פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרצופים ווביישנות
    אפרת
    29/11/2007

בני בן ארבע הוא הבכור מבין שלושת ילדי... כשאנו יוצאים מחוץ לבית הוא עושה פרצופים מוזרים, מעוות את הגוף, תנועות משונות. זה אמור להצחיק בבית אבל לא כשאנו בחוץ. אני מסבירה לו זאת, אך לא תמיד הוא מקשיב.

בעיה נוספת בני הוא ביישן מאוד, יש לו חבריםבגן, בסביבה ובמשפחה. אך כשפונים אליו מבוגרים בשאלות הוא מתבייש ולא עונה, מסתתר מאחוריי ולא עונה. במסיבת חנוכה בגן הוא כ"כ רצה להשתתף ראיתי זאת ע"י תנועות שהוא עשה בישיבה, אבל הוא השתתף רק בריקוד אחד בסוף ובהדלקת הנרות. הוא תמיד התבונן במהלך המסיבה מסביב בהורים המבוגרים.

שאלותיי:
    1. מדוע הוא עושה פרצופים ותנועות משונות? בבית זה בסדר כי אנו משתטים לפעמים אבל בחוץ?
    2. כיצד אפשר לעזור לו לא להתבייש כ"כ?

תודה

רבקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרצופים ווביישנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות ופרצופים

שרון באומל
    03/12/2007

שלום אפרת
    אני מציעה לומר לילדך משהו בנוסח: "שמתי לב שאתה נורא מתבייש כשאנו נמצאים עם אנשים שאתה לא מכיר, או במקומות שאתה לא רגיל אליהם. זה באמת לוקח זמן להתרגל למקומות ואנשים חדשים וזה קשה". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    לגבי הפרצופים - אני מציעה להדגיש לו את ההבדלה בין הבית לחוץ, תוך מתן לגיטימציה לכייף ולהרגעת המתח שבעשיית פרצופים.
    אני חושבת שכדאי לך לקבל את בנך כפי שהוא ולהראות לו את הצדדים החזקים שלו. יש ילדים וגם מבוגרים שהם יותר ביישנים, והידיעה שהם אהובים ומקובלים כמו שהם, מקלה על הביישנות ועל מצוקתם הפנימית בסיטואציות בהם הם מתביישים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זועקת לעזרה
    עדי
    29/11/2007

שלום לך,

בני בן ה 5 ילד חכם מאוד, מגיל שנתיים כבר מזהה את כל הספרות, יודע מגיל 3 את כל ה א'ב ואת ה ABC , הינו רחב אופקים (יכול להסביר לך על תפקידי הכדוריות האדומות והלבנות בדם ) אך יחד עם זאת הוא סובל ממספר בעיות שמפריעות לנו בתפקוד היום יומי:

1. קשה לו מאוד עם כל מה שקשור למוטוריקה עדינה ולכן בורח מזה.
    לאחרונה הגננת החליטה לשים יתר תשומת לב לנושא ולגרום לו להגיע לצייר , היא מצליחה להושיב אותו למספר דקות ממש מועט.
    מהיום שזה קרה הוא החל לעשות את צרכיו במכנסיים. (אינני יודעת אם יש קשר או לא)
    הוא החל להגיד לי שהוא אפס כי אינו מסוגל לצייר, אך יחד עם זאת כמעט ואינו מוכן לנסות לצייר

2. תינוקי לגילו. מה שגורם לו לבכות רבות בגן מכל עניין.
    3. קשה לו לדחות סיפוקים.
    4. יש לו צורך לגעת באוזניים של הסובבים אותו, וזה נמאס כבר על כל ילדי הגן.
    5. חסר גבולות - זורק חפצים על אנשים מבוגרים ממנו.

הלכנו איתו לריפוי בעיסוק - אך אמרו לנו שצריך קודם לטפל בבעיה ההתנהגותית.
    רופא התפתחותית טענה שאנו ההורים צריכים לעבור הדרכת הורים- עברנו.
    הפסיכולוגית של הגן- המליצה לנו ללכת לפסיכולוג ילדים- בקופת החולים זורקים אותי מאחד לשני ולא ממש נותנים לי , עדיין מענה.

