מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך ללמד אותה להירדם לבד?טיבון09/01/2008
בתי בת שנה וחמישה חודשים ועד גיל שנה הייתה נרדמת ללא כל בעיה ולרוב גם לבדה לאחר בקבוק ומוצץ.
מגיל שנה היא נרדמת רק כשאחד מאיתנו שוכב איתה ומחזיק לה את היד או מחבק אותה.
לפעמים לוקח לה גם שעה ויותר עד שהיא נרדמת וזה ממש מייאש לשכב לידה כל הזמן הזה!
ניסינו לעזוב אותה במיטה ולחזור כל כמה דקות אבל היא בוכה ונרגעת רק כשאחד מאיתנו חוזר,
איך להרגיל אותה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות עצמאית
שרון באומל10/01/2008שלום לך
אני ממליצה לך על שני ספרים טובים מאוד בנושא. האחד "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי, שם היא מציעה דרכים שונות ללמידת הירדמות עצמאית. הספר השני הינו "לישון כמו תינוק" של פרופ' אבי שדה. אותו כנ"ל.
ביתך נמצאת בגיל ה- rapproachment, דהיינו, היא מתחילה לגלות את העצמאות והנפרדות. הגילוי הזה הוא בד בבד מרגש ומפחיד, וילדים מגיבים בגיל זה בהתנהגויות היצמדות שונות, כולל היצמדות בלילה וחוסר יכולת לישון לבד. זה מאוד טבעי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית עגלהטיבון09/01/2008
בתי בת שנה וחמישה חודשים ופשוט שונאת את הישיבה בעגלה.
אני מבינה שזה מתוך רצון להיות פעילה ולהסתובב ברגל "כמו הגדולים" אך לפעמים אנחנו נאלצים להושיב אותה בעגלה (למרחקים ארוכים) וזה מלווה בבכי רצוף, היא יכולה לצרוח כעשרים דקות או יותר.
האם פשוט להשתדל לעזוב אותה עם עניין העגלה או להתעקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית עגלה
שרון באומל10/01/2008שלום לך.
אני מציעה לעזוב אותה בקשר לעגלה ולנסות פתרונות אחרים, כגון: מנשא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות בגןnoam08/01/2008
בני בן שנתיים וחצי כמעט ולאחרונה נולדה לו אחות קטנה. מאז חלו כמה שינויים בהתנהגותו, כולל נשיכות בגן. אנחנו מנסים לתת לו את מלוא תשומת הלב ואני מנסה לבלות איתו זמן איכות ואכן רוב ההתנהגויות השתפרו, למעט הנשיכות בגן. כמעט כל יום הגננת מספרת לי שנשך בגן. אני מבינה שבגן, לאחר שהוא נושך אומרים לו שאסור לנשוך בגן. זה מה שאנחנו אומרים לו גם בבית. לי כבר לא נעים מהגננת ואני שואלת אותה מה לעשות. היא רק אומרת לי שהם מטפלים בזה בגן ושאעזוב אותו וזה יעבור. האם כדאי לי ללכת להתייעץ עם פסיכולוג? מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות בגן
שרון באומל10/01/2008שלום לך
התנהגותו של בנך מעידה על כעס ותסכול ומאוד מובנת על רקע השיוני שהתחולל בחייו. אם את מרגישה שהגננת יודעת איך לטפל בבעייה בגן, הניחי לילד. בנוסף, אני ממליצה להמשיך ולדבר עימו על הקושי שבהולדת אחותו. לעוד עצות לגבי הולדת אח חדש, את מוזמנת להציץ באתר שלי www. sharonba.com
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מוצאים פסיכולוג ילדים?חדוה08/01/2008
בתי בת ה-6+ נמצאת בגן שפתי. היא התקדמה מאוד בתחום המוטורי והשפתי אולם בשיחה עם צוות הגן הומלץ לנו לפנות איתה לייעוץ רגשי אצל פסיכולוג ילדים. לאן פונים? האם יש אפשרות של טיפולים דרך קופות החולים?
איך יודעים שהפסיכולוג טוב?
