מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעית חצוצרותענת12/04/2014
שלום פרופסורים, אני אחרי 2 הריונות מחות לרחם (אחת בכל חצוצרה וטופלתי ב- MTX). בצילום רחם נראה בצד ימין מעבר קלוש ובצד שמאל מעבר תקין. לאחר מזה ביצעתי 3 טיפולי IVF כושלים. נכנסתי לשיחה עם המחלקה על העניין והציעו לי לעשות לפרוסקופיה ששם יש סיכוי להורדת החצוצרות. חברה סיפרה לי שיש דבר כזה צנתור חצוצרות ושיקום חצוצרות. השאלה האם כדי לבצע צנתור/שיקום חצוצרות ובדיקת רחם עם מצלמה ופיפל לפני שאני נכנסת לניתוח לפרוסקופיה ויכולה לצאת משם ללא חצוצרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעית חצוצרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014במצבים אלו החצוצרות עלולות להיות מכשול לכניסה להריון בגלל הצטברותם של נוזלים המזיקים להשתרשות בחצוצרה ויותר מכך הסכנה להריון חוץ רחמי נוסף,יתכן שלאור העובדה שאת כבר מטופלת IVF ההמלצה של רופא היחידה הינה העדיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בעובר אחרי החזרה-פרופ. אשכנזיתמי12/04/2014
שלום פרופ.אשכנזי ותודה על תשובותיך בפורום זה. לצערי גופי מגיב באלרגיה קשה לכל התמיכות של הפרוגסטרון הסינטתי.נוסה הכל בכל הצורות.יש לי אפשרות להחזיר עובר מוקפא בסבב של אחרי סבב השאיבה כך שישמר הגופיף הצהוב.אלא שגם אז רמות הפרוגסטרון אינן גבוהות יגיעו מקסימום ל15. הוצעה לי תמיכה בצורת זריקות אורביטרל או פרגניל. שאלתי בבקשה: האם מדובר בתמיכה של 2-3זריקות השבוע שלאחר ההחזרה וזהו,או שיש להמשיך בתמיכה של נניח זריקות אורביטרל גם במהלך השליש הראשון בהריון-בשבועות הראשונים ואז סהכ הזרקות יכולות להגיע ל10 ואפילו ל15 .אודה לך על תשובתך על מנת שאדע עם אוכל לעמוד בזה מבחינת הגוף. תודה רבה וחג שמח לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה בעובר אחרי החזרה-פרופ. אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014התמיכה צריכה להיות 3 זריקות אוביטרל עד לבדיקת הדם להריון,במצבך אם תקבלי תשובה חיובית הייתי תומך בגופיף הצהוב למשך שבועיים נוספים בשתי זריקות אוביטרל לשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד סופרים גיל הריון בשבועות כאשריובל12/04/2014
ההחזרה היא לפונדקאית ממוקפאים?
מהם אבני הדרך הראשונים (בדיקות, שק, דופק וכד')
מתי בדיקות בגיל הריון מתקדם יותר? איזה?
ממה על הפונדקאית להמנע בחומרה בימים הראשונים, וממה במשך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד סופרים גיל הריון בשבועות כאשר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2014הריון לפונדקאות הוא כמו כל הריון אחר.
מחשבים אותו הדבר כאשר מיום השאיבה לוקחים 4 יום אחורה וזה היום הראשון של הוסת האחרון.
מהלך הריון בדומה לכל אישה הרה אחרת ולפי הוראות הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד סופרים גיל הריון בשבועות כאשר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/201414 יום אחורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גיל האב משפיע על איכות העובריםאני12/04/2014
אני בת 29 בעלי בן 43 בלתי מוסברים
עד כה אחוז הפריות נמוך האם מצביע על איכות ביציות או איכות זרע ..שהוא תקין אגב.