אודה לך מאוד לאן כדאי לי לפנות, האם ללכת לאיבחונים כלשהם ואם כן- היכן,
    אינני יודעת מאיפה להתחיל ולאן ללכת.
    אני ממש זועקת לעזרה.
    תודה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    זועקת לעזרה

הוספת תגובה

• הפנייה לעזרה

שרון באומל
    01/12/2007

שלום עדי
    היכן את גרה?
    אם הילד שלך בן חמש, זה הזמן לפנות באופן דחוף למכון להתפתחות הילד באזור מגורייך. בחיפה יש מכון פרטי, ואולי גם באיזורים אחרים - שווה לברר. המכון הפרטי בחיפה עובד גם עם רוב קופ"ח, ואפשר לקבל החזר חלקי.
    נשמע לי שבנך ילד מחונן, וייתכן וסובל ממתח ומצוקה כתוצאה מהפער הגדול בין התפתחותו השכלית לבין בשלותו הרגשית.
    זה כמובן ניתן להתמודדות והכוונה על ידי איש מקצוע.
    אם את גרה באיזור חיפה, את מוזמנת ליצור עימי שוב קשר ואפנה אותך למקומות המתאימים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אצל ילדים
    מילי
    28/11/2007

מבקשת אינפורמציה איך מזהים דכאון אצל ילדים?
    בני בן 10 כיום, בגיל 8 עבר איבחון פסיכו דידקטי , ע"פי האבחון נמצא כי בני סובל מבעיה רגשית.
    בעקבות כך נפגשנו עם פסיכולוגית מטעם הרווחה, כעת נמצא בבית ספר חדש בעיר חדשה עם שוני בהתנהגות, יוצא ומשוטט מהכיתה ובעיני המורים, יועצת מראה סימנים של ילד עצוב, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אצל ילדים

הוספת תגובה

• דיכאון אצל ילדים

שרון באומל
    03/12/2007

שלום מילי
    אני מציעה לפנות לקריאה ראשונית באינטרנט לגבי דיכאון אצל ילדים.
    בנוסף, אני חושבת שכדאי לפנות לטיפול בעיר מגורייך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מתיתולים
    ליאת
    28/11/2007

אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי , הילדה עדיין עושה פיפי וקקי בתחתון , אם אפשר לקבל עצה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מתיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    03/12/2007

שלום ליאת
    אני מזמינה אותך להיכנס לאתר שלי לקבלת עצות על גמילה מחיתולים. באופן עקרוני, גילה של ביתך נמצא בטווח הנורמאלי לאי דמילה מחיתולים.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מינית מוקדמת
    שיר
    28/11/2007

בתי בת 7.5 תאומה, נראית גדולה מגילה בשל גובהה וטיפה עגלגלות, היא גבוה מאחותה התאומה ב 10 ס"מ וב 10 קילו יותר, עשינו לה בדיקות להתפתחות מינית מוקדמת (בדיקת כף יד)שהראתה חריגה של שנתיים מגילה הרופא שהיינו אצלו אמר שלא רואה התפתחות מינית מוקדמת, אך לדעתי ישנה בעיה מינית מכיוון ש"תפסתי אותה כמה פעמים נוגעת באיבר מינה מה שלא נראה לי סביר בגיל שלה,ולאחרונה גם אני רואה שהחזה שלה גדל במידה נכרת לגילה בעקבות כך לדעתי היא מתפתחת מינית מוקדם.
    האם זה טיבעי בגיל הזה להתחיל בחשיבה על מיניות??
    האם זה לא מוקדם מדיי לנגיעות מסוג זה?
    אשמח לתשובתך ,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מינית מוקדמת

הוספת תגובה

• התפתחות מינית

שושי יעקובי
    29/11/2007

בגילאי 7-8 קיימת סקרנות מינית,זה שונה מילד לילד ומכאן נובע ההבדל שאת רואה אצל הילדות שלך. הסקרנות כוללת גם נגיעות, לעיתים אוננות, כל עוד זה לא עיסוק אינטנסיבי זה נחשב בגדר הנורמה. נדמה לי שמה שמטריד אותך היא ההתפתחות הגופנית המואצת של בתך ולכך ישנן השפעות רגשיות לא פשוטות. לא קל לילדה בכתה ג' או ב' להתמודד עם התפתחות מינית. זה שייך לתחום הרפואה וכדאי להתייעץ שוב עם מומחה.
    בהצלחה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי
    מיקי
    27/11/2007

בני בן 8 ועדיין לא נגמל לגמרי מעשיית קקי בתחתונים .
    שמבקשים ממנו או לעיתים רחוקות מרצונו הוא ניגש לשרותים ולפעמים גם עושה בשרותים .אבל לפעמים הוא גם מלכלך תחתונים .
    הוא סובל מעצירויות ימים שלמים.
    בעבר נבדק ולא אובחנה שום בעיה פיזית .ניסו לטפל במשלשלים אבל הוא
    עדיין מלכלך תחתונים.
    האם יש מקום לטיפול פסיכולוגי או לבדיקה יותר מעמיקה מבחינה פיזית ?
    אם טיפול פסיכולוגי מי המתאים ביותר לטיפול בבעיה ?
    ?????

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• בעיות בגמילה.

שושי יעקובי
    27/11/2007

מיקי שלום
    למעשה, כשילד בגיל 8 עושה צרכים בתחתונים לא מדובר בבעיית גמילה מדובר בבעיה רגשית (שללתם גורם פיזיולוגי). לבעיה קוראים אנקופרסיס. הטיפול הוא טיפול פסיכולוגי ואני ממליצה לך לגשת לטיפול בהקדם. מצב זה יוצר פגיעה חמורה בדימוי העצמי של הילד גם אם הוא נראה אדיש.
    ניתן לגשת למרפאת בריאות הנפש של כל קופ"ח באזור מגורך. תוכל לקבל הפניה דרך רופא הילדים שלכם.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להשאיר את הילד בבית עם המטפלת
    הורים מתלבטים
    27/11/2007

אנחנו הורים לילד בן שנה וחצי. מתכוונים לעבור לחו"ל בעוד כשלושה חודשים ומתלבטים האם להכניס את הילד לגן למשך תקופה קצרה זו. אנו חשים שהוא מוכן ואף יהנה ממסגרת של גן אך
    חוששים ששינוי מסגרות בתדירות זו עלול להכביד עליו. נשמח לשמוע דעה מלומדת.

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

שושי יעקובי
    28/11/2007

תקופה של 3 חודשים היא קצרה מידי להתחיל תהליך של הסתגלות. כניסה לגן בפעם הראשונה היא תהליך של למידה. ילדים מגיבים לכך בצורות שונות לא תמיד נדע לנבא כיצד. גם אם זו חוויה טובה היא תסתיים בפתאומיות ומהר מידי. במצב שאתם מתארים עדיף להתחיל את ההסתגלות במסגרת הבאה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמסתיר מההורים הערות מהמורים
    nl
    27/11/2007

שלום רציתי לשאול לגבי האחיין של ילד בן 10 שהינו ילד נבון ואינטלגנט
    יש לו בעית התארגנות , הוא לא זוכר להכין עבודות , ולהתכונן לבחינות לפעמים
    למרות זאת הוא ילד מאד נבון עם ציונים טובים.
    המורות רושמות לו הערות והוא מעלים אותן מהוריו כיוון שהוא פוחד מעונשים
    ההורים הם זוג לחוץ, שלעיתים מגיב בעודף לחץ וחרדה
    והם מלחיצים את הילד.
    מה עושים כדי לפתור את המעגל
    של בעיות סדר וארגון, הורים לוחצים ולחוצים
    והעלמת העערות מהמורות.

תודה

הוספת תגובה

• בעיות התארגנות

שושי יעקובי
    28/11/2007

ישנן מורות להוראה מתקנת שעובדות ספציפית על בעיות התארגנות. מורה כזו יכולה לעזור גם לילד להתמודד טוב יותר וגם לסייע להורים להבין את קשייו.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    27/11/2007

כאשר בתי בת ה-16 נוסעת באוטובוס או בנסיעות באוטו או באולמות היא לא מרגישה טוב היא מרגישה שם שהיא לא נושמת טוב ובמקרים קיצוניים ושהיא עומדת להתעלף .
    כאשר היא מתרגשת מדברים מסויימים היא סובלת מבחילות ומהקאות ורוב הזמן זה קורא לה בבית הספר. ולאחרונה היא גם סובלת לפעמים מדקירות בצד שמאול.
    לפי רופאת המשפחה אין לה כלום והיא המליצה על פסיכולוג.
    האם לדעתך זה יכול לעבור לה לבד עם הזמן או שהיא חייבת פסיכולוג כדי שזה יעבור.?
    בתודה מראש נירה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• את יכולה לענות לי בבקשה

טלי
    30/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה

שרון באומל
    01/12/2007

שלום נירה
    כיוון ששללתם בעייה גופנית, אני משערת שמדובר באיזשהוא סוג של הפרעת חרדה. אם היה שינוי מהותי בחייה בתקופה האחורנה, אפשר לשייך את התגובות הפיסיות לזה. אם לאו - אני מציעה להתייעץ עם איש מקצוע באיזור מגוריכם. הסימפטומים הגופניים של ביתך מעידים על מצוקה פנימית שאין לילדתך מילים לה והיא לא יודעת להתמודד עימה, ולכן הגוף שלה "מדבר". אין שום רע בהיוועצות עם איש מקצוע שיראה את ילדתכם ויעזור לה ולכם להתמודד עם הקושי
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

טלי
    01/12/2007

אין כל סיבה שהילדה תרגיש ככה יש לה את זה לפחות 4 שנים כבר ובהתחלה זה היה לה הרבה הסיפטומים ועכשיו בהרבה פחות אז זה לדעתך יכול לעבור לבד.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה

שרון באומל
    02/12/2007

שלום נירה
    אם הילדה סובלת במשך 4 שנים, יש להפרעות החרדה משמעות ויכולים להיווצר תכנים רגשיים המתלווים לתחושה של חיים בצל הפחד. אני הייתי מציעה לגשת לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציעה לך לפני שאת לוקחת את ילדך

תהילה
    09/12/2007

לפסיכולוג ללכת לעוד חוות דעת לוודות שאכן אין לה בעיה גופנית אמיתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית מגע
    שרון
    26/11/2007

בני בן ה-4 אינו אוהב שנוגעים בו. האדם היחיד שהוא מוכן שיגע יחבק וינשק זה אביו. אני מאד מתוסכלת כיוון שאין לי אפשרות לגעת בו למרות שאני מאד רוצה. היום אמרתי שאולי נעשה אחד לשני מסאג' ברגליים ויהיה כיף . הוא סירב. הוא מאד מרוחק גם מבני המשפחה האחרים קרובים ורחוקים. איך גורמים לילד להתקרב?לבוא במגע?אפילו ללטף אותו בראש הוא לא נותן לי? איך אני משנה את רוע הגזה? אנא עיזרי לי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית מגע

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית

שושי יעקובי
    28/11/2007

ישנם ילדים עם רגישות מוגברת למגע. זוהי תופעה שכיחה בילדות אף כי מתסכלת הורים כשהילד שלהם נמנע מחיבוק ומגע. אני מציעה לבדוק אם אכן זה מה שמאפיין את ילדך - עושים את זה דרך אבחון של ריפוי בעיסוק. חשוב לדעת מכיון שזה עלול להשפיע על תחומים נוספים בחייו או בקשרים החברתיים שלו.
    אם את מעוניינת להרחיב את הידע על רגישות תחושתית את יכולה לעיין בתשובות נוספות שניתנו להורים בפורום לגבי אותה בעיה.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בן 4
    שרון
    26/11/2007

לבני בן ה-4 בעיית התנהגות. הדבר מתבטא בכך שהוא מחליט איך יהיה סדר היום ואם אנחנו מסרבים יש התקפי זעם שיכולים להסתיים לאר שעה ארוכה.הבעיה חלה גם בגן אך הגננת די חזקה איתו ולאחרונה חל שיפור. לעיתים קרובות בשעת ריכוז בגן בני קם מן הכסא והולך לפינת הפזלים בה הוא מומחה בטענה שהוא עייף . הוא יושב ומרכיב פזלים עד שהפעילות מסתיימת. הגננת מרשה לו לשבת בצד והדבר הפך לדרך קבע. שאלתי היא האם זה נכון? האם לא צריך להתעקש איתו שישב בריכוז. היום זה בגן מחר זה בביה"ס. הוא יבין שזה בסדר לקום וללכת מתי שהוא רוצה. האם עליי ללכת לאבחון כי הילד לא שקט כלל וכך היה מיום לידתו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בן 4

