פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התדרדרות בהתנהגות ילד בן 3
    מיכל
    25/11/2007

שלום רב, ברצוני לשאןל לגבי התנהגות בני. הוא בן 3 ילד מאוד פיקח וחכם, בזמן האחרון הוא אינו מקשיב וממושמע, עושה מה שהוא רוצה,צועק ומשתולל. אם אני מבקשת ממנו לסדר את החדר הוא אומר לי לא רוצה.לפני 5 חודשים נולד לו אח חדש שהוא קיבל אותו יפה מאוד, בגן הוא מתנהג יפה מאוד אבל איך שהוא מגיע הבייתה הוא ילד אחר, הוא אינו מקשיב לי וזה משגע אותי, איני יודעת מה לעשות , כל דבר זה מלחמה איתו. אם אני צועקת עליו הוא צועק אליי בחזרה ואפילו צוחק. מה הוא כ"כ לא מעריך אותי? אני לא מבינה מה אני עושה לא טוב. אני משתדלת מאוד לא להתעצבן או לצעוק אבל לפעמים גם אני נשברת.נראה כאילו הוא מזלזל בסמכות ההורית שלי ואני לא מבינה מדוע. ההתנהגות הזו היא בערך כחודש. ברצוני לציין כי בעלי יצא למילואים לחודש ועכשיו חזר, יכול להיות שזה קשור? ישנם ימים שהוא מתנהג נפלא וישנם ימים שהוא מוציא אותי מדעתי. בבקשה תעזרו לי, מה אפשר לעשות עמ"נ להחזיר את הסמכות ההורית שלי, ושלא יזלזל במה שאני מבקשת ממנו. הוא ילד מקסים ומאוד פיקח הוא קולט הכל, אולי הדרך שלי איתו לא נכונה. אשמח לתשובה ואם יש צורך לקבל ייעוץ - איפה ניתן באזור מודיעין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמכות הורית

שושי יעקובי
    26/11/2007

הסרוב של בנך לשמוע בקולך איננו סימן לכך שאת איבדת מסמכותך ולא שהוא מזלזל בך אלא שהוא זקוק לך. נדמה לי שההתנהגות הלא ממושמעת של בנך נועדה למשוך אליו את תשומת ליבך גם אם זה נעשה בדרך שלילית. נולד לו אח כיום בן כמה חודשים, הנוכחות שלו הופכת להיות יותר מורגשת בחיי המשפחה, אבא לא היה בסביבה, לא ברור כמה היית פנויה עבורו.
    כדאי לשוחח איתו על התחושות שלו, לקרוא ספרים בנושא אחים, הכי חשוב למצוא לכם שוב זמן בילוי משותף רק שניכם גם אם מדובר ברבע שעה ביום.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמכות הורית

מיכל
    26/11/2007

תודה רבה על התגובה המהירה.

ברצוני להתמקד ולשאול איך אני מגיבה להתפרצות כעס? כאשר אני מבקשת לעשות דבר מה והוא מגיב בלא רוצה, או בורח לי מהחדר?
    אני כועסת אבל זה לא עוזר. אני מקדישה לו הרבה תשומת לב, ומנשקת ומחבקת כל הזמן, אני אומרת לו שאני ואבא והתינוק אוהבים אותו מאוד. איך אני מחזירה אותו להתנהגותו הטובה והממושמעת ומשמרת אותה.
    אתמול היה לי מקרה די קשה איתו-אספנו חברה מהגן והוא החליט שהוא לא רוצה לשבת בכסא בטיחות שלו אלא ליד החברה באוטו. הסברתי לו שהוא לא יכל כי אני לא יכלה לחגור אותו וזה מסוכן והוא לא הסכים בשום אופן לשבת בכסא, כאשר ניסיתי להושיב אותו בכוח הוא השתולל צעק וצרח ואפילו הרביץ לי, באותו רגע החזקתי את עצמי , לא התעצבנתי או הגבתי בצורה תוקפנית . אבל כן הושבתי אותו תוך התנגדות מצידו וחגרתי אותו בכיסא. הסברתי לו שאמא כועסת על ההתנהגות הזו ושיבקש סלחה. אבל באותו הרגע ממש אני לא ידעתי מה לעשות - איך לגרום לו לשבת מרצונו, הרי אני לא יכולה לוותר לו ולתת לו לשבת לא חגור. מה עושים במצבים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמכות הורית

שושי יעקובי
    27/11/2007

מיכל שלום,
    אין פתרונות פלא למצבים אותם תיארת. ילדים עוברים תקופות כאלה של מרדנות, בדיקת גבולות, התעקשות על הרצונות שלהם. זה מתיש, מתסכל ובטח פוגע בביטחון העצמי שלך כהורה. בתגובה להתפרצויות כעס אלו כדאי מצד אחד להקפיד לא לאפשר פריצת גבולות ומאידך להכיל יותר את המצב הרגשי הפגיע של ילדך. הכוונה היא שילד מתפרץ זקוק לתחושה שיש מבוגר חזק ממנו שלא נבהל מההתפרצות וההתפרקות שלו ויכול לשאת ולהתמודד עם כל מה שקורה לו. לכן לשמור על הגבולות. מצד שני אם את מבינה שילד במצב רוח ירוד, עצבני מייצר יותר מצבי עימות (זה קורה גם לנו המבוגרים) תוכלי להתמודד טוב יותר עם התחושות של כעס ותסכול שההתנהגות שלו מעוררת בך. התגובה שלך במצב אותו תארת היתה נכונה וטובה. חגרת אותו למרות מה שעשה. הסברת מדוע זה חשוב, הסברת שאמא כועסת. אבל כדי להכיל ולהרגיע רגשית אין צורך לדרוש ממנו להתנצל, לבקש סליחה. את זה אפשר לעשות מאוחר יותר אחרי שנרגעתם, שוחחתם על הארוע, ניסת להבין מה הוא הרגיש ומה גרם לו להתנגד וניסתם להשלים.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    רויטל
    25/11/2007

שלום שושי,
    יש לנו ילד מקסים. בן 6(עכשיו בנובמבר) הלומד בכיתה א'. בשנה שעברה אני קצת התלבטתי אם להעלות אותו לכיתה א, הגננת המליצה ואמרה שהוא בשל מבחינה שכלית. בננו ילד חכם, מאוד אוהב ללמוד והולך לבית הספר בשמחה.
    הוא ילד חברותי מאוד, תזיזתי מאוד, אימפולסיבי בתגובותיו, אני לא יודעת אם הוא מודע לזה, למרות שאנו מדברים איתו וכן מציבים גבולות והוא נענה לגבולות ותמיד שואל אם אני מסכימה....וכו.
    יש לי הרגשה שלא תמיד הוא שם לב למה שהוא עושה, כשאנחנו מדברים על זה הוא מאוד מצטער.
    מה עושים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

שושי יעקובי
    26/11/2007

לא כך כך הבנתי אלו קשיים יש לילד שלך כיום, האם הקשיים בבית או בכתה?
    אם תפרטי אוכל להתיחס לדבריך.
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

רויטל
    26/11/2007

הקשיים הם בכיתה, הוא מכה, בועט, לא כל יום אבל פעם בשבןעיים בערך אני מקבלת דיווח מהמורה.
    יש לציין שהוא מספר לי לבד עוד לפני הדיווח מהמורה.
    בבית הור מקסים, קופץ כל הזמן, אך בזמן משחק, הכנת ש.ב הוא יושב.
    לפעמים בביצ יש ויכוחים עם אחותו הגדולה, בתחום הנורמלי והם מיד חוזרים להיות חברים טובים.
    אצלנו בבית אנחנו לא צועקים וכמובן לא מרביצים.
    השאלה מה אני עושה כדי שבכיתה הוא יבין שלא כך מתנהגים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית?

שושי יעקובי
    27/11/2007

מתוך דבריך אני מבינה שהקושי שעליו מדברת המורה קשור להתמודדות שלו בתחום החברתי. הוא מגיב בתוקפנות כלפי ילדים מסוימים?במצבים מסוימים? אני ממליצה לך לשוחח איתו, חשוב שהשיחה תתבצע באוירה נינוחה, שלא יחוש מואשם או תחת ביקורת. לשמוע ממנו איך הוא מרגיש בכתה, האם רכש חברים, מה קרה לחברים הקודמים. אחר-כך לנסות להבין יחד איתו ארוע מסוים עליו סיפרה המורה. התחושה שמשהו מבין מה קורה לו תקל עליו רגשית ובנוסף תוכלו לחשוב יחד איך להתמודד אחרת עם הבעיות עליהן הוא מספר לך.
    בהצלחה
    שושי יעקובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומת קקי
    אנה
    25/11/2007

בני בן 2.5 התחיל גמילה לפני חודש והלך מצויין(גם פיפי וגם קקי).עכשיו כשהוא צריך לעשות קקי נכנס להיסטריה והשטללות ולא מוכן לעשות ,צורך במשך כמה שעות ולא ניתן להרגיע אותו בשום דרך.
    רק כשהקקי מתפספס רק אז הוא נרגע.
    צריכה עצה דחוך ,מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    טראומת קקי

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

שושי יעקובי
    26/11/2007

פעמים רבות הגמילה מתחילה בצורה טובה אבל תוך זמן קצר משהו נתקע והילד חושש לעשות קקי במקום המיועד לכך. לפעמים כתוצאה מארוע או כמה ארועים של פיספוסים מתעוררת החרדה ורצון להימנע מקקי. לעיתים מלחתחילה היתה חרדה סביב הקקי. במקרה כזה חשוב לעשות תצפית רחבה מה מעורר בו חרדה. האם הכניסה לשירותים, האם ישיבה על הסיר, כשהוא היה עם החיתול האם הוא הסכים בקלות להסיר את החיתול לאחר עשיית צרכים? מה זה אומר "כשהקקי מתפספס הוא נרגע"?
    שושי יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברית מילה
    דנה
    25/11/2007

אני אמא לילד בן 3. לאחרונה ביקרנו בברית של חברים .הילד שמע שמדברים על הברית ועל זה ש"חתכו לתינוק את הבולבול".הילד נבהל קצת אך לא הגיב נכון להיום. אני יודעת שבעוד כמה ימים הוא ישאל אותי על כך,
    איך מסבירים לילד בן 3 על ברית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברית מילה

הוספת תגובה

• כך הסברתי לבתי הגדולה

לי
    25/11/2007

בתי היתה בת 4.10 כאשר נולד לה אח (כיום הוא בן 7 חודשים). הסברתי לה שיבוא רופא והוא צריך להוריד חתיכה מהבולבול כי החתיכה הזאת יכולה לגרום למחלות. אולי היא קצת יותר גדולה וההסבר היה מספיק משכנע לגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על ברית מילה לילד קטן

שושי יעקובי
    25/11/2007

הכי חשוב לשמוע מה התעורר אצלו כשהוא שמע את מה ששמע. על מנת שתוכלי לענות בהתאם. כדאי לשאול אותו מה הוא חשב שעושים בחגיגת הברית. לנסות לדובב אותו. אחר-כך תוכלי להסביר לו כי ברית המילה היא טקס שכל הבנים עוברים כמה ימים אחרי הלידה. מסירים חלק קטן מהעור שליד איבר המין. הייתי מציינת כמה כולם שמחים לקראת זה. הידיעה שהגברים שסביבו (שנראים בריאים ושמחים) עברו טקס זה, יפחית את החשש שאולי הברית פוגעת בצורה כשלהי באיבר המין או בתינוק. שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל ברית מילה בהחלט פוגעת בתינוק...

נעם
    02/01/2015

דבר ראשון, ממש לא כל הבנים עוברים את ההליך הזה. דבר שני, זו בהחלט פגיעה בלתי הפיכה בתינוק ובגופו. זה כואב, זה מסוכן ואין לזה הצדקה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את טועה. הברית כן פוגעת באיבר המין.

ליאת
    02/01/2015

אנשים שמחים מתוך בורות. הברית פוגעת והילדים באופן טבעי מבינים זאת לבד. רק מנהגי מסורת שאבד עליהם הכלח גורמים לאנשים להתמיד בהם. מיותר לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 וחצי ולוקחת מוצצים
    שרון
    24/11/2007

יש לי שתי בנות אחת בת 5.5 ואחת בת 1.9 שתיהן לוקחות מוצצים בתי בת ה- 5
    לוקחת מוצצים במשך היום אך רק בבית היא מתביישת לקחת אותם בחוץ . ניסיתי בעבר לגמול אותה ולא הצלחתי התייעצתי ואמרו לי לעזוב אותה עד שהיא תחליט להפסיק לבד.

ברצוני לציין שהיא ילדה שאין לה קשיים או בעיות נוספות .
    מה עושים בעניין המוצצים .
    לתשובך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 וחצי ולוקחת מוצצים

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

שרון באומל
    24/11/2007

שלום שרון
    אני מציעה לכתוב יחד עם ביתך סיפור על ילדה בת חמש וחצי אשר נפרדת מהמוצץ. אני מציעה לכתבו היסטוירה של המוצץ, קצת את ההיסטוירה שלה ולשלב בסוף את הפרידה וסיבותיה. בנוסף: אפשר לערוך טקס פרידה מהמוצץ ולתת לה משהו אחר מרגיע בשעת מצוקה : דובי/שמיכה או כל דבר אחר שהיא תבחר. בנוסף, אתם, ההורים, צריכים להאמין באמונה שלמה בפרידה הזו מהמוצץ ולהקרין לה את הביטחון הזה, שלדעתכם היא אינה זקוקה עוד למקור הרגעה זה.
    יהיו כמה ימים קשים.
    לעודד אותה על כך שהיא גדולה ואמיצה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע בגיל 5.5
    איתן
    23/11/2007

שלום ,
    ביתי בת 5.5 בגן חובה נגמלה ממוצץ לפני זמן רב , בגיל 3 לערך . בחודשים האחרונים התחילה למצוץ אצבע לפני השינה , בעדינות , לא באובססיביות , לעיתים גם במהלך הלילה . היא לא עבר כל
    שינוי או /ו מהלך חריג עליו ניתן להצביע כקישור / היתכנות להתנהגות רגרסיבית,
    אשמח לקבל מידע בעניין זה ,
    בתודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע בגיל 5.5

הוספת תגובה

• מציצת אצבע

שרון באומל
    24/11/2007

שלום איתן
    יכול להיות שמציצת האצבע מעידה על מתח קל של ביתך, אולי מתח הקשור לגן או לכל דבר אחר שעובר עליה עכשיו. זה יכול להיות גם מתח טוב הקשור לגדילה והתפתחות.
    הייתי נותנת לזה להיות. אני מאמינה שזה יעבור.
    אם אתה רוצה אתה יכול לשאול את ביתך על כך. אפשר לומר לה משהו בנוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון התחלת למצוץ אצבע לפני השינה. לפעמים לילדים קשה להירגע או להירדם, והאמצבע מאוד עוזרת להם. איך זה אצלך?"
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיין שלי
    דודה שדואגת
    22/11/2007

יש לי אחיין בן 2.5 שנה ., כמה פעמים יצא לי לתצפת עליו והוא נראה מוזר בהתנהגות שלו, הוא אינו מיישיר מבט כשמדברים איתו, אינו עונה כשקוראים בשמו, גם אם אני עומדת לידו, הוא אינו משחק עם שאר בני המשפחה שבגילו, מעדיף לשחק לבד. יש לו משחקים מועדפים כמו להפיל כיסאות ולגרור אותם, או לסובב דברים,מתפרץ בצעקות כשלוקחים ממנו משהו. בנוסף לכך, ההתפתחות השפתית שלו אינה הולמת לגילו , אני חושבת שהוא מתעכב בדיבור . יש בי חשש גדול שמה מדובר בהתפתחות לא תקינה ושהוריו (אחי) צריכים לקחת אותו לטיפול, רציתי אולי לשמוע את דעתך לפני שאני מייעצת לו לעשות זאת, את מבינה איני רוצה להבהיל אותו

לקביעת תור
    סגירה
    אחיין שלי

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי

שרון באומל
    24/11/2007

שלום לך
    ממה שכתבת, ייתכן מאוד וקיים עיכוב התפתחותי נרחב (PDD). ייתכנו אף קווים אוטיסטים. אני מציעה להאיר את תשומת ליבו של אחיך ולבדוק את הבעייה. ככל שמתחילים לטפל מוקדם יותר, השיפור יכול להיות רב יותר. אני מציעה לפנות למכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא אוהב לצייר...
    מיכה
    22/11/2007