אודה על תשובתכן המהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג ילדים
שרון באומל10/01/2008שלום חדווה
אני מציעה להתייעץ עם הגננת - גננות בגנים טיפוליים מכירות, בד"כ, פסיכולוגים. אם את בקופ"ח כללית, ויש לך כללית מושלם, את יכולה לקבל החזר של 90 ש"ח על כל פגישה עם פסיכולוג קליני או התפתחותי (דהיינו, פסיכולוג מומחה). יש גם פסיכולוגים פרטיים שעובדים עם התפתחות הילד דרך קופ"ח מכבי ולאומית, אשר משלמים את כל הוצאות הטיפול. לפיכך, שווה לברר גם במרכזים להתפתחות הילד.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל: 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לגן של בנידנה08/01/2008
שלום רב
בני בן שנה ושבעה חודשים הועבר לפני חודש מהתינוקייה לקבוצת ילדים בני גילו פחות או יותר. בקבוצה 10-12 ילדים ורב הזמן עם שתי מטפלות. הבעיה הינה שאני מאוד בספק עד כמה משקיעים בו תשומת לב, אהבה ויחס אישי. הילד חוזר הביתה כל יום עצבני , עם התקפי זעם, בכי נודניק לרב. אני נוטה לשייך התנהגות זו למסגרת בה הוא נמצא ואני די בדילמה. האם להוציא אותו מהגן, האם המסגרת הזו גדולה עליו, האם ילד בגילו לא זקוק למעט יותר יחס אישי, גם אם אני צריכה להוציא אותו השאלה לאן כי נראה לי שכל הגנים מתנהלים באותה מתכונת ולשכור מטפלת אין באפשרותנו. אני מאוד לא שלמה עם היותו בקבוצה הזו ואין לי גם סיבה ממשית להתלונן למנהלת הגן. מה עושים? תודה רבה על התייחסותכם לשאלתי. דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת גן
שרון באומל10/01/2008שלום דנה
המסגרת שאת מתארת מתאימה, באופן עקרוני, לגילו של הילד. עם זאת, ההתנהגות שלו לאחר הגן מצביעה על מצוקה. הייתי מתייעצת עם הגננת כיצד הוא מתפקד בשעות הגן, היכן האיזורים שקשה לו? האם נמצא בקשר עם שאר הילדים? האם סדר היום בגן מתאים לו וכו'. על רקע זה הייתי שוקלת מעבר ולאו דווקא על רקע מספר הילדים מול מספר המטפלות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלילהרוי08/01/2008
בתי בת השנתיים ותשעה חודשים לא מפסיקה להתעורר בלילה ולבקש בקבוק אוכל.
לפני השינה היא אוכלת יפה והולכת לישון שבעה- בזה אין לי ספק, אך עכשיו באמצע הלילה כמו הרגל היא אוכלת.
מפריע גם לנו וגם לה לדעתי.
מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררויות בלילה
שרון באומל10/01/2008שלום רוי.
אכן, בגילה של ביתך, ילד אינו זקוק לארוחה בלילה כצורך פיסי. כצורך רגשי, נראה שילדתך זקוקה עדיין לאכילה בלילה. עם שאת, בשעת רוגע, הייתי אומרת לביתך משהו בנוסח: "את יודעת, את כבר גדולה, וילדים גדולים לא אוכלים בלילה. לכן, אמא ואני החלטנו שאם את מתעוררת בלילה, אנו נבוא ללטף אותך ולתת לך נשיקה, ואת יכולה לחזור לישון". אפשר לעשות זאת גם בהדרגה. דהיינו, להבטיח 2 בקבוקים ואחרי תקופה בקבוק אחד ואז להוריד את אכילת הלילה. בנוסף, אני מציעה לבחור עם הילדה "חפץ מעבר": דובי נעים/שמיכה או כל חפץ אחר שהיא תוכל לישון עימו בלילה. אפשר להגדיר את החפץ כ"שומר הלילה". הייתי משאירה גם אור קטן, ומאריכה מעט את טקס השינה. הכל כהכנה לשנת לילה רציפה.
אני מציעה לצפות למספר לילות קשים, בהם יתאפשר לילדה להסתגל לשינוי. יש להבין שהשיוני לא יהיה קל עבורה. אולם, אם תחליטו לעמוד בכך, אני מאמינה שמקסימום תוך שבועיים היא כבר לא תבקש ארוחת לילה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל: 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת של גננת ...חן08/01/2008
שלום רב,
בתי בת 4 ולומדת בגן עירוני זו השנה הראשונה. הגננת דיווחה לי כי הילדה פסיבית מידי לטעמה. הילדה עושה את מטלות הגן במלואן, תוך כדי ניתוב מצידה. הילדה לומדת בגן זורם ומידי יום כאשר כל הילדים מסיימים את המפגש ופונים לפעילויות השונות - אז צריך לכוון את בתי לעשות משהו, גם בחצר צריך לומר לה לגשת לשחק וזה לא בא לה באופן טבעי. כמו כן, לילדה יש חברה טובה איתה משחקת בגן והיא "דבוקה" אליה במשך כל היום.
הגננת יעצה להתייעץ עם פסיכולוגית הגן. מה דעתך ?
(מחוץ לגן הילדה שונה לגמרי ממה שהגננת מספרת, הילדה משחקת, חברותית, רוקדת, שרה וכו', וגם כאשר אנו מבקרים אצל חברים מהגן או באופן פרטי וגם כאשר מגיעים לביתנו, לוקח לה מספר רגעים להתחבר ולאחר מכן היא מתנהגת בחופשיות ובפתיחות רבה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוו"ד
שרון באומל10/01/2008שלום חן
ממכתבך נשמע שהקושי המתואר הוא ספציפי לגן. יש ילדים שלהם החינוך "הזורם" פחות מתאים והם זקוקים ליותר הכוונה. בד"כ, גננות, גם בחינוך "הזורם" אשר קולטות את הצורך, נוהגות להתאים עצמן לילד, ולא מצביעות ישר על קושי. בהמשך, הייתי שוקלת עבור ביתך חינוך יותר "מסורתי".
נראה כי ביתך ילדה נורמטיבית ומפותחת, אולי קצת ביישנית, אך לא ברמה שמפריעה לה לתפקד היטב. לא הייצי דואגת במקומך. אם האינטואיציה שלך אומרת שהבת שלך פסיבית באופן מיוחד, אין רע בכך שאיש מקצוע יראה אותה. לפי מכתבך, לא נראה כי יש צורך.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאמא06/01/2008
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי, הציעו לי לעבוד כסייעת בגן ילדים לגילאי 3-4 , גן בו בני אמור להיות בו שנה הבאה .
אני חוששת קצת מהבעייתיות של לעבוד כסייעת כאשר בני נמצא כאחד הילדים.
האם לא כדאי לי לקחת את המשרה או שההשלכות הן קטנות וחבל לי לפספס את המשרה?
מה הן ההשלכות העיקריות של לעבוד עם בני כל היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא עובדת בגן
שושי יעקובי08/01/2008לחששות שלך יש בסיס מוצדק. אני יכולה לחשוב על מספר קשיים אפשריים: בגילאי 3-4 קשה לילד לראות את ההורה שלו מפנה תשומת לב לילדים אחרים. הילד רוצה קשר בלעדי עם ההורה. מבחינתו לראות אותך מטפלת בילדים אחרים עלול לעורר קנאה, אולי תגובה של היצמדות אליך כדי לשמור אותך עבורו. מבחינה התפתחותית זהו הגיל של רכישת עצמאות ונפרדות, הנוכחות שלך עלולה להפריע להתנסויות שלו בהתרחקות, להיעזר בדמויות אחרות או להתמודד לבד. גם עבורך זהו שלב של 'שחרור' הילד להתמודדות עצמאית. השאלה איך תגיבו שניכם כשהוא יזדקק לעזרה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוקי דעותצביה05/01/2008
שלום.
לנו ילדה קטנה בת 10 שלא מוכנה לסדר את החדר שלה , אצלה בחדר הבלגן חוגג , כניסה לחדר שלה זו משימה לא נעימה יש לדרוך ולעבור על חפצים , בגדים נעלים וכמובן מחברות וספרי לימוד , השולחן מבולגן עם דפים חספרים משחקים כלי כתיבה צלחות אוכל משחקי מחשב CD שעלו כסף רב ועוד .
אני טוען שזה עניין של חינוך מגיל קטן , אני חושב שכפי שהיא מתייחסות לדוגמא לספרי הלימוד והמחברות שלה כך היא מתייחסת ללימודים שלה , סדר ונקיון צריך להיות לדעתי חלק חשוב בחינוך באם ההתיחסות היא כזו היום היא תהיה גם בעתיד , לי הסיפור מאוד מפריע .
אשתי טוענת שהחדר זו הממלכה שלה ושתעשה בו מה שהיא רוצה , לה לאשתי זה לא מפריע .
אשמל לקבל את דעתכם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוקי דעות בחינוך ילדים
שושי יעקובי08/01/2008התשובה לשאלה שלך נמצאת בתחום אחר לגמרי. תחום של התמודדות עם חילוקי דעות, בין עם זה מול בת זוגתך או ביתך בת ה-10. לא אוכל לשמש כאן כסמכות מקצועית שתצדיק אחד מכם. זה לא מה שיעזור לכם לשכנע האחד את השני או להתפשר ולמצוא דרך ביניים שמתאימה לערכים של שניכם בנוגע לחינוך הילדה. נכון, ערכים של שמירה על סדר, כבוד לרכוש ולחפצים, חשובים מאוד כמו גם כבוד לאוטונומיה של הילדה. אם תוכלו לגשר על הפערים שקיימים בינכם ולהתחבר לאותם ערכים ששניכם מסכימים, לכבד את השונות, תוכלו להעניק לילדה שלכם ערכים חשובים באמת.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוכנות לכיתה א'גליה04/01/2008
ביתי הייתה בת 5 באמצע נובמבר.
התלבטנו עם הגננת שלה (המוערכת מאוד על ידנו) לגבי מוכנתה לכיתה א'.
בעיקרון הגננת גורסת שמבחינה קוגנטיבית אין לה מה לעשות בגן עוד שנה. היא ילדה חכמה וסקרנית.
העניין הוא ההבט הרגשי: לדברי הגננת ביתי מגיעה לכל התנסות חדשה בחשש מסויים, מעט נלחצת ולמרות שיודעת את התשובות, היא תמיד שואלת לפני שמסמנת. כלומר, לא מוכנה "לטעות" ורוצה להיות בטוחה על ידיי אישור של מבוגר.
בבית יש לעיתים התקפות זעם אבל בסך הכל נראה כי היא במגמת שיפור.
מבחינה חברתית: חברותית למדיי. מעדיפה שיבואו אלייה הבייתה. לאחרים תלך רק לאחר שתכיר היטב את ביית החברה (אוליי בביקור יחד עימי).
היות ואנחנו גרים בקבוץ עלינו לקחת היבט נוסף בחשבון: בשנה"ל הבאה תעלה עימה קבוצה גדולה של בנות, בעוד שאם נשאירה היא תעלה לכיתה א' עם בן אחד או שניים בלבד.
נטייתנו היא להעלות.
האם אנחנו טועים?
האם כדאי שפסיכולוג הגן יאבחן את המוכנות? ואם כן מתי הזמן הנכון לעשות זאת?
האם ניתן לחזק את בטחונה העצמי ולהפחית את הפרפקציוניזם? (עקב אלו תכונות שהיא לצערי ירשה ממני...). אם כן, כיצד עושים זאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות לכיתה א'
שרון באומל04/01/2008שלום גליה
אם אתם מעוניינים להעלותה לכיתה א' על מנת שתעלה עם אנשים שמכירה (וזה מאוד מובן ונכון) וגם ככה יש התלבטות לגבי הבשלות שלה, הייתי לוקחת את שמונת החודשים שנותרו ומתייעצת עם איש מקצוע לגבי דרכים אדפטיביות יותר להתמודדות עם ניסיונות חדשים ובכל דברים חדשים. ממה שאת כותבת נראה לי ששם הקושי, ונראה לי שאפשר להתגבר עליו או לפחות לעזור לה לעשות זאת בצורה טובה יותר.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בגן חובהדוד סילבנה03/01/2008
יש לי אחיין שחודש הבא יהיה בן 6 והוא ילד חכם,שמח וסקרן מאוד והוא כזה ילד טוב אבל,יש לו חוסר ביטחון עצמי ובגלל זה ישנם 3 ילדים שנמצאים איתו בגן וכול הזמן מרביצים לו ולכול הילדים החלשים שלא יודעים איך להתגונן בפניהם.והילד ששמו אוהד נורא מפחד לספר להורים או למטפלות בגן כדי שלא יקראו לו "מלשן".אני עובדת כבר בחינוך כבר 10 שנים לפי השיטה הקיבוצית שהיא הכי טובה לפי דעתי כי,תמיד שישנה בעיה עם האלימות בגן חובה אצלנו אחרי מספר פעמים מזמנים את ההורים לשיחה,קוראים ליועצת החינוכית כדי שתתצפת בילדים ותתן דיווח לגננת איך לפעול עם הילדים הנ"ל וגם יש לנו פסיכולוגית אם צריך.אבל האחיין שלי נמצא בגן עיריה בראשון לציון וההורים כבר מרימים ידיים מהגננת שמעלימה עין מכול הנושא ולא מדברת עם ההורים לגבי הילדים שמכים,וכאשר היא מדברת אז,ההורים לא מדברים עם הילדים שלהם לגבי האלימות,כי" הורה אף פעם לא ירצה לחשוב שיש בעיה עם הילד שלו והוא הכי מושלם ומה פתאום שהילד יצטרך טיפול"!