הוספת תגובה

• התנהגות ילד בן 4

שושי יעקובי
    27/11/2007

לדעתי הגישה של הגננת נכונה לילדך. חשוב לזכור הוא רק בן 4 עדיין בתהליך של הסתגלות, למסגרת ולדרישות - צריכים לגלות סבלנות לתהליך. וגם לקבל את העובדה שלא לכל הילדים יש את אותו הקצב. הפתרון של לגשת לפינת הפזלים כאשר הוא לא מסוגל להמשיך להקשיב נשמע פתרון נכון אם מתיחסים לכך כאל תהליך. הגישה היא לעודד את הילד באופן הדרגתי להתמיד יותר זמן במפגש. אם מעודדים אותו באופן הדרגתי ומקשיבים לצרכיו לא תווצר בו תחושה שהוא ילד רע או שהתנהגותו רעה. ימנעו מאבקים מיותרים.
    בהצלחה
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 ללא חברים
    מיטל
    26/11/2007

בני בן 7 לומד בכיתה א - הבעיה אצלו שאין לו חברים.
    בכל יום שהוא חוזר מבית הספר אני שואלת וחוקרת איך היה? ועם מי שיחק - תמיד הוא אומר לי
    "סתם טיילתי בחצר" - השבוע "עקבתי" אחריו בהפסקה ואכן הילד ממש לבד.
    ניגשתי למורה והיא הציע לי להזמין חברים הביתה (זה מה שאני עושה) אך הרבה מהחברים מסרבים
    או מתרצים, יש לציין שיש לו עוד 2 אחים שלהם הוא מציק מאוד ופשוט אין לו גבולות.
    אני הייתי מאוד רוצה שיהיה לו חבר טוב איך עושים את זה?
    אני ממש מרחמת עליו מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 ללא חברים

הוספת תגובה

• ילד ללא חברים

שושי יעקובי
    27/11/2007

הדאגה שלך לילד אכן מוצדקת. קשה מאוד להיות מבודד חברתית ולהרגיש דחוי. השאלה מה הסיבה לכך. האם מצב כזה היה גם בשנה שעברה או זה נוצר עקב מעבר לסביבה חברתית חדשה בביה"ס'. אם הקשיים החברתיים הם מצוקה זמנית בתגובה למעבר, וילדך הוא ילד חברותי אז צריך לאפשר לו את זמן ההסתגלות שהוא זקוק לו וליישם את ההצעה של המורה ואפילו לבקש מהמורה לעודד ילדים להתחבר עם בנך. אם מדובר בבעיה ממושכת יותר כדאי לפנות לאיש מקצוע, פסיכולוג על מנת להבין את הקשיים של בנך.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    גילי.
    26/11/2007

שלום.

ביתי בת השנתיים היא ילדה מפותחת ושמחה.
    המטפלת טוענת שיש לה בעיה באיטרקציה חברתית , שהיא לא מספיק משתוללת עם הילדים כשהם משתוללים, ומעדיפה לפעמים להיות לבד או לבוא ליד הגננת ולראות מה היא עושה.
    היא רואה בזה רתיעה ממשחק וסוג של מחסום.
    היא אומרת שזו התנהגות מוזרה שילד לא נהנה לשחק ולהשתובב עם בני גילו וצריך להתייחס לעיניין ברצינות. היא אף טוענת שלדעתה זה משהו ריגשי וקשה לה ליצור קשר עם ילדים,והיא מעדיפה לתקשר עם מבוגרים.
    יש לציין שאנו רואים אותה בחברת ילדים גדולים וקטנים מחוץ למסגרת הגן והיא מתנהגת בצורה נורמלית,רצה ,משחקת,מפטפטת ומשתפת פעולה בצורה נפלאה.
    יש לי תחושה שהיא נסחפת . מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• טמפרמנט שונה לילדים שונים

שושי יעקובי
    27/11/2007

ישנם ילדים עם טמפרמנט יותר מופנם. לילדים אלו יותר קל ליצור קשר עם ילד אחד או שניים מאשר להתערבב בתוך קבוצה. יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להיפתח, בכל אופן גיל שנתיים הוא גיל בו המשחק החברתי מצומצם ולילדים קל יותר לשחק עם מבוגרים או ילדים בוגרים יותר.
    התאורים של המטפלת לא תואמים את התאור שלך את הילדה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן שנה וחצי
    אושרת
    25/11/2007

שלום רב, בני בן השנה וחצי אשר מבלה איתי את כל היום (עדיין לא הולך לגן) החל בזמן האחרון להנהג בצורה בעייתית בוכה יותר מטיח את ראשו אחורה בעצבים, צועק זורק דברים על הריצפה וכו'
    יש לציין כי שהיה יותר קטן היה ילד נוח מאוד , גם היום הוא ילד מקסים וחברותי ונדיב אבל הבעיה היא כאשר עושים דברים ההפך מרצונו אז הוא מתחיל להשתולל.
    האם זו התנהגות טבעית?
    מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• התקפי זעם

שושי יעקובי
    26/11/2007

זהו בדיוק הגיל בו מתחילים התקפי הכעס של הילדים. הרצונות שלהם הופכים להיות הרבה יותר ברורים להם, התסכולים גדלים, בעיקר כי בלתי אפשרי לאפשר להם את כל מה שהם רוצים והם נאלצים לספוג לא מעט אכזבות. כדי להימנע מעימותים כדאי להארגן את הסביבה הביתית (באופן זמני) כך שתאלצי פחות להגיד לא. כמו כן ניתן להרגיע ילד משתולל בכל מיני דרכים בין היתר כדאי להרחיק אותו ממקום הארוע, להחזיק אותו בידיים (שיטת החזקה) לדבר בטון הכי רגוע שאת יכולה ולהגיד לו שאת מבינה שהוא רצה כך וכך אבל זה בלתי אפשרי ולהציע אופציה אחרת. חשוב מאוד להציע משהו חלופי.
    זה לוקח קצת זמן עד שילדים מסוגלים להתמודד עם התסכולים בדרך יותר מתונה.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 מבקש להיות מבוגר.
    נעמי
    25/11/2007

שלום,

לאחרונה בני בן ה3 (כמעט וחצי) מתעניין מאוד בענייני גילאים ומבקש להפוך למבוגר.
    כאשר אני מנסה להסביר לו שלגדול לוקח זמן ולהיות בן 3 זה כיף וכ"ו..., הוא כועס ומתעצבן וממש מתחנן להיות כבר מבוגר (ממש במילים אלו).

אני מרגישה שהוא ממש מתוסכל וזה מתבטא בכל מיני התפרצויות למיניהן, שגוררות אותנו לעימותים איתו שבסופם אנו מרגישים תסכול מכך שהחמרנו איתו.
    איך להתמודד? ומה מביא ילד קטן לחשוב ככה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 מבקש להיות מבוגר.

הוספת תגובה

• להיות גדול

שושי יעקובי
    26/11/2007

נדמה לי כי הילד שלך מבטא צורך התפתחותי (בריא) להרגיש גדול חזק מבחינתו זה זהה למבוגר.
    הפרדוקס הוא שהצורך הזה מתעורר אצל הילדים כאשר הם מתחילים להבין כי הם אינם כאלה חזקים וגדולים כמו המבוגרים, הם מחפשים דרכים לפצות על תחושת הנחיתות שמתעוררת. הם מכחישים שהם קטנים, הם מתעקשים לעשות הכל לבד גם את הדברים הבלתי אפשריים מבחינתינו, יש ילדים שמזדהים עם גיבורי על ורואים אותם מסתובבים כל היום עם גלימה ובובות סופרמן או אריות (שמקנים להם הרגשה של כוח). זה לא הזמן לעמת אותם עם חולשתם או עם היתרונות של הילדות. הם זקוקים לנו שנתפעל מהם ותמיד אפשר למצוא משהו להתפעל. להגיד להם כמה הם גדלים ומתפתחים ובקרוב מאוד יהיו גדולים וחזקים כפי שהיו רוצים.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה