית, הבית יכול ללכת קיבינימט. הילד שלי זקוק לי ועד שהוא לא ישן אני לא מתעסקת בכלום שלא קשור אליו למעט מטלות קלות שגוזלות דקות ספורות ואני גם נותת לו לעזור לי, נסי לשתף אותו בעבודות שלך, ולתת לו עצמאות , הבית יחכה לך תאמיני לי, הוא ימשיך להתלכלך גם כשנהיה מתחת לקבר.
    האמיני לי אני באה מבית שעבודות הסדר והניקיון אצל אימי היה סדר היום שלנו כילדים, כאילו וזה הדבר הכי חשוב בעולם. היום כאמא אני עושה חוויה מתקנת, ושלא תביני לא נכון הבית שלי מבריק ומסודר כמו בית מרקחת אבל זה גוזל ממני כבר מזמני וכשאני עייפה מדי אני פשוט מוותרת על "התענוג" של לנקות ולסדר, הבן שלך יותר חשוב וו לא השיטה ללמד ילד להיות לבד, שלחי אותו למסגרת שמתאימה לך ושם הוא יפרח וילמד זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הילד לא הולך לגן?

שלי
    31/12/2007

כשקראתי את מצוקתך התפלאתי מאוד... מדבריך משתמע כאילו בנך חסר מנוחה ותזזיתי ומציק לך לסדר וולנקות אבל בגילו המופלג הוא עדיין לא במסגרת חברתית שתעספק לו את הגירויים ותאפשר לו לפרוק את האנרגיה הרבה שאצורה בו. אף אני אם לילד בן שנתיים ושלשה חודשים ובני , באופיו, אוהב לשחק בגפו ויודע להעסיק את עצמו, עם זאת הוא,ובנך ,ככל ילד נורמלי בגילו חייב לשחק עם בני גילו. ייתכן ואת בחרת לגדל את בנך שיטת חינוך בה הילד צמוד לאימו לפחות עד גיל 3 (שיטת הרצף או משהו כזה) וניכר ממכתבך שהשיטה אולי היתה טובה עבורו עד כה אבל נכון להיום את חייבת לגלות גמישות ולהתאים את הגירויים לצרכיו. בשיטת "חנוך לנער ע"פ דרכו". לסגור ילד בחדר הוא דבר שלא ייעשה ועלול לגרום לו לבעיות התנהגות וחרדות בעתיד.
    בהצלחה, ליבי עם בנך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות פיזית לשמה!! עד יאוששש
    מירי
    21/12/2007

ערב טוב
    אני צריכה עזרה ייעוץ וכלים איך להתמודד.
    ביתי בת שנתיים ו5 ילדה לבבית חמה חכמה מאוד יודעת לדבר ולבטאות את מה שחפץ ליבה וחייכנית. אני אציין שאין לה עדיין אחים/יות. שנה ראשונה שלה התחילה בספטמבר.
    מאז גיל שנתיים הילדה השתנתה לי מקצה לקצה (כאילו נכנס בה שד) עד גיל שנתיים היתה יודעת ומצייתת למילה "לא" מבלי לצעוק רק מלהביט בה לא היתה מרביצה בכלל לאף ילד שנכח סביבה או לאחייניה היתה דוגמא למופת מכניסת גיל שנתיים היא ההפך הגמור (ידוע לי שגיל שנתיים הוא גיל המרד ובדיקת הגבולות) כל יום אני מגיעה לגן ולמרבה הצער מרביצה לילדים בגן נושכת מושכת בשיער דוחפת משהו מחריד פשוט לא נעים מההורים שבגן. אני מאוד כועסת עליה אני חושבת שכמעט ניסיתי את כל השיטות שיש לאחרונה אפילו עשיתי לה לוח מגנט שיצרתי עיגולי סמיילי אחד כועס אחד שמח והסברתי לה שככל שיהיו לה שמחים היא תקבל הפתעות ואמא תשמח ושככל יהיו לה כועסים זה אומר שהיא לא התנהגה יפה בגן והיא נכנסת לחדר עד להחלטה שלי ואין ממתקים וכלום.
    בגן היא יושבת בפינות חינוך המוןןןן היא פשוט לא "שמה" על הגננת, הגננת אומרת שהיא פשוט יושבת בצד ולא מזיז לה.
    בבית כשאני איתה אחד על אחד אני פשוט כועסת עליה מאוד המון והיא לא אוהבת שאני כועסת ואומרת שלא תעשה את זה עוד פעם ושהיא תיהיה ילדה טובה אבל פשוט חוזרת לסורה כל יום משהו אחר זה בלתי נסבל היא הפכה ממש למרדנית קטנה כמו גיל 16 רוצה להתלבש לבד להחליט מה ללבוש לנעול (ברוב המקרים אין לי בעיה חוץ משאני ממהרת לשים אותה בגן) פשוט מלחמות חסרות ישע, אני כבר לא יודעת מה לעשות, היום שלקחתי אותה מהגן (יום שישי) מנהלת הגן (מקסימה) ביקשה לדבר איתי ואמרה לי שצריך לעשות משהו יותר חזק מהשיתוף פעולה שלנו ביחד (החלטנו לקחת את זה חזק שתינו לידיים גם בבית גם בגן) ושהיא תכתוב לי מכתב ליועץ פסיכולוגימטעם קופת חולים .
    אני האמת נרתעת קצת מגישה אל יועץ פסיכולוגי כי אני יודעת שככה הם ילדים וזה עניין של גיל וזמן אבל מה אני עוד יכולה לעשות אני פשוט לא יודעת כבר באיזו צורה לגשת אליה (לציין עוד שאני בכלל לא קלה איתה אני מאוד עקשנית ולא נשברת אליה מאוד קשה אבל בכל זאת הסף סבלנות שלי נגמר )
    אנא עיזרי לי בהקדם האפשרי תודה מראש
    ושבת שלום מירי

הוספת תגובה

• מה איתי

מירי
    24/12/2007

למה לחלק שכתבו אחרונים ענו ואלו שכתבו לפני לא עונים אני באמת צריכה ייעוץ
    בבקשה תכתבו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בגיל שנתיים וחצי

שושי יעקובי
    25/12/2007

גיל שנתיים ושלוש יכול להיות גיל סוער של בדיקת גבולות מול מבוגרים ומול ילדים. נשמע לי שההתנהגות של ביתך משקפת קושי שלה להסתגל למסגרת, להתמודד עם תסכולים וכי הדרך היחידה שהיא "מצליחה" להתמודד מול התסכולים היא דרך תוקפנות. אני חושבת שנכון יהיה מצידך לפנות לייעוץ כדי להקנות לך כלים וכדי להבין יותר את קשייה של ביתך. למרות החשש שלך מיעוץ פסיכולוגי אני חושבת שזו הדרך לצאת ממעגל הכעס שכבר קיים בינך לבין ביתך. גם היא וגם את נשמעות לי חסרות אונים מול המצב וכועסות אחת על השניה. יעוץ יכול לעזור ולהפחית את המצוקה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה