מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוות דעת פרופסור אשכנזי ובידריעל13/04/2014
שלום רב , אתן בקצרה קצת פרטים , כבר נואשת .
בת 29 ואמא לילדה בת שנה ותשעה חודשים מהריון טבעי וספונטני.
לפני כמספר חודשים הופננו ל ivf עקב בעית זרע .
שאיבה של 11 ביציות והפריית 8 מהן .
החזרה ראשונה- הוחזר עובר אחד טרי ללא הריון.
החזרה שנייה - הוחזרו 2 מוקפאים בטא הוכפלה אך לאחר מכן דימום ואיפוסה.
החזרה שלישית לפני כשבועיים ובדיקת בטא היום - הוחזרו 2 מוקפאים בטא שלילית.
את האמת קצת נואשים - נשארו ברשותי עוד 3 מוקפאים מהשאיבה.
מה עושים ? למה אין הריון ?
האם לגדל לבלוסיצט? האם להחזיר את כל ה-3 ? האם זה שאני צעירה ופורה לא אומר שהייתי אמורה כבר להיקלט?
אנא עזרתכם בבקשה !! כבר נואשת מההחזרות שנכשלו.
בברכת חג פסח שמח !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה דחוף
יעל13/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת פרופסור אשכנזי ובידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2014הריון זה עניין של סיכויים.
זה שנקלטת זה מראה שאת בסדר.
מפשירים את כל בשלושה ומה שיוצא מחזירים.
הסיכויים של אישה להרות בכלל בהפריה ובאופן טבעי ללא הפריה נע סביב 35-45%.
תמשיכי טיפול ואין ספק שיבוא הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת פרופסור אשכנזי ובידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2014הריון זה עניין של סיכויים.
זה שנקלטת זה מראה שאת בסדר.
מפשירים את כל בשלושה ומה שיוצא מחזירים.
הסיכויים של אישה להרות בכלל בהפריה ובאופן טבעי ללא הפריה נע סביב 35-45%.
תמשיכי טיפול ואין ספק שיבוא הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוות דעת פרופסור אשכנזי ובידר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/04/2014לאור הנתונים שמסרת סיכוייך להרות מצויינים ,עלייך להתאזר בסבלנות ההריון יגיע ,וכל אשר התרחש הינו בטווח הצפוי והמקובל-החזירי גם את שלושת העובריםהמוקפאים האחרונים ונקווה שהפעם תהי ברת מזל יותר גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לתשובתם אשכנזי ובידר
יעל14/04/2014ראשית המון תודות על עבודתכם קודש!!
האם כדאי לי לאור האמור להחזיר את כל ה-3 ? האם לא מסוכן?
האם לא כדאי לגדל אחד עוד כמה ימים? הכוונה לבלוציסט? ואז שניים להחזיר רגיל?
האם ניתן לאשר בביטחון מלא שאני אהיה בהריון בטווח של 3 חודשים נוספים מעכשיו?
המון תודות , פשוט כבר מבואסת מהחזרות ללא תוצאות של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לתשובתם אשכנזי ובידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2014בהריון תהי, אין ספק.
כדאי להחזיר את כל מה ששרד הקפאה ולא צריך לגדל כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFחסוי13/04/2014
שלום לרופאים
אני נמצאת בשבוע 8 הריון תאומים לאחר IVF נאמר לי לקחת תמיכה עד השבוע 9 בלבד .
השאלה האם גם בתאומים זה מספיק עד השבוע 9.
תודה רבה רבה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014בהחלט מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתרס13/04/2014
האם אוננות שלושה ימים בערך מהחזרה פוגעת בסיכויי השתרשות?, פוחדת שעשיתי נזק לעובר... העובר היה בן שלושה ימים ושמונה תאים בהחזרה שהיתה ביום חמישי בבוקר, מתי הוא פצוע להשתרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014אל חשש לא נגרם כל נזק לא לעובר ולא להשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלמין ובעיות ראייהמאיה13/04/2014
היי
אני בת 29, מטופלת באיקוקלמין (כבר טיפול חמישי).
תמיד שאני נוטלת את הכדורים, יש לי תשתוש ראיה, בעיקר בחושך.. רואה ניצוצות וצללים.
זה עובד לי מספר ימים לאחר סיום החפיסה.
שאלתי את רופא הנשים שלי, אמר שזה נורמלי ויעבור.
אני מפחדת שזה עושה נזק..
האם יש ללכת לרופא עיניים?
האם יש סיבה לדאגה?
האם ניתן להחליף את האיקוקלמין במשהו אחר?
המון תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי היו אותן תופעות
אני13/04/2014אני חושבת שזה קצת פוגע לטווח הארוך ..לפני שנתיים סיימתי את הטיפול ועד עכשיו לפעמים אני מרגישה טשטוש רגעי .
לא מומלץ לעשות יותר מ 3 סבבים עם אקוקלמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם לי היו אותן תופעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014התופעה קיימת בעת נטילת איקכלומין,אין מקום לדאגה ולא נגרם כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה??ANONI13/04/2014
ביום שני שעבר היה ביוץ, ביום חמישי 10.4.14 הייתה החזרת מוקפאים.
היום יום ראשון 13.4.14 היה דימום (די חזק!!!) כאילו ככה קמתי בבוקר עם דימום חזק שחור כמעט... זה היה לפני שעה... כרגע אין עוד... אבל מה זה???????????????????? מחזור????אציין שלא היה כאבי בטן לפני.... אוף מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביום חמישי גם נתנו לי זריקה בטוסיק
ANONI13/04/2014ואמרו ביום חישי לעשות אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביום חמישי גם נתנו לי זריקה בטוסיק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014עלייך לפנות לרופא המטפל על מנת שיתייחס למצבך והרקע האפשרי לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון לעכשיו אין כלום.
ANONI13/04/2014היה בבוקר את ההפרשה החומה (אבל ממש הרבה )
עכשיו אין כלום..
שאלתי את הרופא אמר לעקוב...
האם זה בסדר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון לעכשיו אין כלום. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עכשיו?אני13/04/2014
שלום רב,
אז מלא מוסברים... זה נהיה לאט לאט מוסברים ודיי מלחיץ כי כל פעם מתגלה משהו.
הזרע של בעלי לא מושלם אבל הוא בסדר.
לי יש השימוטו + היה לי פוליפ+ יש לי גם מיומה (שכנראה לא מפריעה אבל אני אלך בע"ה לביקורת אצל המנתח) + רחם קשתי שהבנתי שהוא בסדר... + ומסתבר שאני הומוזיגוטית ל- MTHFR.
אז מה עכשיו? מה מומלץ לעשות?
בעיקרון עשיתי צילום רחם לפני 2 הריונות שנפלו + אחרי שההריונות נפלו עשיתי היסטרו' ניתוחית ובדיקות קרישיות (לדעתי חסרות כמה בדיקות) +קריוטיפ. מה עוד מומלץ? בדיקות מסויימות? בדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עכשיו? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2014לא ללכת ליותר מידי מייעצים אלא לנסות להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה פרופ'- רק בבקשה שאלה
אני13/04/2014האם אתה מאלו שממליצים על קלקסן בגלל שאני הומוזיגוטית ל- MTHFR?
אתה חושב שיכול להיות לי הריון תקין עם זה ועם ההשימוטו?
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה פרופ'- רק בבקשה שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2014לא צריך בשלב זה קלקסן.
אולי אספירין וחומצה פולית.
השימוטו לא צריך להפריע לקליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור- בדרך כלל איזה מינון
אני14/04/2014של אספירין לוקחים?
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור- בדרך כלל איזה מינון - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/201475 מ״ג, כדור ביום !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונליתיעל12/04/2014
שלום רב
החזרת עוברים מוקפאים, (מתרומת ביצית), בביוץ טבעי. נאמר לי לקחת זריקת פרוגסטרון 500 מ"ג פעם בשבוע (ללא נרות).
מכיוון שהיה ביוץ טבעי, האם אפשר לוותר על תמיכה זו?
קבלתי את הזריקה הראשונה. האם אפשר להסתפק בה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה הורמונלית - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2014אנחנו נוהגים בתרומת ביציות גם על מחזור טבעי לקחת תמיכה למרות שגם אם לא תקחי את הזריקה השניה והבדיון נקלט זה בסדר.
בדרך כלל הפרוטוקול לאחר החזרה במחזור טבעי כולל רק נרות פרוגסטרון כמו למשל אוטרוגסטן 200 x3 לנרתיק ביום.
בכל אופן אני חושב שזריקה אחת תספיק.
היות וזה לא פרוטוקול רגיל שניתן לך על ידי הרופא המטפל לכן המליץ, ליתר בטחון, עוד זריקה שכנראה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי לבדוק את הרמה בדם?
יעל13/04/2014שלום פרופ' בידר
אם כן, כמה ימים לאחר הזריקה הראשונה לבדוק?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
תמי13/04/2014שלום יעל ובהצלחה. גם אני חושבת על תרומת ביצית.עיפתי מנסינות כושלים. בענין התמיכה מאוד חשוב לי לדעת הרופאים המליצו לך את תמיכת זריקת הפרוגסטרון עדמתי?האם מדובר אק בשבוע אחד או יש להמשיך בתמיכה הזו גם בעוד שבועות בשליש הראשון להריון.אני מגיבה רע מאוד לתמיכות ולפני שאני פונה לתרומת ביצית שיש בה גם השקעה כספית לא מבוטלת חשוב לי לדעת לכמה זמן בערך ניתנת התמיכה הזו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ירדן
תמר13/04/2014גם אני אחרי תרומת ממליצים עד שבוע 9 או 8 נרות 3 פעמים ואסטרופן כנ"ל בהצלחה שיהיה לך מכל הלב אגב ממליצה לך בחם על פרופ' בידר !!!בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ירדן
יעל13/04/2014ההחלטה לעבור לתרומת ביצית היא אכן לא פשוטה. לאחר תהליך ארוך עם עצמי, אני שלמה עם ההחלטה כעת. מקווה שגם את תרגישי כך. התמיכה של זריקת הפרוגסטרון היא פעם בשבוע ל-3 שבועות לפי מה שהרופא הורה לי. יתכן שיש אפשרויות אחרות.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר- אנא התיחסותך לשאלה הנ"ל
יעל13/04/2014שאלת המשך- האם כדאי לבדוק רמת פרוגסטרון בדם? אם כן- כמה ימים לאחר הזריקה?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר- אנא התיחסותך לשאלה הנ"ל - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2014לא.
הקמה תהיה בסדר עקב הזריקה וזה לא אומר כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בווץ ופרוגילוטוןאני12/04/2014
שלום רב! אני נוטלת חבילת פרוגילוטון כדי לעזןר לרירית להיבנות. אתמול בדיקת ביוץ ביתית היתה חיובית והיום חום הגוף עלה (מה שבאופן טבעי תמיד קורה לי לאחר הביוץ). האם ניתן להסיק שכדורי הפרוגילוטון לא פגעו לי בביוץ והוא אכן התרחש? הבמתי שבהרבה מקרים הכדורים מונעים ביוץ. אם זיהיתי ביוץ עם ערכה ביתית האם זה מבטיח שהיה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בווץ ופרוגילוטון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2014לא תמיד הכדורים מונעים ביוץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסו' המיוחדים כאן בפורום המיוחדתמר12/04/2014
התחיל בזה שהפורום הזה הכי פעיל הכי מושקע ויש בו את כל התשובות לכל השאלות שאנחנו הבנות צריכות!!!! רציתי להגיד תודה רבה יישר כוח על שאתם תמיד כאן בשבילונו ביום בערב בחג בשבת אתם אנשים נפלאים תודה רבה רבה רבה חג שמח מאחלת לכם אושר אור שפע והמון המון מזל ובריאות וכמובן הצלחות בטיפולי פוריות לכל הבנות כאן בפורום ובכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת
אני12/04/2014אכן רופאים מלאכים ...שבלי שום תמורה ממנו הבנות ..עונים לנו כאילו היינו המטופלות הכח חשובות שלכם....תודה על הסבלנות על המיכה על המידע
ועל איחולי ההצלחה בסוף כל תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצטרפת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014תודה רבה על הברכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן פורום מצויין ורופאים מקצועיים ל
סוניה16/04/2014עילא ולעילא!!!
