מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדומטריוזיסלירון09/09/2015
האם בצילום רחם ניתן לראות אנדומטריוזיס? וכיצד זה משפיע על הריון עתידי? מנסים כבר שנה ללא הצלחה. ממצא באולטרסאונד - ציסטה 2 מ"מ מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס - תגובה
פרופ` דוד בידר10/09/2015לא ניתן באולטרה סאונד אלא ניתן ךשער עקב מבנה הממצאים הציסטיים.
את האבחנה עושים בלפרוסקופיה ורואים מה קורה בבטן.
באנדומטריוזיס יש הדבקויות ולכן יש לעשות צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי המלצתכם בנוגע למזג האויר ?גל09/09/2015
בהריון שבוע 7, הריון תאומים זהים. האם זה מסוכן לצאת במזג אויר המזוהם שבחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי המלצתכם בנוגע למזג האויר ? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר09/09/2015מומלץ במזג האויר הזה להסתובב בחוץ כמה שפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפלהשירן ארי09/09/2015
מחזור שני לאחר גרידה - בשני המחזורים שהגיעו הם היו דלים מאוד מאוד ובעלי הפרשות רק בניגוב בצבע חום כהה.
אני מניחה שזה לא תקין? האם זה מעיד בהכרח על פגיעה ברירית הרחם? (בעבר רירית הרחם הייתה תלת שכבתית והגיעה ביום השאיבה לכ 7 ממ).
אני עדיין בתחילת המחזור ומתכוונת לחזור ל ivf במחזור הבא. האם כדאי לבצע בדיקות נוספות בקר לרירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2015בהחלט סביר בנסיבות המקרה לבצע בקרה של תגובת הרירית החודש לפני טיפול חוזר בהפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפסיק טיפולים?מוטי09/09/2015
האם בגיל 44 לאחר הרבה טיפולים שלא צלחו ,יש סיכוי שהמצב יכול להשתנות לטובה.או שבעצם מה שלא צלח עד עכשיו לא יצלח גם בטיפול הבא?האם נכון להפסיק את הטיפולים ולעשות חושבים?גיל 44 כבר נחשב לגיל שהסטיסטיקה היא בלשון המעטה לא לטובתינו אם בכלל.
תודה רבה מראש על תשובתיכם הכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי להפסיק טיפולים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2015אם עשית כבר מספר טיפולים בהחלט יש מקום בהתחשב בגילך לשקול אופציות אלטרנטיביות כמו תרומת ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת גסטוןאני09/09/2015
הי
האם צריך להזריק את הגסטון מדי יום באותה השעה, כמו הורמונים כגון פיריגון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת גסטון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2015לא חייב באותה השעה,ההוראה למירווח בין הזרקה להזרקה הינה באחריות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדידי09/09/2015
שלום רב,
2 שאלות,
1. החזרת מוקפאים על בסיס טבעי ביום ב 7/9. הרופא ביקש להזריק יום שישי אוביטרל. מה הסיבה ?
2. היום 9/9 החלו לי כאבי ראש הורמונליים שמוכרים לי מהסוג שמגיע לפני ביוץ או לפני מחזור. כנראה מעיד אצלי על שינוי בהורמונים. האם יש צורך בבדיקת דם לבדוק אם צריך להוסיף אסטרוגן או פרוגסטרון (כרגע אני אני עם אנדומטרין 100 פעמיים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2015יש הנוהגים להוסיף אוביטרל כחלק מהטיפול התמיכתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה מאודשירה09/09/2015
החזרה על בסיס הורמונלי של מוקפאים יום 2. 13 יום לאחר מכן בטא 4, יומיים לאחר מכן בטא 6. מה עושים במצב כזה ? האם נכון יהיה להפסיק תמיכה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים בפעם הראשונה
שירה09/09/2015שלום.. בת 24 שאבו 21 ביציות ו13 הופרו ההחזרה עובריים טרייה בוצעה ביום שלישי שעבר שני עוברים. היום כשבוע לאחר ההחזרה בוצע ספירת דם לראות שהכל תקין והכל בסדר וגם בוצע אולטרסאונד לשלול גירוי יתר וקצת השחלות מוגדלות לא משהו רציני.. הרופא שלי ביקש שאקח אוביטרל חד פעמי היום... אפשר לדעת למה ??? אמרו לי שהכל תקין מבחינת הפרוגסטרון ואסטרוגן והרירית היא 21 מ״מ.. הרירית לא גבוהה מידי???? ולמה הייתי צריכה לקחת אוביטרל שבוע לאחר ההחזרה?? יש לציין כי יש לי כאבים שהולכים וחוזרים ממוצא״ש ובדרך כלל לפני ווסת זה מתחיל יומיים לפני כאבי ווסת מה זה יכול להיות??? תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטא נמוכה מאוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2015להפסיק כל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שירה09/09/2015האם צפוי שבעקבות הפסקת הטיפול הבטא תתאפס ?
האם ניתן להניח שחלה השתרשות או יש לחשוד שהשתרשות התרחשה שלא ברחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ראשונהשירה08/09/2015
שלום בת 24.5 . אחרי החזרת 2 עוברים טריים ביום ג שעבר.. היו כאבי בטן שהולכים וחוזרים מיום ראשון... יש סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה ראשונה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/09/2015חשוב לציין מה היו רמות האסטרוגן טרם השאיבה וכמה ביציות נשאבו כדי לשלול אפשרות של גירוי יתר שחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך החזרה ראשונה
שירה08/09/2015נשאבו 21 ביציות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליחני08/09/2015
רציתי לדעת האם אפשר לבצע פרופיל הורמונלי כשלוקחים כדורי מניעה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר08/09/2015אין טעם כי לא יתקבלו תוצאות מהימנות לגבי אסטרוגן ופרוגסטרון. מומלץ להפסיק את הכדורים, להמתין שבוע ואז לבדוק את הפרופיל ההורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מזיהום האויראני08/09/2015
הי,
אני שמונה ימים אחרי החזרת בלסטוציסט.
ישנתי הלילה עם חלונות פתוחים, היות ולא התריעו על האובך הצפוי.
אני סובלת מאלרגיות, ומאד מאד חרדה ומודאגת שחלילה, זיהום האויר פגע בהשתרשות או בעובר.
אשמח לשמוע דעתכם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת מזיהום האויר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/09/2015זיהום אויר לא פוגע בהשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 24, 9 ימים לאחר פרגנילמועדת08/09/2015
שלום רב,
לאחר החזרת מוקפאים, במהלכה קיבלתי תמיכת פרגניל לראשונה ביום ההחזרה (עוברים יום 3) וארבעה ימים לאחר מכן פרגניל נוסף.
היום, 9 ימים מהפרגניל האחרון, התקבלה בטא 24. האם ייתכן כי מדובר בשאריות של פרגניל?
בעברי הריון חוץ רחמי שהתחיל בבטא דומה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא 24, 9 ימים לאחר פרגניל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2015האפשרות קיימת,מה ייקבע הינה הבדיקה הבאה שאמורה להראות עלייה בערך הביטה במידה ואת בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה קצת מפורטת בהבנהשוקו08/09/2015
קיבלתי וסת. היום השני לקחתי אלנובה.
לאחר בדיקות שהראו פרוגסטרון גבוה הוחלט לשנות פרוטוקול. מיתן לי סינארל מ1/9
הרופא אמר שאעשה בדיקות ביום חמישי 10/9
השאלה שלי בבקשה,
אם בעצם היה ביוץ )פרוגסטרון גבוה) ולא הגיע מחזור (צריך להגיע ב24 לחודש)
למה בעצם לדעתכם אני ממשיכה סינארל ?
האם יהיה ניתן בכלל לשאוב ביציות ? האם הם יתמוססו בכלל ? הרי היה ביוץ מיד לאחר קבלת הוסת..
מה עושים במקרים כאלה כאשר הביוץ לא תואם את גודל הביציות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרה קצת מפורטת בהבנה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2015להערכתי הוחל טיפול בטרם קבלת המחזור ולכן הפרוגסטרון היה גבוה,כמו כן אם הוא ישאר גבוה יש לבצע גם בדיקת ביטה להיריון,מתן הסינרל מיועד לאפס את המערכת לטיפול הייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי היקר
מילקי08/09/2015הטיפול החל בדיוק בסיום הוסת. הוסת קיבלתי ב24 לאוגוסט ומייד החל הטיפול .
אם הסינארל מאזן לי את המצב אז צריך לחכות עד להופעת הוסת הבאה ? ז"א שיהיה "דילוג" על החודש הנוכחי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שוקו09/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/09/2015בצעי בדיקת דם חוזרת עוד מספר ימים,קיים סיכוי סביר שתמצאי בנקודת זינוק מתאימה להתחלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםדידי08/09/2015
שלום,
אתמול עברתי החזרת עוברים מוקפאים יום 3. כשעה לאחר ההחזרה נתקפתי בכאבי בטן חזקים התכווצויות ושלשול. לאחר כשעה הכל עבר ואני מרגישה טוב.
האם ההתכווצויות האילו יכלו לפלוט את העוברים החוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2015לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמה, דואגת..מיכל08/09/2015
שלום
אני חודש אחרי IVF. תוצאות דם חיוביות ושבוע הבא אולטראסאונד ראשון.
אינני מחוסנת לטוקסופלזמה.
אתמול יש סיכוי טוב שהכלב שלי ליקק את הסנדוויץ שלי לפני שאכלתי אותו. מרוב שהייתי רעבה לא חשבתי על זה.
הוא לא מרגיש ככ טוב ואתמול הקיא מספר פעמים בדיוק לפני זה.
האם יש סיכוי שהעביר לי טוקסופלזמה והאם כדאי לעשות בדיקת דם?
טוקסופלזמה, דואגת.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2015בדיקה לטוקסופלסמה הינה בדיקה שגרתית בהיריון והיא עשויה לגלות את מצבך החיסוני בייחס לחשיפה האפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאני07/09/2015
שלום לרופאים
אני אחרי ivf ב״ה נקלט הריון שבוע 6 היה שק הריון וקוטב עוברי
הגעתי היום שוב לu.s נצפה עובר עם דופק תואם לשבוע ההריון7
אך שק העובר קטן מתאים לשבוע 5
זומנתי שוב לus
על מה זה מעיד ???מה הסיכוי להריון תקין ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/09/2015יש להמשיך במעקב,אני נוהג לתת אספירין ותמיכה הורמונלית במצבים אלו כדי לשפר את זרימת הדם,ואת ההשתרשות המקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)