מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה עם סינרלשירה10/04/2013
מה זה תמיכה עם סינרל? סינרל זה לא לדיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה עם סינרל - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013סינרל דומה לאוביטרל וHCG שזה נחשב כביכול לתמיכה בטיפולים שונים.
לדעתי מתן סינרל כתמיכה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהנטעלי10/04/2013
האם יש זמן מדוייק להשרשה שבוע אחרי הביוץ או ההחזרה או שיש טווח זמנים משתנה- בכל מקום כתוב משהו אחר?
האם יש תחושות כלשהן שאמורים להרגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השרשה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2013ההשרשה מתרחשת כ6-7 ימים מהביוץ,3-4 ימים לאחר החזרה,לא ניתן לחוש בזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרתכםשירה10/04/2013
נטורופתיות ממליצות לאכול אוכל חם.
לא הבנתי איך האוכל מגיע לרחם מהקטע של הטמפרטורה, הרי זה יותר שייך למע' העיכול. אם כבר קראתי דווקא על לא ללכת עם חולצות שחושפות בטן בגלל שלא יהיה קר לאברי הרביה. זה עוד הגיוני ואפילו לא יודעת אם זה מוכח.
מה אתם אומרים רופאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודה לעזרתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2013גיבוב של שטויות נטורופתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח צודק! תודה פרופסור אשכנזי
שירה10/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לעזרתכם - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013נטרופטים לעומת זאת ממליצים על אוכל קר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי10/04/2013
שלום,
לאחר החזרת ביצית מופרית בתקווה להריון יקר מאוד, שתיתי במשך כיומיים כמויות של חליטת קינמון מאוד מרוכז כלומר אולי תשע - עשר כוסות של חליטות קינמון כמו של שקית תה כאשר בכל כוס שקית תה קינמון (כפולה). האם יתכן שגרמתי נזק כלשהו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2013אין סיכוי שנגרם איזשהו נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת יעוץ-דחוף!טלי10/04/2013
אני כ-4 ימים לאחר septic abortion שהסתיימה בגרידה בשבוע 12.
(בנוסף ברקע שלי 5 הפלות מוקדמות ו-1 בשבוע 23 ו-2 כימיים)
כרגע-עדיין עם כאבי בטן ואגן אתמול עשיתי א"ס ואמרו שהכל תקין, הבדיקה
עצמה כאבה לי מאד מאד!במיוחד באגן-בגב למטה .
כרגע לא יודעת מה לעשות סובלת מכאבים ומחוסר תאבון וחולשה ומפחדת מאד שלא יתפתח מצב שיפגע
בפוריות בעתיד (ברקע 4 גרידות והסרת מחיצה) שגם ככה ההריון האחרון מהזרעות.
מה לעשות?לשבת ולסבול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת יעוץ-דחוף! - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013אם יש גם חום יש לפנות דחוף למיון.
אם סובלת מאוד ואין חום יש להתקשר לרופא המטפל שיבדוק אותך על מנת להתרשם ממצב הדלקת באגן וממצבך הכללי.
לעניין הפגיעה ברחם ועניין הפוריות זה צריך לברר בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טלי10/04/2013ב"ה אין חום רק כאבים ותחושה כללית רעה מאד!
בתוך כממה זמן אתה ממליץ לעשו צילום רחם או היסטרסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013לא מציע לא צילום רחם ולא היסטרוסקופיה.
האם עברת ברור לקרישיות יתר.?
אם כן ויצא תקין הייתי ממליץ לנסות להרות שוב אך יש להתייחס לעניין ההפלות לנסות להגיע לאבחנה למה זה קורה.
יש טיפולים שונים למצבים אלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה!
טלי10/04/2013אני מתלבטת מאד אם יש טעם לפנות למיון למרות שאין לי חום.
אבל הרגשה כללית גרועה ובנוסף לכאבי אגן (בטן וגב תחתון)כואב לי גם הבטן העליונה.בתוך 4ימים ירדתי 4 ק"ג (שוקלת 55)
אם אין חום מה כבר אפשר לטפל?
ובעניין ההפלות עשיתי כל ברור אפשרי ,נטלתי קלקסאן 80 למרות שאין לי בעיית קרשעטת ופרגניל ואנדומיטרין אבל-ההריון הסתיים.