מתי מתרחשת השרשה אחרי החזרה של עובר יומיים אחרי שאיבה בן 4תאים , ומתי עולה הביטה אחרי ההשרשה עד כדי בדיקת דם חיובית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם גיל האב משפיע על איכות העוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014בגיל 43 בנתוני זרע תקינים ספק אם לגילו של בעלך תהיה ואם בכלל השפעה שלילית על איכות העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מה בקשר לביטה
אני12/04/2014מתי השרשה אחרי החזרה של עובר יומיים אחרי שאיבה בן 4 תאים
ומתי אחרי השרשה תתחיל הביטה לעלות עד כדי תשובה חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה מה בקשר לביטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014לאחר 11-12 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- הפלה מאיימת!!נטע12/04/2014
שלום רב,
הריון ivf שבוע 6+4
בים חמישי ה 10.4 עשיתי בדיקת us לזיהוי דופק. ב"ה הדופק נצפה והכל היה תקין מלבד גירוי יתר ברמה קלה מאוד בשחלה השמאלית.
היו. בבוקר (12.4) התחלתי לדמם. נסעתי למיון נשים הרופא בדק שצוואר הרחם סגור, וזיהה ב"ה דופק ואמר שהעובר תואם לגיל שלו. הוא הגדיר את ההריון "הפלה מאיימת". אגב, הדימום היה יחסית קל מאוד בינתיים הוא כבר נפסק לי ב"ה.
יש לי שתי שאלות:
1. האם מותר לי לטוס בזמן שההריון מוגדר כ"הפלה מאיימת"?
2. איך אפשר להבריא מהגירוי יתר? אני שותה ביום כ-3 ליטר מים.
תודה רבה ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה- הפלה מאיימת!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014לא כדאי לטוס בעת דמום(הפלה מאיימת).
שתיה מרובה זה בסדר,כל הסיכוי שהתופעות יחלפו עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נטע12/04/2014ומה במקרה שהדימום פסק? עדיין עדיף להימנע מטיסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014במידה וחלף לפחות שבוע מהדמם האחרון והכול תקין,לא הייתי פוסל את האפשרות לטוס לחו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה בזרע של גבר בן56רחל11/04/2014
שלום רב, אני מתכוונת לנסות להרות מגבר בן 56 באמצעות הפרייה. הזרע שלו נמצא תקין בפרמטרים השונים אך אני חוששת מסיכונים רפואיים. מה דעתכם? האם יש איזשהיא בדיקה שכדאי לעשות בגיל שכזה? בתודה מראש ושבת שלום.
סכנה בזרע של גבר בן56 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014רצוי לבצע בנוסף לבדיקת הזרע גם בדיקת הלוספרם כדי לדעת את שיעור השברים ב-DNA של הזרע ,ולאחר הכניסה להריון הייתי ממליץ לבצע בדיקת מי שפיר הכוללת גם ציפ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלונת אחרונה
רחל12/04/2014אם כל הבדיקות תקינות לא היית שולל הפרייה שכזו עם זרע בן 56 נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה אישית - להיות עם יד על הדופק
ליאת13/04/2014כדאי להיות עם יד על הדופק עם גיל כזה כיוון שמחקרים העלו כי ככל שגיל הגבר גבוה שיעור המומים עולה. לגבי האישה כבר ידוע שגיל 40 ומעלה פוגע באיכות הביציות. כל אלה יחד עלולים לגרום לשיעור הפלות ומומים גבוה יותר. אבל אם אין ברירה אז היום יש בדיקות שמוודאות תקינות העובר באחוזים גבוהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצה אישית - להיות עם יד על הדופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/04/2014כאמור לא הייתי שולל ,יחד עם זאת היייתי ממליץ לבצע את כל הבדיקות הנדרשות במהלך ההריון העשויות לשפוך אור על מצבו הגנטי והבריאותי של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רחל13/04/2014עכשיו קצת נרגעתי.. תודה רבה על הנגישות והסבלנות וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים והורמונים לעומת ביוציתמיקה11/04/2014
שלום וחג שמח, אני מתכוונת ב״ה להרות ע״י הזרעה מזרע תורם ושאלותיי הן:
1. שואלת בתמימות מדוע יש לבצע מעקב זקיקים והורמונים אם ניתן בקלות לזהות את הביוץ ע״י ערכת ביוצית שמודדת LH ? למי שיש מחזור סדיר מה הערך המוסף בכל המעקבים ובדיקות הדם, לא די בבדיקת דם וזקיקים אחת ברגע שמזהים עליה בהורמון הביוץ בעזרת הערכה ואז ללכת להזרעה?
2. בהנחיית הרופא עשיתי בדיקות דם להורמונים (ללא זקיקים). במקביל בדקתי בעזרת ביוצית את רמת ההורמון LH . נוכחתי לראות יומיים עליה בהורמון אך בבוקר ההזרעה המקלון הראה שאין עליה בהורמון (תשובה שלילית ), בכל זאת הרופא שלח אותי להזרעה עקב נתונים טובים של יתר ההורמונים שנצפו בבדיקות הדם, לצערי לא הריתי בניסיון זה.
האם נכון ללכת להזרעה גם כאשר המקלון מראה על ירידה בהורמון הביוץ? כלומר ירידה לאחר שיומיים קודם הראה עליה...
תודה על תשובתכם
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים והורמונים לעומת ביוצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014בטיפולים כאלו מנסים לדייק בצורה מקסימלית ,והמעקב מאפשר רזולוציה טובה יותר של מועד הביוץ ויותר מכך לעיתים מתן אוביטרל כדי לתזמן אותו היטב למועד ההזרעה.,עליית הורמון ה-LH מתרחש כ-24-28 שעות לפני הביוץ ,כך שיתכן שבמועד ההזרעה ערך ה-LH ירד ועדיין ההזרעה אפקטיבית היות וחיות הביצית משתרעת על פני 24-36 שעות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל העובריםורד11/04/2014
עשיתי שאיבה ב 22:00 ...מתי נחשב יום 0. ביום השאיבה או למחרת ?
גיל העוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014יום השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסורים יקרים, מה דעתכם על...סוניה11/04/2014
תרומת ביצית וא(ה)פיגנטיקה??
כלומר, ברור שהגנים הם לא של האם, אבל מה אתם יודעים לגבי השפעת ההורמונים של האם הנושאת את העובר ברחמה!
ההחלטה לגבי וויתור על הביציות העצמיות ומעבר לתרומת ביצית היא קשה והידע שלכם ודעתכם המקצועית יכולה להועיל לי ולהרבה נשים אחרות שמתלבטות!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופסורים יקרים, מה דעתכם על... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014ההשפעה של אפי גנטיקה במצבים של תרומת ביציות צריכה לקחת בחשבון מספר עובדות :
יש לזכור שלאחר ההתעברות כ- 99.9% מהגנים של התינוק זהים בפועל לכל בני-אדם,רק 0.1% מהווים את השינוי היוצר את המגוון השוני של בני האדם.
תינוק שנולד באמצעות תרומת ביציות מקבל את הגנים שלו מהתורמת,אולם הביטוי לגנים האלו בא ליידי ביטוי באמצעות "הוראות" שבאות מרחמה של האישה הנושאת את העובר ברחמה-משמעות הדבר היא שלתינוק הנולד באמצעות תרומת ביצית יש שלושה הורים האם הנתרמת הנושאת את ההיריון ברחמה ,האב , ותורמת הביציות. כך שהילד שיולד שונה פיזית ורגשית מילד שהיה נולד מאותה תרומה אצל אישה אחרת.
הרחם אינו במובן זה רק אינקובאטור– כך שלכל ילד הנולד מתרומת ביציות ישנה השפעה של האם הנושאת אותו ברחמה על כל תא ותא מגופו המתפתח. רקמת רירית הרחם של האישה הנתרמת תהייה אחראית להיווצרות השליה, שתקשר בין העובר שיקבל את כל החלבונים לבנייתו שמקורם מהאם הנושאת אותו ברחמה באותה מידה העובר ישתמש בסוכרים ,סידן, חנקות ,ונוזלים של האם הנתרמת, כך שבפועל הגנים מספקים רק שרטוט בסיסי, והאם הנושאת מספקת את כל חומרי הבניה המעצבים את העובר ומשפיעים על גדילתו שבמידה לא מבוטלת הינם מכריעים ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווהאווו!!איזו תשובה מפורטת!תודה....
סוניה12/04/2014רבה מאוד על זמנך, מקצועיותך ועל התמיכה!!!
עזרת מאוד, שימחת ועודדת בתשובתך זו...
אין מילים להודות, תבורך פרופסור אשכנזי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמעיין10/04/2014
אני עושה מעקב ביוץ על מנת לנסות להרות בת. במקביל אני בודקת גם בערכות ביוץ. אתמול ערכת ביוץ הייתה חיובית והייתי אצל הרופא הזקיק היה בגודל 20 מ"מ והרופא אמר בכל זאת לקיים יחסים, היום ערכת ביוץ עדיין מאוד חיובית ויש לי קצת רגישות בפיטמות. האם ייתכן עדיין כי הביוץ יהי רק מחר או שהיה היום? האם יכולה להיות רגישות בפיטמות יום לפני ביוץ? האם ערכת ביוץ צריה להיות שלילית ביום הביוץ? חשוב לי מענה על כל השאלות הללו כי גם אם השיטה אינה בטוחה ב 100% בכל זאת אני רוצה לדעת שניסיתי הכל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרות של עשירים
אני11/04/2014ובכל זאת מאחלת לך בת יפיפיה
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014ביום הביוץ ערך הורמון ה-LH מצוי בירידה,וערכת הביוץ עלולה להיות שלילית לאחרשהיתה כבר חיובית,לטעמי ההצלחה של בחירת המין בשיטה זו מותלת בספק רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלישואלת10/04/2014
אלה תוצאות פרופיל הורמונלי,אותם עשיתי ביום השלישי למחזור.שאלתי היא האם הם תוצאות טובות? אני בת 37
ESTRADIOL[E-2]
pmol/L 250
TSH
mlU/L 1.62
LH
iU/L 8.20
FSH
iU/L 8.30
PROLACTIN
mlU/L 665.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014פרופיל הורמונלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf בזמן הנקהקרן10/04/2014
ילדתי לפני כחודשיים בניתוח קיסרי ואני כעת מניקה הנקה מלאה
הרופא שלי הציע, בעקבות גילי (36) לעשות טיפול שאיבת בציות ולהקפיא עוברים ולהחזיר אותם בעוד שנה לאחר שאחלים מהניתוח (בזמן הניתוח נוצר קרע המשכי).
האם ניתן להזריק הורמונים בזמן הנקה?
הבנתי שעלול להשפיע על כמות החלב.. האם בוודאות? ובמידה וכן האם רק בתקופת הזריקות ולאחר מכן כמות החלב תחזור?
אשמח לכל מידע בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול ivf בזמן הנקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014לא רצוי ולא מקובל לתת טיפול המצריך מתן הורמונים ביחד עם ההנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסוריםענבל10/04/2014
שלום רב,
הרופא הורה לי לעשות בדיקת דם 16 יום מיום השאיבה.
לחברתי שבמקרה גם אצלו הוא הורה לעשות בדיקה 14 יום אחרי השאיבה.
האם מדובר בטעות בהוראה שלי או שמא ייתכן שכיוון שהעובר שלי התחלק לאט יחסית (רק 4 תאים ביום השלישי) נתן לי להיבדק יומיים אחרי המועד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסורים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014בדיקת דם להריון לאחר החזרת עוברים צריכה להעשות לאחר 12 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםתמר10/04/2014
יש לי כמה שאלות ב 23.3 שאיבה וב27.3 החזרה עשיתי בדיקת בטא ב8.4 התשובה 280 והיום 10.4 התשובה 570 האם העליה של הבטא תקינה? האם אפשר לדעת אם זה יותר מעובר אחד? ומתי אני אמורה לבצע אולטרסאונד פעם ראשונה ? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/04/2014בינתיים בסדר
הסיכויים שזה אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
תמר13/04/2014היום עשיתי שוב בדיקת בטא לציין שזה היום ה 17 להחזרה והתשובה 2760 לעומת יום חמישי שזה היה היום ה14 להחזרה. האם זה לא גבוהה מידי אן שעדיין יכול להיות שני עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/04/2014זה לא גבוה ליום 17.
קיים סיכוי לתאומים אך רוב הסיכויים שזה אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למה ששאלתימיטל10/04/2014
שלום פרוספסור,
בקשר למה ששאלתי קודם.. (מטופלת בגונף אף 75 יחידות כבר שמונה ימים)
יכול להיות מצב שבו ה E2 שלי הוא 630 וישנם שני זקיקים של 16 ו17?
(יומיים לפני כן הE2 היה 569 והזקיקים 12 ו13)
מה זה אומר אם שניהם גדלים?
והאם הרמת הורמונים הזו נמוכה לשני זקיקים?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשר למה ששאלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2014הכול עד לשלב זה תקין ,ובהחלט יכולים להתפתח שני זקיקים
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)