נא את עזרתך לגבי הנושא איך לפעול:
1. האם לזמן את וועד ההורים לשיחה עם ההורים האלימים?
2. זאת האחריות של הגננת לטפל בנושא?ואם היא לא פונה להורים?
3. לדווח למשרד החינוך על התופעה ותזמן את הגננת לשיחה?
4. האם הורים שאחרי שיתלוננו על הגננת והצוות לא יפחדו שהצוות יתנקם בהורים ע"י אי טיפול בילד ולא יספקו לו את כול צרכיו?
נא,תשובתך המיידית.
בכבוד רב,דוד סילבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגן חובה
שרון באומל04/01/2008שלום דוד
אני בהחלט ממליצה הן לפנות למשרד החינוך ולהתלונן על הבעייה והן לקבץ את ההורים בגן לאסיפה, על מנת לברר כיצד יש לפתור את הבעייה. הפעילות שנערכת בגן בו אתה עובד היא בהחלט הפעילות הנדרשת, ואם אין עושים זאת, זו בעייה חמורה בגו!!!!!!! אפילו, ואולי דווקא, בגלל שזה גן עירייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנושא דיכאון ילדים..roni03/01/2008
התייעצות בנושא דיכאון ילדים - ניסיונכם חשוב לנו ...
שלום רב,
בני בן העשר אובחן כסובל מדיכאון ע"י פסיכיאטר.
הומלץ לנו על טיפול בכדור מסוג פריזמה , מינון - חצי כדור ליום לתקופה של מספר חודשים , עד חצי שנה .
אשמח ללמוד מניסיונכם לגבי השלכות הטיפול הנ"ל לגבי:
1) התמכרות לכדור .
2) תופעות לוואי .
3) השפעה על התפתחות הילד .
מהו הטיפול המומלץ לדיכאון בילד צעיר (בן 10) מניסיונכם ?
תודה מראש
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אצל ילדים
שרון באומל04/01/2008שלום רוני
לגבי הכדור שבנך מקבל: זוהי תרופה מוכרת ונחשבת "קלה" באופן יחסי. לגבי תופעות לוואי יש לשאול את הרופא. לקיחת התרופה אינה אמורה להשפיע על התפתחותו של הילד.
עם זאת, אני ממליצה בחום ללות את הטיפול התרופתי בטיפול רגשי. התרופות, אמנם, מקלות על הסימפטומים, אבל אינן פותרות את שורש הבעייה וכן אינן יכולות לכוון את הילד לדרכי התמודדות אדפטיביות יותר עם התופעות המיוחסות לדיכאון. אני מציעה לפנות לפסיכולוג ילדים או פסיכולוג קליני באיזור מגורייך. אפשר גם דרך ביה"ס.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
טל' להתייעצות: 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית???????sigal03/01/2008
יש לי ילד בן 4.5 אינטליגנתי מתוק מאד.יום אחד הוריי ילדה מגנו התלוננו על כך שילדי נגע באיבר המין של ילדם.איני יודעת איך לנהוג...דיברתי עם בני והסברתי לו למה לא נוגעים אך נשארתי עם הרבה סימני שאלה:האם זה תקין?מה עושים?אולי זה אחד מהשלבים ההתפתחותיים של ילד????? אשמח לקבל תשובות.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות
שרון באומל04/01/2008שלום סיגל
אני מאמינה שהמגע באיבר המין היה תמים ותואם את הסקרנות הטבעית לגיל. עם זאת, כפי שעשיתם, הייתי מסבירה לילד את עקרונות האינטימיות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!דוד.03/01/2008
יש לנו ילד בן שנתתים וחודשיים בתחילת שנה הוא היה במשפחתון עם מטפלת שהיתה קרירה ומוזרה,
העברנו אותו למשפחתון חדש ותוך חודש גילינו שהמטפלת החדשה מושיבה את הילדים מול הטלויזיה רוב שעות היום,צועקת/לא מתייחסת לילדים. אנחנו חוששים להעביר אותה למסגרת חדשה כדי שלא תהיה לה טרואמה . המטפלת האחרונה הבטיחה שתשנה את התנהגותה ואמרה שהיא נהגה כך מחוסר ברירה,ונקלעה למצב כלכלי קשה שכבר עבר.
מה לעשות????
האם העברה של ילד בגיל זה ממסגרת למסגרת תיצור טראומה?
תודה,
דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ממסגרת למסגרת
שרון באומל04/01/2008שלום דוד
אם לשפוט על פי דברייך, כדאי מאוד להעביר את הילד מהמסגרת בה הוא נמצא עכשיו. אין סיבה שתיגרם לו טראומה מכך. זה נכון שמעבר ממסגרת למסגרת דורש הסתגלות. אפשר לבקל עליו על ידי דיבור על המסגרת החדשה, דרך משחק או סיפור. לדוגמא: אפשר לכתוב יחד עימו סיפור עליו הולך לגן חדש. לכלול בסיפור את מראה הגן, סדר היום, שמות הגננות וכו'. כדאי לכלול בסיפור את הקושי בפרידה ואת הגעגועים שעשויים להתעורר באמצע היום.
אני מציעה לבדוק טוב את המסגרת הבאה - הכי טוב זה דרך הדיעות של ההורים על הגן.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת בטחון עצמי ועצמאותלי02/01/2008
שלום,
בתי בת 5.5 מאז ומתמיד היתה הצל שלי. היא ילדה מאוד פקחית ובוגרת לגילה. הבעיה שלי זה שהיא לא מוכנה לעשות שום דבר בלעדיי. אני מנסה להסביר לה שהיא כבר גדולה ויש המון דברים שהיא יכולה לעשות לבד, כמו ללכת לשירותים לבד. אבל היא פשוט לא מוכנה.
מה אני יכולה לעשות על מנת לגרום לה לעצמאות ולהעלאת הדימוי העצמי?
היא לא מוכנה ללכת לשום חוג אחה"צ (חשבתי שזה יכול להיות כיוון נכון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות
שרון באומל04/01/2008שלום לי
אני מציעה, במקרה זה, לברר את שורש הבעייה, כיוון שבגילה של ביתך היא אמורה לפתח לפחות סוג מסויים של עצמאות ואף להנות ממנה ולבקש אותה. אולי כדאי לשקול לפנות לאיש מקצוע במקום מגורייך. אם את רוצה, את מוזמנת לכתוב עוד פרטים על הילדה, על מנת שננסה להבין ביחד את התנהגותה. אפשר לנסות להפגיש אותה בצורה אינטנסיבית עם חברים מהגן אחר הצהריים, ולראות אם היא מאפשרת לך להשאיר אותה לבד שם.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמל חברות מהגן היא נשארת לבד
לי06/01/2008ואפילו מאוד שמחה להיות אצלןואין לה בעיה להיפרד ממני.
אני אנסה לחדד את הבעיה. אני לא יודעת אם יש הבדל בין תלותיות עצמאות ובטח לשניהם יש השפעה על הבטחון העצמי.
למשל ללכת לשירותים היא מבקשת ממני לבוא איתה. להביא חפץ מהחדר , לשכב לידה במיטה עד שהיא נרדמת. כל דבר קטן שהיא מבקשת רק אני קיימת מבחינתה. היא אף פעם לא פונה לבקש עזרה מאביה.
מצד אחד היא מאוד בוגרת ונבונה מצד שני היא תלותית ופחדנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)