וגם בהריון שהסתיים בשבוע 23 גם נטלתי אותו הדבר אבל הוא הסתיים בירידת מים.
תודה תודה!אני כרגע מאד בלחץ בעניין הדלקת הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטין בשתןשקד10/04/2013
הי, יש לי שאלה כללית, אני בהריון שבוע 14+.
יצא לי בבדיקת שתן כללית לויקצויטים 250.תשובת תרבית עדיין אין.
רציתי לדעת שאלה כללית האם חס וחלילה יש קשר בין לויקוציטים כאלו בשתן לבין cmv?כי אין לי נוגדנים לסי אמ וי וכל הזמן חרדה מהבדיקה ועושה אותה בדם, אבל רצית לדעת אם חס ושלום יכול להיות קשר כלשהו?כי קראתי שחס וחלילה במחלה לימפוציטים בדם עולים ולא יודעת אם זה אותו דבר.
אנא תשובתכם אם חס וחלילה אדם חולה בcmv אז יש לו לויקוציטים בשתן כאלו?ואם באותו יום של הבדיקה עושים בדיקת דם וזה שלילי תודה לאל אם זה לא קשור אחד לשני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטין בשתן - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013אין קשר בין לאוקוציטים בשתן וCMV.
יש לחכות לבדיקת תרבית שרוב סיכוייה לצאת תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר תמיכת פרוג'ל.10/04/2013
קיבלתי תמיכה (אוטרוגסטן 200, פעמיים ביום) לאחר הזרעה.
אין הריון, ולאחר שלושה וחצי ימים ללא תמיכה גם אין עדיין וסת... כמה זמן אחרי הפסקת התמיכה אמורה הוסת להגיע?
אציין שבבוקר של היום השני ללא תמיכה, רמת הפרוגסטרון היתה 39. האם זה סביר? גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת לאחר תמיכת פרוג' - תגובה
פרופ' שחר קול10/04/2013קצב פינוי הפרוגסטרון איטי יחסית, או שהספיגה הייתה נמרצת מהרגיל, בכל מקרה - המחזור יגיע ביומיים הקרובים.
אם לא - יש לחזור על בדיקת ההריון, כולל פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
ל.10/04/2013האם הירידה האיטית הזו תשפיע על הביוץ או שכל עוד אין דימום המחזוריות ההורמונלית לא מתחדשת?
לא נראה לישיש טעם בבדיקת הריון נוספת כי האסטרדיול באותה הבדיקה היה 178... מה דעתך?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו עיכוב הגיוני?
ל.12/04/2013שישה ימים מלאים ללא תמיכה, ועדיין אין דימום...
האחות במרפאת הפוריות אמרה שעד 10 ימים זה זמן הגיוני. האומנם?
התמיכה היתה לאחר הזרעה, בטא שלילית. בדיקת דם יומיים אחרי סיום תמיכה -
אסטרדיול 178
פרוג' 39
בטא < 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
פרופ' שחר קול13/04/2013פרוגסטרון גבוה מונע המחזוריות, אך עם התפוגגותו הכל יחזור לשגרה.
אם האסטרדיול נמדד ביחידות החדשות, פיקומול לליטר, רמתו הנמוכה אינה תומכת בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירה10/04/2013
הבוקר עשו לי החזרה של 4 מוקפאים. 3 יפים ו 1 שנחשב בסדר. מה הסיכויי להצליח ולהיקלט? תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' שחר קול10/04/2013סיכוי טוב מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לטיפול ivf לאחר טיפול בגונל אףדירה10/04/2013
בת 40 , לאחר 3 טיפולים בגונל אף ביחסים , הטיפול השלישי הצליח ונקלט הריון , לצערי הוא לא התפתח והיתה הפלה טבעית בשבוע שמונה , יש לציין כי לפני חצי שנה נקלט הריון באופן ספונטני וללא טיפולים וגם והיתה הפסקת דופק בשבוע 14 , כמובן שבשל הגיל נעשו ברורים כבר לאחר הפלה ראשונה והכל נמצא תקין , רופא הפריון רוצה לעבור לפרוטוקול ivf ושאלתי האם נקלט הריון בניסיון השלישי בעזרת גונאל אף מדוע לעבור כבר ל ivf ? מדוע עדיף ivf ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לטיפול ivf לאחר טיפול בגונל אף - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/04/2013עיפול IV F הוא טיפול מבוקר יותר, מכוון מטרה ומאפשר אינטנסיביות יותר ומינון גבוה יותר של התרופות וכן סלקצ יה נכונה של. עוברים. בקיצור: סיכוייו להצליח גדולים יותר. למעשה יש המלצה של המועצה הרפואית למשרד הבריאות לפנ מעל לגיל 39 יתאפשר טיפול IVF כעיפול ראשוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשנטלי10/04/2013
בוקר טוב...אני בהריון ורציתי לדעת איזה כדור מותר לי לשתות לכאבי ראש..אקמול ..אופטלגין ובאיזה מינון ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב ראש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/04/2013את יכולה לקחת אופטלגין מידי פעם בפעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לפני טיפולגלי10/04/2013
שלום רב,
אני נמצאת בארצות הברית ומעוניינת להגיע בקיץ לארץ ולעבור טיפולי ivf. הרופאה שהתייעצתי עימה כאן המליצה לי להתחיל להשתמש בגלולות למניעת הריון כך שאוכל להתחיל טיפול מיד כשאגיע לארץ. האם זו גם ההמלצה של הרופאים באתר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לפני טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013לא הייתי נוהג כך.
צריך לדעת מתי את מתכוננת לבוא ומתי ימי הוסת שלך על מנת להגיד לך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך
גלי10/04/2013תודה רבה!
שאלת המשך: אם אני מגיעה ב 12.6 והוסת שלי בערך ב 23.6 מתי הכי מוקדם שאוכל להתחיל טיפול? בנוסף, אם אוכל להיות בארץ רק למשך חודשיים, האם יש סיכוי שאוכל להספיק שני מחזורי ivf במקרה הצורך?
תודה מראש,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013לא מומלץ לעשות מחזור אחרי מחזור אך אם את מגיעה ב-12 ליוני את צריכה לקבל וסת בזמן זה ואת זה אפשר לסדר כאשר תודיעי לנו מתי הוסת במאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרתכם עם שקיפות עורפיתשי10/04/2013
נקבעה לי שקיפות עורפית ביום חמישי (שבוע 11+6)
האם זה בסדר לבצע את בדיקת הדם שלאחר השקיפות רק ביום ראשון או שזה מאוחר מדי? קראתי באינטרנט שצריך לעשות את הבדיקה יום לאחר האולטרסאונד ולא הצלחתי להקדים את התור
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרתכם עם שקיפות עורפית - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013זה בסדר לעשות מתי שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מחיצהמיכל09/04/2013
בהריון ראשון, שבוע 10. בת 38.
בסונר אגן והיסטרוסקופיה התגלתה מחיצה של 50%
כיצד זה יכול להשפיע על מהלך ההריון?
האם עלי לעשות מעקבים נוספים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם מחיצה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013בעקרון זה לא צריך להשפיע אך יכולים להיות התכוציות מוקדמות, אך לא בהכרח.
פשוט יש להמשיך מעקב כרגיל תוך שימת דגש על אורך צואר באולטרה- סאונד.
רוב ההריונות הולכים בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העוברבת שבע09/04/2013
מה קצב הכפלת התאים של העובר האם זה במכפלות של 2- 2 4 8 16 32 64? לא ממש ברור כי כתוב שלעובר בן 5-6 ימים "בלסטוציסט" יש כמה מאות תאים? האם זה במכפלה או בחזקה? סליחה על השאלה המתמטית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל העובר - תגובה
פרופ' שחר קול10/04/2013חלוקת התאים אינה בסינכרון מדויק.
וכך, אפשר לראות עובר של 3 תאים, שיהפוך לאחר זמן קצר לעובר של 4 תאים.
באופן זהה, אפשר לראות עובר בן 5 תאים, 7 תאים, 9 תאים.
בשלב הבלסט מפסיקים לספור התאים במיקרוסקופ שכן אין לכך משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אסטרופם או קרינוןנדי09/04/2013
יש תופעות לוואי של בחילה ושלשול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אסטרופם או קרינון - תגובה
פרופ` דוד בידר10/04/2013לא צריך להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)