בני בן 4 בקרוב. מעולם לא אהב לצייר. התחיל לצייר רק בגיל שנתיים וחצי. יש לו קושי להחזיק את הצבע- מחזיק חלש. בנוסף כשמתבקש לצייר, מצייר בלי להסתכל על הדף עצמו. הוא ילד מאד חכם ובעל כושר ריכוז גבוה. אך בתחום האמנות- ציוריו ברמה נמוכה. איך לעודד אותו לצייר?. האם יש סיבה לדאגה?. האם זה נורמלי שלא מסתכל על הדף בשעת הציור?. בעבר ידע לצייר פרצוף. כעת גם זה לא עושה...

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא אוהב לצייר...

הוספת תגובה

• קשיים במוטוריקה עדינה

שרון באומל
    24/11/2007

שלום ורד
    מהכתוב, ייתכן וכי קיים קושי מזערי במוטוריקה עדינהולכן בנך נמנע מציור (החזקת עיפרון חלשה). ייתכן והוא אינו מסתכל על הדף כיוון שבהיותו ילד חכם, כפי שציינת, הוא מכיר בקושי.
    אני מציעה לפנות למרפאה בעיסוק באיזור מגורייך או לחילופין למכון להתפתחות הילד בקופ"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 התנהגות בביה"ס
    דנה בורשטיין
    22/11/2007

בני בן 7 בכיתה ב' יש לי כמה שאלות אם תוכלו לעזור לי אשמח מאוד. המורות בביה"ס טוענות שהוא מפריע בשיעורים

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 התנהגות בביה"ס

הוספת תגובה

• שאלה

שרון באומל
    24/11/2007

שלום דנה
    שאלתך אינה ברורה. כדאי שתפרטי הרבה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    מעיין
    22/11/2007

יש לי ילדה בת חודש וחצי אשר התרגלה להרדם בידיים במהלך היום וכאשר אני שמה אותה במיטה לאחר 10 דק' היא בוכה ואינה רוצה לישון, בלילה היא נרדמת בידיים או בהנקה ואח"כ מעבירים אותה למטיה והיא ישנה ולא בוכה גם כאשר היא מתעוררת לאכול לאחר האכילה בלילה היא חוזרת לישון במיטה, איך ניתן לשבור את ההרגל הזה ומדוע זה רק ביום??
    בנוסף לכך שהילדה לא ישנה כמעט ביום היא נרדמת בכל יום רק בחצות בכל יום קבוע בחצות ולא לפני מה לעשות כידי להרגיל אותה לישון לפני???

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• שינה

שרון באומל
    24/11/2007

שלום מעיין
    על אף הקושי המאוד מובן שלך, אין כרגע כ"כ מה לעשות. בגיל של ביתך היא עדיין לא יכולה ללמוד הרגלי שינה עצמאית ומסודרת. לכן, אני מציעה שתחשבי על פיתרון אחר כגון: עזרה חלקית במשך היום, על מנת שאת תוכלי לנוח1 התחלקות עם בן הזוג או עם כל אחד אחר בשעות שעד חצות. הרגלי השינה של ילדתך ישתנו עוד פעמים רבות במהלך החודשים הקרובים.
    בנוסף, אני ממליצה לך על הספר "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי וגם על "לישון כמו תינוק" של פרופ' אבי שדה. יש שם את כל מה שאת רוצה לדעת על שנת תינוקות.
    שיהיו לילות שקטים
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרדרות בהתנהגות
    שרית
    22/11/2007

בני בכיתה ב', ילד מלא שמחת חיים ואנרגיות. אומנם הוא שובב, אך תמיד כיבד סמכות. בחודש וחצי האחרונים חלה הידרדרות משמעותית בהתנהגותו בבית הספר: לא עובד כלל בכיתה, לא מקשיב למורה, מתחצף, מפריע. הדברים הקצינו עד כדי כך שהוא קילל מורה בפניה. התלונות חוזורת ונשנות על עצמן, וזו התנהגות שבהחלט לא אופיאנית לו. נראה שברגע שהוא מגיע לביה"ס הוא שוכח את השיחות ואת ההבטחות. בבית הוא מתנהג כרגיל, אולם בעלי ואני חשים שאין הוא כתמול שלשום - שמח וטוב לב. ניסינו לדובב אותו אינספור פעמים, אך הוא לא משתף פעולה. אנחנו דואגים מאוד. האם ייתכן שהוא בודק גבולות בכזו קיצוניות? הוא הרי מבחין מצויין בין טוב לרע, והוא עדיין קילל מורה... דואגים מאוד! מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הידרדרות בהתנהגות

הוספת תגובה

• הידרדרות בהתנהגות

שרון באומל
    24/11/2007

שלום שרית
    התנהגותו של בנך מעידה על כך שמשהו השתנה בחייו. אם זה משהו שאינכם מודעים אליו, אני מציעה לפנות לאיש מקצוע, על מנת שתוכלו להבין יחד עימו (ועם הילד) מה קרה. ייתכן שקורה משהו בביה"ס. אם קיים היריון (אפילו אם לא גיליתם לו עדין....) מחלה במשפחה, מתיחות ביניכם או כל דבר אחר, ייתכן שהוא מגיב לכך, ואז יש להתייחס בהתאם. דהיינו, לורמ לו משהו בנוסח: "בזמן האחרון אתה מתנהג בצורה שלא מתאימה לך בביה"ס. לפעמים, כשילדים יודעים שאחד ההורים שלהם חולה במשהו, הם מאוד דואגים לו ואז הם מתנהגים קצת דומה למה שאתה מתנהג".
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעברים
    מיכל
    22/11/2007

לבת שלי, בת שלוש וחצי, מאוד קשה עם מעברים - ממקום למקום או מפעילות לפעילות, במיוחד בגן אבל גם בבית. הדוגמא הכי בולטת היא המעבר כל יום מהגן לצהרון (הליכה של 3 דקות, אבל באותו זמן יש גם ילדים בגן שאימא שלהם באה לקחת אותם) שכרוך בבכי ועצב. הגננת שלה ספרה לי שגם במעבר מפעילות לפעילות בתוך הגן קשה לה - ממשחק לאוכל, ממפגש למשחק וכדומה - לעיתים זה מלווה בבכי רב ועד כדי התקפח זעם של "לא רוצה" - מה אפשר לומר או לעשות כדי להקל עליה, על מנת שיהיה לה (וכמובן גם למי שבסביבתה) יותר נעים במעברים ?

תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    מעברים

הוספת תגובה

• מעברים

שרון באומל
    24/11/2007

שלום מיכל
    אני מציעה להתייחס לקושי באופן ישיר. אפשר לומר לביתך משהו בנוסח: "שמתי לב שמאוד קשה לך לעבור מהגן לצהרון". הידיעה שלה שאת מתבוננת בה ומבינה אותה תגרום לה הקלה רבה. לאחר מתן הלגיטימציה לקושי אפשר לחשוב יחד עימה על דרכים להקל מעבר ספציפי זה. לדוגמא: לקחת איתה תמונה של המשפחה ולאחוז בה בדרך לצהרון/לאחוז דובי אהוב מהבית בדרך או כל דבר אחר העולה על רוחכם.
    כנ"ל לגבי המעברים האחרים שאת מודעת לכך שקשה לה איתם.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מציק בגן
    רונן
    22/11/2007

שלום
    בני הוא בן 4.5 והשנה (בחודש ספטמבר) התחיל ללכת לגן עיריה אחרי 3 שנים בגן פרטי. אחרי מספר שבועות התחלנו לקבל דיווחים מהגננת שבני מציק לילדים אחרים, לעיתים דוחף אותם, בועט, מתנדנד על הכיסא, מתקשה לשבת בשקט במהלך פעילות של הגננת או להקשיב לגננת. לבני מספר חברים מגן זה אשר מגיעים לעיתים אלינו הביתה או בני מתארח אצלם ואז המפגש מתנהל בצורה טובה ללא תסמינים אלו שציינתי למעלה. חשוב לציין כי בני תמיד נתפס בידי הגננות שלו (בעבר והן היום) כילד חכם, מאוד נבון, כושר דיבור, תיאור ודמיון מאוד מפותח לילד בגילו.
    בבית בני מציק בצורה עדינה יותר גם לאח שלו שקטן ממנו בשנתיים אך מפסיק כשאנו מעירים לו.

הבעיה העיקרית הנה בגן, קבלת תלונות מהורים אחרים שבני מציק לילדיהם לא בהכרח לילדים קבועים. מה עושים???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מציק בגן

הוספת תגובה

• ילד מציק בגן

שרון באומל
    24/11/2007

שלום רונן
    התנהגותו של בנך מעידה על מצוקה ותסכול פנימיים, שבנך אינו יכול לומר במילים, ולכן מבטא דרך הגוף. ייתכן וההסתגלות לגן עירייה קשה לו מכל מיני סיבות: מסגרת גדולה, פחות יחס אינדיוידאולי, אולי היתקלות בילדים גדולים יותר, אולי תחושת כישלון עם נושאים קוגנטיביים. הייתי מציעה לפנות אל ילדך בדברים. אפשר לעשות זאת דרך משחק או סיפור. לדוגמא אפשר לשחק במכוניות ולהיות המכונית שמרביצה ומציקה לכל המכוניות האחרות, ולנסות לראות מה ילדך אומר על כך. שפת המשחק מוכרת יותר לילדים בגילו של בנך, והוא יוכל בקלות רבה יותר להיפתח דרך זה. כנ"ל דרך סיפור.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קליטה מעבר לגן עיריה
    הדס
    21/11/2007

בני בן 4 החל השנה גן טרום חובה. בשיחה עם הגננת, שהפתיעה אותנו עד מאוד, ציינה בפנינו כי לילד בעיות התנהגות - תינוקי, אינו מתמודד, מגיב באגרסיביות, בוכה. מאוד עקשן, אינו מוכן לוותר. בנוסף, ציינה כי מתקשה לשבת בריכוז, היא אינה יודעת אם הוא באמת מקשיב לה ונראה כי הוא מתעסק בדברים אחרים. לציין כי העוצמה של הדברים שהציגה הפתיעה אותנו, בייחוד כי עד עכשיו בגן הפרטי (מסגרת קטנה) לא שמענו תלונות מסוג זה. איך מתמודדים? האם מדובר בקשיי קליטה?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי קליטה מעבר לגן עיריה

הוספת תגובה

• התנהגות בגן

שרון באומל
    24/11/2007

שלום הדס
    פעמים רבות, המעבר לגן עיריה, המהווה מסגרת גדולה יותר ודורשנית יותר, מביא לגילוי של קשיים אשר לא באו לידי ביטוי במסגרת קטנה של גן פרטי. לכן, הייתי לוקחת את דבריה של הגננת ברצינות ומתייעצת עימה מה לדעתה כדאי לעשות. לגבי קשיי קליטה: הם אמורים להתבטא גם בקושי רב בפרידה בבוקר וחוסר רצון להשתתף בפעילויות הגן ממקום של הימנעות. האם זה המקרה?
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק באוכל ומכור לבקבוק
    שני
    21/11/2007

ילדי בן שנתיים וחצי, משחק באוכל הרבה מאוד, הוא נוהג לפורר את הכריך, לגעת באוכל ולהתלכלך בידיו, למעוך את האוכל וכו... בנוסף הוא "מכור" לבקבוק וגם מתך שינה "מסתער על הבקבוק כאילו הבקבוק הוא צורך קיומי. חוץ מזה הוא ילד חברותי ואוהב מאוד שסביביו הרבה אהבה, לאחרונה נולדה ילדתי(המצב אינו השתנה היה קיים קודם).
    ברצוני לדעת מדוע הא מתנהג כך האם הוא תקוע בשלב האורלי? האם הנקתי אותו יותר מידי? (הנקתי בשנה הראשונה לחייו)

לקביעת תור
    סגירה
    משחק באוכל ומכור לבקבוק

הוספת תגובה

• ויסות תחושתי

שרון באומל
    24/11/2007

שלום שני
    ישנם ילדים רבים שאוהבים לבדוק את העולם דרך מגע ותחושה, ונשמע לי שבנך הואאחד מהם. זה בסדר גמור ואין מה לדאוג לגבי השלב האוראלי. אם משהו מההתעסקות שלו מפריע לך, נסי להציב גבולות. גיל שנתיים הוא גיל מתאים לכך. אפשר להציע לו אופציות נוספות לתחושה כגון צבעי ידיים, התעסקות בחול וכו'.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה