מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקפאת ביציותגליה04/09/2015
שלום,
אני שוקלת הליך של הקפאת ביציות, בשל גילי ובשל אנדומטריוזיס.
הבנתי שביציות שאינן מופרות משתמרות באיכות פחותה מכאלו שמופרות.
כמובן שחשובה לי איכות הביציות, מצד שני זה אומר שאצטרך לקבוע את זהות האב כעת.
דעתכם חשובה לי.
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/09/2015קיימת אפשרות לבצע מחזור טיפול, להפרות חלק מהביציות ולהקפיא עוברים ובנוסף להקפיא את שאר הביציות. אם התגובה השחלתית שלך תהיה טובה, ניתן לשקול אופציה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום!!!
גליה04/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי וגלולותשימי04/09/2015
שלום. אני נוטלת גלולות מזה כשנתיים ומתכננת הריון בקרוב (ivf). בעוד יומיים אני אמורה לסיים 2 חפיסות שנטלתי ברצף.
ברצוני לשאול האם ניתן לעשות פרופיל הורמונלי בוסת שתגיע? או שצריך להמתין לוסת הבאה? ולמה?
מציינת שבודקת fsh ו dhea (כרגע לא נוטלת dhea)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי וגלולות - תגובה
פרופ` דוד בידר04/09/2015לא ניתן לבצע צריך לחכות לוסת הבאה.
לא ציינת בת כמה את ולמה חשוב כעת לבצע פרופיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרב04/09/2015
היום אחרי שנתיים גיליתי שאני בהריון
במהלך הזמן עשיתי באופן קבוע ספורט 3 פעמים
בשבוע מכשיר אליפטיקל במשך 60 ד ושלוש פעמים בשבוע
Trx וכפיפות בטן
האם אפר להמשיך כרגיל או להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015הייתי ממליץ להפסיק כל פעילות עם מאפיינים ארוביים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו לגמרי
מרב04/09/2015אבל אני ממש רגילה לזה שנים אני עושה ספורט
איזה פעילות מותר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואוו לגמרי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015כל פעילות שאין לה מרכיב אירובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז המשך
מרב04/09/2015אז כפיפות בטן ואנאירובי מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2015אין בעיה עם כפיפות בטן,פעילות אנאירובית-לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה ראשונה לא ענו לי עלהשאלהלמטהשירה04/09/2015
היי . אני בת 24.5 ועברתי שאיבה ביום ראשון ב30.8 שאבו 21 זקיקים הופרו 13 ביציות. נשלחו לאי ויאף עקב בעיה במורפולוגיה של בעלי ..מתוך ה13 עוברים 7 מתוכם יצאו טובים אחד מהם יצא מצויין השאר בנוני. כל שאר הפרמטרים האחרים תקינים . רציתי לגדל לבלסטוציסט אך הרופא שלי טען כי יכול להיות שזה יצא על יום שבת ואז ההחזרה תהיה ביום ראשון וזה לא כדאי לעוברים... החזרתי ביום השלישי שזה היה ביום רביעי שני עוברים אחד a7 והשני b10 רציתי לדעת מה הסיכויים שלי בהפרייה הראשונה הזאת??? (רירית הייתה 15 ממ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרייה ראשונה לא ענו לי עלהשאלהלמטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015בהתחשב בגילך וההחזרה החריגה של 2 עוברים בטיפול הראשון ,סיכוייך להרות מתקרבים ל40-50%,אולם לדאבוני גם סיכוי להיריון תאומים בגבולות של 20-30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענו לי בשאלה מטה שואלת שובליה04/09/2015
האם בצקות ונוזלים בכפות הרגליים( ממש נפוחות כמו בלון), זה דבר שקורה בגירוי יתר?
אני טחרי שאיבה של 20 ביציות אסטרודיול 110000 לפני שאיבה ויש לי בטן נפוחה ודקירות בבטן עליונה
ענו לי מטה כי אכן יש חשש לגירוי יתר אך רציתי לדעת האם התופעה בכפות הרגליים מקובלת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ענו לי בשאלה מטה שואלת שוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015כל התופעות שהזכרת יכולים להיות חלק מהתסמונת,עלייך לפנות לביקורת רפואית בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה ראשונהשירה04/09/2015
שלום ,בת 24,5 עברנו לאי וי אף עקב בעייה במורפולוגיה של בעלי.כל שאר הפרמטרים האחרים תקינים. עברתי שאיבה ביום ראשון של 21 ביציות. מתוכן 13 הופרו. שש מהם היו בדרגה טובה ואחד מהם מצויין. רציתי לגדל לבלסטוציסט אך הרופא טען כי זה עלול ליפול על שבת ואז ההחזרה תהיה רק ביום ראשון וזה מאוחר ולא כדאי לעוברים אז החלטתי להחזיר ביום שלישי.. החזרתי שניים אחד a7 והשני b10 הרירית הייתה 15 ממ . מה הסיכויים שלי בהפרייה הזו?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרייה ראשונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015בהתחשב בגילך וההחזרה החריגה של 2 עוברים בטיפול הראשון ,סיכוייך להרות מתקרבים ל40-50%,אולם לדאבוני גם סיכוי להיריון תאומים בגבולות של 20-30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגוף התעורר!!?שוש04/09/2015
שלום רב, אתמול כתבתי וההורמונים לא עולים והרירת דקה ואני מחכה להחזרת מוקפאים.זה היה 1.9 יום שלישי
אני ביום ה24 מהמחזור שהתעכב בגלל חמישה ימים בהם לקחתי אסטרופם על מנת לסדר שהביוץ לא יהיה ביום השביעי כמו בדרך כלל אצלי, וכמעט הספדנו את הטיפול.
היום זה היום ה-24 גודל לו זקיק 12 והרירית התעבתה ל8.6
האם יש עכשיו סיכוי להיות והחזרה בתנאים טובי, או אולי יש אפשרות לקחת דקפפטיל, למנוע ביוץ ואז לעשות החזרה, גם בגלל החגים...שלא יתפקשש.
האם ישנה אפשרות כזו?
תודה רבה על תשובתך.אני בלחץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ אשכנזי בבקשה
שוש04/09/2015בבקשה אפשר לשמוע דעתך,או מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגוף התעורר!!? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015מכאן והילך לאור השיפור בתנאים,הייתי ממליץ שתפעלי לפי הוראות הרופא המטפל,חזקה עליו שיתכנן את ההחזרה היטב בהתאם לנסיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
שוש05/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוף התעורר!!? - תגובה
פרופ` דוד בידר04/09/2015במקביל צריך לבדוק בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שוש05/09/2015אכן יש עלייה באסטרדיול..ובכלל ונקווה לטוב.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להזיק ?שירה04/09/2015
סבב החזרת מוקפאים,כשבוע וחצי אחרי החזרה. הבת שלי בת שנה, היום שכבה עלי למשחק נעמדה על 6 והתנדנדה לי למעשה על הבטן, אח״כ שקמתי הרגשתי כאבים קלים בבטן תחתונה שנמשכו והפכו עמומים. האם אלו רק שרירים או שזה עלולה לפגוע העוברים ?
האם יכול להזיק ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015אין סיכוי שהיא פגעה בעוברים או בהשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלירותם04/09/2015
בת 37... 2 ילדים מהריון מהפריה.ילדתי לפני חצי שנה. עשיתי פרופיל הורמונלי ולהלן התוצאות:
E2 קטן מ-70
Lh 5.40
Fsh 16.80
פרולקטין 193
פרוגסטרון 2.2
יש לציין שבדיקת הדם בוצעה ביום השני למחזור.
האם הרזרבה השחלתית שלי נמוכה?
יש סיכוי להריון ללא טיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015אכן מדובר ברזרבה שחלתית נמוכה ,הייתי ממליץ לך לבצע גם בדיקת AMH כדי לקבל הערכה מדוייקת יותר על מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאיילה03/09/2015
שלום רב,
אני לוקחת 3 פרוגינובה ביום ו- 2 אנדומטרין.
היום היתה לי החזרה של 2 עוברים קפואים. לטענת המעבדה והרופא - הם מצוינים.
3 שעות אחרי ההחזרה, התחילה לי הפרשה צהבהבה - חומה. (לא היתה לי כזו הפרשה, ההפרשה של האנדומטרין היא לבנה).
האם יכול להיות שזה העוברים והם "נפלטו" מהרחם ? מה זה יכול להיות ?
האם כבר אין סיכוי שההחזרה הצליחה ?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015לא קרה כלום ההרשה נובעת ממעבר הקטטר של החזרת העוברים בתעלת הצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 24אני123403/09/2015
האם מותר לעשות אמבטיה חמה בשבוע כזה?
וא כן כמה זמן מותר לשהות בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 24 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015לא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולהתקלח במים חמים ל5 7 דקות??
פיל06/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ולהתקלח במים חמים ל5 7 דקות?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/09/2015אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרופםשרון03/09/2015
שלום
אני ביום 11 למחזור לקראת הזרעה.על מחזור טבעי ללא תרופות.
לפי בדיקת אולטראסונד מהיום: יש זקיקים 16, 13, 11,11
אבל הרירית היא דקה 5.9.
האם אני יכולה להשתמש בסטרופם לעיבוי הרירית?
האם אסטרופם פוגע בתגובה השחלתית ומקבע את הזקיקים (כלומר הזקיקים לא גדלים)?
האם אנדומטרין מעבה את הרירית?
מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015מאחר והינך עדיין מספר ימים לפני הביוץ,סבירלהניח שהרירית תתעבה בהמשך ותשיג את מטרתה,אין צורך בשלב זה להוסיף כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםיוכי03/09/2015
האם מותר לעשות הזרעה עם הורמונים (גונל) ובמקביל לעשות צילום רחם באותו חודש?
\ז"א להשתמש בהורמונים אני יודעת שצילום הרחם צריך להעשות לפני הביוץ או שצריך לעשות הזרעה חודש אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2015אם ההזרעה מתבצעת יום או יומיים לאחר צילום הרחם,לא אמורה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאליMe03/09/2015
שלום רב.
בת 34 + ילד. מנסה להיכנס להריון מזה שנתיים, לרבות באמצעות הורמונים והזרעות. הריון הפסיק להתפתח בשבוע 9 - לפני כשנה הפלה (גרידה). מאז לא מצליחה.
היום (יום 4) ביצעתי פרופיל הורמונאלי ותוצאותיו:
E2: 182
Fsh: 8.8
LH: 6.5
פרולקטין - 487 (לא הייתי בצום וממילא נראה בנורמה)
פרוגסטרון < 2
טסטוסטרון וכו בנורמה.
האם הפרופיל תקין?
האם האסטרדיול לא גבוה?? הייתכן והאסטרדיול גבוה עקב צריכת סויה על בסיס יומי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי - תגובה
פרופ` דוד בידר04/09/2015האסטרוגן לא גבוה.
צריכה לעשות צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר
Me04/09/2015אז הפרופיל תקין??
עשיתי צילום רחם לפני כארבעה חודשים לפני הגרידה והכל היה תקין.
כרגע בבירור (אמורה לעשות US אחרי מחזור) עקב ציסטה עכורה שנצפתה בשחלה כ-4 ס''מ. חשש לאנדומטריוזיס.
כיצד כדאי להתקדם? האם ניתן בגודל כזה (אם זו אנדומטריומה) לעשות טיפולי פוריות? ההורמונים לא יחמירו את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה
Me05/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2015ניתן לעשות הפריה אך קודם לנסות על מחזור טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי כבר 3-4 הזרעות
Me06/09/2015עם ובלי הורמונים.
כנראה שההורמונים לא היו הכי מתאימים כי אף שאני מבייצת ממילא הושג במרבית הפעמים רק זקיק מוביל 1. עם אותם נורמונים בדיוק היה מחזור עם 4 זקיקים. מוזר.
אז לקפוץ כבר לivf? או לנסות טבעי + הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים בין וסתיים
Me06/09/2015דבר נוסף - יש לי דימום שמתחיל ממש כמה ימים לאחר ביוץ (2-7 ימים לאחריו). דימום קל יחסית. ואז 14 ימים אחרי הביוץ וסת רצינית.
בחודשיים שבהם השתמשתי בקרינון זה לא היה.
האם ייתכן שהדימום נובע מאנדומטריומה? ואם כן - האם קרינון היה מפסיק דימום על רקע כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים בין וסתיים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2015לפי התיאורים שלך יש בעיה ברזרבה השחלתית ולכן הפרופיל מאוד חשוב.
בשלב זה את צריכה לעבור לטיפולי הפריה חוץ גופית.
במסגרת זו נברר גם את האדומטריומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות - פרופ' בידר וחבריו הנכבדים
Me07/09/20151. מדוע ההנחה שיש בעיה ברזרבה השחלתית? הרי fsh 8.8. אולי ההורמונים לא מתאימים לי? אולי המינון לא התאים (75 מנופור *6 ימים)?
2. היום עשיתי Us. לאחר חודש וחצי ללא הורמונים כלל גדלה הציסטה מ-43 מ''מ ל- 41*48*61 (מצ''ב אחת התמונות). בילוקולרית מחיצה עדינה. מדור גדול 52*41 + מדור קטן 22*20, ללא זרימות חריגות ליד התוכן. מעט עכור. רחם תקין קדמי 81*43*50. עובי רירית 4.6 (אני ביום 7 למחזור).
כיצד ייתכן שהיא גדלה כך ללא הורמונים?
מה היא יכולה להיות? ומי הרופא המוסמך לפענח ולקבוע האם זו ציסטה שפירה / פונקציונאלית / אנדומטריומה?
תודה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות - פרופ' בידר וחבריו הנכבדים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2015לפי התמונה זה ציסטה של אנדומטריומה.
היא לא גדלה בגלל הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריומה ו-ivf
Me07/09/2015האם לא מסוכן לעשות ivf בנוכחות אנדומטריומה? אולי תידקר בפעולה / תתפוצץ / תזדהם? אני חוששת.
האם הזרקת הורמונים לא תביא לשגשוגה וגדילתה?
אני לא רוצה לסכן את בריאותי. מה עושים במצבים כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריומה ו-ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2015כששואבים לא נוגעים באנדומטריומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור כלומידרעות03/09/2015
שלום רב אני הרופא נתן לי כדור כלומיד פעמיים ביום ל 5 ימים לאחר כמה ימים מסיום נטילת הכדורים מתרחש הביוץ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור כלומיד - תגובה
פרופ` דוד בידר04/09/2015בין יום 5 ל 10 אחרי הכדור האחרון
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)