מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון שלישי?דנה23/04/2014
יש לי ילד בן חמש ותינוק בן 3 חודשים שניהם מהפרייה חוץ גופית(ICSI טריים),אני בת 36 בקירוב את הילד השני נסיתי להרות במשך כ3 וחצי שנים(5 מחזורים טריים וכ10 מוקפאים 3 הפלות),ילדתי בניתוח קיסרי אלקטיבי לאחר שהראשון הסתיים בניתוח חירום ועקרב תפר צווארי מניעתי.(צוואר רחם קרוע)
יש לי 3 מוקפאים ,מתי מוממץ אם בכלל לנסות להרות בשלישית?
עד מתי שומרים מוקפאים בהקפאה?
האם בגלל גילי ובעיות הפריון שלי כדאי לי להחזיר כמה שיותר מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון שלישי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014הייתי ממליץ להמתין שנה היות ומדובר בניתוח קיסרי חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת-פוריות על רקע לא מוסברטיולי23/04/2014
שלום,
אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר מעל שנה וחצי.
ביצעתי בדיקות דם וצילום רחם. בעלי ביצע בדיקת זרע. הכל יצא תקין.
יש לנו ילד אחד.
הווסת שלי סדירה 27-28 יום בממוצע.
ברור לי שככל הנראה אזדקק לטיפול פורית כלשהו אבל אין לי מושג מה מומלץ לעשות כאשר הכל נראה תקין...
מבקשת המלצה לטיפול המשך (אני מעדיפה שלא להכניס הורמונים לגוף אם ניתן להימנע מכך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תת-פוריות על רקע לא מוסבר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014ההמלצה בנסיבות המקרה להתחיל טיפול להשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביצית שאלה לפרופ.אשכנזיתמי23/04/2014
שלום רב פרופ. אשכנזי. תודה על המענה שלך בפורום.אני בת 43וחצי אחרי 6 נסיונות של הזרעות iui-בפעם אחת נכנסתי להריון אך נאלצתי לעבור הפלה עקב עובר ללא דופק בשבוע11.עברתי אחכ 2הפריות חוץ גופיות ivf -ללא הורמונים על בסיס טבעי-אין באפשרותי לקחת הורמונים מפתחת אלרגיה קשה- כל פעם הוחזר עובר ללא שברים ביום השלישי עם חלוקה לשמונה תאים.אני חשבתי לקחת קצת הפסקה מהטיפולים ולשקול תרומת ביצית-ששם הסיכוים גדולים יותר. שאלתי בבקשה: האם כדאי לי לשאוב ביצית אחת-אני לא מייצרת יותר כיוון שאני לא יכולה לקחת הורמונים-האם כדאי לשאוב ביצית ליצור הפריה עם הזרע ואז להקפיא עובר שיהיה לי כשאחזור לטיפולים או שאין טעם להקפיא כי במילא כנראה שהאיכות הגנטית לא מוצלחת עקב גיל הביציות שלי. ה-amh' שלי 0.3וה-fsh הינו 7. בעצם אני שואלת האם יש טעם בגילי להקפאת ביצית אחת או שתיים?תודה רבה לך פרופ.אשכנזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת ביצית שאלה לפרופ.אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014הקפאת ביציות אינה פרוצדורה המתאימה לגילך ולמצב הרזרבה השחלתית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני23/04/2014
שלום רב
בעלי ואני נמצאים בטיפולי פוריות.
עברתי 2 הפלות. לפני ההפלות ביצעתי צילום רחם- היה מצוין שיש לי רחם קשתי.
לאחר ההפלות ביצעתי היסטרו' ניתוחית- בניתוח עצמו מצאו פוליפ אנדומטריאלי והיה רשום שהיו 3 פירורים בגודל 0.2-2 ס"מ.
לאחר הניתוח, הרופאה ראתה בא.ס שרירן- אך הוא לא נראה על ידי הרופא שניתח (כאמור- הם אמרו שאם זה מחוץ לרחם סביר להניח שזה לא מפריע).
היום חזרתי לרופאה- שלא ראתה את השרירן, ואמרה שאולי זה אדנומיוזיס ושזה היה קטן- חצי ס"מ (יושב על שריר הרחם).
האם יש צורך בבירור נוסף? שמתקשר למה שרשמתי?
האם אדנומיוזיס מסוג זה יכול לגרום להפלות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014מתקבל הרושם שהכול תקין,ואין צורך בהתערבות נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני23/04/2014
שלום רב!
כאמור, רשמתי בהודעה נפרדת שאני ביום ה- 3 למחזור. בבדיקות דם הערכים יצאו:
אסטרדיול 155.8
פרוגסטרון 1.29
LH 8.64
עשיתי גם א.ס- והרופאה ראתה ציסטה בגודל 13 מ"מ והיא אמרה שזה מחוץ לשחלות.
זה בסדר למרות זאת להתחיל סבב?
הערכים בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014הערכים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ'- אבל מה לגבי הציסטה
אני24/04/2014שבגודל 13 מ"מ שנמצאת מחוץ לשחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בבקשה- תודה!
אני24/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה בבקשה- תודה! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014לציסטה כזו קטנה אין כל משמעות קלינית וטיפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' אשכנזי- עכשיו אני לא
אני24/04/2014בטוחה האם זה מ"מ או ס"מ.
במידה וזה 13 ס"מ וזה מחוץ לשחלות, זה בסדר?
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מכירה את הרופאהעלמה23/04/2014
דוקטור ורד יולזרי? שמעתי שהיא נחמדה ואנושית אבל איך היא מבחינה מקצועית?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי מכירה את הרופאה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014רופאה מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת איכות הזרע helpאני23/04/2014
מה יכול לגרום להדרדרות באיכות הזרע
בשנה שעברה בעת השבחה זרע עם abnormal 56% תאים
ולפני חודש 100% abnormal תאים, בעת הפריה .
מה ניתן לעשות האם לבדוק עניין הימצאות וריקוצלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מענה
אני24/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה מענה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014בהחלט מומלץ לפנות לרופא על מנת לברר את פשר ההידרדרות והרקע שלה,כדי לתת מענה הולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
אני24/04/2014היום נבדק בעלי אצל מומחה באורולוגיה כירוגית ..בבדיקת מישוש הכל יצא תקין
הפנה לצילום אשך כדי להרגיע את בעלי ולא כי נחוץ ..מה לדעתך הסיבה לירידה באיכות בשני סבבי הטיפולים ..והאם הירידה הזאת היא הסיבה לאיכות עוברים בינונית .
האם אתה ממליץ על בדיקת זרע רגילה החודש ..או לחכות כי שני הסבבים היו ב חודש ינואר ובמארס , להבנתי הזרע מתחדש אחרי 3חודשים נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/04/2014הייתי ממליץ להמתין לתוצאות הבדיקות של בעלך כדי להבין את פשר ההידרדרות שבהחלט עלולה להפשפיע לרעה על איכות העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- USשילת23/04/2014
שלום פרופ', ברצוני לבצע US זקיקים
התחלתי גלולות למטרת הורדת FSH (הרופא החליט לנסות)
התחלתי חפיסה ביום 10 לווסת
כרגע
אני ביום 30 לווסת
וביום 21 לגלולות
האם מחר יום מתאים לUS זקיקים או מתי ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2014למה הכוונה להוריד FSH?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאני23/04/2014
היי
אני ביום ה-3 למחזור. לקראת התחלת סבבה.
האם הערכים תקינים?
אסטרדיול 155.8
פרוגסטרון 1.29
LH 8.64
תודה רבה!
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2014תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכלו לעזור לי להבין את הדוחאני23/04/2014
מה זה עובר 4.2.2
מצורפת תמונה לדוח.
המון תודות
האם תוכלו לעזור לי להבין את הדוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/04/2014למיטב הבנתי מדובר בעובר בינוני,המחולק ל-4 תאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופק לאחר IVFאלה23/04/2014
שלום פרופסור,
נאמר לי שמומלץ לבצע בדיקת דופק אחרי שבוע 7.2 וקרוב ככל האפשר ל-8 כך זה בטוח יותר. האם בדיקת דופק בשבוע 6.6 מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לבצע
מישהי23/04/2014אני עשיתי בשבוע 6+2 וב"ה נצפה דופק (:
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דופק לאחר IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר24/04/2014אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לעובריםשני23/04/2014
יש לי 9 עוברים מוקפאים לפני ביופסיה בגילאים שונים.
האם כדאי לגדל אותם לבלסטוציסטים לפני ההחזרה.
באיזה שלב כדאי לעשות ביופסיה לעוברים? האם כדאי קודם לגדל לבלסטוציסטים ואז ביופסיה או הפוך קודם ביופסיה ואז להמשיך לגדל לבלסטוציסטים?
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיה לעוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2014ניתן לבצע את הבדיקה ביום 3,או 5-הבדיקה ביום 5 שהעובר הוא בין 100-150 תאים מדייקת יותר כי ניתן לבודד מכל עובר מספר תאים ולהגיע לרמת דיוק רבה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת הריוןאלה23/04/2014
אני עשיתי כבר ארבע טיפולי אי וי אף, בפעם ראשונה נקלט הריון כימי ומאז כלום, אני מגיבה טוב לטיפול יש לי הרבה ביציות והרבה הפריות.בפעם אחרונה הוחזרו שלושה עוברים שבוצע בהם חלון עוברי ועדיין הריון לא נקלט.האם יש איזשהם בדיקות או תרופות שיכולים לעודד את הקליטה של ההריון לאחר החזרה.או אולי להכין את הרחם בצורה טובה יותר?
קליטת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2014הייתי מבצע בדיקת אולטרסאונד על מנת לבחון את תקינות הרחם,כמו כן יתכן שלאור העובדה שהתקבלו הרבה עוברים כדאי לגדל אותם לבלסטוציסטים ולהחזירם בתור שכאלה דבר הנותן מענה גם לאיכות העוברים ,וגם מאפשר בחירה טובה יותר של עוברים להחזרה ,ובעיתוי האופטימלי של מוכנות רירית הרחם לקליטת הריון והשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהאני22/04/2014
שלום,
עשיתי היסטרוסקופיה ומצאו לי פוליפ.
היה רשום במאקרו שהיו 3 פירורים בקטור 0.2-2 ס"מ. הבנתי שזה אומר שהפירורים הוצאו בחלקים.
1. האם יש סיכוי שלא יצאו כל הפירורים?
2. אם ראו שיש לי מיומה בא.ס ולא בהיסטרו'- אז סביר להניח שהמיומה לא מפריעה להריון?
תודה!
היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/04/2014סביר להניח שתחת ההסתכלות האופא ביצע כריתה שלימה של הפוליפ למרות שהוא הוצא בחלקים,קרוב לודאי שהמיומה המדוברת אינה מעוותת את חלל הרחם ואינה משפיעה על קליטת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני22/04/2014
שלום רב,
הבנתי שאנדומטריוזיס לא רואים בהיסטרוסקופיה ניתוחית אך אדנומיוזיס כן רואים.
במידה ולא ראו אדנומיוזיס- זה אומר שרוב הסיכויים שאין לי גם אנדומטריוזיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר23/04/2014לא אומר,הבדיקה האמינה היא MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)