כל הכבוד ותודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן מלאכים!!! תודה רבה וחג שמח
שירה16/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה מאוד מאוד עם מה שנכתב
אבגדהוזחטיכלמ19/04/2014רוב תודות לכם על הסבלנות , וההשקעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסכימה מאוד מאוד עם מה שנכתב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/04/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית חצוצרותענת12/04/2014
שלום פרופסורים, אני אחרי 2 הריונות מחות לרחם (אחת בכל חצוצרה וטופלתי ב- MTX). בצילום רחם נראה בצד ימין מעבר קלוש ובצד שמאל מעבר תקין. לאחר מזה ביצעתי 3 טיפולי IVF כושלים. נכנסתי לשיחה עם המחלקה על העניין והציעו לי לעשות לפרוסקופיה ששם יש סיכוי להורדת החצוצרות. חברה סיפרה לי שיש דבר כזה צנתור חצוצרות ושיקום חצוצרות. השאלה האם כדי לבצע צנתור/שיקום חצוצרות ובדיקת רחם עם מצלמה ופיפל לפני שאני נכנסת לניתוח לפרוסקופיה ויכולה לצאת משם ללא חצוצרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעית חצוצרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014במצבים אלו החצוצרות עלולות להיות מכשול לכניסה להריון בגלל הצטברותם של נוזלים המזיקים להשתרשות בחצוצרה ויותר מכך הסכנה להריון חוץ רחמי נוסף,יתכן שלאור העובדה שאת כבר מטופלת IVF ההמלצה של רופא היחידה הינה העדיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בעובר אחרי החזרה-פרופ. אשכנזיתמי12/04/2014
שלום פרופ.אשכנזי ותודה על תשובותיך בפורום זה. לצערי גופי מגיב באלרגיה קשה לכל התמיכות של הפרוגסטרון הסינטתי.נוסה הכל בכל הצורות.יש לי אפשרות להחזיר עובר מוקפא בסבב של אחרי סבב השאיבה כך שישמר הגופיף הצהוב.אלא שגם אז רמות הפרוגסטרון אינן גבוהות יגיעו מקסימום ל15. הוצעה לי תמיכה בצורת זריקות אורביטרל או פרגניל. שאלתי בבקשה: האם מדובר בתמיכה של 2-3זריקות השבוע שלאחר ההחזרה וזהו,או שיש להמשיך בתמיכה של נניח זריקות אורביטרל גם במהלך השליש הראשון בהריון-בשבועות הראשונים ואז סהכ הזרקות יכולות להגיע ל10 ואפילו ל15 .אודה לך על תשובתך על מנת שאדע עם אוכל לעמוד בזה מבחינת הגוף. תודה רבה וחג שמח לך.
תמיכה בעובר אחרי החזרה-פרופ. אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014התמיכה צריכה להיות 3 זריקות אוביטרל עד לבדיקת הדם להריון,במצבך אם תקבלי תשובה חיובית הייתי תומך בגופיף הצהוב למשך שבועיים נוספים בשתי זריקות אוביטרל לשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד סופרים גיל הריון בשבועות כאשריובל12/04/2014
ההחזרה היא לפונדקאית ממוקפאים?
מהם אבני הדרך הראשונים (בדיקות, שק, דופק וכד')
מתי בדיקות בגיל הריון מתקדם יותר? איזה?
ממה על הפונדקאית להמנע בחומרה בימים הראשונים, וממה במשך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד סופרים גיל הריון בשבועות כאשר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2014הריון לפונדקאות הוא כמו כל הריון אחר.
מחשבים אותו הדבר כאשר מיום השאיבה לוקחים 4 יום אחורה וזה היום הראשון של הוסת האחרון.
מהלך הריון בדומה לכל אישה הרה אחרת ולפי הוראות הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד סופרים גיל הריון בשבועות כאשר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/201414 יום אחורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גיל האב משפיע על איכות העובריםאני12/04/2014
אני בת 29 בעלי בן 43 בלתי מוסברים
עד כה אחוז הפריות נמוך האם מצביע על איכות ביציות או איכות זרע ..שהוא תקין אגב.
מתי מתרחשת השרשה אחרי החזרה של עובר יומיים אחרי שאיבה בן 4תאים , ומתי עולה הביטה אחרי ההשרשה עד כדי בדיקת דם חיובית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם גיל האב משפיע על איכות העוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014בגיל 43 בנתוני זרע תקינים ספק אם לגילו של בעלך תהיה ואם בכלל השפעה שלילית על איכות העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מה בקשר לביטה
אני12/04/2014מתי השרשה אחרי החזרה של עובר יומיים אחרי שאיבה בן 4 תאים
ומתי אחרי השרשה תתחיל הביטה לעלות עד כדי תשובה חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה מה בקשר לביטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014לאחר 11-12 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- הפלה מאיימת!!נטע12/04/2014
שלום רב,
הריון ivf שבוע 6+4
בים חמישי ה 10.4 עשיתי בדיקת us לזיהוי דופק. ב"ה הדופק נצפה והכל היה תקין מלבד גירוי יתר ברמה קלה מאוד בשחלה השמאלית.
היו. בבוקר (12.4) התחלתי לדמם. נסעתי למיון נשים הרופא בדק שצוואר הרחם סגור, וזיהה ב"ה דופק ואמר שהעובר תואם לגיל שלו. הוא הגדיר את ההריון "הפלה מאיימת". אגב, הדימום היה יחסית קל מאוד בינתיים הוא כבר נפסק לי ב"ה.
יש לי שתי שאלות:
1. האם מותר לי לטוס בזמן שההריון מוגדר כ"הפלה מאיימת"?
2. איך אפשר להבריא מהגירוי יתר? אני שותה ביום כ-3 ליטר מים.
תודה רבה ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה- הפלה מאיימת!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014לא כדאי לטוס בעת דמום(הפלה מאיימת).
שתיה מרובה זה בסדר,כל הסיכוי שהתופעות יחלפו עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נטע12/04/2014ומה במקרה שהדימום פסק? עדיין עדיף להימנע מטיסות?
המשך.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014במידה וחלף לפחות שבוע מהדמם האחרון והכול תקין,לא הייתי פוסל את האפשרות לטוס לחו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה בזרע של גבר בן56רחל11/04/2014
שלום רב, אני מתכוונת לנסות להרות מגבר בן 56 באמצעות הפרייה. הזרע שלו נמצא תקין בפרמטרים השונים אך אני חוששת מסיכונים רפואיים. מה דעתכם? האם יש איזשהיא בדיקה שכדאי לעשות בגיל שכזה? בתודה מראש ושבת שלום.
סכנה בזרע של גבר בן56 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014רצוי לבצע בנוסף לבדיקת הזרע גם בדיקת הלוספרם כדי לדעת את שיעור השברים ב-DNA של הזרע ,ולאחר הכניסה להריון הייתי ממליץ לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת גם ציפ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלונת אחרונה
רחל12/04/2014אם כל הבדיקות תקינות לא היית שולל הפרייה שכזו עם זרע בן 56 נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה אישית - להיות עם יד על הדופק
ליאת13/04/2014כדאי להיות עם יד על הדופק עם גיל כזה כיוון שמחקרים העלו כי ככל שגיל הגבר גבוה שיעור המומים עולה. לגבי האישה כבר ידוע שגיל 40 ומעלה פוגע באיכות הביציות. כל אלה יחד עלולים לגרום לשיעור הפלות ומומים גבוה יותר. אבל אם אין ברירה אז היום יש בדיקות שמוודאות תקינות העובר באחוזים גבוהים.
המלצה אישית - להיות עם יד על הדופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014כאמור לא הייתי שולל ,יחד עם זאת היייתי ממליץ לבצע את כל הבדיקות הנדרשות במהלך ההריון העשויות לשפוך אור על מצבו הגנטי והבריאותי של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רחל13/04/2014עכשיו קצת נרגעתי.. תודה רבה על הנגישות והסבלנות וחג שמח!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)